Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~ Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας .......
~
Η εγκράτεια των νέων
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΤη γενετήσια ορμή πρέπει να τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το γάμο και να κάνουμε τίμιο αγώνα ενώπιον του Θεού, για την αγάπη του Θεού. Και μόνο έτσι θα βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό.
1 Μαΐου

1. Προφήτου Ιερεμίου. Ιερομάρτυρος Βατά πρεσβυτέρου, του Πέρσου. Μαρτύρων Σάβα και Φιλοσόφου. Οσιομαρτύρων Ακακίου (1) του εκ Νιβόρης Θεσσαλονίκης (†1813), Ευθυμίου του εκ Δημητσάνας (†1814) και Ιγνατίου του εκ παλαιάς Ζαγοράς (†1814), Παναρέτου επισκόπου Πάφου, του θαυματουργού (†1791). Οσίων Ισιδώρας, Μιχαήλ, Νικηφόρου του Χίου (1) (†1821), Σάββα επισκόπου Δαφνουσίας και Παφνουτίου του Ρώσου.

(1)Ο όσιος Ακάκιος, καταγόταν από το Νεοχώριο της Θεσσαλονίκης και το κοσμικό του όνομα ήταν Αθανάσιος. Σε μικρή ηλικία εξισλαμίσθηκε με τη βία στην Κωνσταντινούπολη. Αργότερα όμως, μετανόησε για την πράξη του αυτή, εξομολογήθηκε και μετέβη στο Άγιο Όρος, όπου εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Ακάκιος. Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη με ενδόμυχο πόθο να μαρτυρήσει για την πίστη του και για το λόγο αυτό ποδοπάτησε το τούρκικο φέσι του, μπροστά στον ιεροδικαστή αποκήρυξε το Ισλάμ και με παρρησία και σθένος ομολόγησε τη Χριστιανική του πίστη. Υπέστη φρικτά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίστηκε στην Κωνσταντινούπολη την 1η Μαΐου 1815,κερδίζοντας την αιώνια αναγνώριση της Εκκλησίας και τον αμαράντινο της δόξης στέφανο.
(2)Ο όσιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στο Καρδάμυλα της Χίου το 1750 από ευσεβείς γονείς και το αρχικό του όνομα ήταν Γεώργιος. Σε νεαρή ηλικία οι γονείς του τον αφιέρωσαν στην Εκκλησία για να τον σώσουν από την αρρώστια του λοιμού. Εν συνεχεία εισήλθε στη Νέα Μονή, εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Νικηφόρος. Διακρίθηκε για τούς μοναχικούς τους αγώνες, αλλά και για την ευφυΐα και τη φιλομάθειά του. Για το λόγο αυτό, οι Πατέρες της Μονής τον έστειλαν στη Χώρα για να συνεχίσει τις σπουδές του, υπό την επίβλεψη του περίφημου διδασκάλου Νεοφύτου του Καυσοκαλυβίτου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, δίδαξε ως δάσκαλος στη σχολή αυτή έως το 1802 επί σχολαρχίας Αθανασίου του Πάριου. Ανέλαβε την Ηγουμενία και συνέγραψε την ιστορία της. Λόγω της ακαταστασίας στην Ι. Μονή και των ποικίλλων αντιδράσεων των πατέρων, απομακρύνθηκε από αυτή και κατέφυγε στο Μεστά, στο μονύδριο του Αγ. Γεωργίου, όπου μόναζε και ο Ιωσήφ από τα Άγραφα. Εκοιμήθη ειρηνικά το 1821.  ~ 
Σήμερα 01/05/2017 εορτάζουν:
Προφήτης Ιερεμίας, Άγιοι Ακάκιος ο Οσιομάρτυρας από το Νεοχώρι Θεσσαλονίκης, Ευθύμιος ο Πελοποννήσιος και Ιγνάτιος ο νέος Οσιομάρτυρας
~
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
~    Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~   Ἐκ γαστρὸς ἠγιάσθης τὴ προγνώσει τοῦ Κτίσαντος, καὶ προφητικῆς ἐπληρώθης ἐκ σπαργάνων συνέσεως, ἐθρήνησας τὴν πτῶσιν Ἰσραήλ, σοφὲ Ἱερεμία ἐν στοργῇ, διὰ τοῦτο ὡς Προφήτην καὶ Ἀθλητήν, τιμῶμεν σὲ κραυγάζοντες, δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ χορηγούντι διὰ σοῦ, ἠμὶν τὰ κρείττονα.
~* Απολυτίκιο Προφήτου Ιερεμία - 1 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/46ZU_IFg720  .-


***  Πορείες σε όλη τη χώρα για την εργατική Πρωτομαγιά
Το Χίλτον στο επίκεντρο
Ολοκληρώθηκαν οι πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή, όπως και του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία για την εργατική Πρωτομαγιά. Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο. ΛΑΕ και άλλες οργανώσειες έφτασαν στο Χίλτον όπου ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό.
Μάλιστα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με άλλα μέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να περάσουν την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, όμως βρήκαν μπροστά τους διμοιρίες των ΜΑΤ και κλειστές πόρτες.
Μπλοκ με ομάδα παλαιστινίων συνέχισε την πορεία στην Β.Σοφίας και έφτασε μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία.
Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων άναψε φωτοβολίδες έξω από τον ΣΕΒ, στο Σύνταγμα, ενώ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των διαδηλωτών σε όλες τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα για την εργατική Πρωτομαγιά έφτασε τις 17.000 - 18.000.
Νωρίτερα στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπασί, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος.
Στη συγκέντρωση και την πορεία του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία βρέθηκαν περίπου 10.000 διαδηλωτές.
Συγκεντρώσεις διοργανώνονται από τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Στον Πειραιά στο συλλαλητήριο για την εργατική Πρωτομαγιά συγκετρώθηκαν περί τα 1.200 άτομα.
Συγκεντρώσεις και πορείες διοργάνωσαν συνδικάτα, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 το πρωί συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα οργανώσεις της Αριστεράς (ΛΑΕ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ) συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγ. Σοφίας.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κάλεσε σε συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Στο μήνυμά του για την εργατική Πρωτομαγιά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε «η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Κάλεσε σε λαϊκούς αγώνες «για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία».
«Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.
Βίντεο  :ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , https://youtu.be/ckABV743i0A  .-
~ Μηνύματα των κομμάτωνΟ γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, δήλωσε: «Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να αναστοχαστούν και να στηρίξουν τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας. Οφείλουν να βρεθούν απέναντι στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.
» Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή πως οδηγηθήκαμε ως εδώ. Δεν ξεχνάμε τους πολιτικούς υπεύθυνους για την αποδόμηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ποιοι οργάνωσαν και υλοποίησαν την κοινωνική καταστροφή.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την επιτροπεία και τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια ακύρωσε παράνομες και άδικες απολύσεις για τις οποίες και σήμερα καμαρώνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Απομακρύνει εργολαβικά σωματεία από τα νοσοκομεία. Βάζει τις βάσεις για να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο. Θέσπισε νομικό πλαίσιο για τους μετανάστες γης. Αυστηροποίησε τους ελέγχους στους χώρους εργασίας για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων.
» Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και δίνει μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα εργασιακά δικαιώματα».
Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την εργατική Πρωτομαγιά πως φέτος γιορτάζεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου «αδυνατεί να διασφαλίσει μια υποτυπώδη κανονικότητα για τους ανθρώπους του μόχθου, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό».
«Η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα ο φετινός εορτασμός να συμπέσει ουσιαστικά με το τέταρτο Μνημόνιο που έχει την υπογραφή των κ. Τσίπρα - Καμμένου. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή.
» Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες δουλειές και ευκαιρίες, πρωτίστως για τη νέα γενιά. Χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμό».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, δήλωσε για την επέτειο της Πρωτομαγιάς: «Η σημερινή μέρα είναι σταθμός και αφετηρία μνήμης για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τους αγώνες και τις κατακτήσεις τους. Κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις που αμφισβητούνται και συνθλίβονται από νεοφιλελεύθερες, νεοσυντηρητικές αντιλήψεις.
» Όσοι θεωρούν ότι η επιμονή στη λιτότητα είναι η μόνη απάντηση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο ας μην ξεχνούν ότι οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σχετίζονται πρωτίστως με πολιτικές επιλογές. Εμείς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε ξανά για την πλήρη εργασία, τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική προστασία. Μόνο έτσι θα ανακόψουμε τον λαϊκισμό και τις ακροδεξιές φωνές που τρέφονται από την ανασφάλεια και τρέφουν με τη σειρά τους τον διχασμό».
«Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς δεν είναι άλλο από τον αγώνα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Αγώνα για την οριστική ρύθμιση του χρέους, ζήτημα που αποτελεί κομβική και αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση ζωτικών επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την επαναφορά στην ανάπτυξη. Αγώνα για την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Αγώνα για την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας» τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ.Παπαδοπούλου.
Η Ένωση Κεντρώων αναφέρει ότι «σημαίνει πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους για να μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης και να βγει από τα μνημόνια και την κρίση. Όσοι ακόμη και σήμερα υπόσχονται βολέματα, ρουσφέτια και συνεργούν σε κράτος βαθύ και αναποτελεσματικό ζημιώνουν την χώρα και ναρκοθετούν το μέλλον της. Οι εργαζόμενοι ας μην εμπιστεύονται πια τους εργατοπατέρες, ας ξεχωρίσουν ποιοι τους αγαπούν και ποιοι καπηλεύονται τους αγώνες τους».
«Ένα θα έπρεπε να είναι το αίτημα: Ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση. Ένα σύστημα συντάξεων, πρωτίστως για τις νέες γενιές» αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο faceboοk για τη φετινή Πρωτομαγιά.
«Το Ποτάμι έχει τολμήσει να κάνει πρόταση- το σύστημα πολλαπλών πυλώνων. Οι άλλοι όχι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αρκούνται στο να ρημάζουν τις παραγωγικές τάξεις προς όφελος των πελατών τους. Τα παλιά κόμματα, που στα χέρια τους κατέρρευσε το ασφαλιστικό, μοιράζουν ξανά υποσχέσεις προς όλους. 'Να ξαναβρεθούμε στην εξουσία και μετά βλέπουμε'. Άλλωστε, το κοινό γνώρισμα των σημερινών υπουργών με πολλούς από τους προηγούμενους είναι ότι μαζί διαδήλωναν για να μην περάσει ο νόμος Γιαννίτση» προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο που κυριαρχεί η δογματική λιτότητα, η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους».
Τονίζει ότι «οι συνεχείς βίαιες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών καθιστούν αναγκαίο τον αγώνα για την διεκδίκηση αυτονόητων κεκτημένων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».
Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: «Τιμάμε την Πρωτομαγιά του 2017 με αγώνες. Δυστυχώς η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τη χώρα μας κάτω από μια σκληρή μνημονιακή κατοχή. Δυστυχώς η χώρα μας κυβερνάται από το Χίλτον. Η κυβέρνηση την οδηγεί στο 4ο και πιο καταστροφικό μνημόνιο. Το μήνυμα είναι να ενωθούμε και να εξεγερθούμε για την κοινωνική απελευθέρωση».
Ρεπορτάζ: Διονύσης Βυθούλκας           Newsroom ΔΟΛ

*** Με τρείς συγκεντρώσεις και δύο πορείες γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν και στην Καλαμάτα φορείς και κόμματα της πόλης. Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν τρείς συγκεντρώσεις, αυτή του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία, λίγα μέτρα πιο μακριά αυτής της Ανοιχτής Συνέλευσης και τέλος στο Μνημείο των Λιμενεργατών στο λιμάνι της Καλαμάτας, συγκέντρωση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας, ενώ στην ίδια συμμετείχαν εκπρόσωποι σπουδαστών, καθηγητών καθώς και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτη Κοζομπόλη. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις συγκεντρώσεις είχαν κοινή κατάληξη, αυτή του μνημείου των λιμενεργατών όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Κοινό αίτημα όλων των συγκεντρώσεων ήταν η απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια, οι καλύτερες συνθήκες εργασίας και φυσική να τιμήσουν όσους χάθηκαν για αυτή την ημέρα.
Video: Πρωτομαγιά στη Καλαμάτα , https://youtu.be/hJaG_VBibkA .-

***  Δύο άνδρες έκλεβαν ασύστολα αυτοκίνητα στην Καλαμάτα 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκαπέντε περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (29.4.2017) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 33χρονος υπήκοος Μαρόκο και 21χρονος υπήκοος Αλγερίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 28.4.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 33χρονος και ο 21χρονος διέρρηξαν όχημα ημεδαπής και αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, προχθές (29.4.2017) το απόγευμα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ο 33χρονος και ο 21χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.2.2017 έως και την 28.4.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν ακόμη δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οχήματα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και διάφορα αντικείμενα (ρολόγια, φωτογραφική μηχανή κ.α.), η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 33χρονος και ο 21χρονος διέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ ο 21χρονος επέδειξε δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου, που ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

***  Στη Φοινικούντα ο Αλέξης Τσίπρας, στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειαδής 
Την τιμητική της φαίνεται πώς είχε για ακόμα ένα τριήμερο η Μεσσηνία. Στη Φοινικούντα, και κάτω από άκρα μυστικότητα και τα διακριτικά βλέμματα της προσωπικής του ασφάλειας, πέρασε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδεία της συζύγου του Μπέτυς και των δυο παιδιών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε στο κάμπινγκ «Φοίνικες».
  Εκτός όμως από τον Πρωθυπουργό, και μέλη της κυβέρνησης του βρέθηκαν στην Καλαμάτα την πρωτομαγιά.  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται από το χθες στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Όπως βλέπεται και στη φωτογραφία, σήμερα το μεσημέρι φορώντας εμφάνιση της αγαπημένης του «Άρσεναλ» , ο κ. Βασιλειάδης μαζί με την οικογένεια του, έφαγε στις Κιτριές, στο εστιατόριο «Γαϊτανάρου» απολαμβάνοντας τις ομορφιές της περιοχής. Λίγο αργότερα στην παρέα του Υπουργού βρέθηκε και ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας ενώ μαζί στη συνέχεια  βρέθηκαν και στην παραλία της Καλαμάτας.
  Και η Μάνη όμως δεν έμεινε έξω από το «χορό» των «υψηλών» επισκέψεων για το τριήμερο καθώς στην Καρδαμύλη βρέθηκε για δυο ημέρες ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Αγγελόπουλος. Στο πανέμορφο χωριό της Μάνης, είχε την ευκαιρία να χαλαρώσει , πριν το μεγάλο «τελικό» της ομάδα του με την Εφές Πίλσεν αύριο Τρίτη. 

***  Ακόμα να υπογραφεί σύμβαση για τα ρέματα της Οιχαλίας 
Από «40 κύματα» έχει περάσει η ανάδειξη μειοδότη του έργου «Καθαρισμοί ρεμάτων στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, και καθώς φαίνεται ακόμα ο «Γολγοθάς» δεν έχει τελειώσει.
Το έργο δημοπρατήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο και συμμετείχαν 24 εργολήπτες με πολύ υψηλά ποσοστά έκπτωσης, που ξεκινούσαν από 20% και έφταναν έως 79%. Ωστόσο, αρχικά λόγω ενστάσεων, υπήρξαν καθυστερήσεις στην κατακύρωση του έργου.
Όταν απερρίφθησαν οι προσφυγές, ο φάκελος της δημοπρασίας πήγε για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο Αθηνών, το οποίο απεφάνθη ότι κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης, διότι συντρέχουν ουσιώδεις πλημμέλειες στη φάση της διαδικασίας για την ανάθεση του έργου, καθώς έπρεπε να δημοπρατηθεί ως εργασίες και όχι ως έργο.
Η Περιφέρεια κατέθεσε ένσταση κατά αυτή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την κέρδισε.
Κλήθηκε, λοιπόν, ο μειοδότης  Παναγιώτης Μπαρούνης, που είχε δώσει έκπτωση 79%, να υπογράψει τη σύμβαση, όμως δήλωσε πως δε θα προχωρήσει, διότι συντρέχουν λόγοι υγείας και συνταξιοδότησής του.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση να κληθεί ο επόμενος μειοδότης να υπογράψει τη σύμβαση, που είναι η εταιρεία «Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ», με έκπτωση 78,20%.  Β.Β.

***   Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Καλαμάτα 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ,  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  Α. Παρούσα κατάσταση
Η Καλαμάτα εξελίσσεται σε βασικό μητροπολιτικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου, στο οποίο μετακινείται καθημερινώς σημαντικός αριθμός κατοίκων και επισκεπτών. Η κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη της Καλαμάτας της δεκαετίας του 1980 που μερικώς εφαρμόστηκε, χρειάζεται επικαιροποίηση, γιατί έχουν δημιουργηθεί νέα κυκλοφοριακά δεδομένα, μετά τις αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις στο κέντρο (που έγιναν χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος κυκλοφοριακός σχεδιασμός), την ολοκλήρωση του περιμετρικού δακτυλίου, την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και την αύξηση της χρήσης του ΙΧ. Έτσι  παρατηρείται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος σε δρόμους που οδηγούν στο κέντρο σε ώρες αιχμής όλο το χρόνο, ενώ το καλοκαίρι η παραλιακή οδός (οδός Ναυαρίνου) παρουσιάζει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, που υποβαθμίζει την παραλιακή ζώνη.
Παράλληλα, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης είναι ιδιαίτερα φανερή, αφού δεν επαρκούν ούτε το δημοτικό πάρκινγκ στο Νέδοντα ούτε και οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Δυστυχώς, τα τελευταία δέκα χρόνια καμία θέση στάθμευσης δε δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης, ενώ η επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε πολλές οδικές αρτηρίες είχε κατά κύριο λόγο εισπρακτικό και όχι ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Παράλληλα, δεν ενισχύθηκαν οι εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο κέντρο.
Επίσης, οι υφιστάμενοι ποδηλατόδρομοι δεν εντάσσονται σε ένα λειτουργικό δίκτυο που θα ευνοεί τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων.
Παράλληλα, δεν υπάρχουν διάδρομοι ασφαλούς πεζής μετακίνησης με την εξαίρεση του κέντρου λόγω προβληματικών ή ανύπαρκτων πεζοδρομίων σε πολλές οδούς.
Τέλος, πρέπει ιδιαιτέρως να τονιστεί το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, καθώς παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων  στο Δήμο Καλαμάτας. Ακόμη, πρέπει να επισημάνουμε τις ανεπαρκείς θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στην πόλη, που επίσης δεν είναι σωστά χωροθετημένες.
  Β. Προτάσεις 
Δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης κυκλοφοριακής μελέτης για την Καλαμάτα από το Πράσινο Ταμείο. Η συγκεκριμένη μελέτη  δε θα  πρέπει να περιοριστεί στη διευθέτηση της  κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, αλλά να επεκταθεί σε αυτό που ονομάζεται σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Δηλαδή, αυτό που πρέπει να επιτευχθεί είναι η εύκολη μετακίνηση των πολιτών σε όλα τα μέρη της πόλης. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με τις ακόλουθες ενέργειες:
1. Ιεράρχηση του δικτύου σε βασικούς άξονες κυκλοφορίας και σε ζώνες ήπιας κυκλοφορίας.
2. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μετακίνηση του πληθυσμού μέσα στην πόλη. Προτείνουμε:
α. Επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες της πόλης. Για παράδειγμα οι οδοί Ηρώων και Ακρίτα δεν καλύπτονται από αστική συγκοινωνία όπως και η Βέργα και η Μικρή Μαντίνεια. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι παρόλο που το Αστικό ΚΤΕΛ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας και παρόλο που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινοτήτων, η Δημοτική Αρχή αρνείται να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.
β. Αναπροσαρμογή του στόλου της αστικής συγκοινωνίας με minibus, που είναι πιο ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δυσπρόσιτες περιοχές.
δ. Επαναλειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου με τη μορφή ηλεκτροκίνητου ελαφρού τρένου (LightRailSystem).
ε. Συνδυασμένες μετακινήσεις, δηλαδή να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις άμεσης συνεργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς (Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ, προαστιακός σιδηρόδρομος), μεταξύ τους και με τα άλλα μέσα,  προς όφελος των πολιτών που μετακινούνται.
4. Δημιουργία λειτουργικού δικτύου ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων, που θα ευνοούν την εναλλακτική μορφή μετακίνησης προς όλες τις κατευθύνσεις.
5. Δημιουργία υποδομών στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου και στην παραλία.
Έτσι καταρχάς απαιτείται καλύτερη διαχείριση των ήδη υπαρχουσών θέσεων στάθμευσης. Πέρα από τη χρήση των καρτών τύπου «ξυστό», η πληρωμή των τελών στάθμευσης μπορεί να γίνει με «έξυπνο» τρόπο με τη χρήση της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας (π.χ. sms) για όσο διάστημα καταλαμβάνεται η θέση στάθμευσης.
Επιπλέον, με χρήση κατάλληλων «έξυπνων» συστημάτων, που έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί ήδη, θα μπορούσε να γίνει πιο αποτελεσματική η διαχείριση των θέσεων και εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ηλεκτρονικής ενημέρωσής τους για τις κενές θέσεις πάρκινγκ κοντά στην περιοχή που βρίσκονται, ώστε να αποφεύγεται ο κυκλοφοριακός φόρτος από οδηγούς που ψάχνουν για θέσεις παρκαρίσματος χωρίς αποτέλεσμα. Μια τέτοια συνδυαστική εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του δημοτικού πάρκινγκ του Νέδοντα, απελευθερώνοντας υπαλληλικό δυναμικό που χρησιμοποιείται για την είσπραξη των τελών στάθμευσης. Αντί αυτών, όμως, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας επέλεξε την ιδιωτικοποίηση του δημοτικού πάρκινγκ στο Νέδοντα (βόρειο και κεντρικό), απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη προσφερόμενη δυνατότητα.
Οι δυνατότητες δημιουργίας χώρων στάθμευσης στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης είναι περιορισμένες, ιδίως μετά την ακύρωση κατασκευής υπογείου πάρκινγκ στη θέση «ουζάκια».
Από την άλλη μεριά, πρέπει να ευνοηθεί η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς ή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, έτσι ώστε η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης να μη γίνεται με την χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου. Αντίθετα, περιφερειακά του κέντρου μπορούν να δημιουργηθούν οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οι οποίες θα διευκολύνουν την πρόσβαση στο κέντρο με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς ή πεζή. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στην ανατολική πλευρά της πόλης, γιατί όσοι έρχονται από αυτή τη μεριά πρέπει να διασχίσουν το κέντρο της πόλης για να σταθμεύσουν στο δημοτικό parking του Νέδοντα.
Η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας αποτελεί μια ζώνη αναψυχής για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης κοντά στην παραλία, σε οικόπεδα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν.
6. Αντιμετώπιση προβλημάτων οδικής ασφάλειας.  Η κυκλοφοριακή μελέτη μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις οδικής ασφάλειας που θα οδηγήσουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην πόλη. Συγκεκριμένα, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας, ιδιαίτερα σε κατοικημένες περιοχές, σε σχολεία, αθλητικά κέντρα, ενώ παράλληλα πρέπει να βελτιωθούν οι οδικές υποδομές και συνθήκες σε κόμβους και οδούς που παρατηρούνται ατυχήματα.
7. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ. Οι θέσεις στάθμευσης των ατόμων με αναπηρία δεν επαρκούν στο κέντρο της πόλης και δεν έχουν σωστή χωροταξική κατανομή έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλες τις περιοχές της πόλης. Είναι κοινωνικά αναγκαία η αύξηση και η καλύτερη χωροταξική κατανομή των θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ σε όλη την πόλη.
Συμπερασματικά, είναι απαραίτητο να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, το οποίο θα δώσει μια μεγάλη ευκαιρία στην Καλαμάτα να λύσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα  καλύπτοντας τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων,  για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

*** «Άλκηστη» του Ευριπίδη στην Αρχαία Μεσσήνη 
Το δράμα του Ευριπίδη «Άλκηστη» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Αρχαία Μεσσήνη στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου, την προσεχή Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα.
Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και αυτή τη φορά δίνει τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν το θέατρο να παρακολουθήσουν την εξαιρετική ματιά και ερμηνεία έφηβων μαθητών στο κείμενο του σπουδαίου μας τραγικού.
Η δε είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης κοστίζει 12 ευρώ για τους ενήλικες και 6 ευρώ για άτομα άνω των 65 ετών, ενώ για μαθητές έως 18 ετών και φοιτητές είναι ελεύθερη. Αν κάποιοι θέλουν βοήθεια στη δωρεάν μεταφορά τους, μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο στο email: fbougas@bougas-school.gr, στη σελίδα του σχολείου στο facebook: Εκπαιδευτήρια Μπουγά και στα τηλέφωνα: 27210-92022, 27210-92122, έως το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαΐου.
Στο έργο του που φέρεται να διδάχτηκε το 438 π.Χ., ο Ευριπίδης με τη χαρακτηριστική του ειρωνεία θέτει ζητήματα και προβληματισμούς για έννοιες όπως η θυσία, η προσωπική ευτυχία και η ανάγκη για ισχυρούς φίλους. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έργο. Ο Ευριπίδης μέσα από τη διαχείριση του μύθου, υποσκάπτει τις βεβαιότητες και οδηγεί ήρωες και κοινό σε διλημματικές καταστάσεις. Αυτό που κάποτε ήταν μια λύση χωρίς προβλήματα, αποδεικνύεται η αρχή μιας καινούριας δυστυχίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Kitto, το έργο είναι ατόφια τραγικωμωδία, μιας και τα κωμικά στοιχεία δεν επισκιάζουν ένα αμφίσημο από τη μεριά του ποιητή τέλος.
Η υπόθεση θέλει το βασιλιά των Φερών Άδμητο να διαθέτει το πλεονέκτημα της εύνοιας του θεού Απόλλωνα, στον οποίο χρειάστηκε κάποτε να επιβληθεί ποινή από τον Δία, τον οποίο είχε εξοργίσει.
Η ποινή του Απόλλωνα ήταν να υπηρετήσει άνθρωπο θνητό και συγκεκριμένα τον Άδμητο. Εκείνος, όμως, του φέρθηκε πολύ καλά και τον βοήθησε παρόλο που μπορούσε να τον ταπεινώσει χωρίς κίνδυνο να τιμωρηθεί. Έτσι ο θεός αναδεικνύεται σε προστάτη και οδηγό του.
Με τη βοήθεια του Απόλλωνα, ο Άδμητος ολοκλήρωσε τον άθλο του Πελία και παντρεύτηκε την Άλκηστη. Και όταν έπειτα από καιρό ο Άδμητος αρρωσταίνει και φαίνεται ότι θα πεθάνει, πάλι ο Απόλλωνας έρχεται να τον βοηθήσει. Ο θεός μεσολαβεί στις τρεις Μοίρες, Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπο, και τις πείθει να σώσουν τη ζωή του Άδμητου, με την προϋπόθεση ότι κάποιος άλλος θα πεθάνει στη θέση του.
Ο Άδμητος, χωρίς να σκεφτεί ιδιαίτερα τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας, την επικυρώνει αμέσως. Ωστόσο, ούτε οι φίλοι του ούτε οι γονείς του ήταν ενθουσιώδεις να θυσιάσουν τη ζωή τους γι’ αυτόν. Μόνο η Άλκηστη προσέφερε τον εαυτό της ως αντικαταστάτρια.
Όταν ο Θάνατος, ο θεός του κάτω κόσμου, φτάνει για να πάρει την Άλκηστη μακριά, ο Ηρακλής, ισχυρός φίλος του Άδμητου, που είχε επίσης απολαύσει τη φιλοξενία του, οπλισμένος με το ρόπαλο του θα αναγκάσει το Θάνατο να παραδώσει την Άλκηστη στο σύζυγό της, και να αποκαταστήσει την ευτυχία στη ζωή τους.
  Τη διδασκαλία του δράματος έχει αναλάβει η ηθοποιός-φιλόλογος Χριστίνα Δίμιζα, ενώ υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας είναι η φιλόλογος Σταυρούλα Γιαννακοπούλου.
Τους ρόλους υποδύονται με τη σειρά που εμφανίζονται:
Απόλλωνας: Βασιλίνα Ναθαναήλ
Θάνατος: Κατερίνα Ρεκλείτη
Θεράπαινα: Αναστασία Πετροπούλου  και Ειρήνη Λέφα
Άδμητος: Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος
Άλκηστη: Αγγελίνα Ανδριανού
Παιδί της Άλκηστης: Νεκταρία Αντωνοπούλου
Ηρακλής: Μανώλης Γκίζας
Φέρης: Ιωάννα Κουτέλα
Υπηρέτης: Αναστασία Πετροπούλου και Ειρήνη Λέφα
Κορυφαίοι του χορού: Νεφέλη Ανυφαντάκη, Μελίνα Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Μπουγάς.
 
*** Μεσσηνιακά…χρυσά στη Νέα Υόρκη 
Γράφαμε, προχθές, για τις μεσσηνιακές εταιρείες τυποποίησης- MANI BLAUEL και MAKARIA TERRA από τη Σκάλα- οι οποίες θριάμβευσαν στο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης για το 2017, ο οποίος ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο διάκρισης.
Μέσα, όμως, στον… ατέλειωτο κατάλογο των νικητών δεν προσέξαμε ότι υπάρχουν ακόμα δύο μεσσηνιακές εταιρείες που κέρδισαν τους κριτές του διαγωνισμού και πέτυχαν υψηλότατες διακρίσεις.
Ο λόγος για την εταιρεία της Χριστίνας και Άρτεμις Σκαρπαλέζου με το "IMMORTALITAS" και το ελαιόλαδο "KALLAS FIRST PRESS" από την Τριφυλία.
Ο αριθμός των συμμετασχουσών εταιρειών, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, απ' όλο τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλος, υπήρξαν 910 εταιρείες (!),  και εκτός από τις τοπικές, βραβεύθηκαν και αρκετές άλλες από την Ελλάδα, συνολικά 47. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς για το ελαιόλαδο παγκοσμίως και διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά.
Και πάλι από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι το κέφι, το μεράκι, η υπομονή, και η προσήλωση στην ποιότητα είναι το καλύτερο διαβατήριο για κάθε επιχείρηση που θέλει να επενδύσει και να κερδίσει…  Α.Π.

*** Γυρίσματα της ταινίας «Η απολογία του Σωκράτη» στο Πολυλίμνιο 
Γυρίσματα της ταινίας «Απολογία του Σωκράτη» θα γίνουν την προσεχή Τρίτη 2 Μαΐου (μεσημεριανές ώρες) στο Πολυλίμνιο, στα οποία θα λάβουν μέρος και ορισμένοι Μεσσήνιοι ηθοποιοί (ανάμεσά τους οι Βασίλης Φλώρος, Γιώργος Μαυρέας, Ηλίας Πετρομανιάτης).
Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Δημήτρης Μακρής και σ’ επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ανέφερε ότι αποτελεί το τρίτο σκέλος μιας τριλογίας. Η πρώτη ταινία ήταν το  «Συμπόσιο του Πλάτωνα», ενώ δεύτερη «Ο Αλκιβιάδης».
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσιτής (υποδύεται τον Σωκράτη), Πέτρος Τσάτσης (υποδύεται τον Αριστοφάνη), Κώστας Λούκας (υποδύεται τον Αλκιβιάδη), Στέλλα Κωστοπούλου (υποδύεται τη Διμάνδρα) και άλλοι.
Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, αποφάσισε να γυριστούν σκηνές της ταινίας στο Πολυλίμνιο, διότι είναι ένας πολύ ωραίος χώρος και του θυμίζει την Ακαδημία Πλάτωνος.
Κλείνοντας την επικοινωνία μας, τόνισε ότι στις ταινίες που γυρίζει δεν έχει στήριξη από κανέναν, ενώ «του παίρνουν» πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν.

***  Στα Θ' Πολυδούρεια τιμήθηκε η Αγγελάκη - Ρουκ 
 O Δήμος Καλαμάτας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας διοργάνωσαν, τα Θ' Πολυδούρεια, που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τα Θ΄ Πολυδούρεια ήταν αφιερωμένα στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Για την τιμώμενη ποιήτρια μίλησε η δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά, ενώ, η ποιήτρια διάβασε  ποιήματά της.
Θα λέγαμε ότι έπρεπε να περάσουν τα χρόνια για να αναφανεί το ποιητικό μέγεθος αυτής της γυναικείας φωνής. Τώρα είμαστε βέβαιοι και το ομολογούμε – όχι δημόσια, αλλά στις παρέες μας, που είναι και το σημαντικότερο: η Αγγελάκη-Ρουκ, είναι μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ποιήτριες που υπήρξαν ποτέ. Το έργο της, με αξιοθαύμαστη συνέχεια, έχει εφεύρει μια δική του γλώσσα, απλή και βαθιά, όπως τα ζωτικά στοιχεία.  Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό σχήμα «Ήχος του Νότου».
  ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗ - ΡΟΥΚ
Καθρέφτη μου, σ' εσένα μιλάω, εσένα έχω μπροστά μου, άλλο κανένα. Οι άνθρωποι, φίλοι, χάθηκαν. Χάθηκαν απ' τη ζωή ή χάθηκε το νόημα που έβρισκαν σε μένα; Με κοιτάς, σε κοιτώ, ένα πρόσωπο νεανικό προσπαθώ να θυμηθώ, ωραίο ποτέ, όμως πάντα εκφραστικό της στιγμής και μόνο. Σ' αγνοούσα τότε κι έτρεχα, λαχάνιαζε το σώμα που μου είχε απομείνει –ανάπηρο απ' την αρχή–, ήθελα να το εκμεταλλευτώ, να το χαρώ, ν' αφεθώ στον αέρα, στη θάλασσα, στον αμερόληπτο έρωτα. Τις φιλενάδες μου με τα τέλεια κορμιά που έλαμπαν στον ήλιο, δεν ζήλεψα ποτέ, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι οι άνθρωποι μου είχαν στερήσει κάτι που μου ανήκε. Και τώρα ήρθε της εξομολόγησης η ώρα. Μικρέ μου καθρέφτη, που τελευταία σ' έχω συνέχεια μπροστά μου για να σε συνηθίσω: Σε μισώ. Θα με συγχωρέσεις; Μίσος τι θα πει δεν ήξερα. Αλλά τώρα, να, βλέπω το πρόσωπό μου κι εξαγριώνομαι ενάντια στη φύση. Μέσα μου βαθιά, βέβαια, ξέρω ότι ο εχθρός μου δεν είσαι εσύ, αλλά ο χρόνος. Ο χρόνος όμως παραμένει πάντα ασύλληπτος αφού τα αμαρτήματά του όλο αναβάλλονται κι αυτός διαφεντεύει ακόμη τη ζωή μου. Καθρέφτη μου, θύμα είσαι κι εσύ του ανθρώπινου παραλογισμού. Σ' ευχαριστώ που μου παραστέκεσαι και μ' αφήνεις να σε μισώ.
  ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκε το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη», σε πρωτοεμφανιζόμενο με ποιητική συλλογή κατά το έτος 2016 ποιητή.
Φέτος, η αρμόδια επιτροπή επέλεξε τη Χριστίνα Γεωργιάδου, για τη συλλογή ποιημάτων «Σπορά» και τον Φαίδωνα Μουδόπουλο - Αθανασίου, για την ποιητική συλλογή «Ιστορίες Κρίσης (και άλλων παραγόντων)», προκειμένου να τους απονεμηθεί εξ ημισείας το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη», που συνοδεύεται από έπαθλο 2.000 ευρώ.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :







***  Η βαθμολογία πριν ξεκινήσει το «μίνι» πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών:

ΠΑΟΚ 2
Παναθηναϊκός 1
ΑΕΚ 0
Πανιώνιος 0

Η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση, θα συμμετάσχει στους προκριματικούς του Champions League και οι υπόλοιπες στο Europa League.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 30ης αγωνιστικής:
Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 2-2

 (37΄ Κυριακόπουλος, 53΄πεν. Γκοντό - 26΄ Ζιαμπάρης, 76΄ Δώνης)
Διαιτητής: Νοεφυτιάδης (Κορινθίας)
Κίτρινες: Κώτσιρας -Γιαννικόγλου , Ζιάμπαρης
 ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ζουμά (58΄ Ευαγγέλου), Τριανταφυλλόπουλος, Σέλιν, Κώτσιρας, Στανισάβλιεβιτς (64΄ Μάσα), Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Κυριακόπουλος, Μανιάς (87΄ Τσουκαλάς), Γκοντό.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννικόγλου, Αργυρόπουλος, Ζιαμπάρης, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Γροντής, Κούρος (81΄ Καραγκούνης), Δώνης, Πασάς (60΄ Ηλιάδης), Μπαστακός, Περόνε (59΄ Λούκινας).

Ατρόμητος - Πλατανιάς 4-1

 (12΄ Ντάουντα, 42΄,75΄ Ντιγκινί, 90΄αυτ. Σαάντο - 39΄ Κάργας)
Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
 Κίτρινες: Τόνσο, Κατράνης - Πριντέτα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Ντιγκινί, Ζησόπουλος, Τόνσο (80΄ Μπρίτο), Κατράνης, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λημνιός, Νταουντα (69΄ Μπάγκα), Λαζαρίδης.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Μαραγκός (46΄ Σκουλουδάκης), Καρυπίδης, Κάργας, Στανισάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης, Ντεβέσα (74΄ Ρενάτο), Παπανικολάου, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (87΄ Σάαντο), Πριντέτα.

Ξάνθη - Βέροια 3-0

 (20΄, 75΄πεν. Γιουνές, 45΄ Σολτάνι)
Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: -
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Λουσέρο (68' Ντε Λούκας), Μεχία (68' Παπαστεριανός), Σολτάνι, Βασιλακάκης (68' Λάζιτς), Τριάδης, Γιουνές
 ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Σαφαρίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Ράδης, Γκαέλ, Δόρης, Λινάρδος, Μίλιεβιτς, Νύκταρης (59' Ζυγκερίδης), Χάτζι (74' Ασιγμπά), Κωνσταντινίδης (59' Μαυρίας)

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0

 (39΄ Λέτο, 49΄ Μπεργκ)
Διαιτητής: Νίκος Πουλημάς
Κίτρινες: Μέστο - Αναστασόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Μέστο, Χουχούμης, Μαρινάκης, Κουρμπέλης (72΄ Στάικος), Βιγιαφάνιες (63΄ Μολίνς), Χατζηγιοβάνης (79΄ Πίσπας), Λέτο, Μπεργκ.
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (57΄ Μασούρας), Γκόλιας, Αγκάνοβιτς, Κόντορ, Φάρκας, Ναβάρο (86΄ Κουτσιανικούλης), Φατιόν, Ντέλετιτς (79΄ Κάπος).

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-2

 (37΄ Ντομίνγκες, 83΄ Ελιουνούσι)
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Ρογκίντρες- Μποτία
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Παπάζογλου (76΄ Μπράβο), Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι (80΄ Γιαννιώτης), Βακράκος (64΄ Βασιλούδης).
Oλυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Μαρτίνς (58΄ Ανδρούτσος), Ρομαό, Ντομίνγκες (64΄ Μπουχαλάκης), Μάριν (75΄ Μανθάτης), Ελιουνούσι, Καρντόσο.

Πανιώνιος - Λεβαδειακός 1-3

 (6΄ Ταπόκο - 7΄ Καραμπουέ, 25΄ Μεντί, Π. Γιακουμάκης)
Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας
Κίτρινες: Βασιλείου, Σουμπίνιο, Καλτσάς, Γιακουμάκης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Αντωνιάδης, Μασούρας, Γκιοατα, Μουκτάρης, Σιώπης, Σαββίδης, Μπεν, Ταπόκο (57΄ Μπάλλας), Καθάριος (60΄ Λάμπρου), Μαχμούτοβιτς (73΄ Γεσίλ).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Βούρος, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (70΄ Καλτσάς), Καραχάλιος, Σουυμπίνιο, Σίλβα, Καραμπουέ, Βασιλείου (68΄ Γιακουμάκης).
ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 5-1

 (30΄ Κάτσε, 32΄ Κουλούρης, 45+2΄πεν. Μπίσεσβαρ, 62΄ Ουάρντα, 83΄ Πρίγιοβιτς - 31΄ Παμλίδης)
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Κίτρινες: Σπίνουλας
 ΠΑΟΚ: Μπρκιτς (46' Σιαμπάνης), Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Κάτσε, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (58' Πρίγιοβιτς), Ουάρντα, Ενρίκε (68' Χαρίσης), Κουλούρης.
Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (85' Τρεπεκλής), Ονιϊλο (63' Τζανουλίνος) και Γεωργακόπουλος (76' Γκαμάγκας).

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-1

 (38΄ Λίλα - 80΄ Ροντρίγκες)
Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)
Κίτρινες: Βάργκας
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες (52΄ Κούτρης), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Νικολιάς, Ακόστα, Λίλα (88΄ Κοζορώνης), Γαρουφαλιάς, Μαμπουλού, Ζάιρο.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Σιμόες (74΄ Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Βάργκας (59΄ Πατίτο), Αλμέιδα (67' Μάνταλος), Πέκχαρτ.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ -
 Σε 30 αγώνες
1. Ολυμπιακός 67 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ--
---------------------------
2. ΠΑΟΚ 61 --ΠΛΕΙ ΟΦ--
3. Παναθηναϊκός 57 --ΠΛΕΙ 0Φ--
4. ΑΕΚ 53 --ΠΛΕΙ ΟΦ--
. Πανιώνιος 52 --ΠΛΕΙ ΟΦ--
---------------------------
6. Ξάνθη 48
7. Πλατανιάς 42
8. Ατρόμητος 39
9. ΠΑΣ Γιάννινα 36
10. Κέρκυρα 32

11. Παναιτωλικός 31
12. Ηρακλής 29
13. Αστέρας Τρίπολης 28
. Λάρισα 28
---------------------------
15. Λεβαδειακός 26 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ--
16. Βέροια 22 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ--
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς
Newsroom ΔΟΛ

~** Η βαθμολογία πριν ξεκινήσει το «μίνι» πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών:

ΠΑΟΚ 2
Παναθηναϊκός 1
ΑΕΚ 0
Πανιώνιος 0

Η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση, θα συμμετάσχει στους προκριματικούς του Champions League και οι υπόλοιπες στο Europa League.

*** Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο : Κυριακή 30-04-2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0 .- ^
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ  0-3 .- ^
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ 1-3 .- ^
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ  0--0 .- ^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ  5-1  .΄- ^
 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας- ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0 .- ^
Π-ΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ  2-4 .- ^
ΚΑΛΟΝΗ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  1-3 .- ^

***  Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου ΑΙΟΛΙΚΟΣ  1-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 2-0 .- ^
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 1-0  .- ^
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ -ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  2-2  .- ^
ΘΗΒΑ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-1 .- ^
ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης -ΧΑΛΚΙΔΑ 0-1  .- ^
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 3-1 .- ^

***   Σφαιρόπουλος: «Ενέργεια, πάθος και καρδιά» εν όψει Εφές
Για την πρόκριση στο Final 4
Όπως, τη σεζόν 2012-13, όταν κατέκτησε τον 3ο Ευρωπαϊκό τίτλο του, ο Ολυμπιακός διεκδικεί σε 5ο αγώνα, απέναντι στην Αναντολού Εφές, την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague και αναζητά αύριο (Τρίτη, 2/5, 21:00) τη νίκη στο ΣΕΦ για να «σφραγίσει» το εισιτήριο στην τετράδα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξαν το ψυχικό σθένος και την αποφασιστικότητα να διορθώσουν πάνω στο «νήμα», στον 4ο αγώνα μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» για την ήττα με ένα καλάθι στη δική τους έδρα, στον δεύτερο προημιτελικό.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε:
«Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Είναι ο τελικός των τελικών εναντίον μιας ομάδας που μας ξέρει και την ξέρουμε πολύ καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε αυτά που ξέρουμε. Να φέρουμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τα θετικά στοιχεία που έχει η αντίπαλός μας και θέλουμε να τους αποσυντονίσουμε.
Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον πλουραλισμό μας στην επίθεση και αμυντικά να τους αποσυντονίσουμε, να τους αποδιοργανώσουμε. Περιμένουμε τον κόσμο, έγινε sold out πολύ νωρίς, με τη φωνή του να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών, και εκείνοι να δώσουν το καλύτερο που μπορούν μέσα στο γήπεδο».
Μπορεί να έχει κρύψει κάτι ο ένας προπονητής από τον άλλον, μετά από έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις την τρέχουσα σεζόν, αλλά και ποιο στοιχείο θα ήθελε να δει περισσότερο από τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος;
«Το πρώτο που θέλω να δω είναι το πάθος και η ενέργεια. Να παίξουμε με καρδιά. Ξέρουμε την Εφές, τι έχει και τι δεν έχει, ποια στοιχεία χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της. Εχει παραδείγματος χάρη καιρό να παίξει ζώνη. Το περιμένουμε. Μπορεί να παίξει zone press. Το περιμένουμε. Απλά πρέπει να κάνεις τα απλά πράγματα σωστά».
Σε ποιο αγώνα η πίεση ήταν μεγαλύτερη, στον 4ο αγώνα στην Πόλη ή στον αυριανό για τον Ολυμπιακό;
~ «Και τα δύο παιχνίδια είναι το ίδιο γιατί αν τα χάσεις... χάνεις. Για μένα ο 5ος αγώνας είναι το δεύτερο ημίχρονο του τέταρτου παιχνιδιού,» απάντησε ο προπονητής του Ολυμπιακού και κατέληξε:
~ «Οταν παίζεις στα πλέι οφ πρέπει να βελτιώνεις την απόδοσή σου από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όπως είχα πει όποια ομάδα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια και βελτιώνεται θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ  :  28η  αγωνιστική  Σ/Κ 29 και 30 /04/2017
Σα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  1-1 .- ^
Σα  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 2-0 .- ^
Σα  Α.Ο. ΦΑΡΑΙ- Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  5-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά- Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-0 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-2  .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  0-1 .- ^
ΠΑΜΙΣΣΟΣ Μεσσήνης-Α.Ο. ΑΒΙΑΣ  5-0 .- ^

΄Β  ΄ ΤΟΠΙΚΟ : 1ος  όμιλος  26η  αγωνιστική
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας -Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  3-4  .- ^ Σα
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -Α.Ε.Κ Καλαμάτας  0-1  .- ^ Σα
ΠΑΟ Καλού Νερού-ΔΙΑΓΌΡΑΣ Κοπανακίου  2-4 .- ^  Σα
ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης -Α.Ε. ΜΑΝΗΣ   0-1 .- ^    Σα
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ  0-2 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας-ΔΟΞΑ Καλαμάτας 0-3  .- ^

Β΄  ΤΟΠΙΚΟ  2ος  όμιλος  21η  αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ  Χαροκοπιού- Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσας  1-1 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ  0-3 .- ^

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
Δευτέρα, 1/05/2017 19:00 NOVASPORTS 4
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (3ος τελικός)
Volley League

22:00 COSMOTE Sport 2
Μάλαγα - Σεβίλη
Ισπανικό Πρωτάθλημα

22:00 COSMOTE Sport 2
Γουότφορντ - Λίβερπουλ
Αγγλικό Πρωτάθλημα
**

~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-28-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 29  Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-29-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
~*  
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~*

~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5539  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3572  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.680  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου