Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2013

 Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013  :

 
 *** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

***  Η Καλαμάτα είπε όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (φωτογραφίες και βίντεο)          
   
 
 
 
 
 
Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων είπε προχθές η Καλαμάτα, αφού όσα άνοιξαν, δεν ξεπέρασαν τα πέντε.
Από την άλλη πλευρά, τα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες άνοιξαν, με τους υπαλλήλους να κάνουν αγγαρεία και να δηλώνουν off the record ότι, δουλεύοντας και  την Κυριακή, διαλύεται το σπίτι τους, ανεξαρτήτως τού αν θα πάρουν ρεπό άλλη μέρα ή επιπλέον χρήματα.
Πάντως, για το κυριακάτικο άνοιγμα είχαν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις, η πρώτη από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη από το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από Super Market στην οδό Αρτέμιδος και με πανό απέκλεισαν την είσοδο, ενώ αποχώρησαν ειρηνικά.
Η δεύτερη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και καταστηματάρχες, ξεκίνησε από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην αρχή του πεζόδρομου της Αριστομένους, που εκείνη την ώρα είχε κατεβασμένα τα ρολά (άνοιξε τελικά στη 1.00 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες πήγαιναν σε καταστήματα που ήταν ανοιχτά και, αφού έκαναν ενημέρωση για την Κυριακή, προέτρεπαν τους υπευθύνους να κλείσουν, λέγοντάς τους ότι θα ξαναπεράσουν.
Επίσης, καλούσαν τους πελάτες που ήταν μέσα να μην ψωνίσουν.
Αφού διέσχισαν την Αριστομένους, σταμάτησαν σε κατάστημα με είδη ένδυσης το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο, σημειώθηκε ένταση, ενώ ενημέρωναν όσους ήθελαν να μπουν ότι δεν πρέπει να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, σχολιάζοντας παράλληλα και όσους έβγαιναν με τσάντες.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ κάποιες στιγμές παραλίγο η κατάσταση να ξεφύγει.
Μια ακόμα στιγμή έντασης σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών, ανάμεσα στο γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Στέφανο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, όταν ο πρώτος μπήκε σε κατάστημα του δεύτερου και προέτρεψε τους υπαλλήλους να κλείσουν. Αυτοί διαφώνησαν και ο κ. Στέφανος έκανε λόγο για κομματική γραμμή. Όταν το πληροφορήθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, έσπευσε να ζητήσει το λόγο από το γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, για να ακολουθήσει διάλογος σε υψηλούς τόνους.  Π.Μπ.     Video: 

 

 

 


 *** Συνελήφθησαν δυο Ρουμάνες για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στη Μικρή Μαντίνεια          
          
Συνελήφθησαν, χθες  το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο 20χρονες αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, κατόπιν Ενταλμάτων Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για ληστεία, που έγινε την 30-10-2013 στη Μικρά Μαντίνεια Μεσσηνίας, σε βάρος ηλικιωμένου .




*** Νέες δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τα μέλη του         

  
Τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του παρουσίασε χθες το απόγευμα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεών του.
Οι εν λόγω υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε όλες τις μεσσηνιακές επιχειρήσεις, με στόχο την περαιτέρω στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
Ειδικότερα, στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (online πώληση προϊόντων, δημιουργία ιστοσελίδας, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά και εργασιακά θέματα, συνεργασία μέσω εφαρμογής Ευρωαραβική Αγορά), που προσφέρονται μέσα από το Portal του Επιμελητηρίου, όπως και η νέα Τουριστική Πύλη που ενσωματώνει δυνατότητες online κρατήσεων.
  Ακόμα και e-shop
Οι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουν την εταιρική τους παρουσίαση, την οποία μπορούν να επεξεργάζονται και να έχουν πρόσβαση με δικούς τους κωδικούς.
Επίσης, οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου αποκτούν τις εξής δυνατότητες:
e-shop: Δωρεάν υπηρεσίες e-shop για την επιχείρηση και πώληση των προϊόντων στην ηλεκτρονική τοπική αγορά του Επιμελητηρίου, στον πανελλαδικό κατάλογο www.directmarket.gr, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο επιχειρηματίας θα διαχειρίζεται πλήρως το e-shop (προϊόντα, προσφορές, παραγγελίες κ.λπ.), ενώ η χρήση του είναι ελεύθερη ανεξαρτήτως αριθμού προϊόντων. Ταυτόχρονα, παρέχονται υπηρεσίες ταχυμεταφορών σε προνομιακές τιμές.
Online Booking: Εάν διαθέτει κατάλυμα διαμονής, μπορεί να αποκτήσει εντελώς δωρεάν τη σουίτα εφαρμογών Easy2book (eboss-version), για να διαχειριστεί τις online κρατήσεις, τους πελάτες, τα δωμάτια και τα τουριστικά γραφεία που συνεργάζεται, ενώ παρέχεται σύνδεση με IDS (Expedia.com, Venere.com κ.λπ.).
  Ενημέρωση
Παράλληλα, μέσω του e-Επιμελητήριο θα υπάρχει εξυπηρέτηση και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως αίτηση Πιστοποιητικού / Βεβαίωσης, καρτέλα μέλους στο Επιμελητήριο. Ακόμα, μπορεί να γίνεται πληρωμή συνδρομών μέσω πιστωτικής  κάρτας.
Μπορούν, επίσης, οι επιχειρηματίες να δηλώσουν με πολλαπλό τρόπο τις κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν για σημαντικά επιχειρηματικά θέματα, ώστε να λαμβάνουν άμεσα και αυτόματα email με το αντίστοιχο θέμα.
Άλλη μια δυνατότητα είναι ότι θα μπορούν να δημοσιεύσουν μια προσφορά, μία ζήτηση ή μια αίτηση συνεργασίας στο portal.
Εάν αποφασίσει κάποιος να εμπλουτίσει τις γνώσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά και να μάθει τις καινούριες επιχειρηματικές μεθόδους, με την είσοδό του στην υπηρεσία (είναι μόνο για μέλη ) μπορεί να πλοηγηθεί σε όποια ενότητα τον ενδιαφέρει. Και αφού κάνει εγγραφή, να κάνει ένα αυτόματο διαγνωστικό τεστ για να δει το επίπεδο κατανόησης.
Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες είναι εντελώς δωρεάν και υποστήριξη παρέχεται Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-17.00, στο 2610-452820.
 
*** Η στιγμή της εκτέλεσης (βίντεο)         
  
Στη δημοσιότητα έδωσε η Αντιτρομοκρατική το βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. enikos.gr  .
Video: 

 
*** Μηχανάκι παρέσυρε νεαρή και την εγκατέλειψε στο κέντρο της Καλαμάτας          
          
Ανανεωμένο 
Μία νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα το απόγευμα στην Αριστομένους, όταν παρασύρθηκε πιθανότατα από διερχόμενο μηχανάκι.
Η κοπέλα χτυπήθηκε κατά την προσπάθειά της να διασχίσει το δρόμο, όμως ο οδηγός της μηχανής έσπευσε να εξαφανισθεί, εγκαταλείποντάς την.
Η νεαρή διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε πως είχε τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι. 
 
***  Εικόνες ντροπής          
          
Αυτή την εικόνα αντίκρισε ομάδα μικρών παιδιών που πήγε να κάνει προπόνηση χθες το απόγεμα στο γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης».
Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, ο πάγκος είναι των γηπεδούχων, αλλά προφανώς δε σεβάστηκαν το γήπεδο.
Δεν υπάρχει κάποιος από το Δήμο Καλαμάτας να φροντίζει για την καθαριότητα του γηπέδου; Π.Μπ. 
 
 
 
 
*** Οι τσαμπουκάδες είναι για τους τζάμπα μάγκες
     
Όταν ως πιτσιρικάδες ξεχνούσαμε να κουμπώσουμε τα κουμπιά ή να κλείσουμε το φερμουάρ του παντελονιού, για να μας το υπενθυμίσουν ή για να μας κάνουν πλάκα, μας έλεγαν: «τα μαγαζιά σου είναι ανοιχτά».
Προχθές, την Κυριακή, μόνο καλαμπούρι δεν έγινε στην Καλαμάτα για όσους θέλησαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Την «άκουσαν» για τα καλά από επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι οποίοι εξαπέλυσαν απειλές εναντίον τους. Προσωπικά, όσο με αφορά, δε θα ψωνίσω ποτέ την Κυριακή. Σέβομαι τον εργαζόμενο, αλλά και τον καταστηματάρχη που θέλει, όπως και εγώ, να ξεκουραστεί. Πόρτα καταστήματος δε θα διαβώ, ακόμη κι αν ο καταστηματάρχης τρελαθεί και χαρίζει το εμπόρευμά του. Είμαι κατά του μέτρου. Τελεία και παύλα.
Τα καουμποϊλίκια, όμως, των σερίφηδων που έδρασαν στην πόλη για την τήρηση του δικού τους νόμου, τα απεχθάνομαι, και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όπως και τους ιδίους. Διαμαρτυρήσου κόσμια, αλλά μη με απειλείς. Ποιος είσαι εσύ και με ποιο δικαίωμα; Γιατί, αν θεωρούν φασίστες ή δεν ξέρω τι άλλο εκείνους που ανοίγουν τα καταστήματά τους, το ίδιο φασίστες είναι και εκείνοι που θέλουν να τους τα κλείσουν με απειλές και δια της βίας. Επειδή, μάλιστα, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε φασίστες μόνο αυτούς που έχουν ακροδεξιές αντιλήψεις, συγγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω.
Φασίστες είναι και εκείνοι που σκότωσαν τους Χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο. Τι ήταν αυτοί δημοκράτες, αντιφασίστες; Από πού κι ως που; Τα ίδια σκατά με τον Ρουπακιά ήταν.
Για να γυρίσουμε, ωστόσο, στο σημερινό θέμα για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα καταστήματα την Κυριακή, το λόγο έχουν οι πολίτες. Αυτοί και μόνο μπορούν να δώσουν τη λύση. Ας κάνουν οικογενειακά τις βόλτες τους, βγάζοντας και τη γλώσσα σε αυτούς που ανοίγουν τα μαγαζιά ή εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργαστούν, αλλά ως εκεί. Οι τσαμπουκάδες είναι για τους τζάμπα μάγκες. Του Δημήτρη Γιατράκου 
 
*** Προσοχή! Διχασμός!
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Εν πρώτοις η στήλη εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους και τους φίλους των δύο παιδιών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.
Θρηνώ και πενθώ. Αυτό το χτύπημα εναντίον των νεαρών παιδιών, είτε μελών είτε οπαδών ή φίλων της Χρυσής Αυγής, είναι ένα φασιστικό χτύπημα. Αυτοί που το διέπραξαν, εκτελεστές και δολοφόνοι, είναι φασίστες, ό,τι άλλο κι αν νομίζουν ή δηλώνουν ότι είναι. Διότι μόνον οι φασίστες νομίζουν ότι είναι θεοί που αποφασίζουν ποιος ζει ή ποιος πεθαίνει.
Αυτοί που νομίζουν ότι μπορεί να είναι τιμωροί, απ’ τη στιγμή που σηκώνουν το όπλο και παίρνουν μια ανθρώπινη ζωή είναι φασισταράδες του κερατά και τίποτε άλλο. Πρόκειται για κομπλεξικές και σκοτεινές ψυχές που τη βρίσκουν με τα κουμπούρια και το φόνο, όπως την έβρισκαν οι ναζήδες.
Όποιος πειράζει έστω και μια τρίχα απ’ το κεφάλι ενός Χρυσαυγίτη δεν είναι καλύτερος απ’ τους δήμιους των Ες Ες κι έχει τόση σχέση με την Αριστερά, όση οι Νεάντερταλ με τα μαθηματικά.
Οι φόνοι που έγιναν θα μπορούσαν να έχουν διαπραχθεί από ανθρώπους της νύχτας για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ή από φασίστες μεταξύ τους για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ή από φασίστες βαλτούς, ώστε να ενοχοποιηθεί η Αριστερά και να θυματοποιηθεί η Χρυσή Αυγή. Να ανακοπεί το φυλλορρόημά της και, μάλιστα, να ξαναφουντώσει.
Μπορεί να είναι ένα τυφλό χτύπημα ή ένα προμελετημένο χτύπημα. Μπορεί την ευθύνη να αναλάβει κάποια μαύρη ομάδα, αντιεξουσιαστική (που αμαυρώνει αυτόν το χώρο) ή κάποια ομάδα ακόμα πιο πονηρή, απ’ αυτές που η εξουσία παρουσιάζει ως αντιεξουσιαστικές.
Ό,τι και να είναι αυτό το χτύπημα, είτε οι έρευνες το διαλευκάνουν είτε όχι, είναι ένα προβοκατόρικο χτύπημα. Και ως τέτοιο κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Στόχος του είναι η Αριστερά, προκειμένου να ενοχοποιηθεί, οι ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις, η δημοκρατία η ίδια.
Η θεωρία των δύο άκρων τρέφεται από τέτοιες καταστάσεις, πίνει το χυμένο αίμα και θεριεύει. Οι διαχειριστές του φόβου παίρνουν το πάνω χέρι. Η διάχυση της πόλωσης στην κοινωνία γίνεται πιο εύκολη, η εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα καλλιεργείται, η βεντέτα οπλίζει τη λογική της, ο παραλογισμός γίνεται η χαρά του ανορθολογισμού - η κατατρομοκράτηση των πολιτών βρίσκει εύκρατο περιβάλλον.
Πολλά χρόνια τώρα έχουν ταλαιπωρήσει το λαϊκό κίνημα ανεγκέφαλοι και φασίστες τύπου Μαρφίν -σήμερα που ο κόμπος όσων διαπράττουν τα τροϊκανά ανδρείκελα έχει φθάσει στο χτένι, τι πιο χρήσιμο για το σύστημα από έναν τρομώδη αποπροσανατολισμό;
Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι προφανές ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, δεν πτοεί τους διαχειριστές του σοκ και του δέους. Διότι έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο ψεύτικος είναι ένας κίνδυνος, τόσο πιο πιστευτός γίνεται, «όσο πιο χοντρά είναι τα ψέματα που λες, τόσο πιο πιστευτά γίνονται», δίδασκε ο Χίτλερ τον Γκαίμπελς. Η συγκυρία βοά.
Με την υπόθεση της Μαρφίν εξουδετερώθηκαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον των μνημονίων, όταν ήταν ακόμα απαλά τα νύχια τους. Σήμερα επιχειρείται να αντιμετωπισθούν εκ προοιμίου ενδεχόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις πριν καν εκδηλωθούν. Η έγκαιρη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ εναντίον των δύο στυγερών δολοφονιών και του τραυματισμού ενός ακόμα ανθρώπου, μόνον και μόνον για τις ιδέες τους, βοηθάει τη δημοκρατική άμυνα. Το κακό πρέπει να σταματήσει εδώ.
Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να συμβάλει σε αυτό, διότι δεν είναι φτιαγμένη για αυτό. Είναι μία ναζιστική οργάνωση, εφεδρεία του συστήματος ή προφυλακή, αναλόγως αν το σύστημα χρειάζεται προβοκάτορες ή τάγματα εφόδου.
Ο εύκολος αντιφασισμός, τα διάφορα «συνταγματικά τόξα», δεν έχουν κανένα νόημα, και διότι είναι παράλογα (δεν μπορείς να συνασπισθείς εναντίον του φασισμού με εκείνους που τον παράγει η πολιτική τους) και διότι (ως εκ τούτου) είναι ανήθικα.
Τα παραπάνω έγραφε χθες ο Στάθης Σταυρόπουλος από τη στήλη του enikos.gr. Τα υιοθετούμε απόλυτα.
 
*** «Ο επόμενος νεκρός θα είναι δικός μας»

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με έναν παλιό μου γνώριμο, καραμπινάτο και επιφανές, νυν και αεί, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, για να τον ρωτήσω, μεταξύ άλλων, πώς βλέπει τις εξελίξεις. Είπαμε διάφορα, αλλά εκείνο που μου έμεινε και το συζήτησα, μάλιστα, με κάποιους φίλους, ήταν: «Δημήτρη, ο επόμενος νεκρός θα είναι δικός μας».
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο συνομιλητής μου, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε.
Στα κόμματα, τις οργανώσεις, ακόμη και τις ποδοσφαιρικές ομάδες, υπάρχουν υπόγειες διαδρομές, μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν τα «μυστικά» των άλλων. Και αυτό το υπογράφω μετά λόγου γνώσεως, γιατί αν μπω σε λεπτομέρειες του τι γνωρίζω, από πού κ.τ.λ., θα ξεφύγουμε από την ουσία.
Στην ουσία δεν υπάρχουν μυστικά. Το μόνο μυστικό που υπάρχει, όπως εν προκειμένω, είναι πότε ακριβώς θα δράσει ο άλλος.
Ο συνομιλητής μου, λοιπόν, πέραν της όποιας πολιτικής εκτίμησης, γνώριζε, προφανώς, για το τι θα επακολουθήσει. Δυστυχώς, ο Ρουπακιάς, όπως και οι εκτελεστές των δύο παιδιών της Χρυσής Αυγής, πήραν εντολές από έναν πυρήνα δυο-τριών ατόμων. Τα μέλη, τα στελέχη και οι παρατρεχάμενοι μαθαίνουν τα γεγονότα εκ των υστέρων.
Τώρα, επειδή προσωπικά δεν αρέσκομαι σε ιστορίες συνωμοσίας περί αποσταθεροποίησης, χωρίς βέβαια και να τις αποκλείω, εκείνο που θα υπογραμμίσω είναι ότι εδώ και καιρό, από τούτη εδώ τη στήλη, αφού είχα καταδικάσει την ιδεολογία και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, αλλά και συνθήματα ένθεν κακείθεν, όπως «ΕΣΑ, SS, ανθρωπιστές» και στο «Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά», έχω εκφράσει τους φόβους και τις ανησυχίες μου για το τι μέλλει γενέσθαι. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκα, όπως και πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι που έβλεπαν πού πάει το πράγμα. Η δράση φέρνει αντίδραση. Άλλωστε, πριν από ένα χρόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο και όσοι δεν το βλέπουν, στρουθοκαμηλίζουν».
Ο εμφύλιος, λοιπόν, είναι εδώ. Μακάρι να σταματήσει. Έφυγαν τρεις νέοι άνθρωποι και ένας τέταρτος χαροπαλεύει και το μυαλό μου αδυνατεί να συλλάβει το γιατί. Αυτό το γνωρίζουν οι νοσηροί εγκέφαλοι που «προγραμμάτισαν», ώθησαν, πλήρωσαν, δε ξέρω τι, τους εκτελεστές να το κάνουν. Τη φρίκη και τον αποτροπιασμό που ένιωσα για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, νοιώθω και για το χαμό του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη και του 22χρονου Μάνου Καπελώνη.
Τελειώνοντας, επειδή η χώρα βρίσκεται σε οικονομική σκλαβιά που τη βιώνουμε στο πετσί μας όλοι οι Έλληνες, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, θα θυμίσω τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, που λένε «αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει ελευθεριά».
  του Δημήτρη Γιατράκου
 
***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ   ενημέρωση

*** Σε απολογία ο Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο ντέρμπι  :
Σε απολογία ο Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο ντέρμπιΑθήνα
Σε απολογία, από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, κλήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων της στο ντέρμπι του προηγούμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θα απολογηθούν την Πέμπτη 7/11 στις 13:00, και κινδυνεύουν μέχρι και με τιμωρίας έδρας.
Επίσης, ενώπιων της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής θα βρεθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα Κ20, αλλά και ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 07/11/2013 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 10η αγωνιστική.
Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 2/11/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄ αριθμ. 1003/2/489/8-λστ΄ Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Εργοτέλης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Η κάτωθι κλήση αφορά το πρωτάθλημα υποδομών Κ20
-- Skoda Ξάνθη (Κ20), Ν.Κεχαγιά (προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Ν. Κεχαγιά στον αγώνα των ομάδων Λεβαδειακός-Skoda Ξάνθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

*** Οι δηλώσεις των Πρασίνων
«Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε» είπε ο Αναστασίου
«Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε» είπε ο Αναστασίου
Αθήνα
«Είναι κρίμα για τα παιδιά που δεν πήραν αυτό που άξιζαν» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Αναστασίου, που προσθέτοντας ότι οι παίκτες του κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον Ολυμπιακό.
Αναστασίου: «Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε από το συγκεκριμένο αγώνα. Εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο, ήμασταν καλύτεροι με εξαίρεση μια στημένη φάση όπου έκανε κεφαλιά ο Μήτρογλου.
»Είμαστε μία ομάδα που ακόμη μαθαίνει, είναι κρίμα για τα παιδιά που δεν πήραν αυτό που άξιζαν. Συγχαρητήρια στους οπαδούς που τελείωσε το ματς, αν και μερικές φορές ξέφυγαν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας και στα παιδιά για την προσπάθεια τους».
Η συνέντυξη τύπου:
«Ευτυχώς τελείωσε το ματς. Ήταν ένα ντέρμπι, είχαμε ένα πλάνο και ξέραμε τον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να εγκλωβίσουμε τα ατού του ΟΣΦΠ, ειδικά στα στημένα και νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια με εξαίρεση στα πρώτα 20λεπτα που δείξαμε φόβο, είχαμε τον έλεγχο.
»Όσο πέρναγε το παιχνίδι η εικόνα της ομάδας γινόταν καλύτερη και είχαμε την καλύτερη φάση με τον Μέντεζ. Στο δεύτερο η εντολή ήταν να πιέσουμε, παίρνοντας το ρίσκο με τους γρήγορους παίκτες του Ολυμπιακού. Τα καταφέραμε και ο Ολυμπιακός μας απείλησε μόνο με ένα στημένο. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες με τον Πράνιτς, τον Φιγκερόα, τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά σε ένα τέτοιο ματς όταν δεν βάζεις γκολ δεν θα πρέπει να το χάσεις.
»Μια κακή στιγμή και δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε, ενώ δεν το αξίζαμε. Από τα παιδιά δεν έχω κανένα παράπονο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την στήριξη και για το χειροκρότημα στο τέλος παρά την ήττα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα σε μια δύσκολη εποχή για τον Παναθηναϊκό και κέρδισε τον σεβασμό όσων ξέρουν ποδόσφαιρο.
»Δεν θέλω να είμαι μίζερος και δεν θα γίνω. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο. Τα φάουλ που σφυρίζουν σε κάθε παιχνίδι ξεπερνάνε και παιχνίδι μπάσκετ. Απαιτούμε σεβασμό και να μας αφήσουν να παίξουμε ποδόσφαιρο.
»Δεν είχα μιλήσει και ούτε θα το κάνω. Απλά θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο, αν κάθε επαφή είναι φάουλ, να τα δίνουν και στον αντίπαλο».
Για το πως έχει δουλέψει με την ψυχραιμία για τα ανάποδα σφυρίγματα: «η αρχή μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό που τους έχω πει είναι να έχουν ψυχραιμία. Για μας είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και όχι με τον διαιτητή. Και αδικηθήκαμε και ευνοηθήκαμε, αλλά θέλω να κοιτάνε το ματς»
Για τον Μέντεζ: «Ξέρω τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά λόγω της απραξίας θέλει χρόνο. Είναι ένα παιδί που του ασκήθηκε κριτική, αλλά δεν άλλαξε τη γνώμη μου για τον παίκτη ούτε επηρέασε τον αθλητή. Βοηθάει τους νέους παίκτες, είναι επαγγελματίας και είναι καλό που τον έχουμε στα αποδυτήρια».
Για τις ευκαιρίες: «Όταν έχεις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν τις βάζεις, όποιος και να είναι, αυτό συμβαίνει. Το θέμα είναι να είσαι ήρεμος απέναντι από τον γκολκίπερ, όπως ήταν και ο Μήτρογλου».
Για το πρόβλημα του Φιγκερόα και την αλλαγή με τον Λαγό: «Θα πρέπει να απολογούμαι για τις αλλαγές; Είχε ενόχληση στο δικέφαλο και δεν ξέραμε αν θα ξεκινήσει. Δεν είχε κάνει προετοιμασία και θέλουμε να τον έχουμε στα υπόλοιπα ματς. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, συζητήσαμε και είπε πως αν δεν είναι έτοιμος 100% δεν θα παίξει. Τον εμπιστεύτηκα, εκείνος εμπιστεύτηκε τον εαυτό του. Μετά κουράστηκε και έβαλα τον Κλωναρίδη. Για τον Λαγό ήταν τακτικής, καθώς είχε κάρτα, δεν είχε καθαρό μυαλό και όσο περνούσε το παιχνίδι δεν ήθελα να δεχθούμε μια κόκκινη που θα μας στερούσε τον παίκτη».
Για το αν περίμενε έτσι τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα που άξιζε να κερδίσει ήταν ο ΠΑΟ, δημιουργήσαμε καλύτερες ευκαιρίες και πληρώσαμε μία φάση. Εννοείται πως χρειάζεται βελτίωση γιατί δεν είμαστε σούπερ ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά και είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Σήμερα θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν ήρθε. Συνεχίζουμε έχουμε δουλειά μπροστά μας και αδυναμίες και θέλουμε σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι»
Για τα δάκρυα του Τριανταφυλλόπουλου: «Εμείς είχαμε στόχο ο Παναθηναϊκός να γίνει ομάδα και να βγάζει υγεία. Ο Κώστας ήταν ο καλύτερος μας παίκτης και του βγήκε το... γαμώτο στο τέλος. Κανείς δεν πίστευε ότι θα χάσουμε, αλλά πήραμε μαθήματα για τα παιδιά και η ζωή συνεχίζεται. Ήταν θέμα πρεστίζ, θέμα γοήτρου και πόσο το ήθελε ο κόσμος, αλλά το χειροκρότημα ήταν καλό για τα παιδιά».
Για τον ρόμβο: «Όπως έχω πει η κατονόηση του παιχνιδιού από τα παιδιά γίνεται όλο και καλύτερη. Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα. Σαν ομάδα έχουμε φιλοσοφία το 4-3-3, αλλά σε κάθε ματς βλέπουμε τον αντίπαλο ξεχωριστά. Ανάλογα τον αντίπαλο αλλάζουμε, έχουμε τους παίκτες, την ικανότητα και πάντα υπάρχει ένα πλάνο».
Για το γεγονός πως για πολλούς ήταν το πρώτο ντέρμπι: «Για μένα ήταν σαν τα άλλα ματς. Θέλαμε να νικήσουμε, δυστυχώς δεν μας βγήκε».
Μέντες: «Πράγματι είμαστε στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα. Επί 88 λεπτά ελέγχαμε τον αγώνα. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό».
Αν η ήττα είναι ένα μάθημα για την συνέχεια: «Σίγουρα είναι ένα μάθημα. Υπήρχε μία έλλειψη εμπειρίας και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη εμπειρίας ευκαιρία για τους νέους να μάθιουν. Ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες και σκόραρε ενώ εμείς είχαμε περισσότερες και δεν τα καταφέραμε. Είναι ένα μάθημα για εμάς».
Η πρώτη εμεπιρία του σε ντέρμπι: «Πράγματι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία το ντέρμπι. Εδώ και εβδομάδες μιλούσαν όλοι. Κατά τη διάρκεια της ανοικτής προπόνησης. Το μόνο που ήταν αρνητικό είναι Να δώσουμε στους φιλάθλους μας αυτό που αξίζουν».
Για το τι μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι: «Πάντοτε υπάρχουν θετικά πράγματα στο παιχνίδι και στη ζωή. Παίξαμε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Σίγουρα όμως υπάρχει απογοήτευση».
Ρισβάνης:
«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Προσπαθήσαμε όλοι και είμαστε ικανοποιημένοι γι’ αυτό. Φοβερός ο κόσμος και τον ευχαριστούμε. Χάσαμε στην έδρα μας αλλά μας στήριξαν. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και ο Παναθηναϊκός έχει ανθρώπους που την αγαπάνε».
Για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού: «Παίξαμε το παιχνίδι που ξέραμε, φάγαμε γκολ στα τελευταία λεπτά. Συνεχίζουμε και βλέπουμε. Μας δίνει δύναμη η εμφάνιση. Αλλά σημασία έχει η διάρκεια. Αυτό θέλουμε και προσπαθούμε».
Για το πρώτο του ντέρμπι: «Πριν από τον αγώνα σκεφτόμουν πως θα είναι, αλλά όταν μπήκα στο γήπεδο όλα ήταν καλά».
Για τον σκόρερ, Κώστα Μήτρογλου: «Είναι παίκτης που είναι έμπειρος. Βγήκε η φάση, το έκανε, τέλος. Κρατάμε τα θετικά μόνο και συνεχίζουμε».  Newsroom ΔΟΛ

***Καλαματιανοί μίλησαν για το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Γαλλική τηλεόραση (φωτογραφίες)         
     
 Συνεργείο του γνωστού ,Γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού Canal + βρέθηκε το Σάββατο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για το ελληνικό "El classico". Στην κάμερα του καναλιού μίλησαν για το πάθος των ελληνικών ντέρμπι, αλλά και τη σημασία να παίζει ο Παναθηναϊκός στη φυσική του έδρα «Απόστολος Νικολαΐδης»  ο «δικός μας», Κώστας Γαζούλης, και ο ... πλέον ειδικός, Δήμος Μαλαπάνης, o οποίος είναι κάτοχος κάρτας διαρκείας του Παναθηναϊκού εδώ και 19 χρόνια ανελλιπώς! 

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  - ΜΠΕΝΦΙΚΑ  1-0 , (1-0) .- ^
Live Ολυμπιακός - Μπενφίκα (21:45) στον δικό τους «τελικό»
Τα  γκόλ: 12΄ Μανωλάς ,
Κάρτες : Μάξι Περέϊρα , Μάτιτς , Γιαταμπαρές , Αμορίμ ,
Διαιτητής της αποψινής συνάντησης είναι ο Νταμίρ Σκόμινα από τη Σλοβενία. Βοηθοί οι συμπατριώτες του Ζούνιτς και Ούι, πρόσθετοι βοηθοί οι Πόνις και Πέριτς, άπαντες επίσης Σλοβένοι.
Οι επίσημες ενδεκάδες:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Ρομπέρτο - Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας - Μανιάτης, Σάμαρης - Γιαταμπαρέ(Εντιγκά), Σαβιόλα(Ντομίγκες), Φουστέρ (Μπόνγκ)- Μήτρογλου.
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Μέγιερι, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Μεντζανί, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Μπονγκ.
Η   ενδεκάδα της Μπενφίκα (4-2-3-1): Αρτούρ - Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο - Πέρεζ,  Αμορίμ(Καβαλέϊρο) , Γκαΐτάν, Μάρκοβιτς (Τζούρισιτς)- Καρντόσο(Λίμα).
Στον πάγκο για τους Πορτογάλους οι Όμπλακ, Τζούριτσιτς, Λίμα, Όλα Τζον, Ζαρδέλ, Αλμέιδα και Καβαλέιρο.
Video  από αγώνα  :
ΟΣΦΠ  -   ΜΠΕΝΦΙΚΑ  1 - 0  με  γκόλ Κ  Μανωλά  ημίχρονο  5 -11- 2013: http://youtu.be/Pqk-c3e_8rs ,
 
 Ο
ΣΦΠ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ  ημίχρονο φάσεις  γκόλ 1- 0  5 /11/ 2013 : http://youtu.be/lziU12-nKxM ,
   
    1ος όμιλος
Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Λεβερκούζεν  0-0 .- ^
Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γ.  0-0 .- ^

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Γ. 4 6-3 7
Λεβερκούζεν 4 8-5 7
Σαχτάρ Ντόνετσκ 4 3-5 4
Σοσιεδάδ 3 1-5 1

2ος όμιλος
Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης  2-2 (1-1) .-
Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι  1-0 .- ^

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 4 12-2 10
Γαλατασαράι 4 6-9 4
Γιουβέντους 4 4-5 3
Κοπεγχάγη 4 2-8 4

3ος όμιλος
Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Παρί Σ.Ζ. - Αντερλεχτ  1-1 , (0-0) .- ^
Ολυμπιακός - Μπενφίκα  1-0 (1-0) .-^

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 4 12-1 10
Ολυμπιακός 4 5-5 7
Μπενφίκα 4 3-4 4
Άντερλεχτ 4 0-10 1

4ος όμιλος
Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μάντσεστερ Σίτι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-2 .-^
Βικτόρια Πλζεν - Μπάγερν  0-1  .-^

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπάγερν 4 11-1 12
Μάντσεστερ Σ. 4 6-4 9
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 4-7 3
Βικτόρια Πλζεν 4 2-11 0
Newsroom ΔΟΛ


***
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι  της ενημέρωσης  29 Οκτωβρίου  2013  ,
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/to-31-2013.html   To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  31  Οκτωβρίου  2013  ,
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
***
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2822  video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1314  video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1322  video.-

                                             ***   Σύνολο  :  5458  βίντεο ανηρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου