Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση  ...
 
 




 ~

***  Ο καφές του Προέδρου… 
 
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετέβη στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για έναν καφέ με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχους, άλλους αιρετούς του Δήμου Καλαμάτας, συμμαθητές και φίλους του Προέδρου.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαιρέτισαν θερμά κατά την άφιξη, την παραμονή και την αναχώρησή του δεκάδες Καλαματιανοί και επισκέπτες, εκφράζοντας τη χαρά τους για την παρουσία του στη γενέτειρά του.
Ο κ. Παυλόπουλος είχε διάλογο με τους πολίτες και δέχθηκε και έδωσε ευχές. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με συναδέλφους, αλλά και με την Καλαματιανή ηθοποιό Γιούλικα Σκαφιδά,  όσο και με τον πατέρα της Άγγελο…  Α.Π. 

*** "Γεμίζει" το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από τέλη ελλιμενισμού 
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας έγκριση εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Κατασκευή Υποσταθμού 20/0,4kV για την τροφοδοσία σκαφών στο λιμάνι της Καλαμάτας», προϋπολογισμού 89.652,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
Στη νότια πλευρά των αποθηκών του λιμανιού θα κατασκευασθεί ο υποσταθμός μετασχηματισμού, που θα συμπληρωθεί με άλλες αναγκαίες εγκαταστάσεις, για την τροφοδοσία με ρεύμα σκαφών που προσεγγίζουν στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται μεγάλα και μικρά σκάφη, ενώ θα αυξηθούν και τα έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας από τα τέλη ελλιμενισμού τους.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει άμεσα και με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

***  Ξεκινά σήμερα τετραήμερο αρχαιολογικών και ιστορικών ντοκιμαντέρ
Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 19 και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 22 Απριλίου το τετραήμερο προβολών αρχαιολογικών και ιστορικών ντοκιμαντέρ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων φιλμ καταξιωμένων δημιουργών.
Η πολιτιστική αυτή δραστηριότητα διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τετραήμερου έχει ως εξής:
  Τετάρτη 19/4
Αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος
 18.00 – 20.00
Δώδεκα κανό
(ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, 2008, 66′)
Σκηνοθεσία: MOLLY REYNOLDS
Αυτή η ιδιαίτερα καλλιτεχνική και ποιητική ταινία, σκιαγραφεί το πορτρέτο του λαού, της ιστορίας, του πολιτισμού και της γης των ιθαγενών Γιόλνγκου, που ζουν στο βάλτο Aραφούρα, στη νότια Aυστραλία. Oι δημιουργοί της ταινίας κινούνται γύρω από δώδεκα θέματα-κλειδιά. Αυτές οι ενότητες, ποιητικές από τη φύση τους, με δυνατές και συχνά αιθέριες εικόνες, συνοδεύονται από λέξεις που προέρχονται από ιστορίες και μύθους των ιθαγενών.
Βραβείο σκηνοθεσίας, βραβείο πρωτοτυπίας.

Η Βενετία και το πλοίο-φάντασμα
(ΓΑΛΛΙΑ, 2006, 52′)
Σκηνοθεσία: MAURICE RIBIERE, MARCO VISALBERGHI
Ο Μάρκο ντ’ Αγκοστίνο είναι υπεύθυνος των αρχαιολογικών ερευνών στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Στις 20 Ιουνίου 2001 εντόπισε σε βάθος 8 μέτρων ένα ναυάγιο που θα μπορούσε να είναι μια γαλέρα, το εμβληματικό πλοίο της Δημοκρατίας της Βενετίας, την εποχή που έλεγχε το εμπόριο ειδών πολυτελείας από τη μακρινή Ανατολή ως τη Δύση. Η ιστορία αυτών των μοναδικών ανασκαφών σε ολόκληρη την περιοχή της λιμνοθάλασσας θα μας επιτρέψει να ζήσουμε ξανά τους τρεις χρυσούς αιώνες της «Γαληνοτάτης».
Βραβείο σκηνοθεσίας.

20.00 – 22.00
Όταν οι Αιγύπτιοι διέπλευσαν την Ερυθρά Θάλασσα
(ΓΑΛΛΙΑ, 2009, 92′)
Σκηνοθεσία: STEPHANE BEGOIN
Η ιστορία μιας εξαιρετικής ανθρώπινης και επιστημονικής περιπέτειας που μας μεταφέρει στον κόσμο των Aιγυπτίων, 3.500 χρόνια πριν.
Στους τοίχους του ναού Ντέιρ ελ-Μπάχρι στο Λούξορ, μια ανάγλυφη παράσταση έχει εξάψει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των Αιγυπτιολόγων. Απεικονίζει πέντε πλοία που ανοίγουν πανιά για τη μακρινή χώρα της Πουντ, με διαταγή της βασίλισσάς τους, της πανίσχυρης Χατσεπσούτ. Ήταν άραγε οι Αιγύπτιοι ένας μεγάλος ναυτικός λαός;
Μια ομάδα αρχαιολόγων αποφασίζει να εξακριβώσει αυτή τη θεωρία, κατασκευάζοντας ένα πλοίο πανομοιότυπο με εκείνα που είχαν κατασκευάσει οι αρχαίοι Αιγύπτιοι.
Βραβείο σκηνοθεσίας, μεγάλο βραβείο κριτικής επιτροπής

22.00 – 23.00
Τα μυστικά των Νάσκα
(ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2009, 52′)
Σκηνοθεσία: MICHAEL KASCHNER
Οι Γραμμές των Νάσκα στο νότιο Περού είναι γιγάντιες μορφές χαραγμένες στο έδαφος, που απεικονίζουν μυθικά πλάσματα, ζώα και γεωμετρικά σχήματα. Τα μεγαλύτερα σε μέγεθος έχουν πλάτος 200 μέτρα. Για πολλά χρόνια οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τη σημασία τους.  Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις τελευταίες έρευνες, που αποκαλύπτουν πως η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι τα σχέδια αυτά χαράχθηκαν για να εξευμενίσουν τους θεούς και να τους παρακαλέσουν να στείλουν βροχή. Είναι μάρτυρες μιας κλιματικής αλλαγής που μετέτρεψε μια άλλοτε γόνιμη περιοχή σε έρημο.
Μεγαλο βραβείο της κριτικής επιτροπής.

Πέμπτη 20/4
Μπουκαδούρα-Πάρκο Λιμενικού

20.00 –  22.00
Ήμασταν επαναστάτες
(ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2014, 93′)
Σκηνοθεσία: KATHARINA VON SCHROEDER, FLORIAN SCHEWE
Περιορισμένος αριθμός θεατών (40) – Ειδική προβολή

22.00 – 23.00
Τα άγρια χρόνια
(ΙΣΠΑΝΙΑ, 2013, 70′)
Σκηνοθεσία: VENTURA DURALL
Περιορισμένος αριθμός θεατών (40), Ειδική προβολή

Παρασκευή 21/4
Αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος

18.00 –  20.00
Κλεμμένοι πολεμιστές
(ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2014, 52′)
Σκηνοθεσία: WOLFGANG LUCK

Ερευνώντας το παρελθόν: Πομπηία, νερό και φωτιά
(ΓΑΛΛΙΑ, 2014, 26′). Σκηνοθεσία: DOMINIQUE ADT

20.00 – 22.00
Γύπτις
Ένα ελληνικό πλοίο της Μασσαλίας από τον 6ο αιώνα π.Χ.
(ΓΑΛΛΙΑ, 2014, 63′)
Σκηνοθεσία: ANTOINE CHΕNΕ

Το αίνιγμα του Μενίρ
(ΓΑΛΛΙΑ, 2016, 52′)
Σκηνοθεσία: MARIE-ANNE SORBA, JEAN-MARC CAZENAVE

22.00 – 23.00
Σώζοντας το Mes Aynak
(ΗΠΑ, 2014, 60′)
Σκηνοθεσία: BRENT E. HUFFMAN

Σάββατο 22/4
Αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος

18.00 – 2000
Naachtun, η ξεχασμένη πολιτεία
(ΓΑΛΛΙΑ, 2016, 90′)
Σκηνοθεσία: STΕPHANE BΕGOIN

20.00 – 22.00
Η σοφία της Αγίας – Σοφιάς
(ΓΑΛΛΙΑ, 2014, 90′)
Σκηνοθεσία: OLIVIER JULIEN

22.00 – 23.00
Πέτρα, η πρωτεύουσα της ερήμου
(ΓΑΛΛΙΑ, 2014, 80′)
Σκηνοθεσία: OLIVIER JULIEN, GARY GLASSMAN. GRAND PRIX (2016)

***  139.683 στρέμματα οι παράνομες επιδοτούμενες εκτάσεις στη Μεσσηνία 
Από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες 
   Τα δύο εκατομμύρια στρέμματα φθάνουν οι εκτάσεις που επιδοτούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Ελληνικός Oργανισμός Πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων), έχοντας όμως καταπατηθεί και εκχερσωθεί στο παρελθόν. Όπως προκύπτει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε 34 περιοχές της χώρας, οι περισσότερες παράνομα εκχερσωμένες και... επιδοτούμενες εκτάσεις βρίσκονται στη Λάρισα, την Ηλεία και την Αχαΐα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προβλέψει την εξαίρεση των περιοχών αυτών από την ανάρτηση, αν οι καταπατητές αγρότες ξεκινήσουν τη διαδικασία εξαγοράς τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην "Καθημερινή".
Η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών «περνάει» από την εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ), η οποία είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική ανάρτηση, την προσθήκη στοιχείων στους δασικούς χάρτες ή τη διόρθωσή τους και την υποβολή αντιρρήσεων.
Όπως προκύπτει από τη στατιστική επεξεργασία των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί από τη Διεύθυνση Δασικών Χαρτών της ΕΚΧΑ, ο αριθμός των εκτάσεων που ήταν στο παρελθόν δασικές και σήμερα όχι μόνο καλλιεργούνται αλλά επιδοτούνται, δεν είναι αμελητέος. Στις 34 περιοχές σε όλη τη χώρα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ανάρτηση δασικών χαρτών, έχουν εντοπιστεί 2.000.275 στρέμματα τέτοιων εκτάσεων, γεγονός που αποκαλύπτει μια βασική ανεπάρκεια του συστήματος αγροτικών επιδοτήσεων.
Οι περισσότερες παράνομα επιδοτούμενες εκτάσεις (από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες) βρίσκονται στο Νομό Λαρίσης και είναι 554.952 στρέμματα. Ακολουθεί ο Νομός Ηλείας με 302.556 στρέμματα, η Αχαΐα με 198.227 στρ., η Λακωνία με 169.585 στρ., η Μαγνησία με 149.695 στρ., η Μεσσηνία με 139.683 στρ., η Χαλκιδική με 131.580 στρ., η Κοζάνη με 109.078 στρέμματα.
  Εξαγορά
Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και υποδείχθηκε από τις δασικές υπηρεσίες ήδη από τα πρώτα στάδια της διαδικασίας. Στο σχέδιο νόμου που έφερε στη Βουλή προ ημερών το υπουργείο Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι οι εκτάσεις που ανήκουν στην κατηγορία αυτή εξαιρούνται τόσο της υποβολής αντίρρησης όσο και της ένταξής τους στο δασικό χάρτη ως δασικές.
Όλα αυτά ισχύουν, όμως, αν ο αγρότης που καταπάτησε και εκμεταλλεύεται την εκχερσωμένη δημόσια έκταση ξεκινήσει τη διαδικασία εξαγοράς της. Η διαδικασία αυτή γίνεται με το ίδιο σχέδιο νόμου φθηνότερη (η εξαγορά του οικοπέδου θα μπορεί να γίνει στο ένα τέταρτο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου αντί του ενός τρίτου και σε 100 δόσεις). Η εξαγορά δείχνει πλέον μονόδρομος, καθώς δεν υπάρχει άλλος νομότυπος δρόμος (ήδη η ρύθμιση αυτή, που προβλέφθηκε σε προηγούμενο νόμο, κινείται μάλλον οριακά από πλευράς συνταγματικότητας).
Εκτός από τα δύο εκατ. στρέμματα που θα εξαιρεθούν λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, ακόμα 1,5 εκατ. στρέμματα έχουν εξαιρεθεί από την υποβολή αντιρρήσεων, ως πολεοδομημένες ή προς πολεοδόμηση περιοχές. Πρόκειται για εκτάσεις που βρίσκονται εντός σχεδίου, εντός ορίων μικρών οικισμών ή περιοχές που βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης στο σχέδιο (ακόμα κι αν αυτή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί). Να σημειωθεί ότι χάρη στη δυνατότητα που δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να προστίθενται στοιχεία κατά τη διάρκεια της ανάρτησης, στις εκτάσεις της κατηγορίας αυτής έχουν προστεθεί 54.533 στρέμματα.
Οι οικιστικές πυκνώσεις (δηλαδή οι οικισμοί αυθαιρέτων), για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος, αποτελούν πολύ μικρό κομμάτι των εκτάσεων που εξαιρούνται: στη συγκεκριμένη ομάδα δασικών χαρτών καλύπτουν έκταση μόλις 26.697 στρ. Υπενθυμίζεται ότι με το προαναφερθέν σχέδιο νόμου το ΥΠΕΝ έδωσε τη δυνατότητα στις πολεοδομίες να προσθέτουν «οικιστικές πυκνώσεις» στο χάρτη και κατά τη διάρκεια της ανάρτησής του, υποσχόμενο επιστροφή χρημάτων σε όποιον υπέβαλε αντίρρηση. Η ρύθμιση ωστόσο έχει προσβληθεί στο ΣτΕ από δύο διαφορετικούς φορείς και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
  Η ανάρτηση των δασικών χαρτών
και η υποβολή αντιρρήσεων
Η ανάρτηση δασικών χαρτών ξεκίνησε και πάλι στα μέσα Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της άνοιξης. Η ανάρτηση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση www.ktimanet.gr), όπως και η υποβολή αντιρρήσεων. Με τη συμπλήρωση της φόρμας αντιρρήσεων, υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί (ξεκινά από 10 ευρώ και ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση) και εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Κατόπιν, μέσα στον καθορισμένο χρόνο για την υποβολή αντιρρήσεων, ο πολίτης πρέπει να υποβάλει ταχυδρομικώς ή διά ζώσης υπογεγραμμένο το αντίγραφο της αντίρρησής του, αντίγραφο του αποδεικτικού υποβολής των αντιρρήσεων, φωτοαντίγραφο του παραστατικού που πιστοποιεί την καταβολή του τέλους, τα έγγραφα που επικαλείται στην αντίρρησή του για την απόδειξη έννομου συμφέροντος υπό τη μορφή απλών φωτοτυπιών και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ότι στηρίζει τους ισχυρισμούς του. Η αιτία, σύμφωνα με την ΕΚΧΑ, για την παράθεση όλων αυτών των εγγράφων και σε φυσική μορφή είναι ότι αυτό διευκολύνει τις επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων. Με τη λήξη της προθεσμίας, ο δασικός χάρτης θα κυρώνεται στα κομμάτια του για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις. Παράλληλα, θα ξεκινήσει το έργο των επιτροπών αντιρρήσεων (είναι πραγματικά άξιον απορίας αν αυτή τη φορά η πολιτεία θα καταφέρει να τις συγκροτήσει), το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. Κατόπιν ακολουθεί η ολοκλήρωση του δασικού χάρτη.
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  Νεαρός από την Αθήνα έκλεψε ποδήλατο στην Καλαμάτα 
 
Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα κοντά στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όταν ιδιωτικός αστυνομικός κατάφερε να σταματήσει έναν 25χρονο από την Αθήνα, ο οποίος νωρίτερα είχε κλέψει ένα ποδήλατο από την περιοχή του ΚΤΕΛ.
Ο 25χρονος, όταν ακινητοποιήθηκε από τον ιδιωτικό αστυνομικό μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος, έπεσε στο έδαφος και άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα προς στιγμήν οι διερχόμενοι να μην ξέρουν τι έχει συμβεί και να τα βάζουν με τον ιδιωτικό αστυνομικό.
Τελικά, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, καθώς συνέλαβαν τον 25χρονο για κλοπή, ο οποίος «διαμαρτυρόταν» ότι πήρε το ποδήλατο για να κάνει μια βόλτα και θα το επέστρεφε.  Β.Β.

***  Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κοζάνη - 4 νεκροί 1 επιζήσασα 
Τα εναέρια μέσα διάσωσης εντόπισαν στην περιοχή του Σαραντάπορου το ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου είχε χαθεί πάνω από την Ελασσόνα.
Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης έχουν εντοπίσει ζωντανή μία γυναίκα αξιωματικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Πτώση Ελικοπτέρου του ΣΞ»: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.
Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».


Επεσε σε κολώνα της ΔΕΗ
 Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr το ελικόπτερο τύπου Χιούι συνετρίβη κοντά στο οδικό δίκτυο Ελασσόνας – Κοζάνης πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Το ελικόπτερο κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή και στο σημείο φέρονται να βρίσκονται και κάτοικοι του χωριού.
Υπενθυμίζεται πως στο ελικόπτερο που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη επέβαιναν 5 άτομα, ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Ιωάννης Τζανιδάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 7:50 από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας. Ξεκίνησε από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας με προορισμό τη Λάρισα, έχοντας τρεις επιβαίνοντες. Από εκεί επιβιβάστηκαν άλλα δύο άτομα και το ελικόπτερο απογειώθηκε με προορισμό την Κοζάνη.
Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι μετέχουν ένα Super Puma και ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία εκδόθηκε στις 10:16, ανέφερε: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».  Πηγή: iefimerida.gr

***  «Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει» η πολλά υποσχόμενη φετινή ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας 
Καμία επίσημη συμπληρωματική κατανομή πίστωσης για τη δακοκτονία
 «Με τη φωτιά παίζει» φέτος η ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι προοπτικές είναι ιδανικές για μια πολύ καλή ελαιοκομική χρονιά, αλλά με τον κίνδυνο της δακοπροσβολής να απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Οι διαδικασίες των διαγωνισμών για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας έχουν μεν ξεκινήσει, αλλά τα χρήματα που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής αρκούν μόλις για δύο ψεκασμούς. Δηλαδή, έναν στην αρχή και έναν στο τέλος. Ακόμα και αν επικρατήσουν οι ιδανικότερες για την ελαιοπαραγωγή μας συνθήκες φέτος το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αυτοί οι δύο ψεκασμοί δεν επαρκούν.
Οι δε πρόσφατες διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα διατεθεί από τα αρμόδια υπουργεία επιπλέον χρηματοδότηση, δεν έχουν υλοποιηθεί και επίσημα δεν υπάρχει καμία επιπλέον ενίσχυση για το πρόγραμμα δακοκτονίας στη Μεσσηνία.
Τα δέντρα ήδη δείχνουν τη διάθεσή τους να γεμίσουν καρπούς, αλλά οι παραγωγοί, αν δεν υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση, θα κάνουν μόνο το σταυρό τους.
  Διαγωνισμοί
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας προχωρούν οι διαδικασίες για το πρόγραμμα δακοκτονίας. Οι όροι των διακηρύξεων συντάσσονται από το Τμήμα Προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας και ήδη έχει δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων παγιδοθεσίας. Βρίσκεται, δε, σε εξέλιξη η διαδικασία προετοιμασίας της διακήρυξης για τους εργολάβους ψεκασμού, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη προσωπικού, αναμένεται το επόμενο διάστημα η σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα αφορά κυρίως τομεάρχες δακοκτονίας. Για την περιοχή ευθύνης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας μέχρι στιγμής προβλέπονται 10 τομεάρχες.
Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώσαμε και από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν υπάρχει ακόμα καμία εξέλιξη όσον αφορά στην επιπλέον χρηματοδότηση της Μεσσηνίας.
  Θα κάνουμε το σταυρό μας…
Ο προϋπολογισμός που έχει ορισθεί για τη Μεσσηνία, όπως προαναφέραμε, επιτρέπει το πολύ δύο ψεκασμούς.
Αν οι συνθήκες που θα επικρατήσουν μέσα στο καλοκαίρι και τους μήνες του φθινοπώρου είναι ίδιες με τις περσινές, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας.
Μέχρι τώρα η πορεία εξέλιξης της ελαιοκαλλιέργειας στο νομό μας δείχνει ότι η επόμενη παραγωγή θα είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, εάν δε συντρέξουν σοβαροί λόγοι που θα ανακόψουν αυτή την προοπτική. Αυτοί αφορούν στη διαδικασία της καρπόδεσης και τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν στην ανηρτημένη παραγωγή από μυκητολογικές ή εντομολογικές προσβολές.
Ο αριθμός των ψεκασμών κατά του δάκου που απαιτούνται κάθε χρόνο είναι πάντοτε συνάρτηση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Αν επικρατήσουν οι περσινές συνθήκες, για να προστατευθεί  η παραγωγή χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις ψεκασμοί. Αν, όμως, έχουμε παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες ή επικρατήσουν χαμηλές ατμοσφαιρικές υγρασίες, αυτές δεν ευνοούν την ανάπτυξη του δάκου και πιθανότατα τρεις ψεκασμοί να είναι αρκετοί, αλλά σίγουρα οι  δύο δεν επαρκούν, όπως και να έχει.
Βέβαια, δεν είναι λύση ότι, αν υπάρξει ανάγκη, θα δοθούν τότε χρήματα, καθώς θα συμβεί ό,τι και πέρυσι: όταν διατέθηκαν οι επιπλέον πιστώσεις, ήταν ήδη αργά για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Έλληνας και νεαρή από τη Συρία συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο 
Ένας 49χρονος Έλληνας και μια 20χρονη από τη Συρία, την οποία ο πρώτος συνόδευε με πλαστά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψει για Σουηδία μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, συνελήφθησαν το Μεγάλο Σάββατο.
Ο 49χρονος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, ενώ η 20χρονη για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 20χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Όπως προέκυψε, την 20χρονη συνόδευε ο 49χρονος από την Αθήνα, που επίσης είχε σκοπό να ταξιδέψει με την ίδια πτήση.
Από την 20χρονη κατασχέθηκε ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.  Β.Β.

***  Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το σχέδιο -μελέτη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος 
Προσφάτως, κλήθηκε ατύπως από το Δήμαρχο Μεσσήνης ,μικρή μερίδα ιδιοκτητών , επηρεαζόμενων  από το σχέδιο χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος που εκπόνησε ο Μορέας. Πρόκειται για σχέδιο που αφορά το τμήμα από το Πάμισο μέχρι το Ριζόμυλο , παρακάμπτει την Εθνάρχου Μακάριου στη Μεσσήνη ,  τη Βελίκα και συναντά την υπάρχουσα οδό περίπου στο 2ο-3ο  χιλιόμετρο μετά τη Μεσσήνη . Πρόκειται για αυτοκινητόδρομο κλειστού τύπου με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, παράδρομους , υπερυψωμένες γέφυρες και τρεις κυκλικούς κόμβους σε απόσταση 5 χιλιομέτρων . Παρά την άτυπη μεν, αλλά ύποπτα φορτική πίεση του Δημάρχου να αποδεχτούν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες το παρόν σχέδιο – μελέτη, που επισήμως δεν έχει ακόμα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους , παρουσιασθεί - η μελέτη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων γεννώντας πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα εκπόνησης της και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί .
Ειδικότερα :
-Η μη επαρκής ενημέρωση όλων όσων θα έπρεπε με αντίστοιχη   αποσπασματική και παρελκυστική τακτική.
-Η προφανής αντικειμενική και αντιληπτή στο καθένα , αδυναμία κατασκευής πάνω στην υπάρχουσα οδό που διέρχεται μέσα από οικίες , καταστήματα , εργοστάσια , παρακείμενες οδούς κοινόχρηστες ή ιδιωτικές , αυτοκινητόδρομου  με διάζωμα στο μέσον τεσσάρων  συν 2 βοηθητικών λωρίδων και παρακείμενων παραδρόμων .
-Ο πλήρης αποκλεισμός ιδιοκτησιών , υφισταμένων οικιών, αλλά κυρίως καταστημάτων και εργοστασίων με επακόλουθη ανυπολόγιστη ζημία - ολοκληρωτική καταστροφή των ιδιοκτητών .
-Η αναποτελεσματικότητα ως προς τον χρόνο διέλευσης, δεδομένου ότι σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων ενσωματώνει τρεις κυκλικούς κόμβους και ακολουθεί την υπάρχουσα χάραξη με τις στροφές που ήδη υπάρχουν .
-Η αναποτελεσματικότητα ως προς το κόστος, δεδομένου ότι είναι ανυπολόγιστο αφού θα εκσφενδονιστεί σε μεγάλο ύψος   από ιδιαίτερες  αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι υφιστάμενοι  ζημία παρόδιοι ιδιοκτήτες .
-Η αναποτελεσματικότητα ως προς την ασφάλεια, αφού θα διέρχεται ζωνών πυκνής οικιστικής ανάπτυξης , όπως ο υπάρχων.
-Η μη ύπαρξη κάποιας συγκοινωνιακής μελέτης που να επιτάσσει την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου τέτοιου τύπου ,  επί του υπάρχοντος .
Επειδή θα πρέπει όλοι οι επηρεαζόμενοι να λάβουν πλήρη γνώση των σχεδίων χωρίς υπεκφυγές , μεθοδεύσεις και συσκότιση .
Δηλώνουμε ότι θα εκφράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αντίθεση μας στο ενδεχόμενο έγκρισης και κατασκευής ενός τέτοιου έργου.
Επιθυμούμε την ήπιας μορφής , διαπλάτυνση και βελτίωση του υπάρχοντος δίκτυου που θα αναδεικνύει τα τοπιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και δεν θα προκαλεί ανωμαλία στην οικιστική και οικονομική ζωή των παρόδιων ιδιοκτητών .
Θα μείνουμε αποφασισμένοι και σθεναροί προασπιστές της περιουσίας μας , της λογικής και κυρίως του Νόμου σε κάθε ενέργεια μας.
 Ομάδα θιγόμενων ιδιοκτητών δημοτών Δήμου Μεσσήνης .

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

 ***   Το πρόγραμμα των 1ων και 2ων αγώνων στα πλέι οφ της Euroleague έχει ως εξής:


1οι ΑΓΩΝΕΣ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 1ος αγώνας :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)     98-90 ,(44-40) .-^
 Τα  δεκάλεπτα : 26-19, (44-40) ,72-62 ,98-90 .- ^
 1ος  αγώνας
Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 58-71 ,(42-28).-

Τα  δεκάλεπτα :  15-16 , (42-28) , 50-48 , 58-71 .- ^

Τετάρτη, 19 Απριλίου  2017 
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00  87-72 .- ^

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία)   87-72 , (42-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 18-11 ,(42-31) , 67-50 , 87-72 .-
Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία). -
Οι δώδεκα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι οι: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης. -
Η δωδεκάδα της Εφές: Τόμας, Χάνεϊκατ, Μπαλμπάι, Μπράουν, Οσμάν, Γκρέιντζερ, Ερτέλ,  Μουτάφ, Πολ, Ντάνστον, Κερκ. -
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  87-72   Α΄ η μίχρονπ 42-31  19/04/2017:
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ 87-72  1ος αγώνας  19/04/2017:
 https://youtu.be/pnytOcIJuTs  .-
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ  87-72 3η περίοδος   19/4/2017 1ος αγώνας: https://youtu.be/CpmoEpaxJMA ,-


Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00   83-75 .- ^
 Τα δεκάλεπτα :  16-24, 36-37, 61-53, 83-75 .-

2οι ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη, 20 Απριλίου  2017

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00
Τα  δεκάλεπτα  :

Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00
Οι Διαιτητές: Οι Σάσα Πουκλ, Όλεγκς Λάτισεβς και Μπέντζαμιν Χιμένεθ θα είναι οι τρεις διαιτητές της δεύτερης αναμέτρησης .- Ο πρώτος έχει σφυρίξει τρεις φορές την εφετινή σεζόν τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν τρεις ήττες με τον Σλοβένο διαιτητή. Αναλυτικά: ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 81-77, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79, Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 72-66  . Ο δεύτερος έχει σφυρίξει τέσσερις φορές το «τριφύλλι», με τους «πράσινους» να μετρούν τρεις νίκες: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 81-70, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-69, Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 81-72. - Τέλος, ο τρίτος είχε διευθύνει δυο ματς των «πράσινων» την εφετινή σεζόν. Αναλυτικά: ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 81-77, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .-
    Παρασκευή, 21 Απριλίου  2017   :  
    Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00 
       Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00                 

*** Στο Champions League   ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
 Α΄ αγ. Β΄ αγ.
Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
1-2  ,   2-4 (παράταση)
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Κασεμίρο - Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Χούμελς, Ρόμπεν
 Κόκκινες: 84΄ Βιδάλ (δεύτερη κίτρινη)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος (115΄ Κόβατσιτς), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (71΄ Λούκας Βάσκεθ).
ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ), Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο (74΄ Μίλερ), Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία) 1-0  ,   1-1
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες:
ΛΕΣΤΕΡ (Κρεγκ Σέικσπιρ):
Σμάιχελ, Ντρινκγουότερ, Μόργκαν (84΄ Αμαρτέι), Βάρντι, Ολμπράιτον, Σίμπσον, Οκαζάκι (46΄ Ουγιόα), Εντιντί, Μαχρέζ, Μπεναλουάν (46΄ Τσίλγουελ), Φουκς
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (74΄ Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν, Νίγκεθ, Καράσκο (69΄ Τόρες), Χουανφράν (55΄ Λούκας), Γκάμπι, Σάβιτς, Χιμένες

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 2-3 19/04    1-3 .-  
     Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Μεντί, Μουτίνιο, Μπακαγιόκο, Μπερνάρντο Σίλβα (90΄ Ράγκι), Λεμάρ, Φαλκάο (67΄ Ντιράρ), Εμπαπέ (81΄ Ζερμέν)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ (27΄ Ντεμπελε), Βάιγκλ, Σαχίν (46΄ Σμέλτσερ), Ρόις, Καγκάουα, Γκερέιρο (72΄ Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ

Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0 19/04   0-0 .-   
Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Ινιέστα - Κιελίνι, Κεντίρα
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (78΄ Μαστσεράνο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (84΄ Λεμίνα), Ντιμπάλα (75΄ Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (88΄ Ασαμόα).
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

***   Στην Α1 βόλεϊ ανδρών 
Ο ΠΑΟΚ «σκούπισε» τον ΠΑΟ και... ραντεβού τελικών με Ολυμπιακό
~  Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους τελικούς των play off της Α1 βόλεϊ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα διεκδικήσει τον τρίτο σερί τίτλο του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και είναι το μεγάλο φαβορί για νε επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.
Όπως και οι «ερυθρόλευκοι», έτσι και οι Θεσσαλονικείς «σκούπισαν» με sweep τη σειρά των ημιτελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό και με τρεις σερί νίκες επί των «πρασίνων» προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Στον τρίτο ημιτελικό η ομάδα του Ελγκέτα επικράτησε με 3-0 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Κυψέλης και πλέον την προσεχή Δευτέρα (24/4, 19:00) οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.
Τα σετ: 16-25, 19-25, 15-25

***  Εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ, 82-65 το Λαύριο στην Πυλαία    'Εκανε το 1-0 στη σειρά
Διαιτητές: Δεσλής, Μαγκλογιάννης, Τσαρουχά
Τα δεκάλεπτα: 16-19, 41-31, 61-49, 82-65
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Σόμπι 15 (2), Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης 3 (1), Μαργαρίτης 9 (1), ΜακΦάντεν 18 (3), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Πέινερς 4, Κλάντον 7, Ασκα 13
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Νίξον 8, Χάμιλτον 6, Σάμλερ 3 (1), Εβανς 4, Γκρέι 15 (3), Στεφανίδης, Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 6 (2), Γιαννακόπουλος 3 (1), Κακλαμανάκης, Αναγνωστάκης, Μπολντς 13

*** Στα ημιτελικά της Α1 πόλο ανδρών  
Ο Ολυμπιακός νίκησε 16-6 τον ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0
~  Η δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει την Παρασκευή (21/4, 14:30), στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 7-1, 5-3
Τα γκολ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μυλωνάκης 3, Γενηδουνιάς 3, Κολόμβος 3, Πρέκας 3, Φουντούλης, Ντόσκας, Μουρίκης, Αργυρόπουλος
 ΠΑΟΚ: Νικολαΐδης 2, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Μουρατίδης, Τσολακούδης.

***   Σε απολογία ο Ολυμπιακός με... κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών   Νέα δίωξη για τους Ερυθρόλευκους
Με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο Ολυμπιακός, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, κάλεσε σε απολογία τους Ερυθρόλευκους, για παραβίαση του άρθρου 29 που κάνει λόγο για βία κατά αξιωματούχων. Η απολογία των Πειραιωτών θα διεξαχθεί την Πέμπτη (20/4) και επισύρει ακόμα και ποινή αφαίρεσης βαθμών!
Επιπλέον, σε απολογία κλήθηκαν και οι ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ για τη μεταξύ τους αναμέτρηση, αλλά και ο παρατηρητής του Κυπέλλου, Θεμιστοκλής Βαλσάμης.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι κατά την αυριανή (20-4-2017) συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής (16:00) κλήθηκαν σε απολογία οι παρακάτω:
-Παντελής Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 και 10 παρ. 1 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παράβαση του άρθρου 11 παρ. 1 και 3 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).
-ΠΑΕ Παναθηναϊκός για παράβαση των άρθρων 14 παρ. 1, 2 και 15 παρ. 2 περ. α΄ του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).
-ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του άρθρου 14 παρ. 1, 2 του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α΄ και παρ. 5 περ. ε΄ και άρθρου 29 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ, καθώς και του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 3 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 12 παρ. 5 ( σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ), άρθρου 37 (σε συνδυασμό με το άρθρο 2 περ. β΄της προκήρυξης αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017) και άρθρου 47 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).
-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).
-Θεμιστοκλής Βαλσάμης, παρατηρητής του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ, για παράβαση των άρθρων 1, 6, 7 παρ. α΄ και 11 του Κανονισμού Παρατηρητών Αγώνων Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου»  Newsroom ΔΟΛ

***   Γιαννακόπουλος για Ερασιτέχνη: «Ας παραιτηθούν, αναλαμβάνω με ότι υποχρεώσεις έχει»   «Βόμβες» από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ
~  Την πρόθεσή του να αναλάβει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μαζί με τις υποχρεώσεις που έχει, εξέφρασε στον «αέρα» του «Σπορ FM», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, εξαπέλισε επίθεση στον νυν πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Δημήτρη Μπαλτάκο, κατηγορόντας τον για απροθυμία να μοιραστεί τα οικονομικά στοιχεία αλλά και για έλλειψη ενημέρωσης σε ότι έχει να κάνει με το γήπεδο στου Γουδή.
Όπως ανέφερε, «θέλουμε μια απάντηση σαφή. Ας μας πουν ότι έκαναν λάθος και τους αρέσουν οι θέσεις και ας παραμείνουν. Αλλιώς ας παραιτηθούν. Εγώ έχω διάθεση να ξανακάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τον Παναθηναϊκό με ό,τι υποχρεώσεις έχει. Τις αναλαμβάνω όλες. Με ό,τι υποχρεώσεις έχει».
Αναλυτικά ο κ.Δημήτης Γιαννακόπουλος μίλησε:
Για τη συνάντηση των εκπροσώπων του με τον Ερασιτέχνη: «Ήταν μια συνάντηση παρωδία. Από τις 5/4 έχουμε ζητήσει μία συνάντηση για διάφορους λόγους, για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν έγινε σήμερα. Όχι με τους διοικούντες τον Ερασιτέχνη, αλλά με ανθρώπους σε πιο χαμηλές θέσεις. Από όλα τα στοιχεία πήραμε μόνο τις υποχρεώσεις, τον αγωνιστικό απολογισμό της σεζόν και το καταστατικό του συλλόγου. Τα πιο σημαντικά, δεν είναι διατεθειμένοι να μας τα δώσουν. Μας το είπαν στη συνάντηση, μας το είπε και ο γιος Μπαλτάκος με επιστολή πριν 15'.
Δεν υπήρχε διάθεση να μοιραστούν τα οικονομικά στοιχεία. Το γήπεδο στο Γουδή θα είναι εκτόξευση του ΠΑΟ. Δεν υπάρχει όμως ενημέρωση. Πώς θα μπορούν οι άνθρωποι που θα το τρέξουν να το τρέξουν αν δεν υπάρχει ενημέρωση; Υπάρχουν ασάφειες στην επιστολή και ψέματα για τις σχέσεις ΚΑΕ - Ερασιτέχνη. Προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουμε οικονομικά. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν πρόκειται να γίνει αυτό.
Ο κύριος Μπαλτάκος δεν έχει διάθεση να κάνει αυτό που είπε αρχικά. Παρακαλούμε πολύ δώστε μας μια σαφή απάντηση. Θα κρατήσετε τον Ερασιτέχνη; Ή θέλετε να μπουν χρήματα και να απογειωθεί ο Ερασιτέχνης; Θέλουμε μια απάντηση σαφή. Ας μας πουν ότι έκαναν λάθος και τους αρέσουν οι θέσεις και ας παραμείνουν. Αλλιώς ας παραιτηθούν. Εγώ έχω διάθεση να ξανακάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τον Παναθηναϊκό με ό,τι υποχρεώσεις έχει. Τις αναλαμβάνω όλες. Με ό,τι υποχρεώσεις έχει.
Δεν ξέρω τι ενημέρωση σας έχει δώσει ο Ερασιτέχνης. Εγώ έχω λάβει μια επιστολή ότι θα ενημερωθώ μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες για την έκθεση. Για το γήπεδο δεν υπάρχει ενημέρωση. Μακάρι να γίνει μια πολιτεία, εκεί που χτυπάει η παναθηναϊκή καρδιά.
Για το Γουδή και το ενδεχόμενο να μην κατασκευαστεί κλειστό γήπεδο για την ομάδα μπάσκετ: «Ιδανικό θα ήταν να συστεγάζεται ο ΠΑΟ στον ίδιο χώρο. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Από εκεί και πέρα τυχαίνει να χρησιμοποιεί ο ΠΑΟ του μπάσκετ. Είναι σε διαδικασίες να το πάρει εξ' ολοκλήρου για κάποια χρόνια. Αν συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν έχουμε ενημέρωση για το Γουδή. Με οδηγό την ΠΑΕ θέλουμε να τρέξουν τα πράγματα και να μην χαθεί καμία ευκαιρία. Έχω διαβάσει δεξιά κι αριστερά διάφορους... Παναθηναϊκός και γήπεδο στο Γουδή ό,τι καλύτερο, αυτό λέω. Εκεί που χτυπάει η πράσινη καρδιά.
Φαίνεται από την επιστολή ότι δεν υπάρχει διάθεση αποχώρησης. Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθούν μικροπροβλήματα από την πλευρά των ανθρώπων του Ερασιτέχνη. Δηλώνω ξεκάθαρα πως είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις υποχρεώσεις. Να παραιτηθούν όλοι μαζί για να έρθει η διοίκηση και να αναλάβει. Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι οδηγούν εκεί την κατάσταση. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το χρεός έχει μεγαλώσει. Είμαι διατεθειμένος να τα σβήσω όλα αυτά και να τα αναλάβω όλα».
Για το ματς με την Φενέρμπαχτσε: «Ήταν πολύ άσχημο. Είχαμε ελπίδες. Πιστεύαμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κερδίσει το ματς. Υπήρξε ένα μπλακ άουτ, δεν έγινε σωστή διαχείριση και χάσαμε. Η σειρά έχει δρόμο. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τις ικανότητες για να ανατρέψουμε τη σειρά».
Για το θέμα που προέκυψε με τους υπεράριθμους στο ΟΑΚΑ: «Δεν νομίζω ότι υπήρχαν υπεράριθμοι χθες. Έγινε πολύ καλή δουλειά, ήταν όλοι οι διάδρομοι ελεύθεροι. Αν προκύψει οποιαδήποτε διαδικασία πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός. Ξέραμε ότι υπήρξαν πάνω από 150.000 αιτήσεις. Καταφέραμε και το διαχειριστήκαμε καλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια δημοσίως σε όλους.
Για τον κόσμο: «Ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει δείξει ότι είναι στο υψηλότερο επίπεδο».
Για το αν ελπίζει σε ισοφάριση και break στην Πόλη: «Έχουμε τις δυνατότητες και το ταλέντο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ψυχολογίας και διαχείρισης μυαλού».
Για τα μηνύματα των Τούρκων στο Instagram του: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Η καζούρα και η πλάκα αρέσουν σε όλα. Όταν αυτό ξεφεύγει και γίνεται διακρατικό, Ελλάδα - Τουρκία, είναι 100% λάθος. Είναι αστείο και επικίνδυνο να αναφέρουμε ιστορικά γεγονότα Ελλάδας - Τουρκίας στα social media».
Για το θέμα της παραχώρησης του ΟΑΚΑ για 99 χρόνια στην ΚΑΕ: «Πριν το Πάσχα μας είχε ζητηθεί ένα business plan. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ το έκαναν. Την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί η συνάντηση με τον κύριο Βασιλειάδη».  Newsroom ΔΟΛ


~
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
 ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~* 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5497  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3557   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3551  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.605  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου