Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  :

ΚΑΡΥΕΣ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ιστορικό  καμπαναριό  -ρολόι
***

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :




*** Γαλάζιο κίνημα ακινήτων, με ανοιχτό το φαινόμενο να μην ψηφίσουν το φόρο         
           Η συμπολίτευση συγκλονίζεται από το νέο φόρο ακινήτων. Ένας νόμος που γράφεται και σβήνεται εδώ και ένα χρόνο έχει φέρει βουλευτές επαρχίας απέναντι στους βουλευτές των αστικών κέντρων και έχει προκαλέσει τόσο έντονες αντιδράσεις, ώστε χθες οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος αποφάσισαν να δοθεί παράταση για την κατάθεσή του μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας (επρόκειτο να κατατεθεί τη Δευτέρα).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών πηγών, αν γίνουν δεκτές αρκετές προτάσεις των βουλευτών, όπως έχουν δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα προκύψει μια τρύπα 300 εκατομμυρίων, η οποία κάπως -αλλά πώς;- θα πρέπει να καλυφθεί.
Όπως είναι γνωστό, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, έχουν βγει τις τελευταίες ημέρες «στα κάγκελα», με αφορμή τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Οι συγκεκριμένοι χαρακτηρίζουν άδικη τη φορολόγηση και σημειώνουν ότι η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας.
Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης χθες πήγε ένα βήμα μπροστά. Έτσι, μιλώντας στον Real Fm, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, σε περίπτωση που δεν αρθούν οι αδικίες.
«Πρέπει πριν έρθει για ψήφιση, να αρθούν όλες οι αδικίες, να εξορθολογιστεί, ει δυνατόν να αποσυρθεί, μέχρι -αφού εφαρμοστεί η εναλλακτική μας πρόταση- να το μελετήσουμε προσεκτικά», τόνισε ο κ. Σαμπαζιώτης.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να το καταψηφίσει σε περίπτωση που δε γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές, απάντησε: «Δε θέλω να μπω μπροστά σε αυτή τη διλημματική διαδικασία βάζοντας την άμαξα μπροστά από τ’ άλογα, δεν πρέπει να λειτουργούμε κάτω από το καθεστώς των εκβιασμών. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος».
Πρόσθεσε ωστόσο: «Πάντα μένει ανοιχτό ένα τέτοιο το ενδεχόμενο, γιατί δεν μπορεί ψηφίζοντάς το να προδίδω την οικογένεια μου, τους γονείς που είναι αγρότες και το κοινωνικό μου περιβάλλον και μη ψηφίζοντάς το να προδίδω τον πρωθυπουργό μου και την παράταξή μου που στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις».
Ο κ. Σαμπαζιώτης διευκρίνισε, επίσης, αναφερόμενος στο κίνημα των «γαλάζιων» βουλευτών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, ότι «ούτε ξαφνικά γίναμε αντάρτες ούτε φραξιονιστές μέσα στη Ν.Δ. και την κυβέρνηση. Είμαστε καταγόμενοι από αγροτικές περιοχές, με φιλότιμο που ο κοινωνικός μας ιστός είναι ο αγροτικός μας κόσμος».
«Στηρίζουμε μια κυβέρνηση που πιστεύουμε ότι αποτελεί την μοναδική πολίτική πρόταση εξόδου από την κρίση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο», είπε.
Αναφορικά με την συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Στουρνάρα το βράδυ της Τετάρτης, σημείωσε ότι «κερδίσαμε πολλά» και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός ασχολείται 4 μέρες, ενώ υπαναχώρησε και μας ζήτησε προτάσεις μέχρι τη Δευτέρα, τις οποίες θα κοιτάξει με τους ειδικούς του επιστήμονες».
«Καταδείξαμε τις αδυναμίες, τις στρεβλώσεις και αδικίες που προκύπτουν από το νομοσχέδιο. Φύγαμε από το χαράτσι που είχε κριθεί αντισυνταγματικό προς την είσπραξη για να πάμε σε κάτι δικαιότερο και σωστότερο», τόνισε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια προχειρότητα που περιέχει πολλές αδικίες. Όπως είπε, έχει γραφτεί από ανθρώπους που δε γνωρίζουν τι θα πει χωριό και επαρχία.
Ο κ. Σαμπαζιώτης είναι μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. που πρότειναν να παραμείνει το «χαράτσι» για άλλο ένα χρόνο, μειωμένο κατά 10% και παράλληλα να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία μέσω του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που θα καλύψει το 10%.
  Πολιτική υποκρισία
Για ορισμένους, όμως, η υποκρισία, η δήθεν κοινωνική ευαισθησία βρέθηκε στο απόγειό τους, με την παραπάνω παρέμβαση. Κι αυτό, διότι έπρεπε να φτάσουν στο πιο ιλαρό στάδιο της φορολογικής πολιτικής, να φορολογήσουν δηλαδή αδίστακτα ελιές, στάνες, παραπήγματα, για να αισθανθούν οι βουλευτές υπόλογοι απέναντι στους ψηφοφόρους τους.
Όταν ψήφιζαν, με μανία σχεδόν, τα μνημόνια, δεν ένιωθαν την ίδια οργή, νόμιζαν ότι επιτελούσαν σωτήριο εθνικό έργο; Θα ήταν αστείο, ένα κακόγουστο θεατρικό πανηγύρι, εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό για το μέλλον της πολιτικής και της οικονομίας. Πολλώ δε μάλλον, όταν εισερχόμενοι στο γραφείο του υπουργού εξέθεσαν απλώς αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική ώστε να αποφασίσουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Σε επίπεδο θεάματος, όμως, νομίζουν ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις, ότι δήθεν κόπτονται για τη διαφύλαξη των χαμηλών εισοδημάτων. Στην ουσία δεν πρότειναν τίποτε ή, τέλος πάντων, ό,τι πρότειναν ανήκει στη σφαίρα της αστειότητας.
Η «εξέγερση» απλώς εμπλουτίζει το θέατρο που παίζεται σε βάρος του ελληνικού λαού. Όφειλαν, όμως, να γνωρίζουν ότι τα θεατρινίστικα τερτίπια δεν έχουν πλέον απήχηση στην κοινωνία.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***Η Κυριακή διχάζει τους εμπόρους, τα περισσότερα καταστήματα κλειστά, ενώ ξεκίνησε η εκπτωτική περίοδος         
           Περισσότερο ως πείραμα παρά ως «καταναλωτική ευωχία» πρόκειται να λειτουργήσει το σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ από την Παρασκευή άρχισε η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου.
Εκτός από την κατηγορία των πολυκαταστημάτων - κυρίως οι επιχειρήσεις που ανήκουν στη δύναμη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)-, που επί χρόνια επιδίωκαν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ένα σημαντικό μέρος του εμπορικού κόσμου είναι αρκετά διστακτικό, ενώ στην πλειοψηφία του είναι αρνητικό. Αν και στις περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης οι εμπορικοί σύλλογοι προτρέπουν τα μέλη τους να ανοίξουν τα καταστήματά τους, το 63% των εμπορικών συλλόγων της χώρας είναι αρνητικό σε αυτή την εξέλιξη.
Στη Μεσσηνία, όπως έχει αποφασίσει το σύνολο σχεδόν των διοικητικών συμβουλίων των εμπορικών συλλόγων, τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Παράλληλα, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας έχει κηρύξει απεργία για σήμερα.
  Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Σχετικά η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λ. Ψηλάκη, σημείωσε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρόνο να ψωνίσει, αλλά ότι δεν έχει χρήματα. Το άνοιγμα και άλλων Κυριακών, κατά την ίδια, «θα επηρεάσει τις οικογενειακές και εργασιακές μας σχέσεις, αφού θα μιλάμε για δουλεία και όχι για δουλειά».
  Εμπορικοί Σύλλογοι Τριφυλίας
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα εμπορικά καταστήματα της Τριφυλίας. Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, δια των τοπικών του εμπορικών συλλόγων, έχει αποφασίσει να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ αντίθετα ανοιχτά θα είναι τα πολυκαταστήματα γνωστών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ομόφωνα έλαβε απόφαση τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά και οι άνθρωποί του έχουν ενημερώσει σχετικά τους επαγγελματίες της Κυπαρισσίας. Όπως, δε, εκτιμούν, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν κλειστά!
Στα Φιλιατρά, η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων δε δείχνουν πρόθυμοι να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι συνάδελφοί τους να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στους Γαργαλιάνους, με τους περισσότερους επαγγελματίες, πάντως, να είναι αποφασισμένοι να μην ανοίξουν.
«Το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι μέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Με τα χαράτσια και τα μέτρα, δε μένουν χρήματα διαθέσιμα στον κόσμο για αγορές, κι αφού δεν υπάρχουν χρήματα και ρευστότητα, όσες μέρες και όσες ώρες περισσότερες και να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, κίνηση δε θα υπάρξει. Δε λύνει το πρόβλημα το άνοιγμα τις Κυριακές. Αντίθετα, αυξάνει το λειτουργικό κόστος και δεν προσφέρει τίποτα. Πιο πολλά προβλήματα θα μας δημιουργήσει το άνοιγμα τις Κυριακές. Όταν ο πολίτης έχει χρήματα διαθέσιμα, βρίσκει και μέρες και ώρες να κυκλοφορήσει και να ψωνίσει», τόνισε μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα για όλες τις Κυριακές που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Βέβαια, δε μας φοβίζει το καινούργιο που έρχεται, αλλά μας οργίζει ότι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς! Επαναλαμβάνω, δε λείπουν οι μέρες για να ψωνίσει ο κόσμος, αλλά τα χρήματα. Ο κ. Σκορδάς νομίζει ότι ζούμε στη Ζιμπάμπουε. Δεν είναι τα πράγματα έτσι…».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Νίκος Φάμπας, σημείωσε: «Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, αφού αυτή, η κυβέρνηση, έχει πάρει κάποιες αποφάσεις, θα ανοίγουν κάποια καταστήματα κάποιες Κυριακές το χρόνο. Εμείς έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε ως ένα μέτρο αντίδρασης. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, να καθόμαστε συνέχεια εμείς και να λειτουργούμε τα καταστήματα. Δεν προσφέρει κάτι αυτό. Μεγαλώνουν τα έξοδα και αυξάνει το λειτουργικό κόστος. Ούτε τα μικρά μαγαζιά που λειτουργούμε μόνοι μας μπορούμε να ανοίγουμε ούτε και τα καταστήματα με κάποιους υπαλλήλους. Είναι μεγάλο πρόβλημα για τα εμπορικά καταστήματα. Δυστυχώς, αυτοί που αποφασίζουν το μόνο που κοιτάζουν είναι το συμφέρον των πολυκαταστημάτων. Εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την κατάσταση. Όμως, ό,τι ψηφίζεται στην Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχει κυβέρνηση πλέον στην Ελλάδα αλλά αποφασίζουν κάποιοι άλλοι, ισχύει και παραμένει!».
  «Η γκρίνια θα ξεχαστεί» ευελπιστεί το υπουργείο
Στον αντίποδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Θανάσης Σκορδάς, στους οποίους ανήκει η πρωτοβουλία, ελπίζει ότι η εξέλιξη της Κυριακής μπορεί να αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε» για την ανάπτυξη του λεγόμενου τουρισμού του Σαββατοκύριακου (city breaks), σημειώνοντας ότι τα κέντρα των πόλεων της Ευρώπης αποτελούν τουριστικούς προορισμούς. Έτσι, θεωρούν ότι «η γκρίνια θα ξεχαστεί».
Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένουν τις αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μικρά καταστήματα (κάτω από 250 τ.μ.), εκτός από τις επτά Κυριακές - που αφορά το σύνολο του εμπορίου - στις περιόδους εκπτώσεων, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, που έχουν θεσπιστεί με νόμο, αλλά και προαιρετικά.
Στην προκειμένη περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος δίνει προθεσμία τριών μηνών στους αντιπεριφερειάρχες να εκδώσουν τις προαναφερόμενες αποφάσεις, ενώ προβλέπει και πειθαρχικές ποινές στις περιπτώσεις που η προθεσμία παρέλθει χωρίς να εκδοθούν.
  ΕΣΕΕ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει αποφασίσει να ανοίξει την Κυριακή, το 63% είναι αρνητικό, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.
Μάλιστα, όπως έχει επισημάνει η ΕΣΕΕ, οι έμποροι καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο προβλήματα. Το πρώτο αφορά στην τετραπλή τιμή την οποία υποχρεώνονται τα καταστήματα να έχουν στις προθήκες τους, αφού απαιτείται η τιμή προ ΦΠΑ και η τιμή μετά ΦΠΑ, τόσο στην αρχική όσο και στη μετά την έκπτωση αξία του προϊόντος. Είναι προφανές ότι «κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγχυση στον καταναλωτή και απέχει πολύ από την πρόταση που είχαμε καταθέσει για "μία τιμή - χαμηλή τιμή"» όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.
Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στο φαινόμενο των εκπτώσεων «δύο ταχυτήτων» με μικρό και μεγάλο ποσοστό έκπτωσης για νέες και παλιές παραλαβές εποχιακών εμπορευμάτων.
Όπως είναι γνωστό, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία καθιερώθηκαν δύο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, για να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με καλύτερες τιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν και να ενισχυθεί η αγοραστική κίνηση.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι προσδιορίστηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι τακτικές εκπτώσεις διαρκούν το χειμώνα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου ως το τέλος του Φεβρουαρίου και το καλοκαίρι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την παλιά και τη νέα τιμή των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης     ....              Ηλίας Γιαννόπουλος

*** Διαφορές προτιμήσεων υποψηφίων ανάμεσα σε περιφερειακά τμήματα ΑΕΙ         
           Για να τελειώσουμε την ανάλυση των προτιμήσεων των υποψηφίων σχετικά με τις διαφορές κέντρου και περιφέρειας, σήμερα θα δούμε κατά πόσο αυτή η διαφορά επαληθεύεται στις προτιμήσεις των υποψηφίων για τα πανεπιστημιακά Τμήματα Μαθηματικών. Δε συμπεριλάβαμε σε αυτά τα Τμήματα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ούτε τα Τμήματα Στατιστικής.
Για τα τμήματα παρουσιάζουμε κατά σειρά τον αριθμό των υποψηφίων που τα δήλωσαν ως 1η επιλογή, τον αριθμό των επιτυχόντων που τα δήλωσε ως 1η επιλογή και το ποσοστό όσων τα δήλωσαν ως 1η επιλογή και πέρασαν σε αυτά. Περιοριζόμαστε σε υποψηφίους του 90% που δεν ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.
          Τμήματα Μαθηματικών
Α/Α Πόλη        1η υποψήφιοι    1ηεπιτυχόντες     Ποσοστό (%)
1   ΑΘΗΝΑ                 504                  161                       31,9
2   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   469                   99                        21,1
3   ΠΑΤΡΑ                  127                   52                        40,9
4   ΙΩΑΝΝΙΝΑ            118                  46                          38
5   ΣΑΜΟΣ                    55                  7                            12,7
  Διαπιστώνουμε και πάλι τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη περιφέρεια. Μάλιστα, ανάμεσα στα περιφερειακά τμήματα η Σάμος βρίσκεται αρκετά πιο κάτω σε σχέση με την Πάτρα και τα Ιωάννινα. Αλλά η έκπληξη βρίσκεται στα ποσοστά επιτυχίας, όπου την 1η θέση κατέχει η Σάμος με το μισό σχεδόν ποσοστό επιτυχίας σε σχέση με τη 2η θέση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.
Επίσης, η Αθήνα απέχει αρκετά από αυτές τις 2 πόλεις έχοντας πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας σε σχέση με τμήματα που είχαμε δει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις.
Όλα αυτά δείχνουν πόσο διαφορετικά συμπεριφέρεται κάθε τμήμα όταν βρίσκεται στο κέντρο ή την περιφέρεια, αλλά και όταν βρίσκεται σε διαφορετικές περιφερειακές πόλεις, κάτι που είναι χρήσιμο να έχουν υπόψη οι υποψήφιοι κατά την επιλογή τμημάτων.
Του Δημητρίου Πατσόπουλου
Μαθηματικού- Υπεύθυνου σπουδών του φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΙΣΗ

***  Στην Καλαμάτα ο Γρηγόρης Καλομοίρης για την απεργία στις 6 Νοεμβρίου
 Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μεσσηνίας, αλλά και το 3ο Λύκειο της πόλης, προκειμένου να μιλήσει με εργαζομένους για τα προβλήματα υγείας και παιδείας. Εν συνεχεία, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με την πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα και τον Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος εκπροσώπησε τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Καλομοίρης κάλεσε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργία της προσεχούς Τετάρτης, μιλώντας για τις περικοπές που έχουν γίνει σε υπαλλήλους στους αρχαιολογικούς χώρους και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην παιδεία με τη διαθεσιμότητα των καθηγητών, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στόχος της ΑΔΕΔΥ, παρατήρησε, είναι η αντίσταση, που αποτελεί μονόδρομο, ενώ χρειάζεται αγώνας πολύμορφος και παρατεταμένος. Ζητά δε τη στήριξη από όλους, αλλά και διαγραφή του χρέους, «ένα χρέος που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά οι κυβερνήσεις». Λαμβάνοντας το λόγο ο Μανώλης Μάκαρης μίλησε για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα για τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, καθώς οι διορισμοί έχουν παγώσει. Για τη Μεσσηνία, όπως είπε, σημαντικό ρόλο έχει και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που είναι υποψήφιο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, αφού επίσης παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις. Αυτό που ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι καλύτερο σύστημα υγείας, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Τέλος, ενημέρωσε για την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 30 Νοεμβρίου, με θέμα την οικονομική κρίση στην υγεία. Π.Μπ. -

*** Απάντηση στα γεγονότα του Ν. Ηρακλείου          
          Το παραπάνω πανό- σύνθημα τοποθετήθηκε στο ύψος της γεφυροπλάστιγγας στην παραλία. Προφανώς αναγράφηκε με αφορμή όσα σημειώθηκαν το προηγούμενο βράδυ στο Νέο Ηράκλειο.
Τα όποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν από την εμφάνισή του, επαφίονται στην κρίση του καθενός. Αν μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε το σύνθημα, τοποθετήθηκε εκεί από κάποιους οπαδούς, φίλους ή μέλη της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα. Άλλωστε το «δίλημμα» Ή ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ χρησιμοποιείται σε πολλά ιδεολογικά κείμενα της εν λόγω οργάνωσης.   Α.Π. 


*** Ένταση στην Καλαμάτα σε καταστήματα αλυσίδες που είναι ανοικτά (φωτογραφίες & βίντεο)         
    
Ένταση επικρατεί σε κεντρικά καταστήματα (κυριώς αλυσίδες) της Καλαμάτας που άνοιξαν σήμερα Κυριακή. Μέλη του Εργατικού κέντρου της Καλαμάτας και της ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων πραγματοποιούν ελέγχους στα καταστήματα που είναι ανοικτά και τους κάνουν συστάσεις να κλείσουν ενώ παράλληλα καλούν τους πελάτες να αποχωρήσουν και τους προτρέπουν να μην ψωνίζουν. Αποτέλεσμα ειναι σε αρκετές περιπτώσεις να υπάρχει ένταση ενώ αρκετά πολυκαταστήματα να ανοιγοκλείνουν. Νωρίτερα το ΠΑΜΕ απέκλεισε το Super Market "ΑΒ Βασιλόπουλος"             Video: 

 

 

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Τα  χθεσινά  αποτελέσματα  στο  ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας :
 Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ομόνοια – Αρφαρά 1-1
Τ. Άγρας – Πύλος 0-1
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εθνικός Μ. 1-4
ΑΟ Φαραί – Κυπαρισσία 1-2

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ηρακλής Κυπ. – Ηρακλής Κ. 0-1
Άμφεια – Νέος Άρις 2-1
ΑΣ Μάνεσι – Θουρία 1-4
Βλαχόπουλο – ΑΟ Βέργας 2-0
Κορώνη – Μιλτιάδης 4-1
Ανάληψη – Χώρα       2-1
Αίαντας Κ. – Παναθηναϊκός Κ. 3-0

Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Πανευαϊκός – Θύελλα Μερ. 2-2
ΑΟ Νέδουσα – ΑΟ Στενωσιάς διεκόπη
ΑΟ Χατζή – ΑΕ Αιθαίας 4-1

*** Σήμερα  Κυριακή 03-11-2013 :   Α΄ Τοπική  ,
Παμίσου Μεσσήνης – Εράνης Φιλιατρών
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
ΔΩΡΙΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.
Για  την Β΄ Τοπική
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Αστέρας Μικρομάνης
ΑΕ Αβίας – Κεραυνός Καλαμάτας
Πανιώνιος Κ. – Απόλλων Πεταλιδίου
ΑΟ Πατίστα – ΠΑΟ Καλλιθέας
Χανδριναϊκός – ΑΕ Λογγάς
Δόξα Καλαμάτας – Ασπρόχωμα
Ρεπό: Αστέρας Βαλύρας
Για  την Γ΄ τοπική  κατηγορία :
ΑΟ Διοδίων – Ατρόμητος Πλατέος
Θύελλα Χαρακοπιού – Νέστορας Πύλου
ΑΣ Αμφιθέας – Αχιλλέας Αβραμιού
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας
Ατρόμητος Κ. – ΑΣ Δαναός
Πράσινα Πουλιά – Αναγέννηση Παραλίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΠΑΟΚ
ΑΕ Μάνης –Θύελλα Παραλίας
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων, Διαγόρας Κοπανακίου, Θησέας Καλαμάτας. -

*** ΣΑΒΒΑΤΟ  02-11-2013 : 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς   1-0 , (0-0) .- ^
Τα γκόλ : 62΄ Εμιλιάνο Βίλα , .-
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αθανάσιος Γιάχος από τον Σύνδεσμο Χίου.
Κάρτες : Λίλα ,   Ζουμπουλάκης , Φερνάντες, Αγκιλέρα, .-
Οι 11αδες:
ΠΑΣ Γιάννινα:(Γεωργουλόπουλος) ,Βελλίδης, Βίλα(Γιάκος), Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς(Αντράς Στρούνας) , Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Ντε Βινσέντι(Μπέριος).-
Πλατανιάς: (Μ. Ουζουνίδης) ,Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφαελ, Ιντζίδης, Φερνάντες, Σιώπης, Τετέ, Αγκιλέρα(Μπεριάν), Τόρες, Γουνδουλάκης(Πόποβιτς), Μπέλιτς(Κατάϊ).-

Τα  Βίντει από  αγώνα :
ΠΑΣ Γιάννενα  -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0 - 0  ημίχρονο  2 /11 /2013: http://youtu.be/zAOmi8en1EI ,

~ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1- 0 1ο  γκόλ του  Εμιλιάνο Βίλα  Σάββατο  02 -11- 2013: http://youtu.be/yMpuoSGHQks ,
 

17:15 ΠΑΟΚ - Εργοτέλης   2-1  , (0-1) .- ^
Tα  γκόλ :  13 ΄ Βερπακόφσκις , 64΄ Κατσουράνης 93΄Βούκιτς
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ(Λόπεθ), Κατσουράνης, Λάζαρ, Νίνης(Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης(Νέτσιντ).
Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόσο, Μπουχαλάκης, Χαντί, Βερπακόφσκις, Διαμαντάκος.
Διαιτητής: Α Κάκος
Βοηθοί: Τάτσης, Σίπκας
Κάρτες : Χαντί , Κοιλιάρας ,Καρντόσο ,Λίνο, Πελέ , Μεχίας ,
Αναπληρωματικοί για τους Θεσσαλονικείς είναι οι Γλύκος, Λόπεθ, Λόρενς, Σκόνδρας, Γεωργιάδης, Βούκιτς και Νέτσιντ, ενώ για τους Κρητικούς στον πάγκο της ομάδας κάθονται οι Δερμιτζάκης, Σαρρής, Δωματάς, Μπαντιμπανγκά, Κοζορώνης, Ουέλινγκτον και Ρομάνο.
Video από  αγώνα :

ΠΑΟΚ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  0 -1  1ο  γκόλ  2 /11/  2013 : http://youtu.be/f0ySGEUFZqc  ,
  
** ΠΑΟΚ  - Εργοτέλης  0 - 1   στο ημίχρονο 2 /11 /2013: http://youtu.be/2ICabEdozOc ,
 
ΠΑΟΚ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1- 1  γκόλ  Παοκ  2/ 11/ 2013: http://youtu.be/0JJlQy7MmWE ,
 
ΠΑΟΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  2 - 1  2 -11-  2013   γκόλ δηλώσεις : http://youtu.be/nLyduIXWGA0 ,
  

 
Live (19:30) ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στο... ελληνικό «clasico»  19:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός  0-1 , (0-0) .- ^
 Τα  γκόλ : 90΄ Μήτρογλου ,
Διαιτητής :Σταύρος  Μάνταλος
Κάρτες : Ζέκα , Πράνιτς , Λαγός ,Τριανταφυλόπουλος ,    Ρομπέρτο , Σαλίνο
Οι ενδεκάδες των ομάδωνΠαναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Λαγός(Αμπεϊντ), Φιγκερόα(Κλωναρίδης), Μπεργκ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ(Εντιγκά) , Κάμπελ(Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα(Βάϊς), Μήτρογλου .
  Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Καρέλης
 Και σε αυτόν του Ολυμπιακού: Μέγερι, Παπάζογλου, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Μετζανί, Γιαταμπαρέ, Βάις
«Πιστολιά» του Μήτρογλου στο 90' και... 0-1 στη Λεωφόρο
Τα  Βίντει  από τον αγώνα :
~ ΠΑΟ  - ΟΣΦΠ  0- 0  ημίχρονο  2 -11 -2013 : http://youtu.be/7RSsTDgeqyk ,
   
~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ  0 - 1   γκόλ δηλώσεις  2/ 11/ 2013: http://youtu.be/-L19NHm9pQw ,

~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 0 - 1  φάσεις  2 -11 – 2013 : http://youtu.be/inqvtatT8DA ,
     ΚΥΡΙΑΚΗ 03/11/2013  ,  10 η αγωνιστική :
15:00 Καλλονή - Πανιώνιος
17:15 Απόλλων - Βέροια
17:15 Λεβαδειακός - Ξάνθη
17:15 Πανθρακικός - Αστέρας Τριπολης
19:30 ΟΦΗ - Αρης

ΔΕΥΤΕΡΑ 19:30 Ατρόμητος - Παναιτωλικός
*** ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης 29 Οκτωβρίου 2013 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημνέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-
~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~ ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου