Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....
«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle

 


Αν έρθει η χάρις του Θεού, όλοι και όλα αλλάζουν, έλα όμως που, για να έρθει, χρειάζεται πρώτα να ταπεινωθούμε.
~Κυριακή των Βαΐων - Τοιχογραφία στο Κυριακό της Σκήτης Καυσοκαλυβίων. 18ος αιώνας μ.Χ. Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων
 ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 Εφόσον παραδέχεσαι ότι ο Θεός είναι αξιόπιστος και δυνατός, πίστευέ τον και θα μετέχης στις ευλογίες του. Αν όμως το παίρνης αψήφιστα το πράγμα, σημαίνει ότι δεν πιστεύεις (Αββάς Ευπρέπιος).Γεροντικόν
 ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ :
Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων
Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.
Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ».
 
~*ΤΡΙΠΟΛΗ  Μητροπολιτικός   Ι. Ναός  09/04/2017: https://youtu.be/G1mTTV0dtTY .-
~*Κυριακή  των Βαϊων Θ. Λ . Μητροπολιτικό Τρίπολης  09/04/ 2017: https://youtu.be/5bxVkZfgt1A  .-


*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων
Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.
Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 ~  10 Απριλίου
Τερεντίου, Αφρικανού, Μαξίμου, Πομπηίου και ετέρων 36 († γ΄αι.). Αλεξάνδρου, Επαμεινώνδου, Μιλτιάδου και των συν αυτοίς μαρτύρων. Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, πατριάρχου Κων/πόλεως του Ε` (1), απαγχονισθέντος υπό των Τούρκων υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και της ελευθερίας του γένους (†1821). Μαρτύρων Ιακώβου πρεσβυτέρου και Αζά διακόνου, Μακαρίου, Θεοδώρου του «μακαρίου», και Ζήνωνος. Νεομάρτυρος Δήμου αλιέως, του εν Σμύρνη (†1763). Προφήτιδος Ολδάς.
(1) Ο άγιος Ιερομάρτυρας Γρηγόριος γεννήθηκε στη Δημητσάνα της Αρκαδίας από πτωχούς αλλά ενάρετους γονείς οι οποίοι τον γαλούχησαν με τα νάματα της ορθόδοξης πίστης. Το 1767 μετέβη στη Σμύρνη, κοντά στο θείο του, τον εκκλησιάρχη Μελέτιο, παρακολουθώντας μαθήματα στην Ευαγγελική σχολή. Εν συνεχεία άκουσε μαθήματα φιλοσοφικής στη Πάτμο από τον Δανιήλ το κεραμέα. Ο πόθος του όμως για την μοναχική ζωή τον οδήγησε στη Μονή Στροφάδων όπου εκάρη μοναχός και μυήθηκε στη μοναχική άσκηση. Στη συνέχεια τον κάλεσε ο Μητροπολίτης Σμύρνης Προκόπιος και τον χειροτόνησε αρχιδιάκονό του. Όταν αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος επέστρεψε στη Δημητσάνα και έδωσε 1500 γρόσια για τη στέγαση των απόρων φοιτητών. Στις 19 Αυγούστου 1785 εκλέχθηκε Oικουμενικός Πατριάρχης. Στο πατριαρχικό θρόνο παρέμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 1798 οπότε καθαιρέθηκε από την Πύλη, διότι θεωρήθηκε ανίκανος να διατηρήσει την υποταγή των χριστιανικών λαών κάτω από τον τουρκικό ζυγό και εξορίστηκε στο Άγιος Όρος. Το 1818 κλήθηκε για τρίτη φορά στον Οικουμενικό θρόνο όπου παρέμεινε μέχρι τις 10 Απριλίου 1821 ημέρα του Πάσχα όταν οι τούρκοι τον κρέμασαν στην Πύλη του πατριαρχείου. Στις 10.4.1921 ανακηρύχθηκε Άγιος από την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το δε λείψανό του ευρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. ~ 
Στις 09/04/2017 εορτάζουν:
Κυριακή των Βαΐων, Άγιος Ευψύχιος που μαρτύρησε στην Καισαρεία
Ἦχος δ’.
Συνταφέντες σοι διὰ τοῦ Βαπτίσματος, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, τῆς ἀθανάτου ζωῆς ἠξιώθημεν τῇ Ἀναστάσει σου, καὶ ἀνυμνοῦντες κράζομεν· Ὠσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου.
 ~*  Απολυτίκιο Κυριακής των Βαΐων : https://youtu.be/TB1fp68ydJA .-


*** Βίντεο από επίσκεψη 9-4-2017 στο ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ :
Με την Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης ...
1 ~*  Αττικό Ζωολογικό  πάρκο  Νο 4  9/4/2017:   
 https://youtu.be/Z8UoNHu6upA   .-
~*Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  09/04/2017  Νο 1:
https://youtu.be/TkXOrE5oi7A  .-
~* Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  Νο 3  9/4/2017:
https://youtu.be/eGyGSzaDECI  .-
~* Αττικό  Ζωολογικό Πάρκο  09/04/2017:
https://youtu.be/yiAkl-96AY0 .-
5 ~*Αττικό Ζωολογικό πάρκο Ν5  9/4/2017:
 https://youtu.be/1G2XdQjcMa0 .-
~*Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Νο 2   09/04/2017:
https://youtu.be/M5uky3pVHx0  .-

***    Το ούζο Καλαμάτας στη… μέγγενη του νέου κοινοτικού κανονισμού 
Από… σκοτσέζικο ντους θα περάσουν μια σειρά από παραδοσιακές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και ειδικότερα της Καλαμάτας, σε περίπτωση που οι αλλαγές οι οποίες προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αλκοολούχα ποτά πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.
Μεταξύ των προϊόντων τα οποία αφορά η υπό εξέταση απόφαση είναι το ούζο Καλαμάτας, αλλά και το τσίπουρο, στα οποία δραστηριοποιούνται αρκετές μεσσηνιακές επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη επιτυχία, μάλιστα.
Οι προτεινόμενες αλλαγές φέρνουν νέες επιβαρύνσεις για τα αντίστοιχα προϊόντα. Και οι κίνδυνοι αυξάνονται, αν αναλογιστεί κάποιος ότι με τέτοιου είδους μέτρα επανέρχεται το «χύμα», μεγαλώνει ο υπαρκτός κίνδυνος νοθείας και συκοφάντησης των προϊόντων, μειώνεται η τιμή τους και, κυρίως, υπάρχει αδυναμία προστασίας της υγείας των καταναλωτών.
  Τι μένει – τι αλλάζει;
Με την πρόταση για το νέο κανονισμό, σύμφωνα με βουλευτές, εμπειρογνώμονες και πηγές από την αγορά, των οποίων οι απόψεις φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ στην "Ύπαιθρο Χώρα", τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεν υπάρχουν αλλαγές στη διαδικασία παρασκευής των προϊόντων. Τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά περιέχουν αλκοόλη γεωργικής προέλευσης και το καθεστώς αυτό παραμένει.
Αλλαγές προβλέπονται στο θέμα της εμφιάλωσης και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ως προς τον τόπο παρασκευής. Η χώρα μας επιμένει ότι πρέπει ο τόπος προέλευσης πρέπει να είναι και τόπος τυποποίησης.
Το διοικητικό βάρος αυξάνεται για να κερδίσει κάποιος πιστοποίηση ΠΓΕ διαδικασία, η οποία περνά μέσα από Ενώσεις κι όχι από οποιονδήποτε. Το κόστος για κατάθεση φακέλου ΠΓΕ αναμένεται να είναι δυσβάσταχτο για τους μικρούς παραγωγούς, και οι απαιτήσεις θα είναι ανάλογες των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων, που δεν είναι αλκοολούχα.
Για προϊόντα, που ήδη υπάρχουν στον κατάλογο, δίνεται η δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να απενταχθούν, χωρίς επαρκώς τεκμηριωμένη αιτιολογία.
Έτσι μετά τη διατλαντική συμφωνία CETA με τον Καναδά, αμφισβητείται η προστασία των προϊόντων Ευρωπαίων παραγωγών κι αυτή τη φορά εντός των ορίων της Κοινότητας. Ο κίνδυνος απένταξης προϊόντων ΠΓΕ θέτει σε κίνδυνο και τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα, προτού να ψηφιστεί ο νέος κανονισμός, έχει μπροστά της άλλον ένα σκόπελο. Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη νομοθεσία της για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα εθνικά παραδοσιακά ποτά, τσίπουρο και τσικουδιά, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ΕΦΚ για την αιθυλική αλκοόλη, εκτός αν ισχύουν εξαιρέσεις ή αποκλίσεις.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  Καλαμάτα, Μεσσήνη, Μελιγαλάς, Τριφυλία στο… κόκκινο των χαρτών επικινδυνότητας πλημμυρών 
Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση και δημοσιοποίηση των χαρτών επικινδυνότητας πλημμύρας και των χαρτών κινδύνων πλημμύρας για όλα τα υδατικά διαμερίσματα της χώρας από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΝ.
Οι χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας έχουν συνταχθεί για τα τμήματα των ποταμών, ρεμάτων, χειμάρρων και λιμνών που περιλαμβάνονται στις ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμυρών, όπως προέκυψαν από την προκαταρκτική αξιολόγηση.
Πρόκειται για ένα εργαλείο ιδιαίτερα χρήσιμο και για τη Μεσσηνία, για την οποία έχει καταγραφεί μια σειρά από επικίνδυνες περιοχές, γεγονός που θα πρέπει να ηχήσει ως προειδοποιητικό καμπανάκι στα…  αυτιά των υπευθύνων, πριν συμβούν έκτακτα φαινόμενα, κάτι που έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Τελευταίο παράδειγμα είναι, φυσικά, οι φονικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στην Καλαμάτα.
Οι Χάρτες Κινδύνων Πλημμύρας για τη Μεσσηνία αφορούν στην πεδινή περιοχή ρεμάτων Καλαμάτας - Μεσσήνης (ποταμός Πάμισος, ποταμός Άρις, ρέμα Βελίκας), την πεδινή περιοχή Μελιγαλά, το Καλό Νερό και τα Φιλιατρά (περιοχές της Νέδας, ρέματος Καλού Νερού, ρέματος Φιλιατρινού και λοιπών χειμάρρων).
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η ολοκλήρωση της κατάρτισής τους είναι ιδιαιτέρως σημαντική, δεδομένου ότι διερευνούν την πιθανότητα εμφάνισης πλημμύρας, σύμφωνα με τα ακόλουθα σενάρια: Χαμηλής πιθανότητας υπέρβασης ή σενάρια ακραίων φαινόμενων με ενδεικτική περίοδο επαναφοράς πλημμύρας τα 1.000 χρόνια. Πλημμύρες μέσης πιθανότητας υπέρβασης, με πιθανή περίοδο επανάληψης τα 100 χρόνια, και πλημμύρες υψηλής πιθανότητας υπέρβασης, ανάλογα με την περίπτωση, δηλαδή συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, με ενδεικτική περίοδο επαναφοράς τα 50 χρόνια.
Σημειώνεται ότι οι χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας καταρτίζονται, όπου χρειάζεται, και για άλλες αιτίες, όπως πλημμύρες από τη θάλασσα ή πλημμύρες από υπόγεια ύδατα. Στους χάρτες αυτούς απεικονίζεται η επιφάνεια κατάκλισης από το νερό, το μέγιστο βάθος νερού, η μέγιστη ταχύτητα ροής και πληροφορίες για τους χρόνους άφιξης και παραμονής του πλημμυρικού κύματος σε σημεία ενδιαφέροντος εντός των περιοχών που κατακλύζονται.
Οι χάρτες κινδύνου πλημμύρας περιγράφουν τις δυνατές αρνητικές συνέπειες που συνδέονται με τις πλημμύρες χαμηλής/μέσης/υψηλής πιθανότητας υπέρβασης, και διαμορφώνονται με βάση τις ακόλουθες παραμέτρους: Ενδεικτικό αριθμό κατοίκων που ενδέχεται να πληγούν, τύπους οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή που ενδέχεται να πληγούν, εγκαταστάσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν ρύπανση της γύρω περιοχής σε περίπτωση πλημμύρας, προστατευόμενες περιοχές που ενδέχεται να πληγούν.
Παράλληλα, παρέχονται και άλλες πληροφορίες που θεωρούνται χρήσιμες, όπως η επισήμανση των ζωνών όπου υπάρχει το ενδεχόμενο πλημμυρών με αυξημένο ποσοστό μεταφερόμενων ιζημάτων και πλημμυρών που μπορεί να προκαλέσουν ροή λάσπης ή κατολισθήσεις, καθώς και πληροφορίες για άλλες σημαντικές πηγές ρύπανσης. Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Αμαζονίου... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ο Αμαζόνιος διασχίζει σαν φίδι την πυκνή ζούγκλα πάνω από την οποία πετάμε για την Λετίσια, τη μοναδική πόλη της Κολομβίας στον Αμαζόνιο. Ο Διονύσης κι εγώ κοιτάμε από το φινιστρίνι την προσγείωση στο μικρό αεροδιάδρομο, ανάμεσα στα ψηλά δέντρα της ζούγκλας. Η μοναδική όχθη της Κολομβίας στον Αμαζόνιο έχει μήκος μόλις 125 χιλιόμετρα –σφήνα ανάμεσα στο Περού και τη Βραζιλία. Η Λετίσια χτίστηκε το 1935 ακριβώς στα σύνορα με τη Βραζιλία, για να υπογραμμίσει την παρουσία της Κολομβίας στον Αμαζόνιο. Πολύ αργότερα έφτασαν Βραζιλιάνοι, που έχτισαν κολλητά την Ταπατίγκα, την τελευταία πόλη στην εσχατιά της Βραζιλίας, η οποία από εδώ και πάνω αποκαλεί τον Αμαζόνιο Solimoes. Σήμερα η εμπορική ζωή έχει δέσει άρρηκτα τις δύο πόλεις και η διακίνηση είναι απολύτως ελεύθερη, ώστε δεν παίρνεις είδηση πότε περνάς από την Κολομβία στη Βραζιλία. Απέναντι, η δυτική όχθη, που ούτε καν φαινεται, ανήκει εξ ολοκλήρου στο Περού.
΄Βίντεο :Macedonia Amazonas Colombia , https://youtu.be/b3YwRfMrWSw  .-


***  Δημήτρης Δημόπουλος: «Δεν υλοποιούμε έργα μόνο στο κέντρο της Καλαμάτας» 
Σε επικοινωνιακή εγρήγορση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, προκειμένου να πείσει τους κατοίκους ότι τα έργα που υλοποιεί ή βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης δεν αφορούν μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και την περιφέρεια.
Μετά την προ ημερών παρέμβαση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, χθες ήταν η σειρά του αρμόδιου αντιδήμαρχου Δημήτρη Δημόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου σχολίασε ότι το μοναδικό έργο που εκτελείται στο κέντρο είναι η ανάπλαση στα "Ουζάκια", όπως και ένα έργο ασφαλτοστρώσεων που βρίσκεται υπό δημοπράτηση, ύψους 400.000 ευρώ.
Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στο έργο στον ποταμό Άρι στα Ακοβίτικα, στην πρώην Καρδιολογική, στο γήπεδο των πρώην Σφαγείων και σε εκείνο στα Παλιάμπελα, όπως και στο έργο του μεγάλου δυτικού ποδηλατόδρομου: Νέδοντος - μαρίνα – λιμάνι.
Ήδη δημοπρατήθηκε, πρόσθεσε, το πρώτο έργο από τη β΄ φάση της χρηματοδότησης, η ανάπλαση στις οδούς Αύρας, Ηρώων και στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, στη μαρίνα. Προσωρινός ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ, που προσέφερε έκπτωση 59,43 %. Στην ίδια ομάδα έργων περιλαμβάνεται η κατασκευή του γηπέδου Λαιΐκων και εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο Βάλτο, όπου βρίσκονται σημαντικές βιομηχανικές μονάδες.
Ανοίγοντας τον κατάλογο τον υπό δημοπράτηση έργων ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε και στα εξής: Ηλεκτροφωτισμός νησίδας και κόμβων στην οδό Αρτέμιδος, προϋπολογισμού περίπου 60.000 ευρώ. Ολοκλήρωση περίφραξης Πάρκου ΟΣΕ, προϋπολογισμού 58.000 ευρώ. Επισκευή όψεων και χρωματισμοί σχολικών κτηρίων. Έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες. Συνδέσεις με κεντρικό αγωγό λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αβίας, επισκευή κτηρίου πρώην ΑΣΟ Άριος, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων του Δημοτικού Σχολείου Στούπας "Παναγιώτης Φωτέας".    Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Τρόμος σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε !  Αυτά είναι τα ρωσικά αντίμετρα...

~  Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει πολλές φορές πως δεν είναι μόνο λόγια, κι αυτό έχουν σκοπό να δείξουν για άλλη μια φορά. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει σκοπό να «απαντήσει» μόνο στρατιωτικά τις ΗΠΑ, αλλά, όπως φαίνεται, και με την ευρύτερη σημασία του όρου της γεωπολιτικής.
Ένας από τους κύριους στόχους του Ρώσου Προέδρου, πλέον, είναι η ακύρωση του αγωγού EastMed. Στόχος είναι ο αγωγός που θα πάει από την Μέση Ανατολή στη Μεσόγειο να μην περάσει από το Ισραήλ (εχθρό του Ιράν και της Συρίας) αλλά από τον Λίβανο.
Οι Ιρανοί έχουν ήδη σχέδιο για να περάσει ο αγωγός μέσω Ιράκ-Συρίας-Λιβάνου στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, και οι Ρώσοι έχουν θέσει ως στόχο να επιβάλλουν αυτή την λύση έναντι του Ισραήλ, το οποίο είναι ένας εκ των σημαντικοτέρων συμμάχων των ΗΠΑ.
Προς την κατεύθυνση αυτή, δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία της Ρωσικής Gazprom με το Ιράν, για το τεράστιο κοίτασμα South Pars, και μαζί με αυτό δημοσιοποιήθηκε ένας χάρτης στον οποίο ο μελλοντικός αγωγός θα ξεκινάει από το Ιράν, και θα ακολουθεί την διαδρομή Ιράκ-Συρία-Ανατολική Μεσόγειο, με την πιθανότερη χώρα να ακολουθεί μετά, την Ελλάδα.
Το πρόβλημα μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ είναι τεράστιο. Το Ιράν χρηματοδοτεί την Χεζμπολάχ, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Ισραήλ, με αποτέλεσμα το Τελ Αβίβ να ψάχνει τρόπους ώστε να εκμηδενίσει την επιρροή του Ιράν στην περιοχή.
Ο εξοπλισμός της Χεζμπολάχ από το Ιράν γίνεται μέσω Λιβάνου. Γι’ αυτό το λόγο, ο αγωγός που αρχίζει να προωθεί η Μόσχα φαντάζει εφιαλτικός για το Τελ Αβίβ, καθώς αυτός θα δώσει την ευκαιρία στο Ιράν να εγκατασταθεί οριστικά στην περιοχή, και μέσω αυτού του διαδρόμου (του αγωγού) η Χεζμπολάχ να εξοπλίζεται ελεύθερα.
Φαίνεται ότι ο Πούτιν δεν έχει σκοπό να αφήσει ατιμώρητη την επίθεση του Ντόναλτν Τραμπ στη Συρία και στον Άσαντ, αλλά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αντεπιτεθεί θε οποιαδήποτε προσπάθεια των ΗΠΑ στην περιοχή...

***  Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 9/4/2017 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες απογευματινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, από τις απογευματινές ώρες και μετά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Οι Ε.Δ ενοχλούν την ΤΑΣΙΑ!Ή ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που 'ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ';.. (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Η ιδεοληψία δεν έχει όριο.
Αναφορά στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη» που ξεκίνησε ξανά στην ΕΡΤ, έκανε η Τασία Χριστοδουλοπούλου με ερώτηση της προς τον Λάμπη Ταγματάρχη .
Βίντεο : Η ερώτηση της Χριστοδουλοπούλου για την ΕΡΤ: Γιατί τόσα αθλητικά; , https://youtu.be/AvTzDVPNrro  .-
 ~   Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της ΕΡΤ, η πρόεδρος της επιτροπής αναρωτήθηκε προς τον στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ «Κάνατε κάποια μέτρηση και την βάλατε ή ήταν εντολή από κάποιον υπουργό και την υλοποιήσατε;».
Στη συνέχεια έκανε και παράπονα για τα πολλά αθλητικά που προβάλλουν τα κρατικά κανάλια.
«Επειδή παρακολουθώ την ΕΡΤ και ως τηλεθεατής ήθελα να σας ρωτήσω γιατί τόσα πολλά αθλητικά; Και μάλιστα ταυτόχρονα», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη.
«Είναι δυνατόν την ίδια στιγμή όλα τα κανάλια της ΕΡΤ να δείχνουν αθλητικά; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται και θέλουν να δουν κάτι άλλο», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Και ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 ειδικά κάτι Κυριακές και Τετάρτες μεταδίδουν αυτό το ζήτημα. Έχετε κάνει κάποια μέτρηση ότι με τις συγκεκριμένες επιλογές των αθλητικών έχουμε ως Δημόσια Τηλεόραση μεγαλύτερη θεαματικότητα;».

*** «Αγκάθι» η διαχείριση του υπολείμματος στη Μαραθόλακκα 
Με δύο πρόσωπα, σαν τον Ιανό, εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Το πρώτο, που ήταν και το… καλό, είχε να κάνει με την ενίσχυση του εξοπλισμού της υπηρεσίας με απορριμματοφόρα, σάρωθρα και πλυστικά μηχανήματα. Η διαδικασία αυτή θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες, αλλά και θα προσφέρει συνθήκες οικονομίας πόρων στο Δήμο Καλαμάτας.
Το δεύτερο ήταν το… κακό και αφορούσε στη διαχείριση του υπολείμματος στην επεξεργασία των απορριμμάτων που γίνεται στη Μαραθόλακκα. Με αφορμή και την πρόσφατη ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, ο κ. Βασιλόπουλος παραδέχτηκε - προς τιμήν του- ότι το θέμα αυτό είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την υπηρεσία. Τόνισε ότι η ιστορία ξεκίνησε το 2015, οπότε- και μέχρι πρότινος -είχε συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός από δεματοποιημένες μπάλες. Αυτές, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, θάφτηκαν στη… χοάνη του ΧΑΔΑ που πρόκειται να αποκατασταθεί.
Βέβαια, το πρόβλημα δεν τελειώνει, αφού είναι σωρευτικό. Εξέφρασε, όμως, την ελπίδα ότι οι συζητήσεις για προώθηση του εναπομείναντος υπολείμματος σε γνωστή τσιμεντοβιομηχανία για παραγωγή ενέργειας θα ευδοκιμήσουν.
Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Όπως είπε, "είναι ένα αναγκαίο έργο μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο και οπωσδήποτε σε ικανό χρονικό διάστημα από σήμερα, ο Δήμος έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για τη διαχείριση απορριμμάτων και τη μεταφορά τους με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος στο χώρο διαχείρισης, στη Μαραθόλακκα.
Για τη μείωση του κόστους (οφέλη από εξοικονόμηση δαπάνης για καύσιμα, λιπαντικά, φθορές και βλάβες, καθώς και από εξοικονόμηση προσωπικού), ο Δήμος Καλαμάτας προνόησε και αγόρασε press containers, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 800.000 ευρώ. Αντί να πηγαίνουν 15 απορριμματοφόρα πάνω-κάτω, θα πηγαίνει ένα press container.
Ο χώρος πλησίον του Νέδοντα για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης έχει ενοικιασθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η μίσθωση του χώρου και η αιτιολογία της μίσθωσης ψηφίσθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2016. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι εκτός περιοχής Natura και ως στρατιωτικός χώρος είναι εκτός περιοχής ΓΠΣ.
Όπως συμβαίνει σε όλους τους σταθμούς μεταφόρτωσης στην Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους λειτουργούν εντός αστικών περιοχών, δε θα πέφτουν κάτω ούτε απορρίμματα ούτε στραγγίδια".
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Ο ΘΕΟΣ να ΦΥΛΑ την ΕΛΛΑΔΑ με τέτοια μέτρα ! Υπογράφει, ψηφίζει και φεύγει ο Αλέξης Τσίπρας...

~  Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο χειρότερος εφιάλτης: Ο κ. Τσίπρας σε ρόλο «πολιτικού dealer» θα περάσει όλα τα μέτρα που θα δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις και τις επόμενες γενιές.
Μετά τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις την Παρασκευή (07/04/2017), στο Eurogroup της Μάλτας αποδεικνύεται ξεκάθαρα πώς το προηγούμενο διάστημα των καθυστερήσεων ήταν απλώς ένα φιάσκο.
Άτακτη υποχώρηση στη Μάλτα
Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ξεθώριασαν», για πολλοστή φορά, απότομα, αφήνοντας μια ολόκληρη χώρα βορά στις απαιτήσεις των τεχνοκρατών.
Για πακέτο μεταρρυθμίσεων ύψους 2%, εκ των οποίων το 1% αφορά μεταρρυθμίσεις συντάξεων το 2019 και το άλλο 1% θα εφαρμοστεί το 2020 και αφορά στο αφορολόγητο, έκανε λόγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας του Eurogroup που συνεδρίασε στη Βαλέτα της Μάλτας.
Σε ανάλογο ύφος και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος έκανε λόγο για μια «ισορροπημένη συμφωνία», χαιρετίζοντας την άμεση επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική: Στη Μάλτα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε τη χαριστική βολή στη χώρα. Όσα είπαν οι κύριοι Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί, αλλά και το σύνολο των δανειστών, είναι πως πλέον όλα θα γίνουν: Και οι αλλαγές στα εργασιακά και οι περικοπές των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήταν χαρακτηριστική, άλλωστε: «Όπου υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν μας ικανοποιούν και πράγματα που μας ικανοποιούν. Είναι στη φύση της συμφωνίας να υπάρχουν και πράγματα που θα στενοχωρήσουν, όχι τους διαπραγματευτές, αλλά τον ελληνικό λαό».
Ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι τα θετικά μέτρα θα ισχύσουν μόνο εφόσον η οικονομία μείνει εντός στόχων. Υποστήριξε, όμως, ότι τα αντίμετρα θα ανακουφίσουν την παιδική φτώχεια, την απασχόληση και θα έρθουν από το 2020.
Θέατρο του παραλόγου
Τη στιγμή, όμως, που η ήττα στη Βαλέτα αποδεικνύεται άκρως οδυνηρή για τους πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας, το Μέγαρο Μαξίμου επιδόθηκε μέσω των γνωστών «διαρροών» να αλλάξει την αλήθεια, βαφτίζοντας τη συνθηκολόγηση ως «νίκη» και «επιτυχία» του Αλέξη Τσίπρα.
Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν χαρακτηριστικά πως επετεύχθη ο στόχος για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων και αντιμέτρων για το 2019 και το 2020, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με την καταρχήν συμφωνία που υπήρξε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.
Όπως σημείωσαν, στα εργασιακά συμφωνήθηκε η επαναφορά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τον Σεπτέμβριο του 2018, τόσο με την αρχή της επεκτασιμότητας όσο και με αυτή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Υπογραμμίζουν ότι αποκρούστηκαν «λοκ άουτ» και αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων.
Το πρωθυπουργικό περιβάλλον υποστήριξε, μάλιστα, πως «τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2016 καθώς και οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε κορυφαίο επίπεδο, συνέβαλαν καθοριστικά στο να βρεθεί κοινό έδαφος και λύση στο Eurogroup».
Υπογράμμισε, ακόμη, ότι στην τελική συμφωνία θα περιλαμβάνεται πακέτο θετικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ που θα αφορούν την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, καθώς και σειρά αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία εισοδήματος.
Σε «παράλληλο σύμπαν», όμως, φαίνεται πως κινήθηκαν οι δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία προσπάθησε να πλασάρει προς τα έξω ένα κυβερνητικό «success story», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μια συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, για τις μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος και μετά το τέλος του προγράμματος. Το πράγμα φαίνεται να κλείνει. Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για την δεύτερη αξιολόγηση».
Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια άθλια πολιτική μεθόδευση, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει τις πραγματικές συνέπειες της «επιτυχίας» που σημειώθηκε στη Μάλτα.
Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας έρχεται να δικαιώσει όλους όσους πίστευαν ότι δεν λειτουργεί με βάση το εθνικό συμφέρον, αλλά εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίοι, για άλλη μία φορά, θα επιβάλουν ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει με τίποτα.
Οι ίδιοι άνθρωποι που υπόσχονταν στους πολίτες ότι θα έσκιζαν τα Μνημόνια, τώρα είναι πλέον έτοιμοι να το βάλουν στα πόδια.
Δεν είναι τυχαίο ότι την Κυριακή (09/04.2017) ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματίσει τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Το σενάριο που θα ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες είναι εύκολα προβλέψιμο: Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ψηφίσει τα νέα μέτρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, χωρίς, όμως, να τα εφαρμόσει.
Για το λόγο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, μετακυλίοντας το πολιτικό κόστος των νέων μέτρων στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη.
Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του είναι να βρίσκονται σε λίγους μήνες στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μπορέσουν να «ξαναπουλήσουν» το αντιμνημονιακό τους προφίλ και τα γνωστά πλέον τσιτάτα για «αλληλεγγύη» και «κοινωνικούς αγώνες».
Το αφήγημα του κ. Τσίπρα είναι κι αυτό προδιαγεγραμμένο: «Εμείς δεν εφαρμόζουμε κανένα μέτρο».  newsbomb.gr

***  Καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στο Ταίναρο (βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 08/04/2017 21:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/04/2017 21:36
Εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ταχύπλοα σκάφη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών μεταξύ Αλβανίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ευρώπη, εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή.
Σε οργανωμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη χώρα μας συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων 2 Έλληνες και 5 υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι προσήχθησαν στην εισαγγελία Πειραιά, ενώ κατασχέθηκε στην Ιταλία ένας τόνος και 449 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, 2 ταχύπλοα σκάφη, το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος εγγράφων. Οι μέχρι σήμερα συλληφθέντες συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, τις οποίες μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη, ειδικά τροποποιημένα, στην Ιταλία προκειμένου να τις πουλήσουν.
Στις αρχές Απριλίου η οργάνωση προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία του ταχύπλοου σκάφους που φυλασσόταν σε περιοχή της Αττικής, προκειμένου να οργανωθεί η μεταφορά των ναρκωτικών. Στις 06.04.17, το εν λόγω σκάφος έπειτα από εφαρμογή κατάλληλου επιχειρησιακού σχεδιασμού εντοπίστηκε από αεροσκάφος του Λιμενικού να προσεγγίζει τις ακτές της Αλβανίας κενό φορτίου.
Ύστερα από παραμονή περίπου μίας ώρας, το σκάφος αποχώρησε έμφορτο δεμάτων του παράνομου φορτίου με κατεύθυνση τις ιταλικές ακτές.
Ακολούθως και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης με τις ιταλικές αρχές το σκάφος εντοπίστηκε να εκφορτώνει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.
Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα καταδιώχθηκε αρχικά από δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής και στη συνέχεια της ελληνικής, ενώ ακινητοποιήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο, έπειτα από ρίψη βολών.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ηγεσία και το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της εξαιρετικά μεγάλης επιχείρησης.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Video: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα  ,  https://youtu.be/tFPlofI6YMo  .- {Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη} .- 

*** ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ του ΤΣΙΠΡΑ δεν εχει ΠΑΤΟ! Έχει ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 όμως... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας «προειδοποιούσε» από πολύ παλιά το τι θα έκανε μόλις κυβερνούσε. Σε κάθε του ανάλυση για το πως λειτουργούσαν οι κυβερνώντες, ακριβώς έτσι λειτούργησε κι αυτός μετά. Με τα ίδια «αδιέξοδα», με τις ίδιες δικαιολογίες.
Έχουν βγει πολλά βίντεο για το τι έλεγε κάποτε, και το πως έκανε ακριβώς τα αντίθετα μετά. Όμως όσο συνεχίζει να κυβερνάει τόσο θα συνεχίσουν να βγαίνουν, γιατί τόσο εκτίθεται.
Δείτε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση, εποχές που δεν κυβερνούσε, πως ανέλυε τον τρόπο που λειτουργούσαν τότε οι κυβερνώντες, αλλά και πως κάνει ακριβώς τα ίδια αυτός σήμερα. Κάπως έτσι θα φέρει το 4ο μνημόνιο:
~ Βίντεο : Ο Τσίπρας περιγράφει την "διαπραγμάτευση" που κάνει. , https://youtu.be/581TnESCWw4  .-

*** Η Πυροσβεστική στο… Μέγαρο Χορού 
 
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας πραγματοποίησε πετυχημένη άσκηση για το έτος 2017, σχετικά με την κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς σε χώρο συνάθροισης κοινού, με ταυτόχρονη διάσωση εγκλωβισμένων - τραυματισμένων ατόμων. Η άσκηση έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Τώρα που έγινε η αρχή, καλό θα ήταν να διεξαχθεί και μια άσκηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, γιατί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει, τα πράγματα εκεί βρίσκονται σε… εμβρυακό στάδιο ετοιμότητας.
Και ναι μεν μέχρι σήμερα όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν, αλλά η κακιά ώρα δεν αργεί να έρθει…   Α.Π 

***\ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ! ΒΟΜΒΑ Κ. Βελόπουλου ! «ΜΟΝΟ έτσι ΣΩΖΕΤΑΙ η χώρα. Στηρίξτε τα ελληνικά προιόντα»...

~  Από τα Χανιά και το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης ξεκίνησε η περιοδεία του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην Κρήτη.
Λίγο πριν μπει στην αίθουσα έδωσε συνέντευξη στη Νέα Τηλεόραση Kρήτης και στη συνέχεια τον υποδέχτηκαν οι Χανιώτες για να ακούσουν το πρόγραμμα και το όραμά του για τη Νέα Ελλάδα.
Βίντεο :Κυριάκος Βελόπουλος Να αρχίσει να παράγει η χώρα , https://youtu.be/S2fgR9DUiy4  .-


 
Όπως βλέπετε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες το ενδιαφέρον του κόσμου για την εναλλακτική πρόταση είναι μεγάλο. Η παραγωγική τάξη των Χανίων ενημερώθηκε για τα θέματα που τους αφορούν, για την ανάπτυξη του πλούτου και της ελληνικής παραγωγής.
Βίντεο 1 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΧΑΝΙΑ 08/04/2017  , https://youtu.be/Kl2wtryWNBU .-
Βίντεο 2 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΧΑΝΙΑ 2 08/04/2017 , https://youtu.be/TJqId9d3FVw  .-
Βίντεο 3 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΧΑΝΙΑ 3 08/04/2017 , https://youtu.be/OJEoi3dRUEU .-
 
 
 
 
 
Τα Στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ συναντήθηκαν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με τον Πρόεδρο Κ.Βελόπουλο.

 
 
Τα στελέχη του κόμματος είχαν οργώσει όλο το νομό και είχαν συγκεντρώσει τις απορίες των παραγωγικών τάξεων. Φυσικά εκτός από τα στελέχη παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Ελλάδας που αγωνίζεται να παράγει αλλά και παραγωγοί αυτοπροσώπως.

***   Τετραήμερο με προβολές αρχαιολογικών και ιστορικών ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα 
Ένα τετραήμερο με προβολές αρχαιολογικών και ιστορικών ντοκιμαντέρ θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από Τετάρτη 19 Απριλίου έως Σάββατο 22 του μήνα.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  TETΑΡΤΗ 19/4
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
18.00-20.00
Δώδεκα κανό
(Αυστραλία, 2008, 66').Σκηνοθεσία: Molly Reynolds
  Η Βενετία και το πλοίο-φάντασμα
(Γαλλία, 2006, 52'). Σκηνοθεσία: Maurice Ribiere, Marco Visalberghi
  20.00-22.00
Όταν οι Αιγύπτιοι διέπλευσαν την Ερυθρά θάλασσα
(Γαλλία, 2009, 92'). Σκηνοθεσία: Stephane Begoin
  22.00-23.00
Τα μυστικά των Νάσκα
(Γερμανία, 2009, 52'). Σκηνοθεσία: Michael Kaschner
  ΠΕΜΠΤΗ 20/4
ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ-Πάρκο Λιμενικού
 20.00-22.00
Ήμασταν επαναστάτες
(Γερμανία, 2014, 93'). Σκηνοθεσία: Katharina Von Schroeder, Florian Schewe
Περιορισμένος αριθμός θεατών (40)
Ειδική προβολή
22.00-23.00
Τα άγρια χρόνια
(Ισπανία, 2013, 70'). Σκηνοθεσία: Ventura Durall
Περιορισμένος αριθμός θεατών (40)
Ειδική προβολή
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/04/17
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
18.00-20.00
Κλεμμένοι πολεμιστές
(Γερμανία, 2014, 52'). Σκηνοθεσία: Wolfgang Luck
  Ερευνώντας το παρελθόν: Πομπηία, νερό και φωτιά
(Γαλλία, 2014, 26'). Σκηνοθεσία: Dominique Adt
  20.00-22.00
ΓΥΠΤΙΣ: Ένα ελληνικό πλοίο της Μασσαλίας από τον 6ο αιώνα π.Χ.
(Γαλλία, 2014, 63'). Σκηνοθεσία: Antoine Chene
  Το αίνιγμα του μεγάλου ΜΕΝΙΡ
(Γαλλία, 2016, 52'). Σκηνοθεσία: Marie-Anne Sorba, Jean-Marc Cazenave
  22.00-23.00
Σώζοντας το MES AYNAK
(ΗΠΑ, 2014, 60'). Σκηνοθεσία: Brent E. Huffman
  ΣΑΒΒΑΤΟ 22/04/17
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
 18.00-20.00
Naachtun, η ξεχασμένη πόλη των Μάγια
(Γαλλία, 2016, 90'). Σκηνοθεσία: Stephane Begoin
  20.00-22.00
Η σοφία της Αγια-Σοφιάς
(Γαλλία, 2014, 90'). Σκηνοθεσία: Olivier Julien
  22.00-23.00
Πέτρα, η πρωτεύουσα της ερήμου
(Γαλλία, 2014, 80'). Σκηνοθεσία: Olivier Julien, Gary Glassman. Grand prix (2016).

***  ΠΡΟΚΑΛΕΙ η ΜΕΡΚΕΛ !  Για ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μιλάει σε προεκλογικό σποτ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στην Γερμανία, γίνεται με επίκεντρο το Ελληνικό χρέος.
Στο πλαίσιο αυτό, το CDU, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, έβγαλε ένα προκλητικό σποτ κατά του Σουλτς, ο οποίος σύμφωνα με το βίντεο θέλει να σώσει την... χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Με λίγα λόγια κατηγορεί τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών ότι είναι φίλος των χρεοκοπημένων Ελλήνων κι ότι θέλει να τους χαρίσει τα χρέη.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για το θέμα ΕΔΩ

*** Η κόντρα αρχαιολόγων με το «Διάζωμα» 
«Η εμπλοκή στο πολυεπίπεδο αρχαιολογικό έργο φορέων ή προσώπων με στόχο την υποκατάσταση του δημόσιου φορέα προστασίας, ανάδειξης και προβολής των μνημείων ή την οικειοποίηση του έργου του για προσωπικούς, πολιτικούς ή οικονομικούς λόγους, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους», ήταν η κατάληξη της καταγγελίας της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Η κριτική εστιαζόταν βασικά στη δράση του «Διαζώματος», με περαιτέρω ανάλυση, όπως είχαμε δημοσιεύσει, των σημείων διαφωνίας τους.
Είναι γεγονός πως ένας ιδιωτικός φορέας λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από έναν δημόσιο, τόσο ως προς την ευελιξία όσο, και αν θέλετε, ως προς τον τρόπο που αφουγκράζεται την κοινωνία.
Αυτό, όμως, είναι απαραίτητα αρνητικό; Αν, φερ’ ειπείν, ένας μεγάλος χορηγός επιθυμεί να συνεισφέρει μέσω ενός ιδιωτικού φορέα στην ανάδειξη ενός μνημείου που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, γιατί είναι αρνητικό;
Η πρόθεση ανάδειξης ενός, π.χ., αρχαίου θεάτρου στον Χ τόπο και όχι στον Ψ, γιατί είναι κατακριτέα;
Δέχομαι, τη θεωρώ δε και απαραίτητη, την κριτική τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών όσο και ως προς την ορθή εκτέλεση έργων, όπου πιστεύω, χωρίς να το γνωρίζω, ότι λόγω αντικειμένου οι αρχαιολογικές υπηρεσίες έχουν καθοριστικό λόγο.
Είμαι, όμως, κάθετα αντίθετη στη γενικόλογη κριτική της «οικειοποίησης του έργου για προσωπικούς, πολιτικούς ή οικονομικούς λόγους». Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτές οι κατηγορίες είναι βαριές, θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις ή σοβαρές ενδείξεις, οπότε και οφείλεται να ερευνηθούν.
Στόχος αυτού του σημειώματος, σε καμία περίπτωση, δεν είναι η υπεράσπιση κανενός. Σε μια επί χρόνια μνημονιακή Ελλάδα, όπου τα χρήματα για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων είναι ανύπαρκτα, γιατί δε θα πρέπει η ιδιωτική πρωτοβουλία να υπεισέλθει, εφόσον, τονίζω, είναι αποτελεσματική;
Με αυτή την έννοια θα συμφωνήσω απόλυτα με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, πως όλοι δικαιούνται να προσφέρουν για την αρχαιολογική μας κληρονομιά.
Ο Σαίξπηρ είχε γράψει πως «δεν υπάρχει τίποτε τόσο καλό ή τόσο κακό, η σκέψη το κάνει έτσι».
Ας βλέπουμε, επομένως, το δάσος, γιατί μπορεί να το χάσουμε επικεντρωνόμενοι στο δέντρο. Και η ανάδειξη των αρχαιολογικών μας μνημείων είναι μια πολύ σοβαρή και απαραίτητη, και για την ανάπτυξή μας, υπόθεση, όπου ο καθένας που μπορεί αποτελεσματικά να προσφέρει θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος. Με σοβαρότητα και μακριά από μεμψιμοιρίες.  Α.Α.

***  ΟΡΓΗ ΛΑΒΡΟΦ ΜΕ ΗΠΑ !  Τηλ. επικοινωνία με Τίλερσον: "Βοηθάτε τους τζιχαντιστές"...

~  Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον και του Ρώσου ομολόγου του Σεργέι Λαβρόφ έλαβε χώρα το Σάββατο, με αφορμή τη νέα ένταση στην κρίση του Συριακού ζητήματος.
Το περιεχόμενο της συζήτησης εικάζεται πως αφορά τόσο τις τελευταίες εξελίξεις, όσο και την προγραμματισμένη για τις 11 και 12 Απριλίου επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη στη Μόσχα.
Σύμφωνα με διαρροές από τη ρωσική κυβέρνηση, ο Λαβρόφ διαμαρτυρήθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του, λέγοντας πως με την επίθεση στην αεροπορική βάση της Συρίας βοήθησαν τους τζιχαντιστές, τονίζοντας πως ήταν μία επίθεση απέναντι σε μία κυβέρνηση χώρας που μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας.
Παρά τις διαφωνίες τους, οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν να συνεχίσουν την κουβέντα τους στη μεταξύ τους συνάντηση, ενώ ο Λαβρόφ επανέλαβε το αίτημα για αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Ιντλίμπ και στη βάση Σαϊράτ, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τα χημικά. protothema

*** «Αποδημητικά πουλιά» αντί μετανάστες… 
Μ’ αρέσει, βρε παιδί μου, ότι εμείς οι Έλληνες διαφέρουμε στα πάντα από τους υπόλοιπους λαούς αυτού του πλανήτη.
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι που μετακινούνται σε μια χώρα της οποίας δεν έχουν την ιθαγένεια, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί, ιδιαίτερα ως μόνιμοι κάτοικοι ή μελλοντικοί πολίτες της.
Αντίθετα, πρόσφυγας ονομάζεται κάθε άνθρωπος που βρίσκεται έξω από το κράτος του οποίου είναι πολίτης εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω της φυλής, της θρησκείας ή της εθνικότητάς του, ή ακόμα εξαιτίας της ιδιότητας του μέλους μιας ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας ή των πολιτικών του απόψεων. Επιπλέον, είναι αδύνατο να εξασφαλίσει προστασία από τη χώρα του ή, εξαιτίας του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να τεθεί υπό αυτή την προστασία.
Είτε, λοιπόν, μιλάμε για μετανάστες είτε για πρόσφυγες, η αναφορά γίνεται σε φυσικά πρόσωπα.
Η είδηση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, χωρίς βέβαια να με εκπλήξει, ήταν πως 6.643 ελληνικές επιχειρήσεις είναι εγκατεστημένες στη Ρουμανία, με επενδύσεις άνω των 4 δισ. ευρώ, κατακτώντας έτσι η Ελλάδα την 7η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στη συγκεκριμένη χώρα.
Πριν από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είχαν εισρεύσει αρκετοί οικονομικοί μετανάστες, προερχόμενοι από τις Βαλκανικές χώρες.
Τα τελευταία χρόνια τα βέλη άλλαξαν φορά.
Αντί τα φυσικά πρόσωπα από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και εν γένει Βαλκάνια να έρχονται στην Ελλάδα, νομικά πρόσωπα (εταιρείες) φεύγουν από την Ελλάδα προς τις χώρες αυτές, εξαιτίας βέβαια τόσο των φορολογικών ελαφρύνσεων όσο και της ευκολίας ως προς το γραφειοκρατικό τομέα.
Είναι σίγουρα υπόθεση και ευθύνη του κράτους να σταθμίσει το πόσο συμφέρει η υψηλή φορολογία, όταν μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων «μεταναστεύει».
Ο όρος «μετανάστευση», βέβαια, χρησιμοποιείται και για τις μετακινήσεις των πτηνών, ζώων και ιχθύων.
Ειδικότερα, εκ της αιτίας της μετακίνησης τα μεν πουλιά και ζώα καθιερώθηκαν να χαρακτηρίζονται ως «αποδημητικά», ενώ τα ψάρια ως «μεταναστευτικά».
Θα μου άρεσε να σκέπτομαι πως όλοι όσοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα είναι απλώς «αποδημητικά πουλιά», που θα κάνουν το ταξίδι της επιστροφής για να ξαναβρούν τη φωλιά τους, να ζευγαρώσουν, να γεννήσουν τα αυγά τους και να μεγαλώσουν τα μικρά τους.  Α.Α.

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις Ε.Δ ! Οι ΤΟΥΡΚΟΙ στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ...

~  Οι Τούρκοι δείχνουν με κάθε ευκαιρία τις βλέπεις τους στο Αιγαίο και δεν μας αφήνουν ούτε μέρα να ξεχάσουμε την ύπαρξή τους.
Η Τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο συνεχίζεται, αυτή τη φορά με προκλητική έκδοση NAVTEX. Η Υδρογραφική Υπηρεσία Αττάλειας εξέδωσε την ΝΑVTEX 384 17, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα κάνει άσκηση με πυρά την Μεγάλη Τρίτη (11/4) σε διεθνή ύδατα, νοτίως του Καστελορίζου.
Προχθές, η Άγκυρα προχώρησε και σε άλλη μια προκλητική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα το Τουρκικό Υπ.Εξ. χαρακτήρισε «αναρμόδια» της Κυπριακή Πολιτεία για να υπογράφει συμβόλαια εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με ξένες εταιρείες, και ειδικά για το οικόπεδο 6, το οποίο οι Τούρκοι θεωρούν ότι ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

***   Όλα είναι σχετικά… 
Όχι δεν είναι η παιδική ηλικία, ούτε καν η περίοδος των 20-30 ετών, που θεωρείται η «χρυσή εποχή» της νεότητας. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, όσοι είναι άνω των 50 ετών είναι πιο χαρούμενοι και πιο ξέγνοιαστοι από ποτέ.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα Independent, όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένοι, αλλά δίνουν ώθηση στην οικονομία, καθώς ξεκινούν νέα χόμπι, ταξιδεύουν και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.
Να φέρουμε, άραγε, τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας στα ελληνικά δεδομένα ή είναι ένα εγχείρημα τόσο βαρύ, που οδηγεί σε ψυχολογική καταρράκωση;
Εξαρτάται πάντα από ποια γωνία το βλέπεις.
Ας πάρουμε τη θετική πλευρά για να ανέβουμε ψυχολογικά. Η Ελληνίδα ή ο Έλληνας των 50 ετών και… είναι παραγωγικότατοι και, ως εκ τούτου, ακμαιότατοι. Έχουν μπροστά τους τουλάχιστον μία 15ετία επαγγελματικής ζωής, επομένως δε βρίσκονται σε καθοδική πορεία, αλλά στο μεσουράνημα του βίου τους!
Τώρα, αν το αυτό το μεσουράνημα τους ήρθε λίγο δύσκολο, με προβλήματα και οπισθοχώρηση, τι να κάνουμε; Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας…
Πώς είπατε; Οι πενήντα ετών και κάτι – αντίθετα με την έρευνα – δε δίνουν ώθηση στην οικονομία; Για σκεφθείτε, παρακαλώ, πόσοι και πόσες έχουν να σκεφθούν και να επιλύσουν τα οικονομικά θέματα των παιδιών τους, κι ας βρίσκονται αυτά σε παραγωγική ηλικία; Ζούμε ή δε ζούμε σε μια μακροχρόνια μνημονιακή χώρα, που δε λέει να βγει από το τούνελ στο φως της ανάπτυξης;
Πώς είπατε; Οι πενήντα ετών και βάλε – αντίθετα με την έρευνα – δεν μπορούν να ξεκινήσουν νέα χόμπι; Και τι άλλο είναι το καθημερινό πατίνι, παρακαλώ; Είναι άθλημα και, επομένως, χόμπι ή όχι;
Βέβαια, ξέγνοιαστους και χαρούμενους δεν μπορείς να τους πεις τους Έλληνες των πενήντα και βάλε, αλλά πόσο μετράει αυτό μπροστά στις νέες εμπειρίες;
Ο Ρωμαίος στρατηγός Ιούλιος Καίσαρας, όταν σε ηλικία 32 ετών είδε έναν ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είπε: «Στην ηλικία μου ο Αλέξανδρος ήταν κοσμοκράτορας, ενώ εγώ δεν έχω κάνει τίποτα που ν’ αξίζει ακόμα». Όλα, λοιπόν, είναι σχετικά… Α.Α.

*** Απόρρητη έκθεση Frontex:  "Η Τουρκία καταρρέει, μαζί της και η συμφωνία για το προσφυγικό"...

~  Τη σοβαρή πιθανότητα ακύρωσης της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό, μετά την αποδυνάμωση των τουρκικών αρμόδιων υπηρεσιών εξαιτίας των εκκαθαρίσεων με αφορμή το πραξικόπημα, επισημαίνει σε απόρρητη έκθεσή της η Frontex, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα Welt.
Η Frontex προειδοποιεί για την πιθανότητα η Τουρκία να μην είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει πρόσφυγες που θέλουν να φύγουν για την Ελλάδα. Η απόρρητη έκθεση της Frontex, που αναλύει τις φετινές προκλήσεις στο προσφυγικό, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στην Τουρκία «προκαλεί ερωτήματα σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα της συμφωνίας» της ΕΕ με την Άγκυρα.
Η ανάλυση της Frontex, που βρίσκεται στη διάθεση της κυριακάτικης WELT, ασχολείται και με το ζήτημα της ταυτοποίησης προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Όπως διαπιστώνεται, όντως οι περισσότεροι από αυτούς καταγράφονται στα Hot Spot της Ελλάδας και της Ιταλίας. Παρ' όλα αυτά παραμένει μια «σημαντική πρόκληση η ακριβής ταυτοποίηση μεγάλου αριθμού μεταναστών που δεν διαθέτουν δελτία ταυτότητας». Χωρίς όμως μια ικανοποιητική ταυτοποίηση οι μετακινήσεις αυτών των ατόμων εντός της ΕΕ θα έχουν σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια.
Η Frontex προειδοποιεί επίσης ότι εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος μαζί με τους πρόσφυγες να έρχονται και τρομοκράτες στην Ευρώπη. Όπως εκτιμάται στην ανάλυση, λόγω των στρατιωτικών ηττών του «Ισλαμικού Κράτους» Ευρωπαίοι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης επιδιώκουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Για αυτόν το λόγο, καταλήγει η έκθεση, «ο ρόλος των συνοριακών αρχών αναφορικά με τον έλεγχο των μετακινήσεών τους θα είναι όλο και πιο σημαντικός».  protothema

*** Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ !  «Με ΑΙΜΑ θα βαφτει η ΠΑΣΧΑΛΙΑ»...

~  Μια προφητεία που δημιουργεί πολλές σκέψεις είχε κάνει ο Γέρνοντας Εφραίμ πριν την κοίμησή του, μιλώντας για «αιματοβαμμένο Πάσχα».
Συγκεκριμένα, ο φωτισμένος γέροντας είχε πει στον Ανάργυρο:
Αιματοβαμμένο Πάσχα θα ζήσουν οι Ευρωπαίοι και μετά θα έρθει το χάος. Θα γίνουν πολεμικές αναφλέξεις σε Τουρκία-Ιράν-Βαλκάνια-Ουκρανία νε τόση λίγη μικρή χρονική διαφορά  που θα νομίζει κανείς ότι οι εξελίξεις είναι σοφά σχεδιασμένες για να ανακόψουν τη Ρωσία. Να ξέρετε ότι μέσα από τα σχέδια των δανειστών περνούν και τα μέτρα του Θεού...».
Δεν θα θέλαμε να πούμε κάτι παραπάνω, πέρα από το ότι ήδη η Ευρώπη αιματοκυλάει από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, ενώ και στη Μέση Ανατολή, πάλι τα πράγματα είναι επικίνδυνα για μια μεγάλη σύρραξη...

*** ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !  Έτρεξαν 36 χλμ. για να τιμήσουν τους ΗΡΩΕΣ της ΕΟΚΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας αποδεικνύουν με κάθε τρόπο την αγάπη και την προσήλωσή τους στην πατρίδα. Αυτή την φορά το απέδειξαν τρέχοντας 36 χλμ. για να τιμήσουν τους πεσόντες ήρωες της ΕΟΚΑ.
Στελέχη της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς, θέλοντας να εκφράσουν την τιμή και τον σεβασμό τους προς τους θυσιασθέντες ήρωες του Εθνικο-απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, συμμετείχαν στο Τρόπαιο ΕΟΚΑ από την έδρα του στρατοπέδου τους στο Σταυροβούνι προς τα Φυλακισμένα Μνήματα, διανύοντας συνολική απόσταση 36 χιλιομέτρων.
Στον τερματισμό τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Καταδρομών και κατέθεσαν στεφάνι εις μνήμη των Αγωνιστών στα Φυλακισμένα Μνήματα.
Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο που ετοίμασε η Εθνική Φρουρά προς τιμήν της ΕΟΚΑ και των μαρτύρων της:
~ Βίντεο : Τρόπαιο ΕΟΚΑ: 36 χιλιόμετρα στο δρόμο της τιμής και του χρέους , https://youtu.be/ksfBH69yGyY  .- { Στελέχη της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς, θέλοντας να εκφράσουν την τιμή και τον σεβασμό τους προς τους θυσιασθέντες ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, συμμετείχαν στο Τρόπαιο ΕΟΚΑ από την έδρα του στρατοπέδου τους στο Σταυροβούνι προς τα Φυλακισμένα Μνήματα, διανύοντας συνολική απόσταση 36 χιλιομέτρων. Στον τερματισμό τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Καταδρομών και κατέθεσαν στεφάνι εις μνήμη των Αγωνιστών στα Φυλακισμένα Μνήματα. } .-

***  ΑΕΙ και ΑΤΕΙ «μοχλοί» στην Οικονομική Ανάπτυξη;..

~  ΑΕΙ και ΑΤΕΙ «μοχλοί» στην Οικονομική Ανάπτυξη;
 «Αναρωτιέται» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
      Θα ξεκινήσω με μία απλή, εξόφθαλμη διαπίστωση που περνά για πολλούς… απαρατήρητη:
      Είμαστε μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων και έχουμε 37 (Τριάντα επτά) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, 21 Πανεπιστήμια και 16 ΑΤΕΙ.
    Δεν θα ήθελα να μου βγει κάποιος καλοθελητής και αντιδρώντας αυθόρμητα στον τίτλο μου να αντιτάξει καλοπροαίρετα:
     «εντάξει κ Πιπερόπουλε, τώρα που είσαι συνταξιούχος βάλθηκες να μας βάλεις σε… μπελάδες!»
     Δεν θα μπορούσαμε να θεσπίσουμε σε κάθε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ μερικά πτυχία όπου η διδασκαλία θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα και να φέρουμε μπόλικες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες από την Ασία, την Αφρική και την Αμερική να πάρουν τα πτυχία τους εδώ στην Ελλάδα, στην κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού;
     Γιατί να μην θεσπίσουμε δίδακτρα για τους ξένους φοιτητές που θα χρειαστούν χώρους διαμονής (θα νοικιαστούν ανοίκιαστα διαμερίσματα) και θα ξοδέψουν χρήματα για την καθημερινή τους διαβίωση;
     Μήπως τελικά απλά πράγματα που περνούν απαρατήρητα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «μοχλοί» κάποιας οικονομικής ανάκαμψης με εισροές χρημάτων από δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης σε εποχές οικονομικής απραγίας;
     Μέχρι τώρα μορφώνουμε τα παιδιά μας στην λεγόμενη ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ που την πληρώνει ο Ελληνικός Λαός και μετά τα υποχρεώνουμε εξαιτίας της ανυπαρξίας θέσεων απασχόλησης να φεύγουν στο εξωτερικό και να απολαμβάνουν τις δικές μας επενδύσεις στην μόρφωση άλλες χώρες;       Μήπως θα πρέπει και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και οι Σύνοδοι Πρυτάνεων ΑΕΙ και Προέδρων ΑΤΕΙ να ξεπεράσουν τις όποιες σχετικές «αγκυλώσεις» και να δούνε θετικά αυτά που λέει ο τίτλος μου;
     ΜΗΠΩΣ;

***   Η «ΛΑΤΡΕΙΑ» ΤΟΥ F – 35 ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...

~ Η «ΛΑΤΡΕΙΑ» ΤΟΥ F – 35 ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ
 ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΡΙΒΑ*
 Ο γράφων έχει κατά καιρούς αναφερθεί σε ένα ιδιόρρυθμο γεωπολιτικό μέγεθος που στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία και ρυθμίζει εν πολλοίς την ελληνική εξωτερική πολιτική: τον «λατρευτικό αντιαμερικανισμό». Την εκδήλωση, δηλαδή, ακραίων αντιαμερικανικών απόψεων και θέσεων, που κάποιες φορές αγγίζουν τα όρια της καρικατούρας, εν παραλλήλω με την αναντίρρητη και απόλυτη πίστη στην αμερικανική παντοδυναμία. Ιδιαίτερα δε τη στρατιωτική. Τον τελευταίο καιρό είχαμε, μάλιστα, την ευκαιρία να δούμε αυτό το φαινόμενο να εκδηλώνεται δια της παροξυσμικής φετιχοποίησης του μαχητικού αεροσκάφους F – 35 Lightning II της Lockheed Martin. Έτσι, διαβάσαμε και ακούσαμε διάφορα ευτράπελα αναφορικά με την απειλή που αυτό συνεπάγεται όταν (και εάν…) εισέλθει στο τουρκικό οπλοστάσιο, όπως και σχετικά με τις δυνατότητες που θα προσέφερε στην ελληνική Άμυνα τυχόν απόκτησή του. Κάθε προσπάθεια δε αμφισβήτησης των υπερικανοτήτων αυτού του …τεχνολογικού θαύματος, αντιμετωπίζεται – στην καλύτερη περίπτωση – με έντονη καχυποψία. Έτσι, λοιπόν, και το άρθρο του γράφοντος περί «εθνικής anti – stealth στρατηγικής», που δημοσιεύτηκε στο 369ο τεύχος των «Επικαίρων», προκάλεσε την ιερή οργή των πιστών του F – 35.
Στο συγκεκριμένο άρθρο εκφραζόταν η άποψη ότι, αν και το μικροσκοπικό ίχνος στα ραντάρ του F – 35 και οι γενικότερες ικανότητές του όντως διαμορφώνουν μια μακρόπνοη απειλή για την ελληνική Άμυνα, εντούτοις η απάντηση σε αυτό δεν θα πρέπει να είναι η αντίστοιχη αγορά F – 35 (δεδομένου ότι ένα «αόρατο» αεροσκάφος δεν αντιμετωπίζεται με ένα επίσης «αόρατο»), αλλά η ανάπτυξη ενός πλέγματος συστημάτων anti – stealth, οι τεχνολογίες των οποίων θα πρέπει, ει δυνατόν, να αναπτυχθούν σε όσο το μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται από την εγχώρια βιομηχανία, πιθανώς και στο πλαίσιο συνεργασιών με άλλες χώρες και όχι να αγοραστούν «ετοιματζίδικες» από το εξωτερικό.
Μεταξύ των άλλων, στο «πακέτο» των συστημάτων anti stealth αναφέρονταν και ηλεκτροοπτικά συστήματα, όπως αυτό της Selex Galileo που μπορεί να χρησιμοποιεί το σουηδικό μαχητικό αεροσκάφος JAS – 39 Gripen NG. Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει το θερμικό ίχνος των αεροσκαφών που προκαλείται από την τριβή τους στην ατμόσφαιρα (aerodynamic heating), το οποίο στα αεροσκάφη με επικάλυψη υλικών που απορροφούν την ακτινοβολία ραντάρ (RAM) ενδέχεται να είναι απ’ ό,τι στα «κανονικά» αεροσκάφη με αποτέλεσμα να γίνονται και πιο εύκολα αντιληπτά.
Η σχετική πληροφορία είχε αντληθεί από τον διάσημο οίκο αμυντικής αξιολόγησης IHS Jane’s και είχε αναφερθεί από τον γράφοντα, μαζί με άλλες πληροφορίες από ανοικτές πηγές για τεχνολογίες counter stealth, σε εισήγησή του στο 3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που είχε οργανώσει η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι τον Φεβρουάριο του 2015.
Παρεμπιπτόντως, όπως μας πληροφορεί στο τελευταίο τεύχος του το έγκυρο και αρχαιότερο ελληνικό περιοδικό Αεροδιαστημικής και Άμυνας, Πτήση και Διάστημα, η πρόταση της Boeing για το βελτιωμένο μαχητικό F/A – 18E/F Block 3 (που αναφέρεται και ως F/A – 18XT) για το Ναυτικό των ΗΠΑ, προβλέπει επίσης την τοποθέτηση ηλεκτροοπτικού συστήματος για να εντοπίζει αεροσκάφη stealth σε μεγάλες αποστάσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι το σύστημα αυτό δεν θα είναι ενσωματωμένο στη δομή του αεροσκάφους, όπως συμβαίνει στο Gripen NG και σε άλλα μαχητικά, αλλά θα μεταφέρεται σε μορφή ατρακτιδίου. Και εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσον θα ήταν εφικτή η αγορά παρόμοιων ατρακτιδίων για την Ελληνική Αεροπορία από την αμερικανική ή την ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία θα προσέφεραν σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση των τουρκικών F – 35 με σχετικά χαμηλό κόστος, σε συνδυασμό, φυσικά, και με άλλα μέσα και με την υιοθέτηση κατάλληλων τακτικών. Επίσης, μπαίνουμε στον πειρασμό να αναρωτηθούμε εάν η κατασκευή παρόμοιων συστημάτων βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας. Κατά την άποψη του γράφοντος, η πιθανότητα αυτή δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Ελληνικές εταιρείες έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτροοπτικά συστήματα, γεγονός που αποδεικνύει η εξαγωγή προϊόντων τους σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές. Άρα η δυνατότητα αυτή θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να εξεταστεί.
Ειρήσθω εν παρόδω, πάλι σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος της Πτήσης και οι Ρώσοι επενδύουν σε ηλεκτροοπτικά συστήματα για τα μαχητικά τους, έχοντας τοποθετήσει στο βελτιωμένο MiG – 35 ένα προηγμένο πολυφασματικό (multi spectral) σύστημα που λειτουργεί σε διαφορετικά μήκη κύματος για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι το άρθρο της Πτήσης για τη νέα έκδοση του F/A – 18E/F αναφέρει πως το F – 35 έχει περιορισμένες ικανότητες δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι αν χρησιμοποιήσει το Link 16 για μετάδοση δεδομένων υποβαθμίζει τα χαρακτηριστικά του stealth, μια και η εκπομπή μπορεί να γίνει αντιληπτή από ηλεκτρονικά συστήματα του αντιπάλου. Τα F – 35 μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της ραδιοζεύξης MADL (Multifunction Advanced Data Link), η οποία ναι μεν επιτρέπει εκπομπή χωρίς υποβάθμιση των χαρακτηριστικών stealth, αλλά δεν είναι προσβάσιμη από άλλα αεροσκάφη. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά όσον αφορά τόσο στην απειλή που συνεπάγονται για την ελληνική άμυνα τα τουρκικά F – 35 όσο και για τις δυνατότητες που θα της προσφέρει τυχόν αγορά τους, δεδομένου ότι οι δικτυοκεντρικές ικανότητες αποτελούν σημαντικότατο πολλαπλασιαστή ισχύς των σύγχρονων αεροπορικών δυνάμεων.
Ο ΜΥΘΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Όμως, όλα τα παραπάνω ουδόλως σημαίνουν κάτι για ποικιλώνυμη στρατιά «ειδικών» του Διαδικτύου και των social media, για τους οποίους η μόνη αποδεκτή αλήθεια είναι αυτή της απόλυτης παντοδυναμίας του F – 35 και γενικότερα της αμερικανικής ισχύος, ενώ όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εξοργιστικές εκδηλώσεις ασχετοσύνης. Από μόνο του το γεγονός αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό και δεν θα αντικατόπτριζε παρά παθογένειες που ενδημούν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία, όπως είναι ο ξερολισμός, η αβυσσαλέα αμάθεια με κάποια ψήγματα γνώσεων, η οποία (αυτό)προβάλλεται ως «επαγγελματική γνώση» και η έλλειψη ανοχής για την αντίθετη άποψη.
Τα πράγματα, ωστόσο, ενδέχεται να είναι πιο επικίνδυνα. Και αυτό γιατί δεν μιλάμε για τη λατρεία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Διά της προσπάθειας επιβολής της αντίληψης ότι τα τουρκικά F – 35 θα είναι ανίκητα από την Ελλάδα, ότι και αν κάνει για να τα αντιμετωπίσει (εκτός φυσικά αν αγοράσει και αυτή F – 35…) ενισχύεται μια πολυδιάστατη αίσθηση μοιρολατρικής ηττοπάθειας, η οποία επιχειρείται να επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία εδώ και καιρό.
Αναλυτικότερα, η άποψη για τα «ανίκητα» τουρκικά F – 35 «πατάει» πάνω σε μια ευρύτερη άποψη περί αναντίρρητης υπεροχής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας λόγω αριθμών (αλλά και ποιότητας) οπλικών συστημάτων και στρατιωτών, που καθιστά κάθε προσπάθεια ελληνικής αντίστασης περιττή. Η άποψη αυτή συμπληρώνεται από μια φαταλιστική αντίληψη περί των ικανοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες εμφανίζονται ως περίπου ανύπαρκτες, τόσο λόγω της «διάλυσης» που τους έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση όσο και εξαιτίας των γενικότερων δυσλειτουργιών τους, τις οποίες «γνωρίζουν όσοι έχουν πάει στρατιώτες». Για να γίνουν μάλιστα πιο πιστευτές οι απόψεις αυτές συνήθως ενδύονται τον μανδύα ενός «καταγγελτικού εθνικισμού». Έτσι, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν προχωρά στην υλοποίηση κολοσσιαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων και δεν μετατρέπεται σε μια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας Σπάρτης, εμφανίζεται ως καταδικασμένη απέναντι στην «πανίσχυρη» Τουρκία, άρα δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιτυχίας σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, άρα και κανένας λόγος αντίστασης στον τουρκικό αναθεωρητισμό.
Το γεγονός ότι οι αιτιάσεις περί τουρκικών μεγεθών θα είχαν (ίσως) κάποιο νόημα μόνον σε περίπτωση κάποιου παρατεταμένου ολοκληρωτικού πολέμου, σαν αυτόν που έγινε μεταξύ Ιράκ και Ιράν στη δεκαετία του 80, ουδόλως εντυπωσιάζει τους «εθνικιστές τουρκόφρονες». Ούτε φυσικά το ότι η ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ισοσκελίζεται (και με το παραπάνω) από την ύπαρξη πολύ μεγαλύτερων προβλημάτων στις τουρκικές. Ούτε το ότι οι – πράγματι σοβαρές – παθογένειες του ελληνικού στρατεύματος αποτελούν εν πολλοίς μόνιμες ασθένειες στους στρατούς όλου του κόσμου σε όλες τις εποχές. Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για τη δυνατότητα ενίσχυσης των μαχητικών ικανοτήτων του ελληνικού στρατεύματος χωρίς τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες και χωρίς αγορές «μαγικών» τεχνουργημάτων, όπως είναι το F – 35.
ΥΒΡΙΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ
Και για να γίνουν ακόμη ενδιαφέροντα τα πράγματα, ο «λατρευτικός αντιαμερικανισμός» μαζί με τον «λατρευτικό αντιτουρκισμό» τείνουν να ενοποιηθούν σε ένα κοινό μέγεθος με καταλύτη μια αντίστοιχη πίστη στην απόλυτη ισχύ του Ισραήλ. Το στοιχείο αυτό έχει εντοπίσει ο γράφων στον δημόσιο διάλογο κάθε φορά που έχει προσπαθήσει να τεκμηριώσει την άποψη ότι δεν είναι πάντα τα εξελιγμένα οπλικά συστήματα και οι αριθμοί που νικάνε, φέρνοντας ως παράδειγμα την ταπείνωση του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ το καλοκαίρι του 2006 στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου. Κατά κανόνα, κάθε φορά που εκφράζεται αυτή η άποψη προκύπτουν χλευαστικές αντιδράσεις του τύπου, «πως τολμάς να υποστηρίζεις κάτι τόσο αδιανόητο», και αυτό τη στιγμή που η αποτυχία του Ισραήλ το 2006 αποτελεί τόσο αναντίρρητο κοινό τόπο στη διεθνή στρατηγική ανάλυση όσο η αποτυχία των Αμερικανών στον Πόλεμο του Βιετνάμ. Με άλλα λόγια, όπως ακριβώς και για τις ΗΠΑ, μπορείς να κατηγορείς όσο θες το Ισραήλ, αλλά, προς Θεού, μην θίξεις την παντοδυναμία του. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μάλιστα, το γεγονός ότι ακραία «αντισιωνιστικές» αντιλήψεις, οι οποίες πολλές φορές φθάνουν στα όρια του μισαλλόδοξου αντισημιτισμού, συνδυάζονται με μια τυφλή πίστη στη στρατιωτική αλλά και γενικότερη ισχύ του Ισραήλ. Είναι οι ίδιες αντιλήψεις που την επαύριον του επεισοδίου του Μαβί Μαρμαρά τον Μάιο 2010 φωνασκούσαν για «Ιερά Συμμαχία» Αθηνών – Τελ Αβίβ και οίκτιραν οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει αντίθετη άποψη. Για να συμπληρωθεί, ωστόσο, το παζλ, οι φαταλιστικές αυτές αντιλήψεις συνήθως συνδυάζονται με τη «ρεαλιστική» άποψη ότι μόνον το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. μπορούν να προστατεύσουν την Ελλάδα από την Τουρκία και επ’ ουδενί μπορεί να το πράξει μόνη της.
Εν κατακλείδι, η τρίδυμη πίστη στην απόλυτη παντοδυναμία των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του Ισραήλ, καμουφλαρισμένη κάτω από έναν «καταγγελτικό» λόγο, άλλοτε «ακροδεξιό – εθνικιστικό», άλλοτε «αριστερό – αντιιμπεριαλιστικό» και άλλοτε «ρεαλιστικό – τεχνοκρατικό», αποτελεί ένα είδος Δούρειου Ίππου που έχει παρεισφρήσει στην ελληνική κοινωνία και επιχειρεί να επιβάλλει την άποψη ότι δεν μπορεί να ασκηθεί σοβαρή αντίσταση κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού, άρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα δόγματα της Αποτροπής, άρα θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πολιτική κατευνασμού έναντι της Άγκυρας και να αποδεχθούμε την «ήπια» αλλαγή υπέρ της Τουρκίας του καθεστώτος κυριαρχίας στο Αιγαίο, για να μην εμπλακούμε σε έναν εκ των προτέρων χαμένο πόλεμο. Με άλλα λόγια να κάνουμε αυτό ακριβώς που επιδιώκει η τουρκική στρατηγική, για την οποία, λόγω των τεράστιων εσωτερικών αντιφάσεων και των πολλών μετώπων που έχει ανοίξει στο εξωτερικό, μια πολιτική πυγμής έναντι της Ελλάδας θα ήταν πολύτιμη, με την προϋπόθεση όμως να είναι εκ του ασφαλούς, χωρίς να κινδυνεύει να οδηγήσει σε πολεμική αντιπαράθεση, ακόμη και μικρής κλίμακας, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη γείτονα, έστω και αν κατέληγε «νικηφόρα» για αυτήν.
Φυσικά, δια των μηδενιστικών αυτών απόψεων περνάει και το μήνυμα ότι κάθε είδους σκέψη για εθνικά ανεξάρτητη πολιτική είναι εκτός πραγματικότητας και μόνο οι λεόντειες συμμαχίες με τις «σωστές» δυνάμεις μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη. Και μπαίνει κανείς στον πειρασμό να αναρωτηθεί αν αυτές οι απόψεις και οι μηχανισμοί που τις επιβάλλουν είναι κάτι το ενδογενές στην ελληνική κοινωνία ή υποβοηθούνται συνειδητά και από έξω. Με κίνδυνο να γίνουμε υπερβολικοί, στην εποχή των υβριδικών πολέμων θα πρέπει να είμαστε πολύ πονηρεμένοι αναφορικά με τις απόψεις που διακινούνται για τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα Άμυνας, με όποιο ένδυμα και αν παρουσιάζονται…    
 (*) Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

***  Θα σβήσει το καντήλι της εγκαρτέρησης;..

~ Θα σβήσει το καντήλι της εγκαρτέρησης;
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Αλλεπάλληλα, απροσμέτρητα  κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών, ληστειών και ληστειών μετά φόνου.
Τόσον οι πολίτες, όσο και τα ΜΜΕ έχουν εθιστεί, με αποτέλεσμα οι απλές κλοπές, αλλά και οι βιαιοπραγίες στις ληστείες, να περνούν στα ... ψιλά ή να μην αναφέρονται καν.
Μόνον αν υπάρχει φόνος εγείρεται (Σ.Σ άραγε για πόσο ακόμη;) ζήτημα και σχολιάζεται (;).
Υποψιάζομαι ότι - σταδιακά - θα μας απασχολούν αύριο μόνον αν ο αριθμός των θυμάτων υπερβαίνει τα .... 3 άτομα. Διαφορετικά δεν θα ... έχει νόημα!....
Ειδήμονες και ανίδεοι, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι μετέχουν στο extreme sport της ΣΥΝΝΕΦΟΠΤΩΣΗΣ κάθε φορά που συμβαίνει το ίδιο και το ίδιο γεγονός με τα τραγικά αποτελέσματα.
Τελικά η λύτρωση δεν νομίζω ότι θα προέλθει από την ελλειπή αστυνόμευση , ή -  και - τις μικρές δικαστικές ποινές, αλλά από τον  μιθριδατισμό μας στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα.
Κουραστήκαμε, ενοχληθήκαμε, θυμώσαμε, αηδιάσαμε, απογοητευτήκαμε, απελπιστήκαμε με την διαρκώς εντεινόμενη επικίνδυνη αυτή κατάσταση. Κάτι επιτέλους πρέπει να γίνει. Η Πολιτεία, με τους ανίκανους, αποτυχημένους ταγούς της, αδυνατεί να δώσει λύση.
Η Δικαιοσύνη - επηρεασμένη από τον κοινωνικοπολιτικό περίγυρο των διαφόρων "ευαίσθητων", "ανθρωπιστών", "ανεκτικών" κ. α περίεργων όντων υποκριτικών προδιαγραφών, επιβάλλει ελαφρές ποινές ή -και- φροντίζει να μειώνονται οι τυχόν καθείρξεις στην πράξη. (Τα ισόβια καταλήγουν σε λίγα μόνον χρόνια φυλάκισης).
Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί λόγω ... (πολυ) πολιτισμού.
Τα δικαιώματα των έκνομων (υπερ) προστατεύονται . Οι ιθαγενείς όμως μένουν απροστάτευτοι. Στο έλεος των κακοποιών /εγκληματιών/ εμπρηστών / δολοφόνων.
Προτάσεις:
1. Κατάργηση της φύλαξης όλων των ΘΩΚΟΥΧΩΝ (= κατόχων θώκων)
(Όχι βέβαια για να δολοφονηθούν από κάποιους αλλά για να αναγκαστούν να πάρουν μέτρα).
2. Οι τοπικές κοινωνίες, κοινότητες, Δήμοι, να αναθέσουν την προστασία  των δημοτών τους  σε  τοπική / δημοτική Αστυνομία ή ιδιωτικό φορέα. Αντί να πληρώνουμε για ΕΡΤ - που δεν βλέπεται, ή δεν βλέπουμε - να διαθέτουμε αυτά τα χρήματα, για την αυτοπροστασία μας.
3. Αυστηριοποίηση με βαρύτατες ποινές για τις ληστείες.
Η βιαιοπραγία - έστω και ένα χαστούκι - να τιμωρείται παραδειγματικά. Δεν επιτρέπεται να βασανίζει το κάθε ανθρωποειδές ή να σκοτώνει ηλικιωμένα άτομα, είτε για να του δώσουν ό,τι έχουν, ή επειδή δεν έχουν, ή από σαδισμό.
Όσο για τις ληστείες μετά φόνου ισόβια πραγματικά, χωρίς τις γνωστές μειώσεις ποινής ή " διευκολύνσεις "άνετης διαβίωσης μετ' αδειών (ίσως και μετ' αποδοχών).
4. Να εφαρμοστεί και το μέτρο του ισόβιου εξορισμού από την χώρα επικίνδυνων κακοποιών.
 ΥΓ Μπορεί οι ανυπόληπτοι, δειλοί (φυλασσόμενοι γαρ) κρατούντες να αδιαφορούν. Αλλά για ρωτείστε όσους έχασαν τη ζωή τους, τους συγγενείς τους, καθώς και όσους έμειναν ανάπηροι από άγριους ξυλοδαρμούς και ελάτε να μου πείτε αν είναι υπερβολικές οι προτάσεις μου.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :
 
*** Για την Σούπερ Λίγκα ποδοσφαίρου στη Ελλάδα 28η αγωνιστική  :
Κυριακή 09-04-2017 :
ΑΕΚ-Κέρκυρα  5-0
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη  0-0
Ατρόμητος-Λάρισα   0-0
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός  1-1
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός  3-0
Παναιτωλικός-Βέροια  1-0
Πανιώνιος-Πλατανιάς 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής  1-2
~***  Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ σε αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής της Super League:Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-0
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0
(18΄ Ενρίκε, 27΄ Λέοβατς, 35΄ Σακόφ)
Παναιτωλικός-Βέροια 1-0
(16΄ Ρόσα)
Πανιώνιος-Πλατανιάς 1-1
(65΄πεν. Μπεν - 10΄ Γιακουμάκης)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 1-2
(84΄ Βιδάλ - 11΄ Μπαστακός, 47΄ Δώνης)
ΑΕΚ-Κέρκυρα 5-0
(23΄,54΄ Μπακασέτας, 39΄,70΄ Πέκχαρτ, 42΄ Ντίντακ Βίλα)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1
(43΄ Βασιλείου - 89΄ Καρντόσο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61
2. ΠΑΟΚ 55
3. Πανιώνιος 52
4. Παναθηναϊκός 51
5. ΑΕΚ 49
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 6. Ξάνθη 45
7. Πλατανιάς 42
8. Ατρόμητος 36
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Παναιτωλικός 31
11. Κέρκυρα 29
12. Αστέρας Τρίπολης 27
13. Ηρακλής 25
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 . Λάρισα 25
15. Λεβαδειακός 23
16. Βέροια 19
 * Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.
29η αγωνιστική
23.04. 19:00ΚέρκυραΠανιώνιος
23.04. 19:00Λάρισα Ξάνθη
23.04. 19:00ΒέροιαΑστέρας Τρίπολης
23.04. 19:00Ηρακλής Παναιτωλικός
23.04. 19:00ΛεβαδειακόςΑΕΚ
23.04. 19:00Ολυμπιακός ΠΑΣ Γιάννινα
23.04. 19:00ΠαναθηναϊκόςΑτρόμητος
23.04. 19:00ΠλατανιάςΠΑΟΚ
30η αγωνιστική
30.04. 19:00Αστέρας ΤρίποληςΗρακλής
30.04. 19:00Ατρόμητος Πλατανιάς
30.04. 19:00ΞάνθηΒέροια
30.04. 19:00ΠαναθηναϊκόςΛάρισα
30.04. 19:00ΠαναιτωλικόςΟλυμπιακός
30.04. 19:00ΠανιώνιοςΛεβαδειακός
30.04. 19:00ΠΑΟΚΚέρκυρα
30.04. 19:00ΠΑΣ ΓιάννιναΑΕΚ
 

*** Για την Β΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 25η  αγωνιστική :
Κυριακή 09-04-2017  :
Απόλλων Σμύρνης -Κισσαμικός  1-0 .- ^
Αχαρναϊκός-Πανσερραϊκός  2-1 .- ^
Καλλονή-Αιγινιακός  1-3 .- ^
ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας 4-0 .- ^ ( Σάββατο 08-04-2017)
Πανελευσινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας  1-0 .- ^
Λαμία-Παναιγιάλειος  1-0 .-^
Τρίκαλα-Σπάρτη  1-0 .- ^
Άρης -Καλλιθέα  3-0 .- ^
Χανιά -Πανθρακικός  α.α. 3-0 .- ^
*** Για την Γ΄ εθνική στον 3ο  όμιλο στο ποδόσφαιρο 24η αγωνιστική :
Κυριακή 09-04-2017 :
Τσικλητήρας Πύλου -Παναργειακός  0-0  .-^
Παναρκαδικός-Λουτράκι  0-1 .- ^
Αιολικός-Ερμιονίδα  1-1 .- ^
Αστέρας Αμαλιάδας-Παναχαϊκή  0-3 .- ^
Αχαϊκή -Χαλκίδα  0-0 .-^
Ζευγολατιό-Φωστήρας  0-0 .-^
Θήβα-Δόξα Μεγαλόπολης 3-0 .- ^
1ος  όμιλος :
Καρδία-Καμπανιακός  6-1
Εορδαϊκός -Απόλλων Παραλίμνης 0-3
Δόξα Προσκυνητών -Νέστος Χρυσουπόλεως 0-3
Απόλλων Καλαμαριάς-Δόξα Δράμας  2-0
Λαγκαδάς-Νάουσα 0-1
Ορφέας Ξάνθης- Ποντίων Βατολάκου  ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Αλμοπός -Μακεδονικός  2-0
2ος όμιλος :
Απολλώνιου-Θεσπρωτός  2-1
Απόλλων Λάρισας-Αστέρας Πετρίτι  1-0
Καραϊσκάκης-Μαύροι  Αετοί  1-0
Διαγόρας Σαβαστής-Ολυμπιακός Βόλου  1-0
Τηλυκράτης-Ρήγας Φεραίος  0-2
Νίκη Βόλου-Πιερικός 1-0
Πύδνα Κίτρος-Αχιλλέας Νεοκάστρου  1-2
Εθνικός Φιλίππου-Αμβρακία Κωστάκης  0-1
4ος όμιλος :
Ερμής Ζωνιανά-Πανθηραϊκός  2-1
Ιωνικός-Τρίγλια Ραφήνας  4-0
Κηφησιά-Άγιος Ιερόθεος 1-2
Εργοτέλης-Εθνικός  2-0
Θύελλα Διάτασ - ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 3-1
Ηλυσιακός-Προοδευτική 0-0

*** Στην Α1  στο Ελληνικό  μπάσκετ  25η αγων.  Σάββατο 08-04-2017 :
~  Κύμη -Απόλλων Πατρών  76-70  .- ^

Τα δεκάλεπτα : 28-21, (39-38) , 58-49 , 76-70 .-
Κύμη (Μπρατσιάκος): Κάντι 17 (3), Τσούπκοβιτς 9 (1), Κοστόφ 13 (1), Πάλμλαντ 2, Όρτον 18, Σχίζας, Σιγκούνας 4, Σταμάτης 7, Τουντζιαράκης 6.
Απόλλων Πατρών (Σκουρτόπουλος): Χίκι 23 (3), Μπαρτ 17 (2), Μπάβτσιτς 2, Καλινόσκι 8 (2), Ρέινς 6, Στόκτον, Διαμαντάκος 8, Σλαφτσάκης 2, Κουζέλογλου 4, Βεργίνης.

~ Λαύριο-Άρης  75-70 .- ^

Τα δεκάλεπτα : 22-23 , (39-38) , 60-53 , 75-70 .-
 Λαύριο (Σερέλης): Χάμιλτον 11, Εβανς 8, Γκρέι 9 (2), Στεφανίδης, Μπολντς 22, Αθανασούλας 6 (1), Κακλαμανάκης 6, Σάμλερ, Νίξον 1, Περράκης 12 (4).
Άρης (Πρίφτης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης, Κάμινγκς 25 (2), Γιάνκοβιτς 3, Καββαδάς 8, Ξανθόπουλος 7, Ζάρας 8 (2), Σίμτσακ 2, Ντραγκίσεβιτς 11 (1), Μούρτος 6-

~  ΠΑΟΚ-Κόροιβος Αμαλιάδας  75-66 .- ^

Τα δεκάλεπτα : 20-7 , (38-23) , 56-48 , 75-66 .-
ΠΑΟΚ: Σόμπεϊ 15 (2), Κόνιαρης 7(2), Μαργαρίτης 12, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 3, Χρυσικόπουλος, Τσόχλας 8(2), ΜακΦάντεν 3(1), Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Ασκα 10
Κόροιβος: Σταρκς 6, Μιχάλογλου, Σανέ 4, ΜακΛίλαν 19(1), Αποστολίδης, Γκότσερ 8(1), Σαχπαζίδης 9, Σπυριδωνίδης 9(3) Πόλαρντ 11

~ ΑΕΚ-Κολοσσός  82-81 .- ^

Τα δεκάλεπτα : 12-19 , (34-40) , 60-55 , 82-81 .-

~ Τρίκαλα-Δόξα Λευκάδας  74-68 .- ^

Τα δεκάλεπτα : 16-12, (39-24) , 54-40 , 74-68 .-

~* Δευτέρα 10-04-2017 :
~ Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός
~ Προμηθέας Πατρών -Ολυμπιακός
*** Στο   Ευρωμπάσκετ
~* Στα πλέι οφ της Euroleague  των  8 :
Τα ζευγάρια με πλεονέκτημα  των πρώτων ομάδων ... σε 5 αγώνες ,  για τις τρείς  3  νίκες  για τα Ημιτελικά ... (για τους 4) .-
~   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  ;      (Τρίτη 18/8/2017 και  Πέμπτη 20/4) , {Τρ . 25/4 και 27/4 2017} , Αν χρειαστεί 5η Τρ.  2/5/2017 .-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ    ;       (Τετάρτη 19/4/2017 και Παρασκευή 21/4) {Τε 26/4 και 28/4}, αν χρειαστεί 2,3/5/2017 .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας -ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

~* Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στην κανονική αγωνιστική για την πρόκριση στους  8  με τις ομάδες που προκρίθηκαν έχει τα εξής αποτελέσματα  :
Με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ δυο (2)  ήττες με 79-77  και 77-69 στους δυο αγώνες .-
Με  ΤΣΣΚΑ Μόσχας  ήττα εκτός 81-77 και Νίκη εντός 85-80 .-
Με   ΕΦΕΣΠΙΛΣΕΝ  ήττα εκτός στη παράταση 91-83 κ.α. 70-70 και Νίκη εντός 92-81  .-
Με ΡΕΑΛ Μαδρίτης  ήττα εκτός 87-84  και Νίκη εντός  88-82  .-
Με ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ  Νίκη εντός  86-80  και ήττα εκτός 77-72  .-
Με ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  Νίκη εντός  81-70 και ήττα εκτός 84-63  .-
Με ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  Νίκη εντός 69-68  και νίκη εκτός  72-63  .-

~*  Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην κανονική αγωνιστική για πρόκριση στους 8 με τις ομάδες που προκρίθηκαν στην οκτάδα , τα εξής αποτελέσματα :
Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ  δυο νίκες με 79-77  και 77-69 εντός -εκτός  .-
Με ΡΕΑΛ Μαδρίτης  εκτός ήττα 83-65 και εντός ήττα  79-73  .-
Με ΤΣΣΚΑ Μόσχας  ήττα εντός 81-75  και ήττα εκτός  90-86  .-
Με ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ  νίκη εκτός 77-71  και εντός νίκη 81-73  .-
 Με  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  εκτός νίκη  95-90  και εντός νίκη 92-62  .-
Με ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   νίκη εντός 90-66 και ήττα εκτός 77-69 .-
ΜΕ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   νίκη εντός 71-62  και ήττα εκτός 67-64 .-

***  Τα ζευγάρια των πλέι οφ (η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες - τζάμπολ στις 18/4):
1. Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια
3. Ολυμπιακός-Εφές
4. Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ

Στους ημιτελικούς του Final-4 της Πόλης (19-21/5) θα αναμετρηθούν:

Νικητής 1-Νικητής 4
Νικητής 2-Νικητής 3

*** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-3 .- ^
   ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ.  2-1 .- ^
   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΘΟΥΡΙΑ  2-2 .- ^
   ΑΟ ΦΑΡΑΙ – Τ. ΑΓΡΑΣ  4-2 .- ^
 ~*    Οι διαιτητές των ματς της 26ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα   08-04-2017  :
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα 1-3 .- ^
Δ. Νίκας, Ν. Τσίρμπας, Αν. Τσουκάλη
Μιλτιάδης – Εθνικός Μελιγαλά   2-1 .- ^
Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Απ. Καυκάς
Αναγέννηση Παραλίας – Πανθουριακός   2-2 .- ^
Στ. Λάμιας, Σ. Αθανασοπούλου, Στ. Τσαούση
ΑΟ Φαραί – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων   4-2 .-^ 
Κων. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Τσοπανάκης, Αν. Τσουκάλη
Αστέρας Αρφαρών -Εράνη Φιλιατρών  0-3  α.α.  .- ^
  Κυριακή 9 Απριλίου  2017 :
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΣ Ανδρούσας  2-1 .- ^
Δ. Πλακογιάννης, Θ. Κασκάνης, Στ. Τσαούση
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Κυπαρισσίας  3-2 .- ^
Ηλ. Νικολόπουλος, Ν. Τσίρμπας, Χ. Τσοπανάκης
ΑΕ Αβίας – Απόλλων Καλαμάτας   2-1 .- ^
Π. Σερεμέτης, Σ. Αθανασοπούλου, Ευστ. Ζαρακοβίτης
Ρεπό: Εράνη Φιλιατρών
* Ο Αστέρας Αρφαρών αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 Ντέρμπι ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Σπερχογείας
      ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ  2-2 .- ^
   ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  2-3 .- ^
   ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  1-2 .- ^
   ΧΩΡΑ – ΑΝΑΛΗΨΗ  1-2 .- ^
 Αναλυτικά οι συναντήσεις της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα  08-04-2017 :
 ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Σπερχογείας  2-3 .- ^
Δ.Πλακογιάννης, Δ. Σταυρόπουλος, Ε. Μπασιλάρης
Μεσσηνιακός – Ομόνοια   2-2
Μ. Καρβούνης, Ι. Γιαννέτσος, Μ. Μανιατέας
Αίαντας Καλαμάτας – Αστέρας Μικρομάνης  1-2 .- ^
Ν. Γκούμας, Ε. Παναγιωτόπουλος, Γ. Νιάρχος
Παπαφλέσσας Χώρας – Ολυμπιακός Ανάληψης  1-2 .- ^
Ηλ. Σκόρδος, Αρ. Κυριόπουλος, Δ. Σταύρου
  Κυριακή 9 Απριλίου 2017 :
Ακρίτας Κορώνης – Ηρακλής Καλαμάτας   2-2 .- ^
Ι. Κουτσαναστάσης, Δ. Τσακόπουλος, Ερ. Τζεμάλι
Νέος Άρις – Απόλλων Πεταλιδίου  0-2 .- ^
Ηλ. Σκόρδος, Β. Βρυώνης, Γ. Ρουμελιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – Χανδριναϊκός   3-0 .- ^
Ν. Τουρλομούσης, Μ. Μανιατέας, Κ. Αντωνόπουλος
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Μέσα η ΑΕ Μάνης, έξω ο ΑΟ Μεθώνης
 Αναλυτικά οι συναντήσεις της 24ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας  κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς  που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα  08-04-2017 :
Διαγόρας Κοπανακίου – Δόξα Καλαμάτας  1-0 .- ^
Π. Σερεμέτης, Γ. Γαλακούτης, Γ. Βανικιώτης
ΑΕ Μάνης – ΑΕΚ Καλαμάτας   0-0 .- ^
Χρ. Γεωργαντάς, Μ. Ζέρβα, Ξ. Κωνσταντόπουλος
Πανευαϊκός – Παπαφλέσσας Άμφειας   4-5 .- ^
Φ. Κασκάνης, Ε. Τσαούση, Αθ. Παπαϊωάννου
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Μεθώνης  2-1 .- ^
Ευστ. Ζαρακοβίτης, Θ. Τζιαμουράνης, Ηλ. Ρηγόπουλος
ΑΟ Στενωσιάς – Πανιώνιος  2-0 .- ^
Ηλ. Ρέκκας, Π. Κομπιλίρης, Γ. Ρουμελιώτης
Θύελλα Χαροκοπιού-Δήμος Παπαφλέσσα   Αναβλήθηκε
ΠΑΟ Καλλιθέας-Α.Ο. Φυτειάς   Αναβλήθηκε
  Κυριακή 9 Απριλίου  2017 :
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  3-2 .- ^
Δ. Σταυρόπουλος, Π. Κομπιλίρης, Π. Βασιλοπούλου
  Θύελλα Μερόπης – Ηρακλής Κυπαρισσίας  1-0 .- ^
Δ. Ταβουλαρέας, Ε. Παναγιωτόπουλος, Δ. Σταύρου
Αστέρας Βαλύρας – ΑΕ Γαργαλιάνων  0-4 .- ^
Ν. Γκούμας, Γ. Γαλακούτης, Αθ. Παπαϊωάννου
Κεραυνός Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος  3-0 .- ^
Γ. Νιάρχος, Ε. Μπασιλάρης, Θ. Τζιαμουράνης
  ΑΣ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά  2-5 .- ^
Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Αν. Τσουκάλη, Μ. Ζέρβα
Ρεπό: ΠΑΟ Καλού Νερού.
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Δευτέρα 3-4-2017 : 21η αγωνιστική
ΑΠΣ Άρις-ΑΠΟ Καλαμάτας Ίκαρος  2-5 .- ^
Παναθηναϊκός Καλαμάτας -Νέδουσα Αλαγωνίας  1-2 .- ^
 Αναλυτικά τα ματς της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα, αύριο αλλά και τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα  08-04-2017 : 22η αγωνιστική  
Θησέας Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας  5-3 .-^
 Κυριακή 9 Απριλίου 2017 : 
Ερμής Καλαμάτας – Δαναός  1-2 .- ^
Δ. Πλακογιάννης, Κ. Βοσνάκης, Ε. Τσαούση
ΑΟ Λεΐκων  - Νέστορας Πύλου   4-0 .- ^
Αρ. Κυριόπουλος, Αντ. Μιχαλόπουλος, Β.-Ε. Ρηγοπούλου
Ίκαρος Καλαμάτας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας   0-2 .- ^
Β. Σακκάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Ηλ. Ρηγόπουλος
 Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017 :
ΑΟ Νέδουσα – ΑΟ Βέργας
Ν. Γκούμας, Ξ. Κωνσταντόπουλος, Δ. Τσακόπουλος
Ρεπό: ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας.-

  ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δέκα αγώνες σήμερα…
Πρεμιέρα σήμερα του Β΄ γύρου στο προπαιδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣΜ και διεξάγονται 10 ματς για την 6η αγωνιστική.
Αναλυτικά οι συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Απόλλων Πεταλιδίου – Αναγέννηση Παραλίας  1-6 .-^
Αντ. Μιχαλόπουλος
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας   -
Κων. Βοσνάκης
ΑΟ Διαβολιτσίου – Θησέας Καλαμάτας  1-9 .- ^
Ηλ. Ρέκκας
Νέος Άρις – Δόξα Καλαμάτας   -
Ηλ. Ρηγόπουλος
ΑΟ Πατίστα – Εράνη Φιλιατρών  4-0 .- ^
Π. Κομπιλίρης »
Ομόνοια – Πανθουριακός   3-0  .- ^
Ν. Τσίρμπας
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Χανδριναϊκός   7-0 .- ^
Κων. Αντωνόπουλος
Μιλτιάδης – ΑΟ Μεθώνης  0-5 .- ^
Απ. Καυκάς
Αίαντας Καλαμάτας – Πάμισος Μεσσήνης  4-0 .- ^
Ε. Μπασιλάρης
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας  3-1 .- ^
Ε. Τσαούση
Ρεπό: Π.Σ. Η Καλαμάτα, Ολυμπιακός Ανάληψης, Δωριέας Δωρίου, Δαναός, Παπαφλέσσας Χώρας.

~
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .- 
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5463  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3536   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3543  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.542  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


~

 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου