Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013  :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

***  Παλεύουν μόνοι τους οι Μεσσήνιοι εξαγωγείς          
           Θα τους δώσει βοήθεια 40.000 ευρώ το επιμελητήριο 
  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
  Μόνοι και αβοήθητοι είναι οι εξαγωγείς της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσπαθούν, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, να συνεχίσουν να εξάγουν αγροτικά προϊόντα στο εξωτερικό και να κρατήσουν τη θέση τους στην αγορά.
Κι επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, ζήτησαν τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε αυτή την προσπάθεια, που θα φέρει χρήματα και στη Μεσσηνία.
Σχετικά μάς μίλησαν η κα Εύα Βαλτζή και ο κ. Ηλίας Κανάκης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά προϊόντα.
  Εύα Βαλτζή 
Σύμφωνα με την κα Βαλτζή, το θέμα ξεκινά από τη μία έδρα που υπάρχει στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για το εξαγωγικό τμήμα, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι η αιχμή του δόρατος μαζί με τον πολιτισμό και τον τουρισμό ως προς την είσοδο χρημάτων στη χώρα μας: «Δε ζητήσαμε τίποτε παράνομο, μια ενίσχυση. Οι εξαγωγείς δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα αβοήθητοι. Στις εκθέσεις που συμμετέχουμε βλέπουμε και τους Τούρκους και τους Ισπανούς εξαγωγείς. Οι Τούρκοι δεν έχουν να πληρώνουν κανένα έξοδο, ούτε για περίπτερα ούτε για τίποτα. Το ίδιο και οι Ισπανοί».
Κατά την κα Βαλτζή, ενώ καταβάλλονται συνδρομές, δεν υπάρχει αντίκρισμα: «Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δε θα πρέπει να μας πληρώνουν για να πηγαίνουμε βόλτες. Αυτό, όμως, είναι μια λανθασμένη άποψη. Στις εκθέσεις δε συμμετέχουμε μόνο για να πάμε βόλτα, γιατί η συμμετοχή μας έχει τεράστια έξοδα. Μόνο και μόνο τη μεταφορά των προϊόντων μας αν υπολογίσετε, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Πρέπει να κινητοποιούμε τις γνωριμίες μας, τις επιρροές μας, ζητώντας βοήθεια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Και ας μην ξεχνάμε και το σημαντικότερο: αν μαραζώσουν οι εξαγωγές, μαράζωσε και ο πρωτογενής τομέας».
Θέλοντας να δείξει τη σημασία που θα έπρεπε να υπάρχει στον τομέα των εξαγωγών, ανέφερε χαριτολογώντας πως ο πρόεδρος του εξαγωγικού τομέα θα πρέπει να είναι και πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Φέρνοντας δε τα δεδομένα και στην ελληνική πραγματικότητα, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουν οι Κρήτες στις εκθέσεις, κάνοντας μια καταπληκτική δουλειά, προβάλλοντας όχι μόνο τα προϊόντα τους, αλλά και τον τόπο τους, σε σημείο που κάποιος ξένος να νομίζει ότι η Κρήτη είναι διαφορετικό κράτος από την Ελλάδα.
Η κα Βαλτζή θυμήθηκε και τους αγώνες των προγόνων, προκειμένου να καταστήσουν την Καλαμάτα brand name σε ολόκληρο τον κόσμο. «Τώρα, όμως, ουδείς ενδιαφέρεται», συνέχισε και μας περιέγραψε την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα, λέγοντας: «Με την ψυχή στο στόμα διαλέγουμε εκθέσεις, με την πιο μικρή συμμετοχή, απλώς για να πάμε και να υπάρχουμε. Αλλιώς δε θα φαινόμαστε πουθενά».
Κλείνοντας ανέφερε πως, σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου αποφάσισε στην προχθεσινή της συνεδρίαση να διαθέσει 40.000 ευρώ ως βοήθημα στους εξαγωγείς.
  Ηλίας Κανάκης
«Διαθέτω 70.000 ευρώ για να έχω παρουσία στις εκθέσεις. Όμως, τόσα χρόνια είμαι αβοήθητος», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ηλίας Κανάκης.
Με τη σειρά του επισήμανε ότι πρωτογενής τομέας, εξαγωγές και τουρισμός είναι πηγές πλούτου για την Ελλάδα, ενώ οι εξαγωγείς με τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις συμβάλλουν ταυτόχρονα στην τουριστική προβολή του τόπου τους.
Δεν πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες, αναρωτήθηκε και αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου να διατεθούν 40.000 ευρώ.

***  Ο Καλαματιανός Χαράλαμπος Αφάλης, Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος 

 Κατόπιν συνεδρίασης του Πρωτοβάθμιου Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων, υπό την Προεδρία του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου προάγει στο βαθμό του Αντιστράτηγου ΠΣ , τον Υποστράτηγο ΠΣ Χαράλαμπο Αφάλη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. - 

***  Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (βίντεο)         
   Εδώ και λίγο καιρό υφίσταται και επίσημα Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο Δήμο Καλαμάτας.
Με αφορμή τη σύστασή του, απευθυνθήκαμε για περισσότερες πληροφορίες στον πρόεδρό του, Ανδρέα Ζαγάκο:
  -Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε αυτόν το σύλλογο;
Η δημιουργία ενός συλλόγου καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας είναι κάτι που έχει ξεκινήσει με διάφορες κινήσεις εδώ και 15 χρόνια. Πάντα γινόταν η προσπάθεια, πάντα μαζευόταν ένας πυρήνας, αλλά ποτέ δεν τελεσφορούσε η διαδικασία.
Αυτή τη φορά, οι συνθήκες, η κρίση, οι συλλογικότητες που δημιουργήθηκαν, αλλά και οι συγκυρίες, βοήθησαν να φθάσει σε αίσιο τέλος. Έτσι, εδώ και δύο μήνες περίπου έχουμε ένα σύλλογο που αποτελείται από 80 μέλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αντιπροσωπευτικότητα είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Σε ένα σύνολο 500 περίπου καταστημάτων, θα πρέπει σύντομα να φθάσουμε τα 150- 200 μέλη.
  -Ποιες οι προτεραιότητές σας;
Αρχικά πρέπει να κατανοηθεί ότι ο σύλλογος είναι ένας συνδικαλιστικός φορέας. Αυτό το κομμάτι είναι το εύκολο. Από εκεί και πέρα, όμως, επειδή υπάρχει διαφοροποίηση από το ένα αντικείμενο στο άλλο, δε μας δίνεται και πολύ η δυνατότητα να διεκδικούμε ή να προτάσσουμε, μιας και είμαστε σύλλογος εργοδοτών.
Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε προβλήματα, τα οποία θα ιεραρχήσουμε και θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε και να λύσουμε.
Μέσα από μια γενικότερη εξωστρέφεια που πρέπει να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις μας, πρέπει να προσελκύσουμε κόσμο στην περιοχή. Από εκεί και πέρα, ο σωστός και σοβαρός επιχειρηματίας ας καρπωθεί αυτή την επιτυχία.
Ένα κομμάτι της δράσης μας θα είναι η προβολή της Καλαμάτας. Έτσι ξεκινάμε με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση «Φιλοξένια» στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του μήνα. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι δεν είμαστε μόνο θάλασσα και νυχτερινή ζωή, αλλά ότι όλο το χρόνο υπάρχει ζωή και εκδηλώσεις.
Στους στόχους του συλλόγου είναι ακόμη, μέσα από τις συνδρομές, να δημιουργηθεί ένα μικρό ταμείο, με διάφανες πάντα διαδικασίες, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε όποιον συνάδελφο χρειαστεί σε θέματα υγείας ή ολικής καταστροφής της επιχείρησής του από φυσικά αίτια κ.λπ.
  -Κοινό μυστικό είναι οι αντιπαλότητες των καταστηματαρχών. Μπορείτε να συνυπάρξετε;
Λειτουργούμε στην ελεύθερη αγορά, ο καθένας έχει αμιγώς τα δικά του συμφέροντα και τη δική του αισθητική και προσέγγιση στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής του. Αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Δεν είναι θέμα συλλόγου. Ο σύλλογος απευθύνεται και στηρίζει τους επαγγελματίες που κινούνται απόλυτα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του ευ αγωνίζεσθαι. Έχουμε ένα εξαιρετικό προϊόν που είναι η περιοχή μας και όλοι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτό.
Οι αντιπαλότητες μεταξύ μας θα είναι δεδομένες, ο σύλλογος το μόνο που μπορεί και θέλει να κάνει σε αυτό το θέμα είναι να μη φθάνουμε σε ακρότητες. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, μια επιτροπή διαβούλευσης, ώστε το παράπονο του κάθε συναδέλφου να έρχεται πρώτα στο σύλλογο και μετά να εκφράζεται με νομικό τρόπο. Μακάρι να λειτουργήσει, γιατί είναι πολύ δύσκολο, αλλά μακάρι.
  -Ζητάμε συνεχώς τουρισμό, το ερώτημα είναι τι τουρισμό θέλουμε. Θέλει η Καλαμάτα να γίνει Μύκονος, για παράδειγμα; Επίσης, πόσο τουρισμό αντέχει;
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Κατ’ αρχάς, με τη μη βιομηχανική παραγωγή, έχουμε σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης. Το δε αγροτικό κομμάτι είναι κάτι που πρέπει να αναπτυχθεί. Αν και φαίνεται περίεργο, συνάδει απολύτως με την ανάπτυξη του τουρισμού.
Προσωπικά, θεωρώ ότι η ανάπτυξη της περιοχής δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη, για παράδειγμα, που διεκδικεί η Ρόδος με τα μεγάλα club ή η Κως με τα τεράστια ξενοδοχεία, τα οποία εγκλωβίζουν τους τουρίστες. Η Καλαμάτα δε χρειάζεται έναν τουρισμό που έχει σκοπό τη νυχτερινή διασκέδαση, όχι φυσικά ότι απορρίπτεται και δε χρειάζεται. Αυτό που μπορεί «να σηκώσει» η περιοχή και να εξυπηρετήσει είναι μια ήπια τουριστική ανάπτυξη, που έχει να κάνει με την ανάδειξη, κυρίως, του πολιτισμού, σαφώς του φυσικού περιβάλλοντος και της γαστρονομίας. Είμαστε ένας τόπος που μπορεί να υποστηρίξει αυτή την ανάπτυξη.
  -Υπάρχει από πολλούς η άποψη ότι ο καφές και το ποτό πωλούνται πολύ ακριβά σε σχέση με το πόσο κοστίζουν.
Είναι γεγονός ότι η κρίση έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους, έτσι δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το δικό μας χώρο. Τον έχει επηρεάσει, κυρίως, από τη δυνατότητα που έχει ο πολίτης να καταναλώσει χρήματα σε κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε «περιττό». Δεν είναι άμεση ανάγκη επιβίωσης να βγεις να πιεις ούζο ή ποτό ή καφέ, είναι ανάγκη κοινωνική κυρίως.
Τα βάρη που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις είναι τόσο πολλά, αλλά ο κόσμος δεν τα ξέρει. Κάνει την εύκολη προσέγγιση ότι μια δόση του καφέ κοστίζει 30 λεπτά, για παράδειγμα. Όμως, ξεκινώντας ένας επαγγελματίας το πρωί να ανοίξει το μαγαζί του, έχει μετρημένες 17 σακούλες στις οποίες πρέπει να βάλει χρήματα: σε δημόσιους οργανισμούς, σε ιδιωτικές εταιρείες, στο προσωπικό του, το ενοίκιο του, αλλά και πολλά ακόμα έξοδα. Αφού βγάλει αυτά τα έξοδα, θα μπορέσει να έχει κι αυτός κέρδος. Για παράδειγμα, παρά την έντονη επισκεψιμότητα που παρατηρήθηκε φέτος το καλοκαίρι, οι τζίροι των επιχειρήσεων στην καλύτερη περίπτωση ήταν στα περσινά επίπεδα, αφού τα έξοδα ήταν αυξημένα.
  -Ενώ τα καταστήματα κλείνουν μαζικά, πώς δικαιολογείται ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται σαν μανιτάρια;
Είναι γεγονός ότι ανοίγουν νέα καφέ, νέα ψητοπωλεία, μερικές νέες ταβέρνες. Όλο αυτό είναι δείγμα των καιρών. Αυτοί οι νέοι συνάδελφοι έρχονται στο χώρο με τη λογική ότι θα εξασφαλίσουν ουσιαστικά την αυτοαπασχόλησή τους, αφού η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει εργαζομένους. Έτσι μαζεύονται 2-3 φίλοι και στήνουν ένα μαγαζί για να βγάλουν το μεροκάματό τους. Μετά δίνεται μια μεγάλη μάχη να επιβιώσουν όλα αυτά τα καταστήματα. Πολλά δεν τα καταφέρνουν, το σκηνικό αλλάζει, κάποια παλιά κλείνουν, κάποια νέα έρχονται. Είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι της αγοράς.
Παράλληλα, υπάρχει η λαθεμένη εντύπωση ότι η δουλειά του καφέ και του φαγητού είναι απλή και κερδοφόρα. Όμως, κάποιος που θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον κλάδο, πρέπει να γνωρίζει, να ρωτήσει και να εκπαιδευτεί πριν ξεκινήσει. Ας μην μπει σε μια περιπέτεια που σε 2-3 χρόνια θα τον φέρει σε χειρότερη οικονομική κατάσταση. Δεν το λέω για να αποθαρρύνω οποιαδήποτε επένδυση στο χώρο μας, αλλά λίγη σκέψη χρειάζεται.
  -Αντί για ένα κρακεράκι ή φιστίκια ως συνοδευτικό σε ένα ποτό, δε θα μπορούσε να προσφερθεί κάτι άλλο, για παράδειγμα ελιές ή σύκο;
Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η συμπόρευση με τους τοπικούς παραγωγούς, ώστε να αξιοποιήσουμε τα τοπικά προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφθούμε δημιουργικά, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε τα τοπικά προϊόντα.
Είναι στην πρόθεσή μας, λοιπόν, να έρθουν κοντά οι καταστηματάρχες με τους παραγωγούς. Μετά τις γιορτές θα κάνουμε ένα τριήμερο γνωριμίας τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων με τα μέλη του συλλόγου μας. Αν θα έχει αποτέλεσμα, είναι στην ευχέρεια και των προμηθευτών, αλλά και όσων από εμάς θα πάμε εκεί ως αγοραστές.
Ζητάμε, εκτός από τη συμμετοχή των συναδέλφων, και την ενεργό συμμετοχή των παραγωγών της περιοχής μας. Ελπίζουμε να υπάρξει ένα κίνητρο και μια καλύτερη τιμή, για να στηρίξουμε τα τοπικά μας προϊόντα, αφού είναι γεγονός ότι επώνυμα προϊόντα που δεν είναι καλαματιανά πωλούνται φθηνότερα.
Και η πραγματικότητα σε αυτό που λέμε είναι ότι θα κάνουμε ένα διαγωνισμό καλαματιανού κοκτέιλ σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο, όπου θα χρησιμοποιηθούν τοπικά ποτά και τοπικά προϊόντα, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλαματιανό κοκτέιλ που θα προσφέρουμε στη Θεσσαλονίκη ως δικό μας.
Των Κώστα Γαζούλη, Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
*Επεξεργασία βίντεο: Χρόνης Χρονόπουλος (Photoland)                       Video:


***  Στα 2,55 ευρώ το κιλό αγοράζει λάδι ο Α.Σ. Μεσσηνίας
  Στην τιμή των 2,55 ευρώ το κιλό ανακοινώθηκε η αγορά έξτρα παρθένου ελαιολάδου εσοδείας 2013/2014 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας και στα 2,65 ευρώ το κιλό για ελαιόλαδο ΠΟΠ πλέον εκκαθάρισης με τρίμηνη επιταγή. Για την αγορά βιολογικού και βιολογικού ΠΟΠ ελαιολάδου φετινής εσοδείας απαιτείται συνεννόηση με το αρμόδιο Τμήμα Εμπορίας του Συνεταιρισμού. Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί που παρέδωσαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εσοδείας 2012/2013 στην τιμή των 2,60 ευρώ το κιλό και ΠΟΠ στην τιμή των 2,70 ευρώ το κιλό θα λάβουν συμπληρωματική εκκαθάριση 10 λεπτών το κιλό, μέχρι το τέλος του έτους, την οποία, αν θέλουν, μπορούν να συμψηφίσουν με αγορές εφοδίων από τα κατά τόπους καταστήματα του Συνεταιρισμού. 

***  Επιμένει η Δημοτική Αρχή για την Μπιρμπίτα, κατηγορώντας για αδιαφορία την Περιφέρεια 
Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Ίων Σαγιάς, συνοδευόμενος από ειδικούς επιστήμονες αυτής της Ανεξάρτητης Αρχής, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παν. Νίκα. Τα στελέχη του Συνηγόρου του Πολίτη είχαν προηγουμένως επισκεφθεί την Μπιρμπίτα και τον παράνομο καταυλισμό αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα. Ο δήμαρχος ανέλυσε λεπτομερώς τις επί σειράν ετών προσπάθειές του σχετικά με την αξιοποίηση των εκτάσεων που η Πολιτεία αγόρασε στην Μπιρμπίτα και τη Μακαρία, για το σκοπό υπέρ του οποίου αποκτήθηκαν, δηλαδή για την προσωρινή στέγαση των αθιγγάνων. Αναφέρθηκε, ακόμη, στον παράνομο καταυλισμό που αθίγγανοι έχουν δημιουργήσει στην περιοχή της Αγίας Τριάδος, καταλαμβάνοντας ιδιωτικά και δημόσια οικόπεδα, ακόμη και τα πρανή των δημοτικών οδών, τονίζοντας πως πρέπει να επικρατήσει η νομιμότητα και όσοι κατοικούν εκεί να μετεγκατασταθούν στην Μπιρμπίτα. Για την εφαρμογή της νομιμότητας, ο Δήμος προχώρησε στη θυροκόλληση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων στις παράνομες κατασκευές αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα και το σχετικό φάκελο κοινοποίησε στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ευρεία πλειοψηφία, προτείνει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως χώρο μετεγκατάστασης των αθιγγάνων εκείνον της Μπιρμπίτας, ο οποίος έχει λάβει όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία πλέον ανήκει ο χώρος της Μπιρμπίτας και της Μακαρίας, δεν ανταποκρίνεται στο θέμα της μετεγκατάστασης εκεί των αθιγγάνων. Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ίων Σαγιάς, αφού άκουσε προσεκτικά όσα είπε ο δήμαρχος και μετά από εκτενή συζήτηση, γνωστοποίησε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή στην οποία ανήκει θα διαμεσολαβήσει για να αρθεί το αδιέξοδο, δεδομένου ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρέπει να εκδώσει την απόφαση μετεγκατάστασης. - 

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
 Δημοτικό γήπεδο  Α.Π.Σ. Αστέρα Αρφαρών Καλαμάτας  Ν.  Μεσσηνίας .
 
***  Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ανά όμιλο:Α΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ναντέρ (Γαλλία) 72-60
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 64-82
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μπουντιβέλνικ Κιέβου (Ουκρανία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 5-0 10
Μπαρτσελόνα 4-2 10
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-2 10
Ναντέρ 2-4 8
Παρτιζάν 1-5 7
Μπουντιβέλνικ 1-4 6
Β΄ ΌΜΙΛΟΣ
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Στρασμπούρ (Γαλλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 10
Αρμάνι Μιλάνο 3-2 8
Αναντολού Εφές 3-2 8
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-3 7
Μπάμπεργκ 2-3 7
Στρασμπούρ 0-5 5
Γ΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Σιένα (Ιταλία) 54-52
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) 71-78
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  74-82 .- ^
Invictus... μα και πώς να χάσει αυτός ο Ολυμπιακός!
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-41, 65-62, 74-82.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Ρόκα (Πορτογαλία), Παστουσιάκ (Πολωνία)
ΜΑΛΑΓΑ (Ζοάν Πλάθα): Σαμπόνις 4, Βιδάλ, Κάλουγουεϊ 10, Σουάρεθ 10 (1), Γκρέιντζερ 6, Βάσκεθ 6, Τούλσον 2, Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 6, Χέτσμαϊερ 11 (1), Κάνερ-Μέντλεϊ 11 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3(1), Λο 3, Ντάνστον 13, Σπανούλης 21 (4), Περπέρογλου 8 (1), Σλούκας 3 (1), Μπέγκιτς, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 19 (4).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 6-0 12
Γαλατασαράι 4-2 10
Μπάγερν Μονάχου 3-3 9
Ζιέλονα Γκόρα 2-4 8
Ουνικάχα Μάλαγα 2-4  8
Σιένα 1-5 7
Δ΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) 80-72
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 65-70
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-2 10
Λοκομοτίβ Κούμπαν 4-1 9
Παναθηναϊκός 3-3 9
Λαμποράλ Κούτσα 3-3 9
Ερυθρός Αστέρας 2-3 7
Λιέτουβος Ρίτας 1-5 7


***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2879  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1332  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1347  video.-
                                             ***   Σύνολο : 5558   βίντεο ανηρτημένα .-
 WWW.IN.GR 
www.simerininews.gr   ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~

KINOKI  ενημέρωση διαφήμιση 2013: http://youtu.be/Fiy_DUqYZJo ,

ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου