Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  20  Ιανουαρίου  2015  :
Μεσσηνιακά  και  Άλλα ......

~
 


 


 


*** 

“Αι ειδοί του Μαρτίου” και η έδρα της Μεσσηνίας

Τελευταία Ενημέρωση: 29/01/2015 11:05
Απαντά σήμερα η Συγγρού για την έδρα στη Μεσσηνία
Συλλογή υπογραφών για αλλαγή απόφασης από Α. Σαμαρά και κίνηση για επιστροφή Κ. Καραμανλή
Αίσθηση προκαλούν σε πανελλήνιο επίπεδο τα όσα συμβαίνουν στη Μεσσηνία με τη μοναδική έδρα της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις παρεμβάσεις για το θέμα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του τέως βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Μάλιστα, αθηναϊκές εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες συνδέουν το γεγονός με τη γενικότερη προσπάθεια αποδόμησης του τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού έχουν κληθεί να παραστούν οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας στις πρόσφατες εκλογές, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για το θέμα.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο κ. Σαμαράς - το έκανε άλλωστε και δημόσια - αναγνωρίζει την προσφορά του κ. Λαμπρόπουλου στην πολιτική ζωή, αλλά και στο κόμμα της Ν.Δ., αλλά σημειώνει με έμφαση ότι «ξεκίνησα πολιτικά από τη Μεσσηνία και δε γίνεται να την εγκαταλείψω».
Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, να προσθέσουμε δύο ακόμη στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρώτο έχει σχέση με μια κίνηση συλλογής υπογραφών και από προσωπικότητες εκτός του «γαλάζιου στρατοπέδου», προκειμένου να αλλάξει την απόφασή του ο κ. Σαμαράς. Το κείμενο είναι ήδη έτοιμο και διακινείται.
Το δεύτερο ενισχύει αυτό που γράφαμε χθες: δημιουργείται κίνηση υπέρ της επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τις επόμενες ημέρες, αν δοθεί το «πράσινο» φως από την Αθήνα, θα δημοσιευτεί. Πυρήνας είναι η πόλη της Καλαμάτας, αλλά ήδη, εκτός από το Σουληνάρι (Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων), ανάλογες κινήσεις γίνονται και στην Τριφυλία, από νυν και πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κομματικά στελέχη.
Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του κόμματος και ακραιφνής καραμανλικός, έθεσε με χθεσινή του δήλωση εμμέσως ζήτημα διαδοχής στη Ν.Δ. Όπως δήλωσε, «η Ν.Δ. έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009, θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Αντώναρος άσκησε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για τη μη παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα. «Έχω μάθει από το σπίτι μου να υποδέχομαι κάποιον και να τον ξεπροβοδίζω εγώ έως την πόρτα», δήλωσε με νόημα ο κ. Αντώναρος.
  *ΑΙ ΕΙΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ: Σύμφωνα με το ρωμαϊκό ημερολόγιο, «ειδοί» ήταν η 15η μέρα των μηνών Μαρτίου, Μαΐου, Ιουλίου και Οκτωβρίου. «Αι ειδοί του Μαρτίου» συγκεκριμένα έχουν μείνει στην ιστορία ως η μέρα δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα, στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ. Ο Καίσαρας, μάλιστα, είχε προειδοποιηθεί από ένα μάντη «να φοβάται τις ειδούς του Μαρτίου».
Η μέρα έφθασε και ο Καίσαρας, οδεύοντας προς τη Σύγκλητο, συνάντησε συμπτωματικά το μάντη. «Έφθασαν οι ειδοί» του είπε ο Καίσαρας ειρωνικά, εννοώντας ότι δεν του είχε συμβεί τίποτα κακό. «Ναι, αλλά δεν πέρασαν» του απάντησε ο μάντης.
Μπαίνοντας στη Σύγκλητο, ο Αρτεμίδωρος, ένας σοφιστής από την Κνίδο που έκανε παρέα με τον Βρούτο και ήξερε τι θα ακολουθήσει, προσπάθησε να δώσει στον Καίσαρα έναν κύλινδρο όπου είχε γράψει τα καθέκαστα. Όμως, το πλήθος που περιστοίχιζε τον Καίσαρα δεν επέτρεψε στον Αρτεμίδωρο να του κοινοποιήσει τα σχέδια για τη δολοφονία του, κι έτσι η προφητεία βγήκε αληθινή.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***   Καταγγελία για πλαστογράφηση απολογίας οδήγησε σε αναβολή της δίκης της δολοφονία του Αρχιμανδρίτη          
     
Για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Σε αναβολή για τους επόμενους μήνες οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι η δίκη για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Χώρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, εξαιτίας της ένστασης της υπεράσπισης για πλαστογράφηση από αστυνομικούς της προανακριτικής απολογίας του κατηγορούμενου Γεωργιανού.
Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου και διεκόπη για χθες, προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί επί της ένστασης για την πλαστογραφία με την κατάθεση νέων εγγράφων. Όμως, η κατάθεση χθες από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης γνωμάτευσης ιδιώτη γραφολόγου, οδήγησε τη διαδικασία σε αναβολή, προκειμένου να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη από δικαστικό γραφολόγο.
Στο εδώλιο κάθεται ένας 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος όμως αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ ήδη έχει καταδικασθεί ένας 18χρονος – σήμερα- Έλληνας σε 15 χρόνια κάθειρξης, για απλή συνέργεια στη δολοφονία.
Τη διαδικασία χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού παρακολούθησε και η πρόξενος της Γεωργίας.
Πλαστογραφία
Ο αρχιμανδρίτης πέρυσι το Φεβρουάριο βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, με χτυπήματα στο κεφάλι και πνιγμένος με ένα πουκάμισο. Ως δράστες συνελήφθησαν ο ανήλικος Έλληνας και ο Γεωργιανός. Ο Γεωργιανός, όμως, αρνείται, όπως προαναφέραμε, τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία.
Πάντως, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σοκ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μαρτύρων για τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του νεκρού αρχιμανδρίτη.
Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Γεωργιανού έχει καταγγείλει πλαστογράφηση της υπογραφής του πελάτη τους, από προανακριτικούς αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας κατά την προανακριτική απολογία του, ενώ και ο ίδιος ο κατηγορούμενος λέει ότι ποτέ δεν την υπέγραψε.
Χθες το πρωί, με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν στο δικαστήριο έκθεση γραφολόγου, η οποία εξέτασε έγγραφα της δικογραφίας, αλλά και έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του κατηγορουμένου και τα οποία προσκόμισε η Ασφάλεια. Στο συμπέρασμά της η γραφολόγος αποφαίνεται ότι η συγκεκριμένη υπογραφή δεν έχει τεθεί από τον κατηγορούμενο, αλλά πως με τη μέθοδο της απομίμησης επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η κατά προσέγγιση αποτύπωσή της. Κρατά, ωστόσο, ελάχιστες επιφυλάξεις, καθώς δεν εξέτασε τα πρωτότυπα έγγραφα.
Παρεμβαίνοντας ο εισαγγελέας Δ. Σταύρου, διευκρίνισε ότι το δικαστήριο κατά την προηγούμενη διακοπή του δε ζήτησε να γίνει γραφολογική εξέταση, αλλά να εξετασθούν από τους δικαστές τα έγγραφα. Τόνισε πως από τη στιγμή που κατηγορούνται αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για πλαστογραφία, το δικαστήριο πρέπει να διατάξει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, καθώς δεν μπορεί να στηριχθεί στην έκθεση ιδιώτη γραφολόγου. Παράλληλα, κατέθεσε άλλα δύο έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του κατηγορουμένου, ώστε να συγκριθούν κι αυτά με το επίμαχο.
Το δικαστήριο αποφάσισε το διορισμό του ειδικού δικαστικού γραφολόγου του Πρωτοδικείου Αθηνών, Κωνσταντίνου Κωτακίδη. Από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί ο διορισμός, εντός 3 ημερών θα πρέπει να ορκισθεί και εντός 20 ημερών από την ορκωμοσία του να καταθέσει την πραγματογνωμοσύνη του. Για το λόγο αυτό αποφασίσθηκε η αναβολή της υπόθεσης και ο ορισμός νέας ημερομηνίας. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η συνέχιση κράτησης του Γεωργιανού για άλλους 6 μήνες, καθώς σε λίγες ημέρες ολοκληρωνόταν η 12μηνη προφυλάκισή του.
Γενετικό υλικό άλλου ατόμου
Νωρίτερα, κατά την παρουσίαση άλλων στοιχείων, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου σημείωσε ότι το χρονικό διάστημα της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη ο Γεωργιανός βρισκόταν στην Πύλο. Ζήτησαν το υλικό από τράπεζες της περιοχής, το οποίο όμως δεν έχει διατηρηθεί.
Επίσης, κατέθεσαν ψυχιατρική γνωμάτευση για τον ανήλικο που έχει καταδικασθεί, στην οποία επισημαίνεται ότι οι περιγραφές του έχουν έντονη δημοσιογραφική χροιά και απεικονίζει τα γεγονότα ως παρατηρητής και όχι ως πρωταγωνιστής.
Τέλος, επισήμαναν ότι δεν έχουν βρεθεί γενετικό υλικό ή αποτυπώματά του στον τόπο της δολοφονίας, ενώ στα νύχια του θύματος βρέθηκε γενετικό υλικό ατόμου που δεν έχει προσδιορισθεί. 

*** Υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η Τρίπολη με μπροστάρηδες Μ. Θεοδωράκη & Κ. Γαβρά

Έντεκα προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, ανάμεσά τους και ο Μίκης Θεοδωράκης, συγκροτούν την επιτροπή διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021, από την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας. Στη διακήρυξη της επιτροπής διεκδίκησης επισημαίνεται: «Η Τρίπολη, ως πρωτεύουσα της Αρκαδίας, είναι η ελληνική υποψηφιότητα που μπορεί να αναπτύξει μια πολιτιστική αφήγηση και έναν πολιτιστικό διάλογο με οικουμενικό περιεχόμενο και διεθνή απήχηση. Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για το Δήμο της Τρίπολης να αναδείξει στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο κοινό τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου της Αρκαδίας, καθιστώντας το συμμέτοχο στην αναπτέρωση του αρκαδικού ιδεώδους. Σε μια χρονιά εορταστική, 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας (1821), αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδεθεί το όραμα της Ελευθερίας με το όραμα μιας ειρηνικής αναζήτησης της Ευδαιμονίας, σύγχρονου “ευ ζην”». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «η Τρίπολη φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη “πράσινη” πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, στρέφοντας το βλέμμα της πανοραμικά στις επιστήμες, τη διανόηση. Με αυτό τον τρόπο, η Τρίπολη δεν αρνείται, δεν αγνοεί, δεν εξορκίζει αλλά ούτε προσπαθεί να εξωραΐσει τα προβλήματα του αστικού της χώρου και της περιοχής της. H επίγνωση των ελλειμμάτων στην πολιτιστική ζωή και της υστέρησης σε υποδομές, την ωθεί σε μια διεκδίκηση του τίτλου, ώστε να αξιοποιήσει το θεσμό ως τον ισχυρό καταλύτη στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού αναπτυξιακού προγράμματος για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων μέσω της σύζευξης της περιβαλλοντικής συνείδησης με την καλλιτεχνική δημιουργία». Επικεφαλής της επιτροπής έχει τεθεί ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ενώ συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη-διευθύντρια Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός-αντιπρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Μαρία Γεωργοπούλου-διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Άγγελος Δεληβορριάς-τ. διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Χρήστος Ζερεφός- ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Μίκης Θεοδωράκης-μουσικοσυνθέτης, Νίκος Μανωλόπουλος-τ. διευθυντής Μεγάρου Μουσικής, Γιώργος Μιχαλακόπουλος-ηθοποιός, Παντελής Σκαγιάννης- καθηγητής Πολιτικής Υποδομών, Καίτη Τζιτζικώστα- πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Unesco. Το σήμα της υποψηφιότητας Tripolis Arcadia 2021 επιλέχθηκε με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στον οποίο κατατέθηκαν 17 προτάσεις. Και στις τρεις προτάσεις που κατατάχθηκαν πρώτες, το σύμβολο που επιλέχτηκε για να δώσει την οπτική ταυτότητα της υποψηφιότητας είναι ο Αυλός του Πάνα. Θέση στην τριάδα είχαν οι προτάσεις των Ηλία Καρύδη και Νικόλαου Παχή. Πρώτη αναδείχθηκε η πρόταση του Ευάγγελου Κασσαβέτη. -

***   Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Ταινίες που αδικήθηκαν στα Όσκαρ         
     
Στο περιθώριο της οσκαρικής φρενίτιδας, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αναζητεί τους λόγους που πρέπει να τοποθετούμε τα βραβεία Όσκαρ στη σωστή τους διάσταση, υπερτονίζοντας τις αδικίες στις οποίες έχουν υποπέσει στα χρόνια ζωής τους.
Από την καθηλωτική ρεαλιστική δημιουργία του Μεϊρέγιες [02/02 Η πόλη του θεού] που αγνοήθηκε για να τιμηθεί την ίδια χρονιά το κενό Chicago του Μάρσαλ και την υποβλητική ταινία του Λιντς [16/02 Ο άνθρωπος ελέφαντας], μέχρι τις αντίστοιχες δημιουργίες του Ρενουάρ [23/02 Η Μεγάλη Χίμαιρα] και του Καζάν [09/02 Ανατολικά της Εδέμ], που αδικήθηκαν από περισσότερο «πολιτικά ορθές» επιλογές της Ακαδημίας.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Λέσχης, με τη βοήθεια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, του Συλλόγου Φιλολόγων Μεσσηνίας και της Λέσχης Ανάγνωσης, έχει ετοιμαστεί ένα ειδικό αφιέρωμα, με ελεύθερη είσοδο, στην κινηματογραφική προσέγγιση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, τιμώντας τη μνήμη του την ίδια ημέρα που γεννήθηκε [18/02 Ο Καζαντζάκης στο σινεμά].
Όσο για την αφίσα του μήνα, επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε για τη Λέσχη ο graphic designer Octaviaan από την Πολωνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου
Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ -- CIDADE DE DEUS  [2002]
Σκηνοθεσία: Fernando Meirelles, Katia Lund
Παίζουν: Alexandre Rodrigues, Matheus Nachtergaele

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ -- EAST OF EDEN  [1955]
σκηνοθεσία: Elia Kazan
Παίζουν: James Dean, Raymond Massey

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ -- THE ELEPHANT MAN  [1980]
Σκηνοθεσία: David Lynch
Παίζουν: Anthony Hopkins, John Hurt

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου
Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ -- LA GRANDE ILLUSION [1937]
Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Παίζουν: Jean Gabin, Dita Parlo

Χώρος Προβολών: Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Ώρα: 21.15
Είσοδος: 4 ευρώ. Ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών  

***   Κινητό «μπουζουκάδικο»          
      
Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο «πόδι» σήκωσε ένας τσιγγάνος με το αυτοκίνητό του προχθές στο κέντρο της Καλαμάτας. Με «καψουροτράγουδα» στη διαπασών και σε τέτοια ένταση που έτριζαν τζάμια, οι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια. Ευτυχώς απομακρύνθηκε γρήγορα από την περιοχή για να πάει στην παρακάτω και να ξεσηκώσει τους επόμενους...  Β.Β.

*** “Ευρωπαίος” ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας  

ΟΙ 24 ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Στη λίστα και ο δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας 24 τοπικοί πολιτικοί ιθύνοντες προερχόμενοι από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια διορίστηκαν επισήμως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), στην πολιτική συνέλευση των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ε.Ε. Η αντιπροσωπεία θα συμμετέχει στην ΕτΠ εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των Περιφερειών και των Δήμων της Ελλάδας στην Ε.Ε. κατά την επόμενη πενταετία. Μεταξύ αυτών είναι και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Η ελληνική αντιπροσωπεία – η οποία απαρτίζεται από 12 τακτικά μέλη και 12 αναπληρωτικά μέλη – θα αποτελέσει τμήμα της νέας 350μελούς Ολομέλειας της ΕτΠ που εγκαινιάζει τον επόμενο μήνα μια νέα πενταετή θητεία. Κατά την έναρξη της νέας θητείας της ΕτΠ, η αντιπροσωπεία της Ελλάδας θα ενώσει τις δυνάμεις της με τις περιφερειακές και τις τοπικές εθνικές αντιπροσωπείες όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Η ΕτΠ υπάρχει από το 1994, μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, και συστάθηκε με στόχο να παρασχεθεί στις τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης η δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα 350 μέλη της ΕτΠ απαιτείται να είναι, στο σύνολό τους, αιρετοί πολιτικοί της χώρας τους οι οποίοι εκλέγονται στο Δήμο ή στην Περιφέρειά τους. Οι τοπικοί και περιφερειακοί πολιτικοί ιθύνοντες συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες έως έξι φορές ετησίως για την εξέταση πολιτικών προτεραιοτήτων και την έκδοση γνωμοδοτήσεων σχετικά με τη νομοθεσία της Ε.Ε. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίασή της στις 11-12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της πρώτης συνόδου ολομέλειας που θα σηματοδοτήσει τη νέα θητεία της ΕτΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας το σύνολο των μελών θα εκλέξει τον πρόεδρο και τον πρώτο αντιπρόεδρο της Συνέλευσης. - 

***  Δύο νέα σπήλαια εικάζεται πως υπάρχουν στην περιοχή του σκουπιδοεργοστασίου της Καλλιρρόης 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποτροπή της εγκατάστασης του σκουπιδοεργοστασίου στη θέση «Όνι» της Καλλιρρόης από τους συλλόγους που συμμετέχουν στην αντίστοιχη συντονιστική επιτροπή. Ο Σύλλογος των απανταχού Κωνσταντιναίων, με επιστολή του προς την Εφορεία Παλαιοντολογίας – Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας, επανέρχεται στο αίτημα που είχε διατυπώσει και πρόσφατα για τη διενέργεια αυτοψίας και την επαναγνωμοδότηση σχετικά με τη ΜΠΕ του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμπραξη με ΣΔΙΤ». Προς τούτο αποστέλλει φωτογραφία (μέσω Google earth), όπου απεικονίζονται οι θέσεις των δυο υπό διερεύνηση σπηλαίων (Βασιλικό-Ξαστέρι και Σπηλιά-Μούλικο) σε σχέση με την προτεινόμενη για τη δημιουργία σκουπιδοεργοοτασίου έκταση. Όπως αναφέρεται, οι θέσεις των σπηλαίων είναι ακριβείς και η τοποθέτηση τους πάνω στο χάρτη έγινε βάσει των συντεταγμένων της θέσης τους. Αποστέλλει, επίσης, σχέδιο με τίτλο «Εναλλακτική θέση “ΜΕΑ-ΧΥΤΥ 2.1”-Ενδεικτική γενική διάταξη έργων», το οποίο έχει συνταχθεί από τη μελετητική εταιρεία ENVIROPLAN Α.Ε για λογαριασμό της προσωρινής αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που έχει συνυποβληθεί με το φάκελο της ΜΠΕ από την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία, όπου απεικονίζονται διάφορα τεχνικά στοιχεία (κτηριακές εγκαταστάσεις - κλίσεις του εδάφους) που αναφέρονται στο προτεινόμενο έργο. Στα συνημμένα της επιστολής περιλαμβάνεται και ένα CD με φωτογραφίες από το Σπήλαιο Σπηλιά ή Μούλικο και το σπήλαιο Ξαστέρι, που ελήφθησαν από τη Σπηλαιολογική Εταιρεία Καλαμάτας. Τέλος, υπάρχει μία ακόμη φωτογραφία, όπου απεικονίζονται οι θέσεις των δυο υπό διερεύνηση σπηλαίων (Βασιλικό-Ξαστέρι και Σπηλιά-Μούλικο), η προτεινόμενη για τη δημιουργία σκουπιδοεργοστασίου έκταση και δυο έγγιστα αυτής σημεία που έχουν σημειωθεί κυκλικά με στυλό και αφορούν στη θέση δύο ακόμη σπηλαίων: του πρώτου, που κατά πληροφορίες βρίσκεται στο μέσο της απόστασης των δύο παραπάνω σπηλαίων, χωρίς να έχει εντοπιστεί η θέση του, και του δεύτερου, που επίσης δεν έχει εντοπιστεί ακριβώς, αλλά κατά πληροφορίες βρίσκεται ανατολικά από το κάτω μέρος της οικοπεδικής έκτασης που προτείνεται για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου και σε απόσταση εβδομήντα περίπου μέτρων από το τελευταίο σημείο της έκτασης και εντός συγκεκριμένης ιδιοκτησίας. Χ.Χ. - 

***

***  Αθλητική  Εφημερίδα :

***  Ανέλαβε όλες τις ευθύνες και παραιτήθηκε ο Κουρμπανάς (βίντεο & φωτογραφίες)         
        
 
 
Σε αναζήτηση προπονητή η Καλαμάτα
 Η …μπάλα των ευθυνών για το, καταδικαστικό ίσως στη μάχη της ανόδου στη Β’ Εθνική, χθεσινό αποτέλεσμα στο ματς με τον Παναρκαδικό μοιραία περιλαμβάνει τον προπονητή Νίκο Κουρμπανά, όμως εκείνος «υπερασπίστηκε» τον εαυτό του βγαίνοντας στην αντεπίθεση... Με θάρρος και ξεκάθαρες κουβέντες ανέλαβε όλη την ευθύνη και της ήττας και της μέχρι τώρα πορείας και ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: «Κατ΄αρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη του. Δεν έχω να πω κάτι για το παιχνίδι. Διεκδικήσαμε το παιχνίδι τουλάχιστον μέχρι να δεχτούμε το γκολ. Η ομάδα υπέστη μια οδυνηρή ήττα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και για την ήττα και για την πορεία τη ομάδας. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε από εμένα και δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος υπεύθυνος γι’ αυτό. Θέτω την παραίτησή μου στην διάθεση της διοίκησης της ομάδος. Ο κόσμος δικαιολογημένα φωνάζει και πρέπει να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ πλήρως στις προσδοκίες που είχε για την ομάδα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές γιατί πιθανόν να μην μπόρεσα να τους δώσω αυτά που θα μπορούσα να τους δώσω περισσότερα και να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για την συνεργασία που είχαμε. Να ευχαριστήσω και να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από την διοίκηση γιατί η διοίκηση υπήρξε καθ’ όλα τίμια απέναντί μου, ειλικρινής. Ωραίοι άνθρωποι, τίμιοι άνθρωποι, μου έδειξαν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Εύχομαι στην ομάδα να έχει καλή πορεία από εδώ και πέρα. Πιθανόν μια αλλαγή να αλλάξει τα δεδομένα. Μπορώ να πω ότι προσπάθησα αλλά καμιά φορά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται ακριβώς όπως τα θέλουμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα».
Συνάντηση της διοίκησης για το νέο προπονητή
 Η παραίτηση Κουρμπανά έπιασε μάλλον εξ απήνης τη διοίκηση της Καλαμάτας. Χθες το βράδυ ο Γιώργος Ράλλης με τους συνεργάτες του είχαν προγραμματίσει συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα και να ψάξουν για τον προπονητή που θ’ αναλάβει το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει την ομάδα στο β’ μισό του πρωταθλήματος. Πάντως, αν υπάρχει κάτι θετικό από τη χθεσινή μέρα είναι ότι τουλάχιστον οι ήττες Παναργειακού και Ελευσίνας είχαν ως αποτέλεσμα να μην διευρυνθεί η διαφορά των 6 βαθμών από την Καλαμάτα, μένοντας στα …ίδια, έστω κι αν Αιολικός και Λουτράκι μπήκαν πιο δυναμικά στη διεκδίκηση της πρωτιάς-ανόδου στον 3ο Όμιλο.
Αποδοκιμασίες και ελάχιστος κόσμος
 Δυό-τρεις εκατοντάδες ήταν οι φίλαθλοι της Καλαμάτας που βρέθηκαν χθες στο Στάδιο της Παραλίας και σίγουρα ο βροχερός καιρός δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την απουσία του κόσμου, που μετά το χθεσινό αποτέλεσμα «κρύωσε» ακόμη περισσότερο. Όπως συνέβη και στο προηγούμενο ματς, οι οργανωμένοι οπαδοί της Μαύρης Θύελλας επιτέθηκαν λεκτικά στους παίκτες, τη διοίκηση και τον πρώην πια προπονητή Νίκο Κουρμπανά, μετακινούμενοι μάλιστα στο ημίχρονο από τη νότια στη βορινή κερκίδα προκειμένου να είναι κοντά στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών.
Με 17 παίκτες η αποστολή της Καλαμάτας, λόγω Λαζάρου…
Η Καλαμάτα παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με 17 αντί για 18 ποδοσφαιριστές, αφού υπήρχε βεβαιότητα ότι θα φτάσει από την ΕΠΟ το δελτίο του Αντώνη Λαζάρου, του 23χρονου στόπερ που αποκτήθηκε από την Ερμιονίδα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο παίκτης δεν μπορούσε να δηλωθεί στο φύλλο αγώνος, στο οποίο εκτός από τους παίκτες που αγωνίστηκαν περιλαμβανόταν στη σύνθεση της Μαύρης Θύελλας και οι Κακαλής, Νικολόπουλος, Μούζος.
Η αποχώρηση Κουρμπανά «παγώνει» φυσικά τις όποιες μετεγγραφικές κινήσεις, με τα περιθώρια να είναι λίγο μεγαλύτερα πάντως, μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι «το Σάββατο 31/1/2015 οι υπηρεσίες της θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 14:00 προκριμένου να δέχονται αιτήσεις και να παραδίδουν δελτία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών» και επίσης, ότι «τη Δευτέρα 2/2/2015, τελευταία ημέρα της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, τα γραφεία της ΕΠΟ θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00».           
~ Παραίτηση Κουρμπανά Καλαμάτα 28-1-2015 ........
Video:  http://youtu.be/pys_w0c3ZVQ  ,

Video  2  : http://youtu.be/pgMkI5loUSw  , ~ Αποδοκιμασίες


Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Ερμής Κιβερίου – Ζακυνθιακός 1-2
Αιολικός – Δόξα Μανωλάδας 1-0
Πανελευσινιακός – Βύζας Μεγάρων 1-2
Μανδραϊκός – Αστέρας Μαγούλας 0-0
Λουτράκι - Παναργειακός 1-0
Καλαμάτα - Παναρκαδικός 0-2
ΠΑΟ Βάρδας - ΑΟ Κύμης 3-0 χ.α
Ρεπό: Αχαϊκή

~ Η βαθμολογία
1 Παναργειακός 26-7 32
2 Αιολικός 26-11 30
3 Πανελευσινιακός 22-11 28
4 Καλαμάτα 15-9 26
5 Λουτράκι ΠΑΟ 12-4 26
6 Δόξα Ν. Μανωλάδας 16-11 23
7 Παμβουπρασιακός 20-17 22
8 Ζακυνθιακός 21-17 20
9 Βύζας Μεγάρων 14-11 19
10 Παναρκαδικός 17-21 17
11 Ερμής Κιβερίου 11-12 14
12 Αχαϊκή 15-25 12
13 Αστέρας Μαγούλας 11-23 8
14 Μανδραϊκός 7-18 8
- Κύμης ΑΟ - -
-Η Κύμη έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

~** Η επόμενη αγωνιστική
(1/2/2015)
Ερμής Κιβερίου-Αχαϊκή
Ζακυνθιακός-Πανελευσινιακός
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Μανδραϊκός
Βύζας Μεγάρων-Παμβουπρασιακός
Αστέρας Μαγούλας-Λουτράκι ΠΑΟ
Κύμης ΑΟ-Καλαμάτα 0-3 χ.α.
Παναρκαδικός-Παναργειακός
 
***  Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας
Με τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής συνεχίστηκε η δράση στην Α' Κατηγορία.  Δευτέρα  26 Ιανουαρίου  2015  :
~ Ο ΑΟ Κυπαρισσίας συνέχισε το τρομερό του σερί και δεν δέχθηκε γκολ για 12η συνεχόμενη αγωνιστική (!), πέρασε εύκολα από την Ανδρούσα και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το "δώρο" του Ολυμπιακού Καλαμάτας που έσπασε το αήττητο του Παμίσου.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    1-1 
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ      2-1 
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ    0-3 
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    1-1 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ    2-1 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ    2-0 Τ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ   0-0 
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  2-1 

~**  ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ    
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ    
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ    
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  

***  Β’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Τετάρτης  28/01/2015 , (17η αγων.)
Στον δεύτερο όμιλο η αγωνιστική ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ στον πρώτο θα διεξαχθούν δύο αγώνες την Τετάρτη 11/2.
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ   1-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    1-6
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ    6-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ   18:00
Τετάρτη    11/02/15
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ   
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ    
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο    31/01/15
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ    
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ      
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ    
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ     
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ     
    Κυριακή    01/02/15     
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ    
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ    0-2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ    1-0
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    5-3
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   0-1
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ      4-0
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ   1-0
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 Σάββατο    31/01/15   
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ   
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.    
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ      
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ    
      Κυριακή    01/02/15   
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    ΚΑΜΠΟΥ  
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   

*** Σήμερα  για το Κύπελλο Ελλάδας :
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ   0-1 .-
Στους  8  προκρίνεται η ΞΑΝΘΗ  ! .-
 ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ   2-0 .-
Στους 8  Προκρίνεται  η ΑΕΚ  ! .-

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4037   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2317    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 328   video.- 
Σύνολον                                                    8682  βίντεο   .-


~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3385.-   
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347  ~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    839. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 361 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
~** http://www.newsbeast.gr/  .-


*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
~Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/23-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/24-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/24-25-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  εκλογών 25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου