Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  ...
~
Υπάρχουν μοναχοί που έχουν πνευματική τηλεόραση και είναι ασυρματιστές του Θεού.Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 



~ 3 Οκτωβρίου
Ιερομαρτύρων Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (1), επισκόπου και πολιούχου Αθηνών (†96) και των μαθητών αυτού και μαρτύρων Ρουστικού, Ελευθερίου και Δαμάριδος. Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας και των μαθητών αυτού καί διακόνων: Φαύστου, Γαίου, Ευσεβίου και Χαιρήμονος. Οσίου Ιωάννου του Χοζεβίτου, επισκόπου Καισαρείας Παλαιστίνης.Μαρτύρων Θεαγένους, Θεοκτίστου καί Θεοτέκνου.
(1)Ο Διονύσιος καταγόταν από την πόλη των Αθηνών. Έζησε και μαρτύρησε τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Δομετιανός. Διακρίθηκε για τη φιλοσοφική του κατάρτιση κα τη βαθιά του καλλιέργεια. Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και μέλος της Βουλής του Αρείου Πάγου. Το κήρυγμα όμως του Αποστόλου Παύλου άγγιξε την παιδευμένη και ευαίσθητη ψυχή του και βαπτίσθηκε. Αργότερα διαδέχθηκε στον επισκοπικό θρόνο των Αθηνών τον ευσεβή Ιερόθεο. Υπήρξε συγγραφέας πλήθους θεολογικών συγγραμμάτων. Επιβραβεύθηκε από το θεό για τη χριστιανική του δράση με το χάρισμα να επιτελεί θαύματα. Περιόδευσε σε πολλά μέρη της Δύσης, όπου κήρυξε τον ευαγγελικό λόγο και ερμήνευσε τις ιερές γραφές. Όταν έφθασε στο Παρίσι συνελήφθη και αργότερα αποκεφαλίσθηκε. Μαζί του μαρτύρησαν και δύο μαθητές του, ο Ρουστικός και ο Ελευθέριος. Ο ηγεμόνας της περιοχής έδωσε εντολή να μη θάψει κανείς τα άγια λείψανα των μαρτύρων, όμως κάποιοι χριστιανοί τα φύλαξαν και όταν δεν υπήρχε πλέον φόβος τα ενταφίασαν με τιμές.~
Σήμερα 03/10/2017 εορτάζουν:
Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, Αγία Δάμαρις η Αθηναία
~  Ἦχος δ’.
~  Χρηστότητα ἐκδιδαχθείς, καὶ νήφων ἐν πᾶσιν, ἀγαθὴν συνείδησιν ἱεροπρεπῶς ἐνδυσάμενος, ἤντλησας ἐκ τοῦ Σκεύους τῆς ἐκλογῆς τὰ ἀπόῤῥητα, καὶ τὴν πίστιν τηρήσας, τὸν ἴσον δρόμον τετέλεκας, Ἱερομάρτυς Διονύσιε. Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (Πολιούχου Αθηνών) - 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/_QHXttOisgc  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
~
*** Αφημένος στην τύχη του ο δρόμος μέχρι τις Κιτριές 
Ένας από τους πιο τουριστικούς δρόμους της Μεσσηνίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εκείνος που καταλήγει στις Κιτριές. Καθημερινά τον χρησιμοποιούν εκατοντάδες επισκέπτες και μη, ενώ και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου υπάρχει κίνηση, σίγουρα λιγότερη αλλά αρκετή.
Αφορμή αυτού του ρεπορτάζ είναι η κατάσταση του εν λόγω δρόμου, από το σημείο που ξεκινούν τα όρια με το Δήμο Δυτικής Μάνης, δηλαδή στο Αρχοντικό Αβίας, όπου όταν κάποιος βρεθεί αισθάνεται άμεσα τη διαφορά.
Από τη μια, άσφαλτος και καλή κατάσταση και, από την άλλη, ένα οδόστρωμα που μόνο σε μια περιοχή που θέλει να λέγεται τουριστική δεν αρμόζει.
Να σημειωθεί εδώ ότι πριν από λίγα χρόνια κάτοικοι και επαγγελματίες είχαν φτάσει στο σημείο να ζητήσουν η περιοχή μέχρι τις Κιτριές να ενταχθεί στο Δήμο Καλαμάτας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την τότε Δημοτική Αρχή.
Επιστρέφοντας στο σήμερα, το «Θάρρος» διέσχισε για ακόμα μια φορά το δρόμο μέχρι τις Κιτριές, με την εικόνα που συναντήσαμε να είναι απογοητευτική. Πέραν του οδοστρώματος, είδαμε πως τα περισσότερα σήματα (που πολλά δείχνουν επικίνδυνη στροφή) έχουν σβηστεί από τον πολυκαιρία.
Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ως θετικό ότι, τουλάχιστον, χθες είδαμε όλους τους κάδους απορριμμάτων άδειους.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου, όμως δε στάθηκε δυνατό να μιλήσει σχετικά μαζί μας λόγω φόρτου εργασίας.
Ας ελπίσουμε η κατάσταση αυτή, που επικρατεί για πολλά χρόνια, να αλλάξει άμεσα, γιατί είναι κρίμα για την περιοχή!
dromosmani (1).jpg
Η πινακίδα απ’ όπου ξεκινά το Αρχοντικό Αβίας, που ουσιαστικά αποτελεί τα όρια των δύο Δήμων: από το πρώτο κιόλας μέτρο ξεκινούν τα μπαλώματα στο οδόστρωμα
 
Στην πρώτη στροφή που συναντά κάποιος στο δρόμο για Κιτριές βλέπει τις ταμπέλες της σήμανσης στο έδαφος. Είναι για μήνες εκεί…

Λίγα μέτρα μετά κρυμμένο σε κλαδιά ελιάς υπάρχει σήμα που δείχνει επικίνδυνη στροφή. Βέβαια, ακόμα και αν δεν υπήρχε το κλαδί, πάλι δε θα φαινόταν, αφού έχει σβηστεί εντελώς



Ανάμεσα στο Αρχοντικό και στο Ακρογιάλι υπάρχει ένα χαρακτηριστικό σημείο όπου σχεδόν πάντα οι διερχόμενοι θα δουν ένα βουνό είτε από μπάζα είτε από σκουπίδια. Αυτή τη φορά, εκτός από μπάζα, είδαμε και κομμάτι πίσσας που άφησε κάποιος!



Ευθεία στο Ακρογιάλι: η εικόνα και σε αυτό το σημείο είναι απογοητευτική, ενώ φαίνεται ότι πίσσα έχει να πέσει χρόνια

Σάντοβα: μπορεί οι κάδοι να είναι άδειοι, αλλά γύρω τους υπάρχουν μπάζα, με αυτούς που τα πέταξαν να αγνοούν επιδεκτικά τις ταμπέλες του Δήμου

Από τις πιο επικίνδυνες στροφές για όσους τη γνωρίζουν. Επίσης εκεί η σήμανση έχει σβηστεί, ενώ ακριβώς πριν υπάρχουν κάδοι!

Άλλη μια ταμπέλα χαμένη στα κλαδιά ελιών

Κομμάτι του οδοστρώματος έχει υποχωρήσει. Κάποιος ιδιώτης, προφανώς, αποφάσισε να βάλει ένα ελαστικό αυτοκινήτου, ώστε να προφυλάξει τους διερχόμενους οδηγούς

Κιτριές: η κατάληξη του δρόμου, σημείο όπου καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες κόσμου, με τα μπαλώματα κι εκεί να έχουν την τιμητική τους
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** VIDEO εκδρομών –διαδρομών...ΣΠΟΡΑΔΑΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 29-02/10/2017:

 
 
 
 
 
 1 ~** Αλόννησος -Νησιά  Αγίου Γεωργίου- Σκόπελος με πλοίο 2/10/2017: https://youtu.be/jWW6HtK3dgY .-
~**Αλόννησος-Γιάρος Β .Σποράδες 2-10-2017:
 https://youtu.be/ApjHMHK-7HQ  .-
~**Αλόννησος φτάνοντας 2/10/2017:
 https://youtu.be/tMEbUHruC24  .-
4 ~**  Αλόννησος-Σκόπελος με το πλοίο 2/10/2017: https://youtu.be/_MmBL6RDuHk  .-
~**ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ από Σκιάθο 2-10-2017:
 https://youtu.be/-CiFTniI5mo  .-
~** Σκιάθος  Αλόννησος  Σκόπελος  με   κρουαζιερόπλοιο Άγιος Νικόλαος  2/10/2017: https://youtu.be/G3aGrh4k0lw   .-
~*ΣΚΙΑΘΟΣ  από το πλοίο  2/10/2017:
https://youtu.be/qA0C_EU58_E   .-
8 ~*Σκιάθος  διαδρομή για Ι. Μ. Ευαγγελίστρια  2/10/2017:
 https://youtu.be/PAh6n2ocXyU .-
  Ακολουθούν ...  video  από το κινητό μας ...:
9~* ΜΑΝΤΟΥΔΙ  2  2017:
https://youtu.be/TCnvWo_SCN8  .-
10~ Μαντούδι 4  30-09-2017 :
https://youtu.be/48yZEsCkx14.-
11~Μαντούδι Εύβοια  2017:
https://youtu.be/i18Y8afqOss  .-
12~Σκιάθος  2017 :
https://youtu.be/A8bgfa9g7CY  .-
13~Σκιάθος 3  κουκουναριές 2017:
https://youtu.be/tA6h9ykRy_c   .-
14~Σκιάθος 4  2017:
https://youtu.be/vyRVBKv-l2o   .-
15 ~Μαντούδι  30-09-2017:
https://youtu.be/4YUiOgr_b50   .-
16~Σκιάθος 30-09-2017:
https://youtu.be/gFcVzAW2Sns .-
17~Σκιάθος  2017:
https://youtu.be/wnvVpsUQykE  .-
18~Σκιάθος 2  2017:
https://youtu.be/_XGswBPvqYs .-
19 ~Σκιάθος  κουκουναριές  2017:
https://youtu.be/Xk4B8T-JEw4  .-
20~Μαντούδι 2  -2017:
 https://youtu.be/XvyFLfMA6io .-

*** Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σταυρόπουλου «Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ» 
Συγκίνηση και δυνατά συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα στην παρουσίαση του βιβλίου του ιατρού ουρολόγου και συγγραφέα, Νίκου Σταυρόπουλου, «Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ – Πίστις, Αγών, Νίκη», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια, το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία.
Πρόκειται για ένα βιβλίο ευγνωμοσύνης και επιστροφής στα βασικά του δρόμου της ζωής. Η φιλοσοφία ενός ανθρώπου του μόχθου, του πατέρα του συγγραφέα, ο οποίος, δυστυχώς, στις αρχές του καλοκαιριού «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα.
Για το βιβλίο μίλησε η ψυχολόγος, Γιώτα Παπαγεωργίου. Αποσπάσματα διάβασαν η Ελένη Δρακουλάκου και ο Χρήστος Χήναρης, ενώ την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Ιωάννα Μαντούδη.
Για το βιβλίο αναγνώστηκε και επιστολή – εισήγηση του προέδρου του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, Στάθη Παρασκευόπουλου.
Συγκινημένος ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας, Νίκος Ι. Σταυρόπουλος. «Ο πυρήνας του βιβλίου είναι και ο τίτλος του βιβλίου. Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ. Τα πάντα στη ζωή γίνονται και μπορείς να είσαι νικητής, αρκεί να πιστέψεις και να αγωνιστείς. Μόνο αν πιστέψεις και αγωνιστείς για αυτό θα βγεις νικητής. Εντάξει είναι απλό, αρκεί να το σκεφτείς λίγο. Αλλά...».
Την παρουσίαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, οι πρώην δήμαρχοι, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος, ο πρώην αντινομάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Πανόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπαιδευτικοί, ιατροί και μαθητές.
     Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Χαλαρός κι ευδιάθετος την Κυριακή στην Τριφυλία ο Λευτέρης Αυγενάκης 
Την Τριφυλία επισκέφθηκε την Κυριακή ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης διατηρεί στενούς δεσμούς με την περιοχή και δη την Κυπαρισσία, καθώς επιστημονικός του συνεργάτης είναι ο Κυπαρίσσιος Νίκος Κερερές.
Ο γραμματέας της Ν.Δ., μαζί με συνεργάτες του και βουλευτές της Αχαΐας, το Σάββατο έκανε περιοδεία στα Καλάβρυτα και την Κλειτορία. Με την ευκαιρία της περιοδείας στην Αχαΐα και έπειτα από πρόσκληση – πρόταση του συνεργάτη του, Νίκου Κερερέ, την Κυριακή το πρωί, χαλαρός κι ευδιάθετος, επισκέφθηκε την Κυπαρισσία, απολαμβάνοντας μια μικρή βόλτα στο Κάστρο και την Πάνω Πόλη, καθώς και στην κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη!
Το μεσημέρι, ο Λευτέρης Αυγενάκης με τη σύζυγό του, Λένα, και με την οικογένεια του Νίκου Κερερέ και συνεργάτες του γευμάτισαν στη Μαραθόπολη και ακολούθως αναχώρησε για την Αθήνα.
Ο γραμματέας της Ν.Δ. γοητεύτηκε από την ομορφιά της περιοχής της Κυπαρισσίας, λέγοντας πως θα την επισκεφθεί ξανά και, μάλιστα, σύντομα. Αυτή, βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την περιοχή, καθώς είχε βρεθεί και πριν από δύο χρόνια, το 2015, ως τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ν.Δ.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σημαντική αύξηση της ροής εισόδου μεταναστών στη χώρα μας… 
Ακόμα 75 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες το πρωί ανοιχτά της Πύλου και μεταφέρθηκαν στις ακτές της Μεσσηνίας…
Κρίνοντας στατιστικά τους τελευταίους μήνες, στη Μεσσηνία έχουν στηθεί τόσες επιχειρήσεις διάσωσης και προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών όσες δεν είχαν στηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι ένα σοβαρό δείγμα ότι οι «εισροές» μεταναστών στη χώρα μας έχουν αυξηθεί και πάλι για τα καλά, κι αν υπολογίσουμε ότι τα σύνορα είναι «κλειστά», επανέρχεται το ερώτημα: πόσους αντέχει η χώρα μας ακόμα; Πού θα φιλοξενηθούν και υπό ποιες συνθήκες όλοι αυτοί οι άνθρωποι;
Ερωτήματα που παλαιότερα ακούγαμε κατά κόρον, αλλά πλέον, απ’ ό,τι φαίνεται, αφορούν ελάχιστους…
Το μόνο που ενδιαφέρει άπαντες είναι το να φύγουν το γρηγορότερο αυτοί οι άνθρωποι από την περιοχή και ας πάνε όπου θέλουν…
Κ. Γαζ.

Πότε θα το λύσουν το θέμα;       
Πρέπει, επιτέλους, να υπάρξει μια σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών. Η μεταφορά τους από τους διακινητές δε θα σταματήσει ποτέ και η Μεσσηνία είναι πέρασμα. Άρα, πολλοί θα καταλήγουν σε εμάς. Πρέπει να εξασφαλισθεί ένας σταθερός χώρος όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά, αλλά με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, και να μη γίνεται κάθε φορά γαϊτανάκι το ποιος θα τους πάρει και σε ποιο εγκαταλελειμμένο κτήριο θα τους πάνε!  Β.Β. 

*** 5.000.000 ευρώ χρέη Μεσσηνίων στο Δημόσιο σε μία και μόνο δικάσιμο
Ασφυκτικά γεμάτο το πινάκιο του τριμελούς ειδικού φορολογικού δικαστηρίου Καλαμάτας
 Με πάνω από 50 υποθέσεις για μη καταβολή βεβαιωμένων χρεών, ξεπερνώντας η κάθε μία τα 100.000 ευρώ, συνεδρίασε χθες το Τριμελές Ειδικό Φορολογικό Δικαστήριο Καλαμάτας.
Το εν λόγω δικαστήριο συνεδριάζει κάθε δύο μήνες και τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με δικηγόρους που ασχολούνται με φορολογικές υποθέσεις, έχει παρατηρηθεί αύξηση κατηγορούμενων πολιτών για μη πληρωμή των χρεών τους στο Δημόσιο.
  Πολλά χρέη
Το πινάκιο χθες, έξω από την αίθουσα που συνεδρίασε το Τριμελές Φορολογικό Δικαστήριο, καταλάμβανε τρεις σελίδες και ο αριθμός των υποθέσεων εξέπληξε ακόμα και τους δικηγόρους. Το σύνολο των υποθέσεων, λοιπόν, πλην μίας για έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων για ανύπαρκτες συναλλαγές, αφορούσε στη μη καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο.
Μάλιστα, αρκετοί από τους 50 κατηγορουμένους αντιμετώπιζαν και την κατηγορία «κατ’ εξακολούθηση».
  Με ένα… σμπάρο 5 εκατ. ευρώ
Πενήντα, δηλαδή, συμπολίτες μας κατηγορούνταν για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 100.000 ευρώ και άνω έκαστος. Συνολικά, κατηγορούνταν το λιγότερο για οφειλές 5.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Κι αυτό σε μία και μόνο δικάσιμο του Ειδικού Φορολογικού Δικαστηρίου.
Οι φορολογούμενοι βρέθηκαν απέναντι στο νόμο του 1990 που προβλέπει ότι η παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο, που είναι βεβαιωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον αυτή αναφέρεται στη μη καταβολή τριών συνεχών δόσεων, ή προκειμένου για χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ, σε καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών από τη λήξη του χρόνου καταβολής τους, διώκεται ύστερα από αίτηση του προϊσταμένου των υπηρεσιών προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας τους και τιμωρείται με ποινή φυλακίσεως.   Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Αξιολόγηση του προσωπικού στο Δήμο Καλαμάτας 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε ότι από χθες «άρχισε η αξιολόγηση προσωπικού. Είμαστε απολύτως υπέρ της αξιολόγησης. Όλοι αξιολογούνται. Είναι αδιανόητο να μην αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε αυτό είμαι κατηγορηματικός!».
Πρόσθεσε δε τα εξής: «Είναι προτιμότερη η κακή αξιολόγηση, παρά η ανυπαρξία αξιολόγησης. Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί, διότι είναι υποχρεωτική και από το νόμο και από τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ως Δημοτική Αρχή, η αξιολόγηση να είναι αντικειμενική, διότι μπορεί να τιναχθεί στον αέρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης, όταν, ως παράδειγμα, λάβουν όλοι άριστα. Τότε οδηγούμαστε στη μη αξιολόγηση».

*** Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η μη πληρωμή διοδίων είναι πράξη αντίστασης και ανυπακοής» (φωτογραφίες & βίντεο) 

Επισκέφθηκε στα κρατητήρια Καλαμάτας τον 47χρονο που δεν πλήρωνε διόδια

 Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρέθηκε απόψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να συναντήσει τον 47χρονο Στράτο Δασκαρόλη, ο οποίος εκτίει την ποινή των 42 ημερών που του επέβαλε το Πταισματοδικείο Καλαμάτας.

Η εν λόγω ποινή επιβλήθηκε, επειδή πέρασε 7 φορές τα διόδια χωρίς να πληρώσει.
Την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας συνόδευαν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελεχος της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος καθώς και ο συνήγορος του 47 χρονου Κώστας Κρόμπας. 
Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλάι του Στράτου Δασκαρόλη έχουν σταθεί πολλές παρατάξεις και συλλογικότητες εντός και εκτός Καλαμάτας, ενώ να σημειωθεί ότι την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Καλαμάτα υπέρ του.
Μόλις η κα Κωνσταντοπούλου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα κρατητήρια της Καλαμάτας δήλωσε ότι βρέθηκε στην πόλη από αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον να είναι δίπλα στον Στράτο Δασκαρόλη, έναν άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα ανυπακοής απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει όλους να μας υποδουλώσει.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ακόμα ότι η μη πληρωμή διοδίων είναι πράξη αντίστασης και ανυπακοής, ενώ για την περίπτωση του κ. Δασκαρόλη, είπε ότι εκθέτει το σύστημα που τον βάζει φυλακή την ώρα που τα μεγαλολαμόγια, οι μεγαλοκαναλάρχες και τα μεγαλοκαθίκια του συστήματος κυκλοφορούν ελεύθερα και βγάζουν γλώσσα στους απλούς πολίτες.
«Όλο αυτό αποτελεί μια πράξη ενός πολίτη που προσκαλεί και τους υπόλοιπους πολίτες να πράξουν αντίστοιχα το καθήκον τους και να υπερασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια όλων μας» σχολίασε.
Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι είναι η ημέρα της δικαιοσύνης, με τη δικαιοσύνη να είναι εκτεθειμένη, γιατί φυλάκισε τον Στράτο Δασκαρόλη, την ώρα που κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μπόμπολας.
Κλείνοντας είπε ότι είναι αυτονόητο για το κόμμα της, αλλά και τους ανυπάκουους πολίτες, ότι θα σταθεί δίπλα σε όποιον αντιστέκεται.
Σε ερώτηση που θέσαμε αν η ίδια καλεί τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι είναι υπέρ της ανυπακοής, υπέρ του να μην πληρώνει κανείς χαράτσια, φόρους και εισφορές υποτέλειας, όπως και υπέρ του δικαιώματος στην ελεύθερη διακίνηση και μετακίνηση των πολιτών. Όπως συμπλήρωσε, αυτή τη στιγμή οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας είναι έρμαια και αντικείμενο εκμετάλλευσης από μεγαλοεργολάβους, που είναι υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Έτσι υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει υποχρέωση διοδίων για δρόμους που είναι σε κατάσταση αδιανόητη εν έτει 2017 και για έργα που δεν έχουν γίνει.
Τέλος, συνεχίζοντας την ερώτηση αν η ίδια πλήρωσε διόδια για να φτάσει χθες στην Καλαμάτα, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι δεν πλήρωσε.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video: Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα διόδια - Καλαμάτα 3-10-2017 , . https://youtu.be/WuNW98y0aXg .-

*** Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 4/10/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***


*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** O Παναθηναϊκός δεν πεθαίνει. Πρέπει, όμως, να σηκωθεί
Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, τη δύσκολη περίοδο που έρχεται και την ανάγκη να βρεθεί σίγουρη λύση.               ~Τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο το απόγευμα του Σαββάτου με τον ξεσηκωμό των οπαδών, εκτός από συγκινητικά και ανατριχιαστικά, έδειξαν κάτι πολύ σημαντικό. Ότι ο Παναθηναϊκός στο σύνολό του δεν πεθαίνει. Τουλάχιστον, όχι ακόμη. Είναι τέτοια η δύναμη αυτού του συλλόγου, αλλά και του κόσμου του, που ακόμα, όσο δύσκολες και αν είναι οι στιγμές, ο οργανισμός ζει. Και να είστε σίγουροι ότι αυτή η εικόνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν μόνο η αρχή. Βλέπετε, οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει, πια, την κατάσταση, έχουν αντιληφθεί και αυτοί τα λάθη τους και από εδώ και στο εξής είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν με κάθε κόστος. 
Θα πείτε «μα, φτάνει αυτό για την ανάσταση του Συλλόγου;». «Όχι», είναι η απάντηση. Τα παραπάνω είναι οι αντιδράσεις που δείχνουν ζωή -ακόμα- και που στέλνουν μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση. Από εδώ και πέρα απαιτούνται οριστικές λύσεις για να βγει σε πρώτη φάση η χρονιά και μετά το τέλος της να αναζητηθεί το νέο μεγάλο αφεντικό. Δύσκολα πράγματα, αλλά κανείς δεν πρέπει να παρατήσει την προσπάθεια. 
Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ως νέος πρόεδρος, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με επιφανείς Παναθηναϊκούς, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα και μαζί με άλλες προσπάθειες (ΟΑΚΑ στα ντέρμπι, έκδοση νέων διαρκείας, πιθανότατα συνδρομή από κόσμο) να συγκεντρωθεί το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται μέχρι τον Δεκέμβριο. Το επόμενο διάστημα, οι προσπάθειες θα είναι μεγάλες και οι συναντήσεις πολλές, ώστε να «ψηθούν» σε πρώτη φάση αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα και αν, τελικά, θα ανταποκριθούν αυτοί που πρέπει στο κάλεσμα. Ευχή όλων είναι αυτό να συμβεί. Όχι, φυσικά, διότι με κάτι τέτοιο θα σωθεί οριστικά ο Παναθηναϊκός, αλλά διότι θα μπει μια πρώτη τάξη, θα... παρθεί μια πρώτη ανάσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. 
Ας κάνουν όλοι ό,τι μπορούν γι' αυτά τα... πρώτα. Προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο η ομάδα μέχρι και τον Δεκέμβριο όταν και θα γίνουν αναγκαστικά πωλήσεις και φυσικά να μη διαλυθεί. Είναι ιστορικό χρέος αυτών που μπορούν, να βοηθήσουν ουσιαστικά την αγαπημένη τους ομάδα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. 
Οφείλουν να το πράξουν και ας έχουν ένα μικρό «κόστος». Τα υπόλοιπα, οι κινήσεις για την οριστική λύση δηλαδή για το «αύριο», είναι πράγματα που πρέπει να συζητηθούν και να τεθούν στη συνέχεια, αφού πρώτα ξεπεραστεί ο πρώτος «σκόπελος» και βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τους επόμενους μήνες. Αφού συμβεί αυτό, θα προχωρήσουν και τα «μακροπρόθεσμα» που αφορούν την επόμενη σεζόν και τη λύση για την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ. Με την ευχή όλων, φυσικά, να αντιμετωπιστούν επιτέλους τα προβλήματα και να μπει ένα τέλος στα όσα δραματικά περνάει ο Παναθηναϊκός.


***

~ ~ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**   
 
~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5821   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3725   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3711  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.257   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου