Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
~
Η Αμερική μοιάζει με κουρελού
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣτην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μια κουρελού. Η Αμερική είναι σαν τον αργαλειό που αφομοιώνει όλα τα κουρέλια.
ΜΕΤΣΟΒΟ  1913  
ΜΕΤΣΟΒΟ 1913
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ κρεωπολία 1913 
Παραμυθιά 1913
~ 7 Φεβρουαρίου
Των εν Νικομήδεια αγίων 1003 μαρτύρων. Οσίων Παρθενίου(1)επισκόπου Λαμψάκου (†4ος αι.), Λουκά του εν Ελλάδι(2) (†946) και Πέτρου του εν Μονοβάτοις. Μάρτυρος Θεοπέμπτου και των συν αυτώ 6 μαρτύρων εκ Φρυγίας. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Αλικιανού (Κρήτης), του Διβόλη (†1867).
(1)O όσιος Παρθένιος καταγόταν από την Βιθυνία και ήταν γιος του διακόνου Χριστόφορου, από τον οποίο διδάχθηκε τη ορθόδοξη πίστη και παράδοση και την πρώτη γραμματική του μόρφωση. Σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός και αφοσιώθηκε με ζήλο στην προσευχή, την εργασία και την μελέτη των θείων γραφών, επιθυμώντας να αποκτήσει υψηλή θεολογική κατάρτιση, ώστε να δύναται να υπηρετήσει ουσιαστικότερα την εκκλησία. Του άρεσε να ψαρεύει στη λίμνη πού ήταν κοντά στο μοναστήρι και τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των τα μοίραζε στους φτωχούς. Την όλη του σεμνή παρουσία, εκτίμησε ο επίσκοπος Μελιτοπόλεως, ο οποίος τον χειροτόνησε ιερέα. Αργότερα ο Μητροπολίτης Κυζίκου Ασχόλιος, τον κατέστησε επίσκοπο Λαμψάκου. Η πόλη Λάμψακος, φημιζόταν την εποχή εκείνη για τους πολλούς και φανατικούς ειδωλολάτρες. Ωστόσο ο άγιος με την ενάρετη ζωή του, το ήθος και τα σοφά παραινετικά του λόγια, κατόρθωσε να έλθουν οι περισσότεροι ειδωλολάτρες στην εκκλησία. Εκοιμήθη εν ειρήνη.
(2)O όσιος Λουκάς γεννήθηκε το 896 στη Φωκίδα, όπου οι γονείς του είχαν αγοράσει κτήματα και έβοσκαν ζώα. O Λουκάς αφού τελείωσε το σχολείο ανέλαβε την φύλαξη των ζώων του και συγχρόνως ασκούσε επίπονα το σώμα του και την ψυχή του. Όταν πέθαναν οι γονείς του, μοίρασε όλα τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και μετά από πολλές περιπλανήσεις εγκαταστάθηκε οριστικά στο Όρος Στείριον όπου με άλλους μοναχούς έκτισε Μονή, στην οποία λόγω της πνευματικότητάς του και της μεγάλης του φήμης συνέρεαν πλήθη κόσμου προς οικοδομή και παρηγοριά. Εκοιμήθη οσιακά το 953.  ~
Σήμερα 07/02/2017 εορτάζουν:
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου, Όσιος Λουκάς ὁ ἐν Στειρίῳ ὄρει ἄσκησας, Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Tῷ μύρῳ τοῦ Πνεύματος, ποιμὴν Λαμψάκου ὀφθείς, τὴν θείαν ἐνέργειαν παρὰ Θεοῦ δαψιλῶς θαυμάτων ἐπλούτησας, δαίμονας ἀπελαύνειν, ἀσθενοῦντας ἰᾶσθαι, νόσους ἀποδιώκειν καὶ πληρῶν τὰς αἰτήσεις, Παρθένιε ἱεράρχα, τῶν προσιόντων σοι.
~* Απολυτίκιο Αγ. Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου - 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/SnZzOZWPjO4  .-

~
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος
*** «Ετοιμοπόλεμο» για καταδιώξεις το νέο πλωτό του Λιμεναρχείου Καλαμάτας 
 
Τα νερά της Μεσσηνίας περιπολεί από χθες το νέο πλωτό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, το οποίο ανακατασκευάσθηκε με δωρεά ιδιώτη επαγγελματία και του Δήμου.
Το πρωί, παρουσία του διοικητή της Ε΄ Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχου Σταμάτη Καλογείτονα, του κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας, πλοιάρχου Παναγιώτη Μποτίνη και του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, έγινε η καθέλκυση και ο αγιασμός του πλωτού.
Επίσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Πέτρο Τσιμικλή, που βοήθησε στην επισκευή του πλωτού και στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, για την οικονομική βοήθεια.
  Για καταδιώξεις
Ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης κ. Καλογείτων επισήμανε ότι, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος, το συγκεκριμένο είναι το τρίτο σκάφος το οποίο διατίθεται στη Νότια Πελοπόννησο, λόγω των αυξημένων αναγκών για επιτήρηση, αστυνόμευση και καταδίωξη. «Το συγκεκριμένο σκάφος είναι προστιθέμενη αξία στις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο για τη δωρεά του, για την ανακατασκευή και επισκευή του», πρόσθεσε.
Ο λιμενάρχης Καλαμάτας κ. Μποτίνης ευχαρίστησε την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα παραχώρησης του πλωτού σκάφους, κλειστού τύπου, το οποίο διαθέτει αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες. «Για να είναι επιχειρησιακό το συγκεκριμένο σκάφος χρειάσθηκε η βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας και ευχαριστούμε το δήμαρχο γι’ αυτό», κατέληξε.
Ο κυβερνήτης του σκάφους, αρχικελευστής κ. Γαληνός, σημείωσε ότι το σκάφος είναι περίπου 23 ετών και βασικός του ρόλος είναι η καταδίωξη: «Θα μπορέσουμε πλέον να καλύψουμε το Μεσσηνιακό κόλπο με ένα γρήγορο σκάφος. Επιχειρησιακά μάς δίνει περισσότερες δυνατότητες, ώστε να κάνουμε καταδίωξη, καθώς αυτό ήταν το σημείο που η περιοχή μας “πονούσε”. Η ταχύτητά του είναι αρκετά μεγάλη και η αυτονομία του είναι περίπου στις 7 ώρες». O κ. Γαληνός πρόσθεσε ακόμη ότι το πλήρωμά του αποτελείται από 4 άτομα.
  Θα επισκευασθεί και το κτήριο
Ο δήμαρχος Καλαμάτας από την πλευρά του σημείωσε πως είναι υποχρέωση του Δήμου να στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας στις δύσκολες εποχές που ζούμε. «Με την ένταση που παρατηρείται, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, αναφέρομαι και στην παρανομία, η οποία λόγω και της οικονομικής κρίσης είναι πλέον μια καθημερινή υπόθεση και στη θάλασσα, το Λιμενικό μας πρέπει να στηρίζεται από τις τοπικές δυνάμεις. Το κάναμε για να επισκευασθεί αυτό το σκάφος και θα το κάνουμε και στο μέλλον. Έχουμε προγραμματίσει ενέργειες ώστε να στεγασθεί σε καλύτερες συνθήκες το Λιμενικό», τόνισε ο δήμαρχος.
Ερωτώμενος αν αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα βοηθήσει και στην επισκευή του κτηρίου, ο κ. Νίκας είπε τα κτήρια του Λιμενικού πρέπει να συντηρηθούν εξωτερικά, αλλά να γίνουν παρεμβάσεις και στο εσωτερικό, ενώ υπάρχει προγραμματισμός γι’ αυτό.
«Υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις του Λιμενικού Ταμείου, οι οποίες και θα αναληφθούν και θα γίνει αξιοποίηση όλων των κτηρίων για τα οποία έχει λόγο ο Δήμος. Το Λιμενικό πρέπει να βοηθηθεί και δεν πρέπει να είναι 50-60 άνθρωποι σε ένα κτήριο που είναι παλιό και σε κακή κατάσταση εσωτερικά. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το τι θα κάνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από πλευράς Δήμου και Λιμενικού Ταμείου θα υπάρξει συνδρομή για καλύτερες συνθήκες στέγασης», διευκρίνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι μέχρι το Πάσχα θα ανακοινώσει περισσότερα.
Τέλος, εκ μέρους της Ένωσης Λιμενικών Νοτίου Πελοποννήσου ο κ. Σαράντος Καμβύσης τόνισε:
«Αγωνιζόμαστε εδώ και 6 χρόνια για να αναβαθμισθεί η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας με ένα σκάφος μεγαλύτερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Όταν το προηγούμενο σκάφος που είχαμε, το φουσκωτό, έπαθε μεγάλη βλάβη, αμέσως η ηγεσία έδωσε διαταγή και ήρθε αυτό το σκάφος, το οποίο με τη συνδρομή του Δήμου αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα. Έγινε αξιόπλοο και επιχειρησιακά έτοιμο, έτσι ώστε να συνδράμει σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια στο Μεσσηνιακό κόλπο και όχι μόνο. Πάγιο αίτημά μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να αναβαθμισθεί η επιχειρησιακή μας δυνατότητα, γιατί όλο αυτό θα το εισπράξει εν τέλει η ελληνική κοινωνία».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** "Βόμβα" 23 εκατομμυρίων ευρώ στα θεμέλια του Δήμου Καλαμάτας 
Στην τελευταία απολογιστική οικονομική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο ορκωτός λογιστής που έλεγξε τους απολογιστικούς πίνακες, στα αρνητικά της εικόνας του δήμου, έθιξε και το θέμα των 23 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστά από διεκδικήσεις υπαλλήλων, λόγω μη καταβολής ενός ειδικού επιδόματος και δεν υπάρχει καμία σχετική μέριμνα για το θέμα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δέχτηκε το οικονομικό κενό που υπάρχει, παραδέχτηκε ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, αλλά, σε τελευταία ανάλυση σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα της Πολιτείας να το αποφασίσει και να χρηματοδοτήσει ανάλογα τους δήμους. "Μέχρι τότε δεν έχουμε άλλη λύση παρά να αμυνόμαστε σε κάθε δικαστική απόφαση", πρόσθεσε ο κ. Νίκας.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η πραγματικότητα που δείχνει ότι δικαστικές αποφάσεις επιβάλλουν σε δήμους να καταβάλουν αναδρομικά στους εργαζομένους τους τα χρήματα που έχουν περικοπεί λόγω των μνημονίων από το 2011.
Με βάση τις –άμεσα εκτελεστές– αποφάσεις, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κατάσχεση των λογαριασμών των δήμων, οι οποίοι φτάνουν σε οικονομικό αδιέξοδο, κινδυνεύοντας να μην μπορούν να καταβάλουν ούτε τη μισθοδοσία του μήνα. Να συμπληρώσουμε εδώ ότι στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκε ότι ένας μέρος των ΚΑΠ που παίρνει από την κεντρική κυβέρνηση, αντί για έργα πηγαίνει και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Την ίδια στιγμή,  μάλιστα, η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υπαλλήλων των ΟΤΑ και του Δημοσίου, εξαντλώντας τα περιθώρια δημοσιονομικών αντοχών αλλά και ανοχών των Ευρωπαίων εταίρων. Όπως πρόσφατα διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), με τους οποίους συναντήθηκε, εργασιακά, μισθολογικά και άλλα ζητήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ θα επιλυθούν είτε με τροπολογίες που θα περάσουν είτε μέσω του πολυνομοσχεδίου που προετοιμάζεται από το υπουργείο και πρόκειται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση.
  «Δεν έχουμε κονδύλια»
 «Δεν αρνούμαστε να δώσουμε χρήματα στους εργαζομένους, αλλά και εμείς ως δήμος έχουμε μεγάλη περικοπή πόρων, οπότε δεν διαθέτουμε κονδύλια. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας δώσει αυτά τα χρήματα, ώστε να μην μπλοκάρονται οι λογαριασμοί μας», συμπλήρωσε ο κ. Νίκας.
Πάντως, ποσό άνω των 300.000 ευρώ από τους λογαριασμούς δήμου της χώρας έχει ήδη κατασχεθεί ύστερα από απόφαση του αρμόδιου Πρωτοδικείου που επιβάλλει στον δήμο να καταβάλει στους εργαζομένους τα χρήματα που έχασαν εξαιτίας των περικοπών που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια.
 Ο συγκεκριμένος Δήμος έχει προσφύγει στο Άρειο Πάγο κατά της απόφασης, ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «μπορεί η υπόθεση να τελεσιδικήσει σε ένα χρόνο. Στο μεταξύ, όμως, οι λογαριασμοί του δήμου θα παραμείνουν δεσμευμένοι;».
Οι εργαζόμενοι κατέφυγαν στο δικαστήριο προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχασαν από το 2011 έως σήμερα λόγω της εφαρμογής των δημοσιονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν, όπως η μείωση των αποδοχών τους, η απώλεια του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και η μείωση των αποδοχών όσων βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα και προχώρησαν στην κατάσχεση μετά τη δικαίωσή τους.
  Ομαδική προσφυγή 
Όπως είναι απόλυτα φυσικό, τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση αναδρομικά των χρημάτων που έχασαν λόγω των περικοπών σχεδιάζουν να ακολουθήσουν και άλλοι εργαζόμενοι, μεμονωμένα ή ως Σωματεία Εργαζομένων.
Οι δήμαρχοι εξηγούν ότι πρόκειται για διεκδικήσεις που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να ικανοποιηθούν, αντίθετα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών από όπου εξυπηρετούνται οι τρέχουσες ανάγκες των δήμων, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της μισθοδοσίας.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Αναβολικά κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών από γυμναστήριο της Καλαμάτας (φωτογραφία) 
Ουσίες που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα αναβολικά, εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σε έρευνα που έκανε σε γυμναστήριο της Καλαμάτας,  στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.
Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης στο γυμναστήριο 40χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν 199 δισκία και 13 «φυσίγγια» διαλυμάτων (2 με σκόνη και 11 με υγρό), καθώς και 17 κενές σύριγγες.
Οι ουσίες θα σταλούν στον ΕΟΦ για να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις.

***  "Έφυγε" ένας μεγάλος φίλος της Καλαμάτας 
Με βαθιά θλίψη, ο Δήμος Καλαμάτας πληροφορήθηκε την εκδημία, στις 4 Φεβρουαρίου 2017, του Christian Ljunggren, μεγάλου μαέστρου της χορωδιακής μουσικής και πρωτεργάτη του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Ο αείμνηστος μαέστρος υπέκυψε στα 75 χρόνια του, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπιζε με σθένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήλθε στην Καλαμάτα και διηύθυνε τις σπουδαίες τελετές ενάρξεως και λήξεως του Φεστιβάλ τον Οκτώβριο του 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων εντυπωσίασε το κοινό και τους χορωδούς, ενώ υπεβάλετο σε χημειοθεραπεία.
Ο Σουηδός Christian Ljunggren, με σπουδές στη θεολογία, στη μουσική και στη μουσικολογία, δεν υπήρξε μόνο μεγάλος καλλιτέχνης και εξαιρετικός συντονιστής των μουσικών προγραμμάτων της Σουηδικής Ραδιοφωνίας επί 20ετία, αλλά και επαγγελματίας με σπουδαίες οργανωτικές ικανότητες, καθώς και βαθιά γνώση ακόμη και των οικονομικών παραμέτρων του καλλιτεχνικού χώρου. Οι ιδιότητές του αυτές καταδεικνύουν την πολυμερή προσωπικότητά του, που συνεδύαζε την υψηλή καλλιτεχνική ενασχόληση με την πρακτικότητα. Υπήρξε, επίσης, γνώστης του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.
Στο πλαίσιο της Interkultur, της οποίας διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής αναπτύσσοντας παγκόσμια δράση, ενώ στο τέλος της ζωής του τιμήθηκε και με το αξίωμα του Επιτίμου Προέδρου, ο Christian Ljunggren έβαλε τα θεμέλια του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, προετοίμασε τη διενέργειά του για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 και είχε το γενικό συντονισμό κατά την εξέλιξή του. Η συνεργασία του με το Δήμο Καλαμάτας υπήρξε άψογη και ο Δήμαρχος τον τίμησε, επιδίδοντάς του αντίγραφο της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας, μετά τη λήξη του Διαγωνισμού.
Ο Π. Νίκας απέστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στη σύζυγο του εκλιπόντος, Margaretha, καθώς και στον Πρόεδρο της Interkultur.

*** Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Τρίτη 7/2/2017 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα σύντομης διάρκειας (όμβρος). Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.
Μέσα στις πιθανές καταιγίδες ενδέχεται να πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με ριπές που θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο.
Το φορτίο αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης θα μειωθεί σταδιακά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Η αγορά αναζητά βιώσιμες εξαγορές και συγχωνεύσεις 
Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αποτελούν βασική πρακτική εταιρειών, παγκοσμίως, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών. Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (57%) προσδοκούν ότι θα επιδιώξουν ενεργά συμφωνίες κατά τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα της EY.
Επιπλέον, στην Ελλάδα, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις προχωρούν στο πλαίσιο της προσπάθειας των επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της τελευταίας επταετίας. Η κρίση αυτή έχει οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση της κατανάλωσης με δεδομένη τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 25%, τη δραστική μείωση της καταναλωτικής δαπάνης κατά περίπου το ίδιο ποσοστό και επιπλέον τη μείωση του εργατικού δυναμικού της χώρας κατά πάνω από 20%.
Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διατηρούν τα ποσοστά ανεργίας στα επίπεδα του 23% και τον αριθμό των ανέργων πάνω του 1 εκατομμυρίου. Κατά συνέπεια, συγχωνεύσεις και εξαγορές που διατηρούν τις θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο ή αυξάνουν την προοπτική απασχόλησης σε αυτόν θεωρούνται ως οι αποδοτικότερες σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής.
Η βιωσιμότητα των εξαγορών αυτών αποτελεί βασικό ερώτημα σε ό,τι αφορά όχι μόνο την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης των νέων σχημάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την ώρα που το 76% των στελεχών της αγοράς εκτιμούν ότι οι ευκαιρίες εξαγορών βελτιώνονται ή παραμένουν σταθερές, μόνο το 26% θεωρούν ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς.
Στην Ελλάδα, πέραν των τραπεζικών συγχωνεύσεων, έχει προχωρήσει και μία σειρά από συγχωνεύσεις και εξαγορές που φιλοδοξούν να φέρουν επιτυχή αποτελέσματα σε κλάδους όπως η ασφαλιστική αγορά ή η ενέργεια. Ο τομέας ωστόσο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το λιανεμπόριο.
Παράγοντες της αγοράς, επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία, ότι στον τομέα αυτό απαιτούνται όχι μόνο να προωθηθούν αποτελεσματικές λύσεις αλλά επίσης τα σχήματα που θα προκύψουν να έχουν ισχυρές εγγυήσεις βιωσιμότητας.
Η περίπτωση της Μαρινόπουλος είναι η πλέον χαρακτηριστική. 10800 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον αέρα. Το ίδιο ισχύει και για εκατοντάδες προμηθευτές που υποχρεώθηκαν σε κούρεμα των οφειλόμενων προς αυτούς κατά 50%, με σημαντικές συνέπειες στη βιωσιμότητά τους. Ήταν ωστόσο -σε μεγάλο βαθμό- οι ίδιοι προμηθευτές που είδαν τα My market να τους εξοφλούν στο ακέραιο, όταν εκείνα εξαγόρασαν το δίκτυο της Βερόπουλος, εξασφαλίζοντας παράλληλα 4200 θέσεις εργασίας.
Βασική διαφορά: Η πρώτη εξαγορά αφορούσε σε μία υπερδανεισμένη επιχείρηση που ανέπτυξε ένα τεράστιο δίκτυο, χωρίς να πληροί προϋποθέσεις βιωσιμότητας. Η δεύτερη αφορούσε στην επιχειρηματική πρωτοβουλία μίας επιχείρησης που απέδειξε στην πράξη τις θετικές επιπτώσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.

*** Καλό ταξίδι, μπαρμπα-Γιώργη… 
Έναν καλό φίλο χάσαμε χθες όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο «Θάρρος». Κάθε απόγευμα, εδώ και χρόνια, περιμέναμε το τηλεφώνημά του, πότε για να μας πει ένα «γεια και καλή δουλειά», πότε για να μας απαγγείλει ένα ποίημα…
Μπαρμπα-Γιώργη, καλό σου ταξίδι… Θα μας λείψει η γλυκύτητα του λόγου σου και η ευγένεια της ψυχής σου…
Οι εργαζόμενοι του «Θάρρους»

*** Αρχίζει το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι την Παρασκευή- Όλο το πρόγραμμα 
Το κέφι, η αισιοδοξία, η διασκέδαση θα κυριαρχήσουν και φέτος στο Καλαματιανό Καρναβάλι, το 5ο κατά σειρά, που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
Την τελετή έναρξης θα παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Walkman the band.
Το Σάββατο δε, 18 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα επίσης και επίκεντρο την πλατεία 23ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση με παρουσιαστή τον Σάββα Πούμπουρα. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «48 ores ft Lukia».
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο, θα γίνει διαγωνισμός μίμησης και μεταμφίεσης, με τίτλο "Dejα Vu". Θα ακολουθήσει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, ο τελικός των παιχνιδιών στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 10.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ντίσκο πάρτυ στο ξενοδοχείο Elite.
Το καρναβάλι θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με τη μεγάλη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 2.30 μ.μ., με κατάληξη στην κεντρική πλατεία, και θα την παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου.
Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ, θα βραβευθούν οι νικήτριες ομάδες στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

***ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι και με ποιον τρόπο «άρπαξε» την εξουσία

Πρώτη Δημοσίευση: 28/01/2017 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/01/2017 18:46
Εδώ και δύο περίπου χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει (μαζί με τους ΑΝΕΛ) τη διακυβέρνηση της χώρας, με πρωθυπουργό τον πρόεδρό του Α. Τσίπρα. Για τους λόγους που αναλύονται αμέσως πιο κάτω, η κυβέρνηση Τσίπρα της πρώτης φοράς Αριστεράς είναι η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες (αστικές) κυβερνήσεις, εφόσον με την ιδεοληψία , απραξία και ανικανότητα των μελών της έχει οδηγήσει τη χώρα σε παραλυσία και τους πολίτες σε απόγνωση. Με τις συνθήκες που επικρατούν, είναι αδύνατον να ορθοποδήσει η οικονομία, ενώ με την ακολουθούμενη πολιτική δυσχεραίνεται συνεχώς και η προοπτική να αλλάξει κάτι στο μέλλον (μείωση φόρων και γραφειοκρατίας, που αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για το ξεκίνημα των επενδύσεων, που θα φέρουν δουλειά και ανάπτυξη). Ο κατήφορος συνεχίζεται σήμερα, και ουδείς γνωρίζει μέχρι πού θα φθάσει το μέγεθος της καταστροφής και ο εξευτελισμός της χώρας.
Για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έφθασε τη χώρα σε αυτό το σημείο καταστροφής και τους πολίτες σε πτώχευση, θα πρέπει προηγουμένως να ερευνήσουμε ποιος πραγματικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, ποια ακριβώς είναι η ιδεολογία και η πολιτική του, με ποιον τρόπο κατέλαβε την εξουσία και, στη συνέχεια, τι επιδιώκει με την κατάληψη της εξουσίας, Αυτό είναι αναγκαίο, προκειμένου οι πολίτες που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγουν στις προσεχείς εκλογές το ίδιο λάθος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σχετική ιστοσελίδα του, εμφανίζεται να έχει, μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Ιδεολογία ΚΚΕ Εσωτερικού, Ευρωκομμουνισμός), Πολιτική θέση.: Αριστερά, Προκάτοχος: Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, Ιδεολογία: Ευρωκομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Οικοσοσιαλισμός. Με νεότερη τροποποίηση η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως σοσιαλδημοκρατία, δημοκρατισμός σοσιαλισμός . Οικοσοσιαλισμός, Κοσμικισμός, Ήπιος Ευρωκομμουνισμός, Αριστερισμός. Πρόσφατα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά του και ιδιαίτερα αυτό της μαρξιστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ τα εξαφάνισε και τα αντικατέστησε κυρίως με συνθήματα : του τύπου «Γυρίζουμε σελίδα : Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Ισχυρή δημοκρατία». Αυτό έγινε, προφανώς, για να παραπλανεί ή να προκαλεί σύγχυση στους αστούς ψηφοφόρους σχετικά με την κομμουνιστική ή μη ιδεολογία του. Από τα πιο πάνω συνάγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη διατήρηση της εξουσίας, εμφανίζεται, ανάλογα με το τι τον βολεύει , ως μαρξιστικό (ριζοσπαστική αριστερά) ή αστικό (κεντροαριστερό) κόμμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι πολιτικές του δε διαφέρουν από αυτές των συντηρητικών κομμάτων
Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να λειτουργεί το 2004 ως εκλογική συμμαχία αριστερών κομμάτων και οργανώσεων , μεγαλύτερη συνιστώσα των οποίων ήταν ο ΣΥΝ (Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας), όπως μετονομάστηκε το ΚΚΕ εσωτερικού. Ο Τσίπρας ξεκίνησε ως μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ) του δογματικού ΚΚΕ . Όμως, αργότερα μεταπήδησε στο ρεβιζιονιστικό κομμουνισμό (ΚΚΕ εσωτερικού),  ο οποίος προήλθε από τη διάσπαση του ΚΚΕ (1968).. Στο ΚΚΕ εσωτερικού εντάχθηκαν αρκετοί ευκατάστατοι αστοί αλλά και διανοούμενοι, οι οποίοι θεωρούσαν ότι είναι πολύ «μπανάλ» να είσαι διανοούμενος και δεξιός. Πρόκειται για τους «σαλονάτους» κομμουνιστές, στους οποίους ανήκει και ο Τσίπρας.
Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε ο Α. Αλαβάνος (Συνέδριο 2004), ο οποίος αργότερα παραιτήθηκε για να προωθήσει στην αρχηγία τον Α. Τσίπρα, ο οποίος και εξελέγη στη θέση αυτή το 2008. Πρόσφατα για την ενέργειά του αυτή , δηλαδή την προώθηση του Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Αλαβάνος εμφανίζεται πικρά μετανοιωμένος, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά του Τσίπρα και των στενών συνεργατών του, εγκαλώντας τους ότι μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία και ότι « η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Τσίπρα, την οποία χαρακτήρισε ως «την πιο πουλημένη κυβέρνηση. Δεν πούλησε καμιά κυβέρνηση σε τέτοια έκταση και σε τόσο βάθος όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, από το 2012  άσκησε μια σκληρή πολιτική στην τότε συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου- Κουβέλη (μέχρι την αποχώρηση του), τόσο μέσα όσο και εκτός Βουλής. Μάλιστα έφθασε σε σημείο προπηλακισμού πολιτικών και δημοσιογράφων που υποστήριζαν τις συμφωνίες με τους δανειστές (μνημόνια 1ο και 2ο) Ακόμη, με την παρότρυνσή του διάφορες ομάδες του πραγματοποιούσαν απαράδεκτες ενέργειες (ως λ.χ. διάλυση παρελάσεων, προτροπή ορισμένων εκπαιδευτικών προς τους μαθητές Γυμνασίων της χώρας για φασκέλωμα των επισήμων των παρελάσεων κ.λπ.).
Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης-1-2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό ψήφων 36,34% Στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται αυτοί που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ λόγω ιδεολογίας (νεοκομμουνιστές , αναθεωρητές , αριστεροί μαρξιστές), αποτελούν το 4% περίπου . Οι υπόλοιποι, δηλαδή το 32,34%, αν και δεν έχουν καμιά ιδεολογική σχέση, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για διαφόρους λόγους και κυρίως λόγω απογοήτευσής τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και εξαπάτησής τους από το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα: Ένα τμήμα ψηφοφόρων της μεσαίας, μικρομεσαίας και αγροτικής τάξης (μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.), απογοητευμένοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση, παρά το γεγονός ότι ως μισθωτοί και συνταξιούχοι κ.λπ. είχαν υποστεί σοβαρές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ένα άλλο τμήμα πολιτών ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστεψε τα πειστικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο τους, υποσχέθηκε ιδιαίτερα ότι: α) θα επαναφέρει τη 13 η σύνταξη, β) στους χαμηλοσυνταξιουχους με σύνταξη κάτω των 700 ευρώ δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γ) κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, δ) κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση από έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, ε) πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης, στ) αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, ζ) επαναφορά του κατώτατου μισθού, η) άμεση δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα, θ) επαναφορά του εργασιακού δικαίου, ι) αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.λπ. Από τις υποσχέσεις αυτές, καμίας δεν πραγματοποιήθηκε. Δόθηκαν μόνο και μόνο για να παραπλανήσουν ή και να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους. Του Δημ. Γ. Χριστοφιλόπουλου
Ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
 
*** ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ η ΕΛΛΑΔΑ! Οι ΜΠΙΖΝΕΣ ΡΑΜΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ χτυπούν τα συμφέροντά μας...

~  Χοντρές δουλειές κάνει ο Έντι Ράμα και ο Ταγίπ Ερντογάν, τόσο χοντρές που όλη την Κυριακή τα αλβανικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν μόνο με αυτό το θέμα.
Η συμμαχία Αλβανίας- Τουρκίας είναι δεδομένη και έχει δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τη χώρα μας.
Ο Έντι Ράμα μετά την επιστροφή του από το Κοσσυφοπέδιο αναχώρησε για 24ωρη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου το Σάββατο είχε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα δεν παρέλειψε να «διαφημίσει» την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη με ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραψε:
«Γεύμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Ερντογάν για το έργο του αεροδρομίου της Αυλώνας, την αλβανική αεροπορική εταιρεία και άλλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα».
Δεν είναι τυχαίο πως η Πανόραμα (αλβανική εφημερίδα) θυμίζει πως τον Αύγουστο του 2013, πριν ο Ράμα αναλάβει επίσημα την Πρωθυπουργία, επισκέφθηκε την Τουρκία μαζί με τους υπουργούς του Ντιτμίρ Μπoυσάτι, Σαϊμίρ Ταχίρι, Νταμιάν Γκικνούρι, Ιλίρ Μπέκια και Εντμόντ Χατζινάστο, και ακριβώς στους τομείς αυτούς, δηλαδή της εξωτερικής πολιτικής, της δημόσιας τάξης, της ενέργειας και μεταφορών και της υγείας, η αλβανική πλευρά ζήτησε την βοήθεια της τουρκικής για «την προώθηση των μεταρρυθμίσεων».
Τέλος σύσσωμος ο αλβανικός τύπος τονίζει πως θεωρεί, ο Ράμα, απαραίτητη την κατασκευή αεροδρομίων στη νότια Αλβανία (βόρεια Ήπειρο), κάτι που θα βοηθούσε κυρίως την ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο αλβανικός Τύπος έχει γράψει για σχέδια ανέγερσης τέτοιων αεροδρομίων στους Άγιους Σαράντα, στην Αυλώνα, στο Αργυρόκαστρου και στην Κορυτσά.

*** ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ των ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ! Κραυγή Αγωνίας από όσους το ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ...

~  Σκλάβοι στα σπίτιά τους έχουν γίνει οι κάτοικοι της Ηπείρου μας, από τις σπείρες Αλβανών κακοποιών που τρομοκρατούν την ελληνική επαρχία.
Χαρακτηριστικά, προχθες αργά το μεσημέρι, η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, κάτοικος του Ορεινού, και ένας συγχωριανός της, όταν αντιλήφθηκαν πως ο ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο χωριό, βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών, ειδοποίησαν την αστυνομία και κλείστηκαν στο σπίτι.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης υποστηρίζει, ότι τα χωριά βρίσκονται «στο έλεος Αλβανών κακοποιών» και συνεχίζει: «Παρά της δεσμεύσεις που έλαβα επανειλημμένως από τους αρμόδιους ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια, θα ενισχυθεί η αστυνομία στα σύνορα και θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες, δεν είδαμε τίποτα μέχρι σήμερα».
Καιρός είναι το κράτος των Αθηνών να ξυπνήσει. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Ο ίδιος εκτιμά πως οι αρμόδιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και προσθέτει: «χάθηκε το αίσθημα ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι ακρίτες να κοιμούνται με το όπλο δίπλα από το κρεβάτι και να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους».

*** ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ! Ένας ΓΙΓΑΝΤΑΣ σε ΥΠΝΩΣΗ! Στοιχεία Δικαίωσης...

~   Μπορεί ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα να πλήττεται βαθύτατα από την κρίση, είναι όμως και εκείνος ο τομέας που έχει τις δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας πλούτου για τους αγροπαραγωγούς. Όλα αυτά φυσικά δικαιώνουν τον Κ.Βελόπουλο που το φωνάζει κάθε μέρα. Παραγωγή πλούτου από τον αγροτικό τομέα.
Με την εσωτερική κατανάλωση να μειώνεται συνέχεια, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, οι εξαγωγές είναι η ευκαιρία για τους αγρότες. Λαχανικά, βερίκοκα, κεράσια, ροδάκινα, πορτοκάλια, ντομάτες, φρούτα με κουκούτσια, σταφύλια, ελαιόλαδο, τυριά, σιτάρι, αλλά και καπνός ξεπουλάνε σε Αυστραλία, Πολωνία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βέλγιο, Κύπρο και Ουγγαρία.
Πάμε να δούμε τα στοιχεία που δείχνουν πως μιλάμε για έναν γίγαντα εν υπνώσει.
•Τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα ροδάκινα αναδεικνύονται οι «πρωταθλητές» όλων των αγροτικών προϊόντων. Η αξία των εξαγωγών τους είναι στα 234,5 εκατ. ευρώ και γίνονται ανάρπαστα χτυπώντας πρωτιές στην Πολωνία και αποσπώντας το 69% των εισαγωγών τους, στην Ιταλία με μερίδιο 49,7%, στην Αγγλία (39,4%) και στη Γερμανία (28,1%), ενώ στη Γαλλία η χώρα μας είναι δεύτερος προμηθευτής έχοντας το 20% των εισαγωγών τους.
•Στα λαχανικά η Ελλάδα είναι ο πρώτος προμηθευτής της Αυστραλίας και οι εξαγωγές μας αντιστοιχούν στο 19,9% των εισαγωγών τους. Στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και στην Αγγλία είμαστε τρίτοι προμηθευτές με τα προϊόντα μας να αντιπροσωπεύουν το 19,8%, το 11,2% και το 8,5% των εισαγωγών τους, αντίστοιχα. Η αξία των εξαγόμενων λαχανικών είναι 237,9 εκατ. ευρώ.
•Το παρθένο ελαιόλαδο αγοράζεται από την Ιταλία, όπου είμαστε δεύτεροι προμηθευτές της χώρας με μερίδιο 15,7%, ενώ δεύτεροι είμαστε και στη Γερμανία και στον Καναδά αποσπώντας το 12,9% και το 10,5% των εισαγωγών τους. Στις ΗΠΑ είμαστε τέταρτοι προμηθευτές με το 2,7% των εισαγωγών τους. Η αξία του εξαγόμενου ελαιολάδου είναι 198,1 εκατ. ευρώ.
•Οι ελληνικές ντομάτες «τραβιούνται» από τη Φινλανδία, όπου είμαστε οι δεύτεροι προμηθευτές της χώρας με μερίδιο 20,1% στις εισαγωγές τους, την Αγγλία με 13,2% όπου καταλαμβάνουμε την τέταρτη θέση, την Ολλανδία με 10,1% και είμαστε οι τρίτοι προμηθευτές, ενώ και στην Πολωνία οι ελληνικές ντομάτες είναι στην πέμπτη θέση των εισαγωγών τους με 6,2%.
•Εντυπωσιακή είναι η ζήτηση και των ελληνικών πορτοκαλιών. Η αξία των εξαγωγών είναι 150 εκατ. ευρώ. Είμαστε πρώτοι προμηθευτές της Ρουμανίας κερδίζοντας το 72,9% των εισαγωγών τους, αλλά και της Ουγγαρίας με το 51,3%. Στην Πολωνία είμαστε δεύτεροι πωλητές με 13,5% και τρίτοι στη Γερμανία με 7,9%.
•Τα τυριά μας κερδίζουν έδαφος στην Κύπρο, όπου είμαστε δεύτεροι προμηθευτές με 21,2% και στη Σουηδία πέμπτοι με 9,5%.
•Τα ελληνικά σταφύλια αρέσουν στη Ρουμανία, όπου η χώρα μας είναι ο τρίτος προμηθευτής με 12,7%, όπως και στη Γερμανία με 10,5%.
•Τα νωπά φρούτα με κουκούτσια φτάνουν πρώτα στη Ρουμανία με μερίδιο 37,4% στις εισαγωγές τους, ενώ η χώρα μας είναι πέμπτος προμηθευτής της Γερμανίας με 5,5%.
•Αλλά και το σκληρό, ανάλεστο σιτάρι αγοράζεται κατά προτίμηση πρώτο από την Τουρκία και στην Ιταλία είμαστε οι τέταρτοι εξαγωγείς της.
•Ψηλά είναι η χώρα μας και στις εξαγωγές καπνού. Η Ελλάδα είναι πρώτος προμηθευτής της Βουλγαρίας με 53,9% των εισαγωγών της, επίσης πρώτος του Βελγίου με 34,3%, ενώ η χώρα μας είναι στη δεύτερη θέση της Γερμανίας και της Ολλανδίας με 14,2% και 11,4% των εισαγωγών τους.
Πρώτος προμηθευτής η Ελλάδα σε 14 χώρες
Η Ελλάδα είναι στην πρώτη πεντάδα εξαγωγών σε πολλές χώρες. Αθροιστικά η χώρα μας είναι:
•1ος προμηθευτής σε 14 χώρες σε 35 προϊόντα
•2ος προμηθευτής σε 17 χώρες σε 23 προϊόντα
•3ος προμηθευτής σε 13 χώρες σε 20 προϊόντα
•4ος προμηθευτής σε 10 χώρες σε 17 προϊόντα
•5ος προμηθευτής σε 10 χώρες σε 12 προϊόντα
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες αγορές η χώρα μας είναι ο πρώτος προμηθευτής περισσότερων του ενός αγροτικών προϊόντων. Για παράδειγμα, στη Βουλγαρία η Ελλάδα είναι ο πρώτος προμηθευτής σε 13 προϊόντα (παγωτά, μακαρόνια, ψωμί & φρυγανιές, άλλα λαχανικά & μείγματα λαχανικών, λαχανικά διατηρημένα, μανταρίνια, φράουλες, ζάχαρη, καπνά, τσιγάρα, κλάσματα λαδιών, εξευγενισμένο λάδι και φυτικά λίπη & λάδια). Στην Κύπρο σε 12 προϊόντα (παγωτά, σουπιές, χταπόδια & καλαμάρια, ψωμί & φρυγανιές, μπισκότα & γκοφρέτες, λοιπά προϊόντα αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, μείγματα για την παρασκευή προϊόντων αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, ζαχαρώδη παρασκευάσματα, παιδικές τροφές, λοιπά παρασκευάσματα διατροφής, μεταλλικά & αεριούχα νερά, κρασιά και μπίρα).
Στη Ρουμανία σε τέσσερα προϊόντα, στη Ιταλία σε τρία προϊόντα, στις αγορές της Γερμανίας, Ουγγαρίας, Τουρκίας και Ην. Βασιλείου σε δύο προϊόντα κ.λπ.
Οι εξαγωγές σε αριθμούς…
Ολες οι κατηγορίες αγροτικών προϊόντων παρουσιάζουν αύξηση των εξαγωγικών τους επιδόσεων κατά την περίοδο 1988-2010. Ειδικότερα, τον μεγαλύτερο μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής εμφανίζουν τα προϊόντα: φρούτα και λαχανικά (13,1%), ψάρια, οστρακοειδή και μαλάκια (11,2%), καπνός & προϊόντα καπνού (9,1%) και γαλακτοκομικά προϊόντα (8,3%).
Οι λοιπές κύριες κατηγορίες σημείωσαν μέσο ρυθμό μεταβολής που κυμαίνεται από 0,3% (ζάχαρη και παρασκευάσματα από ζάχαρη & μέλι) έως 3,3% (δημητριακά & παρασκευάσματα). Αύξηση παρουσιάζει και η μέση αξία των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων. Ειδικότερα, κατά την περίοδο 1988-2010, ο δείκτης μέσης αξίας του συνόλου των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 70,6% σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 3,3%.
Από τις κύριες κατηγορίες προϊόντων, τον υψηλότερο μέσο ρυθμό μεταβολής των τιμών παρουσιάζουν τα δημητριακά & παρασκευάσματα δημητριακών (μέσος ρυθμός μεταβολής 3,6%). Ακολουθούν ο καπνός & προϊόντα καπνού με 3,5%, τα φρούτα και λαχανικά με 2%, τα λάδια & λίπη φυτικής προέλευσης με 1,5%, τα ποτά με 1,4% και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και αβγά πουλιών με 1%.
Η ΕΕ είναι ο κύριος προορισμός των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Ομως, το ποσοστό συμμετοχής των χωρών αυτών συνεχώς μειώνεται και από 79% το 1988 περιορίστηκε σε 62% το 2010. Αυξητική τάση παρατηρείται στις εξαγωγές προς τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να αποτελούν τον δεύτερο τόπο προορισμού των εξαγωγών με συνολικό ποσοστό συμμετοχής 20,4% (από 2,3% το 1988).
Η Β. Αμερική και οι χώρες της Β. Αφρικής & Μέσης Ανατολής είναι ο τρίτος και τέταρτος προορισμός των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων με ποσοστά συμμετοχής 5,1% και 4%, αντίστοιχα.
Πληροφορίες από agrosimvoulos

*** 'ΠΑΓΩΣΑΝ' στο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ! Όταν τα ΦΩΝΑΖΕ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν άκουγαν...
 
~ Ήρθε η ώρα επιτέλους ο Έλληνας να καταλάβει αυτό που βροντοφωνάζει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ τόσα χρόνια, σχετικά με την Ευρώπη που έχει γίνει υποχείριο της Γερμανίας.
Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιβεβαίωσε τα όσα έχει πει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Η γερμανική Ευρώπη πάει προς διάλυση και ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει ώστε να σταματήσει τον επεκτατισμό της Γερμανίας στην ήπειρο.

Ο κ. Μάζης, όμως, ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να διασωθεί, είπε τις «μαγικές» λέξεις: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ.

Αυτό που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ πρεσβεύουν, τη μόνη σωτηρία για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της, χωρίς να βασίζεται σε ξένες δυνάμεις.
Βίντεο : Ιωάννης Μάζης: H Ελλάδα θα έχει τελειώσει μέχρι τις Γερμανικές εκλογές-(ΣΚΑΪ ΣΤΙΣ 6)(ΣΚΑΪ 6.2.2017)  , https://youtu.be/24fMhqPjShg .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***Δευτέρα 6-2-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   1-2 ,(0-2) .-
Τα  γκολ :3' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά   ο Μενδρινός ,23' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά! ο Σίγκνεβιτς   ,  64' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ! Ο Τόνι Σίλβα ,
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί: Βασίλης Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης). Τέταρτος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Νιασέ, Μεντί, Κουλιμπαλί, Καραχάλιος, Λάτσι, Σίλβα, Γιακουμάκης, Μάντζιος
Στον πάγκο: Moσχονάς, Μαχαίρας, Καλτσάς, Καραμπουέ, Γιουσούφ, Μιλιάζες, Μουσικάκης.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Πριντέτα, Μπανανά, Βάντερσον, Κάργας, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος, Σίγκνεβιτς, Γιακουμάκης.
Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Μαραγκός, Ντεβέσα, Γιορέντε, Αποστολόπουλος, Παπανικολάου, Γουνδουλάκης.
~*1' Κίτρινη κάρτα στον Ουόν ,15' Κίτρινη κάρτα στον Σίγκνεβιτς. ,45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Κάργα. , 49' Αποβολή για τον Πλατανιά. Ο Στάθης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Γιουσούφ. Με δέκα οι φιλοξενούμενοι. , Κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Πλατανιά. ,75' Kίτρινη κάρτα στον Καραχάλιο. , 92' Κίτρινη κάρτα στον Καραμπουέ. ,  93' Κίτρινη κάρτα στον Σωτηρίου.-
~**49' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Γιουσούφ αντί Λάτσι. , 53' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Αποστολόπουλος αντί Μανούσου. , 56' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Καραμπουέ αντί Μάντζιου. , 72' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Γιορέντε αντί Γιακουμάκη. , 72' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Σουμπίνιο αντί Μεντί. , .-
VIDEO :
~*Λεβαδειακός-Πλατανιάς   1-2   τα γκολ 6/2/2017:
 https://youtu.be/fVJL7Q0Bnog .-
~*Παραπομπή Τζήλου διαιτητή ΠΑΣ-ΠΑΟ 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/HpRy4lhtxCI .-
*** Δευτέρα 6-2-2017 :
Κόροιβος Αμαλιάδας -Παναθηναϊκός (6/2, 17:00)  55-77  .- ,-^ 
Τα δεκάλεπτα: 12-25, 24-39, 33-54, 55-77
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Κ.-Καλογερόπουλος-Πιτσίλκας Β.
ΚΟΡΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 13 (11 ριμπ.), Σταρκς 9, Πόλαρντ 13, Χολ 7, Γκότσερ 4, Μιχάλογλου, Σαχπατζίδης 3, Χατζηνικόλας 5 (1), Σπυριδωνίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής, Ιωακειμίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 8, Καλάθης 6 (1), Ρίβερς 3, Τζέιμς 6, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Παππάς 9 (1), Τζεντίλε 12, Σίνγκλετον 4.

*** Οπαδοί του Παναθηναϊκού έκλεισαν την εθνική οδό Τσακώνας – Καλού Νερού! (βίντεο) 
Μια …ευχάριστη έκπληξη περίμενε την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, από την Αθήνα στην Αμαλιάδα, όπου αύριο το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Κόροιβο για το πρωτάθλημα της Α’1.
Οπαδοί του Παναθηναϊκού από το σύνδεσμο της Καλαμάτας, περίμεναν το πούλμαν στην Τσακώνα, και όταν αυτό εμφανίστηκε έκαναν τη «νύχτα μέρα» με τα βεγγαλικά που άναψαν, ενώ για περίπου 5 λεπτά έκλεισε και η εθνική οδός Τσακώνας – Καλού Νερού…
Οι οπαδοί των «πρασίνων» εμψύχωσαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού ενόψει της δύσκολης συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, και η αποστολή συνέχισε κανονικά το ταξίδι της για την Αμαλιάδα..
 ΠΑΟ Καλαμάτα 5-2-2017 : https://youtu.be/uo1xPnXXIYs  .-

*** Κρίσιμο πρώτο ματς για Αρη στα πλέι οφ του Champions League
Κόντρα στην Στρασμπούρ
ΑΡΗΣ -ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ
Με την ψυχολογία του επηρεασμένη, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στο πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. όντας ουσιαστικά ανεπαρκής στο δεύτερο ημίχρονο) και χωρίς να του λείπουν τα προβλήματα, υποδέχεται σήμερα, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τα πλέι οφ του Champions League, τη Στρασμπούρ (19.30), ο Αρης.
***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
 Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 18:00 OTE Sport 8
Ντινάμο Κρασνοντάρ - Ντινάμο Μόσχας (γυναίκες)
Champions League Βόλεϊ
18:00 NOVASPORTS 3
Ολυμπιακός - OSC Βουδαπέστης
Champions League Πόλο
19:00 OTE Sport 1
Άγιαξ - Γιουβέντους
Youth League
 20:00 NOVASPORTS 3
Μονπελιέ - Μονακό
Γαλλικό Πρωτάθλημα
20:30 OTE Sport 7
Ολυμπιακός - Μπελεντίγεσπορ
Challenge Cup (γυναίκες)
21:45 NOVASPORTS 2
Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ
Κύπελλο Γερμανίας
21:45 OTE Sport 2
Ρόμα - Φιορεντίνα
Ιταλικό Πρωτάθλημα
22:00 NOVASPORTS 1
Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ
Γαλλικό Πρωτάθλημα
22:00 ΕΡΤ1
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης
Κυπελλο Ισπανίας

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~***  BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5178   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3421   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.991  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

~ Βίντεο :

~* Είμαι μαζί σου 2017:
https://youtu.be/V7yvFFfKkTE .-
~* Έρωτας είναι θαρρώ  2017:
 https://youtu.be/lRTg4ax-RQQ .-
~*Όλη η ζωή μου ένα ψέμα  2017:
https://youtu.be/-6qMP5G-2IY .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου