Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016  :
~

*** Χρυσό... πιστόλι η Άννα Κορακάκη με το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο
Έναν πραγματικό άθλο πέτυχε η Αννα Κορακάκη που στην πρώτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό στον τελικό της σκοποβολής των 25 μέτρων.
Η 19άχρονη πρωταθλήτρια πριν από μερικές ημέρες είχε κατακτήσει το χάλκινο στο αεροβόλο 10 μέτρων, επιτυχία που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν άλλο Έλληνα αθλητή (δύο Ολυμπιακά μετάλλια στους σύγχρονους Αγώνες).
Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή στα ημιτελικά και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον μεγάλο τελικό εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή το μετάλλιο.
Αντίπαλος της εκεί ήταν η Γερμανίδα, Μόνικα Καρς, η οποία ενώ στην αρχή δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε ευστοχία την Ελληνίδα (6-0), στη συνέχεια, η αναμέτρηση έγινε... ντέρμπι.
Η Γερμανίδα μειίωσε σταδιακά σε 6-2, 6-4 και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 την Ελληνίδα σε ένα σημείο που έμοιαζε να χάνει την ψυχραιμία της.
Η τελευταία σειρά των βολών ανέδειξε την Ελληνίδα νικήτρια με 4-3 και ήταν αυτή που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο με συνολικό σκορ 8-6.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.
Η τελική κατάταξη:
1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αυτοί είναι οι Ελληνες αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιάδες ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ με τέσσερα(4) μετάλλια έκαστος
 
  /?????  .....Άννα  Κορακάκη   2  μετάλλια
~ 10 Αυγούστου
Ιερομάρτυρος Σίξτου πάπα Ρώμης, του εξ Αθηνών (†258). Μαρτύρων Λαυρεντίου αρχιδιακόνου (1), Ηραΐδου, Ήρωνος του φιλοσόφου και Ιππολύτου.
(1) Οι άγιοι Λαυρέντιος ο αρχιδιάκονος, Ξυστός πάπας της Ρώμης και Ιππόλυτος, μαρτύρησαν το 53. Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών, ο πάπας της Ρώμης Ξυστός, ομολόγησε πρώτος την πίστη του στον Κύριο, με αποτέλεσμα να θανατωθεί με αποκεφαλισμό. Κατόπιν συνέλαβαν τον άγιο Λαυρέντιο, ο οποίος υπηρετούσε ως διαχειριστής των εκκλησιαστικών εισφορών. Του ζητήθηκε να παραδώσει τούς θησαυρούς της Εκκλησίας. Ο Λαυρέντιος τότε, τους παρουσίασε τους φτωχούς, τα ορφανά και όσους είχαν ανάγκη από την συνδρομή της Εκκλησίας και τους είπε ότι αυτοί ήταν οι θησαυροί της. Για αυτό το τόλμημά του, οι ειδωλολάτρες τον βασάνισαν, ψήνοντάς τον ζωντανό. Το λείψανο του αγίου Λαυρεντίου το παρέλαβε ο άγιος Ιππόλυτος. Μόλις όμως μαθεύτηκε αυτή του η πράξη, η ηγεμόνας διέταξε τον βασανισμό του. Έτσι μαρτύρησε και ο άγιος Ιππόλυτος.~
Στις 10/08/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Λαυρέντιος αρχιδιάκονος, Ξύστος πάπας Ρώμης και Ιππόλυτος
Άγιος Ματθίας ο Απόστολος Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερομάρτυρας Όσιος Γερμανός ο εν Αλάσκα Άγιος Ματθίας ο Απόστολος, Άγιοι Δέκα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Χάλκη
~ Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~ Τῷ θείῳ Πνεύματι, καταυγαζόμενος, ὡς ἄνθραξ ἔφλεξας, πλάνης τὴν ἄκανθαν, Ἀρχιδιάκονε Χριστοῦ, Λαυρέντιε Ἀθλοφόρε, ὅθεν ὡς θυμίαμα, λογικὸν ὁλοκαύτωσαι, τῷ σὲ μεγαλύναντι, τῷ πυρὶ τελειούμενος, διό τούς σὲ τιμώντας θεόφρον, σκέπε ἐκ πάσης ἐπήρειας.
~* Απολυτίκιο Αγ. Λαυρεντίου του Μάρτυρος - 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :
 https://youtu.be/eB0BGw9Da1I  .-

~
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΓι’ αυτό και εμείς να μη παύσωμεν να τρέχωμεν και να παρακαλούμεν την Παναγία μας. Εκείνη είναι η σωτηρία όλου του κόσμου. Εκείνη είναι η ολόφωτη λαμπάδα που λάμπει και φωτίζει με την λάμψιν της όλην την οικουμένην. Όταν τρέξωμεν κοντά της με πίστι, με ευλάβεια, με αγάπη, δεν θα μας απορρίψη ποτέ.
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχη....
 
Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του

Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητ....
 
Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 10/8/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.2 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Αγενής συμπεριφορά…
Το γεγονός ότι η περιοχή της Δυτικής Μάνης και ειδικότερα η Στούπα είναι από τα πλέον τουριστικά μέρη της Μεσσηνίας - και -γιατί όχι- της χώρας μας, δεν σημαίνει ότι ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να συμπεριφέρεται, με τον τρόπο που θέλει, ιδιαίτερα, όταν αυτός κρίνεται, τουλάχιστον, ως αγενής.
Πριν από ημέρες, μια επισκέπτρια στην περιοχή θέλησε, εξαιτίας μιας βάφτισης στην οποία ήθελε να παραβρεθεί, να χρησιμοποιήσει ένα από τα δύο κομμωτήρια της περιοχής, αυτό που βρίσκεται σε ένα μικρό δρόμο που οδηγεί στην κεντρική παραλία της Στούπας.
Όπως μας είπε στη τηλέφωνο, ενώ είχε κλείσει ραντεβού, πριν δέκα ημέρες, για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, ο χρόνος περνούσε και δεν είχε εξυπηρετηθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μην παραβρεθεί στην κοινωνική εκδήλωση.
 Όταν επισήμανε το γεγονός στην ιδιοκτήτρια, η τελευταία της ζήτησε να φύγει από το μαγαζί, ενώ, ήδη είχε ξεκινήσει η διαδικασία της παροχής υπηρεσιών, γιατί η πελάτισσα ζήτησε ένα απλό χτένισμα και όχι κάτι το ιδιαίτερο, αφού την επόμενη ημέρα η θάλασσα θα εξαφάνιζε την όποια παρέμβαση.
Συμπέρασμα; Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Πρέπει, όμως, να του προσφέρονται με ευγένεια οι υπηρεσίες που ζητά και πληρώνει. Διαφορετικά, ας το κλείσουμε το μαγαζί… Α.Π.

*** Ας μη λέμε μεγάλες κουβέντες….
Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τα έργα του Πακέτου Γιουνκέρ. Πολλά τα έργα που η χώρα επιδιώκει να υλοποιήσει, προσελκύοντας επενδυτές από όλο τον κόσμο. Τελικά το πόσα και ποια έργα θα προχωρήσουν, θα είναι θέμα απόφασης της ελεύθερης αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές με τεχνικό-οικονομικά κριτήρια θα αποφασίσουν σε ποια έργα θα θελήσουν να ρίξουν χρήματα.
Τώρα, αν θέλουμε να κάνουμε μία ανάλυση στα έργα, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα ypodomes.com, θα πρέπει να εξαιρέσουμε εκείνα που απευθύνονται από ιδιωτικά σχήματα σε ιδιώτες επενδυτές και να βάλουμε κάτω από το μικροσκοπικό μας φακό τα έργα που το Κράτος έχει βάλει στη λίστα θέλοντας να προσελκύσει επενδυτές.
Σε αυτό το μικροσκόπιο, θα δούμε ότι κάποια από τα έργα που είναι μέσα, είναι μεν πολύ χρήσιμα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν εμπορικά και να καταφέρουν να τραβήξουν κεφάλαια, άρα και να υλοποιηθούν.
Σε αυτή τη σκέψη μπορείς γρήγορα να ξεχωρίσεις τέτοια έργα. Το έργο συνδυασμένων μεταφορών (τρένο-λιμάνι) Πάτρα-Κυλλήνη-Καλαμάτα ας πούμε είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει ανταπόκριση. Απαιτούνται περισσότερα από 600εκ.ευρώ και η απόδοση του με βάση τη λειτουργία δεν πείθει εύκολα ότι μπορεί να "αποδώσει" γρήγορα όπως θα ήθελε ένας επενδυτής.
Οπότε ας μην επιμένουμε πολύ σε κάτι που δύσκολα θα υλοποιηθεί…Γιατί, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, μεγάλη μπουκιά να τρως, μεγάλη κουβέντα να μη λες…  Α.Π.

*** Προθεσμίες για την επισκευή κτηρίων από τον ανεμοστρόβιλο του 2015
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων της  Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών(ΔΑΕΦΚ) με ΑΔΑ: Ω13Ε4653ΟΞ-ΑΓΞ καθορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων που έχουν πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 σε περιοχές της Π.Ε Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  Οι περιοχές είναι:
α. Η Τ.Κ Ασπροχώματος και Λείκων, της Δ.Ε Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας της Π.Ε Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και
β. Η περιοχή ¨Μπουρνιάς¨ της Δ.Κ Καλαμάτας της Δ.Ε Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας της Π.Ε Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προθεσμίες και την διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Αθηνών 173- Καλαμάτα και στα τηλέφωνα 27210-96970,2721096971και 27210-96972.

*** Σοκαριστική εικόνα στη χωματερή Μεσσήνης
Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα ενός νεκρού αλόγου έξω από τη χωματερή της Μεσσήνης. Άγνωστο είναι αν πετάχθηκε εκεί το κουφάρι του ή εγκαταλείφθηκε και πέθανε σε αυτό το χώρο.
Το σκηνικό παραπέμπει και στον βασανισμό του ζώου, αφού τα πόδια του είναι δεμένα και κανένας υγιής νους δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς να ματώνει η ψυχή του τι μπορεί να υπέφερε το άτυχο πλάσμα πριν ησυχάσει για πάντα.
Δυστυχώς όλοι ξέρουμε ότι στη χώρα μας τα τετράποδα γίνονται συχνά στόχος κακοποίησης και όσο απογοητευτική κι αν είναι η κατάσταση με την αποκάλυψη περιστατικών που είναι το ένα χειρότερο από το άλλο, κάτι μπορεί να αλλάξει όσο δεν κλείνουμε τα μάτια… Χ.Ε.

***  Χρηματοκιβώτιο, ταμεία και 21 θυρίδες άδειασαν οι δράστες στη ληστεία με ομηρία
Χρηματοκιβώτιο, θυρίδες και ταμεία «άδειασαν» οι τέσσερις ένοπλοι στην ληστεία με ομηρία σε υποκατάστημα τράπεζας στου Αμπελόκηπους, ενώ άγνωστη παραμένει η λεία από τις θυρίδες τις οποίες παραβίασαν στο διάστημα των περίπου δύο ωρών που παρέμειναν στην τράπεζα. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το ποσό που άρπαξαν οι ληστές ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί έχουν ήδη μελετήσει βίντεο της τράπεζας, που έχει καταγράψει τις κινήσεις των ληστών και έχουν μια αρκετά καθαρή εικόνα για το πως έδρασαν.
Οι δύο από τους τέσσερις δράστες μπήκαν πρώτοι στην τράπεζα, στις 14.15, λίγο πριν κλείσει, κρατώντας σάκους, από τους οποίους έβγαλαν όπλα που μοιάζουν με αυτόματα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πελάτες, τους οποίους διέταξαν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, πράγμα που έγινε χωρίς να προλάβει κανείς να πατήσει το κουμπί του συναγερμού.
Αμέσως μετά μπήκαν οι άλλοι δύο ένοπλοι. Και οι τέσσερις φορούσαν μάσκες σιλικόνης με ψεύτικα πρόσωπα.
Στην συνέχεια οδήγησαν τους παριστάμενους σε συγκεκριμένο χώρο, πλην της διευθύντριας, την οποία οι δύο από αυτούς ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ο χρόνος καθυστέρησης.
Έπειτα την υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τρυπάνια και άλλα εργαλεία που είχαν στους σάκους τους, κατάφεραν να ανοίξουν 21 από αυτές, από τις οποίες αφαίρεσαν ότι υπήρχε μέσα.
Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε πάνω από 1,5 ώρα αφού οι ληστές έφυγαν από την τράπεζα λίγο πριν τις 16.00 και τότε μόνο οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Πριν φύγουν οι δράστες από την τράπεζα έριξαν σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν απολυμαντικό υγρό, προφανώς για να εξαφανίσουν γενετικό υλικό και άλλα ίχνη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσον διέφυγαν από την τράπεζα, γι' αυτό οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, συγκεντρώνουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κάποια στοιχεία.
Επίσης θα μελετήσουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας των προηγούμενων ημερών, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό ότι οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου για να σχεδιάσουν την ληστεία.
Οι αστυνομικοί πάντως είναι εντυπωσιασμένοι που τόση ώρα δεν έγινε κάτι το οποίο να προκαλέσει την κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, όλη αυτή την ώρα, αλλά κανείς απ' έξω δεν ανησύχησε που δεν απαντούσαν.
Οι πελάτες και υπάλληλοι του υποκαταστήματος δίνουν καταθέσεις στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να φωτιστούν κάποιες λεπτομέρειες από τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες θα βοηθήσουν τις έρευνες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

***  Όχι Καφαντάρη για πρόσφυγες σε Πυλία
Δ. Καφαντάρης: "Δεν υπάρχει δημοτικός χώρος για φιλοξενία προσφύγων"
  Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ... ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ
  Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στο δήμαρχο Πύλου- Νέστορος
   Η σειρά του δήμου Πύλου- Νέστορος ήρθε τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να δεχθεί να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων, σύμφωνα με αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και συντονιστή του αρμόδιου Διυπουργικού Οργάνου, Δημήτρη Βίτσα προς τον δήμαρχο και πρώτο αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος στο "Θάρρος", μετά από σχετική επικοινωνία, το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην χθεσινοβραδινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, ο κ. Καφαντάρης μας τόνισε ότι δεν υπάρχει δημοτικός χώρος που να πληροί τις στοιχειώδης συνθήκες για τη φιλοξενία προσφύγων.
"Αν και η επιστολή του υπουργού είναι προσωπική, έχω τη δημοκρατική υποχρέωση, να φέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να ακουστούν και γιατί όχι - αν υπάρχουν- εναλλακτικές λύσεις. Η θέση, όμως, της Δημοτικής Αρχής είναι αρνητική για τους λόγους που σας εξήγησα παραπάνω", σχολίασε.
Η επιστολή του κ. Βίτσα προς τον δήμαρχο Πύλου- Νέστορος έχει ως εξής:  Κύριε Δήμαρχε, Όπως σας είναι ήδη γνωστό, η Χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζήτημα του  προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία όλων των κρατικών δομών συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις παρέχοντας προσωπικό, μέσα, υλικά και εγκαταστάσεις για τη δημιουργία κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.
Κατόπιν των παραπάνω και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, θα ήθελα να μας προτείνετε χώρους στα όρια του Δήμου σας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.
Οι χώροι αυτοί μπορεί να ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ή σε ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν τον χώρο τους προς ενοικίαση. Ο κάθε χώρος χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει κατ’ ελάχιστο 250 άτομα και μέγιστο 500 άτομα.
Την καθαριότητα, σίτιση κλπ. αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τη φύλαξη και τάξη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Δήμος αναλαμβάνει την αποκομιδή και συγχρόνως περιλαμβάνεται στους Δήμους που θα ενισχυθούν με προσωπικό (8μηνες συμβάσεις) μέσω του Υπουργείου Εργασίας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις".

*** Αέρας ανάπτυξης στη Μεσσήνη από τα έργα στον Πάμισο 
  "Πράσινο" από το υπουργείο Υποδομών για 2,7 εκατομμύρια ευρώ
 Αναρτήθηκε και επίσημα από το υπουργείο Υποδομών η περίληψη προκήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου για τη σύμβαση της μελέτης με τίτλο «Μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Πάμισου από το Φράγμα Άρι-Μεσσήνη-Εκβολές στη θάλασσα και μελέτες περιβαλλοντικής αξιοποίησης εκβολών και παρόχθιας ζώνης μέχρι την είσοδο της Μεσσήνης καθώς και της εκβολής στο Κουλντούκι Μπούκας Μεσσήνης». Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.709.116,85 ευρώ και αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για το δήμο της Μεσσήνης και τη γύρω περιοχή.
Αναλυτικά, οι μελέτες -η προθεσμία για την υποβολή των οποίων λήγει στις 25 Οκτωβρίου- περιλαμβάνουν: α) Διευθέτηση του Πάμισου από το φράγμα Άρι μέχρι τις εκβολές του στην θάλασσα, σε μήκος περίπου 9 χιλιομέτρων. β)  Διευθέτηση του ρέματος Μπούκας και των ρεμάτων που συμβάλλουν σε αυτό, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων. γ) Διευθέτηση του ρέματος Αρι, από την γέφυρα προς την Αίπεια μέχρι τον Α.Κ. 18 (Μεσσήνη - Θουρία), μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων. δ) Οριοθέτηση των πιο πάνω τμημάτων.
ε) Έλεγχος, τόσο της υφιστάμενης λειτουργίας του φράγματος Άρι στον Πάμισο και του ρόλου του στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, όσο και της κατασκευής του φράγματος, βάσει του οποίου -και εφ’ όσον απαιτηθεί- θα εκπονηθεί μελέτη έργων συντήρησης. Επίσης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο φράγμα θα συνταχθεί εγχειρίδιο συντήρησης και λειτουργίας.
στ) Περιβαλλοντική ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής των εκβολών του Πάμισου και της παρόχθιας ζώνης, από τις εκβολές μέχρι την περιοχή της γέφυρας Καλαμάτας - Μεσσήνης, δηλαδή σε μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων καθώς και της περιοχής της εκβολής του αντιπλημμυρικού αύλακα στο Κουλντούκι της Μπούκας.
ζ) Βελτίωση του υφιστάμενου κυματοθραύστη για την προστασία της εκβολής του Πάμισου.
η) Κατασκευή πεζογέφυρας στον Πάμισο, η οποία θα συνδέει την δυτική όχθη της Καλαμάτας με την ανατολική όχθη της Μεσσήνης. Α.Π.

*** Μελετούν επί 3 χρόνια την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Καλαμάτας
 Άλλα έλεγε η Δημοτική Αρχή πριν 3 χρόνια και άλλα σήμερα
   Με αφορμή τα όσα δυσάρεστα, για κατοίκους και επισκέπτες, συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, με την πρωϊνή διακοπή του νερού στο μεγαλύτερο μέρος της Καλαμάτας, η Δημοτική Αρχή, απαντώντας στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, αλλά και στην κοινή γνώμη, σημειώνει τα εξής:
"Η Καλαμάτα υδρεύεται με νερό από το Πήδημα, το οποίο προσάγουν δύο αγωγοί: ο ονομαζόμενος Φ300, κατασκευής περιόδου 1930, που δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και ο ονομαζόμενος Φ600, κατασκευής 1978, που αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα διαρροών λόγω έλλειψης καθοδικής προστασίας, με αποτέλεσμα το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης του μετάλλου από το οποίο αποτελείται και, κατά συνέπεια, τις διαρροές.
Και οι δύο αγωγοί είναι του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας. Παρά την παλαιότητά τους, έλλειψη νερού δεν παρατηρείται, δεδομένης και της αξιοποίησης από τη ΔΕΥΑΚ και το Σύνδεσμο ορισμένων γεωτρήσεων.
Για την επίλυση του προβλήματος, έχει αρχίσει εδώ και μία τριετία η εκπόνηση μελέτης σχετικά με την κατασκευή αγωγού διαμέτρου 800 χιλιοστών, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Το έργο αυτό είναι μεγάλο και, με τιμές προ τριετίας περίπου, είναι ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ με το ΦΠΑ, γι' αυτό και σκοπός του Δήμου Καλαμάτας και του Συνδέσμου και της ΔΕΥΑΚ είναι η ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Επίσης, έχει ξεκινήσει η μελέτη διασύνδεσης του αντλιοστασίου Πηδήματος με τις πηγές Αγίου Φλώρου, για την εξασφάλιση άφθονου πόσιμου ύδατος.
Τα Δ.Σ του Συνδέσμου και της ΔΕΥΑΚ και οι εργαζόμενοι σ' αυτά τα Νομικά Πρόσωπα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να επιλύουν προβλήματα, όταν αυτά εμφανίζονται και να διασφαλίζουν στους πολίτες το ύψιστο αγαθό του νερού, αν είναι δυνατόν χωρίς απρόοπτα. Ζητούμε συγγνώμη, πάντως, για την ολιγόωρη ταλαιπωρία του προηγουμένου Σαββάτου".
Επί του θέματος δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την κατάσταση του αγωγού στο Κάστρο. Από το φωτογραφικό υλικό, που έχουμε ση διάθεσή μας, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν έξω από την κανονικότητα που βρίσκεται ο αγωγός. Σε πολλά σημεία του φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα και το γεγονός του Σαββάτου, δεν ήταν παροδικό.
Το 2013 σε κοινή συνέντευξη τύπου, του τότε προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑΚ, δεν φάνηκε, σε καμιά στιγμή ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί, μετά από τρία (χρόνια). Συνηθίζεται σε μια τέτοια εκδήλωση, το γεγονός να είναι θέμα κάποιων εβδομάδων ή και μήνα.
Σύμφωνα με αυτά που ακούσαμε, γράψαμε σχετικά: " Στην τελική ευθεία για την υποβολή αιτήματος υπαγωγής στο ΕΣΠΑ βρίσκεται η αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού που σήμερα φέρνει νερό στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τα περίχωρα από το Πήδημα.
Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ανέθεσε στη ΔΕΥΑΚ την εκπόνηση μελέτης αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού Φ600 από το Πήδημα έως την Καλαμάτα, καθώς και του κλάδου του από το Ασπρόχωμα μέχρι τη Μεσσήνη.
 Η ΔΕΥΑΚ ανέλαβε αυτήν την ευθύνη έναντι συμβολικού τιμήματος 40.000 ευρώ, ενώ η εκπόνηση της μελέτης από ιδιωτικό γραφείο θα κόστιζε περίπου 500.000 ευρώ.
Η εκπόνηση της μελέτης ολοκληρώνεται και η υποβολή αιτήματος προς υπαγωγή του έργου στο ΕΣΠΑ αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Ύδρευσης έχει αναλάβει τη σύνταξη της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου και ο Δήμος Μεσσήνης τη μελέτη κόστους – οφέλους, ενώ η ΔΕΥΑΚ όλο το υπόλοιπο τμήμα της μελέτης.
Σημειώνεται πως οι περιβαλλοντικοί όροι εγκρίθηκαν και από τις 5 συναρμόδιες υπηρεσίες. Ο φάκελος πρόκειται να υποβληθεί τις επόμενες ημέρες στην υπηρεσία ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη, για την έκδοση της τελικής γνωμοδότησης επί των περιβαλλοντικών όρων.
Κατόπιν, θα ζητηθεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, προοπτική σχετικά με την οποία είχε γίνει λόγος κατά την επίσκεψη του Π. Τατούλη στο Δημαρχείο και τη συνάντησή του με το δήμαρχο Π. Νίκα στις 11 Ιουνίου.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***

*** Αθλητική ενημέρωση :
ΤΟ ΧΡΥΣΟ κορίτσι της ΕΛΛΑΔΑΣ !

*** Τα δάκρυα χαράς της Άννας Κορακάκη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου Μετά το Χάλκινο στα 10 μέτρα το Χρυσό στα 25 μέτρα αεροβόλου
Η ΧΡΥΣΗ  ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ που κατακτά σε μιά ολυμπιάδα δύο μετάλλια μετά τον Κωστή Τσικλητήρα το 1912  !! Το χρυσό κορίτσι από την  Δράμα του Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΙΩΝΑ Θεσσαλονίκης και σε ηληκία 20  ετών  !!

~ Η επιτυχία της Αννας Κορακάκη δεν περιορίζεται στη στενή έννοια κατάκτησης ενός μεταλλίου. Οχι μόνο επειδή κατέκτησε δύο αλλά επειδή ο προηγούμενος Έλληνας που το είχε καταφέρει, αγωνιζόταν πριν από 104 χρόνια.
 Από το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα πέρασε πάνω από ένας αιώνας. Ο ελληνικός αθλητισμός άνθισε, γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο όμως κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν ότι και ο Τσικλητήρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης.
Η Αννα Κορακάκη, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία Stoiximan, έβαλε το όνομά της σε μια χρυσή λίστα, όπου οι περισσότερες αναφορές ταξιδεύουν τους μαγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Εκεί όπου πέντε Έλληνες είχαν καταφέρει να κατακτήσουν δύο και τρία μετάλλια στα αγωνίσματά τους.
Ο Ιωάννης Φραγκούδης, ο Γεώργιος Ορφανίδης, ο Σταμάτης Νικολόπουλος, ο Σωτήρης Βερσής, ο Ευστάθιος Χωραφάς, ο Κώστας Τσικλητήρας και τώρα η Αννα Κορακάκη, βρίσκονται σε μια λίστα, η οποία θα συντροφεύει τα όνειρα όλων των νέων αθλητών στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αναλυτικά
1896
Χρυσό Ιωάννης Φραγκούδης Αυτόματο πιστόλι, 25μ.
Ασημένιο Ιωάννης Φραγκούδης Ελεύθερο τυφέκιο, 300μ
Χάλκινο Ιωάννης Φραγκούδης Ελεύθερο πιστόλι, 30μ.
1896
Χρυσό Γεώργιος Ορφανίδης Ελεύθερο τυφέκιο, 300μ
Ασημένιο Γεώργιος Ορφανίδης Αυτόματο πιστόλι, 25μ.
1896
Ασημένιο Σταμάτης Νικολόπουλος Ποδηλασία κούρσα 2 χιλιομέτρων
Ασημένιο Σταμάτης Νικολόπουλος Ποδηλασία 333 μέτρα
1896
Χάλκινο Σωτήρης Βερσής Δισκοβολία
Χάλκινο Σωτήρης Βερσής Αρση βαρών με τα δυο χέρια
1896
Ασημένιο Ευστάθιος Χωραφάς 100 μέτρα ελεύθερο
Χάλκινο Ευστάθιος Χωραφάς 1.200 μέτρα ελεύθερο
Χάλκινο Ευστάθιος Χωραφάς 500 μέτρα
1908
Ασημένιο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας Μήκος άνευ φόρας
Ασημένιο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας Ύψος άνευ φόρας
1912
Χρυσό Κωνσταντίνος Τσικλητήρας Μήκος άνευ φόρας
Χάλκινο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας Ύψος άνευ φόρας
2016
Χάλκινο 'Αννα Κορακάκη αεροβόλι πιστόλι 10 μέτρων
Χρυσό Άννα Κορακάκη αεροβόλι πιστόλι 25 μέτρων

 
Η Αννα Κορακάκη είναι πλέον στο πάνθεον των Ελλήνων αθλητών: Έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο κερδίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας δύο ημέρες μετά το χάλκινο της Κυριακής.
 Το χρυσό ήρθε στα 25 μέτρα σκοποβολής μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα τελικού, ενώ το χάλκινο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι.
 
 
Εγινε έτσι, η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που πήρε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.
 
Η Άννα Κορακάκη είναι μόλις 20 χρονών και είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής,. Ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονείται από τον πατέρα της, Τάσο, ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας.
Εκτός από τα μετάλλια στο Ρίο, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014) και το αργυρό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011.
 
Η ίδια στο προφίλ της στο Facebook έχει αναρτήσει το βιογραφικό της. Αυτό αναφέρει:
Από το 2010 είναι μέλος της εθνικής ομάδας και στον πρώτο της αγώνα στο εξωτερικό κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωταθλημα στο Μόναχο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.
Από το 2011 είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και στα 25 μέτρα πυροβόλων όπλων για 8 συνεχόμενες φορές. Ως Νεάνιδα κατέχει τα πανελλήνια ρεκόρ στα 10 και 25 μέτρα. Επίσης έσπασε και το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Γυναικών στα 10 μέτρα με επίδοση 391/400 και συνεπώς είναι κάτοχος 3 εκ των 4 ρεκόρ στα αγωνίσματα που διαγωνίζεται.
Οι σημαντικότερες διακρίσεις της σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής:
-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας το 2014 ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΤΕΛΙΚΟΥ.
-3η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας το 2014.
-2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων του Βελιγραδίου το 2011.
-4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Νανζίνγκ το 2014.
-8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου.
-7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας το 2013.
-7η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας το 2013 στην κατηγορία γυναικών.
-3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στη Γρανάδα, Ισπανία 2014.
-5η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων στην κατηγορία νεανίδων στο Άρνεμ, Ολλανδία 2015.
-4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σανγουον, Κορέα χάνοντας μετάλλιο και πρόκριση για Ολυμπιάδα για 0,1 του ποντου (ελάχιστο).
-3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Φορτ Μπένινγκ, ΗΠΑ.
-2η θέση στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2015 στο Μόναχο, Γερμανία.
-4η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων 2016 στη κατηγορία γυναικών στο Γκιόρ, Ουγγαρία.
-1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο αεροβόλο πιστόλι στη Ζούλ, Γερμανία 2016.
-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο πυροβόλο πιστόλι στη Ζούλ, Γερμανία 2016.
-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο αεροβόλο πιστόλι Μπακού, Αζερμπαιτζάν 2016.
-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πυροβόλο πιστόλι Μπακού, Αζερμπαιτζάν 2016.
-1η θέση με την ομάδα της Waldkirch στο Γερμανικό Πρωτάθλημα της Bundesliga την περίοδο 2015/16.
-Να σημειωθεί επίσης πως το 2011 κλήθηκε να συμμετάσχει στο εθνικό Πρωτάθλημα Σερβίας. Εκεί, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων και το χάλκινο στην κατηγορία των Γυναικών, αντιμετωπίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Παγκόσμιας Σκοποβολής, όπως την Ολυμπιονίκη Γιάσνα Σέκαριτς- Επιπλέον έχει πάρει πολλά μετάλλια σε διεθνή μίτινγκ.
 
 ~ Οταν ο εκφωνητής είπε το όνομά της, αποκαλώντας την «χρυσή» Ολυμπιονίκη, η Αννα Κορακάκη έκλεισε τα μάτια και χαμογέλασε. Ισως ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησε την απίστευτη επιτυχία της.
Λίγα λεπτά μετά από το θρίαμβο της 20χρονης αθλήτριας της σκοποβολής στο πιστόλι 25 μ., όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο, έπειτα από το χάλκινο που είχε κερδίσει την Κυριακή στα 25 μ. αεροβόλο. Αυτή τη φορά όμως, ήταν ο ελληνικός εθνικός ύμνος που ακούστηκε κατά την απονομή.
Η 20χρονη δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της. Δακρυσμένη, τραγουδούσε τους στίχους του εθνικού ύμνου, απολαμβάνοντας τη μεγάλη της στιγμή.
~*   «Χρυσή» Ολυμπιονίκης. Η Αννα Τάσου Κορακάκη θα πρέπει να το ακούσει πολλές φορές για να πιστέψει αυτό που πέτυχε.
Λίγη ώρα μετά από τον θρίαμβό της στα 25 μ. πιστόλι, η 20χρονη αθλήτρια ακόμη δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε πετύχει μόλις. «Δεν μπορώ να το περιγράψω... Δεν βρίσκω λόγια. Αυτή τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να το αντιληφθώ... Τι να πω», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της στην ΕΡΤ.
Μάλιστα, όταν έμαθε ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που κατακτά δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, έλαμψε περισσότερο. «Με κάνετε ακόμη πιο χαρούμενη!», είπε.
«Ελπίζω αυτά τα δύο μετάλλια να αποτελέσουν έναυσμα για να έρθουν νέα παιδιά στο σκοπευτήριο, να έχουμε κι άλλους πρωταθλητές», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «ρώσικη ρουλέτα» τον προκριματικό του αγώνα της. «Μετά απελευθερώθηκα ψυχολογικά», είπε για την πρόκρισή της στον τελικό. «Είχα ήδη εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα», πρόσθεσε.
Και το κατάφερε. Αυτό που δεν κατάφερε, ήταν να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο βάθρο κατά τη διάρκεια της απονομής, αν και προσπάθησε όπως είπε.
«Προσπάθησα να συγκρατηθώ, αλλά έκλαψα. Δεν μπορούσα να το ελέγξω. Ηρθαν στο μυαλό μου πολλά πράγματα, πόσες δυσκολίες έχουμε περάσει με τον πατέρα μου για να φτάσουμε εδώ», είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι παρότι είχε κάποιες διαφωνίες με τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, αποφάσισε τελικά να υπακούσει στις οδηγίες του, όπως είπε και τον δικαίωσε, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
~**  Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, απέστειλε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου» αναφέρει το τηλεγράφημα.
Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.
~***  «Χρυσή» Ολυμπιονίκης. Η Αννα Κορακάκη θα πρέπει να το ακούσει πολλές φορές για να πιστέψει αυτό που πέτυχε.
Λίγη ώρα μετά από τον θρίαμβό της στα 25 μ. πιστόλι, η 20χρονη αθλήτρια ακόμη δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε πετύχει μόλις. «Δεν μπορώ να το περιγράψω... Δεν βρίσκω λόγια. Αυτή τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να το αντιληφθώ... Τι να πω», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της στην ΕΡΤ.
Μάλιστα, όταν έμαθε ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που κατακτά δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, έλαμψε περισσότερο. «Με κάνετε ακόμη πιο χαρούμενη!», είπε.
«Ελπίζω αυτά τα δύο μετάλλια να αποτελέσουν έναυσμα για να έρθουν νέα παιδιά στο σκοπευτήριο, να έχουμε κι άλλους πρωταθλητές», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «ρώσικη ρουλέτα» τον προκριματικό του αγώνα της. «Μετά απελευθερώθηκα ψυχολογικά», είπε για την πρόκρισή της στον τελικό. «Είχα ήδη εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα», πρόσθεσε.
Και το κατάφερε. Αυτό που δεν κατάφερε, ήταν να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο βάθρο κατά τη διάρκεια της απονομής, αν και προσπάθησε όπως είπε.
«Προσπάθησα να συγκρατηθώ, αλλά έκλαψα. Δεν μπορούσα να το ελέγξω. Ηρθαν στο μυαλό μου πολλά πράγματα, πόσες δυσκολίες έχουμε περάσει με τον πατέρα μου για να φτάσουμε εδώ», είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι παρότι είχε κάποιες διαφωνίες με τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, αποφάσισε τελικά να υπακούσει στις οδηγίες του, όπως είπε και τον δικαίωσε, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. ~***  Στιγμές θριάμβου χάρισε η Αννα Κορακάκη στην Ελλάδα, καθώς αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 25 μ. πιστόλι στη σκοποβολή, δύο ημέρες μετά από το χάλκινο που πήρε στο αεροβόλο 10 μ. Η 20χρονη, στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη που φέρνει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην Ελλάδα στην ίδια διοργάνωση, από το 1912 και ταυτόχρονα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που το πετυχαίνει.
~ ****  Οταν η Αννα Κορακάκη, η οποία υποστηρίζεται από το Stoiximan, ανέβηκε στο βάθρο την Κυριακή, καμαρώνοντας με το χάλκινο στο στήθος, είχε μόλις χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στη σκοποβολή από το 1920. Η 20χρονη από τη Δράμα φρόντισε να μην περάσει τόσος καιρός για το επόμενο. Οι δύο ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο συμμετοχών της στο Ρίο ντε Τζανέιρο της ήταν αρκετές. Στον τελικό των 25 μ. πιστόλι η Κορακάκη κατάφερε να κερδίσει την Γερμανίδα Μόνικα Καρς με 8-6.
~ Αμέσως μετά, έτρεξε στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη. Αλλωστε, όπως παραδέχθηκε λίγα λεπτά αργότερα και η ίδια, παρότι είχαν διαφωνήσει για την τεχνική της, αποφάσισε να υπακούσει στις εντολές του κατά τη διάρκεια του αγώνα και δικαιώθηκε τόσο η ίδια όσο και εκείνος με το εκπληκτικό αποτέλεσμα που πέτυχε.
~ Το πρώτο χρυσό από το 2004
Το χρυσό μετάλλιο της Κορακάκη είναι το πρώτο για τα ελληνικά χρώματα σε Ολυμπιακούς αγώνες, από το 2004 και τη διοργάνωση της Αθήνας. Τότε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είχαν ανέβει η Αθανασία Τσουμελέκα και η Φανή Χαλκιά στον στίβο, οι Θωμάς Μπίμης και Νίκος Συρανίδης στις συγχρονισμένες καταδύσεις, ο Δημοσθένης Ταμπάκος στη Γυμναστική, η Σοφία Μπεκατώτου με την Αιμιλία Τσουλφά στην Ιστιοπλοΐα και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.
~ Η πορεία της προς το μετάλλιο
Η προσπάθεια της Κορακάκη να ανέβει ξανά στο βάθρο, στο «καλό» της αγώνισμα, ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης. Η 20χρονη πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική στο πρώτο σκέλος του προκριματικού, στην ακρίβεια, όπου ήταν πρώτη με 297/300. Στο δεύτερο σκέλος, την ταχεία βολή, είχε 287/300.
Ετσι, πέρασε ως δεύτερη στον ημιτελικό, με συνολικά 584 βαθμούς (100, 99, 98 & 93, 94, 100). Εκεί έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον τελικό για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, με την Γερμανίδα Καρς δεύτερη (18).
Η πρώτη με 2 μετάλλια από το 1912
Με τη σημερινή επιτυχία της, η Αννα Κορακάκη μπήκε και σε ένα ιδιαίτερα «ολιγομελές» κλαμπ, εκείνο των Ελλήνων που κατέκτησαν πάνω από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση και η πρώτη που το πετυχαίνει από το 1912.
Ο Κώστας Τσικλητήρας ήταν ο τελευταίος που το είχε πετύχει το 1908 και το 1912. Είχαν προηγηθεί το 1896 ο Γιάννης Ορφανίδης στην σκοποβολή, ο Σταμάτης Νικολόπουλος στην ποδηλασία, ο Διονύσης Κάσδαγλης στο τένις και ο Σωτήρης Βερσής στον στίβο και την άρση βαρών.
Τρία μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, το 1896, είχαν πάρει ο Γιάννης Φραγκούδης στην σκοποβολή και ο Στάθης Χωραφάς στην κολύμβηση.
~
***  15α Δημάκεια Ταϋγέτου 2016
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα 15α Δημάκεια που συγκέντρωσαν 233 αθλητές, μικρούς και μεγάλους, που πήραν μέρος, όπως και τις δεκάδες συνοδών που συμπαραστάθηκαν στους αγωνισθέντες και βοήθησαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία των αγώνων.
Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών ανέφερε τα εξής:
«Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα βρισκόμαστε όλοι εδώ στην τελετή λήξης των 15ων Δημάκειων αγώνων Ταϋγέτου. Και αν, όπως αναρωτήθηκε φωναχτά ένας συγχωριανός μας, «που βρεθήκανε τόσα παιδιά, που βρεθήκανε τόσοι άνθρωποι; 10 χρόνια ζωή πήρα φέτος», χάρηκε τόσο πολύ ένας κάτοικος που βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο από περιέργεια και χωρίς να συνοδεύει κάποιο παιδί, πήρε αυτός τόση μεγάλη χαρά, μετριέται άραγε η χαρά που παίρνουν κάθε χρόνο παππούδες και γιαγιάδες που ζουν μόνιμα στα μαραζωμένα χωριά μας και περιμένουν τα εγγόνια τους να έρθουν για λίγες μέρες στο χωριό; Μετριέται η χαρά τους που βλέπουν τα βλαστάρια τους να έρχονται, και να χαίρονται, στα προγονικά χώματα;
 Τα «Δημάκεια», μετά από 16 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, ΠΕΤΥΧΑΝ το σκοπό τους. Που δεν ήταν άλλος από το να μαζεύονται άνθρωποι και κυρίως παιδιά στα χωριά μας, να γνωριστούν οι άγνωστοι μεταξύ τους και να αφήσουν κατά μέρος τους βλακώδεις, άσκοπους και άκαιρους ανταγωνισμούς, οι οποίοι παλιότερα προξένησαν μόνο συμφορές στον τόπο.
Και πόσο μεγάλη είναι η ικανοποίηση όλων μας, που ασχολούμαστε με την οργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων, ΑΠΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ, όταν διαπιστώνουμε πως όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο αυτόν, είναι αυτά που ονειρεύτηκαν οι ιδεολόγοι ανιδιοτελείς άνθρωποι. Πώς να μην είμαστε ικανοποιημένοι σαν βλέπουμε πως όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, μικροί, μεγάλοι και μεγαλύτεροι, σέβονται τον χώρο, που φτιάχτηκε με πολύ κόπο, σέβονται τους αντίπαλους, με ένα λόγο ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ. Φέτος δε όλα ήταν τέλεια χωρίς το παραμικρό που να αλλοιώσει την ιδεολογία και τον χαρακτήρα των αγώνων.
Κυρίες και κύριοι, η αποψινή βραδιά που θα έχει ως κύριο μέρος τις βραβεύσεις των παιδιών που διακρίθηκαν αλλά και απονομή αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει όμως και ένα άλλο μέρος, δηλαδή την ηθική βράβευση, με την αναφορά των πράξεων κάποιων ανθρώπων που βοήθησαν, ωφέλησαν και άλλων που με απλόχερη γενναιοδωρία έδωσαν και την ψυχή τους για να συνεχίσει να υπάρχει το Αθλητικό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων «Παναγιώτης Αλάμαρας», αλλά και για την ιδέα των «Δημάκειων αθλητικών αγώνων».
       Συγκεκριμένα αναφερόμαστε:
- Στον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για τη νομιμοποίηση του Αθλητικού Κέντρου, την ηλεκτροδότησή του, αλλά και για την χορηγία προς τον «Δημάκειο Εκπαιδευτικό και Αθλητικό Όμιλο» που εισηγήθηκε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αντιμετωπίσει τα φετινά έξοδα διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και της συντήρησης του χώρου. Ελπίζουμε να συνεχιστεί το ενδιαφέρον του και στο μέλλον.
-Στον Πρόεδρο της κοινότητος Πηγών κ. Απόστολο Μαρκόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε ποικιλοτρόπως προκειμένου να επιτευχθεί η νομιμοποίηση του Κέντρου, αλλά και για το συνεχές ενδιαφέρον του για την συντήρησή του. Τον ευχαριστούμε επίσης για την χορηγία σε αναψυκτικά για τους δρομείς των «Αλαμάρειων» δρόμων αντοχής.
-Τον κύριο και την κυρία Χελά, εμπόρων από την Αρτεμισία, για την χορηγία τους σε μπλουζάκια.
-Την Γραμματεία των αγώνων, τις δεσποινίδες Σοφία και Ιωάννα Παπαβασιλοπούλου και την Σταυρούλα Παπαευγενίου.
-Τον κ. Βαγγέλη Κοτσίνη που ανέλαβε και διεκπεραίωσε έξοχα όλες τις ανατεθείσες διαιτησίες αγώνων.
-Τους παππούδες, τις γιαγιάδες, αλλά και όλους τους συνοδούς των παιδιών που τα μετέφεραν και τα πρόσεχαν καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο.
-Τους μπάρμπα Νίκο Λάζαρο και Βασίλη Βασιλάκη οι οποίοι με τα φορτηγάκια τους μετέφεραν, για άλλη μια χρονιά, καθημερινά δεκάδες παιδιά από την Αρτεμισία.
-τους κ.κ. Αντωνόπουλο, Βασιλάκη, Θωμόπουλο, Μασουρίδη και Σπυρόπουλο που φρόντισαν για την ασφάλεια των διαδρομών στους αγώνες δρόμων.
-Όλα τα παιδιά για την συμπεριφορά και την υπεύθυνη στάση τους.
-Τον κ. Γρηγόρη Αλάμαρα για την δωρεάν διάθεση της εξαίρετης καλλιτεχνικής του δημιουργίας, τα οποία φίλος μας εικαστικός και γνώστης του αντικειμένου τα χαρακτήρισε ως «εξαίρετα θρησκευτικά, ιστορικά και κοινωνικά αριστουργήματα ενός αυτοδίδακτου λαϊκού καλλιτέχνη».
Χαιρετισμοί
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Νίκος Μπασακίδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, ο κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», ο κ. Απόστολος Μαρκόπουλος πρόεδρος της κοινότητος Πηγών και ο κ. Τάσος Ροβολής ως μέλος της νεοεκλεγείσας Διοίκησης του «Δημάκειου Ομίλου».
Ειδικές βραβεύσεις
Παραδόθηκε στον κ. Νίκο Μπασακίδη, Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, από τον κ. Γρηγόρη Αλάμαρα αναμνηστική πλακέτα που προοριζόταν για τον κ. Νίκα δήμαρχο Καλαμάτας.
Πρωτεύσαντες
Τις βραβεύσεις έκαναν οι:
Νίκος Μπασακίδης, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας
Απόστολος Μαρκόπουλος, πρόεδρος κοινότητος Πηγών,
Νικήτας Σάλμας, πρόεδρος κοινότητος Αρτεμισίας,
Τάσος Ροβολής, πρόεδρος κοινότητος Αλαγονίας,
Άρις Βαρελάς, πρόεδρος κοινότητος Νέδουσας,
Μιχάλης Αντωνόπουλος, πρόεδρος της κοινότητος Λαδά,
Γιώτα Παπαδέα, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Πηγών,
Αντώνης Καζάκος, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας,
και Αλάμαρας Πέτρος γιος του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα.
Σκάκι
Για παιδιά  μέχρι 12 ετών (πήραν μέρος 16 παιδιά)
   1ος Δημητρούλιας Νίκος
2ος Αλεξόπουλος Νικόλας
3ος Παπαδέας Τάσος
 Από 13 ετών (πήραν μέρος 5 παιδιά)
1ος Λαζαρίδης Δημήτρης
2ος Κατσικέας Δημήτρης
            3ος Αλεξόπουλος Γιώργος
 Πινγκ-πονγκ
Για παιδιά μέχρι 12 ετών (πήραν μέρος 9 παιδιά)
1ος Δημητρούλιας Νίκος
   2ος Δημητρούλιας Νέστωρ
3ος Ιορδανίδης Δημήτρης
Από 13 ετών (πήραν μέρος 13 παιδιά)
1ος Θωμόπουλος Ανδρέας
2η Κανελλοπούλου Σταυρούλα
3ος Δόμαλης Πάρης
 Μπάσκετ
Πήραν μέρος 5 ομάδες και 36 παιδιά
1η αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Πουλουπάτης Δ. Γιώργος, Πουλουπάτης Η. Γιώργος, Πουλουπάτης Δημήτριος, Πουλουπάτης Αλέξης, Κανελλοπούλου Σταυρούλα, Ζερβής Νικόλαος και Κανελλόπουλος Γιώργος.
2η αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Ιορδανίδης Δημήτριος, Δημητρούλιας Νικόλαος, Δημητρούλιας Νέστωρ, Σπυρόπουλος Αριστείδης, Μερέας Παναγιώτης, Πανταζόπουλος Γιάννης και Μαυρίκη Ελένη.
3η αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Καρράς Κωνσταντίνος, Μουσελίνος Αναστάσιος, Παπαδέας Τάσος, Λαζαρίδης Δημήτρης, Αλεξόπουλος Γιώργος, Αλεξόπουλος Νικόλας, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Διαμαντόπουλος Γιώργος και Παπαβασιλόπουλος Γιώργος.
Ποδόσφαιρο
Για παιδιά μέχρι 12 ετών (πήραν μέρος 4 ομάδες και 47 παιδιά)
1η  αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Λάζαρος Νίκος, Ζερβής Νίκος, Μιχαλόπουλος Ραφαήλ, Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος, Διονυσόπουλος Διονύσιος, Σπυρόπουλος Γιώργος, Σπυρόπουλος Δημήτρης, Μιχαλόπουλος Σωτήριος, Διονυσοπούλου Μαρία, Τσαντύλα Μαργαρίτα και Θεοφιλόπουλος Τάσος.
2η  αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι  Παπαδέας Τάσος, Καρράς Κώστας, Λαϊβεράς Χρήστος, Μπεχάι Άρης, Τσιραμπίδης Νίκος, Χατζόπουλος Παναγιώτης, Χατζόπουλος Αναστάσιος, Κάπελας Δημήτριος, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Γαϊτανάρου Βασιλική και Αλάμαρα Έλενα.
3η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Διαμαντόπουλος Γιώργος, Σπυρόπουλος Αριστείδης, Καρούνος Βαγγέλης, Πανταζόπουλος Γιάννης, Αλεξόπουλος Γιάννης, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Βίλλα Νεφέλη, Λαζαρίδης Δημήτρης, Δημητρούλιας Νίκος, Δημητρούλιας Νέστωρ, Ιορδανίδης Δημήτρης, Βίλλας Αλέξανδρος και Μερέας Παναγιώτης
 Για ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας (πήραν μέρος 10 ομάδες και 91 παιδιά)
1η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Θεοδωρακάκης Νεκτάριος, Μάλαμας Νίκος, Βαρελάς Κώστας, Τοντέρικα Φλορίν, Σαμιώτης Χρήστος, Λαδάς Νικήτας, Βαρελά Σταυρούλα και Αθανασοπούλου Αμαλία.
2η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Στογιάννος Αλέξανδρος, Πουλουπάτης Δημήτριος, Καρνούσκος Νίκος, Πατσιλίβας Παναγιώτης, Αντωνόπουλος Γιώργος, Κατσικέας Δημήτρης, Ρήγα Μαριλένα και Δικαίος Γεράσιμος.
3η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Μαρκόπουλος Τάσος, Βασιλόπουλος Περικλής, Μπαρνασάς Γρηγόρης, Γιαννακόπουλος Γιάννος, Χριστοδουλόπουλος Δήμος και Γιώργος, Πιτσιλής Βασίλης και Πιτσιλή-Χατζή Μυρτώ.
Άλμα εις μήκος άνευ φοράς
Για παιδιά μέχρι 12 ετών
Κορίτσια (πήραν μέρος 16)
1η αναδείχθηκε η Θεοφιλοπούλου Βάσια με άλμα 1,77μ
2η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Βασιλική με άλμα 1,49μ
3η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Έλενα με 1,46μ
Αγόρια (πήραν μέρος)
1ος αναδείχθηκε ο Λαζαρίδης Παναγιώτης με άλμα 1,93μ
2ος αναδείχθηκε ο Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος με άλμα 1,90μ
3ος αναδείχθηκε ο Μερέας Παναγιώτης με άλμα 1,89μ
 Για την κατηγορία 13-18 ετών
Αγόρια
1ος αναδείχθηκε ο Πουλουπάτης Δημήτρης με άλμα 2,56μ (νέο ρεκόρ αγώνων όλων των κατηγοριών)
2ος αναδείχθηκε ο Γιαννούλης Ηλίας με άλμα 2,36μ
3ος αναδείχθηκε ο Θωμόπουλος Ανδρέας με άλμα 2,26μ.
Αλαμάρειος δρόμος
Α΄ Κατηγορία-παιδιά μέχρι 9 και ετών διαδρομή πλατεία Αλαγονίας-Κερασούλια απόσταση 1.400 μέτρα (πήραν μέρος 23 παιδιά)
Αγωνίστηκαν τα παιδιά: Γαϊτανάρου Σταυρούλα, Γαϊτανάρου Βασιλική, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Αφάλη Μαριέτα, Οικονομοπούλου Μαριλίζα, Οικονομοπούλου Χρυσήλια, Παπαδέα Αλίκη, Αλάμαρα Ελπίδα, Ζερβή Σοφία, Κανελλοπούλου Ιωάννα, Ροβολή Ιωάννα, Μασουρίδη Ηώ, Βίλλα Νεφέλη, Κωνσταντοπούλου Ιωάννα.
Σπυρόπουλος Γιώργος, Βασιλάκος Θοδωρής, Χατζόπουλος Αναστάσης, Μιχαλόπουλος Θοδωρής, Μπεχάϊ Άρης, Αγγελόπουλος Ηλίας, Σπυρόπουλος Άρης, Κωνσταντόπουλος Αντώνης, Δημητρούλιας Νέστωρ.
Κορίτσια
1η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Βασιλική με χρόνο 7,22΄
2η αναδείχθηκε η Ροβολή Ιωάννα
3η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Δέσποινα
Αγόρια
1ος αναδείχθηκε ο Δημητρούλιας Νέστορας με χρόνο 6,33΄
2ος αναδείχθηκε ο Σπυρόπουλος Γιώργος
3ος αναδείχθηκε ο Χατζόπουλος Αναστάσης
Β΄ κατηγορία-παιδιά μέχρι και 13 ετών διαδρομή Αγία Ελεούσα-Κερασουύλια απόσταση 2.600 μέτρα (πήραν μέρος 27 παιδιά)
Κορίτσια
1η αναδείχθηκε η Μασουρίδη Μυρτώ με χρόνο 18,21΄ (νέο  ρεκόρ)
2η αναδείχθηκε η Θεοφιλοπούλου Βασιλική
3η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Έλενα
Αγόρια
1ος αναδείχθηκε  ο Αλεξόπουλος Γιώργος με χρόνο 13,19΄
2ος αναδείχθηκε ο Λαζαρίδης Παναγιώτης
3ος αναδείχθηκε ο Πανταζόπουλος Γιάννης
Γ΄ κατηγορία αθλητές ανεξαρτήτως ηλικίας διαδρομή πλατεία Αρτεμισίας-Κερασούλια απόσταση 4.000 μέτρα (πήραν μέρος 22 άτομα)
Γυναίκες
1η αναδείχθηκε η Αντωνοπούλου Ελένη με χρόνο 29,20΄
2η αναδείχθηκε η Θεοδωρακοπούλου Σταυρούλα
3η αναδείχθηκε η Θεοδόση Ελένη
Άνδρες
1ος αναδείχθηκε ο Πονηρέας Νίκος με χρόνο 15,51΄ νέο ρεκόρ αγώνων (ανήκει στην SALAMON HELLAS JUNIOR TEAM)
2ος αναδείχθηκε ο Σπυρόπουλος Δημήτριος
3ος αναδείχθηκε ο Σπυρόπουλος Κώστας
Λιθάρι ενηλίκων βάρους 6,100 κιλών
πήραν μέρος 24 άτομα
Γυναίκες
1η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Μόνικα με 6,87μ
2η αναδείχθηκε η Αντωνοπούλου Ελένη με 5,73μ
3η αναδείχθηκε η Κουντάνη Κομνηνή με 4,60μ
Άνδρες
1ος αναδείχθηκε ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 10,52μ
2ος αναδείχθηκε ο Ζερίτης Νικόλαος με 10,50μ
3ος αναδείχθηκε ο Πανταζόπουλος Γιώργος με 10,32μ
Τα ρεκόρ των αγωνισμάτων κατέχουν οι:
Άλμα εις μήκος άνευ φόρας μέχρι 13 ετών
Στα κορίτσια η Αλεξέα Μέγκεν με 2,15μ από το έτος 2005
Στα αγόρια ο Σεντεμέντες Γιάννης με 2,23μ από το έτος 2005
Άλμα εις μήκος άνευ φόρας μέχρι 18 ετών
Στα κορίτσια η Ζερίτη Αθηνά με 1,98μ από το 2010
Στα αγόρια και στους άνδρες ο Πουλουπάτης Δημήτρης με 2,56 από το 2016
Άλμα εις μήκος άνευ φόρας ανεξαρτήτως ηλικίας
Στις γυναίκες η Ζερίτη Αθηνά με 2,05 από το 2014
Λιθάρι ενηλίκων
Στις Γυναίκες η Αλάμαρα Μόνικα με 6,87μ από το 2016
Στους άνδρες ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 11,15μ από το 2007
Αλαμάρειοι δρόμοι
Α΄ Κατηγορία
Στα κορίτσια η Γαϊτανάρου Βασιλική με 7,22΄ από το 2016
Στα αγόρια ο Πανταζόπουλος Γιάννης με 5,58΄ από το 2015
Β΄ Κατηγορία
Στα κορίτσια η Μασουρίδη Μυρτώ με 18,210΄από το 2016
Στα αγόρια ο Σπυρόπουλος Δημήτρης με 13,10΄από το 2015
Γ΄ Κατηγορία
Στις γυναίκες η Ασημάκου Γιώτα με 19,04΄από το 2014
Στους άνδρες ο Πονηρέας Νίκος με 15,51΄από το 2016

*** Αποκλεισμός για την Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος
Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο αφού ηττήθηκε στη φάση των «64» στο ξίφος γυναικών από την Βιετναμέζα Ντο τι Αν.
 Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε με σκορ 15-13 αν και μέχρι την τρίτη περίοδο ήταν ισόπαλη με την αντίπαλό της.
Δύο διαδοχικά χτυπήματα όμως έδωσαν προβάδισμα στην αντίπαλό της με αποτέλεσμα η Κοντοχριστοπούλου να μην μπορέσει να επιστρέψει στον αγώνα.

***  Αναβλήθηκαν οι αγώνες κωπηλασίας λόγω ανέμων ΣΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - Αύριο η ελληνική συμμετοχή
 Αναβλήθηκαν οι αγώνες κωπηλασίας λόγω ανέμων - Αύριο η ελληνική συμμετοχή
 Το σημερινό πρόγραμμα κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο αναβλήθηκε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
 Η ομαλή διεξαγωγή του αγωνίσματος στην ημιτελική φάση δεν κατέστη δυνατή, με συνέπεια να αναβληθεί για μια ημέρα.
Στο σημερινό πρόγραμμα μετείχε η ελληνική ομάδα της της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου, η οποία θα πρέπει να περιμένει μια ημέρα ακόμα για να διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό.
*** 
~     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016: ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  1η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016 2η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .-  
~

~  ~ ***  BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4901 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3042 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3046  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 989   βίντεο   .-
 *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen  \  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

~
                                          Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ /  ΓΗΓΑΣ στην παραλία
                                         της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Βέργα)   09 Αυγούστου 2016
Το  βίντεο της Ημέρας :
~ KALAMATA  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ παραλία   "ΝαυτίλοςΤρίτη  9-8-2016  το μπάνιο μας : https://youtu.be/JGEtWxXcWl4 ..-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου