Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01 Ιουλίου 2016

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016  :
~


~ ***  Με το βλέμμα στις επενδύσεις το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα , Αναχωρεί για το Πεκίνο
 
Επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων της οικονομίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί σήμερα, Παρασκευή για πολυήμερο ταξίδι στην Κίνα, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο πρωθυπουργός αναχωρεί λίγες ώρες μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του κυρωτικού νόμου για τη σύμβαση παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco. Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν την κυβέρνηση ικανοποιούν την κινεζική εταιρεία, καθώς ουσιαστικά επαναφέρουν το νομοσχέδιο στην αρχική συμφωνία.
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κίνα στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και θα φτάσει στο Πεκίνο το πρωί του Σαββάτου.
Θα τον συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης  Μπαλτάς, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας κ.ά. Την αποστολή θα συμπληρώνουν 40 θεσμικοί φορείς και επιχειρηματίες.
Το Σάββατο ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV και θα παραθέσει δείπνο προς τα μέλη της επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής αποστολής.
Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Πρόεδρο του Wanda Group, ενώ θα επισκεφθεί το τεχνολογικό πάρκο της HUAWEI και θα έχει συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. Η ημέρα θα κλείσει με επίσκεψη στο Σινικό Τείχος.
Το κυρίως πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκινά τη Δευτέρα με την επίσημη τελετή υποδοχής, την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ, τις διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, την υπογραφή διμερών συμφωνιών και τη συμμετοχή σε επιχειρηματικό φόρουμ.
Την Τρίτη οι πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιέν Αν Μεν και θα έχει συνάντηση με τον
πρόεδρο της Κίνας, Ξι Γινπίνγκ.
Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Σαγκάη όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Cosco, τον πρόεδρο της εταιρίας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba, τον πρόεδρο της τεχνολογικής εταιρείας ΖΤΕ και της επενδυτικής εταιρίας Fosun. Θα έχει επίσης συνάντηση με το δήμαρχο της Σαγκάης, Γιανγκ Ξιόνγκ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με την ελληνική αποστολή, θα αναχωρήσει για την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης.  Newsroom ΔΟΛ

***  Σε συμφωνία με τους εργαζόμενους η Μαρινόπουλος  ,
Θα συνεχίσει η καταβολή μισθών 
Nα εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης συμφώνησε η διοίκηση της Μαρινόπουλος με το σωματείο των εργαζομένων.
Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής:
Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:
α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.
β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.
δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.
Newsroom ΔΟΛ
~** Σε καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτικών της μπαίνει η εταιρία Μαρινόπουλος με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.
Tο δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές.
Παράλληλα "παγώνει" κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού του.
Aπό το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και οι μισθώσεις.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σε ανακοίνωσή της μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, η "Μαρινόπουλος" αναφέρει:
"Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.
 Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.
Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση".

*** Μειωμένες συντάξεις έλαβαν χαμηλοσυνταξιούχοι και στη Μεσσηνία…
Το δεύτερο σοκ έρχεται με τις συντάξεις του Αυγούστου, καθώς περικόπτονται οι επικουρικές για 250.000 δικαιούχους με μηνιαία εισοδήματα άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά).
  Τις δύο τελευταίες ημέρες νωρίς το πρωί συναντώ στο δρόμο μου συνταξιούχους να παραμιλούν, μετρώντας τα χρήματα που μόλις εισέπραξαν από την τράπεζα. Η λέξη που ακούω είναι "μείωση" και ταυτόχρονα διακρίνω μια απόγνωση και μια πίκρα στο πρόσωπό τους.
Θυμήθηκα την ταινία "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Πολυβραβευμένο αλληγορικό δράμα του Σίντνεϊ Πόλακ. Η ταινία είναι αμερικανική παραγωγή του 1969 και ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ το 1970. Τελικά το Όσκαρ πήρε μόνο ο Γκιγκ Γιανγκ για το δεύτερο αντρικό ρόλο. Το σενάριο στηρίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Horace Mc Coy και πρωταγωνιστεί πλειάδα εξαίρετων ηθοποιών.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Τις σκοτεινές μέρες της οικονομικής κρίσης οι "χορευτικοί μαραθώνιοι" αποτελούσαν έναν τρόπο για να διαγωνιστούν οι απελπισμένοι άνθρωποι με σκοπό τα χρηματικά έπαθλα. Το θέαμα κρατούσε μέρες, καθώς οι διαγωνιζόμενοι πίεζαν τους εαυτούς τους πέρα από τα όρια της εξάντλησης, ενώ το βάρβαρο κοινό παρακολουθούσε στοιχηματίζοντας χρήματα για σπορ ή κέρδος.
Ενάντια σ' αυτό το σκηνικό, οι ζωές μιας άνισης ομάδας διαγωνιζομένων περιπλέκονται. Συναντιούνται τυχαία, κινούνται ανελέητα στην πίστα ψάχνοντας ένα όνειρο. Κι ενώ το κοινό παρακολουθεί... το ρολόι χτυπάει... ποιος από αυτούς θα επιζήσει;
Στο ρεπορτάζ τώρα. Το πρώτο σοκ από τις περικοπές των συντάξεων υπέστησαν οι συνταξιούχοι, καθώς αρκετοί από αυτούς διαπίστωσαν ότι δεν είναι πλέον δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Και σαν μην έφθανε αυτό, τους παρακρατήθηκε τμήμα από το ΕΚΑΣ του προηγούμενου μήνα, το οποίο πρέπει να επιστρέψουν σε δύο δόσεις.
Περισσότεροι από 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν το ποσό της σύνταξης τους να είναι πολύ μικρότερο και συγκεκριμένα κατά 48% σε σχέση με αυτό που έπαιρναν. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ) βρήκαν στους λογαριασμούς τους 420 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε να τους έχουν κατατεθεί 580 ευρώ, αλλά παρακρατήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, και η πρώτη δόση επιστροφής του ΕΚΑΣ του Ιουνίου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το ΕΚΑΣ περικόπηκε σε διπλάσιο αριθμό δικαιούχων. Συγκεκριμένα, αν και η αρχική συμφωνία προέβλεπε την κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, οι συνταξιούχοι που χάνουν το επίδομα ανέρχονται σε 150.000 ή, διαφορετικά, στο 40% των δικαιούχων που το εισπράττουν. Τα νέα ποσά ΕΚΑΣ για το έτος 2016 για όσους λαμβάνουν πλήρη σύνταξη διαμορφώνονται στα:
•230 ευρώ για εισόδημα έως 7.216 ευρώ.• 172,50 ευρώ για εισόδημα από 7.216,01 μέχρι 7.518 ευρώ.• 115 ευρώ αν έχουν εισόδημα 7.518,01 μέχρι 7.720 ευρώ. • 57,50 ευρώ για εισόδημα 7.720,01 μέχρι 7.972 ευρώ.
Το δεύτερο σοκ έρχεται με τις συντάξεις του Αυγούστου, καθώς περικόπτονται οι επικουρικές για 250.000 δικαιούχους με μηνιαία εισοδήματα άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά). Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.
    Του Αντώνη Πετρόγιαννη     (φωτό αρχείου)

***  Άλλα αντ’ άλλων στις απολογίες τους οι τσιγγάνοι με τα ναρκωτικά στην Αγία Τριάδα
Μέχρι και οι δικηγόροι του εκνευρίσθηκαν
 Με απολογίες, οι οποίες όμως – τουλάχιστον των βασικών κατηγορουμένων - δε φάνηκαν να πείθουν την Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, συνεχίσθηκε χθες η δίκη της δεύτερης οικογένειας τσιγγάνων για διακίνηση ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών  ουσιών από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.
Ορισμένοι, μάλιστα, κατηγορούμενοι έδειξαν με αυτά που ισχυρίζονταν να υποτιμούν  τη νοημοσύνη της Έδρας, και μερικές φορές σε τέτοιο σημείο που δυσανασχετούσαν ακόμα και οι δικηγόροι που έχουν ορίσει για την υπεράσπισή τους.
Η δίκη χθες αργά το μεσημέρι διεκόπη μετά την αγόρευση της εισαγγελέως, ώστε να συνεχισθεί στις 14 Ιουλίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης για την τύχη των συνολικά 16 κατηγορουμένων.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από εγκληματική οργάνωση σε σύσταση συμμορίας για τους βασικούς κατηγορουμένους και την ενοχή ανά περίπτωση των κατηγορουμένων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
  Απολογίες
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Απρίλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και είχαν συλληφθεί δύο οικογένειες.
Η υπόθεση της πρώτης οικογένειας εκδικάσθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και οι βασικοί τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε αρκετά χρόνια κάθειρξης για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται τρία αδέλφια τσιγγάνοι, οι γυναίκες δύο εξ αυτών, οι γονείς τους, ο αδελφός της μητέρας τους, ο οποίος κατηγορείται ότι τους προμήθευε με τις ποσότητες ηρωίνης και χασίς που διακινούσαν, μια 40χρονη που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Καλαμάτα και επτά τοξικομανείς που κατηγορούνται ότι αγόραζαν από τους κατηγορούμενους τσιγγάνους ναρκωτικά και τα πωλούσαν για να εξασφαλίσουν τη δική τους δόση.
Οι απολογίες χθες ξεκίνησαν από τα τρία αδέλφια. Ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε και αρχηγικό ρόλο, ισχυρίστηκε ότι όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία αφορούν στην εξασφάλιση της δόσης του. Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις ούτε για τις μεγάλες ποσότητες που ακούγεται να διαπραγματεύεται, ούτε για τις πωλήσεις σε τοξικομανείς, ούτε γιατί χρησιμοποιούσε παρατσούκλι, ούτε και για τον 34χρονο αδελφό του, που αρνούνταν ότι εννοούσε αυτόν με υποκοριστικό αλλά κάποιον τοξικομανή που ήταν στη σκηνή μαζί του, μη ξέροντας πώς τον λένε…
Για την αναφορά σε κάποιες συνομιλίες ότι την παράδοση των ναρκωτικών θα έκανε ο «μπέμπης» ή ο «μικρός», τη μία έλεγε ότι «μπέμπης» είναι ο ίδιος και την άλλη ότι είναι ο τοξικομανής που πήγαινε στη σκηνή του.
Μάλιστα, κάποια στιγμή εξόργισε την Έδρα, με την πρόεδρο να του συστήνει πως «αν πει και καμιά αλήθεια δε θα τον βλάψει», πρόταση που επανέλαβε αρκετές φορές και στους επόμενους κατηγορούμενους.
Κλείνοντας, δε, την απολογία του, όπως έκαναν και όσοι ακολούθησαν, ζήτησε συγγνώμη.
  Οι υπόλοιποι
Ο 33χρονος αδελφός του ακολούθησε την ίδια τακτική, μη δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις στο δικαστήριο για τις πράξεις του. Παραδέχθηκε μόνο ότι έχει πουλήσει ναρκωτικά 4-5 φορές για να εξασφαλίσει τη δόση του. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η γυναίκα που σήκωνε το τηλέφωνό του και μιλούσε επίσης για διακίνηση ναρκωτικών, αφού αρνούνταν ότι είναι η γυναίκα του, είπε ότι είχε «μια γκόμενα», η οποία πήγαινε στο σπίτι όταν έφευγε η γυναίκα του. Μάλιστα, η πρόεδρος ρώτησε τη γυναίκα του αν το ήξερε, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη, για να λάβει την απάντηση: «Μπορεί και να είχε». Μάλιστα, η γυναίκα του, όταν απολογήθηκε, αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι απ’ όλα αυτά.
Ο 34χρονος που φέρεται να τον αποκαλούν με υποκοριστικό στις συνομιλίες τα αδέλφια του, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, ενώ το ίδιο έκανε και η γυναίκα του πρώτου, λέγοντας ότι μόνο μια φορά πήγε κάτι σε ένα φίλο του άντρα της.
Δεν άλλαξε τακτική και ο πατέρας των τριών αδελφών, ο οποίος είπε ότι πουλάει λουλούδια και δεν έχει σχέση με ναρκωτικά, παρά τα όσα έχουν καταγραφεί σε συνομιλίες, ενώ η μητέρα τους ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο για αυτά που έχει κάνει ο γιος της. Παραδέχθηκε, όμως, ότι έχει μεταφέρει 4-5 φορές ναρκωτικά σε τοξικομανείς, καθώς της το ζήτησε ο γιος της.
Η 40χρονη που συνελήφθη να κάνει τη μεταφορά ενός κιλού ηρωίνης, τήρησε διαφορετική στάση, δείχνοντας μετανιωμένη, και κατέθεσε ότι τα ναρκωτικά τής τα έδωσε ο τσιγγάνος από την Αθήνα (θείος των 3 αδελφών) και θα τα άφηνε σε περιοχή στο Ασπρόχωμα, χωρίς να ξέρει ακριβώς ποιος είναι ο παραλήπτης. Ενώ αρχικά αρνήθηκε ότι το είχε ξανακάνει, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι έχει κάνει κι άλλη μεταφορά μισού κιλού, ποσότητα που είχε προμηθευτεί από έναν Αλβανό. Μάλιστα, τόνισε ότι πλέον είναι σε πρόγραμμα και προσπαθεί να απεξαρτηθεί, εκφράζοντας τη χαρά της που τη συνέλαβαν, γιατί τώρα είναι καλά.
Ο θείος από την Αθήνα στην αρχή προσπάθησε να μπερδέψει το δικαστήριο, λέγοντας ότι το πακέτο με το ένα κιλό ηρωίνης το έστειλε για να το παραλάβει κάποιος που δεν ήθελε να πει το όνομά του, αλλά όχι οι κατηγορούμενοι. Καταλαβαίνοντας, όμως, μετά ότι έτσι δεν βγαίνει άκρη, παραδέχθηκε ότι το είχε παραγγείλει ο 27χρονος τσιγγάνος. Κι αυτός υποστήριξε ότι πωλούσε ναρκωτικά για να εξασφαλίσει τη δόση του.
Οι απολογίες έκλεισαν με τους κατηγορούμενους τοξικομανείς και αγοραστές ναρκωτικών από την οικογένεια, οι οποίοι είπαν πως έχουν ενταχθεί σε προγράμματα απεξάρτησης και δεν πωλούσαν ναρκωτικά.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Μεγάλη παρακαταθήκη του Μεσσήνιου υπουργού Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου η ενότητα
Τη μνήμη του Μεσσήνιου υπουργού και αντιπροέδρου κυβερνήσεως, Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου, τίμησε χθες ο Δήμος Καλαμάτας, αφιερώνοντάς του πλάκα επί αναθηματικής στήλης, η οποία φέρει την ονομασία «Πλατεία Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου».
Η στήλη έχει τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρισκόταν παλιά η κεντρική πύλη του πρώην στρατοπέδου Παπαφλέσσα, έδρας του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού. Υπενθυμίζεται ότι μετά τους σεισμούς του 1986, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος ενήργησε ώστε το παλιό στρατόπεδο Παπαφλέσσα - Ανατολικό Κέντρο να παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας.
  Π. Νίκας: «Τιμή σε ένα μεγάλο πολιτικό άνδρα»
Ο δήμαρχος, παρουσία του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, γιου του αείμνηστου υπουργού, που ήλθε στην Καλαμάτα με τη σύζυγό του Καρολίνα και την κόρη τους Αννίτα – Σοφία, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) σεμνή τελετή αποτελεί έκφραση υποχρέωσης προς ένα μεγάλο πολιτικό άνδρα, ο οποίος τίμησε με τις ενέργειές του όλη του τη ζωή την πατρίδα του, τη Μεσσηνία και ιδιαίτερα φρόντισε την πόλη μας, την Καλαμάτα.
Ο υπουργός - αείμνηστος πλέον - Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε στρατιώτης αφιερωμένος στην πατρίδα και αυτή η αφιέρωση στην πατρίδα χαρακτήριζε όλες τις ενέργειές του, σε όλη του τη ζωή.
  Ευεργεσία στην πόλη
Ιδιαίτερα εδώ στην Καλαμάτα, είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη ευεργεσία της παράδοσης του χώρου του στρατοπέδου του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού στην πόλη της Καλαμάτας και της δημιουργίας εδώ των κοινωνικών δράσεων, των αθλητικών χώρων και, γενικότερα, των χώρων αναψυχής της ανατολικής πόλης».
  Θόδωρος Μπρεδήμας
Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, είπε τα εξής: «Με τα αποκαλυπτήρια τιμάμε τον ευθυτενή, υπερήφανο και άψογο Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, απόγονο αγωνιστών του Εικοσιένα, των Ντρέδων, το Μεσσήνιο πατριώτη, που τίμησε με την υπογραφή του την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου του 9ου Συντάγματος στο Δήμο Καλαμάτας και για αυτό, εκτός των άλλων, αισθανόμαστε υπερήφανοι ως παράταξη της Αλλαγής, για την πρόταση που έγινε ασμένως αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και το δήμαρχο κύριο Νίκα, καθώς και τις δημοτικές παρατάξεις».
  Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Ο γιος του Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε: «Εγώ θέλω να πω μόνο ότι για μας είναι μία παρακαταθήκη, νομίζω για όλους μας, ο άνθρωπος αυτός σαν αξία και τι πρέσβευε. Πρέσβευε τα ωραιότερα που έχει ένας Έλληνας και μία Ελληνίδα: να πιστεύει στη δημοκρατία, στην ελευθερία, στην αξιοπρέπεια, στην ισοτιμία, στην αξιοκρατία και στο ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί αν κοιταχθούμε λίγο, είμαστε όλοι ίδιοι. Απλώς, χρειάζεται λίγο ψυχή και λίγο υπομονή και λίγο λεβεντιά για να ξεπεράσουμε προβλήματα και να μη χωριζόμαστε, γιατί οι εχθροί μας απέξω είναι πιο πολλοί από ό,τι νομίζουμε».
Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελενη Αλειφέρη, ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης, Παναγής Κουμάντος και Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην δήμαρχος Αίπειας Νίκος Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Χρίστος Καρύδης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Νταγιόπουλος. 

***  Το Π.Ι. Χώρας εξακολουθεί να υπάγεται στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων 
Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, προς αποκατάσταση, όπως αναφέρει, «της ηρεμίας των κατοίκων που εξυπηρετούνται από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Μεσσηνίας και της αλήθειας των προθέσεων της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ».
Όπως σημειώνεται:
Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Μεσσηνίας παραμένει στη διοικητική και υγειονομική υπαγωγή του Κ.Υ. Γαργαλιάνων
Εν όψει της διαμόρφωσης του νέου Υγειονομικού Χάρτη της χώρας και, κατά συνέπεια, του Νομού Μεσσηνίας, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό των δομών, για την πλήρη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων.

*** Από λακκούβα ...τη βρήκε πεζός στο κέντρο της Καλαμάτας 
Φαρδύς-πλατύς στο έδαφος, κοιτώντας τον ουρανό και με δυνατό πόνο στο πόδι, κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης πεζός στη διασταύρωση των οδών Αριστοδήμου και Βασ. Αμαλίας.
Ο άνθρωπος προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο και, φυσικά, κοιτούσε δεξιά-αριστερά, μην έρχεται κάποιο όχημα και τον χτυπήσει. Απ’ αλλού όμως το βρήκε, αφού το πόδι του έπεσε σε λακκούβα και πριν το καταλάβει βρέθηκε στο έδαφος.
Τι ζημιά έπαθε δε γνώριζε, όταν μίλησε μαζί μας, καθώς επρόκειτο να πάει στο γιατρό, μιας και πονούσε πάρα πολύ.
Αναρωτήθηκε ο άνθρωπος πώς ο Δήμος Καλαμάτας με τόσες λακκούβες στους δρόμους του θέλει να γίνει και πολιτιστική πρωτεύουσα.
«Πρωτεύουσα της παγίδας και των βεγγαλικών να την κάνει ο Δήμος», είπε σαρκαστικά.
Τυχερός, πάντως ήταν ο άνθρωπος, διότι έχουμε ακούσει άλλες περιπτώσεις που πεζοί έχουν πάθει πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Έτσι κι όλοι αυτοί καταθέσουν αγωγή κατά του Δήμου, τον βλέπουμε να ξεπουλιέται.  Β.Β. 

***  Τα παρέσυρε το ρέμα, μάνα μου, δεν είναι ψέμα… (φωτογραφίες) 
 
 
Από την ασταμάτητη βροχή του περασμένου Σαββάτου εντοπίστηκαν προβλήματα κυρίως στην παραλία. Στο Πολιτέικο ρέμα, το νερό παρέσυρε ό,τι βρήκε μπροστά του και το έφτασε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα από την επόμενη κιόλας να δημιουργηθεί εκεί ένας βούρκος με φερτά υλικά.
Τελικά, έπρεπε να φτάσουμε στο βράδυ της Τετάρτης για να βρεθεί μια λύση. Βέβαια, η ώρα που επιλέχθηκε να πάει στο σημείο η μπουλντόζα μόνο ασφαλής δεν ήταν, όπως μας είπαν λουόμενοι, αφού ήταν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, ώρα δηλαδή που στην παραλία υπάρχει κόσμος. Ξαφνικά, λοιπόν, είδαν μια μπουλντόζα να περνά πάνω ακριβώς στο κύμα, διανύοντας μια μεγάλη απόσταση, αφού ένα από τα σημεία που μπορούσε να εισχωρήσει στην άμμο ήταν στο ύψος της Ανάστασης.
Από χθες το πρωί ο βούρκος έχει απομακρυνθεί, αν και βέβαια το ρέμα δεν καθαρίστηκε και ιδιαίτερα. Έτσι, πιθανότατα, στην επόμενη ισχυρή βροχή θα έχει να κατεβάσει και πάλι αρκετά αντικείμενα.
Κάτι τελευταίο: τα ρέματα και τα ποτάμια δεν είναι για να σκεπάζονται με άμμο, είναι ωραία η παραλία να είναι ευθεία, αλλά δεν μπορούμε να δαμάσουμε τη φύση. Όταν ένα ρέμα κατεβάσει νερό, πρέπει κάπου να βρει διέξοδο για να καταλήξει, και επειδή μπορεί πάλι να συμβεί κάτι αντίστοιχο, καλό είναι να σεβόμαστε τη φύση.  Π.Μπ.

***  Στην πρώτη γραμμή η "Greenland" από τη Στέρνα
Εξαγωγές αλληλεγγύης στην Ευρώπη από τους «χωρίς μεσάζοντες»
 Ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου η δεύτερη καμπάνια αλληλέγγυων εξαγωγών σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Την όλη διαδικασία συντόνισε η ανοιχτή συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους», σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών «Greenland» από τη Στέρνα Μεσσηνίας, τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Μοδούσα» από τη Γέρα Λέσβου και το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.
  Από λάδι ως σαπούνια
Η «Αλληλεγγύη για Όλους» συνεργάστηκε σε αυτή τη δεύτερη εκστρατεία με τη βελγική οργάνωση «Climaxi» και με την κινηματική πρωτοβουλία «Κόντρα στο ρεύμα» (Α contre courant). Η καμπάνια ταξίδεψε και στο Λουξεμβούργο, σε συνεργασία εκεί με τους αλληλέγγυους από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Ελλάδα (Comite de Solidarite avec la Grece) και με το Κίνημα της Μετάβασης (MESA: La Maison de la Transition).
Η ποιότητα και η ασφάλεια του προϊόντος, η δίκαιη τιμή για τον παραγωγό, η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και η λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων συνεταιρισμών από τη συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους».
Η διάθεση περιλάμβανε σε αυτή τη δεύτερη καμπάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαφόρων ειδών ελιές και τα σαπούνια της ΒΙΟΜΕ. Είναι προϊόντα τα οποία δύσκολα βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη σε δίκαιη τιμή, καλή ποιότητα, αλλά πρωτίστως με γνώση της προέλευσης.
Η διανομή των προϊόντων συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις σε Βρυξέλλες, Κουρ Σεν Ετιέν και Λιέγη, όπου έγινε συζήτηση για τις προοπτικές, το πολιτικό περιεχόμενο, τις καλές πρακτικές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ σχεδιάστηκαν μονιμότερες δράσεις συνεργασίας μεταξύ αλληλέγγυων δικτύων, συνδικάτων και οργανώσεων πολιτών.
Η καμπάνια αλληλέγγυων «εξαγωγών» παραμένει μη κερδοσκοπική και όλο το πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί θα διατεθεί σε δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα, καθώς και για τη δημιουργία μιας μόνιμης υποδομής υποστήριξης συνεταιρισμών.   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** 2 άνδρες έσπειραν τον τρόμο τα ξημερώματα στην Καλαμάτα 
Συνελήφθησαν, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 24 και 27 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, απόπειρα ληστείας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Επιπλέον, ο 27χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 24χρονος και ο 27χρονος, με την χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Στην συνέχεια, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από δύο ημεδαπές, την τσάντα της μίας, που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και την τσάντα της άλλης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που έγινε σε όχημα του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους, ενώ στην κατοχή του 27χρονου, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Όπως επιπλέον προέκυψε, χθες (30.6.2016) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, οι ανωτέρω, επιτέθηκαν σε ημεδαπό και με την χρήση σωματικής βίας, του προξένησαν σωματικές βλάβες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

***  Τέλος υπέρ των Δήμων σε καφέ, εστιατόρια, καντίνες, μπαρ και κλαμπ 
Τέλος υπέρ των Δήμων μπορεί να επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδικές κατηγορίες καταστημάτων, όπως προβλέπει το άρθρο 75 του Πολυνομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα: «Επιβάλλεται υπέρ των Δήμων στην περιφέρεια των οποίων ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, τέλος, σε ποσοστό 0,5%, στα ακαθάριστα έσοδα των: α) κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων, στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός των χώρων δραστηριοποίησης του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον στην άδεια λειτουργίας ορίζεται η δυναμικότητα εξυπηρετουμένων ατόμων ανά κατάστημα ή διαθέτουν, σύμφωνα με αυτήν, πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα, β) ζυθοπωλείων και μπαρ, ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας και γ) καντινών.
Στο ανωτέρω τέλος υπάγονται και τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα των πιο πάνω περιπτώσεων που λειτουργούν μέσα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας, καθώς και στα οργανωμένα τμήματα των πολυκαταστημάτων στα οποία πωλούνται έτοιμα φαγητά.
Προκειμένου για νυχτερινά κέντρα, αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα, καφωδεία, κέντρα διασκέδασης και χορευτικά κέντρα με μουσική, το ανωτέρω τέλος επιβάλλεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%).
Στους Δήμους και στις Κοινότητες στην περιοχή των οποίων δεν ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, το ανωτέρω τέλος μπορεί να επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου.
Αν σε τμήμα Δήμου ή Κοινότητας ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ειδικά και μόνο για το τμήμα αυτό εφαρμόζεται η διάταξη του πρώτου εδαφίου του παρόντος άρθρου.
Το ανωτέρω τέλος μπορεί να επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου και στις παρακάτω κατηγορίες καταστημάτων: α. τουριστικών ειδών, β. ειδών λαϊκής τέχνης, γ. ενθυμίων και δώρων, δ. ενοικιάσεως σκαφών αναψυχής τοπικού χαρακτήρα, θαλάσσιων ποδηλάτων, ιστιοσανίδων, ειδών χρησιμοποιούμενων στην παραλία, ε. ειδών που χρησιμοποιούνται στη θάλασσα από τους λουόμενους, στ. ειδών “σπορ”, “σκι” και “ορειβασίας”, ζ. σχολών εκμάθησης θαλάσσιων σπορ και η. ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων.
Το τέλος βαρύνει τον πελάτη και αναγράφεται ξεχωριστά στα εκδιδόμενα κατά τις κείμενες διατάξεις στοιχεία, εισπράττεται δε από αυτόν που εκδίδει το λογαριασμό, ο οποίος υποχρεούται να το καταβάλει στο οικείο δημόσιο ή δημοτικό ταμείο υπέρ του δικαιούχου Δήμου ή Κοινότητας».

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Άθληση και διασκέδαση για τα παιδιά με τον Γκιστ και τους φίλους του στην «Costa Navarino»… 

Το 4ο Basketball Camp του Westin Resort Costa Navarino με την ονομασία «Gist & Friends» είναι γεγονός! Στο σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Navarino Dunes δεκάδες παιδιά των επισκεπτών του εκπληκτικού resort, αλλά και Ακαδημιών από ομάδες της ευρύτερης περιοχής, έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του μπάσκετ από τον James Gist.
Ο Αμερικανός superstar της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος, μαζί το προπονητικό τιμ των Θανάση Γιαπλέ (προπονητής της πρωταθλήτριας Κατάρ), Σταύρο Μυκονιάτη (ασίσταντ προπονητής στους Ρέθυμνο Creta Kings), Βασίλη Σούλη (πρώην διεθνής παίκτης και νυν προπονητής Ακαδημιών) και τον γυμναστή Βασίλη Μητσόπουλο, προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν στο «Gist & Friends» την εκπληκτική εμπειρία να προπονηθούν, να λάβουν σημαντικές συμβουλές, να λύσουν κάθε απορία και να συζητήσουν τα πάντα για το αγαπημένο τους άθλημα.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, μαζί σας, σε αυτό το φανταστικό resort που έχει υπέροχες εγκαταστάσεις και ανέσεις. Όσοι βρίσκεστε εδώ σας διαβεβαιώ ότι είστε πολύ τυχεροί. Κι εγώ στην ηλικία σας πήγαινα σε τέτοια καμπ και λάτρευα τη συμμετοχή. Δεν είναι μόνο ότι παίζεις μπάσκετ. Μαθαίνεις  διαφορετικά πράγματα και μπορείς να βελτιωθείς, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, κάνεις νέους φίλους και το πιο σημαντικό περνάς καλά. Διασκεδάζεις» είπε ο James Gist στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο καμπ του «Westin Resort Costa Navarino», στα οποία τόνισε ακόμη: «Δεν θα σας κάνουμε μπασκετμπολίστες. Όμως θα σας κάνουμε να αγαπήσετε το άθλημα και να θέλετε να παίζετε μπάσκετ. Άλλωστε για γίνει κάποιος μπασκετμπολίστας πρέπει να το λατρεύει και να προπονείται σκληρά κάθε ημέρα. Αν δεν αγαπήσεις αυτό που κάνεις δεν μπορείς να το ακολουθήσεις. Αν κάποιος από εσάς γίνει επαγγελματίας πρέπει κάθε μέρα να προπονείται όπως θα προπονηθούμε εδώ. Όλοι νομίζουν πως μπορούν να ντριμπλάρουν, να δώσουν ασίστ ή να σουτάρουν, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να προπονείσαι σκληρά για να γίνεσαι καλύτερος. Βλέπετε τον Διαμαντίδη που παίρνει όλα τα μεγάλα σουτ ή δίνει τις καθοριστικές ασίστ; Νομίζετε ότι το κάνει τυχαία ή ότι δεν προπονείται; Όχι, το κάνει γιατί ακόμη και τώρα προπονείται καθημερινά, με όλη του την ένταση και την ενέργεια. Για αυτό ο Διαμαντίδης πέτυχε τόσα πολλά στην καριέρα του και έχει σημειώσει τόσα πολλά νικητήρια ή καθοριστικά καλάθια. Επειδή λατρεύει το μπάσκετ και η λατρεία του για αυτό τον κάνει να προπονείται στη μέγιστη ένταση  και συχνότητα»
Ο James Gist στην εναρκτήρια ομιλία του είπε ακόμη στα παιδιά που γεμάτα ενθουσιασμό συμμετέχουν στο basketball camp της Costa Navarino: «Μαζί θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε, γιατί το μπάσκετ είναι διασκέδαση πάνω από όλα. Θα μπορέσετε όμως στο διάλειμμα του προγράμματος, να απολαύσετε τις υπέροχες εγκαταστάσεις του resort, παίζοντας στις νεροτσουλήθρες ή στις πισίνες. Μέσα στην καθημερινότητα του επαγγελματία μπασκετμπολίστα, υπάρχει, γιατί είναι αναγκαία η χαλάρωση και η ξεκούραση. Είναι εξίσου σημαντικό και πρέπει να ξεκουράζεστε σωστά ώστε στην προπόνηση να δίνετε πάντα το 100% και μέσα από την καθημερινή προσπάθεια να ξεπερνάτε κάθε φορά τα όρια σας»!
***
*** ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ


** Παρασκευή 01-07-2016 :
ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ  3-1 , (1-1) .-
ΠΡΟΚΡΙΣΗ στα Ημιτελικά στους  4σερις Η  ΟΥΑΛΙΑ ..!
Στα  Ημιτελικά Τετάρτη .,.. στης 06-07-2016 η ΟΥΑΛΙΑ  θα αντιμετωπίσει  την ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  ! '-
Τα  γκόλ  :  13 ΄ Ναϊνγκολάν    , 30΄ Γουίλιαμς , Ρόμπσον-Κανού (55΄) και Βόουκς (86΄) .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Τσέστερ, Ράμσεϊ, Γκάντερ- Φελαϊνί, Αλντερβάιρελντ
 ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78΄ Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ (90΄ Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80΄ Βόουκς)
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντιναγέρ, Ζορντάν Λουκάκου (75΄ Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράιν, Καράσκο (46΄ Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομελού Λουκάκου (83΄ Μπατσουαγί).-


** Σαββάτο 02-07-2016ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ
** Κυριακή 03-07-2016 : ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ
***  ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  κ.α.  και παράταση  1-1 .- στα πέναλτι  3-5  .- ^
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ !
Τα  γκόλ : 2΄  ο  Λεβαντόφσκι  και  33΄  ο Ρενάτο Σάντσες     .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεντρέιτσικ, Γκλικ, Καπούστκα - Άντριεν Σίλβα
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι (98΄ Γιοντλόβιτς), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (81΄ Καπούστκα), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοσέ Φόντε (80΄ Κουαρέσμα), Κ. Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (96΄ Ντανίλο), Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ελισέου, Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα (73΄ Μουτίνιο).

*** «Πράσινοι» και επισήμως οι Χουλτ και Ιμπάρμπο 
Τους ανακοίνωσε και τους δυο
 
~ Διπλό «χτύπημα» την Πέμπτη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ και του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο 26χρονος Σουηδός αριστερός μπακ υπέγραψε με τους Πράσινους για τρια χρόνια, ενώ ο Κολομβιανός επιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Κάλιαρι. Αμφότεροι έφυγαν για την Ολλανδία ώστε να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της νέας ομάδας τους.
Η ανακοίνωση των Πρασίνων για τον Χουλτ:
«Υπέγραψε σήμερα το τριετές συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» ο Σουηδός ποδοσφαιριστής.
Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην «πράσινη» οικογένεια.
Ο Μπο Νίκλας Χουλτ -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1990 στην πόλη Βέρναμο της Σουηδίας. Έκανε ντεμπούτο στην ομάδα της γενέτειράς του, το 2008 και, μετά από 20 ματς, την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Έλφσμποργκ.
Εκεί, παρέμεινε για μια πενταετία, έχοντας 92 εμφανίσεις και 11 τέρματα, για να μετακομίσει το 2014 στη Νις, μετρώντας 45 συμμετοχές και δύο γκολ έκτοτε.
Ο Χουλτ είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του τέσσερις φορές, σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών, ενώ παράλληλα έχει περάσει προηγουμένως από τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της Σουηδίας».
Και για τον Ιμπάρμπο: « Συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Κάλιαρι για τον μονοετή δανεισμό του Κολομβιανού επιθετικού.
Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την, υπό μορφή δανεισμού από την Κάλιαρι, ένταξη του Βίκτορ Ιμπάρμπο στο ρόστερ της ομάδας μας και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» του «τριφυλλιού».
Ο Κολομβιανός επιθετικός γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1990 στο Τουμάκο της Κολομβίας. Αφού «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Λα Καντέρα, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2008 στην Ατλέτικο Νασιονάλ, όπου παρέμεινε για μια τριετία, μετρώντας 102 εμφανίσεις και έξι τέρματα.
Το καλοκαίρι του 2011 η Κάλιαρι προχώρησε στην απόκτησή του, παρότι βρέθηκε κοντά στην μετακόμιση στην Ουντινέζε, δύο χρόνια νωρίτερα. Με την ομάδα της Σαρδηνίας, ο Σεγούντο Βίκτορ Ιμπάρμπο Γκερέρο -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- έκανε 115 συμμετοχές ενώ πέτυχε και 15 γκολ.
Αποχώρησε ως δανεικός για την Ατλέτικο Νασιονάλ τον Ιανουάριο του 2016, με την οποία έπαιξε σε 11 ματς και σημείωσε ένα τέρμα, κι ενώ είχαν προηγηθεί οι δανεισμοί του αρχικά σε Ρόμα και ακολούθως σε Γουότφορντ, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου.
Ο 26χρονος άσος έχει πλούσια εμπειρία και από την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, παίζοντας μάλιστα και αντίπαλος της Ελλάδας στη νίκη της Κολομβίας με 3-0, στο Μουντιάλ του 2014, για τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.
Συνολικά, ο Ιμπάρμπο έχει χριστεί διεθνής 15 φορές με την Εθνική Ανδρών, σκοράροντας μια φορά, από το 2010 και έπειτα. Προηγουμένως, αγωνίστηκε στην Κ20 της πατρίδας του».
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της «πράσινης» ΠΑΕ ο Χουλτ: Ο Παναθηναϊκός έχει μια μακρά και καλή παράδοση σε ότι αφορά στους παίκτες από την Σκανδιναβία, με τον Μπεργκ να είναι το τελευταίο… παράδειγμα. Τι προσδοκάς από αυτή τη συνεργασία;
«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο. Φυσικά και γνωρίζω για αυτή την “ιδιαίτερη” σχέση του Παναθηναϊκού με την Σκανδιναβία και φυσικά θα ήθελα να βάλω κι εγώ ένα “λιθαράκι” στο να συνεχιστεί η παράδοση…».
Έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με το νούμερο 13, το οποίο είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του και ένας καλός λόγος για να σε… λατρέψουν! Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;
«Τι να πω, ίσως και είναι το… κάρμα μου να με ακολουθεί αυτό το νούμερο! Οι πολλές δηλώσεις δεν μου αρέσουν, θεωρώ ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να προπονούμαστε σκληρά και στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας. Πάντως, πρέπει να πω πως ανυπομονώ να παίξω για τους οπαδούς μας, έχω ακούσει ότι είναι οι καλύτεροι εδώ στην Ελλάδα!».
Σε αγωνιστικό επίπεδο, πως θα σκιαγραφούσες το προφίλ σου; Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού και που θεωρείς ότι μπορείς να αποδίδεις καλύτερα αυτά για τα οποία σε επέλεξε ο Αντρεά Στραματσόνι;
«Καταρχήν, θέλω να δικαιώσω όχι μόνο τον προπονητή μου αλλά κι όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα… μυστικά μου (σ.σ. γέλια), παρά μόνο να σας πως ότι είμαι αριστεροπόδαρος, παίζω σε όλη την πλευρά και τα μεγάλα μου προσόντα θα έλεγα ότι είναι πως έχω πολύ ταχύτητα αλλά και αρκετές φυσικές δυνάμεις».
Τρίτη μεταγραφή στην καριέρα σου, μετά τις Έλφσμποργκ και Νις, προφανώς με την ελπίδα να αποδειχτεί η… καλύτερη. Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;
«Υπέγραψα στον Παναθηναϊκό γιατί θεωρώ πως είναι η σωστή κίνηση αυτή την στιγμή για την καριέρα μου. Ελπίζω ότι, στο τέλος της χρονιάς, θα δικαιωθώ για αυτή μου την απόφαση! Φυσικά και θέλω να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα πάνω απ’ όλα, αλλά και να τα πάμε καλά στην Ευρώπη είναι εξίσου σημαντικό… Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος Σύλλογος και ξέρω πως, αν τα πάω καλά εδώ, θα έχω την δυνατότητα να επιστρέψω στην εθνική Σουηδίας». Newsroom ΔΟΛ
 
***   Ξανά με Ρώσους ο Ολυμπιακός, δύσκολες οι ελληνικές κληρώσεις
Στα ευρωπαϊκά κύπελλα
~ Από μέτριες έως δύσκολες ήταν οι κληρώσεις για τις ελληνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της CEV. Στους Άνδρες, ο Ολυμπιακός που μετέχει στο CEV Cup θα αντιμετωπίσει τη Σοργκούτ, η οποία τον είχε αποκλείσει πέρσι στα προημιτελικά. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα 3-5 Ιανουαρίου στο Ρέντη και ο επαναληπτικός 17-19 Ιανουαρίου στην Ρωσία.
Στις Γυναίκες, ο ΑΟ Θήρας (CEV Cup) κληρώθηκε στην παρθενική ευρωπαϊκή συμμετοχή του με τη Χάποελ Κφαρ Σαμπά (Ισραήλ), με τον πρώτο αγώνα (13-15/12) εκτός και τη ρεβάνς (20-22/12) στη Σαντορίνη.
Στο Challenge Cup, o Ολυμπιακός θα παίξει με τη ρουμανική CSM Βουκουρεστίου, την οποία επίσης είχε αντιμετωπίσει πέρυσι στην ίδια διοργάνωση, με πρώτο αγώνα (13-15/12) στην Αθήνα και επαναληπτικό (10-12/1) στη Ρουμανία.
Για την ίδια διοργάνωση ο Πανναξιακός θα αντιμετωπίσει την Κρασνοντάρ, με πρώτο παιχνίδι στη Νάξο και ρεβάνς στη Ρωσία, στις ίδιες ημερομηνίες με τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.
Newsroom ΔΟΛ
 
*** Ο Παπασταθόπουλος και τα κορίτσια του Ακρίτα
Για διακοπές στα πάτρια εδάφη βρίσκεται ο διεθνής Καλαματιανός αμυντικός της Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Σαν άριστος επαγγελματίας που είναι όμως συνεχίζει να ακολουθεί το προπονητικό του πρόγραμμα. Έτσι και χθες ήταν στο Στάδιο της Παραλίας για τρέξιμο και φυσικά δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τα κορίτσια του Ακρίτα, που επίσης προπονούνταν εκεί.

***  O ΠΑΟΚ ανακοινώθηκε και την απόκτηση του Χοσέ Κρέσπο   , Από Δευτέρα στην Ολλανδία
 
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα και την πέμπτη μεταγραφή για την καλοκαιρινή περίοδο, τον Χοσέ Ανχελ Κρέσπο, που έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την τριετούς διάρκειας συμφωνία της με τον Ισπανό αμυντικό, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας θα φορέσει την φανέλα με τον αριθμό 15.
Γέννημα θρέμμα Ανδαλουσιάνος, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1987 στην πόλη Λόρα Ντελ Ρίο, 57 χιλιόμετρα μακριά από την Σεβίλη. Είναι προϊόν των Τμημάτων Υποδομής του Συλλόγου, με την φανέλα του οποίου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Έπαιξε για δύο χρόνια στην Β’ ομάδα της Σεβίλλης, ενώ το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2005 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Χετάφε. Τον Αύγουστο του 2007 μπήκε πιο δυναμικά στο ροτέσιον της ομάδας και πήρε συμμετοχές στον ρόλο του αριστερού οπισθοφύλακα.
Το 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ράσινγκ Σανταντέρ και την αμέσως επόμενη σεζόν έμεινε ελεύθερος και άφησε την πατρίδα του για να φορέσει την φανέλα της Πάντοβα, με την οποία πραγματοποίησε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του, συμπληρώνοντας 43 συμμετοχές.
Η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό των Play Offs ανόδου, όπου και ηττήθηκε από την Νοβάρα, αλλά ο Σεβιγιάνος μπακ είχε πάρει ήδη το εισιτήριο για την Serie A.
 H Μπολόνια έσπευσε να τον αποκτήσει και ο Κρέσπο έπαιξε 10 παιχνίδια με τη νέα του ομάδα, πριν αναχωρήσει την επόμενη σεζόν με την μορφή δανεισμού για την Ελλάς Βερόνα.
Η Βερόνα, με τον Ισπανό να αγωνίζεται σε 17 παιχνίδια, πήρε την απευθείας άνοδο τερματίζοντας δεύτερη. Μετά από μία σεζόν ακόμα στην Μπολόνια επέστρεψε στην Primera Division, για χάρη της Κόρντομπα, και πάλι ως δανεικός.
Οι Ισπανοί τον Μάρτιο του 2015 έκαναν δικό τους τον Ανδαλουσιάνο άσο, αλλά δύο μήνες μετά, οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον οδήγησαν στα "σαλόνια" της Premier League. Η Άστον Βίλα τον έκανε δικό της πληρώνοντας 500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Μετά από ένα εξάμηνο στην Αγγλία παραχωρήθηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγεκάνο, η οποία ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης».
Από Δευτέρα στην Ολλανδία 
Μετά το πρώτο δεκαήμερο βασικής προετοιμασίας του στην Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ μετακομίζει από την προσεχή Δευτέρα στο Οστερμπεεκ της Ολλανδίας, κοντά στο Αρνεμ, για να "χτίσει" εκεί το κυρίως κομμάτι της αγωνιστικής του προετοιμασίας. Στην περιοχή αυτή της Ολλανδίας, όπου έκανε στο παρελθόν αρκετές φορές την προετοιμασία του, θα μείνει για δυο εβδομάδες και στις 18/7 θα επιστρέψει, έχοντας δώσει και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια εκεί.
Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 6/7 (19:30), κόντρα στην Σίλβολντε, ενώ στις 9/7 (19:00) θα ακολουθήσει ο αγώνας με την Κλαμπ Μπριζ. Στις 13/7 (20:00), ο "Δικέφαλος" θα αντιμετωπίσει την Στεάουα Βουκουρεστίου, ενώ δύο ημέρες πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη θα παίξει με την ολλανδική Τβέντε (16/7 16:00). Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει και ένα φιλικό στην Τούμπα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21/7.
Η αποστολή της ομάδας θα ανακοινωθεί αύριο και είναι βέβαιο πως μερικοί παίκτες δεν θα είναι σ' αυτήν, οπότε θα αναζητήσουν και τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***ΦΙΛΙΚΟΠαναθηναϊκός-Αλεμάνια Άαχεν  2-2 , (1-2)  .-
Τα  γκόλ  :  4΄ και 19 ΄ ο Φεϊζουλάχου  , 29 ΄ Λούντ , 61΄  Βιγιαφάνιες .-
Κάρτες : Λέτο  ,  Προφετέρ ,
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Βλαχοδήμος (46’ Κοτσόλης), Μέστο, Ευαγγέλου (71’ Στάικος), Ιβανόφ, Χουχούμης (65’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Λουντ (79’ Μίνγκος), Ζέκα, Βιγιαφάνιες (71’ Χατζηγιοβάννης), Βλαχοδήμος (46’ Αμπέντ), Λέτο (46’ Μπουμάλ)
 Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Βλαχοδήμος, Μέστο, Ευαγγέλου, Ιβανόφ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λουντ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος, Λέτο .-
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Αμπέντ, Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομμάτης, Μπουμάλ, Μίνγκος, Στάικος, Αγγελόπουλος, Μπουζούκης .-

***  Σε  φιλικό : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΟΡΝ  4-1  .- ^

Τα  γκόλ  : 5΄ και 23΄ Πουλίδο , 33΄Φορτούνης  , 55΄ Τάνο  , 56΄  Γιαννιώτας .-
 Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος: Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούρος, Μποτία, Μαζουακού, Μπουχαλάκης, Ρέτσος, Πάρντο, Φορτούνης, Μανθάτης, Πουλίδο.
Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος: Χουτεσιώτης, Μπέρτος, Σιόβας, Γούτας, Τσιμίκας, Κασάμι, Ανδρούτσος, Γιαννιώτας, Τσόρι, Σεμπά, Ολαϊτάν.

***  Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Σίνγκλετον!
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Κρις Σίνγκλετον, καθώς έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι διάρκειας για 1+1 χρόνια.               ~ Ο Κρις Σίνγκλετον αποτελούσε διακαής πόθος του Αργύρη Πεδουλάκη και ύστερα από μερικές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι διάρκειας για 1+1 χρόνια! 
~ Μάλιστα, η απόκτηση του Σίνγκλετον αποτελεί και μία σημαντική... νίκη για τον Παναθηναϊκό, καθώς για τον Αμερικανό είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αφού τον πίεζε αρκετά το τελευταίο διάστημα.
~ Ο 27χρονος ήταν στην κορυφή της λίστας του «Άρτζι» για τον αθλητικό ψηλό που ήθελε στην «πράσινη» φροντ λάιν και τρανή απόδειξη ήταν τα όσα έκανε φέτος με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

~Έτσι, ο Σίνγκλετον, ο οποίος σε λίγο καιρό θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Κίνας, αποτελεί την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, ο οποίος αφού είχε αίσιο τέλος το συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να συνεχίσει το μεταγραφικό του πλάνο, ενόψει της νέας σεζόν.

 
   ~ *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-                                                                                                                                                   
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-          
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-                                                                          
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-                                       
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  .-                                                                                                       
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-                                        
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-             
 ~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-                                                  
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-                                       
 ~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-                                                
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-                       
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-                                                                                                                                            
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-                                                                                                                           
 ~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-                                                             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .- 
~
 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                 
~
~**
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                      

  ***  1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2

 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου