Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  :

 

 

*** Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πύργου-Ολυμπίας

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Πύργου-Ολυμπίας, στη διασταύρωση Στρεφίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com, 3 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί ύστερα από μετωπική σύγκρουση οχημάτων. - 

*** Φωτιά σε κάδο αναστάτωσε το κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

  Φωτιά ξέσπασε σε κάδο ανακύκλωσης λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Πολυχάρους στο κέντρο της Καλαμάτας. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής που έσβεσε τη φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. - 

***  Σεισμός αισθητός και στην Καλαμάτα         
           ~   http://www.kairos.gr ,    ~  http://www.seismoi.gr , .-
Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Καλαμάτα.
Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε επίκεντρο ανατολικά της Οιχαλίας, το μέγεθος ήταν 2,6 ρίχτερ ενώ το εστιακός βάθος ήταν 5 χλμ 

***  Ομολόγησε ο Αλβανός με το καλάσνικοφ         
           
O Αλβανός πιστολέρο Άλμπερτ Μπάκο παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι εκείνος πυροβόλησε στο νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, όμως αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση με καλάσνικοφ στο Μεταξουργείο όπου έχασε τη ζωή του ένας 43χρονος θαμώνας. Υποστήριξε ότι συνμετείχαν δύο μέλη της συμμορίας τα οποία και κατονόμασε.
"Το καλάσνικοφ ήταν το ίδιο με αυτό που είχα πυροβολήσει τον Άραβα στην Ομόνοια. Από την τηλεόραση έμαθα ότι εκείνο το βράδυ είχε σκοτωθεί ένας Έλληνας μέσα στο μαγαζί. Τυχαία την έφαγε τη σφαίρα" είπε στην προανακριτική του απολογία.
Ο Μπάκο "εξομολογήθηκε" στους αστυνομικούς και τη σχέση του με μία κοπέλα από την Αλβανία με το όνομα Ρεζάρτα, την οποία όπως είπε τη γνώρισε μετά την επίθεση με καλάσνικοφ σε καφενείο στην οδό Φυλής.
"Δέκα ημέρες μετά γνώρισα στην Ομόνοια μία κοπέλα από την Αλβανία που τη λένε Ρεζάρτα. Η Ρεζάρτα πουλάει κάρτες στο μετρό. Μου άρεσε και τα φτιάξαμε. Αποφασίσαμε να συγκατοικήσουμε και ψάχναμε να βρούμε σπίτι. Βρήκαμε ένα στο Μαρούσι και πήγαμε να το νοικιάσουμε. Πληρώσαμε 800 ευρώ για προκαταβολή και κλείσαμε το σπίτι. Τα λεφτά αυτά μου τα έδωσε ο Όλντι γιατί θα έμενε κι αυτός με τον Κούμπα στο σπίτι. Τα είχε βρει γιατί είχε κλέψει 1.500 ευρώ από κάποιον μέσα στο λεωφορείο" ανέφερε.
Η σχέση με τη Ρεζάρτα τελείωσε όταν εκείνη έμαθε ότι ο Μπάκο "γάζωσε" με καλάσνικοφ το κέντρο στο Μικρολίμανο, και του ζήτησε να χωρίσουν, όπως είπε:
"Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν ήμουν εγώ στην επίθεση στο Μικρολίμανο. Όταν της είπα 'ναι', μου είπε ότι ήθελε να πάρει την προκαταβολή που είχαμε δώσει για το σπίτι πίσω και ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί μου".
Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί δύτες του λιμενικού εντόπισαν το καλάσνικοφ του Αλβανού κακοποιού στο λιμάνι του Πειραιά. Ο πιστολέρο είχε πει στους άνδρες της ασφάλειας ότι το καλάσνικοφ το είχε δώσει σε έναν συνεργό του, τον Κλόντι, ο οποίος το έριξε στη θάλασσα κοντά στο νυχτερινό κέντρο. Οι αστυνομικοί περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση για να ταυτοποιήσουν ότι πράγματι αυτό είναι το όπλο που χρησιμοποίησε στο μακελειό στο Μικρολίμανο.
Το βράδυ της Κυριακής άνδρες της ασφάλειας συνέλαβαν τον 32χρονο Πολωνό συνεργό του Άλμπερτ Μπάκο στο Μαρούσι. Ο κακοποιός με το όνομα Κούμπα, συμμετείχε σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της συμμορίας στην Αθήνα.
Ο Μπάκο σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για τις άλλες τέσσερις επιθέσεις που έκανε μαζί με τους συνεργούς του, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.
www.megatv.com  ,.-
 
*** Λεφτά από τον Πολιτισμό
Τρέλανε τους υπουργούς Πολιτισμού ο δικός μας Κώστας Τασούλας, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Πολιτισμού που έγινε στις Βρυξέλλες. Τους παρουσίασε έκθεση ενός διεθνούς οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με την οποία αν κάποιος κάνει επένδυση στον Πολιτισμό, τα λεφτά του θα έχουν απόδοση 3,4. Τζόγος, δηλαδή, κανονικός. Τους έφερε ως παράδειγμα ότι αν κάποιος επενδύσει σήμερα στον Πολιτισμό 500 εκατ. ευρώ, θα έχει να εισπράξει έπειτα από μερικά χρόνια 1,6 δισ. Τους εξήγησε ότι αυτό θα είναι το όφελός τους από τον τουρισμό και τις θέσεις εργασίας. Και εκεί όπου έγινε το σώσε μέσα στο Συμβούλιο, είναι όταν τους είπε ότι το ξενοδοχείο του βρίσκεται στην οδό Toison D’ or (Χρυσόμαλλο Δέρας) και, συνεπώς, είπε πως ό,τι επενδύεις στον Πολιτισμό, επιστρέφει σε χρυσάφι. Οι υπουργοί τού ζήτησαν την έκθεση και ένας από αυτούς τη ζήτησε... υπογεγραμμένη από τον κ. Τασούλα. Η απορία μας είναι: αν τα πράγματα είναι όπως τα παρουσιάζει ο κ. Τασούλας, η Ελλάδα γιατί δεν επενδύει με ουσιαστικό τρόπο και με σχέδιο στον πολιτισμό; Α.Π. - 
 
***   Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Μη δημοσιεύετε φωτογραφίες του παιδιού σας στο Facebook!          
    
Η επιθυμία των γονιών να απαθανατίζουν κάθε στιγμή του παιδιού τους είναι απολύτως κατανοητή και θεμιτή. Εξίσου κατανοητοί, όμως, είναι και οι όροι χρήσης του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού μέσου στο οποίο μπορεί κανείς να «ανεβάζει» φωτογραφίες, σύμφωνα με τους οποίους «Ό,ΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ». Κοινώς, οτιδήποτε ποστάρετε δεν μπορείτε ποτέ να διαγράψετε οριστικά, ενώ ταυτόχρονα δίνετε το δικαίωμα στο μέσο (εν προκειμένω στο Facebook) να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.
«Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτο!»Σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος – Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μάνος Σφακιανάκης, έδωσε στους γονείς την πιο σαφή οδηγία «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!».
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ουκ ολίγα περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορνοστάρ. Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.
Γιατί, λοιπόν, να ρισκάρετε να υποβάλλετε το παιδί σας σε αυτή την διαδικασία κάποια στιγμή στην ζωή του; Γιατί να παρέχετε στο διαδίκτυο ψηφιακά δεδομένα του παιδιού σας, τα οποία θα διευκολύνουν αλγορίθμους να ενημερώνονται για εκείνο με την πάροδο του χρόνου; Γιατί να αποκλείσετε κάθε πιθανή ελπίδα του παιδιού σας να ζήσει με απόλυτη ανωνυμία στο μέλλον;
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν: Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία). Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει; Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα).
Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής
Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν στο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους –οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.
Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών, και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο! Μπορεί τώρα να ακούγεται ασήμαντο, αν το καλοσκεφτείτε, όμως, το γεγονός ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει πληροφορίες για ολόκληρη την ζωή του παιδιού σας, τις οποίες θα διαχειρίζεται όπως θέλει, είναι τουλάχιστον τρομακτικό.
Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram; Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω. Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο. Τι κέρδισε στο τέλος; Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook).
Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναποστάρετε ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών σας, σε κανένα διαδικτυακό μέσο.
Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά) να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε –μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.
Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας (ούτε καν οι Φίλοι των Φίλων) και επιλέξτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε μία φωτογραφία, προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί –αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει Tagged.
Τέλος, ενημερώστε κάθε φίλο και γνωστό σας ότι δεν θέλετε επ'ουδενί να ποστάρουν καμία φωτογραφία ή πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.
 ~ Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο Cyber Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο –μάθετε περισσότερα εδώ- ή απευθείας στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210-6476464, 210-6476000.
www.mama365.gr  .-
 
***  Κρίσιμα ερωτήματα ήγειρε η μη συμμετοχή μελετητή στην επιστημονική ομάδα του Δήμου Οιχαλίας          
           
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ»
Κρίσιμα ερωτήματα προς το δήμαρχο Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Αδαμόπουλο, τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας (Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Κώστα Δημητρακόπουλο, Ηλία Σακελλαριάδη και Κώστα Ρεϊτζόπουλο) και τα μέλη του Δ.Σ. Οιχαλίας, σχετικά με την αντικατάσταση μέλους της επιστημονικής επιτροπής που συνδράμει το Δήμο στην προσφυγή του στο ΣτΕ για την αποτροπή της εγκατάστασης της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση «Όνι» της Καλλιρρόης, περιλαμβάνουν δύο έγγραφα της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Χωριών Δήμου Οιχαλίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας.
Το πρώτο έγγραφο στάλθηκε στις 18 Νοεμβρίου και ακολούθησε το δεύτερο, μερικές ημέρες αργότερα.
Το πρώτο έγγραφο
Όπως αναφέρεται, η Συντονιστική Επιτροπή πληροφορήθηκε πρόσφατα για τη νέα σύμβαση του Δήμου με υδρογεωλόγο για τη στήριξη της προσφυγής του ενώπιον του ΣτΕ για την ακύρωση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» από τον υπουργό ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτη. Επικαλούμενη επικοινωνία της με τον Χριστόφορο Καπόπουλο, βασικό μελετητή της επιστημονικής ομάδας Καλλέργη και υπογράφοντα την υδρογεωλογική μελέτη που υποβλήθηκε από την παραπάνω ομάδα- το Νοέμβριο του 2013- στο Δήμο Οιχαλίας για το πρόβλημα που δημιουργείται από την προτεινόμενη, από την ανάδοχο εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», εγκατάσταση σκουπιδοεργοστασίου στην θέση <<Όνι>> της Καλλιρρόης και για την απόδειξη της ακαταλληλότητας της παραπάνω θέσης, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος μελετητής δε συμμετέχει πλέον στην ερευνητική –επιστημονική ομάδα, η οποία-νέα ομάδα-για λογαριασμό του Δήμου καλείται- βάσει της πρόσφατα υπογραφείσας σύμβασης με το νέο συνεργάτη γεωλόγο- να στηρίξει τα συμφέροντά του στην προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ.
Αναφέρεται, επίσης, ότι μέλος της παραπάνω ομάδας παρίσταται καθημερινά για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής στις γεωλογικές έρευνες που πραγματοποιούνται για λογαριασμό της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», στο συγκεκριμένο χώρο και σημειώνεται ότι «ο κ. Καπόπουλος στον οποίο απευθυνθήκαμε, πιστεύοντας ότι συνέχιζε να είναι επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Οιχαλίας, δήλωσε πλήρη άγνοια για τη νέα σύμβαση του Δήμου και επιπρόσθετα μας δήλωσε ότι δεν κλήθηκε και, ως εκ τούτου, δε συμμετέχει στη νέα ερευνητική ομάδα Καλλέργη».
Η Συντονιστική αναρωτιέται για το λόγο αντικατάστασης κ. Καπόπουλου, για το λόγο που διακόπηκε η πετυχημένη συνεργασία- από την πλευρά του Δήμου,-με έναν επιστημονικό συνεργάτη του, ο οποίος τυγχάνει να κατάγεται και από τη θιγόμενη περιοχή, για τη λογική με την οποία η Δημοτική Αρχή δέχθηκε την αντικατάσταση ενός με 25ετή πείρα, έμπειρου σε θέματα γεωλογίας και υδρογεωλογίας μελετητή, χωρίς προηγουμένως να έρθει σε επικοινωνία μαζί του. Επίσης, θέτει ερωτήματα για το αν το μέλος της ομάδας Καλλέργη, που παρίσταται στο χώρο των γεωλογικών ερευνών για λογαριασμό της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», έχει τη δυνατότητα πρωτοβουλίας στη διεξαγωγή των ερευνών (επιλογή του είδους, του βάθους και του αριθμού των δοκιμών για την εξακρίβωση της υδροπερατότητας των γεωλογικών σχηματισμών από την επιφάνεια και έως τα κατάλληλα βάθη).
Εκφράζει δε την άποψη πως η αποδοχή των στοιχείων της γεωτεχνικής έρευνας που διεξάγει η ανάδοχος εταιρεία από την μελετητική ομάδα Καλλέργη, θα φέρει σε δυσμενή θέση το Δήμο σε ό,τι αφορά τη στήριξη και τη δικαιολόγηση των απόψεών του για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου στην υποδοχή απορριμμάτων. «Θεωρούμε», υπογραμμίζεται, «ότι η παρουσία του εκπροσώπου της μελετητικής ομάδας πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι τυπική. Θεωρούμε, επίσης, ότι αν υπάρχει τυπική και όχι η ενδεδειγμένη επιστημονικά υπόδειξη του αριθμού και του είδους των ερευνών, είναι συμφέρουσα η αποστασιοποίηση του Δήμου και της ομάδας Καλλέργη από τη διεξαγόμενη έρευνα», και προτείνουν την παρακολούθηση των διενεργούμενων γεωτεχνικών ερευνών από έμπειρο επιστήμονα- συνεργάτη του Δήμου, την ανόρυξη δειγματοληπτικής γεώτρησης σε γειτονική έκταση ιδιοκτησίας Ντίνου Γκότση, καθώς και τον άμεσο ορισμό του μελετητή Χριστ. Καπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη του Δήμου, με ανεξάρτητη σύμβαση από αυτήν της ομάδα Καλλέργη, ο οποίος θα συνεπιβλέψει τις πραγματοποιούμενες εργασίες ανόρυξης και δειγματοληψίας, προκειμένου αυτές, που είναι και οι πιο σημαντικές για την έκβαση του θέματος, να ελεγχθούν με την απαιτούμενη εγκυρότητα. Πρέπει να επισημανθεί ότι τα προηγούμενα πρέπει να γίνουν άμεσα, πριν από την ολοκλήρωση των δειγματοληπτικών εργασιών του συνεργείου της αναδόχου εταιρείας που πρέπει να λάβει εντολή από το Δήμο προσωρινής διακοπής των ερευνητικών εργασιών έως και τον επίσημο ορισμό του Χριστ. Καπόπουλου ως συνεργάτη του Δήμου.
Ακολούθησε και δεύτερο
Με το δεύτερο έγγραφο η Επιτροπή ζητούσε να πληροφορηθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρουσίας του εκπροσώπου – επιστημονικού συνεργάτη του Δήμου Οιχαλίας κατά τις ερευνητικές εργασίες στη θέση «Όνι», αν υπάρχει ουσιαστική παρουσία του επιστημονικού συνεργάτη του Δήμου στις διενεργούμενες εργασίες, επαναπρότεινε την ανόρυξη δειγματοληπτικής γεώτρησης σε συνορεύοντα χώρο, ενώ γνωστοποιούσε και το έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για αυτοψία στα σπήλαια «Μούλικο» και «Ξαστέρι» και στα ευρήματα που κατέγραψε κατά την επίσκεψή της σε αυτά, κλιμάκιο του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, ζητώντας να πληροφορηθεί σε εκτός ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση του Δ.Σ. Οιχαλίας για τις ενέργειες που έχει κάνει και θα κάνει η Δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

*** Χωρίς παραγωγή η Μεσσηνία θα παραμένει φτωχός συγγενής

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «Θ», ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι το ρεπορτάζ του «Θ» με τίτλο «Ανατροπές στους κλάδους εστίασης και ένδυσης στην Καλαμάτα», αλλά και η διαπίστωσή μας ότι χωρίς παραγωγή η Μεσσηνία δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα και να αρχίσει να αναπτύσσεται ουσιαστικά, έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από τους αναγνώστες του, τόσο της εφημερίδας όσο και της ηλεκτρονικής μας σελίδας. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να υπάρξει μια «ζωντανή» επαφή με τους πολίτες, δημοσιεύουμε σήμερα κάποιες εκ των παρατηρήσεων που δεχτήκαμε, αφήνοντας όμως το θέμα ανοιχτό και για άλλες γνώμες, ενώ προσθέτουμε και ορισμένα περισσότερα στοιχεία. Έτσι, ο οικονομολόγος Αργύρης Βεργόπουλος σημειώνει: «Έχουν ξοδευτεί τόνοι μελάνης για να μας πείσουν ότι το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι οι “καινοτόμες τεχνολογίες” και οι “έξυπνες λύσεις στον τουρισμό”. Ωραία λοιπόν. Ας θέσουμε κάποια ερωτήματα. Αυτά τα δύο που προτείνουν δημιουργούν παραγωγή; Δημιουργούν υποδομές ικανές να διαμορφώσουν βιώσιμες επιχειρήσεις με προοπτική, σταθερότητα και στέρεο καταναλωτικό κοινό; Η απάντηση είναι όχι. Και να γιατί. Ο μεν τουρισμός είναι ευάλωτος και εκτός από το διεθνή ανταγωνισμό, υφίσταται τους κλυδωνισμούς των πολιτικών και οικονομικών ανταγωνισμών των ισχυρών. Παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος, η κρίση στην Ουκρανία επηρέασε την προσέλευση από τη Ρωσία, αφού και εμείς - ως κολαούζα - συνταχθήκαμε με το εμπάργκο κατά της Ρωσίας. Και έρχομαι στις καινοτόμες τεχνολογίες. Μπορεί η χώρα μας, όπως και νa ’χει, να ανταγωνισθεί τους γίγαντες αυτού του τομέα; Μπορούμε να παραγάγουμε προϊόντα που θα ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γερμανία, την Αγγλία και πάει λέγοντας; Ποιος θα έλθει να κάνει επενδύσεις, ανοίγοντας μια νέα αγορά, τη στιγμή που ο τομέας είναι πολιορκημένος από “στεριά και θάλασσα”; Η οικονομία κάθε λαού ξεκινάει από ό,τι διαθέτει. Από τις παραγωγικές του δυνατότητες και μετά στρέφεται σε άλλους τομείς, αν έχει τις δυνατότητες και, κυρίως, τα κεφάλαια. Μια χώρα σαν τη δική μας, με μεγάλες δυνατότητες παραγωγής αγροτικών προϊόντων, έχει αξιοποιήσει αυτόν τον τομέα; Αντίθετα, η πολιτική που ακολουθήθηκε από το '75 και μετά, με την είσοδο στην Ε.Ε., τις επιδοτήσεις, τις ποσοστώσεις, τις κοινοτικές οδηγίες και όλο αυτό το πλέγμα, αντί να αναπτύξει τον παραγωγικό αυτό τομέα, τον κατέστρεψε. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί να εισάγουμε ντομάτες, π.χ., από το Ισραήλ, πορτοκάλια από τη Μαδαγασκάρη, φακές από τον Καναδά, κρασί σε παγοκολώνες από την Αργεντινή, λεμόνια από τη Τουρκία και πάει λέγοντας, αντί να τα παράγουμε εμείς; Γιατί οι αμπελώνες λιγόστεψαν, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις αφέθηκαν, τα 5 εργοστάσια ζάχαρης έγιναν 2 (με οδηγία της Ε.Ε. παρακαλώ!). Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, γνωστά πριν από το ’40, δεν έγινε δυνατό να βγούνε τόσες δεκαετίες; Και τώρα που διαπιστώθηκαν πανηγυρικά, καρκινοβατεί η εξόρυξη; Ξοδεύουμε περίπου 7 δισ. ευρώ το χρόνο, για εισαγωγή τροφίμων. Τη στιγμή που θα μπορούσαμε να υπερκαλύψουμε αυτό το μέγεθος και να κάνουμε και εξαγωγές. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να λέμε καινοτόμες ιδέες, καινοτόμες τεχνολογίες και τουρισμό... μονότονα. Οι προτεραιότητες μιας σωστής διακυβέρνησης ενός τόπου είναι να εξασφαλίσει στο λαό του, τη διατροφή του, την υγεία του, τη μόρφωσή του, και την ασφάλειά του. Όλα αυτά έχουν υποβαθμισθεί στον τόπο μας. Και θα πάνε χειρότερα τα πράγματα, αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε δουλικά και ραγιαδίστικα τις συνταγές που μας σερβίρουν οι τοποτηρητές μας, για να πλουτίζουν, αυτοί σε βάρος μας. Την Ελλάδα θέλουν να την κάμουν μόνο γκαρσόνια και rooms to let». Επιπλέον, ο κ. Κώστας Κορρές συμπληρώνει: «Η αγροτική/κτηνοτροφική παραγωγή είναι ο πλέον δυναμικός τομέας ανάπτυξης των επόμενων δεκαετιών. Η Κίνα και οι μεγαλο-επενδυτές της Wall Street και των hedge funds αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις γης. Τοποθετούνται σε θέση ισχύος, διότι ξέρουν τι συμβαίνει στο χώρο. Ο μεσος όρος ηλικίας αγρότη είναι πλέον στα 60 και άνω. Είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε τους νέους να στραφούν στο συγκεκριμένο τομέα. Πρέπει να γίνει, εν τω μεταξύ, άμεσα. Θέλει χρόνο και εμπειρία και τεχνογνωσία. Βέβαια, στην Καλαμάτα ειδικότερα, χτίσαμε πολυκατοικίες εκεί που υπήρχαν πορτοκαλιές». Από την πλευρά μας, να σημειώσουμε ότι είναι κοινά παραδεκτό, πλέον, πως η χώρα δεν μπορεί να αντέξει, για πολύ ακόμη, τη σημερινή οικονομική κατάσταση. Βάλτωσε η πραγματική οικονομία, εξαντλήθηκαν οι αντοχές και αναζητούνται επειγόντως ανάσες. Ούτε, βέβαια, μπορεί να πορευθεί στο μέλλον με τις νοοτροπίες, τις πρακτικές και τις δομές του παρελθόντος. Χωρίς παραγωγή δεν πρόκειται να αποδειχθεί επαρκής καμιά δημοσιονομική προσαρμογή και καμιά διευθέτηση χρέους. Γενικολογίες, αοριστολογίες και ευχές μπορεί να ευδοκιμήσουν σαν κομματική σπορά, αλλά όχι και να αποτελέσουν σχέδιο πορείας. Χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις από το χθες πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Θα έλεγε κανείς πως ήρθε η ώρα του αγρότη, η ώρα της αγροτιάς. Οι αγρότες με την παραγωγή τους πάντοτε στήριζαν το κράτος και εντέλει ήταν η βάση της ελληνικής οικονομίας. Ο κυριότερος λόγος που αναπτύχθηκε η ελληνική οικονομία μεταπολεμικά ήταν η αγροτική και γενικά η γεωργική παραγωγή. Η παραγωγή έδωσε τη δυνατότητα να τραφεί ο λαός για δεκαετίες ολόκληρες και, μάλιστα, υπό δύσκολες συνθήκες. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Ο καιρός  σήμερα  στην Καλαμάτα           ~   http://www.kairos.gr ,  
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 2/12/2014 προβλέπεται άστατος.
Καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγαλύτερες ποσότητες, με αποτέλεσμα την πρόκληση θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι πέφτει θα είναι λασπόβροχο.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr

*** Μαθητικό διαστημόπλοιο γνώσης με Καλαματιανή κυβερνήτη          
           
Τις προηγούμενες ημέρες γράφαμε για τα επιστημονικά επιτεύγματα της Καλαματιανής Μιράντας Κουμανάκου. Χθες, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε ένα εκτενές ρεπορτάζ γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.
Ένα διαστημόπλοιο και μια βαλίτσα γεμάτη ψηφιακές εικόνες σε ένα ταξίδι από τη μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη. Αποστολείς και παραλήπτες οι μαθητές της β΄ τάξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και οι ομόλογοί τους του Σχολείου Vuorentaustan.
Η πρωτότυπη αυτή ανταλλαγή μεταξύ των μαθητών κέρδισε το ευρωπαϊκό βραβείο παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού με τη χρήση νέων τεχνολογιών, MEDEA Awards 2014, υπό τον τίτλο “digital stories”. Με το βραβείο αυτό αναγνωρίζονται άριστα παραδείγματα οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαίδευση, τα οποία προκύπτουν από τη συνεργασία τουλάχιστον δύο σχολείων.
Η δασκάλα θεατρικής αγωγής, Μιράντα Κουμανάκου, συντονίστρια του έργου, και οι καθηγήτριες εικαστικών και γλώσσας, Μαριγώ Βιδάλη, Σταματία Βούλγαρη και Μαρία Οικονόμου, συνεργάστηκαν μέσω της διευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-twinning με Φινλανδούς συναδέλφους τους για την παραγωγή εκπαιδευτικών ιστοριών από τους μαθητές, κάτι που αποτελεί εκπαιδευτικό στόχο του σχολείου σε αυτήν την ηλικία.
«Πρώτα βρήκαμε την ιστορία χρησιμοποιώντας το όχημα του διαστημόπλοιου στην τάξη, στο μάθημα της θεατρικής αγωγής. Έπειτα ζωγράφισαν τα παιδιά την ιστορία στο μάθημα της ζωγραφικής και στο μάθημα της γλώσσας τη διόρθωσαν και έκαναν την τελική εκδοχή της», εξηγεί η κα Κουμανάκου.
Ακόμα, τα παιδιά ηχογράφησαν, βρήκαν τα ηχητικά εφέ και μόνταραν τρεις ταινίες μαζί με τη δασκάλα τους στον υπολογιστή. «Ήταν μια ιστορία από κάθε τάξη και μία ακόμη με φωτογραφίες που παρουσίαζε τα παιδιά και τον τόπο τους. Για την τελευταία χρησιμοποιήσαμε ένα ποίημα του Ελύτη που λέει ότι η Ελλάδα είναι μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Τα παιδιά προσέθεσαν και την πορτοκαλιά». Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, όμως, ήταν η αποκωδικοποίηση των ιστοριών.
Όταν οι μικροί μαθητές είδαν την εικόνα ενός αθλητή ice hockey που ζωγράφισαν οι Φινλανδοί συμμαθητές τους για να τους δείξουν πόσο σημαντικό άθλημα είναι για εκείνους, οι μικροί Σπαρτιάτες θεώρησαν ότι ο αθλητής ήταν ρομπότ που έφραζε το δρόμο προς το σπίτι του Αγιου Βασίλη. Το σπίτι αυτό ήταν στην πραγματικότητα μια σάουνα, που αρέσει πολύ στα παιδιά από τη Φινλανδία. «Μέσα από τη σύνθεση και την ανάγνωση ιστοριών, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη διαφορετικότητα του άλλου κι έμαθαν με τρόπο βιωματικό ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά ίσοι», εξηγεί η κa Κουμανάκου.
  Στήριξη
Ο διευθυντής του σχολείου, Αντώνης Κοκκονός και ο Σύλλογος Γονέων υποστήριξαν τις δασκάλες σε αυτήν τους την πρωτοβουλία, όμως σημαντική ήταν και η θεσμική στήριξη, τόσο από την πλατφόρμα e-twinning, που παρέχει σεμινάρια και υλικό σε καθηγητές για τη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, όσο και από την εκπαιδευτική τηλεόραση, που έχει πλέον τεχνολογική κατεύθυνση. «Η εκπαιδευτική τηλεόραση έχει στραφεί στο Διαδίκτυο, στα ψηφιακά Μέσα και στην παραγωγή user generated content. Είναι εταίρος του media net, το οποίο έχει ως σκοπό την προώθηση του media literacy», εξηγεί η διευθύντρια της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, Κατερίνα Χαριοπολίτου.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών κοινοτήτων στην παραγωγή Μέσων (Media) φαίνεται να αποδίδει, αφού ελληνικές συμμετοχές πήραν δύο από τα πέντε βραβεία. Το Medeanet χαρακτήρισε τα digital stories και δύο ακόμη ελληνικές συμμετοχές «υψηλά προτεινόμενες για αξιοποίηση στην εκπαίδευση».
 
***  Προσοχή στις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας    
            -Στην Άννα Κολοβού 
 Με αφορμή την παρούσα οικονομική κρίση (δυστυχώς) και τη ραγδαία οικονομική ύφεση, δράττω την ευκαιρία να παραθέσω απαντήσεις στο ερώτημα: τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω κι εγώ την παρούσα οικονομική κατάσταση; Αγοράζω εγχώρια προϊόντα. Στέλνω ένα ηχηρό μήνυμα ότι σέβομαι την παραγωγή της χώρας μου, του τόπου μου, της Καλαμάτας. Τα χρήματα παραμένουν στον τόπο μου. Το 89% των Αμερικανών πολιτών καταναλώνει δικά του προϊόντα! Ποιος ο λόγος να στηρίζουμε αλλοδαπές επιχειρήσεις, όταν οι ίδιες φτιάχνουν μια γενιά των 400 ευρώ, ωράριο 8.00 – 20.00, φορές και χωρίς διάλλειμα; Μεταβλητές, Εθνοκεντρισμός Καταναλωτών, Υποκειμενικοί κανόνες, Πρόθεση Αγοράς; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Ο τελικός καταναλωτής που αγοράζει μαζί με το προϊόν την ξένη αξιοπιστία του προμηθευτή του, μπορεί εύκολα να αναζητήσει ευθύνη σε περίπτωση βλάβης του προϊόντος αυτού; Γνωρίζουμε ως Έλληνες καταναλωτές την πραγματική - αληθινή αρνητική φήμη της πραγματικής – αληθινής χώρας προέλευσης οποιουδήποτε προϊόντος; Και συγκεκριμένα, όταν αυτό το αγοράζουμε από μια μεγάλη αλυσίδα μη εγχώριων καταστημάτων; Δεν είναι προτιμότερη η αμεσότητα που μας προσφέρει η δική μας αγορά; Οι δικοί μας άνθρωποι – καταστηματάρχες; Μήπως οι ξένες επιχειρήσεις, καθώς και οι ξένες αλυσίδες καταστημάτων απλά εκμεταλλεύονται τη γενική αποδεκτή ευνοϊκή τους «μόνο» εικόνα; Αναμφισβήτητα υπάρχουν αρκετές ανταγωνιστικές τιμές που έχουν εδώ και καιρό δημιουργήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις ημεδαπές επιχειρήσεις καθόσον συνοδεύονται από μια επιθυμητή ποιότητα του προϊόντος και ένα καλό επίπεδο του μείγματος προϊόντος. Όταν ψωνίζεις από μια μικρή επιχείρηση, δε βοηθάς απλά στη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, αλλά προπάντων της τοπικής. Παράλληλα, η διεθνοποίηση είναι η άλλη μεγάλη πρόκληση για τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το 2030, το 60% της παγκόσμιας ανάπτυξης θα προέρχεται από τις αναδυόμενες οικονομίες και από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μια εγχώρια αγορά, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να θεωρείται η διεθνής αγορά που πρέπει να κατακτήσουμε. Αυτό, όμως, ισχύει και για τις πολύ μικρές εγχώριες επιχειρήσεις. Ποιο θα είναι το μέλλον αυτών όταν εμείς οι ίδιοι δε στηρίζουμε αυτές;    Του Γεωργίου Φερετζάκη
Δικηγόρου, επιστημονικού συνεργάτη ΕΠΕΕ Νομικής Αθηνών
 
*** Forbes για την Αμφίπολη: Ποιος βρίσκεται στον τάφο του Αλεξάνδρου;
© Παρέχεται από: imerisia.gr                          
Τεράστιο παραμένει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το αίνιγμα του ανθρώπου που θάφτηκε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, με το Forbes να παίρνει αυτή τη φορά σειρά, παρουσιάζοντας δημοσίευμά με το ερώτημα: «Ποιος βρίσκεται στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;»
«Ο τύμβος, τον οποίο πολλοί συνδέουν με τον Μέγα Αλέξανδρο αρχίζει να αποκαλύπτει τα μυστικά του σχεδόν μισό αιώνα από την ανακάλυψή του. Ευρήματα από τους ταφικούς θαλάμου στην Αμφίπολη, συμπεριλαμβανομένων ψηφιδωτών και αγαλμάτων αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού το Σάββατο», επισημαίνει ο αρθρογράφος.
Και συνεχίζει: «Ανάμεσα στις ανακαλύψεις που έγιναν στο 2.300 ετών μνημείο συγκαταλέγεται ένα ψηφιδωτό δάπεδο με την Αρπαγή της Περσεφόνης από τον Άδη, τον Άρχοντα του Κάτω Κόσμου. Μία παρόμοια απεικόνιση υπήρχε και στον τάφο του πατέρα του Αλέξανδρου, Φιλίππου Β' της Μακεδονίας».
Αλλα ευρήματα ήταν πολλά νομίσματα, κάποια εξ αυτών να φέρουν τη μορφή του Μεγαλέξανδρου, αν λένε οι αρχαιολόγοι ότι χρησιμοποιούντο ευρέως και μεταγενέστερα της εποχής του στρατηλάτη. Οι σφίγγες και οι τριών μέτρων καρυάτιδες φρουρούν το θάλαμο που βρέθηκε ο σκελετός του «ενοίκου», ο οποίος πλέον χρειάζεται να ταυτοποιηθεί.
Ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, επισημαίνει το άρθρο, είναι γνωστό ότι έχει ταφεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αφότου ο Πτολεμαίος άρπαξε τη σορό του στην πορεία του από τη Βαβυλώνα προς τη Μακεδονία το 323 πΧ.
Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν στην Ελλάδα για το γεγονός ότι απουσία του Αλέξανδρου, στον τάφο έχουν ταφεί είτε η σύζυγός του Ρωξάνη, είτε η μητέρα του Ολυμπιάδα.
«Οι ντόπιοι γνωρίζουν την περιοχή ως τον Τάφο της Βασίλισσας. Μπορεί όμως να είναι θαμμένος και ένας πολύ σημαντικός στρατηγός. Υπομονή, και η έρευνά μας θα δώσει τις απαντήσεις», είπε η επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.
Ο τύμβος Καστά, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα με ύψος 30 μέτρα και περικυκλωμένος από μαρμάρινο τείχος διαμέτρου 500 μέτρων, έχει συληθεί και κάποιοι από τους θησαυρούς του έχουν αφαιρεθεί από τυμβωρύχους και ρωμαίους εισβολείς.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην προσπάθεια Βρετανών στρατιωτών να κλέψουν τον γιγάντιο λέοντα που κάποτε στόλιζε την κορυφή του τύμβου, καθώς και τόνων μαρμάρων, ωστόσο δέχθηκαν επίθεση Βουλγάρων και των Αυστριακών, αφήνοντας πολλά από τα μάρμαρα διασκορπισμένα στην ύπαθρο.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ξανά τον χώρο στη δεκαετία του 1960, ωστόσο η ανασκαφή ξεκίνησε εκ νέου το 2012 «καθώς κανείς δεν πίστευε ότι κάτι βρισκόταν εκεί», εξήγησε η κ.Περιστέρη, αναφέρει το Forbes.
 
***  Άρωμα  αθλητικής  ενημέρωσης  :
 
*** Αδελφοποίηση του Αστέρα Τρίπολης με την Μπόκα Τζούνιορ για την Πελοπόννησο  
Προσθήκη λεζάντας
Λέει «ναι» η πρεσβεία της Αργεντινής για κοινή εκδήλωση των δύο ομάδων Τις βάσεις για συνεργασία στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού, έθεσαν, σε συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης και η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα, Carolina Petryszyn. Ο κ. Τατούλης επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο θα καταρτιστεί με την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα. Και όταν μιλάμε για αθλητισμό και Αργεντινή, οι... ποδοσφαιρόφιλοι, τουλάχιστον, δεν θα μπορούσαμε να μην σκεφτούμε την... Μπόκα Τζούνιορς. Προφανώς, το ίδιο σκέφτηκε και ο κ. Τατούλης, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει και τη λαοφιλέστατη ομάδα της Αργεντινής στο... παιχνίδι. Έτσι, ανέφερε πως «η Πελοπόννησος συνδέεται με ιστορικούς δεσμούς με την Αργεντινή και ειδικά με την ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς, πέντε εκ των ιδρυτών της οποίας ήταν Πελοποννήσιοι» και πρότεινε τη συνδιοργάνωση μίας εκδήλωσης μαζί με την ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ώστε να αποτελέσει την αφετηρία ανάπτυξης περαιτέρω σχέσεων των πολιτών της Πελοποννήσου και της Αργεντινής. Η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα αποδέχθηκε την πρόταση του περιφερειάρχη για κοινή εκδήλωση με την Μπόκα Τζούνιορς και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ σημείωσε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί αναγνωρίσιμη περιφέρεια για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Επιπλέον, υπογράμμισε το ενδιαφέρον της πρεσβείας της Αργεντινής για ανταλλαγές πολιτών Πελοποννήσου και Αργεντινής, καθώς και αδελφοποιήσεις μεταξύ δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας της. πηγή: www.protothema.gr  ,-  ,.-
 
***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,          3893    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2226     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 225   video.- 
Σύνολον                                                             8341    βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2635    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   291   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    711.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   283 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 400/329/16  , 258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-

*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-

  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html
  ~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-

~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-

1 σχόλιο:

  1. ~ Εκείνος που αγαπάει τον Θεό , έχει προηγούμενα αγαπήσει τον συνάνθρωπό του .- Διότι το δεύτερο οπωσδήποτε είναι απόδειξη του πρώτου .- { Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης } .-
    ~ Αγάπη είναι η τέχνη να εξαρπάζεις μια ψυχή από την ανάγκη και τα δεινά της , τη στέρηση και τα βάσανα ,0 {Ποιμήν του Ερμά } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή