Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013  :
Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ... :

 

*** «Family Traits Inheritor Calculator»: Μέθοδος για «σχεδιασμό» μωρών κατά παραγγελία!!!
    

Θυμάστε to Gattaca, μια δυστοπική sci-fi ταινία του 1997 στην οποία ο Ethan Hawke υπομένει μια ζωή προκατάληψης, επειδή οι γονείς του επέλεξαν να μην αλλάξουν τα γονίδια του κατά τη γέννηση; Είναι ένα ανησυχητικό όραμα για ένα δυσοίωνο μέλλον,  που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, χάριν στη μέθοδο 23andMe του "Build-a-Baby" με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για βάση δεδομένων DNA
Αντιδράσεις για εταιρεία που κατοχύρωσε για πρώτη φορά πατέντα για δική της τεχνική DNA, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν από μια βάση δεδομένων τους «κατάλληλους» δωρητές ωαρίων και σπερματοζωαρίων.
Θέλετε το παιδί σας ξανθό, μελαχρινό, μήπως με γαλανά μάτια; Μπορείτε να το «παραγγείλετε» αναλόγως με τις επιθυμίες σας, ο κίνδυνος κάτι τέτοιο να γίνει στο εγγύς μέλλον είναι πλέον υπαρκτός.

Ο λόγος για την αμερικανική εταιρία γενετικής και βιοτεχνολογίας 23andMe, που κατοχύρωσε για πρώτη φορά πατέντα για δική της τεχνική DNA, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν από μια βάση δεδομένων τους «κατάλληλους» δωρητές ωαρίων και σπερματοζωαρίων, έτσι ώστε το μελλοντικό μωρό τους να αποκτήσει συγκεκριμένα επιθυμητά χαρακτηριστικά.
Αν και η εταιρία έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει στην πράξη αυτή την πατέντα της, παρά μόνο για να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να μάθουν τι είδους γνωρίσματα το μωρό τους πιθανώς θα κληρονομήσει από τους γονείς του, εύλογα γεννήθηκαν ανησυχίες για την ανάδυση μιας νέου τύπου ευγονικής, η οποία θα συνίσταται στον εκ των προτέρων «σχεδιασμό» ενός «κατά παραγγελία» ανθρώπου.

Η εταιρία, που εδρεύει στην Καλιφόρνια και το όνομα της σημαίνει «23 χρωμοσώματα και Εγώ» (23andMe), ανέφερε πως η –μέθοδός της με την ονομασία «Family Traits Inheritor Calculator» (Υπολογιστής Κληρονόμησης Οικογενειακών Χαρακτηριστικών) μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο το μωρό να κληρονομήσει ορισμένες ασθένειες, καθώς επίσης προβλέπει γνωρίσματα όπως το ύψος, το βάρος, το χρώμα των ματιών, ακόμα και στοιχεία της προσωπικότητάς του.
Η εταιρία περίγραψε την τεχνική της απλώς «ως ένα ευχάριστο τρόπο με τον οποίο οι μελλοντικοί γονείς μπορούν να πάρουν μια ιδέα από τη γενετική». Τα ζευγάρια, σύμφωνα με το BBC, το «Science» και το «New Scientist», αποστέλλουν στην εταιρία δείγμα σάλιου τους και, μέσω ανάλυσης του DNA τους, η εταιρία -υποτίθεται πως- είναι σε θέση να προβλέψει μερικά βασικά χαρακτηριστικά ενός πιθανού μελλοντικού μωρού τους.
Όμως η εν λόγω μέθοδος ανάλυσης του DNA θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης, ώστε οι γονείς να επιλέγουν κατάλληλους δωρητές σπέρματος και ωαρίων, αν και η «23andMe» διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.
Οι επικριτές ανησυχούν ότι η μέθοδος, που επιτρέπει την επιλογή των επιθυμητών ή κατά παραγγελία δωρητών για εξωσωματική γονιμοποίηση, κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά. 

 «Αν και ο γενετικός έλεγχος για τυχόν ασθένειες είναι ηθικός, η χρησιμοποίηση του DNA για να επιλεγούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αγγίζει πλέον την ευγονική», δήλωσε ο Μάικλ Σαντέλ του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Η Μάρσι Νταρνόφσκι, διευθύντρια του Κέντρου Γενετικής και Κοινωνίας, δήλωσε ότι «θα ήταν άκρως ανεύθυνο εκ μέρους της «23andME» ή όποιου άλλου να προσφέρει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με βάση αυτή την πατέντα. Ισοδυναμεί με το ‘ψωνίζει' κανείς συγκεκριμένους δωρητές, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει σχεδιασμένα μωρά». «Το γραφείο χορήγησης ευρεσιτεχνιών έκανε σοβαρό λάθος που επέτρεψε μια πατέντα, η οποία περιλαμβάνει ένα ‘μενού' επιλογών για να διαλέξει κανείς τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού παιδιού», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κοινωνία «δεν πρέπει να ενθαρρύνει την επικίνδυνη ιδέα πως η επιστήμη θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για αναπτυχθούν ‘καλύτεροι' άνθρωποι».
Από την άλλη, πέρα από την ηθική πλευρά, αρκετοί επιστήμονες αμφιβάλλουν κατά πόσο το τωρινό επίπεδο γενετικών γνώσεων καθιστά όντως εφικτή την πρόβλεψη και επιλογή συγκεκριμένων μελλοντικών βιολογικών γνωρισμάτων ενός μωρού. Αν είναι έτσι, τότε μπορεί να υπάρξει διάψευση των προσδοκιών των γονιών-πελατών και πιθανές νομικές διεκδικήσεις τους κατά της εταιρίας. Αυτό μπορεί να εξηγεί και τη βιασύνη της «23andMe» να διευκρινίσει ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει την πατέντα της στην πράξη, πέρα από τον πιο αθώο «Family Traits Inheritor Calculator» (Υπολογιστή Κληρονόμησης Οικογενειακών Χαρακτηριστικών). Όμως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, όταν οι γενετικές γνώσεις και τεχνικές βελτιωθούν περαιτέρω.  
THE CURIOSITY OF CAT    
 
*** Η «πλατεία» της αυτοδικίας και η... «αδράνεια» Σαμαρά Posted by Κωνσταντίνος Μανίκας
Είναι αναγκαίο σε αυτή τη χώρα η συλλογική συνειδητοποίηση να έρχεται μέσα από την πιο ακραία τραγικότητα και το πέπλο των μύθων να μουσκεύει με αίμα; Η ανάκτηση του ρεαλισμού και της λογικής, Ιφιγένειες στο βωμό ενός εθνικού διπολικού συνδρόμου, έχουν ως προαπαιτούμενο την ανθρωποθυσία; Καμιά ανάλυση πάνω στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να δώσει πλήρως πειστικές απαντήσεις για την εξέλιξη του, αν δεν επικεντρωθεί σε στοιχεία του ψυχισμού μας που όσο τα αποκρύπτουμε, τόσο τα γιγαντώνουμε.
Συνήθως οι εξηγήσεις για την αύξηση της επιρροής της Χρυσής Αυγής παραπέμπουν στην οικονομική κρίση και την ανεργία, την οργή για το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, τις  συνέπειες της λαθρομετανάστευσης και της αύξησης της εγκληματικότητας. Παραπλεύρως γίνονται αναφορές και στη διαχρονική κοινωνική ανοχή απέναντι στη βία (ακόμα και η τρομοκρατία εισέπραξε μια αρχική συμπάθεια!) αλλά και στο χαλαρό θεσμικό πλαίσιο που δεν έθετε πιο σαφή όρια προστασίας του δημοκρατικού κεκτημένου.
Καθένα από αυτά τα επιχειρήματα όντως περιλαμβάνει κι ένα μέρος της αλήθειας. Παραβλέπουν όμως ότι σχεδόν μέχρι τα τέλη του 2011 η Χρυσή Αυγή ήταν δημοσκοπικά ανύπαρκτη. Οι επιπτώσεις της εσωτερικής υποτίμησης ήταν εμφανείς πολύ νωρίτερα κι η λαθρομετανάστευση ήταν ένα προϋπάρχον πρόβλημα. Το εκρηκτικό μίγμα που της έδωσε την απρόσμενη ώθηση μοιάζει να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πλατεία της αγανάκτησης του καλοκαιριού του 2011 και στην πλήρη απασφάλιση του εθνικού διπολικού συνδρόμου.
Η δυναμική της πλατείας που ξεκίνησε ως μιμητισμός ανάλογων Ισπανικών πρωτοβουλιών δεν μπόρεσε τελικά να εκπληρώσει ούτε καν τον αρχικό σκοπό της, την απολύτως θεμιτή αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη έκφραση της πίεσης μιας κοινωνίας που βίωνε απότομες έως και δραματικές αλλαγές στον τρόπο διαβίωσης. Χάθηκε κάπου ανάμεσα στις αντιφάσεις των πιο προβεβλημένων (και συνήθως πιο ακραίων εκφραστών της) που ενδεδυμένοι με την ένταση της μαζικότητας δεν επέτρεπαν την άρθρωση ρεαλιστικών προτάσεων και μετατρέπονταν σε κύρια έκφραση του κινήματος (η συναισθηματική φόρτιση αναζητούσε το μέγιστο όριο εκτόνωσης) εθίζοντας πλατειά στρώματα στην εύκολη επιχειρηματολογία.
Νέοι αστέρες, αυτοδίδακτοι οικονομολόγοι και συνταγματολόγοι, προέβαλαν και οι ένθεν κακείθεν «επαναστάτες» (με περικεφαλαίες ή κόκκινα πλακάτ) δεν μπορούσαν να αρκεστούν στην τήρηση των υπογραφών του κράτους και τη σταδιακή διαπραγμάτευση για πιο αναπτυξιακές πολιτικές (άλλωστε η ΝΔ δεν ξεπέρασε ποτέ το 32% στις τότε δημοσκοπήσεις). Χρειάζονταν δραστικές λύσεις που όσο πιο ακραίες ήταν τόσο περισσότερο θα ικανοποιούσαν το θυμικό, ακόμα κι αν ενδόμυχα γνώριζαν ότι θα οδηγούσαν σε απείρως μεγαλύτερο χάος.
Η πολιτική κριτική και η αντιπρόταση συμπαρασύρθηκε γρήγορα από το μηδενισμό, τον αντικοινοβουλευτισμό, την τάση για αυτοδικία απέναντι σε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα αλλά και σε όποιον διατύπωνε πιο μετριοπαθείς και πραγματιστικές θέσεις. Η θεμιτή προσωπική οργή έγινε εύπλαστο υλικό στα χέρια όσων οραματίζονταν την κατάλυση της δημοκρατίας. Η ισχυρή κοινωνική θέληση για ριζικές θεσμικές αλλαγές σχεδόν ταυτίστηκε με μια ασαφή ανατροπή με ακόμα πιο ασαφές ακραίο τιμωρητικό πλαίσιο και ανύπαρκτες δομικές προτάσεις.
Το διπολικό σύνδρομο του εξωστρεφούς «Μεγ.Αλέξανδρου» και του εσωστρεφούς «Ξανθόπολου» αφού έχασε την πρότερη έκφραση του (εγωιστική επίπλαστη ευμάρεια - προστασία του κράτους), οδηγήθηκε σε νέα μονοπάτια (ανέξοδος πολιτικός τσαμπουκάς – πλήρης μετάθεση ευθυνών). Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αυτό το σκεπτικό μετατόπισε σημαντική μερίδα της κοινωνίας προς τη Χρυσή Αυγή. Όσο πιο έντονο είναι το πλαίσιο εκδήλωσης ενός συνδρόμου τόσο πιο πολύ θα αναπτύσσεται προς τις πιο ακραίες εκφάνσεις του. Αν συνδυαστεί και με λίγη καπήλευση πατριωτικών αξιών, πολιτισμικής κληρονομιάς και εθνικών συμβόλων τότε μπορεί ακόμα και να παριστάνουμε ότι λησμονούμε το δεδηλωμένο ναζιστικό παρελθόν ορισμένων.
Αν σε κάτι ευθύνεται το πολιτικό σύστημα είναι ότι δεν υπήρξε απόλυτα συνεπές στην επιβολή της νομιμότητας προς όλες τις πλευρές, δεν προώθησε ταχύτατα θεσμικές παρεμβάσεις περαιτέρω εκδημοκρατισμού και κοινωνικής διαδραστικότητας σε κοινοβουλευτικό και κομματικό επίπεδο, δεν ήταν πιο γενναίο στην ανανέωση σε δομές και πρόσωπα σηματοδοτώντας τη μετάβαση στη Νέα Μεταπολίτευση και άφησε θολά και αδιευκρίνιστα σημεία για το παραγωγικό όραμα της επόμενης μέρας.
Ο Σαμαράς έκανε μια πολύ σημαντική αναφορά μιλώντας σε νέους του Ευρωπαϊκού Νότου, προτρέποντας τους στο σπάσιμο της αδράνειας. Ούτε η στατικότητα της μυθοπλασίας και του εσωτερικής καύσης τσαμπουκά, ούτε η στασιμότητα ενός κλειστοφοβικού πολιτικού συστήματος ανοίγουν δρόμους δημιουργίας. Όσο εκκωφαντικά πρέπει να καταρρίπτονται τα υποστυλώματα του συλλογικού διπολικού μας συνδρόμου, άλλο τόσο έντονα θα πρέπει να δημιουργούνται και οι συνθήκες για τον επανακαθορισμό του πολιτικού γίγνεσθαι.
Ο πρωθυπουργός μας ξαναθύμισε με αυτή του την παρέμβαση τους λόγους της ανατροπής στην εσωκομματική εκλογή του 2009. Το παράθυρο συμμετοχικότητας που άνοιξε η προσφυγή στη βάση ήταν το ρήγμα στην αδράνεια που έδωσε στον απλό πολίτη τη δυνατότητα να γκρεμίσει τη λειτουργία του συστήματος. Με τον ίδιο τρόπο η διαχρονική αδράνεια κομμάτων και θεσμών δεν μπορεί να ξεπεραστεί με την εκπεφρασμένη θέληση της κοινωνίας, αν δεν υπάρξει κι ένα νέο παράθυρο διάχυσης της εξουσίας, ενδυνάμωσης της αξιοκρατικής παρεμβατικότητας.
Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος
 
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ "ΚΑΙΕΙ" ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μια αποκάλυψη-βόμβα, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκανε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης. Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».
«Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι», επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο «Σκάι». Θυμίζεται πώς ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η Ν.Δ. είχε στρέψει τα βέλη εναντίον του λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Ο κ. Ρουπακιώτης λέει επί της ουσίας πώς όλη η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, με τις πολιτικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών της, στήθηκε εν’ όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Σαμαράς προφανώς είχε δώσει υποσχέσεις τις οποίες αν δεν τηρούσε θα έτρωγε «πόρτα» με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και προκειμένου να την αποφύγει βρήκε αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στήσει ένα διάτρητο κατηγορητήριο δήθεν ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά «εγκληματική οργάνωση». Κάτι που δεν τεκμηριώθηκε στο Δικαστήριο παρά την προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.
«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ε.Ε. και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;», συνέχισε τις αποκαλύψεις ο κ. Ρουπακιώτης.
Αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πώς «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε».
Είναι το νομοσχέδιο που «τρέχει» τώρα να καταθέσει η κυβέρνηση προφανώς και αυτό με εντολή απ’ έξω.
Ο κ. Ρουπακιώτης όμως λέει πώς πάγωσε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή. «Πίστευε η κυβέρνηση πώς έπρεπε να έχει διάδρομο ανοιχτό για να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους πίσω».
Τι συνέβη λοιπόν και άλλαξε η τακτική της κυβέρνησης; Τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και οι έξωθεν παρεμβάσεις, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας τη Χρυσή Αυγή που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε πώς «οι συλλήψεις ήταν υπαγορευμένες από ξένα κέντρα και αντισυνταγματικές».
Τα λεγόμενα του κ. Ρουπακιώτη όχι μόνο εκθέτουν την κυβέρνηση, αλλά αποδεικνύουν πώς όλες τις οι πολιτικές είναι δοτές από ξένα κέντρα. Είτε αυτές αφορούν στην οικονομία (βλέπε τρόικα), είτε στην πολιτική.
Κατά τα άλλα θέλουνε να πιστέψουμε πώς είμαστε ένα ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
***   Το Χαϊδάρι πενθεί για τον π. Ειρηναίο Γεωργαντή!!!
Υπήρξε Φίλος, Ποιμενάρχης, Καθηγητής!!!
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη!!!
Του  Γιώργου  Μπενέα
Μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως τελέσθηκε το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου, η εξόδιος ακολουθία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίνου (κατά κόσμο Ηλία) Γεωργαντή, Ιεροκύρηκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος και εξεδήμησεν εις Κύριον, την 2αν του αυτού μηνός μετά από πολύμηνο αλλά γενναία μάχη με την επάρατο νόσο. 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε Αρχιερατικόν Τρισάγιον έμπροσθεν του σκηνώματος του μεταστάντος πατρός Ειρηναίου. 
Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος εψάλη εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - Λαγυνών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρουσία πολλών Ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Μακεδονίας, των κατά σάρκα συγγενών του, πολλών πνευματικών τέκνων του  καθώς και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν να αποχαιρετίσουν τον π. Ειρηναίο και να λάβουν για τελευταία φορά την ευχή του διότι ήταν πολλή αγαπητός και είχε πλούσιο έργο και μεγάλη συμβολή στην πνευματική διακονία του Ευαγγελίου στην περιοχή της ενορίας των Λαγυνών την οποία και υπηρέτησε για δεκαπέντε έτη, καθώς επί των ημερών του ανεγέρθη ο  νέος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και είχε σημαντική συμβολή στην δημιουργία του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Λαγκαδά «Ορθόδοξη Μαρτυρία», μεταφέροντας τον Λόγο του Κυρίου σε κάθε σπίτι, μέσα από εκπομπές που επιμελούταν, με ιδιαίτερη αγάπη. 
Στην σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολύανης και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, στάθηκε ιδιαίτερος στην προσωπικότητα καθώς και το πνευματικό έργο του π. Ειρηναίου, με τον οποίο υπήρξαν και συμφοιτητές αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από εκείνα τα χρόνια, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο  τον πόθο  και την λαχτάρα που είχε ο αοίδιμος π. Ειρηναίος να είναι ένας σωστός εργάτης του Ευαγγελίου και πάντα κοντά, όπου και να υπήρξε λειτουργός του Υψίστου, βοηθώντας με αυταπάρνηση, όλους τους αδελφούς μας που είχαν ανάγκη είτε πνευματική είτε υλική.
Εν συνεχεία, και μετά από μία μικρή λιτάνευσις πέριξ του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου - Λαγυνών, πραγματοποιήθηκε  ο ενταφιασμός του σκηνώματος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη, πίσω από το Ιερό του παλαιού Ναού των Λαγυνών.
Δείτε τις φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία εδώ! και εδώ!
 


 
*** Ηνωμένες πολιτείες και η Ρωσία, ετοιμάζονται για την επιστροφή του πλανήτη χ,Νibiru
   

Κάτι μεγάλο έρχεται - δήλωσε ο Marshall Masters όχι μόνο ένας πλανήτης, αλλά νομίζω ότι είναι ένα μίνι ηλιακό σύστημα με τον ήλιο να είναι ένας καφέ νάνος,το οποίο είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερο από τον Δία και βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ο Nibiru θα γίνει σύντομα ορατά στο επίπεδο της εκλειπτικής του Ήλιου, και όχι στον ορίζοντα της Γης.
Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Planet X Nibiru συνεχίζει να έρχεται στο ηλιακό μας σύστημα,όλο και πιο κοντά στη Γη, όπου θα αρχίσει να έχει επιπτώσεις στο κλίμα και τη γεωλογία. ο Marshall Masters είναι ένας πρώην δημοσιογράφος της επιστήμης του CNN, παραγωγός, συγγραφέας και αναλυτής
Τι είναι αυτό που έκανε της Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, να χτίσουν περίπου 5000 υπόγειες βάσεις;
Τι ξέρουν οι κυβερνήσεις για τον πλανήτη Nibiru και για την επιστροφή του στο ηλιακό μας σύστημα, είναι το κεντρικό θέμα σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Bob Fletcher και τον Alex Jones. που παρουσίασε κάποιες από τις ιδέες του, που στηρίζουν την ιστορία του πλανήτη Nibiru και της έγραψε στο Altheadlines.com site.

Ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν στη συνέντευξη έχουν ως εξής :
Τρισεκατομμύρια εξαφανίστηκαν από τα ταμεία της κυβέρνησης τον ΗΠΑ, και αναφέρθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος του "Fort Knox" (χρυσός) εξαφανίστηκε!! Πώς έτσι.;

Επειδή η κυβέρνηση θα η έχει κατασκεύασε περίπου 1.000 υπόγειες εγκαταστάσεις, καθώς και βοηθά άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, για την κατασκευή περίπου 5.000 υπόγειες εγκαταστάσεις;
                                                                             Marshall Masters
Πιστεύει ότι η κυβέρνηση αναμένει "καταστροφικές συνέπειες εξ ουρανού.". Η περιγραφή της ορολογίας έχει χρησιμοποιηθεί στη σύμβαση με τη Ρωσία προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια όταν χρειάζεται με την FEMA (Federal Emergency Management Agency, USA).
Ο Bob είχε συζητήσει το θέμα κάποια στιγμή, το 1983, είχε αποδείξεις ότι Nibiru έρχεται, και ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την κατασκευή των υπόγειων βάσεων.
Αν κοιτάξετε τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, με την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και την ετοιμότητα αντιμετώπισης καταστροφών, καθώς και την κατασκευή των υπόγειων δομών, φαίνεται να είναι συντονισμένα με την αναμενόμενη επιστροφή του Nibiru, ή «δέκατος πλανήτης».
Μερικές άλλες ενδείξεις είναι: πληροφορίες για ηλιακές εκλάμψεις, οι οποίες βρίσκονται σε άνοδο, όπως οι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα έχουν ανωμαλίες, όπως η υπερθέρμανση (αλλά όχι λόγω της αυξημένης δραστηριότητας του ήλιου), και οι τροχιές τους είναι ως αποτέλεσμα του ότι είμαστε επηρεασμένοι από πηγή που βρίσκεται πέρα ​​από την τροχιά του Πλούτωνα.  
mhnpetaslefta 
 
*** Ρωσία: «περίεργες» προετοιμασίες - Ανακοινώθηκε σχέδιο για τις περιπτώσεις «κρίσεων και απειλών»
      
Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιο «προετοιμασίας της χώρας για την περίπτωση κρίσεων και απειλής της ανεξαρτησίας της». Ο υπουργός κάλεσε τις κρατικές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που «κατά κάποιον τρόπο» συνδέουν τη λειτουργία τους με την άμυνα της Ρωσίας, να είναι έτοιμες να προσφέρουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «οτιδήποτε θα χρειάζονται σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης».

Πετρελαϊκές εταιρίες όπως η Gazprom, η LUKoil  και η Rosneft «πρέπει να ετοιμάσουν αποθέματα και να έχουν εκ των πρότερων σχέδια και συμβόλαια εργασίας», δήλωσε ο κ. Σόιγκου. Και πρόσθεσε: «Οι εταιρίες αυτές πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά και υπεύθυνα το τι, το πότε και το πώς θα τα προωθήσουν στο στρατό».
Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα μεταφοράς, όπως και για τις εταιρίες παράγωγης ενέργειας--το ρώσικο μονοπώλιο RZD, η κρατική εταιρία υδροηλεκτρικής ενέργειας RusHydro και άλλες, δήλωσε ο υπουργός.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στις όχθες του ποταμού που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα άρχισε να κατασκευάζεται το Κέντρο Εθνικής Αμυνας, όπου θα εγκατασταθεί το Γενικό Επιτελείο της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης σε περίπτωση πολέμου. Η δημιουργία του Κέντρου, τόνισε ο κ. Σοιγκου,  «θα ενισχύσει την διεύθυνση επιχειρήσεων των  ένοπλων δυνάμεων και θα εξασφαλίσει την ταχύτατη απάντηση σε στρατηγικές απειλές».

Στο Κέντρο, δήλωσε ο υπουργός, θα συγκεντρωθεί η διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, περιλαμβανόμενων των δυνάμεων ταχείας δράσης και των πυρηνικών μονάδων. Θα παρακολουθούνται επίσης οι καθημερινές δραστηριότητες των στρατιωτικών μονάδων σε όλη τη χωρα.  tovima
 
***ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
Το κίνημά μας δημιουργήθηκε για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου μας και την απαλλαγή του από πολιτικές σκοπιμότητες , κερδοσκοπικές κινήσεις και προσωπικά οφέλη. Καλούμαστε να ενημερώνουμε συνεχώς τους πολίτες για τα δρώμενα, να ανταλλάσουμε απόψεις και σκέψεις για την σωστή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και την διαφύλαξη των συμφερόντων του δήμου μας. Γι αυτόν τον λόγο, μετά και από δική σας προτροπή,  σας ενημερώνουμε πως επίκειται ανοιχτή συνέλευση της κίνησής μας λίαν συντόμως, καθώς και άμεση και προσωπική πλέον πληροφόρηση για τα γεγονότα της πόλης μας. Στην εν λόγω συνέλευση θα παρευρίσκεται και ο προτεινόμενος από εμάς για την δημαρχία του Χαιδαρίου , κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο οποίος και θα μιλήσει παρουσία όλων.
Παρακαλούμε θερμά , όποιος δημότης  ενδιαφέρεται να συμμετέχει  και να ενημερώνεται άμεσα , να μας καταχωρήσει το τηλέφωνό του , σταθερό ή κινητό  και το ονοματεπώνυμό του μέσω προσωπικού μηνύματος στο Facebook ( Πολίτης Χαιδαριου ) είτε μέσω e-mail ( kpxaidari@gmail.com) είτε ως μήνυμα στην σελίδα της ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ (xaidariotikikinisi.blogspot.com).
                                                                               Σωτήριος Οικονόμου
                                        Εκπρόσωπος ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
 
*** ΕΤΣΙ  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ ......! Μ......
~**  ΤΡΊΤΟ ΚΌΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
 Εφ 'όσον η διαφθορά παραμένει ο βασιλιάς στην Ελλάδα η οικονομική κατάσταση δεν θα βελτιωθεί ποτέ προς το καλύτερο!
Όσο ο ιδιωτικός τομέας παραμένει υπό πολιορκία από διεφθαρμένους εφοριακούς υπαλλήλους, τεράστια γραφειοκρατία και γραφειοκράτες, συμμορίες του υποκόσμου που αναγκάζουν τους ανθρώπους των επιχειρήσεων να πληρώσουν χρήματα για προστασία, εφ 'όσον αυτοί οι κακοποιοί προστατεύονται και συνεργάζονται από ένα τμήμα τις διεφθαρμένης αστυνομίας, νέες θέσεις εργασίας ποτέ δεν θα δημιουργηθούν.
Εφ 'όσον η Ελλάδα έχει διεφθαρμένους αστυνομικούς, εισαγγελείς και δικαστές, η χώρα δεν θα έχει ποτέ το κράτος δικαίου, αλλά το νόμο της ζούγκλας.
Όσο η τεράστια διαφθορά συνεχίζεται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, σε περιφερειακό επίπεδο (Νομαρχία), όσο και στο εθνικό επίπεδο, το χρέος της χώρας θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Εφ 'όσον η διαφθορά στο δημόσιο τομέα (δημόσιοι υπάλληλοι), συνεχίζει, η χώρα και ο λαός της θα συνεχίσουν να υποφέρουν. Εφ 'όσον η χώρα συνέχιση να έχει διεφθαρμένους πολιτικούς και διεφθαρμένων πολιτικών κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο, η χώρα θα παραμείνει στα γόνατά της.
Εφ 'όσον τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραμένουν διεφθαρμένα και δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά με ειλικρίνεια, δεν θα υπάρξει πραγματικός έλεγχος σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης ή της κοινωνίας.
Αυτά και πολλά άλλα είναι που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και έφεραν την κρίση στην Ελλάδα. Θέλω να αποδεχθώ λανθασμένος, αλλά αν όλα αυτά τα πράγματα δεν αλλάξουν προς το καλύτερο, η Ελλάδα θα παραμείνει να είναι μια χώρα του τρίτου κόσμου με ένα τρίτο κόσμου κράτος στην οικονομία τις για τα επόμενα 100 χρόνια και ο Ελληνικός λαός θα συνεχίσει να υποφέρει πάρα πολύ!.............................

GREECE HAS BECOME A THIRD WORLD COUNTRY!
As long as corruption remains king in Greece the economic situation will never improve for the better!!!
 As long as the private sector remains under siege by corrupt tax officials, enormous red tape & bureaucracy, underworld gangs who force business people to pay protection money, as long as these thugs are protected by a section of the corrupt police force, new jobs will never be created
 As long as Greece has corrupt police, prosecutors and judges, the country will never have the rule of law, but the law of the jungle
 As long as huge corruption continues at local government level, regional level (Νομαρχία) and at national level, the country’s debt will keep on growing.
As long as corruption in the government sector (public servants) continues, the country and its people will continue to suffer.
As long as the country has corrupt politicians and corrupt political parties in the Greek parliament, the country will remain on its knees.
 As long as the mass media remain corrupt and do not do their job honestly, there will be no real scrutiny and checks & balances at every level of government or society.
 These and much more is what destroyed the Greek economy and brought on the crisis in Greece. I wish to be proved wrong, but unless all these things do not change for the better, Greece will remain and become a third world country with a third world economy for another 100 years and the Hellenic people will continue to suffer enormously!!!
 
*** ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ 
 

 *** Δικαστές: Σταματήστε τις παρεμβάσεις στο έργο των ανακριτών για τη Χρυσή Αυγή
Παράλληλα, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ΕΔΕ, Μαργαρίτα Στανιώτη, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει εύφορο έδαφος στη Δικαιοσύνη για παρεμβάσεις στο έργο της».
Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη καλείται να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και «για το λόγο αυτό πρέπει λοιπόν να την αφήσουμε να το πράξει και να ολοκληρώσει το έργο της».
Η κυρία Θάνου, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλαιά Βουλή, ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία στο λειτούργημά τους, απασχολούμενοι και τις νυκτερινές ώρες και τις αργίες σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τόνισε η πρόεδρος της ΕΔΕ, είναι «οι δύο ανακριτές που ασχολούνται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν υπερβεί αδιαλείπτως τις 50 ώρες ανάκρισης».
Όμως, τόνισε η κυρία Θάνου, «ας το λάβουν αυτό υπόψη τους, και ιδίως οι παράγοντες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που επί δύο εικοσιτετράωρα, και ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, επιμένουν να ασκούν αρνητική κριτική και να προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο τους».
Δεν αρκέστηκε σε αυτό η εκπρόσωπος των δικαστών, η οποία υπογράμμισε: «Επιμένουν (σ.σ. πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες) να μη θέλουν να κατανοήσουν ότι σε αυτό ακριβώς συνίσταται η ανεξαρτησία και αμεροληψία του δικαστή. Δηλαδή, στο ότι οφείλει να αγνοεί τις πιέσεις που ασκούνται από τα ΜΜΕ και από άλλες πλευρές, και να αποφασίζει ανεπηρέαστος, βασιζόμενος μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας».
«Ο σωστός δικαστής λογοδοτεί μόνο στη συνείδηση και τον Θεό» τόνισε η κυρία Θάνου και προσέθεσε: «Πρέπει να αφήσουν όλοι τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους».
Στη συνέχεια, η κυρία Θάνου, αφού αναφέρθηκε στις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, έκλεισε την ομιλία της, λέγοντας: «Διαβεβαιώνω και πάλι προς κάθε κατεύθυνση ότι μέσα σ’ αυτή τη δυσχερέστατη κρίση, την οποία διανύει και η χώρα μας και η Δικαιοσύνη, οι δικαστές εξακολουθούν να παραμένουν ανεξάρτητοι και υπερήφανοι και ότι ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να τους εμπιστεύεται».
Η κυρία Στανίση επισήμανε ότι «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, παρά τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες ασκούμε το λειτούργημά μας, διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα εξακολουθήσουμε με αυτοθυσία, αυταπάρνηση, σθένος, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση στο καθήκον να υπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να προασπιζόμαστε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αρχές του κράτους δικαίου, όπως το Σύνταγμα, ο νόμος και η συνείδησή μας επιτάσσουν, δίχως σε καμία περίπτωση να εξυπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες».
Και κατέληξε η γραμματέας της ΕΔΕ: «Να διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε όραμα για τη Δικαιοσύνη και ότι είμαστε παρόντες για να υπερασπισθούμε αρχές και αξίες, και επίσης να διαβεβαιώσουμε όλους ότι δεν υπάρχει εύφορο έδαφος στη Δικαιοσύνη για παρεμβάσεις στο έργο της».
Με τη σειρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ανέφερε: «Αυτές τις ημέρες, η Δικαιοσύνη της χώρας μας καλείται να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο. Πρέπει να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και πρέπει να το κάνει αυτό μέσα στα όρια που το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους ορίζουν. Πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους όχι με τα όπλα τους, αλλά με τη δημοκρατική νομιμότητα».
Και τόνισε ο κ. Αθανασίου: «Ας την αφήσουμε, λοιπόν, να το πράξει. Ας την αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο της. Το έργο της που ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να το κάνει, γιατί είναι θεσμικά ανεξάρτητη, τόσο ανεξάρτητη που άλλες έννομες τάξεις θα ζήλευαν. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη και ταυτόχρονα εγγύηση ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, λειτουργεί και αντιμετωπίζει όποιον επιχειρεί να την υπονομεύσει. Η Πολιτεία, με τη σειρά της, οφείλει να τονίζει και να αναδεικνύει αυτή την ανεξαρτησία με όλους τους συνταγματικά κατοχυρωμένους τρόπους».
Πριν κατέβει από το βήμα και απευθυνόμενος στους πρώην συναδέλφους του, ο κ. Αθανασίου είπε: «Ψηλά το κεφάλι».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μ. Θεοχαρίδης και Ευτέρπη Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντίστοιχα, οι πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτ. Ρίζος, του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλος, κ.λπ. [karfitsa.gr]
 
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
***
 
~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ {ΓΙΑ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΓΟΥΣΤΑ} :

~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2741   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1226   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1218   video.-
                                                                 Σύνολο  :  5185     βίντεο ανηρτημένα .-
*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :

~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .- 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
 ~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
 
~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω
...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου