Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

   ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017 :
~
~ ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ! Καταργούν την ΑΝΤΙΓΟΝΗ από το ΣΧΟΛΕΙΟ! Σε διωγμό το Αρχαίο Πνεύμα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

~  Το παρακολουθούμε το θέμα εδώ και μέρες ωστόσο ελπίζαμε πως είναι ψέμα ή έστω την ύστατη στιγμή το Υπουργείο θα κάνει πίσω. Τελικά όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ιδεοληψία των Αριστερών του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί στην κατάργηση της διδασκαλίας της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» από τη Β’ Λυκείου.
Σωστά διαβάσατε.
Όπως καταγγέλλει και ο σύλλογος Φιλολόγων της χώρας μας «Βασικό μερίδιο «ευθύνης» στην απόφαση αυτή προφανώς κατέχει η προσπάθεια του Υπουργείου για περιορισμό των δαπανών μέσω της μείωσης προσλήψεων. Η μείωση των ωρών κατά 3 στη Β Λυκείου εξοικονομεί 11.304 ώρες η οποία μεταφράζεται σε 565 περίπου εκπαιδευτικούς.  Η μείωση των ωρών κατά 4 στη Γ Λυκείου εξοικονομεί άλλες 15416 ώρες που αντιστοιχεί σε 770 λιγότερες θέσεις εκπαιδευτικών. Ενδεχόμενη λοιπόν αλλαγή στο Λύκειο και μείωση ωρών ίσως οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 1.300 θέσεων. Στην εποχή των ισχνών προϋπολογισμών που βιώνουμε τα παραπάνω νούμερα υποσκελίζουν το μορφωτικό αγαθό που εκπροσωπεί η Αντιγόνη στο Λύκειο.»
Μάλιστα οι ίδιοι οι Φιλόλογοι διευκρινίζουν ποια είναι η σημασία του έργου αυτού. «Η Αντιγόνη, αν και τυπικά αποτελεί μάθημα αρχαίων ελληνικών στην πραγματικότητα σιωπηλά και αθόρυβα έχει μετατραπεί σε μάθημα πολιτισμού στις σχολικές αίθουσες. Οι διδάσκοντες, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιπροσωπεύει η συγκεκριμένη μορφή για τους μαθητές έχουν άτυπα μεταφέρει το βάρος του μαθήματος στο εννοιολογικό μέρος, το οποίο αναμφισβήτητα αποτελεί και το πολυτιμότερο στοιχείο του. Οι μαθητές -μέσα από την παραστατική λειτουργία της τέχνης-  μυούνται σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα του σύγχρονου πολιτισμού, τη σχέση θετού και φυσικού δικαίου».
Ελπίζουμε ως VoiceNews πως το Υπουργείο την τελευταία, την ύστατη στιγμή θα κάνει πίσω και θα αλλάξει άποψη. Διότι, όπως γράφουν οι Φιλόλογοι, «οι μαθητές οφείλουν να συνεχίσουν να διδάσκονται Αντιγόνη όχι για να γνωρίσουν το ιαμβικό τρίμετρο στίχο αλλά για να έλθουν σε επαφή με το σθένος και την ορμητικότητά της, η οποία δεν υποχωρεί μπροστά στην ισχύ του εξουσιαστή δυνάστη, να αντικρύσουν το πάθος της για ζωή αλλά και τη διάθεσή της να τη θυσιάσει στο βωμό της υπεράσπισης ανώτερων ηθικών αρχών, να αντιληφθούν ότι το δίκαιο πρέπει να το υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους και όχι μόνο στο μέτρο που η στάση μας δεν είναι προσωπικά επιζήμια.
Ευχή όλων μας είναι η παραπάνω πρόταση να μπει τελικά στις καλένδες και η αυλαία για τη διδασκαλία της Αντιγόνης να παραταθεί για μερικές ακόμη δεκαετίες, συνεχίζοντας την ηθική εξύψωση των επερχόμενων γενεών.»
Για τα μαθήματα διεμφυλικής ενημέρωσης όμως ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…

*** ΔΝΤ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ! «Η Ελλάδα καταρρέει, φύγετε τώρα»…

~  Εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση.
Σύμφωνα με την έκθεση, όπως αναφέρουν οι Financial Times, το δημόσιο χρέος της χώρας μας «καλπάζει» και αναμένεται να εκτιναχθεί στο τριπλάσιο του ετήσιου ακαθάριστου προϊόντος.
Το πρόβλημα, όπως επισημαίνεται, δεν μπορεί να λυθεί ούτε με τις μεταρρυθμίσεις, ούτε με την ανάπτυξη αλλά μόνο αν υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση χρέους.
Η έκθεση συντάχθηκε από το προσωπικό του Ταμείου εν όψει της συνόδου του Δ.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου για να αποφασιστεί η συμμετοχή του στο πρόγραμμα των 86 δις για την Ελλάδα και όπως υπογραμμίζεται, αν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν συμφωνήσουν σε μείωση του χρέους, κάτι που επιθυμεί το ΔΝΤ για να καταστεί βιώσιμο τότε το Ταμείο θα αποχωρήσει αφού θα υπάρχει αδιέξοδο, αφήνοντας την Ελλάδα να «βουλιάζει».

*** Ο ΤΡΑΜΠ ΧΤΥΠΑ τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ! Τους 'σκίζει' στα χρήματα...

~  Συνεχίζεται ο ‘’πόλεμος’’ μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας την ώρα που η Deutche Bank,που κάνει μαθήματα ‘’ηθικής’’, συμφώνησε στην καταβολή προστίμων που φτάνουν τα 630 εκ.δολ σε αμερικανικές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές για συναλλαγές οι οποίες «δεν είχαν οικονομική βάση και θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή άλλες παράνομες πρακτικές» ανακοίνωσε η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή (Department of Financial Services – DFS) της Νέας Υόρκης, που επέβαλε στη Deutsche Bank πρόστιμο 425 εκατ. δολαρίων.
«Η τράπεζα έχασε πολυάριθμες ευκαιρίες να εντοπίσει, να διερευνήσει και να δώσει τέλος στο σχέδιο λόγω των εκτεταμένων αστοχιών συμμόρφωσης, επιτρέποντας στο σχέδιο αυτό να συνεχίζεται για χρόνια».
Να σημειωθεί πως και η Ρωσία έχει αντίστοιχα προβλήματα με τη Γερμανία.
Βίντεο :
~*Ο  ΡΕΪ ΠΡΙΜΠΟΥΣ προσωπάρχης στο Λευκό οίκο σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών  20/01/2017:
 https://youtu.be/ma1faXbv_AY  .-
~*TRAMP  04 παρέλαση μετά 58η  ορκωμοσίς 45ου προέδρου ΗΠΑ 20/1/2017: https://youtu.be/0kNBXAfTLPI .-

*** ΠΟΥΤΙΝ-ΤΡΑΜΠ διαλύουν την ΤΟΥΡΚΙΑ! Διέξοδο στο ΑΙΓΑΙΟ ψάχνει ο «σουλτάνος»...

~  O Nτόναλντ Τραμπ στέλνει τεθωρακισμένα στις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» που ελέγχονται από τους Κούρδους, δίνοντας στην Τουρκία ένα πισώπλατο χτύπημα.
Την είδηση μετέφερε εκπρόσωπος των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων στη Βηρυττό.
Το γεγονός προκαλεί τρόμο στον Ερντογάν, αφού βλέπει να επανδρώνονται οι Κούρδοι με σύγχρονα μέσα και να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν εδάφη σε Ιράκ, Συρία αλλά και μέσα στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε αυτή την κίνηση στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εξόντωση του ISIS, ωστόσο, η Τουρκία έχει ήδη αρχίσει να «σκοτεινιάζει», αφού η αποστολή των αρμάτων μάχης έγινε έπειτα από συνεννόηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, υπό τον φόβο της ήττας από τους Κούρδους, θα θελήσει να ξεσπάσει την οργή του στην Ελλάδα και στο Αιγαίο μας και πρέπει η χώρα μας να είναι έτοιμη  για παν ενδεχόμενο.


*** 'ΕΣΠΡΩΞΕ' ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!Γιατί ΧΑΛΑΣΕ το Deal ΣΑΒΒΙΔΗ-ΔΟΛ...

~  Ο Βασίλης Μουλόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» πως έχει αποχωρήσει από το ΔΟΛ. Δεν έκατσε πολύ καιρό. Δήλωσε τα εξής.
"Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρ' ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου", σημείωσε  αποφεύγοντας παρ' όλ' αυτά να κατονομάσει τον Στ.Ψυχάρη. τόνισε πως τον έλεγχο του ΔΟΛ τον έχουν πια οι Τράπεζες και πως ο ίδιος δεν έχει κανένα ρόλο στον Οργανισμό, πια. Ο επενδυτής είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
"Κακώς απορρίφθηκε" η πρόταση, σχολίασε σε άλλο σημείο τονίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη γι' αυτό. Όπως είπε, η πρόταση που έφερε ο ίδιος έβαζε λεφτά που θα βοηθούσαν ώστε να πληρωθούν μισθοί εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, "ενώ ήταν συμφέρουσα και για τις τράπεζες γιατί [...] θα έμπαινε ξανά σε επαναλειτουργία ο ΔΟΛ".
Συνέχισε μάλιστα και αφού τόνισε πως δεν είναι πλέον βουλευτής, ούτε μέλος της Επιτροπής του κόμματος σχολίασε: "Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση".
Άλλωστε, ο Β. Μουλόπουλος αποκρούει τις επικρίσεις για το χειρισμό της κρίσης στον Τύπο από την κυβέρνηση, σχολιάζοντας: "Εγώ θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση, όπως το έχω πει και στο παρελθόν και όχι μόνο γι' αυτή την κυβέρνηση, αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς" σχολίασε και συνέχισε: "Είμαι υπέρ της παρέμβασης. Δεν είμαι υπέρ των ανεξάρτητων αρχών, των ανεξάρτητων τραπεζών κλπ Άλλοι είναι, αυτοί που ζητάνε τώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Να ρυθμίσει τι; Την ελεύθερη αγορά που αυτοί υποστηρίξανε;"
Σύμφωνα με συνεργάτες του κου Σαββίδη πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά σκόνταψε στα προσωπικά βάρη του κ. Ψυχάρη.
Όπως υποστηρίζουν, ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάμβανε όχι μόνο την υποχρέωση να επενδύσει όλα τα απαραίτητα χρήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ, αλλά και ένα μεγάλο ποσό των χρεών, που υπολογίστηκε περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ένα σχέδιο βασισμένο στην υπόθεση «Μαρινόπουλου» και που είχε την αποδοχή των τραπεζών, όπως τους μεταφέρθηκε από κυβερνητικά στελέχη.
Τέλος όπως δηλώνουν οι κύκλοι ο κος Σαββίδης δε θα σταματήσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που υπάρχει να αποτραπεί το οριστικό κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».
Τι καταλαβαίνουμε δηλαδή. Πως ο κος Μουλόπουλος ‘φυτεύτηκε’ από την Κυβέρνηση στο ΔΟΛ με σκοπό να ‘διευκολύνει’ την εξαγορά από συγκεκριμένο επενδυτή (τον κος Σαββίδη). Αυτό όμως δεν είναι ελεύθερη οικονομία και σίγουρα δεν είναι προσπάθεια διάσωσης. Είναι κρατικός παρεμβατισμός, είναι κορπορατισμός είναι αυταρχικότητα. Είναι δεδομένο πως το κράτος θα μπορούσε να διευκολύνει την κατάσταση στο ΔΟΛ ώστε  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ να δείξουν ενδιαφέρον και όχι ένας συγκεκριμένος που γνωρίζουμε και πως είναι φίλα προσκείμενος στους ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ.
Είναι σαφές πως μία κυβέρνηση, όταν προσπαθεί να ‘σπρώξει΄ έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία, μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό. Διαπλοκή…

*** ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ η ΦΩΦΗ! Ποιο το ΜΕΛΛΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και ο ρόλος του Γ.Α.Π...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη τακτοποιήσει το πολιτικό του μέλλον. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ η Φώφη Γεννηματά πρότεινε στον κο Βενιζέλο να μπει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο κος Βενιζέλος απεδέχθη με ευχαρίστηση.
Η πρόταση, και η αποδοχή αυτής, είναι και ο λόγος που οι αρχικές αντιδράσεις για την επανείσοδο του Γιώργου Παπανδρέου σταμάτησαν μετά από λίγες μέρες. Παράλληλα αξίζει να τονιστεί πως η επιλογή του να πάει ο κος Βενιζέλος στο επικρατείας δημιουργεί και καραμπόλες.
Αφενός μεν ο κος Παπανδρέου θα κατεβεί στην αγαπημένη του Αχαία ως πρώην Πρωθυπουργός, άρα δε θα χρειάζεται σταυρό. Αφετέρου δε αδειάζει θέση στην Α΄Θεσσαλονίκης ( που κρατούσε ο κος Βενιζέλος) και τη θέση του θα πάρει ο κος Καστανίδης , ‘υπασπιστής’ του κου Παπανδρέου.
Κλείνει εκκρεμότητες η Φώφη…

*** Φάσκει και αντιφάσκει! Tα ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει ο Ξυδάκης !

~  To σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί δραχμής,επιχείρησε να εξηγήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης,με μία ανάρτηση του στο Facebook.
Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:
Περί δαιμονίων
«Επαναλαμβάνω αυτό που λέω όλο το τελευταίο διάστημα: Είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε δημόσια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθέσεις. Να συζητάμε δημόσια, δηλαδή θεσμικά -- ούτε στα καφενεία, ούτε στα παρασκήνια.
Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα υποστήριξα ότι καμία συζήτηση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ώστε οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή, όπως εξάλλου βεβαιώνεται σε εκατοντάδες δημόσιες παρεμβάσεις μου, γραπτές και προφορικές, όλες διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
Και αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η ευρωζώνη σε μερικά χρόνια από τώρα. Ωστόσο, η έξοδος αποτέλεσε το σχέδιο Σόιμπλε, που απορρίφθηκε το καλοκαίρι του 2015.
Θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι οι Ελληνες πολίτες, και οι αιρετοί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει με παρρησία και ευθύνη να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουν. Καθήκον μας είναι να ορίζουμε τη μοίρα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

*** Eλλάδα-Σερβία νέα εποχή!Οι κοινοί στόχοι θα επιτευχθούν...

~   «Σερβία και Ελλάδα μοιράζονται κοινές απόψεις και διαχρονικές αξίες. Η Ιστορία έχει καταγράψει κοινούς αγώνες των λαών μας. Προφανές συκριτικό πλεονέκτημα αποτελεί η γεωστρατηγική τοποθέτησή μας επί των διαδρόμων μεταφορών και ενέργειας μεταξύ Ευρώπης, Ανατολής και Ασίας. Θεωρώ σημαντικό να μοιραστώ μαζί σας, αυτές τις σκέψεις, θεωρώ ότι η ελληνοσερβική επιχειρηματική κοινότητα αποτελεί πυρήνα σύζευξης που μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη. Οι δυνατότητές μας στον τομέα των δομικών υλικών, στο διατροφικό τομέα, στην ενέργεια, είναι πολύ μεγαλύτερες, παρουσιάζονται μεγαλύτερες ευκαιρίες στο μέλλον. Αποφασίσαμε τη συνδιοργάνωση ενός ανώτατου συμβουλίου ανάμεσα στις δύο χώρες που την Άνοιξη να συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθούν δύο σημαντικά οράματα που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα: Σιδηροδρομικός άξονας Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι που μπορεί να αποτελέσει συνδετήριο άξονα επιχειρηματικών εγχειρημάτων με την Ελλάδα να αποτελεί διαμετακομιστικό εμπορικό κέντρο. Το δεύτερο σημαντικό είναι η αξιοποίηση των ποταμιών μας για τις μεταφορές»,είπε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος συμφώνησε με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάντερ Βούτσιτς,τη συγκρότηση Aνώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Σερβίας,προκειμένου να προωθηθούν τα κοινά επιχειρηματικά σχέδια των δύο χωρών.
Βασική συζήτηση ήταν η ανάπτυξη σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης και του Βελιγραδίου.

*** ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ! ΒΟΜΒΑ από Βερολίνο

~  Δείχνει τα «δόντια» της η Γερμανία στο θέμα της ελληνικού χρέους, αφού το υπουργείο Οικονομικών της χώρας διεμήνυσε ότι αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση του προγράμματος και δεν συμμετέχει το  ΔΝΤ, τότε η περαιτέρω χρηματοοικονομική βοήθεια για τη χώρα μας «κρέμεται» από μια κλωστή.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω εκπρόσωπου του υπουργείου, έστειλε σαφές μήνυμα: «Οι περαιτέρω πληρωμές εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ».
Ο Σόιμπλε βρίσκεται στριμωγμένος και εκτεθειμένος στο εσωτερικό της χώρας, αφού έχει εγγυηθεί την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

*** Στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων οι αγρότες! ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

~  Λίγο μετά τις 17:00, αγρότες από τις περιοχές Χαλάστρας, Μαλγάρων και Σίνδου Θεσσαλονίκης, έφτασαν το τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα στον κόμβο της Ειδομένης, στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων.
Υπενθιμίζεται ότι από χθες, Δευτέρα 30/1 το σημείο έχει «καταληφθεί» από αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 19:00 αναμένεται να γίνει συνέλευση για να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.
«Εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας Κιλκίς, Θωμάς Καρυπίδης.

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις ΕΔ!  Η Τουρκία ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ για τα ΙΜΙΑ

~  Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τη γείτονα χώρα, ανήμερα της επετείου των 21 ετών από τον θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών στα Ίμια.
Η Τουρκία προχωράει ένα επίπεδο παραπέρα την προπαγάνδα και «εφευρίσκει» γεγονότα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Dogan, σήμερα Τρίτη, 30/1, δύο ελληνικά σκάφη πέρασαν ανάμεσα στις βραχονησίδες και, όπως υπογραμμίζει το  Dogan, «μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα».
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το περιστατικό κράτησε 45 λεπτά και χρειάστηκε να επέμβουν πέντε τουρκικά σκάφη για να απομακρύνουν τα ελληνικά.
«Η ένταση τελείωσε όταν τα ελληνικά σκάφη αποχώρησαν προς την Κάλυμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή, συνεχίζεται».
Να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΘΑ αρνείται κατηγορηματικά το συμβάν.

*** Αυτός θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος! ( ΥΓ: Δεν είναι ο Σώρρας)

~   Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο αναμένεται να είναι ο Bill Gates, σύμφωνα με έκθεση του Oxfam, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.
Όπως σημειώνεται, στα επόμενα 25 χρόνια ο «πατέρας» της Microsoft θα μπορούσε στα 86 του,  να κερδίσει επάξια αυτόν τον τίτλο, με την τωρινή του περιουσία να ξεπερνά τα 84 δισεκατομμύρια δολάρια (67,2 δισεκατομμύρια λίρες).
«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αν είστε ήδη πλούσιοι, θα πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να μη γίνετε πλουσιότεροι. Ενώ η ανάπτυξη ωφελεί τους πλουσιότερους, η υπόλοιπη κοινωνία, ιδίως οι φτωχότεροι, υποφέρουν. Ο σχεδιασμός των αρχών της οικονομίας μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το ακραίο, μη βιώσιμο και άδικο σημείο. Η οικονομία μας πρέπει να σταματήσει να επιβραβεύει εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή και να αρχίσει να εργάζεται για όλο τον κόσμο», υπογραμμίζει η σχετική έκθεση.

*** Ο ΣΟΡΟΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ! Χάνει τον έλεγχο ο 'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΣ'...

~  Οι τακτικές και οι στρατηγικές του Τζότζ Σόρος είναι γνωστές,γι αυτό άλλωστε και τον έχουν ονομάσει «ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας», ύστερα από μια επιδρομή στη στερλίνα, το Σεπτέμβριο 1992.
Να τονιστεί πως το 2002, δήλωνε :«Στην αρχαία Ρώμη, μόνο οι Ρωμαίοι πολίτες ψήφιζαν. Κάτω από τη σύγχρονη παγκόσμια κεφαλαιοκρατία, μόνοι οι Αμερικανοί ψηφίζουν. Οι Βραζιλιάνοι, αυτοί, δεν ψηφίζουν».
Τώρα αυτός ο άνθρωπος,τα βάζει με τον Τράμπ που προστατεύει τα σύνορα της πατρίδας του,και δεν τα αφήνει ‘’ξέφραγο αμπέλι’’,όπως θα συνεφερε το Σόρος που πολλάκις έχει αναφερθεί υπέρ της παγκοσμιοποίησης.
Ο άνθρωπος που δεν δημιούργησε ποτέ πλούτο,αλλά τον έφτιαξε στις πλάτες άλλων κουνά το δάχτυλο στον Τράμπ,καθώς τώρα νιώθει πως χάνει τον έλεγχο μεσα από τα χέρια του.Βλέπει το οικοδόμημα της Παγκοσμιοποίησης,που τόσο ήθελε να γκρεμίζεται και δεν θα καταθέσει ποτέ τα όπλα.Έτσι χτυπά τον Τράμπ με ό,τι μέσο διαθέτει.

*** ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ κατά της ΕΛΛΑΔΑΣ! Σκληρή Προπαγάνδα του Ερντογάν...

~  «Η Ελλάδα έχει υποφέρει από στρατιωτικά πραξικοπήματα στην ιστορία της όπως και η Τουρκία.
– Έχει κυβερνηθεί από την στρατιωτική χούντα μεταξύ του 1967-1974 και έχει περάσει 11 στρατιωτικά πραξικοπήματα και 8 απόπειρες πραξικοπήματος.
– Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση των 11 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO από την Ελλάδα.
– Οι 8 από τους 11 πραξικοπηματίες, διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όταν η απόπειρα απέτυχε.
– Η Ελλάδα που έχει υποφέρει από αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα, αρνήθηκε το αίτημα έκδοσης των 8.
– Υποστηρίζεται ότι ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει του πραξικοπηματίες, είναι επειδή συμφώνησαν να προσφέρουν στην Ελλάδα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τον τουρκικό Στρατό.
-Η παρούσα κατάσταση δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα ποινικοποιεί τα στρατιωτικά πραξικοπήματα μόνο όταν υποφέρει η ίδια»,αναφέρει τουρκικό κείμενο που κυκλοφόρησε χθες,Δευτέρα.
Το κείμενο αυτό στοχοποιεί,με τη γνωστή τουρκική και πολυφορεμένη προπαγάνδα της,όχι μόνο την Ελλάδα αλλα και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση.Απειλεί και χαρακτηρίζει την Ελλάδα ‘’χώρα πραξικοπηματιών’’.Ταυτόχρονα η Άγκυρα ‘’βλέπει’’και δακτύλιο κατασκοπείας,καθώς υποστηρίζει πως οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί,θα δώσουν πληροφορίες για την Τουρκία σαν αντάλλαγμα για τη μη έκδοση τους.

*** Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ! Oι ανόητοι, οι απλοί και ο Γόρδιος Δεσμός...

~ Παρακολουθούμε καθημερινώς τα τεκταινόμενα αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει ο Λαός μας. Οι καθημερινές και έντονες συγκρούσεις εντός της Βουλής, αυτό το θέατρο του παραλόγου για να εξασφαλίσουμε την εξευτελιστική και τόσο ταπεινωτική για εμάς ως Έθνος χορήγηση της «δόσης». Όλη αυτή η  ασυδοσία, αλόγιστη πορεία και εκφυλισμός, αυτή η πρωτοφανής για μία «σύγχρονη Πολιτεία» ατιμωρησία των ηγεσιών του πολιτικού συστήματος εξουσίας, της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών, των Οργάνων και Θεσμών της Πολιτείας ευθύνονται για τα Μνημόνια και την εκρηκτική, άκρως επικίνδυνη κατάσταση που ευρίσκεται τώρα η Πατρίδα μας.
Ο αμερικανός ιστορικός Χάουαρντ Ζίν είπε το εξής: «αν δεν γνωρίζουμε την Ιστορία, είμαστε κρέας έτοιμο για τους σαρκοφάγους πολιτικούς, για τους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους που προμηθεύουν το πιο ακονισμένο μαχαίρι». Ο γράφων αυτό το άρθρο απεχθάνεται το ψεύδος που καταστρέφει τον άνθρωπο. Η Ιστορία ως εργαλείο είναι ένα δημιούργημα του απλού ανθρώπου που καταγράφει γεγονότα κάθε εποχής. Όλα τα επιτεύγματα των ανθρώπων οφείλονται εις την απλότητα της σκέψης. Που αυτό σημαίνει ότι και εις την Πολιτική ο απλός πολίτης δια της ψήφου του εκλέγει πολιτικούς και κόμματα για να κυβερνήσουν την χώρα του. Όμως η άσκηση της ψήφου δεν απαιτεί από τον πολίτη να έχει εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά ούτε και από τους πολιτικούς και τα κόμματα. Η ευθύνη όμως της σωστής διακυβέρνησης μίας χώρας εναπόκειται εις τις πράξεις αυτών οι οποίοι εκλέγονται. Που με απλά λόγια σημαίνει ότι η άσκηση της πολιτικής, της σωστής και χρηστής διακυβέρνησης είναι αποκλειστική ευθύνη των Πολιτικών και των Κομμάτων που οφείλουν να διαχειρίζονται τα κοινά  και τις υποθέσεις του Κράτους με φειδώ και ευσυνειδησία. Εις την χώρα μας, αλλά και σε κάθε χώρα του κόσμου, ο πολίτης μπορεί να απαιτεί από τους κυβερνώντας τα πάντα. Αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι Πολιτικοί και οι Κυβερνήσεις πρέπει να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις των ψηφοφόρων και δια της υποχωρήσεως τους να εκθέτουν την χώρα σε κινδύνους, σε εκβιασμούς και εθνικές ταπεινώσεις. 
Εκ του λόγου αυτού για την σημερινή κατάντια της Πατρίδας μας ευθύνονται οι ανόητες πολιτικές ηγεσίες και όλα τα κόμματα οι οποίες από το 1981 κατασπατάλησαν 1.1 τρισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία εάν είχαν επενδυθεί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, θα είχαν ένα πολλαπλασιαστικό όφελος της τάξης των 15 τρις ευρώ και η Ελλάδα θα ήταν από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη. (Άρθρο 12.Νοε.2012: Η λεηλασία του αιώνα και η τιμωρία του Ελληνικού Λαού).  Αυτά προς γνώση εκείνων των ενδογενών και εξωγενών εθνοκτόνων οι οποίοι τώρα κατηγορούν, τιμωρούν και ταπεινώνουν με τα πολλαπλά και επαχθή Μνημόνια τους ‘Ελληνες και την Πατρίδα μας.
Η Ιστορία έχει συνέχεια. Ο γνωστός σε όλους μας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ σε μία δημόσια δήλωση το 2015 παραδέχθηκε ότι: «τα Όργανα των Βρυξελλών και οι κύριοι συντελεστές που διαμορφώνουν την πορεία της Ε.Ε. γνώριζαν για το τεράστιο πάρτι εις την Ελλάδα, και ότι οι Βρυξέλλες δεν επενέβησαν για να το σταματήσουν, δημιουργώντας ήδη τότε τους σωτήριους Μηχανισμούς και αναχαίτισης της κατρακύλας, διότι 2 χώρες επωφελούντο από την εκτροχιαστική οικονομική κατάσταση εις την Ελλάδα!». Αφήνοντας έτσι υπονοούμενα για το Βερολίνο και το Παρίσι, ότι η κατασπατάληση των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και ο υπέρογκος δανεισμός, δημόσιος και ιδιωτικός, εν τέλει κατέληγε κυρίως εις τις τσέπες της Γερμανίας και της Γαλλίας! Για να είμαστε ειλικρινείς και εις τις τσέπες  πολιτικών παραγόντων του πολιτικού συστήματος εξουσίας της χώρας μας, εκπρόσωπος του οποίου είχε και την αυθάδεια να δηλώσει ανερυθρίαστα «μαζί τα φάγαμε!», και ο οποίος κυκλοφορεί ακόμη ατιμώρητος,  ελεύθερος και περιφέρεται και εις τα διάφορα Κανάλια.
Ας μη γελιόμαστε. Η πολυσυζητημένη «Δημοκρατία» εις την Ευρωπαϊκή Ένωση(Ε.Ε.) κατέστη έννοια κενού περιεχομένου και δεν εκφράζει δυστυχώς το πνεύμα και τις ιδέες των Οραματιστών  Robert Schumann, Jean Monet, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Winston Churchill για μία Ευρώπη των Λαών και της Αλληλεγγύης. Ο παροξυσμός και η αυθαιρεσία πολλών ανόητων της Ε.Ε. αλλά και της χώρας μας, καταστρέφει τις αξίες, τις συνειδήσεις και τις παραδόσεις των Λαών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Χαρακτηριστικό φαινόμενο είναι ότι εθελοτυφλούμε για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν εις την χώρα μας, αλλά και εις την Ε.Ε., για την προπαγάνδα των μεγάλων ΜΜΕ, και δεν βλέπουμε το πιο απλό πράγμα που έχει σχέση με την έννοια Δημοκρατίας. 
Ότι η πολιτική εις την Ε.Ε., αλλά και η τύχη των Λαών της αποφασίζεται και ευρίσκεται μόνον εις τα χέρια μερικών ολίγων. Όπως π.χ. Μέρκελ, Ολάντ, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ, Μοσκοβισί, οι οποίοι όμως δεν είναι εκλεγμένοι από τους Λαούς της Ε.Ε.  Και εκ του λόγου αυτού δεν έχουν ούτε την δημοκρατική νομιμοποίηση να αποφασίζουν για τις τύχες της Ευρώπης. Όμως με την αντιδημοκρατική και εχθρική τους συμπεριφορά εκθέτουν ακόμη και τους πολίτες των δικών τους χωρών, οι οποίοι εισπράττουν την αντιπάθεια και την έχθρα των ταπεινωμένων ευρωπαίων συνανθρώπων εξαιτίας της άφρονης πολιτικής των δικών των Πολιτικών Ηγεσιών, οι οποίες καταστρέφουν την Ε.Ε., αλλά ταυτόχρονα διχάζουν και πάλιν την Ευρώπη. 
Η Ελλάδα κατέστη ένα πειραματόζωο των ανόητων και των επικίνδυνων της Ε.Ε. Εις την Συνάντηση Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών εις τις Κάνες τον Νοε.2011 ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί προσέβαλε και εξύβρισε χυδαιότατα τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, και ο Ελληνικός Λαός υποχρεώθηκε να χρεωθεί τις τεράστιες ζημίες των Ιδιωτικών Γερμανικών και Γαλλικών Τραπεζών, ως Δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Ένα ανεπανάληπτο  έγκλημα εις βάρος της Ελλάδος, το οποίο ούτε δημοσιεύθηκε, αλλά ούτε σχολιάστηκε  από τα ΜΜΕ. Και ότι εξαιτίας των ζημιών των Τραπεζών των 2 χωρών, η χώρα μας υποχρεώθηκε σε ένα τεράστιο Πρόγραμμα Βοήθειας 250 δις Ευρώ, δηλαδή ένα Μνημόνιο το οποίο συνυπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή και από τις πιο φτωχότερες. Μία παγίδα για να είναι τώρα η αλυσοδεμένη και ταπεινωμένη  Πατρίδα μας αντιμέτωπη και  υπόλογη  απέναντι και όλων των 28 μελών της Ε.Ε.! Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’Αλέμα δήλωσε την 6/7/2015 ότι:«από τα 250 δις, τα 220 δις Ευρώ κατέληξαν απευθείας εις τις γερμανικές, γαλλικές τράπεζες». 
Πρόδηλο είναι επίσης, ότι οι εγχώριοι υπαίτιοι της τεράστιας εθνικής μας καταστροφής υπογράφουν προθύμως και όλα τα Μνημόνια, διότι εντός της Ε.Ε. αισθάνονται ασφαλείς και ατιμώρητοι, και απεύχονται την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε. ή και την διάλυση της Ε.Ε., διότι φοβούνται την βαρύτατη τιμωρία του Ελληνικού Λαού.
 Οι ανόητοι της Ε.Ε. καταστρέφουν, δυσκολεύουν και μπερδεύουν την Ευρώπη, αλλά και δεν κατανοούν ούτε και το πιο απλό. Ότι το χρέος της Ελλάδος, για το οποίο ευθύνονται αυτοί, δεν είναι βιώσιμο εις τον αιώνα τον άπαντα, κατά την γνώμη όλων των διεθνών οικονομικών εκθέσεων. Κατασκεύασαν σκοπίμως ένα Γόρδιο Δεσμό που καταστρέφει και την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Όμως τώρα εναπόκειται εις την ιστορική ευθύνη, την θέληση και δύναμη του Ελληνικού Λαού με μία απλή πράξη να σπάσει με το σπαθί του τον Γόρδιο Δεσμό, για να σώσει την Πατρίδα μας, αλλά και την Ευρώπη.
  Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει  εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια. 

***  Πρωτοφανή στοιχεία! Ένα βήμα πριν την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ η Τουρκία

~  Μειώθηκαν κατακόρυφα τα έσοδα της Τουρκιάς το 2016, σύμφωνα με το εθνικό γραφείο στατιστικής (Tuik), που δημοσιοποίησε σήμερα τα επίσημα στοιχεία.
Ειδικότερα, τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 29,7%, δηλαδή περίπου 22 δις εκατ.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σημάδεψαν τη γείτονα χώρα, «απώθησαν» τους τουρίστες, αφού, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά 24,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, συγκεκριμένα τη χώρα επισκέφθηκαν 31 εκατ. άτομα, έναντι 42 εκατ. που ήταν το 2015.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πολιτισμού Ναμπί Αβτζί δηλώνει αισιόδοξος για το 2017, ειδικά μετά τη στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία.
«Το 2017 θα είναι καλύτερο από το 2016 και το 2018 καλύτερο από το 2017. Καμία πόλη στον κόσμο δεν μπορεί να πει “είμαι 100% ασφαλής”. Η τρομοκρατία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που μπορεί να συμβεί παντού», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

*** Οπλιστείτε με υπομονή!ΈΡΧΕΤΑΙ νέο κύμα ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ...

~  Οπλιστείτε με υπομονή γιατι ο χειμώνας δεν τελειώσε!
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Ελλάδα,μέσα στο Φλεβάρη σύμφωνα με τα προγνωστικά του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.Ο κ.Αρναούτογλου έδωσε στη δημοσιότητα την εκτίμηση του,την οποία και σας παραθέτουμε.

***

***Αθλητική ενημέρωση :

 ***   ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ στο ποδόσφαιρο :

Τρίτη  31-01-2017 :
~ ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 2-1 .- {1ος αγώνας 1-0  υπέρ Ξάνθης } - ΠΡΟΚΡΗΣΗ για ΞΑΝΘΗ .-

Τα γκολ :  Ο ΟΦΗ προηγήθηκε 2-0 με τέρματα του Χαντί στο 21' και του Βουό στο 66΄, αλλά η Ξάνθη μείωσε σε 2-1 με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Λουσέρο στο 76΄, που της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.
Διαιτητής: Αριστείδης Βάστιος (δυτικής Αττικής)
Κίτρινες: Όστοϊτς, Μιλοσάβλιεβ, Χαντί / Μητρόπουλος. Λουσέρο, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Γουάλας
 ΟΦΗ: (Παπαδόπουλος) Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (68΄ Παντίδος), Όστοϊτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (85΄ Όγκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεβ, Μάνος (74΄ Χίσι), Βουό.
Ξάνθη: (Λουτσέσκου) Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι (Ορφανίδης 90΄), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (85΄ Ράνος), Λισγάρας, Καμαρά (72΄ Πιτσέλι).-

***  Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας... (31/01/2017)

~ 16:00 OTE SPORT 1 ΟΦΗ - Ξάνθη ΑΟ Ποδόσφαιρο  2-1.- ^
19:00 OTE SPORT 6 Ζάξα - Ντιναμό Μόσχας Βόλεϊ
21:45 OTE SPORT 3 Άρσεναλ - Γουότφορντ Ποδόσφαιρο
21:45 NOVASPORTS 2 Ιντερ - Λάτσιο Ιταλικό Κύπελλο
22:00 OTE SPORT 1 Λίβερπουλ - Τσέλσι Ποδόσφαιρο

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .- 

 ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-   

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/news-28-2017.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-29-2017.html .-

*** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
  ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
 
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5154   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3382   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.915  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~