Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  -2- Τρίτη  08  Αυγούστου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης     ....από  το  2008  ...
~

 
 Προσοχή, να μην γινώμεθα ημείς αίτιοι του κακού εις τον άλλον. Και αν δεν δυνάμεθα να τον επιστρέψωμεν, αλλά τον εαυτόν μας ημπορούμεν να τον φυλάγωμεν, να μην πλανηθούμεν.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)




~Παράκληση Ι. Ευαγγέλιο  08/08/2017 Αρφαρά:
 https://youtu.be/XfHRVl1b3Xs .-
~Παράκληση στο Αρφαρά 08/08/2017:
 https://youtu.be/uKDfQXLFhWA .- 
~
~Χορεύω-χορεύω  8/8/2017 Αρφαρά :
https://youtu.be/BmL_0il5Nag .- 
Σήμερα 08/08/2017 εορτάζουν:
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου, Άγιος Μύρων, Άγιος Τριαντάφυλλος από τη Ζαγορά

 ~ 
Ο Απόστολος Παύλος θέλοντας να τονίσει τη μεγάλη σημασία της ομολογίας της πίστης μας προς το Χριστό, είπε: «Ἔχοντες οὒν ἀρχιερέα μέγαν διεληλυθότα τοὺς οὐρανούς, Ἰησοῦν τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ, κρατῶμεν τῆς ὁμολογίας». Αφού, δηλαδή, έχουμε μεγάλο Αρχιερέα, που έχει πλέον περάσει από τους ουρανούς και μπήκε στην αιώνια κατάπαυση, όπου μας περιμένει, που δεν είναι απλός άνθρωπος, αλλά είναι ο Υιός του Θεού, ας κρατάμε καλά την ομολογία της πίστης μας προς Αυτόν, τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Ένα τέτοιο παράδειγμα ομολογίας ήταν και ο Άγιος Αιμιλιανός, που έζησε μεταξύ 8ου και του 9ου αιώνα μ.Χ.
Ο Αιμιλιανός ήταν επίσκοπος Κυζίκου μετά το Νικόλαο, στα χρόνια 787 - 815 μ.Χ. Αγωνίστηκε με όλη τη δύναμη που του παρείχε ο Θεός για την τιμητική προσκύνηση των αγίων εικόνων, όταν αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Λέων ο Ε'. Αθλητής της Ορθοδοξίας, μιλούσε θερμότατα γι' αυτή και ενίσχυε τους πιστούς να υπομένουν καρτερικά τους ασεβείς διωγμούς. Υπέφερε πολλές κακοπάθειες και θλίψεις και πέθανε τελικά εξόριστος, σαν γνήσιος Ομολογητής της ορθής πίστης.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῆς τοῦ Λόγου εἰκόνος διαγράψας τὴν ἔλλαμψιν, Αἰμιλιανὲ Ἱεράρχα διὰ βίου ὀρθότητας, τὴν ἔνσωμον Εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ, ἐδίδαξας τιμάσθαι εὐσεβῶς, διὰ τοῦτο ὡς ποιμένα καὶ ἀθλητήν, τιμῶμεν σε κραυγάζοντες, δόξα τῷ παρασχόντι σοι Ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ δωρουμένῳ διὰ σοῦ, πάσι τὴν ἄφεσιν.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ΄. Ταχὺ προκατάλαβε.
Μαρτύρων ὁμότροπος, Ἱεραρχῶν καλλονή, ὁσίων ἀγλάϊσμα, Ὀρθοδοξίας φωστήρ, Αἰμιλανὲ πανσεβάσμιε· ἤλεγξας τοῦ τυράννου, τὴν ἀντίθεον πλάνην, ἄνωθεν ἠξιώθης, τῶν στεφάνων τῆς νίκης, καὶ πρεσβεύεις ἀπαύστως ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμών.

Άγιος ΜύρωνΆγιος Μύρων - Ι. Ν. Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά, δια χειρός Παναγιώτη Μόσχου (2006 μ.Χ.)~ Ο Άγιος Μύρων, ο οποίος καταγόταν από την Κρήτη, από την πόλη Aυρακία (κοντά στην Κνωσσό) από μικρός διακρινόταν για το ζήλο του και την βαθιά πίστη του στον Θεό. Αφού παντρεύτηκε, ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της γης. Από αυτό που έβγαζε έδινε ένα μέρος στους φτωχούς και όσο έδινε τόσο η σοδειά του αυξάνονταν. Η συμπάθεια του Αγίου προς τούς ενδεείς, ξεπερνούσε κάθε μέτρο. Μάλιστα λέγεται ότι κάποτε συνέλαβε κάποιους μέσα στην αποθήκη να του κλέβουν το σιτάρι και αντί να τούς κυνηγήσει, αντίθετα τους βοήθησε μεταφέροντας και ο ίδιος τα σακιά. Για όλες λοιπόν τις αρετές αυτές, ο Μύρων χειροτονήθηκε ιερέας.
Μετά το σταμάτημα του διωγμού των χριστιανών, έγινε δεσπότης στον επισκοπικό θρόνο της Κρήτης. Στα χρόνια που ήταν δεσπότης στην Κρήτη, έκανε πάρα πολλά θαύματα. Ένα από αυτά είναι και το εξής: Κάποτε ο Άγιος ήθελε να περάσει από τον ποταμό Τρίτωνα και ο ποταμός είχε πλημμυρίσει. Τότε ο Άγιος πρόσταξε και η ροή του ποταμού σταμάτησε και τα νερά δεν προχωρούσαν μέχρι την στιγμή που ο Μύρων ξαναπέρασε και πήγε στο σπίτι του. Όταν έφθασε εκεί, έστειλε το ραβδί του με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι τάραξαν τα νερά με αυτό και έτσι τα νερά επανήλθαν στην κανονική τους ροή. Αυτά και άλλα πολλά έκανε μέχρι τον θάνατό του ο Άγιος Μύρων, ο οποίος πέθανε σε ηλικία εκατό ετών.

~ Απολυτίκιο Αγ. Αιμιλιανού - 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/pA0A_0VEfkk  .-


~
Άγιος Μίκαλλος

Άγιος Μίκαλλος
 
Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού
 
Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω

Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω
 
Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Π....
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 

***  Υπάρχει ελπίδα για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με Κρήτη και Κύθηρα… 
Ενώ μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει και η τουριστική περίοδος φτάνει στην κορύφωσή της, το πρόβλημα της σύνδεσης των Κυθήρων με Καλαμάτα και Καστέλι δεν έχει αντιμετωπιστεί. Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, όμως, δεν παύει να δηλώσει αισιόδοξη. Έτσι, σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
"Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την επαναδρομολόγηση πλοίου, που θα συνδέει την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και το Καστέλι Κισσάμου.
Το Συμβούλιο έλαβε απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές του σκάφους και την παρούσα εβδομάδα το υπουργείο θα εκδώσει πρόσκληση προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον (πληροφορίες αναφέρουν ότι υφίσταται), το πλοίο θα δρομολογηθεί άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος είχε εγκαίρως αποστείλει επιστολή προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κοινοποιούμενη στο Νεκτάριο Σαντορινιό, υφυπουργό και στο Διονύσιο Καλαματιανό, γενικό γραμματέα του ιδίου υπουργείου, με την οποία ζητούσε την επανασύνδεση της Καλαμάτας ακτοπλοϊκώς με την Κρήτη και τα Κύθηρα».  Α.Π.

***  Πρόταση γάμου στην παραλία της Καλαμάτας μετά από πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς (φωτογραφίες) 
 
 
 
Ένα ξεχωριστό τρόπο να κάνει πρόταση γάμου σκέφθηκε χθες το πρωί ένας «θαρραλέος» νέος, που αφού πρώτα πέταξε με αλεξίπτωτο πλαγιάς, προσγειώθηκε στην παραλία της Καλαμάτας.
Στη συνέχεια, τη δική της πτήση έκανε η μέλλουσα νύφη, που είδε από ψηλά την πρόταση γάμου γραμμένη στην άμμο.
Μόλις η κοπέλα προσγειώθηκε δέχθηκε και επίσημα την πρόταση και όπως μάθαμε είπε το «Ναι».  Φωτογραφίες από Flywithuskalamata

*** Ήθελε ίσκιο… 
Το καλύτερο σημείο βρήκε για να παρκάρει οδηγός χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Καλαμάτας!
Δύο δέντρα αποτελούσαν όαση δροσιάς για να βάλει από κάτω το αυτοκίνητό του, στην οδό Σκιά. Η μόνη λεπτομέρεια ήταν ότι ο ίσκιος κάλυπτε το πεζοδρόμιο κι έτσι ο οδηγός «αναγκάστηκε» να βάλει το όχημά του πάνω σε αυτό!

*** Ένας μήνας ανάρτησης απέμεινε για τους δασικούς χάρτες 
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή σε ένα μήνα ακριβώς από σήμερα, ολοκληρώνεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο 35% της χώρας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2017. Με αυτή την αφορμή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέλει να υπενθυμίσει στους πολίτες και τους Δήμους ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω παρατάσεις και θα πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούν, ώστε να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, κάτι το οποίο δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος στη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ 1) το πρωί του Σαββάτου.
Ιδιαίτερα συνεπείς θα πρέπει να είναι οι Δήμοι και να υποβάλουν το συντομότερο τα στοιχεία τους:
-γιατί οι πολίτες πρέπει να δουν το συντομότερο δυνατό τα όρια των οικισμών και των πυκνώσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη, ώστε να ξέρουν αν χρειάζεται να υποβάλλουν ή όχι αντίρρηση
-γιατί παρατηρήθηκαν φαινόμενα παρακώλυσης της εξυπηρέτησης πολιτών στα σημεία υποστήριξης εξαιτίας υποβολής αντιρρήσεων των ΟΤΑ, κατά τις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας.
Οι Δήμοι οφείλουν να φροντίσουν να μείνει περιθώριο τουλάχιστον μιας εβδομάδας μόνο για τους πολίτες, αλλά και γιατί παρά τη νομοθετημένη υποχρέωσή τους από το Μάιο 2016, τις δυνατότητες που έδωσε το υπουργείο με την εγκύκλιο του Φεβρουαρίου 2016 και το Ν. 4467/2017, τα συνεχή δελτία Τύπου και την κατ’ επανάληψη συζήτηση σε Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, υπάρχουν ακόμα 15 Δήμοι που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάρτηση των παραπάνω ορίων στους δασικούς χάρτες (12,5% των υπόχρεων ΟΤΑ).
Οι Δήμοι αυτοί είναι: ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΔΩΔΩΝΗΣ,
ΚΙΜΩΛΟΥ, ΜΗΛΟΥ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΣΙΦΝΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ,
ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, ΣΙΘΩΝΙΑΣ και ΧΙΟΥ.

***  Διακοπές στην Καλαμάτα για τον Αντώνη Σαμαρά 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, καθώς και την οικογένεια του στενού του φίλου Κώστα Χαΐτογλου, επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί διακοπές στη Μεσσηνία, με βάση του τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Χθες το βράδυ παρακολούθησαν την εκπληκτική συναυλίας της Βιενέζικης ορχήστρας στην Αρχαία Μεσσήνη υπό το φως της Πανσελήνου.
Τις επόμενες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να βρεθεί και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.  Κ. Γαζ.

***  Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναζητά νέο διευθυντή 
Η δεύτερη θητεία της Κατερίνας Κασιούμη, ως καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη από την πρώτη. Οι κριτικές μετά την αυλαία του 23ου Φεστιβάλ ήταν σχεδόν άριστες τόσο για την ποιότητά του όσο και για το εύρος των θεμάτων που έθιξε. Πίσω, όμως, από τη λάμψη και τα καλά λόγια υπήρχε έντονο παρασκήνιο, το οποίο κορυφώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, με την τηλεφωνική παραίτηση της Κατερίνας Κασιούμη.
Σε χθεσινό ρεπορτάζ της Διονυσίας Μαρίνου στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" καταβάλλεται προσπάθεια να αναζητηθούν τα αίτια του απότομου διαζυγίου, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, και εκτενή αποσπάσματα από τη συνέντευξη της κας Κασιούμη στο "Θάρρος", τις προηγούμενες ημέρες, όπου, εμμέσως πλην σαφώς, προανήγγειλε τα γεγονότα.                                               
Το ρεπορτάζ
Επισήμως η αυλαία στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας έπεσε στις 23 Ιουλίου. Επί της ουσίας, η κινητικότητα δε σταμάτησε ποτέ, αλλά μεταφέρθηκε στο παρασκήνιο εξαιτίας των διεργασιών στα διοικητικά του, που βρίσκονται πια εν πλήρει εξελίξει. Το στοιχείο που πυροδότησε τις αλλαγές ήταν η παραίτηση της διευθύντριας της Δημοτικής Σχολής Χορού και καλλιτεχνικής διευθύντριας του φεστιβάλ, Κατερίνας Κασιούμη.
Δύο μόλις χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αντικαθιστώντας τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, την καλλιτεχνική διευθύντρια που έστησε το φεστιβάλ, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση ενημερώνοντας το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τηλεφωνικά για τις προθέσεις της.
Αν και ο ίδιος, κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να ανανεώσει τη σύμβαση της Κασιούμη που έληγε το καλοκαίρι, φαίνεται πως βρέθηκε προ εκπλήξεως.
«Είχαμε κάνει και μια συζήτηση και νωρίτερα για το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, αλλά την Πέμπτη μού ανακοίνωσε ότι συζήτησε με το σπίτι της και αποφάσισε τελικά να παραιτηθεί από διευθύντρια της σχολής αλλά και του φεστιβάλ. Αγωνίστηκα να τη μεταπείσω, γιατί είχα μια πληροφόρηση περί αυτού. Ήθελα να καθίσει λίγο χρονικό διάστημα ακόμα, μιας και το 23ο φεστιβάλ ήταν εξόχως επιτυχημένο, αλλά δεν κατέστη εφικτό», εκδήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, η Κατερίνα Κασιούμη επικαλέστηκε προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση.
  Μεγάλος όγκος
Ωστόσο, η αιτία που την έσπρωξε προς την έξοδο φαίνεται να ήταν ο μεγάλος όγκος ζητημάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί την πρώτη χρονιά. «Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κουράστηκε η Κατερίνα να αντιστρέψει μια δύσκολη κατάσταση, γιατί πέρυσι ήταν δύσκολα τα πράγματα, κλήθηκε να αναλάβει στο παρά πέντε. Υπάρχει μια πίεση τα τελευταία χρόνια. Ενώ το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας είναι προφανές ότι έπαιζε χωρίς αντίπαλο, τον τελευταίο καιρό η Αθήνα ανεβαίνει πάρα πολύ. Με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τη Λυρική Σκηνή, ο μοντέρνος χορός αρχίζει να μπαίνει δυναμικά στην πρωτεύουσα. Οπότε ο αγώνας που δίνει μια περιφερειακή πόλη σαν τη δική μας πρέπει να είναι πολύ μεγάλος για να κρατηθεί και να λειτουργήσει με το φως και την προβολή που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια. Έδωσε η Κατερίνα τον καλύτερο εαυτό της, εγώ έβλεπα το στρες στις προσπάθειές της και οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση», τονίζει από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος, επιμένοντας ότι δεν κρύβονται οικονομικές σκιές ίσως από το διαζύγιο.
  Ενδείξεις
Η παραίτηση της Κασιούμη μπορεί να ξάφνιασε τους ανθρώπους του φεστιβάλ, αλλά δεν ήταν σίγουρα τυχαία. Η σκέψη αυτή φαίνεται πως υπήρχε από καιρό και η ίδια είχε εκφράσει εμμέσως την επιθυμία της να αποποιηθεί των καθηκόντων της, μιλώντας πριν από λίγες εβδομάδες στην εφημερίδα της Καλαμάτας «Θάρρος». «Θα ήθελα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός, αλλά όχι απαραίτητα με μένα. Για μένα ο χορός ήταν πάντα μια φιλοσοφία, που ανακαλύπτω και μέσα από τη διοίκηση τώρα. Νομίζω πως δε θα είναι και πάρα πολύ καλό να παραμείνω σε αυτή τη θέση. Πιστεύω ότι θα κάψω λίγο την πρόθεσή μου κι επειδή ήταν πάρα πολύ δύσκολα όλα αυτά τα δύο χρόνια, δύο χρόνια που προσπάθησα να γίνουν όλα τέλεια και δεν έγιναν, επειδή υπήρχαν αντικειμενικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να εκλείψουν, όπως δεν εκλείπουν και στη χώρα. Εγώ έφτιαξα από το μικροπεριβάλλον του φεστιβάλ με κάποιους ανθρώπους γύρω μου με τους οποίους υπήρχε αλληλοεκτίμηση, αλλά δεν μπορώ αυτούς τους ανθρώπους να τους πιέσω να γίνουν όλα τέλεια. Έχω κι εγώ κάποια ελαττώματα και είμαι τελειομανής.
Έχω μάθει να είμαι καθαρή ως άνθρωπος και όσο η πόλη με χρειάζεται, εγώ δε θα την αφήσω. Εγώ την αγαπώ, αλλά μπορεί ν’ αλλάξει ο τρόπος που θα τη βοηθάω, ώστε να μπορώ να έχω κι εγώ μια ισορροπία στη δική μου τη ζωή. Έχω δύο παιδιά, εργάζομαι και στην Αθήνα, δεν είναι εδώ η βάση μου».
«ΤΑ ΝΕΑ» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Κατερίνα Κασιούμη, αλλά δεν υπήρχε απάντηση από την πλευρά της.
Σε αναμονή και της έγγραφης υποβολής του αιτήματος παραίτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού «Φάρις», υπεύθυνη για το χορό στην πόλη, βρίσκονται σε αναζήτηση του  νέου διευθυντή της δημοτικής σχολής χορού και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ. Ίσως και μέσα σε αυτή την εβδομάδα να δημοσιευτεί η δημόσια ανοιχτή προκήρυξη για την κάλυψη των δύο θέσεων.
  Η επιστολή της Κατερίνας Κασιούμη
Χθες, στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, αναφερόταν ότι η Κατερίνα Κασιούμη απέστειλε στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα επιστολή, με την οποία εκφράζει θερμές ευχαριστίες για τη στήριξη προς το πρόσωπό της, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει και αδυναμία να ανταποκριθεί στην «ιδιαίτερα τιμητική πρόταση» να ηγηθεί εκ νέου του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, παρά τις ιδανικές προϋποθέσεις χρηματοδότησής του για την προσεχή τριετία.
Η επιστολή έχει ως εξής: «Μετά την επιτυχή λήξη του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια.
Η συνεχής βούλησή σας να ηγηθώ εκ νέου του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, καθώς και η δημιουργία των ιδανικών προϋποθέσεων χρηματοδότησής του για την ερχόμενη τριετία, είναι συγκινητική, δυστυχώς όμως μία σειρά λόγων με φέρνουν στη δύσκολη θέση να μην μπορώ να αποδεχθώ την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή σας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έχει αποκτήσει εκ νέου το κύρος και τη δυναμική του. Πιστεύω ότι η επιτυχής κοινή μας προσπάθεια για το 22ο και το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού θα έχει ως αποτέλεσμα ο θεσμός να συνεχίσει να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Καταλυτική υπήρξε η συμμετοχή και η στήριξη όλων των δυνάμεων της πόλης. Η Καλαμάτα θα είναι πάντα ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή μου και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε θετικό βήμα της Δημοτικής Αρχής».
Εντός των ημερών, ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει ανοικτές προσκλήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, για πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Α.Π.

*** Στο στόχαστρο του Τραμπ οι ελληνικές ελιές 
Στο στόχαστρο του Τραμπ οι ελληνικές ελιές 
~  Στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται οι επιτραπέζιες ελιές της Νότιας Ευρώπης και της Ισπανίας ειδικότερα, καθώς απειλεί να βάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές τους.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, γράφει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή», δεν θα πληγούν μόνο οι ισπανικές ελιές αλλά και οι ελληνικές -η Ελλάδα είναι δεύτερη στις εξαγωγές σε επιτραπέζιες ελιές στις ΗΠΑ, με 316.000 μετρικούς τόνους ετησίως, μετά την Ισπανία (802.000 μετρικοί τόνοι).
Μετά τις επιθέσεις σε άλλα εισαγόμενα αγαθά, ο Τραμπ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στράφηκε στις ισπανικές επιτραπέζιες μαύρες ελιές, οι οποίες στις ΗΠΑ ονομάζονται «ώριμες». Είναι πιο στεγνές, έχουν ήπια γεύση και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, πίτσες και σάντουιτς.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ερευνά αν η Ισπανία κάνει ντάμπινγκ, δηλαδή πουλάει αυτές τις ελιές σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν της αγοράς, ζημιώνοντας, ως εκ τούτου, τους ελαιοπαραγωγούς της Καλιφόρνιας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρενέβη για να υπερασπιστεί τον αγροτικό της κλάδο, ενώ και οι ενώσεις των ελαιοπαραγωγών της Ε.Ε. εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους.

***  85 θέσεις εργασίας στην Τοπική Μονάδα Υγείας Καλαμάτας
85 θέσεις εργασίας στην Τοπική Μονάδα Υγείας Καλαμάτας 
~  Τη στελέχωση με προσωπικό των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας, προκήρυξε το υπουργείο Υγείας, το οποίο επιζητεί να προσλάβει με διετή σύμβαση συνολικά 2.868 άτομα, από τον τομέα υγείας, 2.390 πανεπιστημιακής και 478 τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Οι εν λόγω μονάδες, όπως σημειώνεται, είναι επιφορτισμένες να παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, στη μονάδα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, προκηρύσσονται συνολικά 85 θέσεις, ως εξής: α) 5 θέσεις ΠΕ γιατρών (παιδίατροι), β) 10 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής (ή σε έλλειψή τους ΤΕ Νοσηλευτικής ή σε έλλειψη κι αυτών ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών), γ) 5 θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών (ή σε έλλειψή τους ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών), δ) 10 θέσεις ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού (ή σε έλλειψή τους ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας - Πρόνοιας ή σε έλλειψη και αυτών ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων), ε) 10 ΤΕ Επισκεπτών ή Επισκεπτριών Υγείας, στ) 10 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής (σε έλλειψη ΠΕ Νοσηλευτικής), ζ) 5 θέσεις ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (σε έλλειψη ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών), η) 10 θέσεις ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας - Πρόνοιας (σε έλλειψη ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού), θ) 10 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών (σε έλλειψη ΤΕ Νοσηλευτικής) και ι) 10 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων (σε έλλειψη ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας - Πρόνοιας).
Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (tomy.moh/gov.gr), από σήμερα στις 9 το πρωί μέχρι και ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα της 25ης Αυγούστου.
Η πλήρης προκήρυξη υπάρχει στους ιστότοπους του υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών και του ΑΣΕΠ.

*** Μιας χρήσης επώνυμο λάδι στα τραπέζια των εστιατορίων από τον 2018
Μιας χρήσης επώνυμο λάδι στα τραπέζια των εστιατορίων από τον 2018
~   Τέλος στις φιάλες αμφιβόλου καθαριότητας οι οποίες περιέχουν ελαιόλαδο αμφιβόλου ποιότητας και βρίσκονται στα τραπέζια των εστιατορίων -το γνωστό «λαδόξιδο»- βάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Από την 1η Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής" θα απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και θα είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν.
Η παραπάνω ρύθμιση θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στις καινούργιες αγορανομικές διατάξεις, στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ), όπως έχουν μετονομαστεί εδώ και λίγα χρόνια, που πρόκειται να εκδοθούν το προσεχές διάστημα. H σχετική δημόσια διαβούλευση επί των νέων ΔΙΕΠΠΥ έχει ολοκληρωθεί από τις 24 Απριλίου 2017, όμως τώρα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Οι φιάλες που θα χρησιμοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου. Η χρέωση ή μη στον καταναλωτή θα επαφίεται στη βούληση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής υπάρχει ήδη η σύμφωνη γνώμη του κλάδου των εστιατόρων.
Η ρύθμιση για το ελαιόλαδο έρχεται να ικανοποιήσει με σημαντική καθυστέρηση ένα πάγιο αίτημα των ελαιοπαραγωγών και θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει. Είχε εξαγγελθεί και το 2014 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, αλλά τελικώς δεν νομοθετήθηκε ποτέ. Το χειρότερο για την Ελλάδα είναι ίσως ότι παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται ήδη σε όλα τα άλλα ελαιοπαραγωγά ευρωπαϊκή κράτη και συγκεκριμένα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία από το 2013, στην Ιταλία από το 2014, ενώ πλέον εφαρμόζεται και στην Κύπρο. Γιατί δεν είχε γίνει έως τώρα; Η κουλτούρα που επικρατεί τόσο στους παραγωγούς όσο και στους τελικούς καταναλωτές είναι αυτή της χύμα κατανάλωσης. Το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής ελαιολάδου εξάγεται χύμα στην Ιταλία, όπου τυποποιείται, ενώ η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιεί ελαιόλαδο από τον γνωστό τενεκέ.
Το μέτρο αναμένεται να ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ ωφελημένος αναμένεται να είναι και ο κλάδος εστίασης, καθώς αφενός το εστιατόριο μπορεί να χρεώνει τη φιάλη μιας χρήσης και αφετέρου, ενισχύει το κύρος του, ειδικά εάν επιλέξει κάποια γνωστά βραβευμένα ελαιόλαδα. Αυτοβούλως, άλλωστε, ήδη κάποιες επιχειρήσεις εστίασης, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, έχουν προχωρήσει στη χρήση μη επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών ελαιολάδου, καθώς δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που το ζητούν, με χρέωση 1,5 ευρώ (η φιάλη των 100 ml).

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου Μεσσηνίας και των πρωταθλημάτων Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Τοπικής- Όλο το πρόγραμμα 
Παρουσία του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας Λεωνίδα Οικονομίδη, των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του τεχνικού διευθυντή της ΕΠΣ Μεσσηνίας και προέδρου του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Άγγελου Σκαφιδά, του ενωσιακού τεχνικού Ηλία Μαστορέα, του παλιού ενωσιακού προπονητή και σκάουτερ της ΕΠΣΜ, Αλέκου Τσατά, των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας Χρήστου Κότσαρη, Ανδρέα Μιχαλακέα, Νίκου Χρονόπουλου, μελών του ΣΔΠ Μεσσηνίας, του διεθνούς βοηθού διαιτητή Ηλία Αλεξέα, του επικεφαλής της Ένωσης Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Τάκη Βασιλόπουλου, προέδρων, παραγόντων και προπονητών, πολλών τοπικών ομάδων έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα «Αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Μεσσηνίας (2-3/9), αλλά και των πρωταθλημάτων Α΄, Α1, Β΄ (30/9) και Γ΄ (4/11) Τοπικής Κατηγορίας.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκο Κοσσάρη, για την απώλεια της συζύγου του Ευθυμίας, στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ορισμένα βασικά άρθρα του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ). Όπως στο άρθρο 4, όπου αναφέρει ότι αν ο πρωταθλητής μιας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική τότε, μπορεί να τον αντικαταστήσει ο δευτεραθλητής. Αν και αυτός δεν δηλώσεις συμμετοχή τότε μπορεί να πάρει την θέση του ο τρίτος. Αν και σ’ αυτή την περίπτωση, ο τρίτος δεν δηλώσει συμμετοχή τότε η θέση μένει κενή.
Ακόμη στάθηκε στο άρθρο 11, όπου αναφέρει ότι σε αγώνες νοκ-άουτ παιδικών ή προπαιδικών πρωταθλημάτων δεν θα υπάρχει πλέον παράταση, αλλά κατευθείαν πέναλτι.
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η-16η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – Ολυμπιακός Καλ.
Πανθουριακός – Πάμισος Μεσσήνης
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εράνη Φιλιατρών
Αναγέννηση Παραλίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
ΑΟ Φαραί – ΑΣ Ανδρούσας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εθνικός Μελιγαλά
ΑΟ Σπερχογείας – Ομόνοια Καλ.
Απόλλων Καλ. – ΑΟ Ασπροχώματος
 2η-17η αγωνιστική
Πανθουριακός – Τέλος Άγρας Γαργ.
Ολυμπιακός Καλ. – ΑΟ Διαβολιτσίου
Πάμισος Μεσσήνης – Αναγέννηση Παραλίας
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Φαραί
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – ΑΟ Κυπαρισσίας
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Σπερχογείας
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Ασπροχώματος
Ομόνοια Καλ. – Απόλλων Καλ.

3η­­-18η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – ΑΟ Διαβολιτσίου
Αναγέννηση Παραλίας – Πανθουριακός
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Καλ.
ΑΟ Κυπαρισσίας – Πάμισος Μεσσήνης
ΑΟ Σπερχογείας – Εράνη Φιλιατρών
ΑΟ Ασπροχώματος – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
Απόλλων Καλ. – ΑΣ Ανδρούσας
Εθνικός Μελιγαλά – Ομόνοια Καλ.
  4η-19η αγωνιστική
Αναγέννηση Παραλίας – Τέλος Άγρας Γαργ.
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Φαραί
Πανθουριακός – ΑΟ Κυπαρισσίας
Ολυμπιακός Καλ. – ΑΟ Σπερχογείας
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Ασπροχώματος
Εράνη Φιλιατρών – Απόλλων Καλ.
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – Ομόνοια Καλ.
ΑΣ Ανδρούσας – Εθνικός Μελιγαλά
 5η-20η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – ΑΟ Φαραί
ΑΟ Κυπαρισσίας – Αναγέννηση Παραλίας
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΟ Ασπροχώματος – Πανθουριακός
Απόλλων Καλ. – Ολυμπιακός Καλ.
Ομόνοια Καλ. – Πάμισος Μεσσήνης
Εθνικός Μελιγαλά – Εράνη Φιλιατρών
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – ΑΣ Ανδρούσας
 6η-21η αγωνιστική
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος Άγρας Γαργ.
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Σπερχογείας
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Ασπροχώματος
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλ.
Πανθουριακός – Ομόνοια Καλ.
Ολυμπιακός Καλ. – Εθνικός Μελιγαλά
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΣ Ανδρούσας
Εράνη Φιλιατρών – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
  7η-22η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – ΑΟ Σπερχογείας
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Κυπαρισσίας
Απόλλων Καλ. – ΑΟ Φαραί
Ομόνοια Καλ. – Αναγέννηση Παραλίας
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακός
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – Ολυμπιακός Καλ.
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών
 8η-23η αγωνιστική
ΑΟ Ασπροχώματος – Τέλος Άγρας Γαργ.
ΑΟ Σπερχογείας – Απόλλων Καλ.
ΑΟ Κυπαρισσίας – Ομόνοια Καλ.
ΑΟ Φαραί – Εθνικός Μελιγαλά
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΣ Ανδρούσας
ΑΟ Διαβολιτσίου – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
Πανθουριακός – Εράνη Φιλιατρών
Ολυμπιακός Καλ. – Πάμισος Μεσσήνης
 9η-24η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – Απόλλων Καλ.
Ομόνοια Καλ. – ΑΟ Ασπροχώματος
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Σπερχογείας
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Κυπαρισσίας
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – ΑΟ Φαραί
Εράνη Φιλιατρών – Αναγέννηση Παραλίας
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Διαβολιτσίου
Ολυμπιακός Καλ. – Πανθουριακός
 10η-25η αγωνιστική
Ομόνοια Καλ. – Τέλος Άγρας Γαργ.
Απόλλων Καλ. – Εθνικός Μελιγαλά
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΣ Ανδρούσας
ΑΟ Σπερχογείας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών
ΑΟ Φαραί – Πάμισος Μεσσήνης
Αναγέννηση Παραλίας – Ολυμπιακός Καλ.
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πανθουριακός
 11η-26η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – Εθνικός Μελιγαλά
ΑΣ Ανδρούσας – Ομόνοια Καλ.
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – Απόλλων Καλ.
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Ασπροχώματος
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Σπερχογείας
Ολυμπιακός Καλ. – ΑΟ Κυπαρισσίας
Πανθουριακός – ΑΟ Φαραί
ΑΟ Διαβολιτσίου – Αναγέννηση Παραλίας
 12η-27η αγωνιστική
ΑΣ Ανδρούσας – Τέλος Άγρας Γαργ.
Εθνικός Μελιγαλά – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
Ομόνοια Καλ. – Εράνη Φιλιατρών
Απόλλων Καλ. – Πάμισος Μεσσήνης
ΑΟ Ασπροχώματος – Ολυμπιακός Καλ.
ΑΟ Σπερχογείας – Πανθουριακός
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΟ Φαραί – Αναγέννηση Παραλίας

13η-28η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
Εράνη Φιλιατρών – ΑΣ Ανδρούσας
Πάμισος Μεσσήνης – Εθνικός Μελιγαλά
Ολυμπιακός Καλ. – Ομόνοια Καλ.
Πανθουριακός – Απόλλων Καλ.
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Ασπροχώματος
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Σπερχογείας
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Κυπαρισσίας
 14η-29η αγωνιστική
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργ.
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – Πάμισος Μεσσήνης
ΑΣ Ανδρούσας – Ολυμπιακός Καλ.
Εθνικός Μελιγαλά – Πανθουριακός
Ομόνοια Καλ. – ΑΟ Διαβολιτσίου
Απόλλων Καλ. – Αναγέννηση Παραλίας
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Φαραί
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Κυπαρισσίας
 15η-30η αγωνιστική
Τέλος Άγρας Γαργ. – Πάμισος Μεσσήνης
Ολυμπιακός Καλ. – Εράνη Φιλιατρών
Πανθουριακός – Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΣ Ανδρούσας
Αναγέννηση Παραλίας – Εθνικός Μελιγαλά
ΑΟ Φαραί – Ομόνοια Καλ.
ΑΟ Κυπαρισσίας – Απόλλων Καλ.
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Ασπροχώματος
 Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η-14η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Μεθώνης
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΟ Φυτειάς
Ηρακλής Καλ. – Παπαφλέσσας Χώρας
Χανδριναϊκός – ΑΕ Αβίας
Αίαντας Καλ. – Δωριέας Δωρίου
 2η-15η αγωνιστική
Απόλλων Πεταλιδίου – Ακρίτας Κορώνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΕ Μάνης
ΑΟ Μεθώνης – Αστέρας Μικρομάνης
ΑΕ Γαργαλιάνων – Ηρακλής Καλ.
ΑΟ Φυτειάς – Χανδριναϊκός
Παπαφλέσσας Χώρας – Αίαντας Καλ.
ΑΕ Αβίας – Δωριέας Δωρίου
 3η-16η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης – ΑΕ Μάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Απόλλων Πεταλιδίου
Ηρακλής Καλ. – Ολυμπιακός Ανάληψης
Χανδριναϊκός – ΑΟ Μεθώνης
Αίαντας Καλ. – ΑΕ Γαργαλιάνων
Δωριέας Δωρίου – ΑΟ Φυτειάς
ΑΕ Αβίας – Παπαφλέσσας Χώρας
 4η-17η αγωνιστική
Αστέρας Μικρομάνης – Ακρίτας Κορώνης
ΑΕ Μάνης – Ηρακλής Καλ.
Απόλλων Πεταλιδίου – Χανδριναϊκός
Ολυμπιακός Ανάληψης – Αίαντας Καλ.
ΑΟ Μεθώνης – Δωριέας Δωρίου
ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΕ Αβίας
ΑΟ Φυτειάς – Παπαφλέσσας Χώρας
 5η-18η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης – Ηρακλής Καλ.
Χανδριναϊκός – Αστέρας Μικρομάνης
Αίαντας Καλ. – ΑΕ Μάνης
Δωριέας Δωρίου – Απόλλων Πεταλιδίου
ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Ανάληψης
Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΟ Μεθώνης
ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Γαργαλιάνων
 6η-19η αγωνιστική
Χανδριναϊκός – Ακρίτας Κορώνης
Ηρακλής Καλ. – Αίαντας Καλ.
Αστέρας Μικρομάνης – Δωριέας Δωρίου
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Αβίας
Απόλλων Πεταλιδίου – Παπαφλέσσας Χώρας
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Φυτειάς
ΑΟ Μεθώνης -ΑΕ Γαργαλιάνων
 7η-20η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης – Αίαντας Καλ.
Δωριέας Δωρίου – Χανδριναϊκός
ΑΕ Αβίας – Ηρακλής Καλ.
Παπαφλέσσας Χώρας – Αστέρας Μικρομάνης
ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Μάνης
ΑΕ Γαργαλιάνων – Απόλλων Πεταλιδίου
ΑΟ Μεθώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης
 8η-21η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου – Ακρίτας Κορώνης
Αίαντας Καλ. – ΑΕ Αβίας
Χανδριναϊκός – Παπαφλέσσας Χώρας
Ηρακλής Καλ. – ΑΟ Φυτειάς
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Μεθώνης
Απόλλων Πεταλιδίου – Ολυμπιακός Ανάληψης
 9η-22η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης – ΑΕ Αβίας
Παπαφλέσσας Χώρας – Δωριέας Δωρίου
ΑΟ Φυτειάς – Αίαντας Καλ.
ΑΕ Γαργαλιάνων – Χανδριναϊκός
ΑΟ Μεθώνης – Ηρακλής Καλ.
Ολυμπιακός Ανάληψης – Αστέρας Μικρομάνης
ΑΕ Μάνης – Απόλλων Πεταλιδίου
 10η-23η αγωνιστική
Παπαφλέσσας Χώρας – Ακρίτας Κορώνης
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Φυτειάς
Δωριέας Δωρίου – ΑΕ Γαργαλιάνων
Αίαντας Καλ. – ΑΟ Μεθώνης
Χανδριναϊκός – Ολυμπιακός Ανάληψης
Ηρακλής Καλ. – Απόλλων Πεταλιδίου
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Μάνης
 11η-24η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Φυτειάς
ΑΕ Γαργαλιάνων – Παπαφλέσσας Χώρας
ΑΟ Μεθώνης – ΑΕ Αβίας
Ολυμπιακός Ανάληψης – Δωριέας Δωρίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Αίαντας Καλ.
ΑΕ Μάνης – Χανδριναϊκός
Ηρακλής Καλ. – Αστέρας Μικρομάνης
12η-25η αγωνιστική
ΑΕ Γαργαλιάνων – Ακρίτας Κορώνης
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Μεθώνης
Παπαφλέσσας Χώρας – Ολυμπιακός Ανάληψης
ΑΕ Αβίας – Απόλλων Πεταλιδίου
Δωριέας Δωρίου – ΑΕ Μάνης
Αίαντας Καλ. – Αστέρας Μικρομάνης
Χανδριναϊκός – Ηρακλής Καλ.
  13η-26η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Μεθώνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΕ Γαργαλιάνων
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Φυτειάς
ΑΕ Μάνης – Παπαφλέσσας Χώρας
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Αβίας
Ηρακλής Καλ. – Δωριέας Δωρίου
Αίαντας Καλ. – Χανδριναϊκός
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
1η-14η αγωνιστική
Νέος Άρις – Πλατύ
Ηρακλής Κυπ. – Κοπανάκι
Βαλύρα – ΑΠΣ Άρις Καλ.
ΑΕΚ Καλ. – Κεραυνός
Μεσσηνιακός – Καλό Νερό
Πανευαϊκός – Αρφαρά
Ρεπό: Άμφεια
 2η-15η αγωνιστική
Άμφεια – Νέος Άρις
Πλατύ – Ηρακλής Κυπ.
Κοπανάκι – ΑΕΚ Καλ.
ΑΠΣ Άρις Καλ. – Μεσσηνιακός
Κεραυνός – Πανευαϊκός
Καλό Νερό – Αρφαρά
Ρεπό: Βαλύρα
 3η-16η αγωνιστική
Νέος Άρις – Ηρακλής Κυπ.
Βαλύρα – Άμφεια
ΑΕΚ Καλ. – Πλατύ
Πανευαϊκός – Κοπανάκι
Αρφαρά – ΑΠΣ Άρις Καλ.
Καλό Νερό – Κεραυνός
Ρεπό: Μεσσηνιακός
 4η-17η αγωνιστική
Βαλύρα – Νέος Άρις
Ηρακλής Κυπ. – ΑΕΚ Καλ.
Άμφεια – Μεσσηνιακός
Πλατύ – Πανευαϊκός
Κοπανάκι – Καλό Νερό
ΑΠΣ Άρις Καλ. – Κεραυνός
Ρεπό: Αρφαρά
 5η-18η αγωνιστική
Νέος Άρις – ΑΕΚ Καλ.
Μεσσηνιακός – Βαλύρα
Πανευαϊκός – Ηρακλής Κυπ.
Αρφαρά – Άμφεια
Καλό Νερό – Πλατύ
ΑΠΣ Άρις Καλ. – Κοπανάκι
Ρεπό: Κεραυνός
 6η-19η αγωνιστική
Μεσσηνιακός – Νέος Άρις
ΑΕΚ Καλ. – Πανευαϊκός
Βαλύρα – Αρφαρά
Ηρακλής Κυπ. – Καλό Νερό
Άμφεια – Κεραυνός
Πλατύ – ΑΠΣ Άρις Καλ.
Ρεπό: Κοπανάκι
 7η-20η αγωνιστική
Νέος Άρις – Πανευαϊκός
Αρφαρά – Μεσσηνιακός
Καλό Νερό – ΑΕΚ Καλ.
Κεραυνός – Βαλύρα
ΑΠΣ Άρις Καλ. – Ηρακλής Κυπ.
Κοπανάκι – Άμφεια
Ρεπό: Πλατύ
 8η-21η αγωνιστική
Αρφαρά – Νέος Άρις
Πανευαϊκός – Καλό Νερό
Μεσσηνιακός – Κεραυνός
ΑΕΚ Καλ. – ΑΠΣ Άρις Καλ.
Βαλύρα – Κοπανάκι
Άμφεια – Πλατύ
Ρεπό: Ηρακλής Κυπ.
  9η-22η αγωνιστική
Νέος Άρις – Καλό Νερό
Κεραυνός – Αρφαρά
ΑΠΣ Άρις Καλ. – Πανευαϊκός
Κοπανάκι – Μεσσηνιακός
Πλατύ – Βαλύρα
Ηρακλής Κυπ. – Άμφεια
Ρεπό: ΑΕΚ Καλ.
  10η-23η αγωνιστική
Κεραυνός – Νέος Άρις
Καλό Νερό – ΑΠΣ Άρις Καλ.
Αρφαρά – Κοπανάκι
Μεσσηνιακός – Πλατύ
ΑΕΚ Καλ. – Άμφεια
Βαλύρα – Ηρακλής Κυπ.
Ρεπό: Πανευαϊκός
 11η-24η αγωνιστική
Νέος Άρις – ΑΠΣ Άρις Καλ.
Κοπανάκι – Κεραυνός
Πλατύ – Αρφαρά
Άμφεια – Πανευαϊκός
Ηρακλής Κυπ. – Μεσσηνιακός
ΑΕΚ Καλ. – Βαλύρα
Ρεπό: Καλό Νερό
 12η-25η αγωνιστική
Κοπανάκι – Νέος Άρις
Κεραυνός – Πλατύ
Καλό Νερό – Άμφεια
Αρφαρά – Ηρακλής Κυπ.
Πανευαϊκός – Βαλύρα
Μεσσηνιακός – ΑΕΚ Καλ.
Ρεπό: ΑΠΣ Άρις Καλ.
  13η-26η αγωνιστική
Πλατύ – Κοπανάκι
Άμφεια – ΑΠΣ Άρις Καλ.
Ηρακλής Κυπ. – Κεραυνός
Βαλύρα – Καλό Νερό
ΑΕΚ Καλ. – Αρφαρά
Πανευαϊκός – Μεσσηνιακός
Ρεπό: Νέος Άρις
 Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
1η-14η αγωνιστική
Δαναός – Στενωσιά
ΑΣ Φυτειάς – ΠΑΟ Καλλιθέας
ΑΕ Λογγάς – Πατίστα
Δόξα Καλ. – Πανιώνιος
Νέδουσα – Πράσινα Πουλιά
Θύελλα Χαρ. – Βλαχόπουλο
Ρεπό: Παναθηναϊκός Καλ.
  2η-15η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Καλ. – Δαναός
Στενωσιά – ΑΣ Φυτειάς
ΠΑΟ Καλλιθέας – Δόξα Καλ.
Πατίστα – Νέδουσα
Πανιώνιος – Θύελλα Χαρ.
Πράσινα Πουλιά – Βλαχόπουλο
Ρεπό: ΑΕ Λογγάς
 3η-16η αγωνιστική
Δαναός – ΑΣ Φυτειάς
ΑΕ Λογγάς – Παναθηναϊκός Καλ.
Δόξα Καλ. – Στενωσιά
Θύελλα Χαρ. – ΠΑΟ Καλλιθέας
Βλαχόπουλο – Πατίστα
Πράσινα Πουλιά – Πανιώνιος
Ρεπό: Νέδουσα
 4η-17η αγωνιστική
ΑΕ Λογγάς – Δαναός
ΑΣ Φυτειάς – Δόξα Καλ.
Παναθηναϊκός Καλ. – Νέδουσα
Στενωσιά – Θύελλα Χαρ.
ΠΑΟ Καλλιθέας – Πράσινα Πουλιά
Πατίστα – Πανιώνιος
Ρεπό: Βλαχόπουλο
 5η-18η αγωνιστική
Δαναός – Δόξα Καλ.
Νέδουσα – ΑΕ Λογγάς
Θύελλα Χαρ. – ΑΣ Φυτειάς
Βλαχόπουλο – Παναθηναϊκός Καλ.
Πράσινα Πουλιά – Στενωσιά
Πατίστα – ΠΑΟ Καλλιθέας
Ρεπό: Πανιώνιος
 6η-19η αγωνιστική
Νέδουσα – Δαναός
Δόξα Καλ. – Θύελλα Χαρ.
ΑΕ Λογγάς – Βλαχόπουλο
ΑΣ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά
Παναθηναϊκός Καλ. – Πανιώνιος
Στενωσιά – Πατίστα
Ρεπό: ΠΑΟ Καλλιθέας
 7η-20η αγωνιστική
Δαναός – Θύελλα Χαρ.
Βλαχόπουλο – Νέδουσα
Πράσινα Πουλιά – Δόξα Καλ.
Πανιώνιος – ΑΕ Λογγάς
Πατίστα – ΑΣ Φυτειάς
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παναθηναϊκός Καλ.
Ρεπό: Στενωσιά
 8η-21η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – Δαναός
Θύελλα Χαρ. – Πράσινα Πουλιά
Νέδουσα – Πανιώνιος
Δόξα Καλ. – Πατίστα
ΑΕ Λογγάς – ΠΑΟ Καλλιθέας
Παναθηναϊκός Καλ. – Στενωσιά
Ρεπό: ΑΣ Φυτειάς
 9η-22η αγωνιστική
Δαναός – Πράσινα Πουλιά
Πανιώνιος – Βλαχόπουλο
Πατίστα – Θύελλα Χαρ.
ΠΑΟ Καλλιθέας – Νέδουσα
Στενωσιά – ΑΕ Λογγάς
ΑΣ Φυτειάς – Παναθηναϊκός Καλ.
Ρεπό: Δόξα Καλ.
  10η-23η αγωνιστική
Πανιώνιος – Δαναός
Πράσινα Πουλιά – Πατίστα
Βλαχόπουλο – ΠΑΟ Καλλιθέας
Νέδουσα – Στενωσιά
Δόξα Καλ. – Παναθηναϊκός Καλ.
ΑΕ Λογγάς – ΑΣ Φυτειάς
Ρεπό: Θύελλα Χαρ.
  11η-24η αγωνιστική
Δαναός – Πατίστα
ΠΑΟ Καλλιθέας – Πανιώνιος
Στενωσιά – Βλαχόπουλο
Παναθηναϊκός Καλ. – Θύελλα Χαρ.
ΑΣ Φυτειάς – Νέδουσα
Δόξα Καλ. – ΑΕ Λογγάς
Ρεπό: Πράσινα Πουλιά
 12η-25η αγωνιστική
ΠΑΟ Καλλιθέας – Δαναός
Πανιώνιος – Στενωσιά
Πράσινα Πουλιά – Παναθηναϊκός Καλ.
Βλαχόπουλο – ΑΣ Φυτειάς
Θύελλα Χαρ. – ΑΕ Λογγάς
Νέδουσα – Δόξα Καλ.
Ρεπό: Πατίστα
 13η-26η αγωνιστική
Στενωσιά – ΠΑΟ Καλλιθέας
Παναθηναϊκός Καλ. – Πατίστα
ΑΣ Φυτειάς – Πανιώνιος
ΑΕ Λογγάς – Πράσινα Πουλιά
Δόξα Καλ. – Βλαχόπουλο
Θύελλα Χαρ. – Νέδουσα
Ρεπό: Δαναός
 Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η-10η αγωνιστική
Θύελλα Μερ. – Ερμής Καλ.
ΑΟ Λεΐκων – Νέστορας Πύλου
Θύελλα Παραλ. – Εθνικός Καλ.
ΑΟ Χατζή – Ακαδημία Παμίσου
Ίκαρος Καλ. – ΠΑΟΚ Καλ.
  2η-11η αγωνιστική
Ερμής Καλ. – Θύελλα Παραλ.
ΑΟ Λεΐκων – Θύελλα Μερ.
Ακαδημία Παμίσου – ΠΑΟΚ Καλ.
Εθνικός Καλ. – Ίκαρος Καλ.
Νέστορας Πύλου – ΑΟ Χατζή
 3η-12η αγωνιστική
Θύελλα Μερ. – Θύελλα Παραλ.
ΑΟ Χατζή – ΑΟ Λεΐκων
Ίκαρος Καλ. – Ερμής Καλ.
ΠΑΟΚ Καλ. – Νέστορας Πύλου
Ακαδημία Παμίσου – Εθνικός Καλ.
  4η-13η αγωνιστική
Ερμής Καλ. – Ακαδημία Παμίσου
ΑΟ Λεΐκων – ΠΑΟΚ Καλ.
Θύελλα Παραλ. – Ίκαρος Καλ.
ΑΟ Χατζή – Θύελλα Μερ.
Νέστορας Πύλου – Εθνικός Καλ.
  5η-14η αγωνιστική
Θύελλα Μερ. – Ίκαρος Καλ.
Ερμής Καλ. – Νέστορας Πύλου
ΠΑΟΚ Καλ. – ΑΟ Χατζή
Ακαδημία Παμίσου – Θύελλα Παραλ.
Εθνικός Καλ. – ΑΟ Λεΐκων
 6η-15η αγωνιστική
ΑΟ Λεΐκων – Ερμής Καλ.
Θύελλα Παραλ. – Νέστορας Πύλου
ΑΟ Χατζή – Εθνικός Καλ.
Ίκαρος Καλ. – Ακαδημία Παμίσου
ΠΑΟΚ Καλ. – Θύελλα Μερ.
  7η-16η αγωνιστική
Ερμής Καλ – ΑΟ Χατζή
Θύελλα Παραλ. – ΑΟ Λεΐκων
Ακαδημία Παμίσου – Θύελλα Μερ.
Εθνικός Καλ. – ΠΑΟΚ Καλ.
Νέστορας Πύλου – Ίκαρος Καλ.
  8η-17η αγωνιστική
Θύελλα Μερ. – Εθνικός Καλ.
ΑΟ Χατζή – Θύελλα Παραλ.
Ίκαρος Καλ. – ΑΟ Λεΐκων
ΠΑΟΚ Καλ. – Ερμής Καλ.
Νέστορας Πύλου – Ακαδημία Παμίσου
 9η-18η αγωνιστική
Θύελλα Μερ. – Νέστορας Πύλου
ΑΟ Λεΐκων – Ακαδημία Παμίσου
Θύελλα Παραλ. – ΠΑΟΚ Καλ.
Ίκαρος Καλ. – ΑΟ Χατζή
Εθνικός Καλ. – Ερμής Καλ.
  ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πρεμιέρα 2-3/9 με 16 αγώνες – αρκετά τοπικά ντέρμπι στη Β΄ Φάση

Πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση του Κυπέλλου Μεσσηνίας Ερασιτεχνών, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι ομάδες Α΄ και Α1 Τοπικής Κατηγορίας των οποίων η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και 2 από την Β΄ Τοπική (ο Διαγόρας Κοπανακίου και ο ΠΑΟ Καλού Νερού).
Στο πλαίσιο της Β΄ Φάσης θα διεξαχθούν 16 αγώνες (θα είναι διπλοί) και το χαρακτηριστικό πως προέκυψαν αρκετά γειτονικά ντέρμπι (και «ζευγάρια» μεταξύ ομάδων Α΄ Τοπικής Κατηγορίας. Ορισμένα εξ αυτών: Εθνικός Μελιγαλά-ΑΟ Διαβολιτσίου, Απόλλων Καλαμάτας-ΑΟ Φαραί, ΑΣ Ανδρούσας-Πάμισος Μεσσήνης, Πανθουριακός-Ομόνοια.
Αναλυτικά τα 16 «ζευγάρια» είναι τα εξής:
Δωριέας Δωρίου-ΑΟ Σπερχογείας
Αστέρας Μικρομάνης-Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
Εθνικός Μελιγαλά-ΑΟ Διαβολιτσίου
Απόλλων Καλαμάτας-ΑΟ Φαραί
Ακρίτας Κορώνης-ΑΟ Φυτειάς
Εράνη Φιλιατρών-ΑΟ Ασπροχώματος
Διαγόρας Κοπανακίου-Τέλος Άγρας Γαργαλιώνων
ΑΣ Ανδρούσας-Πάμισος Μεσσήνης
Πανθουριακός-Ομόνοια
ΑΕ Αβίας-ΑΟ Μεθώνης
Αναγέννηση Παραλίας-Ολυμπιακός Ανάληψης
Αίαντας Καλαμάτας-Καλό Νερό
Απόλλων Πεταλιδίου-ΑΕ Γαργαλιάνων
Χανδριναϊκός-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Ηρακλής Καλαμάτας-ΑΕ Μάνης
Παπαφλέσσας Χώρας-ΑΟ Κυπαρισσίας
~   Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 2-3 Σεπτεμβρίου, ενώ η «ρεβάνς» στις 9-10 του ίδιου μήνα.

***  Τουρνουά μπάσκετ άμμου 3x3 στο Ακτή Σάντοβα 
Το AKTH Sadova seaside & poolside bar σε συνεργασία με τα καταστήματα αθλητικών ειδών COSMOS, διοργανώνουν το 1ο COSMOS SUMMER JAM 3on3 στην άμμο, στις εγκαταστάσεις της ΑΚΤΗΣ, από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα τουρνουά μπάσκετ στην άμμο, με ανοιχτές συμμετοχές.
Για λεπτομέρειες σχετικές με τη διοργάνωση, τις συμμετοχές αλλά και τα έπαθλα για τους νικητές, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 6μ.μ., στις εγκαταστάσεις της ΑΚΤΗΣ στη Σάντοβα Αβίας.

***   Επέστρεψε ο Παναγιώτης Παπαντωνίου στην Καλαμάτα ‘80 
Συνέχεια των σημαντικών μετεγγραφικών κινήσεων χθες για την Καλαμάτα ’80, η οποία ανακοίνωσε:
«την επιστροφή στην ομάδα μας του καλαματιανού αθλητή Παναγιώτη Παπαντωνίου! Ο αθλητής που αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού επιστρέφει στην ομάδα μας μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στον ΑΟ Ζωγράφου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του στην πρωτεύουσα. Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη πίσω στην πόλη και την ομάδα μας, και του ευχόμαστε μια σεζόν γεμάτη υγεία και επιτυχίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΑΟΚ ’80 που θα εκπροσωπήσει για μια ακόμη χρονιά επάξια τη Μεσσηνία στην Α2 βόλεϊ των ανδρών.
Η τοπική μας ομάδα έχει ανεβάσει επίπεδο φέτος, με την απόκτηση ακόμα των Μαδούρα και Παντελή Αγγελή.

***

~ ~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/news-04-2017.html
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 05- Αυγούστου - 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/08/news-05-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ .... Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html .- 
~*    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 06  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,,, από το .. 20008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/08/news-06-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 08  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-08-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  -2- Τρίτη  08  Αυγούστου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης     ....από  το  2008:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-2-08-2017.html .-
~*
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5776   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3669   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3669  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.104  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου