Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 :
~

Εἶπε ὁ Ἀββᾶς Ζήνων: Ὁ μοναχός, θὰ δώσει ἀπολογία στὸν Θεὸ κατὰ τὴν μέρα τῆς Κρίσεως γιὰ τὴν ἐλεημοσύνη τὴν ὁποία πῆρε ἀπὸ τοὺς χριστιανούς. Δηλαδή, ἄν ἔκανε τὸν πρέποντα κόπο τῆς προσευχῆς καὶ τῆς εὐχαριστίας καὶ γιὰ αὐτὸν καὶ γιὰ ἐκείνους ποὺ ἔδωσαν τὴν ἐλεημοσύνη.

(Ἐκ τῆς Ἁγιορείτικης Βιβλιοθήκης. Γέροντος Παντελεήμονος Λαυριώτου)

Γεροντικόν
~ 11 Οκτωβρίου
Αποστόλου Φιλίππου (1), ενός εκ των επτά διακόνων του εν Τράλλεσιν (Άϊδινίω ) της Μικράς Ασίας μαρτυρήσαντος. Οσίων Ζηναΐδος και Φιλονίλλης (2). Οσίων Θεοφάνους ομολογητού, επισκόπου Νικαίας (†850), Αρσακίου, Αρσενίου, Αττικού, Νεκταρίου, Σισινίου και Φιλοθέου του θεολόγου, πατριαρχών Κπόλεως. Θεοφάνους επισκόπου Σολέας και Ιωνά του εν Περγάμω της Κύπρου.
(1) Καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης. Ήταν ένας από τους επτά διακόνους της πρώτης Εκκλησίας, τους οποίους χειροτόνησαν οι Απόστολοι. Ο Φίλιππος ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερις θυγατέρες, οι οποίες είχαν το προφητικό χάρισμα. Ο ίδιος διέδωσε το ευαγγέλιο και βάπτισε πολλούς. Είχε το χάρισμα να κάνει θαύματα.
(2)Οι Αγίες Ζηναΐδα και Φιλονίλλα ήταν αδελφές. Κατάγονταν από την Ταρσό τής Κιλικίας και ήταν συγγενείς του αποστόλου Παύλου. Αφού άφησαν την πατρίδα τους και εγκατέλειψαν όλα τους τα υπάρχοντα, περιόδευαν και ασκούσαν την ιατρική επιτελώντας ταυτόχρονα ιεραποστολικό έργο. Κάποτε έφτασαν στην πόλη Δημητριάδα, όπου και διέμειναν σε ένα σπήλαιο. Κατά τη διαμονή τους στο σπήλαιο αυτό η Ζηναΐδα θεράπευε από κάθε ασθένεια όσους προσέτρεχαν σε αυτήν για βοήθεια. Η Φιλονίλλα έκανε μακροχρόνιες νηστείες και πραγματοποίησε πολλές θαυματουργές θεραπείες και άλλα θαύματα. Και οι δύο Αγίες εκοιμήθηκαν εν ειρήνη στο σπήλαιο  . ~
Στις 12/10/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Πρόβος, Τάραχος και Ανδρόνικος, Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, Άγιος Επίκτητος ο θαυματουργός

ΒΟΤΑΝΑ  ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

    ΤΑ  ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

     ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας

    ΒΟΤΑΝΑ   ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 Από

      Χειρούργο  Οδοντίατρο

        Σταμάτη Ν.  Σκούλικα

          ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

          2015-2016  1ο Πρώτο Μέρος

            Φωτογραφία ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ     

          Θέματα Υγείας- ΥΓΕΙΑ 
  
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~  Ἰσχὺν τὴν ἄμαχον, περιζωσάμενοι, κατεπαλαίσατε, ἐχθρῶν τᾶς φάλαγγας, καὶ ἐδοξάσατε Χριστόν, ἀθλήσεως τοὶς ἀγώσι, Πρόβε παναοίδιμε, ὁ πρόβας πρὸς τὰ κρείττονα, ἔνδοξε Ἀνδρόνικε, Ἐκκλησίας ἐκνίκημα, καὶ Τάραχε πιστῶν ἡ γαλήνη, ὁ τρισαυγὴς Μαρτύρων δῆμος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Πρόβου, Τάραχου και Ανδρονίκου - 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/AUkAXKISC60 .-


**
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας

Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος....
 
Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής

Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
 
Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής

Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής
 
***  ΤΩΡΑ! Κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ στον Στρατό! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...

~ Σε άλλη μια πρωτοφανή πρόκληση προχωρά η Τουρκία, αμφισβητώντας τα Ελληνικά σύνορα.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε "μπαράζ" ΝΟΤΑΜ και από τις δύο πλευρές, με την Τουρκία να αναφέρει ότι η Χίος, τα Ψαρά και το Καστελόριζο είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές και δεν υπόκεινται στην ελληνική κυριαρχία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Εξωτερικών και στον στρατό.
Με ΝΟΤΑΜ Α2210/16 η Ελλάδα αναφέρει συγκεκριμένα τις συντεταγμένες των ορίων των FIR  Αθήνας-Κωνσταντινούπολης και η Τουρκία, με ΝΟΤΑΜ Α4461/16 απαντά πως ότι οι συντεταγμένες αυτές δεν υποδεικνύουν τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και η οριοθέτηση τους είναι για "ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας", κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο που υπογραμμίζει ότι, στην προκειμένη, τα όρια του FIR της χώρας μας συμπίπτουν με τα σύνορα υποκείμενης χώρας.
Επιπλέον, η Αθήνα απαντά ότι τα όρια των συνόρων έχουν τεθεί από Διεθνή Οργανισμό Πτήσεων (ICAO), με την έγκριση της Τουρκίας, οπότε η ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας δεν έχει νομική υπόσταση.

*** Αλέξανδρος Κοσμόπουλος: Ο παιδαγωγός της αγάπης και της σχέσης 
8 Οκτωβρίου 2012, η σημαία του Πανεπιστημίου Πατρών κυματίζει μεσίστια αναγγέλλοντας ότι ο Αλέξανδρος Κοσμόπουλος δε μετέχει πια στο θαύμα της επίγειας ζωής και εκφράζοντας τη θλίψη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εκδημία του καθηγητή Σχεσιοδυναμικής Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής του Προσώπου, την απώλεια μιας από τις σημαντικότερες μορφές της Παιδαγωγικής Επιστήμης της εποχής μας, της χαρισματικής προσωπικότητας, του ήθους, της σημαντικής και μακροχρόνιας προσφοράς του εκλιπόντος στην επιστήμη, την έρευνα, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και τη διδασκαλία.
Για μας προσωπικά, τους οικείους, συνεργάτες και μαθητές του που, συμπορευόμενοι δίπλα του, συναντήσαμε την προοπτική της αυτοπραγμάτωσής μας, η απώλεια του πνευματικού μας πατέρα και δασκάλου στιγματίζει την ορφανή πορεία της ζωής μας, αλλά συνάμα λειτουργεί ως οδοδείκτης στήριξης, ελπίδας και σημείο αναφοράς στο μέλλον, που οδηγεί σε μιαν «άλλη» λογική, που δύναται να φωτίσει την παιδαγωγική Αλήθεια…
Ειδικά τώρα που οι σύγχρονες διανθρώπινες σχέσεις διαβρώνονται σε όλα τα επίπεδα, από τη λαίλαπα του ξενικού και απρόσωπου χαρακτήρα της σύγχρονης πραγματικότητας που έχει παρεισφρήσει βαθιά στη ζωή όλων μας και δοκιμάζει τα όρια της αντοχής και υπομονής μας.
O Αλέξανδρος Β. Κοσμόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα της Ηλείας στα τέλη του 1936. Από τη νεαρή του ηλικία τον προσήλκυσαν τα προβλήματα ψυχολογίας και οδηγητικής των νέων ανθρώπων και συνειδητοποίησε, αφενός, το «ριψοκίνδυνο» της αγωγής και, αφετέρου, το δύσκολο επίτευξης δημιουργικών και αναπτυξιακών σχέσεων. Οι εμπειρίες επικοινωνίας με τους εφήβους και οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν συνετέλεσαν στη διαμόρφωση των υπαρξιακών-μορφωτικών αναζητήσεών του.
Ο Κοσμόπουλος υπήρξε ο πρώτος συντονιστής (για την Ελλάδα, 1979) των Ψυχοθεραπευτικών Εργαστηρίων που ίδρυσαν στην Ευρώπη ο Carl Rogers και ο συνεργάτης του Chuck Devonshire και ο πρώτος που ενσωμάτωσε τα “encounters groups” (συναντήσεις ομάδων) στην εκπαιδευτική του εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τόσο με φοιτητές όσο και με εκπαιδευτικούς.
Για τον καθηγητή και δάσκαλό μας, η «επανάσταση» που συντελέστηκε στο χώρο της παιδαγωγικής θεωρίας και πράξης δημιούργησε έναν έντονο προβληματισμό πάνω στην Παιδαγωγική ως «Σχέση» και ως «Συνάντηση», προωθώντας το όραμα για μια σχεσιοδυναμική θεώρηση του παιδαγωγικού ενεργήματος. Πίστη του αποτελούσε ότι «ο πυρήνας του παιδαγωγικού ενεργήματος, αυτός που χρωματίζει κάθε παιδαγωγική πράξη και στον οποίο οφείλεται η μόρφωση του παιδαγωγούμενου, δε βρίσκεται κρυμμένος ούτε στην προσωπικότητα του δασκάλου, ούτε στο διδακτικό αγαθό, αλλά μέσα στην υψηλής ποιότητας παιδαγωγική σχέση που αναπτύσσεται με δυναμικό και όχι στατικό τρόπο ανάμεσα στον παιδαγωγό και στον παιδαγωγούμενο».
Ο ίδιος έγραψε: «…έχοντας επίγνωση της πρωτοτυπίας και επικαιρότητας της κοινωνικής χρησιμότητας του μορφωτικού οφέλους και του επιστημονικού ενδιαφέροντος που είχε η ενασχόληση και η έρευνά μας στο χώρο των διανθρώπινων και παιδαγωγικών σχέσεων, αισθανόμαστε την αναγκαιότητα της πρότασής μας για τη ριζική αναθεώρηση της παιδαγωγικής πράξης, με βάση και κέντρο την παιδαγωγική σχέση. Μακάρι το έργο της Σχεσιοδυναμικής Παιδαγωγικής να επηρεάσει σημαντικά την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μας και των ενασχολουμένων με τις σχέσεις που αναπτύσσουν τον άνθρωπο. Η συνεχιζόμενη μεγάλη κρίση στο χώρο της παιδείας μας αναμφιβόλως υπαγορεύει σε όλους μας - και ανεξαρτήτως προσώπων- το ιστορικό πια χρέος μας να διευκολύνουμε το «σμίξιμο», τη «συνάντηση», κάθε εκπαιδευτικού λειτουργού με τη «Σχεσιοδυναμική Παιδαγωγική του Προσώπου» Το όφελος από αυτή τη συνάντηση θα είναι οπωσδήποτε εκπαιδευτικό και κοινωνικό…».
Η φυσιογνωμία και το πολυδιάστατο έργο του καθηγητή Κοσμόπουλου σηματοδοτούν, κατά την ταπεινή μας γνώμη, την αέναη λειτουργία της παιδαγωγικής διάστασης στο πλαίσιο της λιτής καθημερινής δράσης και βιωτής. Ο τρόπος που έζησε, εργάστηκε και έγραψε είναι κατεξοχήν παιδαγωγικός και ανθρώπινος. Σημαντικός και προσηνής μέσα στην απλότητά του, πήγε κόντρα στο ρεύμα της εφήμερης πραγματικότητας, προικισμένος με ψυχή και πνεύμα που χαρακτηρίζονται από διάθεση νεανικής εγρήγορσης και ενθουσιασμού, παρά τη σιωπή της ωριμότητάς του, συνέλαβε με την ευαίσθητη αντίληψή του καθετί που αξίζει να προσεχθεί και καθετί που απασχολεί το σύγχρονο άνθρωπο. Τοποθέτησε στο κέντρο του ενδιαφέροντός του το παιδί και εν γένει τον αναπτυσσόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες τους, προσφέροντας τη σχεσιοδυναμική πρόταση εξατομικευμένης θεραπευτικής αγωγής και μέριμνας.
Του Φώτη Γ. Πετρόπουλου
Δρος Σχεσιοδυναμικής Παιδαγωγικής 
και Συμβουλευτικής του Προσώπου

***  ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΟΙ! Δείτε το και σταματήστε να λέτε ΨΕΜΑΤΑ!Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ αλλά...

~  Έντονο προβληματισμό αισθάνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, από συγκεκριμένες καταστάσεις που παρατήρησαν κατά τη διάρκεια του ‘Παρμενίωνα 2016’. Στο σύνολο η άσκηση ήταν πετυχημένη, ωστόσο οι ασκήσεις γίνονται και για να αναδειχτούν τα κακώς κείμενα.
Προβλήματα εντοπίστηκαν στη χρήση των ελικοπτέρων εφόδου UH-1H Huey, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα ελικόπτερα κατηγορίας ΝΗ90. Ο λόγος όμως είναι προφανής. Η οικονομική αδυναμία του ΥΕΘΑ. Υψηλό κόστος χρήσης.
Άμεσα δε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί η αδυναμία αυτή εκτός και αν λάβουμε από αμερικανικά αποθεματικά, άνευ κόστους 30-50 ελικόπτερα UH-60L, που όμως δεν υπάρχουν άμεσα σε διαθεσιμότητα.
Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν αξιοποιεί τη ρωσική προσφορά για παραλαβή εκατοντάδων μεταχειρισμένων ΒΜP-2 μέσω προγράμματος μακροχρόνιου δανεισμού. Άμεσα και εύκολα (οικονομικά εύκολα) θα μπορούσαμε να λάβουμε ένα όπλο που φέρει πυροβόλο 30χλστ, υψηλής ταχύτητας, με δυνατότητα μεταφοράς 7 στρατιωτών, χρήση αντιαρματικών πυραύλων. Η δε ρωσική πλευρά μπορεί να διαθέσει έως και 200 οχήματα.
Φυσικά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα πηγάζει από την πολιτική εξουσία. Η σύνδεση στο άρμα της Δύσης μας αποτρέπει από τωρινά και μελλοντικά οφέλη σε μία κρίσιμη περίοδο για τα Εθνικά Θέματα.
Video : Infantry fighting vehicle BMP 2 M (Боевая машина пехоты БМП 2 М) , https://youtu.be/YYU5rdPVcQw .-

*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 12/10/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες απογευματινές και απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα πνέουν Δ-ΝΔ άνεμοι με ριπές που θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Δ-ΝΔ άνεμο.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Πολύχρωμες διαβάσεις πεζών… 
Είναι δυνατόν ευχάριστες ειδήσεις να σε πληγώνουν; Είναι, όταν διαβάζεις για κάποια αυτονόητα πράγματα που γίνονται σε πόλεις της Ευρώπης ενώ στην Καλαμάτα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν.
Έτσι, μπορεί οι διαβάσεις πεζών να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την καθημερινότητα των κατοίκων των πόλεων, ωστόσο ο σχεδιασμός τους - λευκές γραμμές πάνω στο γκρι οδόστρωμα - θεωρείται βαρετός, τουλάχιστον για το Βούλγαρο καλλιτέχνη Κρίστο Γκουέλοφ.
Για το λόγο αυτό θέλησε να δώσει ζωηρά χρώματα στις διαβάσεις σε δρόμους της πρωτεύουσας της Ισπανίας, Μαδρίτης, ζωγραφίζοντας διάφορα γεωμετρικά σχήματα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ “Funnycross”.
Στόχος του Γκουέλοφ, στο σύνολο της δουλειάς του, είναι «να ερευνήσει «κάτι» φαινομενικά ανύπαρκτο ή αόρατο στους άλλους, και να του δώσει πραγματική ύπαρξη».
Ο ίδιος φαντάζεται μια διαφορετική σήμανση για τις διαβάσεις πεζών, εκτιμώντας ότι λίγο χρώμα θα προσελκύει πιο αποτελεσματικά την προσοχή τόσο των οδηγών όσο και των κατοίκων των πόλεων.
Αχ, Ευρώπη, εσύ μας μάρανες…  Α.Π. 

*** Προσοχή μη μείνουμε με τα «θα» 
Από την πρώτη στιγμή που οι πλημμύρες «χτύπησαν» ανελέητα τη Μεσσηνία ακούμε για απογραφές, αποζημιώσεις και χρήματα που θα φτάσουν στους πληγέντες πολίτες, αλλά και Δήμους...
Καλό θα είναι, λοιπόν, όλοι αυτοί που τάζουν ή περιμένουν σίγουρα λεφτά, να είναι λίγο επιφυλακτικοί ή να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να εισπράξουν μόνο λόγια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη στην Τρίπολη: ενώ η πλημμύρα εκεί συνέβη στις 25 Ιουνίου, δεν έχουν πάρει χρήματα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Μεσσήνη, δημοτικός σύμβουλος της Τρίπολης δήλωσε ότι από τότε έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Άλλο παράδειγμα είναι οι ζημιές που υπέστησαν επαγγελματίες και κάτοικοι της Θουρίας το Νοέμβριο του 2013. Και τότε πέρασαν συνεργεία και έκαναν απογραφή, αλλά, όπως μας είπαν, ακόμα περιμένουν.
Αναγνώστες, δε, σχολίασαν ότι δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» το Ασπρόχωμα πέρυσι το Σεπτέμβριο.
Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε μάντεις κακών, απλά ας έχουν τα παραπάνω παραδείγματα στο μυαλό τους οι πολίτες, όπως και οι Δήμοι. Μακάρι όλα αυτά να αποτελούν λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος.  Π.Μπ. 

***  Συνέντευξη Τύπου αύριο το βράδυ για το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών 
Οι κοινωνικοί φορείς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Φιλιατρών θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του Α.Τ. Φιλιατρών αύριο Τετάρτη, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού  Συμβουλίου Φιλιατρών στο Δημοτικό Κατάστημα. Προσπαθούν δε να κρατούν, όσο μπορούν, το ζήτημα της κατάργησης του Α.Τ. Φιλιατρών στην επικαιρότητα, στο πλαίσιο της διεκδίκησής τους για ανατροπή του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. και της πρότασης που ήδη έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα.
Ωστόσο, στην πόλη των Φιλιατρών τονίζεται από κατοίκους και εκπροσώπους φορέων ότι ανατροπή του σχεδιασμού, αλλαγή της πρότασης κατάργησης του Α.Τ. και αντικατάστασή της με παραμονή σε λειτουργία και ενίσχυση του Α.Τ. Φιλιατρών, δεν μπορεί να συντελεστεί και να επιτευχθεί με δράσεις αντίδρασης, με καθυστέρηση μηνών και εκ των υστέρων, ούτε με συλλαλητήρια ή διαμαρτυρίες λίγων δεκάδων ή ακόμη και 100 ή 200 ατόμων, ούτε, φυσικά, με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και συνεντεύξεις Τύπου, αλλά με ισχυρές παρεμβάσεις, πιέσεις και προτάσεις με επιχειρήματα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, στρατεύοντας στον αγώνα και τους πέντε βουλευτές της Μεσσηνίας και όλα τα κόμματα!
Κάθε άλλη δράση, ως αντίδραση, εκλαμβάνεται από τους πολίτες ως σπασμωδική κίνηση εκ των υστέρων, για να αποσοβηθούν και μετατοπιστούν ευθύνες, που αποδίδονται και στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και στους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών, καθώς από την παρουσίαση του σχεδίου το Νοέμβριο του 2015 πέρασε ωφέλιμος χρόνος και κανένας από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών δεν έκανε κάτι για να μην επέλθει το προδιαγεγραμμένο τέλος του Α.Τ. Φιλιατρών.
Με άναρθρες κραυγές, ψηφίσματα – «χαρτοπόλεμο», δηλώσεις και αντιδράσεις εκ των υστέρων, κανένας σοβαρός και με νοημοσύνη κάτοικος των Φιλιατρών δεν πιστεύει ότι μπορεί να κερδηθεί κάτι για την παραμονή σε λειτουργία του Α.Τ.
Πολιτική πίεση και παρέμβαση έπρεπε και πρέπει, έστω και τώρα – εκ των υστέρων – να ασκηθεί, αφού ό,τι έκαναν το προηγούμενο διάστημα και όσα έλεγαν δεν εισακούστηκαν – εάν βεβαίως τέθηκαν στους αρμόδιους – και δεν ελήφθησαν υπόψη για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Υπάρχει τρόπος αντίδρασης και παρέμβασης που μπορεί να προκαλέσει αίσθηση και εξελίξεις; Αυτόν πρέπει να αναζητήσουν και να υλοποιήσουν. Διαφορετικά, κάθε τι άλλο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκληφθεί από τους κατοίκους των Φιλιατρών ότι γίνεται απλά και μόνο για να πέσει στάχτη στα μάτια των Φιλιατρινών.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Συνεργασίες και ποιοτικά προϊόντα τα «κλειδιά της αγροτικής ανάπτυξης» 
Περισσότεροι από 600 σύνεδροι παρακολούθησαν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριου της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα: «ΚΑΠ: Διδάγματα του παρελθόντος, προκλήσεις του μέλλοντος», στην Αθήνα. Πρόκειται για εκπροσώπους συνεταιριστικών φορέων, παραγωγούς, επαγγελματίες και άλλους  παράγοντες του πρωτογενούς τομέα. Ανάμεσά τους βρίσκονταν 170 αγρότες και στελέχη συνεταιρισμών του αγροτικού χώρου από την Ευρώπη.
Κεντρικός ομιλητής του φετινού Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ήταν ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Phil Hogan, o οποίος στην εισήγησή του κωδικοποίησε ως «κλειδιά» για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας "Αγροτύπος", τη συνεργατικότητα, την καινοτομικότητα, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, πεδία στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει και μπορεί να βοηθήσει.
Ο Ιρλανδός Επίτροπος τόνισε την ανάγκη να οργανωθούν περισσότερο σε συνεργατικά σχήματα οι Έλληνες αγρότες, επισημαίνοντας ότι «οι οργανώσεις παραγωγής στην Ελλάδα καλύπτουν μόνο 14% του αγροτικού κλάδου, ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλα κράτη – μέλη της Ένωσης».
Ο κ. Hogan επέμεινε, επίσης, στο θέμα της ποιότητας και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων, δίνοντας το παράδειγμα του τουρίστα, ο οποίος φεύγοντας από την Ελλάδα μετά τις διακοπές του πρέπει να μπορεί να βρει τα ελληνικά προϊόντα που δοκίμασε και του άρεσαν στα ράφια των σουπερ-μάρκετ της πατρίδας του.
Στην αναφορά του στην ΚΑΠ, ο Επίτροπος υποστήριξε ότι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τη στήριξη του αγροτικού τομέα της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, αφού –όπως είπε- 7.500 επιχειρήσεις θα ωφεληθούν.
Επίσης, απαντώντας στην αγωνία που εξέφρασαν Έλληνες παραγωγοί, διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. θα εξακολουθήσει να «καλύπτει» τα πιστοποιημένα ευρωπαϊκά προϊόντα σε όλες τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο (ΗΠΑ, Καναδάς, Νότια Αφρική).
  Ανάγκη μεταρρυθμίσεων
Στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, ώστε να παράγονται στη χώρα μας ποιοτικά προϊόντα, ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης.
Ο πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΡΕΙΝ και σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς υπογράμμισε ότι ο αγροτικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, όχι μόνο αντιστάθηκε την περίοδο της κρίσης, αλλά αύξησε τις εξαγωγές του. «Η αγροτική οικονομία, όμως, θα πρέπει να ανασχηματιστεί βαθιά, ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο με ξεκάθαρο προσανατολισμό στην εξωστρέφεια, την παραγωγικότητα και πιστοποιημένων προϊόντων υψηλής ποιότητας, και για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» είπε ο κ. Αντωνιάδης.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε, αφενός, ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα εξακολουθήσει να στηρίζει συστηματικά την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και, αφετέρου, ότι η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα παραμείνει στην πρωτοπορία των τεχνολογικών,  οργανωτικών και καινοτομικών εξελίξεων στον αγροτικό χώρο.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Γιάννης Κουφουδάκης, επισήμανε ότι μέσα στο δυσχερές περιβάλλον της κρίσης ο αγροτικός τομέας εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας, αλλά και να συγκεντρώνει τις ελπίδες και τις προσπάθειές για τη συνολική οικονομική αναδιάταξη της χώρας.
«Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαία πρόκληση και επιδίωξη των ελληνικών αγροτικών συνεταιρισμών αποτελεί η ενίσχυση της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης μέσω της δραστηριοποίησης και της παραγωγής αξίας κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων (αλλά και των μη-διατροφικών προϊόντων), ξεκινώντας από τα γεωργικά εφόδια και φτάνοντας μέχρι τον τελικό καταναλωτή, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά» είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για τη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει σε επίπεδο Ε.Ε. για το μελλοντικό σχεδιασμό της ΚΑΠ, ο κ. Κουφουδάκης εκτίμησε ότι εύλογα επηρεάζεται από το σημερινό πλαίσιο της σφοδρής και συνεχιζόμενης κρίσης στις ευρωπαϊκές αγορές γεωργικών προϊόντων.
  Στα καλύτερα ράφια   
Στο συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος οριοθέτησε ως στόχο για τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας «να βρίσκονται τα ελληνικά προϊόντα στα ακριβότερα ράφια του κόσμου».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, αναγνώρισε τη δυναμική του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα άσκησε κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αναφέροντας ως αρνητικό παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.

*** Αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο ζητούν τα Επιμελητήρια 
Προσκόμματα στις επιχειρήσεις και δη στις μικρομεσαίες θέτουν, κατά το ΕΒΕΑ, συγκεκριμένα άρθρα του προσχεδίου του νέου αναπτυξιακού νόμου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην αξιοποιηθούν τα όποια οφέλη απορρέουν από το νέο νομοθέτημα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Μίχαλο, είναι αναγκαίο τα συγκεκριμένα άρθρα να τροποποιηθούν προς όφελος των υποψήφιων επενδυτών και της εν γένει λειτουργίας του θεσμικού πλαισίου.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μίχαλος αναφέρει: «Θεωρούμε πως είναι αναγκαίος ο περιορισμός της σωρείας δικαιολογητικών που απαιτείται για την υποβολή πρότασης στο πλαίσιο των υπό διαβούλευση καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου και ενδεχομένως το υπουργείο να εξετάσει και τη διαδικασία που ακολουθείται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπου τα δικαιολογητικά προσκομίζονται μετά την αρχική έγκριση, ώστε να αποφευχθεί άσκοπη γραφειοκρατία.
Επιπλέον, και σε αντιπαραβολή με τον όγκο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την υποβολή πρότασης, το υπουργείο φαίνεται να κρίνει σκόπιμο έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια χωρίς αναπτυξιακό νόμο να ορίσει περίοδο υποβολών κάτι περισσότερο από ένα μήνα. Θεωρούμε πως η περίοδος υποβολών θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017, ειδικά εφόσον οι απαιτήσεις σε δικαιολογητικά δεν τροποποιηθούν».
«Παράλληλα», συνεχίζει, «πρέπει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα δικαιολογητικά που ζητούνται απαιτείται από τους επενδυτές να προσκομίσουν τραπεζικό έγγραφο για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου μέσω δανείου. Είναι πραγματικά αδιανόητη η συγκεκριμένη πρόβλεψη από τη μεριά του νομοθέτη, καθώς η τραπεζική αγορά επί της ουσίας είναι κλειστή. Μάλιστα, το ίδιο το υπουργείο έχει προβλέψει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αναδρομικά στο Νόμο 4399/2016 προβλέπει πως καταργείται η συγκεκριμένη απαίτηση για τα έργα που έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο!
Έχουμε, λοιπόν, το οξύμωρο να απαιτείται τραπεζικό έγγραφο για όσους επενδύσουν μέσω του 4399/2016, ενώ προγενέστερα έχει αναγνωριστεί η αδυναμία προσκόμισης σχετικών εγγράφων για επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον Νόμο 3908/2011.
Θεωρούμε βέβαιο πως ο αρμόδιος υπουργός θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα και θα απαλείψει το συγκεκριμένο έγγραφο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον εξαιρούνται όλα τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον τομέα της ενέργειας από τις διατάξεις των καθεστώτων του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ακόμα και μικρά υδροηλεκτρικά ή μικρές μονάδες συμπαραγωγής δεν μπορούν να ενισχυθούν στο πλαίσιο των τεσσάρων καθεστώτων του 4399/2016. Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα υποβολής και σε αυτά τα επενδυτικά σχέδια ειδικά μετά την ψήφιση του Ν. 4414/2016 ο οποίος θέτει νέους όρους στην τιμολογιακή πολιτική των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ».
«Φυσικά το υπουργείο», αναφέρει, «εξακολουθεί να περικόπτει το ήδη χαμηλό ποσοστό επιχορήγησης, εφόσον αυτό λαμβάνεται με τη μορφή άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης, ενώ διατηρεί την περίφημη πια ρήτρα κερδών και το πλαφόν των 5.000.000 ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο. Προτείνεται η χορήγηση του συνόλου του ποσοστού που δικαιούται ο επενδυτής με βάση το Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, ανεξαρτήτως του είδους ενίσχυσης, καθώς και η κατάργηση του πλαφόν των 5.000.000 ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο και η κατάργηση της ρήτρας κερδών για την χορήγηση επιδότησης».
Τέλος, όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής, ο κ. Μίχαλος αναφέρει ότι «παρατηρείται μία σχετική ασάφεια, καθώς αρχικά οι επενδυτές θα προσκομίσουν μία αίτηση και μία υπεύθυνη δήλωση, ενώ δεν αναφέρεται ρητά το χρονικό διάστημα που θα έχουν στη διάθεσή τους για να προσκομίσουν τα συνοδευτικά δικαιολογητικά.
Η διαδικασία θα πρέπει άμεσα να αποσαφηνιστεί ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως οι επενδυτές. Φυσικά, πρέπει εκ νέου να σταθούμε στο ότι τιμωρείται επενδυτής που συμμετέχει σε άλλη επιχείρηση που συνδέεται με φορέα επένδυσης, καθώς αποκλείεται από το καθεστώς ενίσχυσης νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θεωρούμε πως το καθεστώς θα πρέπει να αφορά στο σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης στήριξης».

*** Παράθυρο ...ανάπτυξης η αγροδιατροφή με γνώση 
Παρουσίαση χθες του κέντρου αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας
 Η συμβουλευτική γεωργία αποτελεί σημαντικό τομέα και συμβάλλει οργανωμένα και προγραμματισμένα στις προσπάθειες ανάδειξης της γεωργικής οικονομίας και οικονομίας της υπαίθρου, ως ατμομηχανής της εθνικής οικονομίας.
Βέβαια, όταν μιλάμε για αγροτική ανάπτυξη δεν εννοούμε μόνο την πρωτογενή παραγωγή, αλλά το σύνολο των δραστηριοτήτων από τις οποίες αναπτύσσεται η κοινωνία της υπαίθρου, της οποίας μέρος είναι και ο αγροτικός κόσμος.
Οι νέες καλλιέργειες, ενώ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, μπορεί να μην αποτελούν τη λύση, καθώς η αγορά δεν είναι αναπτυγμένη.
Η λύση είναι οι εξαγωγές; Ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις που μόνο ένας «μορφωμένος» στον τομέα του θα μπορούσε ν’ αναπτυχθεί. Πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να επικεντρωθούμε στην ανταγωνιστικότητα της κάθε καλλιέργειας σε μια παγκόσμια αγορά, στοχεύοντας στην ποιότητα με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και στη μεταποίησή τους σε νέα προϊόντα για έναν εξελιγμένο καταναλωτή σε αναπτυγμένη χώρα.
Η επιστήμη και η τεχνολογία τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και δεν αρκεί πλέον μόνο η στείρα γνώση για να γίνει κάποιος ανταγωνιστικός στον τομέα του. Η γνώση πρέπει να ανανεώνεται με την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και βελτίωση των παλαιών. Υπό αυτή την παραδοχή, η βιωματική επιμόρφωση των αγροτών είναι σημαντική και απόλυτα συνυφασμένη με την πρόοδο του τομέα.
Η περαιτέρω αγροτική ανάπτυξη στη Μεσσηνία μπορεί να γίνει με όραμα, στόχους, προγραμματισμό, πειθαρχία και συνεργασία ιδιωτικών επιχειρήσεων και θεσμών, όπως γίνεται – για να δώσουμε ένα αγροτικό παράδειγμα – στη συγκαλλιέργεια διαφορετικών ειδών, που συμβιώνουν και παράγουν.
Επίσης, θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε νέα και δυναμικά εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης, όπως οι συνεργατικοί σχηματισμοί καινοτομίας (clusters), καθώς παρέχουν ένα γόνιμο επιχειρηματικό περιβάλλον και ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, χθες, στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.
Η ίδρυση της νέας δομής έγινε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη», ενώ υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», στο πλαίσιο υποστήριξης του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, ανέθεσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κέντρου στο γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Στόχος του ΚΑΕΜ είναι να υποστηρίξει έμπρακτα άτομα που προτίθενται να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσα από την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων για την ισόρροπη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Το ΚΑΕΜ θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του προσφέροντας βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή, καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται. Η μέση χρονική διάρκεια των σεμιναρίων είναι 28 ώρες και θα πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους εντός του έτους.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Τέλος «παραγωγής» για το Galaxy Note 7 
Πώς θα αποζημιώσει η Samsung τους κατόχους της προβληματικής συσκευής
Οριστικά σταματά η παραγωγή των έξυπνων κινητών Galaxy Note 7 ύστερα από τις αναφορές για ξαφνική ανάφλεξη ακόμη και σε τηλέφωνα που απεστάλησαν για αντικατάσταση των θεωρούμενων προβληματικών συσκευών. Ο νοτιοκορεατικής τεχνολογικός όμιλος είχε ήδη μειώσει την παραγωγή του εν λόγω μοντέλου, αλλά ανακοίνωσε μόλις σήμερα Τρίτη: «Πρόσφατα αναπροσαρμόσαμε τον όγκο παραγωγής ώστε να επιτραπεί εξαντλητική έρευνα και έλεγχος ποιότητας, αλλά καθιστώντας την ασφάλεια του καταναλωτή πρώτη προτεραιότητά μας, καταλήξαμε στην τελική απόφαση να σταματήσουμε την παραγωγή του Galaxy Note 7».
Οι κάτοχοι αυτών των κινητών θα αποζημιωθούν είτε με επιστροφή χρημάτων είτε με αποστολή ενός άλλου μοντέλου από τη σειρά των έξυπνων κινητών της Samsung.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Σεπτέμβριο η νοτιοκορεατική εταιρεία απέσυρε από την παγκόσμια αγορά 2,5 εκατομμύρια κινητά έπειτα από αναφορές για ανάφλεξη των μπαταριών των συσκευών.
athensvoice.gr 

***  Ο κύκλος πανεπιστημιακών διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στην Καλαμάτα 
Το Εργαστήριο  Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος» του τμήματος Φιλολογίας, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, κύκλο πανεπιστημιακών διαλέξεων (Σεμιναρίων) και εκδηλώσεων στο πλαίσιο των οποίων θα διδάξουν διακεκριμένοι επιστήμονες και εν γένει καταξιωμένοι δημιουργοί.
Οι εκδηλώσεις  θα ξεκινούν στις 19.00 και θα πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο-Ανατολικό Κέντρο, στην Καλαμάτα. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος θα χορηγηθεί  βεβαίωση παρακολούθησης.
Το Πρόγραμμα
 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Γιώργος Ανδρειωμένος
Το θέμα της πάλης στα ελληνικά δημοτικά τραγούδια:
διαχρονική μελέτη ενός ενδεικτικού παραδείγματος
 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Ελένα Κουτριάνου
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και η ζωγραφική
 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Τιτίκα Καραβία
Όψεις της ελληνικότητας στον νεοελληνικό δοκιμιακό λόγο του 20ού αιώνα 
 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Δήμητρα Δελλή
Η πολυσημία του ρήματος (ἐπι)νέμω και των παραγώγων του
στις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους. Το παράδειγμα της ρωμαϊκής Μεσσήνης
 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Πέτρος Τατσόπουλος - Ρένος Χαραλαμπίδης
Προβολή της ταινίας «Η καρδιά του κτήνους», βασισμένης στο ομότιτλο βιβλίο, και συζήτηση με τους δημιουργούς
 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Κατερίνα Σχινά - Γιώργος Αριστηνός
Τιμώντας τον Θανάση Βαλτινό*
*στο πλαίσιο της αναγόρευσης του συγγραφέα σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Χριστόφορος Χαραλαμπάκης
Η γλώσσα του Νίκου Καρούζου*
*θα προηγηθεί προβολή ντοκιμαντέρ διάρκειας 30’
 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Βασίλης Αλεξίου
Η μπαχτινική φιλοσοφία της γλώσσας
 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Μαρίνα Γρηγοροπούλου
Ηθική και πολιτική της φιλοξενίας:
η σύγχρονη μετανάστευση στην ελληνική λογοτεχνία
 10 ΜΑΪΟΥ 2017
Άννα Τζούμα
Η πολιτισμική ποιητική του ερωτικού λόγου
 Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 19.00

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας
ΣΉΜΕΡΑ Τετάρτη 12/10/2016:


~**   ΡΕΑΛ  Μανδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   83-65 , (42-40) .-  Tα δεκάλεπτα : 23-17 , (42-40) , 62-53 , 83-65 .-
  ~Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι: Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).
Αναλυτικά η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαππέτρου, Σπανούλης, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Χάκετ και Λοτζέσκι.
Ενώ, οι 12 της «βασίλισσας» είναι οι: Ράντολφ, Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Νοσιόνι, Νόντσιτς, Ματσιούλις, Ρέγες, Αγιόν, Κάρολ, Χάντερ, Γιουλ και Τόμπκινς.
~Λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς, πραγματοποιήθηκε μία συνέντευξη Τύπου παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και των Ντέιβιντ Ρίβερς και Ινιάκι Ντε Μιγκέλ.

***Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 Η Εθνική πέρασε από το Ταλίν με 2-0 και έκανε το 3Χ3
*** ΕΣΘΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  0-2 , (0-1) .- 3ος αγώνας ,στο Ταλίν της Εσθονίας .-
Τα  γκόλ :  2' ΓΚΟΛ 0-1 Η ΕΛΛΑΔΑ! ,  Βασίλ. Τοροσίδης ,{ Κόρνερ από τα δεξιά το οποίο εκτελεί ο Μάνταλος, ο Τοροσίδης πετιέται στην καρδιά της άμυνας και με όμορφη κεφαλιά ανοίγει το σκορ.} ,61' ΓΚΟΛ 0-2 Η ΕΛΛΑΔΑ!  ,61΄ Σταφυλίδης , Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη με την μπάλα να καταλήγει στην κλειστή γωνία του Ακσάλου. ,
 79' Δοκάρι για την Εθνική! Φοβερό φαλτσαριστό σουτ του Μάνταλου, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχει της φάσης ο Καρέλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ακσάλου.-
Διαιτητής: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία)
Εσθονία (Μάρτιν Ριμ): Ακσάλου, Τενίστε, Μπαράνοφ, Κλαβάν, Καλάστε,
Μετς, Ντμιτρίγεφ, Λουτς, Βασίλγεφ, Μαρίν, Ζενιόφ ,
Στον πάγκο: Πικ, Βάικλα, Λόντακ, Μοσνίκοφ, ΟΓΙΆΜΑ, Νέμελο, Κρούγκλοφ, Πούρχε, Καμς, Ανιέρ, Ταμ, Κάιτ , .-
Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης, Μήτρογλου , .-
Στον πάγκο: Γλύκος, Καπίνο, Γιαννιώτας, Οικονόμου, Βέλλιος, Χολέμπας, Τζιόλης, Πέτσος, Ταχτσίδης , .-
Κάρτες: 20' Κίτρινη κάρτα στον Μπαράνοφ για φάουλ στον Μπακασέτα. ,
Αλλαγές :Αναγκαστική αλλαγή ,7' Αλλαγή για την Εθνική. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα μυϊκού τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Ταχτσίδης. Έτσι, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα περάσει πιο πίσω και θα γίνει ο παρτενέρ του Μανωλά στα στόπερ. -
18' Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική. Ο Μάριος Οικονόμου αντί του Τοροσίδη.,-
30' Αναγκαστική αλλαγή και για την Εσθονία. Ο Καμς αντί του Τενίστε.-
70' Αλλαγή για την Εσθονία. Στη θέση του Λουτς πέρασε ο Πούρχε .-
80' Αλλαγή για την Εσθονία. Στη θέση του Ντμιτρίγεφ πέρασε ο Μοσνίκοφ.-
86' Αλλαγή για την Εθνική. Ο Τζιόλης αντί του Μανιάτη.
*** 3η αγωνιστική :
10/10/2016, 21:45, Βοσνία-Κύπρος   2-0 , (0-0) .-
10/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ελλάδα  0-2 , (0-1) .-
10-10-2016 , 21,45 , Γιβραλτάρ-Βέλγιο  0-6  , (0-4) .-
*** 4η  αγωνιστική :
13/11/2016 ,  Κύπρος-Γιβραλτάρ
13/11/2016, 21:45, Βέλγιο-Εσθονία
13/11/2016, 21:45, Ελλάδα-Βοσνία

*** Το παρασκήνιο και η επόμενη μέρα μετά την κοσμογονία στην ΕΠΟ
Η διαφαινόμενη αποδοχή της προσφυγής Βίκτωρα φέρνει ορυμαγδό εξελίξεων! Οι… ευλογίες της FIFA, το απίθανο ενδεχόμενο για εκλογές πριν το 2017 και η 20μελης επιτροπή. Το sport-fm.gr έχει το ρεπορτάζ.              Κοσμογονικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρνει η -διαφαινόμενη- απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (αναμένεται και επίσημα, απόψε ή το πρωί) για αποδοχή της προσφυγής του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Αυτό που θα συμβεί με την απόφαση-βόμβα του Διαιτητικού είναι, πραγματικά, ο ορισμός της απόλυτης ανατροπής! 
Καταρχήν, είναι ξεκάθαρο ότι οι εκλογές της 26ης Οκτωβρίου αναβάλλονται… ξανά. Από εκεί και πέρα, θα συσταθεί μία 20μελης επιτροπής -χωρίς τον Βίκτωρα Μητρόπουλο!- που θα ασκεί διοίκηση στην ομοσπονδία και θα την οδηγήσει σε εκλογές εντός δύο μηνών. Μόνο που, αυτό, θεωρείται κάτι παραπάνω από απίθανο, δεδομένου ότι η εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με τον νόμο Ορφανού είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. Άρα, το 2016 σχεδόν… αποκλείεται να έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ. Με τον νόμο Ορφανού, να τονίσουμε, ψηφίζουν, πλέον, τα Σωματεία και όχι οι Ενώσεις! Οπότε, θα έχουμε πολλαπλάσιες ψήφους.
Στην εν λόγω λίστα, θα υπάρχουν δέκα άτομα από τη λίστα Βίκτωρα, πέντε από το τωρινό συμβούλιο της ομοσπονδίας και πέντε από την αντιπολίτευση -της οποίας η προσφυγή, φυσικά, δεν έχει γίνει δεκτή. Αυτό σημαίνει πως ανατρέπονται δραματικά τα δεδομένα και καταρρέει ο σχεδιασμός της αντιπολίτευσης, καθώς η διοίκηση Γραμμένου θεωρούσε πως μπορεί να κερδίσει τώρα τις εκλογές. Πλέον, θα πρέπει να ανατρέψει την κατάσταση, καθώς το σώμα των εκλεκτόρων πολλαπλασιάζεται. Μπαίνει «φρένο», δηλαδή, στο σχέδιο για άμεση ανάληψη της διοίκησης της ΕΠΟ.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν βρίσκει αντίθετη τη FIFA και τον «αναβαπτισμένο» Κωστάκη Κουτσοκούμνη (πρόσφατα ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο πρόσωπό του για το… ελληνικό ζήτημα). Σε άλλες εποχές, η εν λόγω εξέλιξη θα σήμαινε αυτομάτως Grexit, διότι θα μιλούσαμε για ξεκάθαρη παραβίαση του καταστατικού της ΕΠΟ, δεδομένου ότι το Διαιτητικό ζητά να εναρμονιστεί με έναν νόμο του Κράτους. 
Όμως, όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμηθούν τη δήλωση Κουτσοκούμνη στις 29 Αυγούστου, όταν, εξερχόμενος από τα γραφεία του Σταύρου Κοντονή, είχε δηλώσει ότι «οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού»! Εκείνη τη μέρα, ουσιαστικά, είχαν δρομολογηθεί οι εξελίξεις, με τις… ευλογίες της FIFA στην παραβίαση του καταστατικού! Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, εν ολίγους, καταργήθηκε εκείνη τη μέρα. Οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο, οποιαδήποτε άλλη εποχή, θα σήμαινε Grexit! Αλλά όχι τώρα, δεδομένου ότι είμαστε και μεσούσης της σεζόν, οι ομάδες μας αγωνίζονται ήδη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η Εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ. Πλέον, αναμένεται η άφιξη του διαμεσολαβητή, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ώστε να ενημερωθεί και επίσημα για τις εξελίξεις, ενώ ενήμερος είναι και ο κ. Θεοδωρίδης.
Μιλάμε για ένα σκηνικό ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στα χρονικά και είναι πρόωρο να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη για τις πράξεις της νέας διοίκησης. Ας περιμένουμε για να διαπιστώσουμε πού θα οδηγηθεί το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο…


***  Αυτή είναι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ

Μπορεί η προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου να έγινε δεκτή, αλλά ο ίδιος δεν βρίσκεται στη σύνθεση που θα αναλάβει τις τύχες της ΕΠΟ! Δείτε τα πρόσωπα της προσωρινής διοίκησης της ομοσπονδίας.             Τα ονόματα εκείνων που θα αναλάβουν προσωρινά τη διοίκηση της ΕΠΟ έγιναν γνωστά το βράδυ της Τρίτης. 
Αφότου η προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου έγινε δεκτή από το Διαιτητικό Δικαστήριο, προέκυψαν και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής. 
Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι σε αυτά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος ο Μητρόπουλος, με τον πρόεδρο να αποφασίζεται ανάμεσα στα μέλη τη νέας διοίκησης. 
Αναλυτικά τα μέλη: Στράτος, Σφακιανάκης, Αγραφιώτης, Σκαρτάδος, Κασιμάτης, Δομάζος, Καμάρας, Μαχλάς, Βαλαώρας, Τουτζιάρης, Παναγιωτάκης, Γαβριηλίδης, Γιάννης Παππάς, Καραβασίλης, Τζανόπουλος, Παπαπετρίδης, Βακάλης, Δημητρίου, Βούρβαχης, Σταράκης, Γκίτσιος.

*** Απόλυτη ανατροπή στην ΕΠΟ: Διοίκηση Βίκτωρα!

Πυροδοτεί… βόμβα το Διαιτητικό Δικαστήριο! Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή του Β. Μητρόπουλου θα γίνει δεκτή, κάτι που σημαίνει πως οι εκλογές αναβάλλονται και διορίζεται προσωρινή διοίκηση!             Απίστευτη ανατροπή στην ΕΠΟ!
Ενώ ουδείς έδινε -πολλές- ελπίδες στο να γίνει δεκτή, είτε η προσφυγή της αντιπολίτευσης, είτε εκείνη του Βίκτωρα Μητρόπουλου, το Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκπληξη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται να αποδεχθεί τη δεύτερη, του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ!
Τι σημαίνει αυτό;
Πως οι εκλογές της 26ης Οκτωβρίου αναβάλλονται (ξανά) και διορίζεται προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Μητρόπουλο!
Αναμένουμε, φυσικά και την επίσημη απόφαση από το Διαιτητικό, που θα βγει από στιγμή σε στιγμή, αλλά οι πληροφορίες, που μετέφερε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 o Άρης Ασβεστάς, αναφέρουν πως η προσφυγή του Μητρόπουλου έγινε δεκτή με ψήφους 5-2!
Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ της προσφυγής Βίκτωρα φέρεται να είναι και δύο διαιτητές της ΕΠΟ…
Ιδού τα άτομα που έχει προτείνει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος για την προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ
1. Μητρόπουλος Βίκτωρας. Διπλωματούχος Μηχ/λόγος-Ηλεκ/λόγος ΕΜΠ, εκδότης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω, πρώην μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της UEFA
2. Σκαρτάδος Γεώργιος. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
3. Κασιμάτης Γεώργιος. Αντιπρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ
4. Δομάζος Δημήτριος (Μίμης). Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
5. Καμάρας Αριστείδης. Δικηγόρος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
6. Δέδες Αλέξιος. Δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΠΑΕ ΑΕΚ, μέλος του Δ.Σ. της Super League, τέως μέλος Επιτροπής Επικοινωνίας της UEFA
7. Αγραφιώτης Δημήτρης (Τάκης). Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώην πρόεδρος Super League
8. Μαχλάς Νικόλαος. Επιχειρηματίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής ΟΦΗ, Άγιαξ, Φίτεσε, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ
9. Βαλαώρας Ιωάννης. Επιχειρηματίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Λάρισας
10. Τουντσιάρης Θεοφάνης. Πτηνοτρόφος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ηρακλή Θεσσαλονίκης
11. Παναγιωτάκης Βασίλης. Πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, πρώην διευθυντής αθλητικού προγράμματος Alpha TV
12. Αλεξόπουλος Παναγιώτης. Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τμήματος διαχείρισης και οργάνωσης Αθλητισμού, πρώην τακτικό μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού
13. Στράτος Γεώργιος. Δικηγόρος, πρόεδρος Δ.Σ. Super League
14. Σφακιανάκης Στυλιανός. Πρόεδρος Δ.Σ. Football League, πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού
15. Δαμουράκης Ιωάννης. Δικηγόρος, πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής, Επιτροπής Κανονισμών και Επιτροπής Αποτίμησης της ΕΠΑΕ
16. Βουγίδης Αντώνιος. Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της Football League
17. Χαραλαμπίδη Γαρυφαλλιά. Εφέτης εν συντάξει, πρώην αθλητικός δικαστής ΕΣΑΚΕ
18. Κονταρίδης Χρήστος. Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. εν συντάξει
19. Ασλανίδης Απόστολος. Μηχανολόγος - Μηχανικός
20. Ξηντάρας Αριστείδης. Επιχειρηματίας, πρόεδρος σωματείου «Κηφισιά 2010»
21. Αντωνιάδης Αντώνης. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
22. Σταβλάς Σπυρίδων. Δικηγόρος, πρώην ποδοσφαιριστής Πανσερραϊκού
23. Χρονόπουλος Αλέξιος. Επιχειρηματίας, πρώην μέλος της ΕΠΣ Ηλείας
24. Καπράνας Κωνσταντίνος. Επιχειρηματίας, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΟ Καρδίτσας
25. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος. Πρόεδρος Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΕ Απόλλων
26. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος. Δικηγόρος, πρώην μέλος της Επιτροπής Κανονισμών ΕΠΑΕ
27. Παυλόπουλος Χαράλαμπος. Πρώην γενικός διευθυντής της ΕΠΑΕ
28. Δέδες Γρηγόρης. Επιχειρηματίας
29. Μάρκου Κωνσταντίνος. Οικονομολόγος
30. Χάικας Στάθης. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Πανιωνίου
31. Καραγκιοζόπουλος Παναγιώτης. Πρώην ποδοσφαιριστής ΑΕΚ

***  Γρηγορίου στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Βίκτωρας εννοούσε τα Χανιά όταν έλεγε για 400.000»
Αποκαλύψεις του προέδρου της ΕΠΣ Λάρισας, Zήσης Γρηγορίου, στον ΣΠΟΡ FM για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο και το ποια Ένωση εννοούσε ότι πήρε τις 400 χιλ. ευρώ για να αλλάξει… στρατόπεδο.
~  Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος είχε αναφέρει προ ημερών ότι μια Ένωση είχε αλλάξει χέρια για το ποσό των 400 χιλ. ευρώ. Και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Ζήσης Γρηγορίου, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM αποκάλυψε πως αυτή η Ένωση ήταν των Χανίων.
Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Ζήσης Γρηγορίου, στον Κυριάκο Θωμαΐδη και στην εκπομπή «Έφεση»
«Είμαστε εδώ και αρκετά χρόνια μερικοί που πιστεύαμε ότι έπρεπε να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να κατακρίνω τους συναδέλφους που άλλαξαν πλευρά, μπορεί να υπήρχαν πιέσεις. Το ποδόσφαιρο έχει πολλά. Διαιτησία, ενώσεις, παρατηρητές, ποδοσφαιριστές και πόσα άλλα. Το σύστημα διαλύει τους αντίπαλους της στο διαιτητικό κομμάτι. Όταν ο πρόεδρος δεν συντάσσετε με την εξουσία, εξαφανίζεται από τον χάρτη. Η Λάρισα που είναι ένωση με 120 ομάδες, πριν λίγο καιρό έβγαλε για πρώτη φορά διαιτητή στην σούπερ λίγκα. 
Ο Νίκος (σσ. Τζώρτζογλου) ξέχασε πολλά που έχουν γίνει και δεν τα αναφέρει. Του είπα Νίκο γιατί μιλάς για μια συνάντηση που προσπάθησες να κάνεις με τις 4 ΠΑΕ. Εμείς είχαμε προτείνει να γίνει μια συνάντηση ανάμεσα στις 4 μεγαλύτερες Ενώσεις, τον Γκιρτζίκη, τον Τοπολιάτη και τους εκπροσώπους των 4 ΠΑΕ. Αυτό τορπιλίστηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού. Η απάντηση όμως ήταν αρνητική. Θετική ήταν μόνο μετά τη συνέλευση, που υπήρξε μια οριακή διαφορά υπέρ τους»
, ήταν η αρχική τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣ Λάρισας.
Για τον Ελευθεριάδη: «Δεν λέει τίποτα για όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο, στις καρατομήσεις. Δεν παίρνει θέση γι’ αυτά! Πώς να αλλάξει αυτός ο άνθρωπος; Είναι το ίδιο σύστημα, απλά φεύγουν οι παλιοί λόγω της κάρτας υγείας».
Για τις... βαλίτσες που λέει ο Τζώρτζογλου: «Δεν το ξέρω εγώ αυτό. Αν το ξέρει ο κύριος Τζώρτζογλου να το καταγγείλει. Ο Μητρόπουλος που έκανε την καταγγελία είπε ότι το high score των ποσών έγινε στα Χανιά».  Τέλος, ο ίδιος ο Ζήσης Γρηγορίου θέλησε να μοιραστεί και μια πληροφορία μέσω της εκπομπής: «Από τότε που εκλέχθηκε ως σήμερα κάνω σε κάθε συνέλευση μια πρόταση για διεύρυνση του εκλογικού σώματος αλλά κάθε φορά απορρίπτεται με κάποια πρόφαση. Ο κ.Κασκαντίρης και η Ένωσή του ουδέποτε έκαναν κάποια πρόταση ώστε να πάμε στο σύστημα των εκλεκτόρων. Μόνο εγώ και 2-3 φορές ο Γραμμένος».


***  «Οι εκλογές της ΕΠΟ γίνονται με μια βαλίτσα στο χέρι»
Αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ άφησε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Δήμος Κασκαντίρης. «Μόνο με απλή αναλογική θα δει καλύτερες μέρες το ποδόσφαιρο», είπε.
Για διαφθορά στις εκλογές της ΕΠΟ μίλησε ο Δήμος Κασκαντίρης, υποστηρίζοντας πως είναι κάτι που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με αυτό. 
Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών έκανε λόγο για «βαλίτσες» στις αρχαιρεσίες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και χαρακτήρισε μοναδική λύση την απλή αναλογική. 
Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» και στον Κυριάκο Θωμαΐδη:
«Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εκλεκτόρων. Ας φτάσει μέχρι και 4000 ή ας πάει αναλογικά. Μόνο τότε θα μπορεί το ποδόσφαιρο να δει καλύτερες μέρες και να σταματήσει ο κόσμος να βλέπει τα ίδια με χθες και προχθές. Βλέπετε ότι συνεχίζεται η ίδια κατάσταση και δεν αλλάζει τίποτα. 
Η θέση της ΕΠΣ Αθηνών ήταν πάντα η ίδια. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός όσο περισσότερο γίνεται». 
Για τις υποδομές: «Αυτή τη στιγμή βλέπω μπροστά μου παιδιά 13 χρονών να παίζουν μπάλα, κανείς δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι του ποδοσφαίρου, που είναι το υγιές. Ασχολούμαστε συνέχεια με το κομμάτι που παίζονται εκατομμύρια». 
Για τον Σταύρο Κοντονή: «Νόμοι υπάρχουν. Ο κ. υπουργός είπε ότι θα αλλάξει το νόμο, αλλά δεν έχει κάνει κάτι. Γιατί δεν βοηθάει το έρμο το ποδόσφαιρο, εξασφαλίζοντας την απλή αναλογική; Μόνο έτσι θα σωθεί η κατάσταση. Όλοι ξέρουμε, πώς γίνονται και τι γίνεται στις εκλογές. Με μια βαλίτσα στο χέρι γίνονται πάντα. Το έχουμε ζήσει στη Σπάρτη, στην Αλεξανδρούπολη… πού δεν το έχουμε ζήσει. Είμαι 40 χρόνια στο χώρο, δεν θυμάμαι εκλογές διαφορετικά». 
Για το τι θα εξασφαλίσει η απλή αναλογική: «Όλοι οι παράγοντες δεν είναι το ίδιο, όπως και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο. Σε έναν μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων, θα βρούμε παράγοντες που δεν τα παίρνουν. Ας το πούμε έτσι. Είναι λιγότεροι. Πού θα τους βρούμε; Στους πολλούς, όχι στους λίγους. Έλεγα πάντα ότι πρέπει να γίνει απλή αναλογική με μεγαλύτερο σώμα εκλεκτόρων. Δεν μπορεί η Αθήνα να έχει μια ψήφο και μια το Καρπενήσι, για παράδειγμα. Είναι αναλογική αυτή;
Για τον Νίκο Τζώρτζογλου: «Ο κύριος Τζώρτζογλου ανήκει στα υγιή στοιχεία του χώρου. Πρέπει να βρίσκεται μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο του ποδοσφαίρου. Χαίρομαι για αυτόν. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω απ’ αυτά που λέει. Είναι η αλήθεια που βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο». 
Για το ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών δεν υποστηρίζει την άποψή του περί απλής αναλογικής: «Το έχουμε συζητήσει με τον Δημητρίου. Υποστηρίζει ότι αφού δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να τα βρούμε ούτε αν γίνουμε περισσότεροι, Πιστεύω πως πάντα χρειάζεται αντίθετη άποψη, αρκεί να μην είναι εκ του πονηρού».

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 : ~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .-

~ *Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου  2016  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016
  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:  
   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-12-2016.html .-
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5024  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.301   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου