Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016  :
~

Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαἌχ, νὰ ξέρατε τί ἔπαθε ὁ Κύριος τὴν Τετάρτη καὶ τὴν Παρασκευή, τίποτα δὲ θὰ βάζατε στὸ στόμα σας. Οὔτε ψωμί, ὄχι λάδι. Μὴ μαντζιρίζετε (=τρῶτε ἀρτύσιμα) Τετάρτη καὶ Παρασκευὴ.

 
 
~ 20 Αυγούστου
Σαμουήλ προφήτου. Των εν Βιζύη (Θράκης) 37 οσίων Μαρτύρων. Σεβήρου καί Μέμνωνος, Λουκίου του βουλευτού, Ηλιοδώρου καί Δοσά, Φωτεινής, Εύδαίμονος, Ρηγίνου, Ορέστου και Φιλονίδου πρεσβυτέρου. Οσίου Αβραμίου του Ρώσου. ~
Στις 20/08/2016 εορτάζουν:
Προφήτης Σαμουήλ, Άγιοι Ηλιόδωρος και Δοσάς, Άγιος Θεοχάρης ο Νεαπολίτης, από τη Μικρά Ασία, Άγιοι Ρηγίνος και Ορέστης «οι εν Κύπρω»
 ~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ἐκ στείρας ἐβλάστησας, δικαιοσύνης καρπός, προφαίνων τὴν μέλλουσαν, εὐεργεσίαν ἠμίν, Σαμουὴλ θεσπέσιε ὅθεν ἱερατεύσας, παιδιόθεν Κυρίω, ἔχρισας ὡς Προφήτης, Βασιλεῖς θείω μύρω. Καὶ νῦν τῶν σὲ εὐφημούντων, μάκαρ μνημόνευε.
~* Απολυτίκιο Προφήτου Σαμουήλ - 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   : https://youtu.be/dQrk7A3Si18  .-

~
Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός

Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός
 
Άγιοι Τιμόθεος, Αγάπιος και Θέκλα

Άγιοι Τιμόθεος, Αγάπιος και Θέκλα
 
Άγιοι Ευτυχιανός ο στρατιώτης και Στρατήγιος

Άγιοι Ευτυχιανός ο στρατιώτης και Στρατήγιος
 
Όσιος Γεννάδιος της Κοστρομά

Όσιος Γεννάδιος της Κοστρομά
 
Άγιοι Φλώρος και Λαύρος

Άγιοι Φλώρος και Λαύρος
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου

Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου

Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου
 
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θεοδοσίου ηγουμένου του Σπηλαίου

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θ....
 
~

*** Ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 20/8/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.2 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 77χρονος για την τραγωδία στην Αίγινα Αρνείται τις αναφορές σε καταθέσεις μαρτύρων ότι προχωρούσε σε επικίνδυνους ελιγμούς και στην ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας - Ολόκληρη η απολογία του
Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 77χρονος για την τραγωδία στην Αίγινα
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 77χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα την περασμένη Τρίτη, έπειτα από τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας.
Έπειτα από οχτώ ώρες συνεχούς κατάθεσης και απαντήσεων στα ερωτήματα των δικαστικών λειτουργών, ο 77χρονος έφυγε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ από την Εισαγγελία Πειραιά και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.
Υπενθυμίζεται ότι πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, θα αποφασίσει για την τύχη του.
Τι κατέθεσε ο 77χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος απολογήθηκε μέσω υπομνήματος, ωστόσο εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης και των απανωτών ερωτήσεων, προσπάθησε να φωτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος το οποίο φέρεται να οδηγούσε εμβόλισε διερχόμενο τουριστικό σκάφος, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους εκ των οποίων ένα ανήλικο κορίτσι.
- Στο υπόμνημα, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως υπαίτιος του δυστυχήματος είναι ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους, αφού δεν του παραχώρησε την προτεραιότητα λόγω θέσης, καθώς ο ίδιος ήταν δεξιά.
- Ο φερόμενος ως δράστης της ναυτικής τραγωδίας με τους 4 νεκρούς, δήλωσε ότι η λάντζα εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του από αριστερά ενώ αυτός κοιτούσε προς τα δεξιά και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
- Αρνήθηκε τις αναφορές σε καταθέσεις μαρτύρων ότι προχωρούσε σε επικίνδυνους ελιγμούς και στην ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας και ανέφερε ότι είναι πολύ άρρωστος.
- Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «η ταχύτητα με την οποία ταξίδευε το σκάφος «DUENDE» κατά τη στιγμή προ της προσκρούσεως ήταν 21 ν.κ., ήταν δηλαδή ταχύτητα, με την οποία πραγματοποιείτο ασφαλής πλους, αφού με αυτή το σκάφος «πλάναρε», δηλ. ερχόταν σε οριζόντια θέση σε σχέση με την θάλασσα.
«Το «DUENDE» πραγματοποιούσε ασφαλείς και άνετους πλόες, τόσο για εμένα ως κυβερνήτη, όσο και για τους επιβαίνοντες σε αυτό και ήταν η συνήθης ταχύτητα, η οποία προβλέπεται για πλου κρουαζιέρας» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.
- Επίσης, ερωτώμενος γιατί εγκατέλειψε αβοήθητος τους ναυαγούς ισχυρίστηκε ότι δεν τους πέταξε τα σωσίβια γιατί φυσούσε κόντρα ο αέρας, τα σωσίβια ήταν ελαφριά. «Άλλωστε η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο DUENDE αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ και πανικού δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, επικαλέσθηκε το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί ρήγμα και στο δικό του σκάφος και υπήρχε κίνδυνος να βυθισθεί.
- Επιπλέον αρνήθηκε ότι «και τις προηγούμενες ημέρες οδηγούσε επικίνδυνα με το σκάφος του αφού είχε να επιβιβασθεί σε αυτό 12 ημέρες, αφού αντιμετώπιζε και σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε νοσηλευθεί λίγες μέρες πριν το ατύχημα».
«Πάσχω από σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Λαμβάνω χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό κατά τις ώρες του ύπνου από τριετίας. Η καθημερινή χρήση των παραπάνω είναι παρα για την επιβίωση μου». Αναφέρει δε ότι λόγω της κατάστασής του δεν πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση γιατί αλλιώς η υγεία του θα υποστεί ενδεχομένως ανεπανόρθωτη βλάβη.
- Ο 77χρόνος αποκάλυψε ότι μετά το συμβάν ήρθε φουσκωτό σκάφος, το οποίο παρέλαβε αυτόν και τους συνεπιβαίνοντές του και τους έβγαλε στις ακτές της Αίγινας.
  - Ο 77χρονος ζητά να μην του αποδοθεί το αδίκημα του «ενδεχόμενου δόλου» που αλλάζει την μορφή της κατηγορίας εναντίον του και οδηγεί στην προφυλάκιση του.
Διαβάστε ολόκληρη την απολογία του στο έγγραφο που επισυνάπτεται.

***  Spiegel: Η Γερμανία θα πιέσει την Ελλάδα για να σώσει τη συμφωνία με Τουρκία               Το Βερολίνο προετοιμάζεται για ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
Spiegel: Η Γερμανία θα πιέσει την Ελλάδα για να σώσει τη συμφωνία με Τουρκία
Για το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες προετοιμάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας, ακόμη και αν χρειαστεί να της ασκηθεί οικονομική πίεση.
Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό, παρότι επισήμως το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της, καθώς οι επιπτώσεις των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «απολύτως ασαφείς». «Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.
Ήδη, όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.
Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο, όπου τονίζεται: «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας - και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια».
«Μια διεύρυνση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία, μπορεί να καταστεί απαραίτητη, σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά», καταλήγει το περιοδικό, αναφερόμενο στο περιεχόμενο του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών.

*** Βερολίνο: Το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά       Αυστηρή απάντηση από τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο
Βερολίνο: Το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά
«Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά, νομικά και πολιτικά», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Ζάιμπερτ επεσήμανε ακόμη ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι σαφής και έχει διατυπωθεί κατ' επανάληψη.
Οι δηλώσεις αυτές του εκπροσώπου της καγκελαρίας έρχονται λίγες μέρες μετά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από το Κομμένο Άρτας αναφορικά με τις πολεμικές επανορθώσεις. «Είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση, σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης, να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοικτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Εμείς από την δική μας πλευρά διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να κλείσει αυτό το ιστορικό κεφάλαιο, αυτή η ιστορική εκκρεμότητα», είχε αναφέρει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή προσπάθεια που κρύβει πίσω της την σκοπιμότητα της οικονομικής κρίσης. «Ο ελληνικός λαός στο διάβα της ιστορίας του πέρασε πολύ πιο δύσκολες στιγμές από αυτή που περνά τα τελευταία χρόνια. Και τις ξεπέρασε τις δυσκολίες διεκδικώντας και όχι επαιτώντας. Διεκδικούμε δεν επαιτούμε», είχε τονίσει, και συνέχισε: «Είμαστε μαθημένοι να πολεμάμε και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Το ιστορικό μας χρέος για δικαίωση σε σχέση με γερμανικές οφειλές σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται και δεν συμψηφίζεται με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Δεν επιθυμούμε να πάρουμε κάποια υποτιθέμενη ρεβάνς, αλλά να κλείσουμε αυτή την ανοικτή πληγή στο σώμα της Δικαιοσύνης».
Οι αναφορές αυτές του Αλέξη Τσίπρα είχαν απασχολήσει έντονα τον γερμανικό Τύπο, με την Handelsblatt να αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει την απαίτηση για την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν».
Από την πλευρά του, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σημείωνε: «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός Τσίπρας επανέφερε την αξίωση αυτή».

*** ΟΑΣΘ: Χωρίς λεωφορεία επ 'αόριστον από Δευτέρα η Θεσσαλονίκη "Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό"
 ΟΑΣΘ: Χωρίς λεωφορεία επ 'αόριστον από Δευτέρα η Θεσσαλονίκη
Σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον προχωρούν από την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισαν στη συνεδρίασή τους σήμερα και γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στους δρόμους, ενώ καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.
"Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό", επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας "θέλουμε τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη χθες και αυτά που λέει ότι εμείς δεν κλειδώνουμε το ραντεβού μας είναι ψέματα".
Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, για την προσφυγή στη δικαιοσύνη από μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσερμενίδης μας είπε «θα απαντήσουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσφύγουμε και εμείς στη δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να μην μας πληρώνουν και να κινούνται και νομικά εναντίον μας; Και εμείς τον ξέρουμε τον νομικό δρόμο και μπορούμε να διεκδικήσουμε και αλλιώς τα δεδουλευμένα μας, που υπερβαίνουν για τους 2.300 εργαζόμενους τα 6,3 εκατ. ευρώ».
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης μας επεσήμανε ότι έχει συγκαλέσει ήδη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων και τις επόμενες ώρες θα καθοριστούν και οι δικές τους κινήσεις

*** Νταηλίκι και ρουσφέτι για τα τραπεζοκαθίσματα…
Θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος, υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας
Σάλο, οργή και αγανάκτηση στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προκάλεσε η υλοποίηση, χθες, της απόφασης της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να κατασχέσει τραπεζοκαθίσματα σε δύο καταστήματα λόγω οφειλών στο Δήμο. Μάλιστα, δύο από αυτούς έφτασαν μέχρι το Δημαρχείο, όπου και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Σε δηλώσεις που μας έκαναν, σημείωσαν ότι ο δήμαρχος χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πολιτική του απέναντι στους επαγγελματίες. Σε ορισμένους, σχολίασαν, μετακινεί μέχρι και περίπτερα, ενώ άλλους τούς κυνηγά για πρόστιμο 700 ευρώ.
Τόνισαν, δε, ότι μέσω δικηγόρου θα ζητήσουν από το Τμήμα Εσόδων του Δήμου Καλαμάτας τον πλήρη κατάλογο οφειλών των επαγγελματιών, γιατί θεωρούν ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που χρωστά αρκετές χιλιάδες ευρώ, αλλά έχουν την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
  Δηλώσεις δημάρχου Π. Νίκα
Ο δήμαρχος από την πλευρά του, σε σχετικές δηλώσεις, σημείωσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες «συμπολίτες μας οι οποίοι οφείλουν πάρα πολλά χρήματα στο Δήμο και θα κινηθούν εντός των ημερών οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο».
Σε ό,τι αφορά την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων, η οποία ξεκίνησε στα Παπλωματάδικα και τα Ουζάκια, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι αποφασίστηκε η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, γιατί κάποιοι επαγγελματίες σε μόνιμη βάση, και παρά τις ειδοποιήσεις, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από αυτόν που τους έχει παραχωρηθεί ή καταλαμβάνουν χώρο χωρίς να τους έχει καν παραχωρηθεί.
«Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό επαγγελματιών οι οποίοι δεν τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς. Δηλαδή, καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος κοινόχρηστων χώρων από αυτό που τους έχει παραχωρηθεί ή καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο που δεν έχει καθόλου παραχωρηθεί», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει απαίτηση από τους επαγγελματίες οι οποίοι τηρούν τη νομιμότητα να τους αντιμετωπίζουμε με ίσους όρους, πέρα από την υποχρέωση της υπηρεσίας να φροντίζει για την τήρηση των νόμων.
Είναι ρητή η εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία και το γενικό γραμματέα, ο οποίος επιβλέπει τις Υπηρεσίες, να τηρείται ο νόμος, όσο είναι δυνατόν βέβαια σε αυτή τη χώρα, όπου πολλά ζητήματα τα προβλέπει ο νόμος αλλά δεν τηρούνται.
Λοιπόν, η κίτρινη γραμμή πρέπει να τηρείται, οι επαγγελματίες -που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό- οι οποίοι τηρούν τα σχετικά με τη νομοθεσία πρέπει να υποστηριχθούν και όλοι αυτοί οι οποίοι κλείνουν ράμπες, κλείνουν πλατείες, κλείνουν διαδρόμους, πρέπει να τηρήσουν τη νομιμότητα».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνέχισε σημειώνοντας ότι «εμείς ποτέ δεν είπαμε αν ένα μαγαζί έχει σε κάποια φάση πολύ κόσμο και χρειαστεί να βάλει πέντε καρέκλες και δύο καθίσματα παραπάνω, ότι πρέπει να πάει η Δημοτική Αστυνομία να το γράψει. Δεν πηγαίνει στην περίπτωση αυτή. Αλλά θα έχετε παρατηρήσει να έχουμε άδεια τραπεζοκαθίσματα με τα οποία κλείνονται πλατείες, κλείνονται διάδρομοι, μπαίνουν και ζητήματα ασφάλειας όπως καταλαβαίνετε".
Σε ό,τι αφορά όσους χρωστούν στο Δήμο, ανέφερε: «Αυτά τα οποία κάνουμε είναι σύμφωνα με το νόμο. Υπάρχουν πάρα πολλοί, εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι οφείλουν και οφείλουν πάρα πολλά χρήματα και θα κινηθούν εντός των ημερών οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δε θέλω να μπω σε ειδικές περιπτώσεις, αλλά η εντολή προς την Υπηρεσία είναι να κάνει αυτά που λέει ο νόμος».
  Πρωτόκολλα κατεδάφισης
Για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στην έκδοση 38 πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων στην παραθαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας, ο δήμαρχος τόνισε ότι "κάθε χρόνο εκδίδονται ανάλογες αποφάσεις, αλλά δεν υλοποιούνται". Σχολίασε, μάλιστα, ότι υπάρχει και… πόλεμος μεταξύ υπουργείων, αφού το υπουργείο Οικονομικών θέλει κατεδαφίσεις και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν προχωρά σε πράξεις.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι υπάρχει ένας "στρουθοκαμηλισμός" από την πλευρά ενός "παράλυτου κράτους". Κι αυτό, διότι δεν είναι δυνατό να απαγορεύει κινητές κατασκευές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, κάτι που είναι αποδεκτό από τους επαγγελματίες, αλλά και τη λογική.
  Η θέση της ΚΕΔΕ
Την τήρηση των όρων που προβλέπονται από την ΚΥΑ με την οποία παραχωρήθηκε στους ΟΤΑ η απλή χρήση αιγιαλών και παραλιών ζητά με πρόσφατη επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Στην επιστολή του επισημαίνει την υποχρέωση  που έχουν οι Δήμοι να τηρούν απαρέγκλιτα τις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ του έτους 2015.
Επιπλέον ζητά από τους δημάρχους να τηρούνται οι ανάλογες διατάξεις περί ηχοπροστασίας, και να μεριμνούν, ώστε η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του χώρου, προκειμένου να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον από την άσκηση της δραστηριότητας αυτής και να διευκολύνονται οι λουόμενοι.
Στην ίδια επιστολή σημειώνεται η αναγκαιότητα του καθημερινού καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και γενικά της εξασφάλισης της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβαλλοντικού χώρου με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων.
«Οι κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες των ΟΤΑ σύμφωνα με την ΚΥΑ υποχρεούνται στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις, να συνεργάζονται και να ενημερώνουν τα κατά τόπους αρμόδια αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας για τη λήψη μέτρων προστασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» τονίζει.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει, τέλος, ότι η τήρηση των όρων που προβλέπονται στην ισχύουσα ΚΥΑ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχισθεί, μέσα από μια νέα διαβούλευση και νομοθετική ρύθμιση, το καθεστώς αυτό της λειτουργίας των παραλιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις λόγω πολλαπλών διαπιστωθεισών παραβιάσεων, θα καταστεί αδύνατη η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το μετά το έτος 2017 χρονικό διάστημα.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πέθανε ενώ κολυμπούσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιόπουλος
Αμηχανία και θρήνο, ιδιαίτερα στη δημοσιογραφική οικογένεια, προκάλεσε η ανακοίνωση του θανάτου του Μεσσήνιου δημοσιογράφου, Γιώργου Γεωργιόπουλου, σήμερα το μεσημέρι έκανε το μπάνιο του στο Τσαπί, όταν για άγνωστο ακόμα λόγο έχασε τις αισθήσεις του. Οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην περιοχή τον έβγαλαν στην ακτή, ενώ ιατρός προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή, αλλά μάταια.
Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου, μετά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τη Δευτέρα θα γίνει νεκροψία προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

*** Μουσικές βραδιές, πανηγύρια και συναυλίες στο Δήμο Μεσσήνης
Με μουσικές βραδιές, πανηγύρια και συναυλίες συνεχίζεται το καλοκαίρι στο Δήμο Μεσσήνης:
  Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016
21.00: Μουσική βραδιά στη Μάδενα
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Παρεμβατικός Σύλλογος Μάδενας
21.00: Μουσική βραδιά στους Χράνους
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Χράνων
 21.00: Συναυλία Μίλτου Λογιάδη, Χρήστου  Ζερμπίνου, «Νυχτερινές Εξομολογήσεις για Πιάνο και Ακορντεόν», Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης   (είσοδος δωρεάν)
Διοργάνωση: Δήμος Μεσσήνης και Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
 Τρίτη, 23
21.00: Μουσική βραδιά στη Βρύση στο Κεφαλόβρυσο
Διοργάνωση: Σύλλογος των εν Αθήναις Πειραιά και Περιχώρων
 Τετάρτη, 24
21.00: Συναυλία Γιάννη Πάριου στο Στάδιο Αρχαίας Μεσσήνης (με είσοδο)
  Τετάρτη, 31
21.00: Πανηγύρι στον Άγιο Ανδρέα
Διοργάνωση: Αθλητική Ένωση Λογγάς
21.00: Παραδοσιακό πανηγύρι στο Κεφαλινού
Διοργάνωση: Σύλλογος Απανταχού Κεφαλιναίων «Η Πρόοδος».

***  Αυτοκίνητο "κρεμάστηκε" σε γέφυρα στο Ασπρόχωμα
 
Το μεσημέρι της Παρασκευής ένα αυτοκίνητο σταμάτησε κυριολεκτικά στον αέρα ενός ρέματος αφού πριν είχε παρασύρει όλα τα κιγκλιδώματα που υπήρχαν στο σημείο, ένα σημείο στο Ασπρόχωμα λίγο πριν τον ΟΑΕΔ  Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός εκτός από υλικές ζημιές στο όχημα αλλά και στα κάγκελα.

***  Πάτρικ Λι Φέρμορ: Ο μεγάλος ταξιδευτής και η κιβωτός του πολιτισμού
Το σπίτι στην Καρδαμύλη όπου έζησε ο μεγάλος φιλέλληνας συγγραφέας μετατρέπεται σε πνευματικό κέντρο αφιερωμένο στις τέχνες και τα γράμματα 
Βρίσκεται κοντά στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας. Η τοποθεσία του επιλέχτηκε το 1964, τη μέρα που ο Πάτρικ (Πάντι) Λι Φέρμορ, αφού είχε ήδη περιηγηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα, είχε συνδράμει την κριτική Αντίσταση και είχε συγγράψει τα «Βιολιά του Σεν Ζακ» ή τη «Μάνη», κατασκήνωσε στην περιοχή Καλαμίτσι με τη γυναίκα του, τη φωτογράφο Τζόαν Λι Φέρμορ. Ξενύχτησαν διαβάζοντας Βιτρούβιο και Παλλάδιο, αλλά και σχεδιάζοντας νοητά, με τον τρόπο των ζευγαριών, το σπίτι των ονείρων τους. Χρειάστηκε φυσικά λίγος χρόνος μέχρι να αγοράσουν το οικόπεδο και λίγος περισσότερος μέχρι να δουν το οίκημα ολοκληρωμένο με βάση τα τελικά σχέδια του αρχιτέκτονα Νίκου Χατζημιχάλη, τη δουλειά του πρωτομάστορα Νίκου Κολοκοτρώνη, αλλά και τις παρεμβάσεις ή τον ιδρώτα του ίδιου του συγγραφέα. Άξιζε τον κόπο;
Για όποιον αρέσκεται σε μεγάλο πετρόκτιστo σπίτι, με τοίχους από λαξευμένο ασβεστόλιθο από τον Ταΰγετο, που περιβάλλονται από κυπαρίσσια, ελιές, σκίνους και αγριολούλουδα, ναι. Για εκείνον που προτιμά να τεμπελιάζει σε μπαλκόνια με θέα στο Νότο ή σε χαγιάτια, επίσης. Ο φίλος της θάλασσας δε θα έμενε απογοητευμένος: τα σχέδια περιλάμβαναν και μια μικρή πέτρινη σκάλα που οδηγούσε σε μια μικρή, βοτσαλωτή παραλία. Ο συγγραφέας και η γυναίκα του την κατέβαιναν ως το τέλος – μέχρι το 2003 εκείνη, μέχρι το 2011 αυτός.
  Ένα κέντρο ισάξιο με τα ευρωπαϊκά
Είχαν αποφασίσει να δωρίσουν το σπίτι στο Μουσείο Μπενάκη ήδη από το 1996 και το ίδρυμα, δεδομένης και της σχέσης των πρωτεργατών του με τον Φέρμορ, είχε δεχτεί. Το ακίνητο θα χρησιμοποιούνταν για την ευόδωση του έργου του, τη φιλοξενία ερευνητών, συγγραφέων, ποιητών ή καλλιτεχνών που αναζητούν έναν ήσυχο χώρο για τις ιδέες τους, αλλά και θα ενοικιαζόταν ώστε να εξασφαλίζονται τα έξοδα λειτουργίας.
Όταν τελικά η κυριότητα του σπιτιού αποκτήθηκε, το Μουσείο προχώρησε σε μελέτες για τη μελλοντική του χρήση και τις απαιτούμενες εργασίες, κάτι τέτοια όμως είχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Κάπως έτσι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του Μουσείου, ανέλαβε τη συντήρηση και επισκευή της οικίας και χρηματοδότησε νέα μελέτη από την εξειδικευμένη στα πολιτιστικά ΑΕΑ Consulting, που τροποποίησε κάμποσα σημεία της αρχικής.
Προ λίγων εβδομάδων εγγυήθηκε μαζί με τον Μπενάκη τη δημιουργία ενός κέντρου ισάξιου με τα ανάλογα ευρωπαϊκά και αμερικανικά. Θα αποτελεί, λέει, ιδανικό περιβάλλον για συγκέντρωση και δημιουργία. Περίπου όπως εκείνη που επιδείκνυε κάποτε και ο κύριός του.
  Οι διάσημοι επισκέπτες του Πάντι
«Αν κάποιος εγκατασταθεί στη φύση», έγραφε ο Πάντι το 1986, «μερικές δεκάδες ράφια είναι το μίνιμουμ». Δεν υπερέβαλλε: τα βιβλία κάλυπταν μεγάλο μέρος του σπιτιού και της ανθρώπινης γνώσης. Τα «ελληνικά πουλιά» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έκαναν παρέα στο ίδιο ράφι με μια αγγλική έκδοση του Κορανίου, ενώ ο «Γερο-ναυτικός» του Σάμιουελ Κόλεριτζ τραγουδούσε την «Μπαλάντα» του όσο ο Ιωάννης Κακριδής σχολίαζε τον «Επιτάφιο» του Περικλή. Πολλά από αυτά ίσως τα ξεφύλλισαν κάποτε και οι φίλοι του ανδρός – ο Λόρενς Ντάρλε ανήκε στην κατηγορία του τακτικού επισκέπτη, ενώ ο Μπρους Τσάτγουιν του είχε ζητήσει να σκορπίσει τις στάχτες του πάνω από τα ερείπια ενός κοντινού βυζαντινού ναού. Ο Κόλιν Θέμπρον, η Γιαν Μόρις και ο Γουίλιαμ Ντάριμπλ είχαν κάνει αρκετά προσκυνήματα, ενώ συχνές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ο Γιώργος Σεφέρης και ο Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας. Κάποτε ο φιδίσιος δρόμος που οδηγεί στο σπίτι είχε δυσκολέψει το πονεμένο πόδι του Γιώργου Κατσίμπαλη τόσο, ώστε ο οικοδεσπότης έβγαλε τραπέζι στο χωματόδρομο και η παρέα δείπνησε υπό το φως των αστεριών.
Η μελλοντική προοπτική του οικήματος περιλαμβάνει κάπως πιο ελεγχόμενες βραδιές. Με τίτλο εργασίας “Κέντρο Patrick and Joan Leigh Fermor”, η λειτουργία του προβλέπει φιλοξενίες νέων συγγραφέων και επιστημόνων, διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού, διαμονή προσωπικοτήτων των τεχνών και των επιστημών, διοργάνωση εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό, ξεναγήσεις στο ακίνητο, αλλά και τιμητικές παραμονές των ευεργετών και των υποστηρικτών. Μια διεθνής επιτροπή θα διαμορφώνει το πρόγραμμα και την επιλογή των φιλοξενουμένων αμισθί, ενώ στόχος είναι και η δημιουργία ενός καταπιστεύματος από δωρεάς τρίτων. Όχι ότι δεν έχουν ήδη γίνει αρκετά.
Σταχυολογώντας, από τη μεταβίβαση της κυριότητας κaι έπειτα, το αρχειακό υλικό του σπιτιού παραδόθηκε στους εκτελεστές της διαθήκης προκειμένου να δοθεί στα εθνικά αρχεία της Αγγλίας, η βιβλιοθήκη απογράφηκε, ενώ τα πολύτιμα τεκμήρια και έργα μεταφέρθηκαν στις εγκασταστάσεις του Μουσείου. Οι διαδικασίες νομιμοποίησης των κτισμάτων ολοκληρώθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν ακόμα και απεντομώσεις. Δύο τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελλάδα και Βρετανία, δημιουργήθηκαν προκειμένου να διευκολύνονται οι δωρεές (λεπτομέρειες στο www.benaki.gr), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και εκείνη η μελέτη εφαρμογής των εργασιών επισκευής.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος έναρξής τους εξαρτάται από την έκδοση της σχετικής άδειας. Η διάρκειά τους υπολογίζεται σε περίπου δώδεκα έως δεκαοκτώ μήνες.
  Διεθνής στήριξη και αναγνώριση
Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εκπαιδευτικούς φορείς για τη συνεργασία τους με το Κέντρο, ενώ ετοιμάζεται κι ένας τιμητικός τόμος αφιερωμένος στη ζωή και το έργο του Φέρμορ, που αναμένεται μέσα στο 2016 – ένας ακόμη για την οικία, ίσως πάρει περισσότερο.
Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει και μια αναλυτική παρουσίαση για τις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου στο Λονδίνο, όπου το ενδιαφέρον για το συγγραφέα και το σπίτι της Καρδαμύλης διατηρείται ζωηρό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δωρεές δεν έχουν προέλθει κι από χώρες όπως η Ιταλία ή ανθρώπους όπως ο Ρομπέρτο Καλάσο, συγγραφέας και εκδότης των έργων του Φέρμορ. Καθόλου παράξενο με δεδομένο ότι ο Πάντι, άνθρωπος της περιπέτειας και της γνώσης, διψασμένος για απαντήσεις στα πάντα, ταξιδεμένος στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ήταν ένας τυπικός ενσαρκωτής του μεσοπολεμικού κοσμοπολιτισμού. Κάπως έτσι επέλεξε για το σπίτι του στην Καρδαμύλη σμυρναίικα κιλίμια ή παράθυρα σχεδιασμένα να προσφέρουν θέα στο ηλιοβασίλεμα μέχρι την τελευταία του στιγμή.
«Η φιλοξενία στο χώρο αυτό», καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου του Μουσείου Μπενάκη, «είναι ένα μεγάλο δώρο που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα σε σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος».
   *Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2016

*** Ποδηλατοβόλτα σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους
Ποδηλατοβόλτα οργανώνει η Ομάδα «ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ» αύριο Σαββατο, 20 Αυγούστου, «για να περιηγηθούμε», όπως αναφέρει, «στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους της πόλης που αντέχουν μέχρι και σήμερα, με σκοπό την ανάδειξή τους και ενημέρωση των Καλαματιανών για την ιστορικότητά τους.
Θα μπούμε στα μαγαζιά, θα μιλήσουμε με τους ιδιοκτήτες και τους τεχνίτες, οι οποίοι θα μας εξιστορήσουν την ιστορία του καταστήματός τους. Τα καταστήματα που ανακαλύψαμε (11 στο σύνολο) κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι ιστορικές επιχειρήσεις, μερικές εκ των οποίων δραστηριοποιούνται σχεδόν έναν αιώνα!
Σκοπός της βόλτας είναι ν’ αναδειχθεί μιαν άλλη πλευρά της πόλης.
Σημείο έναρξης ο φούρνος Φραγγέα στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Κρεοπωλείων (για να μαθαίνετε και ιστορικά σημεία της πόλης).
Επιλέξαμε 8 φούρνους με κριτήριο την πυκνότητα της διαδρομής: Φραγγέας, Σουρέας (Μπουλούκου 72 και Δεληγιώργη), Ζαζάνης (Λαιίκων 32), «Αλεύρι και ζάχαρη» - πρώην Κριαρά (Μπομπολέτη 25), Μπιρμπίλης (Μπουλούκου 44 και Οιχαλίας), Μπαρνασάς Π. (Αγίας Λαύρας 50), Γουρδέας (δίπλα στη σιδηρογραμμική γραμμή Αγ. Δημητρίου Κοκορόγιαννη), Νικολόπουλος (Ύδρας 144).
Μπορείτε να επισκεφτείτε τους τρεις υπόλοιπους φούρνους με την παρέα σας για να κλείσετε το παζλ: Λουκάς (Καπετανάκη 15), Νικολόπουλος (Αθηνών 171), Δωδέκατος (στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής)».
Για πληροφορίες: Σωτήρης Θεοδωρόπουλος 6936 518550, Νίκος Κισκήρας 6996 743041.

*** Επισκευές και συντηρήσεις σε σχολεία του Δήμου Καλαμάτας
Με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας κατά τη νέα χρονιά, θα διενεργηθούν σε αυτά εργασίες επισκευών και συντήρησης.
Όπως προέκυψε από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές, υπό την προεδρία του δημάρχου και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών παραγόντων, κανένα σχολικό κτήριο δεν παρουσιάζει άμεσο πρόβλημα να ανοίξει και να υποδεχθεί τα παιδιά. Θα διενεργηθούν, όμως, οι αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε κατανομή ποσού 159.600 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.
Ειδικότερα, οι εργολαβίες επισκευών και συντήρησης του Δήμου Καλαμάτας έχουν ως εξής:
1. «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2016», προϋπολογισμού 55.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 52%. Οι παρεμβάσεις επισκευών και ανακατασκευών των μονώσεων αφορούν στα σχολεία: πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, Γυμνάσιο Αρφαρών, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και όπου αλλού παραστεί άμεση ανάγκη.
2. «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια 2016». Ο διαγωνισμός ήταν προϋπολογισμού 145.100 ευρώ με το ΦΠΑ, για παρεμβάσεις στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο των κτηρίων, με τις εξής εργασίες: χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιΐες, επιχρίσματα, κατασκευές ξύλινες και μεταλλικές, λοιπά τελειώματα, δίκτυα ηλεκτρικά και υδραυλικά. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία PDL AE που προσέφερε έκπτωση 54%.
Θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις: α) Αντικατάσταση δαπέδων στο 18ο και το 5ο Νηπιαγωγείο, β) Επισκευή χώρων υγιεινής στο Ειδικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων, το πρώην Πολυκλαδικό και τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 12ο, 18ο, γ) Επισκευή όψεων στο πρώην Πολυκλαδικό, τα ΕΠΑΛ, το συγκρότημα Γιαννιτσανίκων και το 6ο Δημοτικό Σχολείο, δ) Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στα Δημοτικά Σχολεία 7ο και 18ο, ε) Ανακατασκευή λεβητοστασίου στα ΕΠΑΛ, το 15ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο, στ) Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων σε διάφορα σχολεία, ζ) Πλαστικοποίηση δαπέδου σε 2 γήπεδα μπάσκετ, των Δημοτικών Σχολείων 9ο και 19ο.
3. Συντήρηση καυστήρων και συστημάτων θέρμανσης, υπό δημοπράτηση, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ περίπου
4. Επισκευές όψεων και χρωματισμοί σχολικών κτηρίων, υπό δημοπράτηση, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Θα εκτελεστούν εργασίες στο πρώην Πολυκλαδικό, το συγκρότημα Γιαννιτσανίκων, τα ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο Παραλίας και το 3ο Λύκειο
5. Με δημοτικούς πόρους θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις σε προαύλια σχολείων, μέσω εργολαβίας του 2016 σε εξέλιξη, ως εξής: γήπεδα καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης 1ου, 7ου, 18ου, 19ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας, καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, Παραλίας, 1ο – 2ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας. Η παρέμβαση, συνολικής επιφάνειας 4.500 τετρ. μέτρων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 20 Σεπτεμβρίου.
6. Θα διενεργηθούν πλαστικοποιήσεις δαπέδων σε 10 τουλάχιστον γήπεδα μπάσκετ ή βόλεϊ, μεταξύ των οποίων ορισμένα σε σχολικά κτήρια, ως εξής: σε Νέδοντα (ένα), Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (ένα), Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας (ένα), αθλητικός χώρος Τέντας (ένα), 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο (ένα), 13ο Δημοτικό Σχολείο (ένα), 6ο Δημοτικό Σχολείο (ένα), 3ο Δημοτικό Σχολείο (ένα), 7ο Δημοτικό Σχολείο (ένα) και 21ο Δημοτικό Σχολείο (ένα)
Όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.
7. Συντηρήσεις από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ως εξής: α) εργασίες υδραυλικού, για τις οποίες θα διαθέσει 18.000 ευρώ ο Δήμος και 7.000 ευρώ οι Σχολικές Επιτροπές από τα λειτουργικά έξοδα, β) εργασίες ηλεκτρολόγου, για τις οποίες θα διαθέσουν 10.000 ευρώ οι Σχολικές Επιτροπές από τα λειτουργικά έξοδα, γ) εργασίες σε σιδερένια και αλουμινένια στοιχεία, καθώς και σε ξύλινα στοιχεία, για τις οποίες θα διατεθούν 20.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους και 8.000 από τα λειτουργικά έξοδα.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

«Χρυσή» η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ

6ο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο«Χρυσή» η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ 

Η στιγμή που η αμερικάνα, Σάντι Μουρ, αποτυγχάνει στο τρίτο άλμα της και η Κατερίνα Στεφανίδη, αγκαλιά με την ελληνική σημαία, συνειδητοποιεί ότι είναι χρυσή ολυμπιονίκης!
~   Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με 4.85μ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.
Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Παράλληλα η Ελλάδα πήρε το 6ο της μετάλλιο στο Ρίο και το τρίτο χρυσό!
   ~  Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.
Η απονομή για τη Στεφανίδη και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (02:15).
Η Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και "χρυσή" πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ. Παράλληλα με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία.
Και η αλήθεια είναι πως η Στεφανίδη, τόσο βάσει ηλικίας όσο και ικανότητας είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με στόχο φυσικά τη διάκριση στο Τόκιο.
Παράλληλα επανέφερε τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων, για πρώτη φορά από το 2008, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί εθνικός μας ύμνος από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας.    
Η κατάταξη στον τελικό
1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
 3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
 4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80
 5. Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70
 6. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70
 7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
7. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
 9. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60
 10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50
 11. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50
 12. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50

*** Ρίο 2016: Η Κατερίνα Στεφανίδη για το έκτο Ελληνικό μετάλλιο  Τα ξημερώματα του Σαββάτου το επί κοντώ γυναικών
Ρίο 2016: Η Κατερίνα Στεφανίδη για το έκτο Ελληνικό μετάλλιο
Στις 02:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη συμμετέχει στον τελικό του επί κοντώ έχοντας καλές πιθανότητες ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο.
Η 26χρονη πρωταθλήτρια έφτασε στο Ρίο ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό στίβο, ενώ ένα άλμα έφτασε να τη φέρει στον τελικό με 4.60.

***  Ρίο: Ο βαδιστής δεν πήγε από πέσιμο, αλλά από
Όταν ο αγώνας δεν σε δικαιώνει
Απογοητευμένος ο Ντινίζ...














~ Ίσως το πιο δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, συνέβη την Παρασκευή στον τελικό των 50χλμ βάδην των ανδρών.
Ο Γάλλος Γιοχάν Ντινίζ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, ο οποίος μάλιστα προπορευόταν στην κούρσα, αναγκάστηκε να… κάνει στην άκρη του δρόμου.
Και για την ακρίβεια… να τα κάνει στην άκρη του δρόμου, καθώς ο άτυχος βαδιστής έπασχε από γαστρεντερίτιδα και στη διάρκεια της διαδρομής (κάπου στο 5ο χλμ.), οι δυνάμεις του άρχισαν να τον εγκαταλείπουν. 

Όπως ήταν φυσικό, ο 38χρονος δρομέας δεν μπορούσε να κρατηθεί από το να κάνει την «ανάγκη» του ακόμα στη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα σταδιακά να χάνει τη μάχη για το μετάλλιο αφού από εκεί που ήταν πρώτος στο τέλος τερμάτισε 7ος.

Ωστόσο και ενώ μέχρι και περίπου το 30ο χλμ. αντιμετώπιζε πρόβλημα εκείνος δεν εγκατέλειψε τη μάχη και τελικά τερμάτισε σε χρόνο 3:46:43.

Πέρα από την όποια «αστεία» πλευρά της υπόθεσης, ο Ντινίζ σε κάποια στιγμή σωριάστηκε και αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες αρχικά από συναθλητές του και στη συνέχεια από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, οι οποίοι του άλλαξαν και ρούχα, τελικά εκείνος σηκώθηκε και συνέχισε!
Newsroom ΔΟΛ

*** 20χλμ. βάδην: Η Κινέζα Χονγκ Λιου το χρυσό, 15η η Ντρισμπιώτη20χλμ. βάδην: Η Κινέζα Χονγκ Λιου το χρυσό, 15η η Ντρισμπιώτη
~ Η Κινέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Χονγ Λιου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην γυναικών, καθώς τερμάτισε πρώτη με χρόνο 1:28:35.
Η Μεξικάνα Μαρία Γουαδελούπε Γκονζάλες «έσπασε» την κινεζική κυριαρχία, καθώς τερμάτισε δεύτερη με 1:28:37, αφήνοντας τρίτη την Ξιουζί Λου με 1;28:42, που ήταν δεύτερη πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον τελικό, καθώς τερμάτισε 15η με χρόνο 1:32:32, ενώ για τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή, η Παναγιώτα Τσινοπούλου ήταν 47η τερματίζοντας με 1:38:24.
Οι πρώτες οκτώ του τελικού:
1. Χονγκ Λιου (Κίνα) 1:28:35
 2. Μαρία Γουαδελούπε Γκονζάλες (Μεξικό) 1:28:37
 3. Ξιουζί Λου (Κίνα) 1:28:42
 4. Αντονέλα Παλμισάνο (Ιταλία) 1:29:03
 5. Σιζιέ Κιεϊγιάνγκ (Κίνα) 1:29:04
 6. Άνα Καμπεκίνια (Πορτογαλία) 1:29:23
 7. Έρικα Ντε Σένα (Βραζιλία) 1:29:29
 8. Μπέατριζ Πασκουάλ (Ισπανία) 1:30:24
 ...
 15. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) 1:32:32
 47. Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) 1:38:24

*** Πόλο (Γ): «Περίπατος» των ΗΠΑ και «ασημένιο» αντίο από Ντι Μάριο
Πόλο (Γ): «Περίπατος» των ΗΠΑ και «ασημένιο» αντίο από Ντι Μάριο
~Η γυναικεία ομάδα πόλο των ΗΠΑ... απλά δεν παίζεται! Το απέδειξε σε όλη τη διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο, το «επισφράγισε» στον αποψινό τελικό, όπου επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της Ιταλίας με 12-5 και διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει -για πρώτη φορά- το 2012 στο Λονδίνο.
Οι Αμερικανίδες είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με μόνη εξαίρεση ένα διάστημα στη δεύτερη περίοδο, που η ιταλική άμυνα κατάφερε να τις «μπλοκάρει». Χαρακτηριστικό της αμερικανικής κυριαρχίας στο τουρνουά είναι ότι οι ΗΠΑ σημείωσαν έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, με το 14-10 του ημιτελικού επί της Ουγγαρίας να είναι η μικρότερη σε έκταση.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ μετρούν πλέον πέντε μετάλλια (δύο χρυσά, δύο ασημένια, ένα χάλκινο) στις ισάριθμες διοργανώσεις που το γυναικείο πόλο έχει συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Ο τελικός του Ρίο, πάντως, σηματοδοτεί και το τέλος της σταδιοδρομίας -τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικών ομάδων- για μία από τις κορυφαίες πολίστριες όλων των εποχών.
Ο λόγος για την 37χρονη Τάνια Ντι Μάριο, την εμβληματική αρχηγό της εθνικής Ιταλίας, η οποία αποχαιρετά τη «σετερόζα» έχοντας κατακτήσει ένα χρυσό και ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρεις τίτλους (μαζί με δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Μάλιστα, η Ντι Μάριο πέτυχε το τελευταίο γκολ του τελικού και φεύγει με ψηλά το κεφάλι από τις πισίνες.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-2, 4-1, 3-1
ΗΠΑ (Ανταμ Κρικοριάν): Χιλ, Μάσελμαν 1, Σάιντεμαν 1, Φέιταλ 2, Κλαρκ, Στέφενς 1, Μάθιουσον 1, Νιούσχουλ 3, Α. Φίσερ, Γκίλκριστ, Μ. Φίσερ 2, Κρεγκ 1, Τζόνσον.
ΙΤΑΛΙΑ (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι, Κεϊρόλο, Ραντίκι 2, Αϊέλο, Ντι Μάριο 1, Μπιανκόνι 1, Έμολο 1, Πομέρι, Κότι, Φρασινέτι, Τεάνι.
Χάλκινο ξανά η Ρωσία!
Στο βάθρο ανέβηκε η Ρωσία, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, σε Ολυμπιακό τουρνουά πόλο γυναικών. Οι παίκτριες του Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ νίκησαν με 19-18 στα πέναλτι την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2016 Ουγγαρία, μετά από έναν συγκλονιστικό «μικρό» τελικό, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Το χάλκινο μετάλλιο είναι το δεύτερο της γυναικείας ομάδας πόλο της Ρωσίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το πρώτο, πριν από δεκαέξι χρόνια (2000), στην πρώτη από τις έξι συμμετοχές της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Απαρηγόρητες οι Ουγγαρέζες, αφού σε τέσσερις εμφανίσεις (από το 2004) δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ την 4η θέση (2008, 2012 και 2016).
Οι παίκτριες του Ατίλα Μπίρο έχασαν τεράστια ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν, καθώς προηγήθηκαν με 11-9, έξι λεπτά πριν το τέλος. Οι Ρωσίδες, όμως μείωσαν σε 11-10, με γκολ της αρχηγού τους, Εκατερίνα Προκόφιεβα, 3:26'' πριν τη λήξη και ισοφάρισαν με τη Ναντέζντα Γκλίζινα με εναπομείναντα χρόνο 1:28''.
Σε εκτέλεση πέναλτι αμέσως μετά αποδείχτηκε εύστοχη η Ρίτα Κέστελι, 12-11 για την Ουγγαρία (απέμενε 1.11''). Το μακρινό σουτ της Εκατερίνα Προκόφιεβα δεν βρήκε στόχο, με την Ουγγαρία να παίρνει τάιμ άουτ, αλλά στην εκπνοή, η Αναστασία Σιμάνοβιτς ισοφάρισε σε 12-12, στέλνοντας τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι.
Διαδικασία που αποδείχτηκε... δραματική, αφού σε 6 προσπάθειες για κάθε ομάδα, καμία παίκτρια δεν αστόχησε. Μοιραία της Ουγγαρίας αποδείχτηκε η Χάνα Κιστελέκι, για το 7-6 υπέρ των Ρωσίδων. Στην κανονική διάρκεια, η Ρωσίδα Ναντέζντα Γκλίζινα είχε σημειώσει 5 γκολ, ενώ πρώτη σκόρερ με 3 γκολ (ευστόχησε και στα 2 πέναλτι φτάνοντας τα 5) ήταν η Μπουίκα από πλευράς Ουγγαρίας.
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-7, 9-8, 12-12 (κ.α.), 18-19 (πεν.)
Τα γκολ:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Μπουίκα 5, Άνταλ 3, Κέστελι 3, Τσιγκάνι 2,Κιστελέκι 2, Ίλες 2, Σουτς.
ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Γκλίζινα 6, Λισούνοβα 4, Προκόφιεβα 2, Καρίμοβα 2, Μπορίσοβα 2, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα, Γκρίνεβα.
Στην πέμπτη θέση η Ισπανία, έκτη η Αυστραλία 
Η Ισπανία κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Ρίο, επικρατώντας σε αγώνα κατάταξης της Αυστραλίας με 12-10. Ήταν ένα ματς παρηγοριάς για τις δύο ομάδες, που πριν τέσσερα χρόνια είχαν ανέβει αντίστοιχα στο δεύτερο και το τρίτο σκαλί του βάθρου στους Αγώνες του Λονδίνου. Μεγάλη πρωταγωνίστρια της σημερινής αναμέτρησης ήταν η Ρόζερ Ταράγκο, που πέτυχε επτά τέρματα.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Αυστραλία): 5-4, 2-3, 1-3, 2-2
Στην 7η θέση η Κίνα
 Στην τρίτη παρουσία της σε Ολυμπιακό τουρνουά πόλο των γυναικών, η Κίνα, κατέλαβε την 7η θέση. Απέναντι στη διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8, οι Κινέζες επικράτησαν άνετα, με 10-5, ολοκληρώνοντας την παρουσία τους.
Οι Βραζιλιάνες βρέθηκαν ακόμη και στο -7, 3-10, 2.57'' πριν τη λήξη, σε έναν αγώνα... αγγαρεία και για τις δύο ομάδες, λόγω έλλειψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος.
Η Κίνα, πάντως παρουσιάστηκε με μεγαλύτερη όρεξη από την αντίπαλό της και επέδειξε πολυφωνία στην επίθεση, με τρεις παίκτριες να σημειώνουν από 2 γκολ (Μα, Ζάο, Ουάνγκ). Για τη Βραζιλία, πρώτη σκόρερ με 3 γκολ αναδείχτηκε η Ιζαμπέλα Τσιαπίνι.
Η καλύτερη θέση για τη γυναικεία ομάδα πόλο της Κίνας είναι η 5η, το 2008, στο Πεκίνο και έκτοτε δεν έχει λείψει ποτέ από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Όατεν Πάτρικ, συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 2-6, 5-10
Τα αποτελέσματα της τελευταίας ημέρας στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών στο Ρίο και η τελική κατάταξη:
ΘΕΣΕΙΣ 7-8Βραζιλία-Κίνα 5-10
ΘΕΣΕΙΣ 5-6
Αυστραλία-Ισπανία 10-12
«ΜΙΚΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ
Ουγγαρία-Ρωσία 18-19 στα πέναλτι (κ.α. 12-12)
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΠΑ-Ιταλία 12-5
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΗΠΑ
2. Ιταλία
3. Ρωσία
4. Ουγγαρία
5. Ισπανία
6. Αυστραλία
7. Κίνα
8. Βραζιλία

*** Ρυθμική: Η Φίλιου το «πάλεψε» για πρόκριση στον τελικό
Στο σύνθετο ατομικόΡυθμική: Η Φίλιου το «πάλεψε» για πρόκριση στον τελικό
~ Η Βαρβάρα Φίλιου, στην πρώτη εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποίησε μια αξιόλογη προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό του σύνθετου ατομικού της ρυθμικής γυμνστικής.
Η 22χρονη Ελληνίδα γυμνάστρια αγωνίστηκε πρώτα στην μπάλα και βαθμολογήθηκε με 17.333β, στη συνέχεια στο στεφάνι, όπου πήρε 17.208β. Στην κορδέλα πήρε την πιο χαμηλή βαθμολογία με 16.750β και τέλος στις κορύνες πήρε 17.333β.
Η πρόκρισή της στον τελικό είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο απομένει να φανεί ποια θέση θα πάρει στην τελική κατάταξη.
Στη σειρά του προγράμματος η Φίλιου ήταν η 4η που εκτελούσε από τις 26 γυμνάστριες, ενώ από το σύνολο των αγωνισμάτων στον τελικό προκρίνονται οι πρώτες 10.
***  Βόλεϊ (Α): Η Ιταλία απέκλεισε τις ΗΠΑ στο τάι μπρέικ και «ψάχνει» χρυσό
Βόλεϊ (Α): Η Ιταλία απέκλεισε τις ΗΠΑ στο τάι μπρέικ και «ψάχνει» χρυσό
~ Η Ιταλία του Τζανλορέντσο Μπλεντζίνι είναι η πρώτη φιναλίστ στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ ανδρών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ύστερα από συναρπαστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 3-2 και θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στη διοργάνωση την Κυριακή (21/8), απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Ρωσία-Βραζιλία.
Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ιταλία): 30-28, 26-28, 09-25, 25-22, 15-9.
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (17-18.08.2016)Καναδάς-Ρωσία 0-3 (15-25, 20-25, 18-25)
ΗΠΑ-Πολωνία 3-0 (25-23, 25-22, 25-20)
Ιταλία-Ιράν 3-0 (31-29, 25-19, 25-17)
Βραζιλία-Αργεντινή 3-1 (25-22, 17-25, 25-19, 25-23)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (19-20.08.2016)ΗΠΑ-Ιταλία 3-2 (30-28, 26-28, 09-25, 25-22, 15-9)
04:15 Ρωσία-Βραζιλία
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (19:00, 21.08.2016)
ΤΕΛΙΚΟΣ (22:15, 21.08.2016)
 
***  Ποδόσφαιρο (Γ): Ο Καναδάς πήρε το χάλκινο κόντρα στη Βραζιλία
Ποδόσφαιρο (Γ): Ο Καναδάς πήρε το χάλκινο κόντρα στη Βραζιλία
 ~ Η γυναικεία ομάδα του Καναδά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ποδόσφαιρο, καθώς στον μικρό τελικό νίκησε 2-1 τη Βραζιλία. Έτσι, η «οικοδέσποινα» και φαβορί του τουρνουά έμεινε στην 4η θέση.
Ο Καναδάς προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Ρόουζ στο 25' και Σινκλέρ στο 52', οι Βραζιλιάνες μείωσαν στο 79' με την Μπέατριζ και στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Βαντάο): Μπαρμπάρα, Φαμπιάνα, Μόνικα, Ραφαέλε, Ταϊσα, Ταμίρες (63' Ερίκα), Φορμίγκα, Αντρέσα Άλβες (57' Πολιάνα), Μάρτα, Κριστιάνε (46' Ντεμπίνια), Μπέατριζ.
ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Λαμπέ, Μπιουκάναν, Ζαντόρσκι, Ρόουζ (59' Τσάπμαν), Μάθισον (66' Σμιντ), Μπέλαντζερ, Λόρενς, Σκοτ, Σίνκλερ, Τανκρέντι (68' Μπέκι), Φλέμινγκ.

***  Αήττητοι στον τελικό οι NBAers που... ζορίστηκαν από την Ισπανία
Αήττητοι στον τελικό οι NBAers που... ζορίστηκαν από την Ισπανία
~  Για μια ακόμη φορά η Ισπανία... έπεσε πάνω στο εμπόδιο που λέγεται ΗΠΑ και όπως ήταν αναμενόμενο αποκλείστηκε από την «Team USA», η οποία επικράτησε 82-76 και πάει αήττητη στον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο την Αυστραλία ή τη Σερβία.
Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχουν ως εξής:
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (19/8)(36) Ισπανία - ΗΠΑ 76-82
(35) Αυστραλία - Σερβία 01:00
«ΜΙΚΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ & ΤΕΛΙΚΟΣ (21/8/2016)17:30 Ηττημένος 35-Ισπανία -«ΜΙΚΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ
21:45 Νικητής 35-ΗΠΑ - ΤΕΛΙΚΟΣ
*** Ιππασία: Kορύφωση της σπουδαίας καριέρας του Σκέλτον με χρυσό Ιππασία: Kορύφωση της σπουδαίας καριέρας του Σκέλτον με χρυσό
~ Η μεγάλη διαδρομή ενός σπουδαίου ιππέα έφτασε στο Ρίο στην κορύφωσή της, καθώς ο Νικ Σκέλτον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην υπερπήδηση εμποδίων. Ο 59χρονος Βρετανός υπήρξε για τριάντα και πλέον χρόνια ένας από τους κορυφαίους ιππείς με σταθερή παρουσία σε τελικούς, όμως δεν μπορούσε να το «αποδείξει» αυτό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε πριν από τέσσερα χρόνια, που έγιναν στο Λονδίνο και ήταν το μεγάλο φαβορί.
Όλα αυτά τα χρόνια κατέκτησε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους, όμως σε Ολυμπιακούς Αγώνες είχε να επιδείξει μόνο το χρυσό στο ομαδικό, που κέρδισε η Βρετανία το 2012.
Καμία άλλη φορά δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Και τώρα, στο Ρίο, με τον ίππο Big Star έκανε διπλή άπταιστη στον τελικό, πήγε στα μπαράζ μαζί με άλλους πέντε ιππείς, ανάμεσά τους ο Ελβετός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Στιβ Γκούερντατ και ο Σεϊχης του Κατάρ Αλί Αλ Θανί, που επίσης είχαν κάνει διπλή άπταιστη και εκεί ο Σκέλτον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κι έγινε ο πρώτος Βρετανός που στέφεται Ολυμπιονίκης στο ατομικό της υπερπήδησης εμποδίων.
Το ασημένιο πήρε ο Σουηδός Πέντερ Φρέντρικσον με τον ίππο Allin και το χάλκινο ο Καναδός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Ερίκ Λαμάζ, με τον ίππο Fine Lady 5.
Όσο για τον Βραζιλιάνο, πρώην σύντροφο της Αθηνάς Ωνάση, Αλβάρο Ντε Μιράντα, αν και αγωνιζόταν στην πατρίδα του και είχε την υποστήριξη των θεατών, δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο από την 9η θέση.
Οι πρώτοι οκτώ του τελικού:
1. Νικ Σκέλτον / Big Star (Μ. Βρετανία)
2. Πέντερ Φρέντρικσον / All in (Σουηδία)
3. Ερίκ Λαμάζ / Fine Lady 5 (Καναδάς)     
4. Στιβ Γκούερντατ / Nino Des Buissonnets (Ελβετία)
5. Κεντ Φάρινγκτον / Voyeur (ΗΠΑ)
6. Σεϊχης Αλί Αλ Θανί / First Devision (Κατάρ)
7. Γερούν Ντούμπελνταμ / Zenith (Ολλανδία)
8. Ματίας Αλμπαρασίν / Cannavaro 9 (Αργεντινή)
 
***  Χάντμπολ (Α): Ξανά στον τελικό η Γαλλία, 29-28 στην εκπνοή τη Γερμανία
Χάντμπολ (Α): Ξανά στον τελικό η Γαλλία, 29-28 στην εκπνοή τη Γερμανία
~Εναν αγώνα μακριά από τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της βρίσκεται η ανδρική ομάδα χάντμπολ της Γαλλίας, η οποία στον πρώτο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο νίκησε 29-28 τη Γερμανία, χάρη σε γκολ του Ντανιέλ Ναρσίς στην εκπνοή της αναμέτρησης.
Οι «τρικολόρ» είχαν δείξει νωρίτερα ότι θα «καθαρίσουν» εύκολα το ματς, καθώς πήραν από την αρχή το προβάδισμα, προηγήθηκαν 16-13 στο ημίχρονο και 25-19 στα μέσα του β΄ μέρους.
Όμως τα «πάντσερ» εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους, με πρωταγωνιστές τους Γκενσχάιμερ (11 γκολ) και Κουν (8), και ισοφάρισαν 28-28 με τον Ράιχμαν, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη.
Οι Γάλλοι πήραν τάιμ-άουτ, εξάντλησαν το χρόνο και με γκολ του Ναρσίς στην εκπνοή πήραν τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης Πολωνία-Δανία.
Ο Ναρσίς με 7 τέρματα ήταν και ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών κόσμου, που είχαν σαφώς μεγαλύτερη επιθετική πολυφωνία από τους Γερμανούς.
***  Σταμάτησαν τον αγώνα για να αλληλοβοηθηθούν  Αποθέωση του Ολυμπιακού πνεύματος στα 5.000μ.
Σταμάτησαν τον αγώνα για να αλληλοβοηθηθούν 
~ Αποθέωση του Ολυμπιακού πνεύματος στα προκριματικά των 5000 μ., με πρωταγωνίστριες την Αμερικανίδα Ντ’ Αγκοστίνο και τη Νίκι Χάμπλιν από τη Νέα Ζηλανδία. Όχι άδικα, αφού η Αντι Ντ’ Αγκοστίνο σταμάτησε τον αγώνα της, προκειμένου να βοηθήσει την πεσμένη αντίπαλο, ζαλισμένη στην πίστα, μετά την μεταξύ τους σύγκρουση.

«Σήκω πάνω. Πρέπει να τελειώσεις τον αγώνα» της είπε η Ντ’ Αγκοστίνο. Αλλά αμέσως μετά ήταν η σειρά της Χάμπλιν να επιστρέψει για να βοηθήσει την τραυματισμένη Αμερικανίδα, που πέρασε χωλαίνοντας τελευταία την γραμμή του τερματισμού.

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4912 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί
 ~*** ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ   και βοτανοθεραπείας στηζωή  μας :  
1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-  
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -

7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-   
8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-  
10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 
 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-   

12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  :  
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 

14 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-      
15 ~ ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-  

18 - ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
19 .- ~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html
 20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
21 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015  ΒΛΑΣΗΣ : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-  
23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
 γ΄ μέρος  
 24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
25 ~
ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .-

 26.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
  30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-        
 δ΄ Μέρος 
  31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-

32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
 34.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-    
35.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
!!! 36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-
38.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή 20  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/20-2015.html .- 
39.-   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
 40.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
41. ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
42.-   ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-         
43 .- ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-

44.-ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/12-2015.html .-
45.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-
46.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html

47.-  ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-47.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-
48.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
49.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .- 

50.- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html
51,- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                       
52 ~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016   
Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-  
53 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  23 Μαρτίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/23-2016.html .- 
54.-~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 30 Μαρτίου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-

55.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
56.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .- 
57 .- ΥΓΕΙΑ γιά  ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 12  Μαϊου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/12-2016.html .-                                   
 58.-  ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-   
59.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-            
60 .- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .-  
61.-   Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .-   
62.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου