Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου 2016

  Η Εφημνερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου  2016  :
~
 
 
 
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΗ προσευχή θα φέρη την διόρθωσιν, την ειρήνην, τον αγιασμόν. Διά της προσευχής θα έλθη η θεία χάρις να βοηθήση την ψυχήν, η οποία κινδυνεύει από τας αιτίας των παθών.
~ 5 Μαΐου
Μεγαλομαρτύρων Ειρήνης (1) (†β΄αι.), Γαϊανού, Γαΐου, Νεοφύτου. Οσίου Ευθυμίου, επισκόπου Μαδυτών, του θαυματουργού.
(1)Η αγία Ειρήνη, της οποίας το λαϊκό όνομα ήταν Πηνελόπη, γεννήθηκε στη πύλη Μαδεδλών της Περσίας και γονείς της ήταν ο έπαρχος Λικίνιος και η ευγενής Λικινία. Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε την γραμματική της εκπαίδευση κοντά σε έναν από τους πλέον σοφούς διδασκάλους της εποχής της, τον Απελλιανό, ο οποίος δίδαξε στη Πηνελόπη τη θύραθεν σοφία, ενώ την χριστιανική πίστη την διδάχθηκε από μια χριστιανή υπηρέτρια του πατέρα της. Όταν τελείωσε η κατήχηση βαπτίσθηκε χριστιανή και έλαβε το όνομα Ειρήνη. Όταν ο Λικίνιος έμαθε ότι η κόρη του έγινε χριστιανή διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου για να σκοτωθεί. Αλλά από θαύμα το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε εκείνον. Μεγάλη ήταν η σύγχυση των παραβρισκομένων, αλλά η αγία τους καθησύχασε και αφού προσευχήθηκε με θέρμη, ο πατέρας της αναστήθηκε. Αμέσως βαπτίσθηκαν όλοι χριστιανοί. Στη συνέχεια η αγία περιόδευσε σε αρκετά μέρη όπου, δίδαξε το λόγο του Θεού και έκανε πολλά θαύματα. Στο τέλος αποσύρθηκε σε ένα ερημικό μέρος έξω από την Έφεσο όπου έζησε με προσευχή και άσκηση.~
~ Απολυτίκιο Αγ. Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης - 5 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/9-l1ScQ5VyI .-


~
Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στην Ερατεινή Φωκίδος

Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο....
 
Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τῷ «Ἀδειν»)

Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τ....
 
Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους

Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας σ....
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 

Σήμερα 05/05/2016 εορτάζουν:

Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς, Άγιος Ευθύμιος ο Θαυματουργός Επίσκοπος Μαδύτου, Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός
~
Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com) Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com) Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
Βιογραφία
Η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη άθλησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ήταν θυγατέρα του Λικινίου, που ήταν βασιλιάς κάποιου μικρού βασιλείου, και της Λικινίας. Καταγόταν από την πόλη Μαγεδών και αρχικά ονομαζόταν Πηνελόπη. Όταν η Αγία έγινε έξι ετών, ο πατέρας της Λικίνιος την έκλεισε σε ένα πύργο και ανέθεσε την διαπαιδαγώγησή της σε κάποιον γέροντα, ονόματι Απελλιανό, ο οποίος και έγραψε τα υπομνήματα του μαρτυρίου αυτής.
Μια νύχτα η Ειρήνη είδε το εξής όραμα: μπήκε στον πύργο ένα περιστέρι κρατώντας με το ράμφος του κλαδί ελιάς, το οποίο και άφησε επάνω στο τραπέζι. Επίσης, μπήκε και ένας αετός μεταφέροντας στεφάνι από άνθη, το οποίο τοποθέτησε και αυτός επάνω στο τραπέζι. Έπειτα μπήκε από άλλο παράθυρο ένας κόρακας, ο οποίος έβαλε επάνω στο τραπέζι ένα φίδι. Το πρωί που ξύπνησε απορούσε και σκεπτόταν τι άραγε να σημαίνουν αυτά που είδε. Τα διηγήθηκε λοιπόν στον γέροντα Απελλιανό και εκείνος τα ερμήνευσε ως προάγγελμα των στεφάνων της δόξας και του μαρτυρικού τέλους αυτής μετά τη βάπτισή της.
Στο Χριστιανισμό ελκύσθηκε από κάποια κρυπτοχριστιανή νέα, η οποία, λόγω της τιμιότητας και των αρετών της, έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως από τους γονείς της Πηνελόπης και είχε τοποθετηθεί από αυτούς ως θεραπαίνιδα της θυγατέρας τους. Ένας ιερεύς, ονόματι Τιμόθεος, βάπτισε κρυφά τη νεαρή ηγεμονίδα και τη μετονόμασε Ειρήνη.
Το γεγονός δεν άργησε να πληροφορηθεί ο πατέρας της Λικίνιος, όταν μάλιστα η Αγία Ειρήνη συνέτριψε τα είδωλα της πατρικής της οικίας ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την πίστη της στον Χριστό. Για τον λόγο αυτό διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου, να τη σκοτώσει με κλοτσιές. Αλλά από θαύμα το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε αυτόν. Τότε επικράτησε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των εκεί παρεβρισκομένων ανθρώπων. Αλλά η Ειρήνη τους καθησύχασε με τα λόγια του Χριστού: «Παντα δυνατα τω πιστευοντι» (Μαρκ. θ΄ 23). Δηλαδή όλα είναι δυνατά σ’ εκείνον που πιστεύει. Και πράγματι, με θαυμαστή πίστη προσευχήθηκε και ο πατέρας της σηκώθηκε ζωντανός. Τότε, οικογενειακώς όλοι βαπτίστηκαν χριστιανοί. Στη συνέχεια έπαθε πολλά από τους Πέρσες και τους βασιλείς αυτών Σεδεκία και Σαπώριο Α'.
Έπειτα η Αγία Ειρήνη πήγε στην Καλλίπολη του Ελλησπόντου, όπου βασίλευε ο Νουμεριανός. Εκεί παρουσιάσθηκε σε αυτόν και ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό. Οι ειδωλολάτρες την έκλεισαν διαδοχικά σε τρία πυρακτωμένα χάλκινα βόδια. Το τρίτο όμως βόδι, τη στιγμή που βρισκόταν εντός του η Μεγαλομάρτυς, όλως παραδόξως κινήθηκε, ενώ ήταν άψυχο ανθρώπινο κατασκεύασμα. Στη συνέχεια αυτό σχίσθηκε και βγήκε από μέσα του η Αγία εντελώς αβλαβής από την κόλαση της πυράς. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσέλθουν στην πίστη του Χριστού χιλιάδες ψυχές. Στην πόλη Μεσημβρία της Θράκης η Αγία Ειρήνη θανατώθηκε, αλλά με τη δύναμη του Θεού αναστήθηκε και είλκυσε στην πίστη το διοικητή και ολόκληρο το λαό. Τέλος, η Αγία κατέφυγε μαζί με το δάσκαλό της Απελλιανό στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, όπου διέμεινε επιτελώντας πολλά θαύματα και τιμώμενη ως αληθινή ισαπόστολος. Εκεί ανέπτυξε μεγάλη δράση μέχρι την ημέρα της κοιμήσεως αυτής, το 315 μ.Χ.
Στο Συναξάρι της αναφέρεται ότι στην Έφεσο η Αγία βρήκε μία λάρνακα, στην οποία δεν είχε ως τότε ενταφιασθεί κανένας, μπήκε μέσα σε αυτήν και κοιμήθηκε με ειρήνη. Πριν δε από την κοίμησή της η Αγία Ειρήνη είχε δώσει εντολή να μην μετακινήσει κανένας την ταφόπετρα, με την οποία θα σκέπαζε τη λάρνακα ο δάσκαλός της Απελλιανός, προτού περάσουν τέσσερις ημέρες. Μετά όμως από δύο ημέρες επισκέφθηκαν τον τάφο ο Απελλιανός και οι άλλοι, οι οποίοι είδαν ότι η ταφόπετρα ήταν σηκωμένη και η λάρνακα κενή.
Κατά τα δυτικά Μαρτυρολόγια η Αγία Ειρήνη μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη, αφού ρίχθηκε στην πυρά ενώ κατά το Μηνολόγιον του αυτοκράτορα Βασιλείου Β', η Αγία Ειρήνη τελειώθηκε μαρτυρικά δι' αποκεφαλισμού.
Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς - Ρωσική κεντημένη εικόνα, 1598 - 1604 μ.Χ. Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς - Ρωσική κεντημένη εικόνα, 1598 - 1604 μ.Χ. Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Εἰρήνης τὸν ἄρχοντα, ἰχνηλατοῦσα σεμνή, εἰρήνης ἐπώνυμος, δι' ἐπιπνοίας Θεοῦ, ἐδείχθης πανεύφημε, σὺ γὰρ τοῦ πολέμου, τᾶς ἐνέδρας φυγοῦσα, ἤθλησας ὑπὲρ φύσιν, ὡς παρθένος φρονίμη, διὸ Μεγαλομάρτυς Εἰρήνη, εἰρήνην ἠμὶν αἴτησαι.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α'. Τοῦ λίθου σφραγισθέντος.
Ὁ Χριστὸς ἡ εἰρήνη σὲ Εἰρήνην ἐκάλεσε· σὺ γὰρ τὴν εἰρήνην βραβεύεις τοῖς τελοῦσι τὴν μνήμην σου, καὶ ὕμνοις καὶ ᾠδαῖς πνευματικαῖς, προστρέχουσι τῷ θείῳ σου ναῷ, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ πάντων, τῇ τρισηλίῳ παρισταμένη Θεότητι. Ἅπαντες οὖν χαρμονικῶς, τὴν μνήμην αὐτῆς τελέσωμεν, τὸν ἀντιδοξάσαντα αὐτήν, Χριστόν μεγαλύνοντες.
~
 *** ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ «οφείλω να ζητήσω τη συγγνώμη μου για την ανεπάρκεια της οργανωτικής επιτροπής»    
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ  ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΑΒΑΡΑ..!!!!
( ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ  Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ  Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ OTI  ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΛΟΓΟ  ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ …!!!! )  
Εδώ και 24 χρόνια στήριζα αυτό το έθιμο από 5 έως 7 συμμετοχές αλόγων για να τιμήσουμε τον πολιούχο του χωριού μας ‘’Άγιο Γεώργιο’’. Σταμάτησα να συμμετέχω στις ιπποδρομίες γιατί κάποιο ανθρώπινο χέρι έριξε «φόλα» στο τελευταίο άλογο, ‘’Τόμας Μάλορυ’’,  που είχα φέρει από τον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου, τα σχόλια δικά σας. Μετά από χρόνια εμπειρίας και πολλές απώλειες αλόγων που είχα εγώ και άλλοι ιδιοκτήτες στον αγωνιστικό χώρο, καθίσαμε και κουβεντιάσαμε τι πρέπει να κάνουμε για τις ιπποδρομίες και την αναβάθμισή τους, έτσι με μια κίνηση αλλαγή της φοράς του ιπποδρόμου λύσαμε 4 σημαντικά προβλήματα: 
1ον  ασφάλεια των θεατών
2ον ασφάλεια αλόγων
3ον ασφάλεια αναβατών
4ον παρκινγκ
Πράγμα για το οποίο ο καινούριος πρόεδρος και τα όργανά του, όπως αναφέρει, δεν θέλουν αυτό που λέμε εμείς ασφάλεια κάνοντας πάλι την αλλαγή του ιπποδρόμου, πράγμα το οποίο στις 2/05/2016 είδαμε άλογα να τρέχουν προς το χωρίο και κόσμο να κατευθύνεται προς τον ιππόδρομο, κόσμος μέσα στον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας που να καθίσει. Μια οργανωτική επιτροπή η οποία δεν γνώριζε τι πρέπει να κάνει ,σημειώνοντας ότι από τα 5 μέλη της επιτροπής, τα 3 δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον κυκλικό ιππόδρομο στο χωριό μας, από αυτά τα άτομα τι οργάνωση μπορούμε να περιμένουμε;
Περίμενα να τελειώσουν οι ιπποδρομίες για να γράψω κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο χωριό μας. Ο πρόεδρος Νίκος Νίκας, σαν τοπικός σύμβουλος εδώ και 8 μήνες, δεν με καλεί στα τοπικά συμβούλια και στα συμβούλια που έγιναν για τις ιπποδρομίες δεν με κάλεσε σε κανένα. Πήρε τις αποφάσεις του 2015 του τοπικού συμβουλίου και τις έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για να ζητήσει να γίνουν ιπποδρομίες στο χωριό μας. Στις αποφάσεις του 2015 ήμουν παρών, ενώ στα χαρτιά που έστειλε στον Δήμο ήμουν απών. Κάνει συμβούλια με τους συλλόγους του χωριού και στέλνει αποφάσεις σαν τοπικό συμβούλιο, είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά που συμβαίνουν στη μικρή αυτή κοινωνία του Δ.Δ. Πλατέος. Παρακαλώ πρέπει κάποιος να του εξηγήσει πως λειτουργεί ο Καλλικράτης γιατί δυστυχώς δεν έχει ιδέα. Δεν γνωρίζω τι αποφάσεις έχει πάρει στα συμβούλια από τότε έως τώρα και ζητώ από τους υπεύθυνους να ληφθούν επί του θέματος και δεν αναγνωρίζω καμία απόφαση που αναφέρει, σαν τοπικό συμβούλιο Πλάτεος , σαν αληθής.
Σαν τοπικός σύμβουλος θέλω να ευχαριστήσω τον  κόσμο που ακούγοντας το κάλεσμα του Δήμου Καλαμάτας και τη ΦΑΡΙΣ ήρθε να απολαύσει το θέαμα αλλά διαψεύθηκαν από την οργανωτική επιτροπή και  με αυτά που αντίκρισαν. Θέλω να ευχαριστήσω την Δημοτική Αστυνομία για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την αποφυγή ατυχήματος (αλόγου + θεατών) γιατί οι υπεύθυνοι ασφαλείας ήταν απών. Στη συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρόλο που βλέπει το πρόβλημα, είναι δίπλα στις ιπποδρομίες του χωριού μας και τις στηρίζει.
Κύριε  Δήμαρχε, αν σε όλα αυτά που αναφέρω φταίω εγώ να παραιτηθώ από τοπικός σύμβουλος για να κάνει τη δουλεία του ο πρόεδρος με τα μέλη του. Ήμουν 8 χρόνια πρόεδρος, κάθε χρόνο έκανα τις καλύτερες ιπποδρομίες με 23 έως 25 συμμετοχές αλόγων και την αποκορύφωση το 2014 με 3.500 χιλιάδες κόσμο. Σεβόμενος το έθιμο του χωριού μου  και τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί, οφείλω να ζητήσω τη συγγνώμη μου για την ανεπάρκεια της οργανωτικής επιτροπής.
     Ο Τοπικός Σύμβουλος     Γεώργιος Τζαβάρας                                                      
                                                          
 ***  Συναρπαστικές κούρσες και θέαμα στο Πλατύ    
Συναρπαστικές κούρσες και όμορφο θέαμα προσέφεραν οι ιππικοί αγώνες στο Πλατύ, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου τη Δευτέρα του Πάσχα, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Οι αγώνες έγιναν μετά την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου.

 
 
Τα δε αποτελέσματά τους έχουν ως εξής:
  Πρώτη κούρσα
1ος: Αθήρ Ντουμπάι, ιδιοκτησίας Γαρυφαλλιάς Ταχταμπά, με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά
2ος: Καπετάν Γρηγόρης, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Φάβα, με αναβάτη τον Νίκο Δημητρόπουλο
3η: Σπικ Μαριάνα, ιδιοκτησίας Δημήτρη Αργειτάκου, με αναβάτη τον Κώστα Πήλιουρα
 Δεύτερη κούρσα
1ος: Γιουσέιν Κολτ, ιδιοκτησίας Ευάγγελου Καπόγλη, με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά
2ος: Έκι, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Μανιάτη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Δικαίο
3ος: Μπριφ Ριτέρν, ιδιοκτησίας Βασίλη Νίκα, με αναβάτη τον ίδιο, δεν ήταν έγκυρη η συμμετοχή του
 Τρίτη κούρσα
1ος: Κε Σερά-Σερά, ιδιοκτησίας Φωτεινής Κουλέτση, με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά
2ος: Τσάρος, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά και Γιώργου Τσαγκάρη, με αναβάτη τον Γιώργο Τσαγκάρη
3ος: Ινσάιντ Τρακ, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Μανιάτη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Δικαίο
4ος: Τίμιος Γιάννης, ιδιοκτησίας Κώστα Λίβα και Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, με αναβάτη τον Νίκο Δημητρόπουλο
 Ντόπια άλογα
1ος: Μπέμπης, ιδιοκτησίας Νώντα Μπάκα, με αναβάτη τον Νίκο Πολιτόπουλο
2ος: Κίτσος, ιδιοκτησίας Νίκου Καλύβα, με αναβάτη τον Σωτήρη Καλύβα
 Τελική κούρσα
1ος: Αθήρ Ντουμπάι, ιδιοκτησίας Γαρυφαλλιάς Ταχταμπά, με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά
2ος: Γιουσέιν Κολτ, ιδιοκτησίας Ευάγγελου Καπόγλη, με αναβάτη τον Κώστα Ταχταμπά.
  Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε να φωτίζει το Αναστάσιμο φως τους κυβερνώντες, ώστε να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα που έχει. Επισήμανε ακόμη ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τους ιππικούς αγώνες, οι οποίοι προβάλλουν το Πλατύ και την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες αναβάθμισης του ιπποδρομίου Πλατέος, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER, βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

***  Εγκαίνια σήμερα της γραμμής Λονδίνο - Καλαμάτα 

 Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Λονδίνου και Καλαμάτας, που ανακοίνωσε η British Airways και εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα, προμηνύει θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό της Μεσσηνίας. Οι πτήσεις από το Χίθροου στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» έχουν προγραμματισθεί για δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Με αφορμή τη νέα αεροπορική σύνδεση, η εμπορική διευθύντρια της British Airways για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, Φρέντι Στίερ, σε ειδική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, επισήμανε ότι πρόκειται για τη νεότερη προσθήκη της αεροπορικής εταιρείας στο δίκτυό της στην Ελλάδα. Συμπλήρωσε δε, ότι η British πετάει πλέον σε 10 προορισμούς στη χώρα μας, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες κορυφαίες επιλογές διακοπών. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από την πλευρά του, είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της British Airways ως ψήφο για την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και της πολιτικής που ακολουθείται από την περιφερειακή αρχή. Mε αφορμή την απόφαση της British, o αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕS, Στέφανος Θεοδωρίδης, εκτίμησε, στην ίδια εκδήλωση, ότι η Costa Navarino θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους Βρετανούς ταξιδιώτες από το 2016 και για τα επόμενα χρόνια. Ο δε προγραμματισμός των πτήσεων αναδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνει η Βρετανία στην αυξημένη δυναμική της Μεσσηνίας, η οποία ενισχύθηκε και από τη διοργάνωση του συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Οργανισμών της Βρετανίας (ΑΒΤΑ) με 550 συμμετοχές, τον περασμένο Οκτώβριο, στην Costa Navarino.  Α.Π. - 

*** Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Πέμπτη 5/5/2016 προβλέπεται άστατος, κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε συγγνώμη   
Σε μια κίνηση που είναι η αλήθεια δεν έχουμε συνηθίσει προέβη ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ αναχωρούσε από το ναό της Υπαπαντής τη βραδιά της Ανάστασης.
Συγκεκριμένα, πριν μπει στο αυτοκίνητό του χαιρέτισε έναν έναν τους δημοσιογράφους και μας ζήτησε συγγνώμη που τέτοια μέρα μάς άφησε μακριά από τους δικούς μας.
Η παραπάνω κίνηση σίγουρα είναι ξεχωριστή από έναν άνθρωπο που κατέχει τέτοια θέση.
Από την άλλη, βέβαια, καθημερινά ζούμε περιπτώσεις, σε συνεντεύξεις Τύπου ή εκδηλώσεις, που ενώ μας έχουν καλέσει συγκεκριμένη ώρα, όταν βρισκόμαστε εκεί «καμαρώνουμε», λες και δεν έχουμε άλλα θέματα να πάμε.   Π.Μπ. 

*** ΤΩΡΑ! Οι Τούρκοι αποφάσισαν εισβολή...

~ "Τα αξιώματα είναι μέσα υπηρέτησης του λαού. Η καρδιά και το μυαλό πρέπει να εργάζονται για να υπηρετούν το έθνος ανεξάρτητα αν είσαι δήμαρχος, υπουργός, πρωθυπουργός ή πρόεδρος" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Με αφορμή την δήλωση του τούρκου ηγέτη, φούντωσαν οι φήμες που ήθελαν παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, ύστερα από διαμάχη των δυο ισχυρών αντρών, με αφορμή την εισβολή στην Συρία και τις απαιτήσεις στο Αιγαίο.
Μάλιστα, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΑΚΡ για σήμερα το πρωί, προμηνύοντας ραγδαίες εξελίξεις.
"Αγκάθι" μεταξύ των δύο αντρών φαίνεται πως είναι η επιθυμία του Ταγίπ Ερντογάν, για εισβολή στην Συρία, κάτι που ο Αχμέτ Νταβούτογλου θεωρεί μοιραίο λάθος, καθώς αυτομάτως θα τους απομακρύνει από την Ε.Ε.
Μέλος του κόμματος. δήλωσε ότι είναι πιθανή η αποχώρηση του τούρκου πρωθυπουργού, καθώς «ο Νταβούτογλου εμφανίζεται να έχει ένα αληθινό ενδιαφέρον για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Πιστεύει ότι αυτό συνάδει με τα συμφέροντα ασφαλείας της Τουρκίας. Δεν πιστεύουμε ότι ο Ερντογάν είναι το ίδιο ένθερμος για αυτό».
Ο Νταβούτογλου λοιπόν, είναι πολύ "μαλακός" για τις επιθυμίες του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί εισβολή στην Συρία "εδώ και τώρα".
Για την κατάσταση στην Συρία μίλησε χτες και η υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία άφησε να εννοηθεί πως η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή: "Kάναμε ότι ήταν δυνατόν για να λύσουμε τις διαφορές με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να βρούμε λύσεις και συμβιβασμούς. Αλλά δυστυχώς όλα εξαρτώνται από την τωρινή τουρκική ηγεσία. Φαίνεται ότι θέλουν να αναβιώσουν την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όλα τα στοιχεία της τωρινής τουρκικής πολιτικής αυτό δείχνουν. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία τελείωσε και όλοι γνωρίζουμε το πως".
Η τελική απόφαση του Ερντογάν, θα γίνει γνωστή κατά την διάρκεια της ημέρας και μετά την λήξη της συνεδρίασης, από την οποία θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, με ή χωρίς τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

*** ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ στο Αιγαίο! Ζητούν να μαζέψει η Ελλάδα όλα τα πλοία...

~ Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, ύστερα από δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων, ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αποσυρθεί από το Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την περασμένη βδομάδα υπήρξε συνάντηση του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα David Pearce, με τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, κατά την οποία ειπώθηκαν πολλά και... ανθελληνικά.
Ο Πρέσβης  Pearce λοιπόν, φέρεται να ζήτησε από τον Γ.Γ του ΥΠΕΞ, να αποσυρθούν από το Αιγαίο τα ελληνικά πλοία της νατοϊκής δύναμης, ώστε να ταξιδέψουν στην Ρωσία και να ακολουθήσουν άλλα "καθήκοντα" στην Μαύρη θάλασσα.
Το υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί σιγή ιχθύος μέχρι στιγμής και δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ζήτημα που έχει ανησυχήσει την κοινή γνώμη.
Βέβαια παρόμοια στάση διατηρούν και οι ΗΠΑ, καθώς ούτε επιβεβαίωσαν αλλά ούτε διέψευσαν το περιστατικό, προτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ανθρώπινη φαντασία να οργιάσει....

***  Αυτό είναι το ΤΡΙΓΩΝΟ του Αιγαίου που θα γίνει η αιτία πολέμου!

~  Άρχισε χτες η "πρόβα πολέμου" από τους Τούρκους στο Αιγαίο, με την δικαιολογίας άσκησης με πραγματικά πυρά.
Η γνωστή πλέον άσκηση "Sea Lion 2016", ξεκίνησε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο τρίγωνο των νησιών Χίος, Ψαρά και Οινούσες.
Παρότι η Ελλάδα από χτες τέθηκε σε επιφυλακή λόγω της άσκησης, δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις από τους Τούρκους, για πρώτη φορά, ύστερα από περίπου 10 μέρες.
Τόσο η τουρκική Ακτοφυλακή, όσο οι ναυτικές δυνάμεις και τα μαχητικά των Τούρκων, δεν ξεπέρασαν τα σύνορα μας, ωστόσο τα ελληνικά μαχητικά έχουν προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο, καθώς γεννά υποψίες το γεγονός ότι η άσκηση τοποθετείται στις περιοχές που καταπατούν συνεχώς οι γείτονες μας...
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 4η ΜΑΙΟΥ 2016
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :   1 (2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :   11 (3 CN-235 & 8 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :   13
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :    13
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      6
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    –
ΠΕΡΙΟΧΗ               : ΚΕΝΤΡΙΚΟ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

***  Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση: "Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με ανευθυνότητα"...

~  Με συνεχόμενες αναρτήσεις του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ρίχνει τα "πυρά" του στη κυβέρνηση, επ 'αφορμής στης διαπραγμάτευσης.
Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό: " Η οικονομία έχει εκτροχιαστεί, τα ταμεία του κράτους αδειάζουν, ενώ οι κυβερνώντες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με ανευθυνότητα", ενώ για την διαπραγμάτευση τόνισε: " Στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε μια δυσμενή συμφωνία. Τη χειρότερη δε θέλει να τη σκέφτεται κανείς. Ας φύγουν όσο είναι καιρός".

***  Αισιόδοξη η κυβέρνηση για τις "κόκκινες γραμμές"! "Δεν θα υπάρξει συμφωνία" αναφέρουν επίσημες πηγές...

~ Λίγες μέρες πριν από το πολυαναμενόμενο Eurogroup της 9ης Μαΐου, τα δύο στρατόπεδα ετοιμάζονται. Η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή σύσκεψη, είναι αισιόδοξη για την ικανοποίηση των "κόκκινων γραμμών" και μάλιστα, υπήρξε θετική αποτίμηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Παράλληλα, το θετικό κλίμα ενισχύεται ακόμα περισσότερό από τα στοιχεία της Eurostat.
Στην αντίποδα όχθη, πηγές από το δημοσιογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρουν ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι αδύνατη στο Eurogroup.
O πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, από τη μεριά του ζητάει να υπάρξει άμεσα συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα και να ολοκληρωθεί η ελληνική αξιολόγηση, και μάλιστα πριν τη Δευτέρα.
Την ίδια ώρα, έκθεση της Κομισιόν έρχεται να ρίξει φως στα πεπραγμένα των διαπραγματεύσεων του Χίλτον.  Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης, η έκθεση επισημαίνει ότι τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προέλθουν από περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, από τις αυξήσεις στο ΦΠΑ και από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  Συγκλονιστική πρόκριση της Ατλέτικο παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν
Πέρασε στον τελικό  Τρίτη 03/05/2016 ,.

~ Ενας από τους πλέον συγκλονιστικούς ημιτελικούς του Champions League
 ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης 2-1 , (1-0) .- ^
{2ος  αγώνας}-(Ο πρώτος αγώνα 1-0 υπερ της Ατλέτικο ) .-
~ Δύο χαμένα πέναλντι, λάθη από τον διαιτητή Τσακίρ αλλά και παλικαρίσια πρόκριση για τους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την άμυνά τους.
~* Τα γκόλ : Ο Αντουάν Γκριζμάν στο 54΄ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ για την ισπανική ομάδα, ενώ οι Αλόνσο (31΄) και Λεβαντόφσκι (74΄) ήταν οι σκόρερ της Μπάγερν.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέπε Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73΄ Κίνγκσλεϊ Κόμαν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46΄ Φερέιρα-Καράσκο), Κόκε (90΄ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82΄ Τόμας), Τόρες
Βίντεο~ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  Α΄ημίχρ  1-0 το γκόλ  03/05/2016 : https://youtu.be/3UXRMSjAVdo .- ~Μπάγερν-Ατλέτικο  Α΄ ημιχρ   η Μπάγερν χάνει πεν  03/05/2016 : https://youtu.be/MWuLuY1dVOI .-

~ ΜΠΑΓΕΡΝ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2-1    γκολ ισοφαρ   03/05/2016: https://youtu.be/_tb9BMCziAE .-
~Μπάγερν - Ατλέτικο 2-1  2ο γκολ  03/05/2016: https://youtu.be/YDb-saFUtTA .-
~Μπάγερν-Ατλέτικο 2-1   χαμένο πεν για Ατλέτικο 03/05/2016: https://youtu.be/PvyGkHmmkZg .-

Ατλέτικο - Ρεάλ Μαδρίτης ο τελικός του Champions League
*** ΡΕΑΛ Μανδρίτης - ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ  1-0  .- ^
 Τετάρτη 04/05/2016
Το  γκόλ :   20΄ ο Μπέϊλ .-
Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)Κίτρινες: Ντε Μπρούινε, Φερνάντο, Λούκας, Οταμέντι Σκόρερ: 20’ (αυτ.) Φερνάντο Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88’ Κόβασιτς), Κρόος, Ίσκο (67’ Χάμες), Μπέιλ, Χεσέ (55’ Λούκας Βάσκεθ), Ρονάλντο Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10’ λ.τρ. Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (61’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρούινε, Νάβας (70’ Ιεανάτσο), Αγκουέρο .-
Βίντεο :
~ ΡΕΑΛ Μ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΊΤΥ  Α΄ημίχρ, 1- 0 Μπέϊλ  04/05/2016: https://youtu.be/vo46T7vM8H8 .-

~** Οι ημιτελικοί (σκορ πρώτου αγώνα):
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (0-0)
Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (0-1)
Τελικός:
28 Μαϊου 2016 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης

*** Αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών στα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ :

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ  93-58 .- ^
Διαιτητές: Ψαριανός, Κορομηλάς και Καρακατσούνης
 Τα δεκάλεπτα: 21-14, 52-30, 70-48, 93-58
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Παπανικολάου 9 (1), Χάντερ 12, Παπαπέτρου 9, Στρόμπερι 10 (1), Πρίντεζης 7, Ουόρικ 10, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7 (1)
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Χέρστον, Μαυροκεφαλίδης 13, Μπράουν 3, Κατσίβελης, Μαυροειδής 15, Σάκοτα 3, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν 8 (2), Κάρτερ 2, Καλαμπόκης 7 (1), Μάικλ 1

 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΡΗΣ 85-79 .- ^  1ος  αγώνας
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 46-39, 67-57, 85-79ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου-Μητσόπουλος-ΜπήτηςΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Καλάθης 21 (3), Ουίλιαμς 18 (1), Χέινς 3 (1), Παππάς 12 (2), Φεντέιν 9 (1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 4, Χάντερ.ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ουάιτ 10 (1), Ουότερς 12 (2), Κοέν 10 (2), Μούρτος 2, ΜακΝιλ 22 (3), Ξανθόπουλος 7 (1), Πελεκάνος 9 (3), Τσούπκοβιτς 7 (1), Ζάρας, Σίμτσακ.


Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών στα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Α1 ΑΝΔΡΩΝ - ΠΛΕΙ ΟΦ 2015-16
HMITEΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
1οι ΑΓΩΝΕΣ (4/5/2016)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 93-58
Παναθηναϊκός-Άρης 85-79 2οι ΑΓΩΝΕΣ (6/5/2016)
Παρασκευή, 6 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 18:00 Παναθηναϊκός-Άρης (Novasports 2)
ΣΕΦ 20:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ (OTE Sport 4)
3οι ΑΓΩΝΕΣ (9-10/5/2016)
Δευτέρα, 9 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

Galis Hall 19:00 Άρης-Παναθηναϊκός (Novasports 2)
Τρίτη, 10 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 19:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (OTE Sport 4)
 4οι ΑΓΩΝΕΣ (11-12/5/2016) *(αν χρειαστεί)
Τετάρτη, 11 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

Galis Hall 19:00 Άρης-Παναθηναϊκός (Novasports 3)
Πέμπτη, 12 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 19:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (OTE Sport 4)
5οι ΑΓΩΝΕΣ (14/5/2016) * (αν χρειαστεί)
Σάββατο, 14 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 18:00 Παναθηναϊκός-Άρης (Novasports 3)
ΣΕΦ 20:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ (OTE Sport 4)

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-21-2016.html .-  
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-22-2016.html .-      
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξη Εκκλησίας  μας , 5ο μέρος , Παρασκευή 22  Απριλίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/5-22-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Απριλίου 2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-23-2016.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΙΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24  Απριλίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/23-24-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24 Απριλίου 2016 : Κυριακή των Βαΐων  !!:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-24-2016.html    .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τρίτη  26 Απριλίου 2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-26-2016.html  .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-27-2016.html .-                            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι M Πέμπτη 28 Απριλίου 2016   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο Ανάστασης Κυρίου μας 30 Απριλίου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-30-2016.html .-
~
~**  ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ 2016 : 
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-                                   
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html  .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις Τετάρτη  04 Μαϊου  2016  15ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/04-2016-15.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .-
  ~ ~Η Εφημνερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-05-2016.html .-  

~    
--------------------------------------
***~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,
11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.678 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.561  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου