Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016

 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  02   Ιανουαρίου   2016  :
~
 
 
 ~ 2 Ιανουαρίου
Προεόρτια των Φώτων. Σιλβέστρου πάπα Ρώμης (†335) και Κοσμά Α` αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του θαυματουργού (1075-1081). Ιερομάρτυρος Θεαγένους, επισκόπου Παρίου (†320).Μαρτύρων Βασιλείου του εξ Αγκύρας (1), Θεοπέμπτου, Θεοπίστου, Σεργίου. Νεομάρτυρος Γεωργίου του Ίβηρος, του εν Μυτιλήνη (†1770), Σεραφείμ οσίου εν Σαρώφ (†1833). Οσίων Θεοδότης (μητρός αγ. Αναργύρων), Μάρκου του κωφού και Νείλου.
Καταγόταν από την Άγκυρα της Μ. Ασίας και έδρασε στους χρόνους του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Για τη μεγάλη του δράση στο δημόσιο κήρυγμα συνελήφθη και παρουσιάστηκε στον ηγεμόνα Σατορνίλο όπου με θαυμαστή παρρησία ομολόγησε τον Χριστό. Για την ομολογία του αυτή μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια αλλά εξήλθε σώος. Οδηγήθηκε και πάλι δέσμιος στην Καισαρεία όπου καταδικάστηκε από τον άρχοντα σε θηριομαχία, κατά τη διάρκεια ειδωλολατρικής εορτής. Τον φόνευσε λέαινα και έτσι έλαβε τον στέφανο της άθλησης. Τα ιερά λείψανα του κηδεύτηκαν με την πρέπουσα τιμή σε επίσημο τόπο όπου και ανηγέρθη ναός στο όνομά του. ~
Σήμερα 02/01/2016 εορτάζουν:
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης, Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας , Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ
~
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΌταν είσαι σ΄ ένα κατασκότεινο δωμάτιο, μη χτυπάς το σκοτάδι για να το διώξεις. Δεν φεύγει έτσι. Άνοιξε το παράθυρο στο φως, δηλαδή δώσου στην αγάπη του Χριστού και τότε χωρίς κόπο φεύγει το σκοτάδι.
~
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
~Βιογραφία : Άγιος Βασίλειος μάρτυρας εξ Άγκυρας
Καταγόταν από την Άγκυρα της Μικράς Ασίας και έδρασε στους χρόνους του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη (360-363 μ.Χ.). Κατηγορήθηκε ότι πίστευε στον Χριστό και προσπαθούσε να παρασύρει στη χριστιανική πίστη ειδωλολάτρες. Βασανίστηκε από τον διοικητή της Αγκύρας Σατουρνίνο και τα βασανιστήρια επαναλήφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Από 'κει τον έστειλαν δέσμιο στην Καισαρεία, όπου τον καταδίκασαν σε θηριομαχία. Σε κάποια εθνική (ειδωλολατρική) γιορτή λοιπόν, έστησαν απέναντι του ένα κλουβί, από όπου εξόρμησε μια πεινασμένη λέαινα. Ο μάρτυρας δεν θηριομάχησε Σε στάση θερμής προσευχής κατασπαράχθηκε από το θηρίο. Οι συγγενείς του παρέλαβαν τα λίγα εναπομείναντα λείψανά του και τα έθαψαν με τιμές. Μετά από λίγο καιρό στην πόλη του μαρτυρίου του, κτίσθηκε εκκλησία στο άγιο όνομά του.
2/01 Απολυτίκιο Αγ. Σιλβέστρου - 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/iLR8yXNyFsw ,
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας ΡώμηςΆγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης - Βυζαντινό Εργαστήρι - Πάτρα (http://picasaweb.google.com/tbzergastiri3)***Βιογραφία
Με τη Δυτική Εκκλησία έχουμε κοινούς αρκετούς Αγίους, μέχρι το χωρισμό της από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Άγιος Σίλβεστρος, Πάπας Ρώμης.
Ο Άγιος Σίλβεστρος ήταν γιος του Ρουφίνου, γεννημένος στη Ρώμη και από μικρή ηλικία εισχωρεί στους κόλπους της Εκκλησίας. Σε ηλικία τριάντα χρόνων χειροτονείται από τον Πάπα Μαρκελίνο· γίνεται Πάπας το 314 μ.Χ. και διαδέχεται τον Άγιο Μελχιάδη ή Μιλτιάδη (βλέπε 10 Απριλίου).
Ενδιαφέρθηκε και πολέμησε πολύ την αίρεση του Αρείου και θέσπισε τους λειτουργικούς κανόνες για τον καθαγιασμό του μύρου του αγίου χρίσματος. Αλλά μεταξύ των καλύτερων έργων του Πάπα Σιλβέστρου, ξεχωρίζει το έργο της μέριμνας για τη βιοτική συντήρηση των φτωχότερων κληρικών και των μοναχών γυναικών, ώστε οι άνθρωποι αυτοί της πνευματικής διακονίας και προσευχής να μην αποσπώνται από το κυρίως έργο τους.
Ο Άγιος Σίλβεστρος έκανε επίσης πολλά θαύματα με αποτέλεσμα να πιστέψουν στο Χριστό πολλοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο Μέγας Κωνσταντίνος (βλέπε 21 Μαΐου) τον οποίο χειραγώγησε στην πίστη και εν συνεχεία τον βάπτισε. Με τη συμβουλή του Αγίου Σιλβέστρου, ο Μέγας Κωνσταντίνος ανήγειρε επτά ναούς, για να εορτάζονται οι εορτές του Σωτήρος Χριστού και των Αγίων Μαρτύρων. Απέδειξε ότι ο Ιησούς Χριστός και το έργο του είχαν προκηρυχθεί από το Νόμο της Παλαιάς Διαθήκης και έλαβε μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο. Πολέμησε δε ιδιαίτερα τους αιρετικούς Δονατιστές και μεγάλυνε την Εκκλησία με την διδασκαλία των θείων δογμάτων.
Ο Άγιος Σίλβεστρος πέθανε ειρηνικά σε βαθιά γεράματα, την 31η Δεκεμβρίου του 335 μ.Χ

***  Πρωτοχρονιάτικος… πολιτιστικός μποναμάς στην Καλαμάτα         
      
 Στη συνάντηση του Δημάρχου Π. Νίκα με τον Υπουργό Αρ. Μπαλτά
 Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ΔΗΠΕΘΕ, κτήριο Μεγάρου Χορού, Μέγαρο Εφεσίων οδεύουν προς λύση
  Ένα... τσουβάλι υποσχέσεις, από τις οποίες αρκετές μοιάζουν υλοποιήσιμες, πήρε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Νίκας έθεσε τα παρακάτω θέματα, με τα εξής αποτελέσματα:
1. Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Θα υποστηριχθεί από την κυβέρνηση οπωσδήποτε, είτε με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση πολύτιμη είναι η βοήθεια του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξανδρου Χαρίτση
2. ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: Θα μείνουν 6 ΔΗΠΕΘΕ στη χώρα (από 13 που είναι σήμερα), ένα εκ των οποίων θα είναι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας. Τα 6 ΔΗΠΕΘΕ θα μοιράζονται την επιχορήγηση και θα έχουν παρουσία σε όλη την Περιφέρεια όπου εδρεύουν. Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος
3. Προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού: Ο δήμαρχος παρέδωσε το σχέδιο και το υπουργείο Πολιτισμού θα απαντήσει
4. Αποπεράτωση του Μεγάρου Χορού: Το υπουργείο Πολιτισμού θα διαθέσει στο Δήμο Καλαμάτας εξειδικευμένο μηχανικό, ο οποίος θα μετάσχει σε επιτροπή για την πιστοποίηση ενδεχομένων ελλείψεων στο Μέγαρο Χορού, σύμφωνα με σχετική προχθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποπερατωθεί το έργο
5. Μέγαρο Εφεσίων: Προωθείται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Γαλλικού Δημοσίου και του Δήμου Καλαμάτας, για την παράδοση στο Δήμο του Μεγάρου Εφεσίων (πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου) προς ένταξη στο ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή του. Σκοπός είναι να στεγασθεί εκεί το Μουσείο της πόλης της Καλαμάτας και να εξασφαλισθεί χώρος για τη στέγαση του Γαλλικού Προξενείου.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
*** Μπλόκο στα μπλόκα των αγροτών επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση         
      
Να «μπλοκάρει» τις κινητοποιήσεις των αγροτών που προγραμματίζονται για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται η ψήφιση των νέων μέτρων για τη φορολογία και το ασφαλιστικό, επιχειρεί η κυβέρνηση με τροπολογία που αυξάνει τις ποινές φυλάκισης που προβλέπονται για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και πέρασε στα… ψιλά του Συμφώνου Συμβίωσης, το οποίο και ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.
Οι μεγαλύτερες ποινές, ωστόσο, δεν αναμένεται να πτοήσουν τον αγροτικό κόσμο, που ετοιμάζεται για μεγάλες κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου.
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται από το νέο άρθρο του Ποινικού Κώδικα, θα τιμωρείται και η παρεμπόδιση των συγκοινωνιών στις εθνικές οδούς με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η ίδια ποινή θα αφορά και στην παρεμπόδιση αμαξοστοιχιών, αεροπλάνων, λεωφορείων κ.ο.κ., από φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών που ίσχυε έως σήμερα. Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη διάταξη, αν η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.
«Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να μετέρχονται διάφορες μεθόδους, προσπαθώντας να ανακόψουν κάθε διαμαρτυρία του αγροτικού κόσμου», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «η κινητοποίηση που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα γίνει και θα είναι μεγάλη». Οι αγρότες δεν αναμένεται να πτοηθούν από την απειλή μεγαλύτερων ποινών φυλάκισης, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χρ. Σιδηρόπουλος, «αυτός που έχει χάσει τα πάντα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Και προσθέτει: «Τα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στον κλάδο μας, φορολογικό, ασφαλιστικό, αύξηση κόστους παραγωγής, κρίνονται καταστροφικά για την ελληνική παραγωγή, αλλά και επικίνδυνα για ολόκληρη τη χώρα. Η αντιαγροτική πολιτική που ακολουθείται από την Πολιτεία επιβάλλει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με τις κακές - ανύπαρκτες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής, νιτρορύπανσης, προγράμματα βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας, ΕΦΚ πετρελαίου, μας οδηγούν για ακόμη μία φορά στους δρόμους».
  Το άρθρο 292 του Ποινικού
Κώδικα και η τροπολογία
Το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει: «Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως σιδηρόδρομου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου που προορίζονται για κοινή χρήση, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».
Επίσης, συμπληρώνει ότι «αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μηνών».
Πλέον, με το άρθρο 27 του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα τροποποιείται ως εξής:
«1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητόδρομου, σιδηρόδρομου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος.
2. Αν η πράξη της παρ. 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία έτη».
Στο άρθρο 298 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται εδάφιο β’ ως εξής: «Το δικαστήριο, όσον αφορά στα πλημμελήματα του άρθρου 292 ή την πράξη του άρθρου 431, δύναται να απαλλάξει το δράστη από την ποινή, εφόσον η παρεμπόδιση είχε ασήμαντη διάρκεια ή ο δράστης τέλεσε την πράξη για την προάσπιση ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος».

***  Περισσεύει η ανοχή του Δήμου Καλαμάτας προς την ανάδοχο εταιρεία του Μεγάρου Χορού

Τα… παραθυράκια για να παρατείνουν την ανοχή τους προς την ανάδοχο κοινοπραξία του Μεγάρου Χορού, η οποία δεν έχει ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί ελαττώματα στο έργο, φαίνεται ότι βρήκαν, τελικά, η Δημοτική Αρχή και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Έτσι, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας έγινε αποδεκτή η ένσταση του αναδόχου κατά της απόφασης να κηρυχθεί έκπτωτος για το Μέγαρο Χορού, με μία σειρά από προϋποθέσεις, τις οποίες ρητώς αποδέχθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος του αναδόχου. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι: α) Άμεση πρόσκληση εξουσιοδοτημένου Φορέα από το Δήμο Καλαμάτας για την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων δοκιμών κατά τα προβλεπόμενα πρότυπα β) Άμεση αποκατάσταση εντός προθεσμίας 30 ημερών της λειτουργίας της πυροκουρτίνας σε περίπτωση πυρκαγιάς και εξασφάλιση της απαιτούμενης εφεδρείας στο μηχανισμό της λειτουργίας της γ) Ορισμός τριμελούς επιτροπής για αποτίμηση του κόστους για αποκατάσταση των παρατηρήσεων των σημείων 1, 3, 5, 8, 9, 13, 14 της εισήγησης να γίνει ανάλογη μείωση του εργολαβικού ανταλλάγματος δ) Απόσυρση της αίτησης θεραπείας του αναδόχου στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ότι το φυσικό αντικείμενο έχει ολοκληρωθεί, πιστοποιηθεί και πληρωθεί σε ποσοστό 99% περίπου. Πρόκειται για έργο που στοίχισε 13,5 εκατ. ευρώ περίπου και τονίζεται ότι με τη μη απόδοση μέρους των χρημάτων και με την εγγυητική επιστολή (540.000 ευρώ) διασφαλίζονται τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου. Πάντως, η κοινοπραξία θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί έκπτωτη από το καλοκαίρι, λόγω συγκεκριμένων «παραλείψεων» και «ελαττωμάτων» στα τεχνικά της σκηνής του Μεγάρου. Συγκεκριμένα, στις αρχές Αυγούστου ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τεχνικού Συμβουλίου Έργων της Περιφέρειας για την κήρυξη της αναδόχου, «ΜΕΛΚΑ Ενεργειακή ΑΛΦΑ ΑΕ ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ», ως έκπτωτης, για τα προβλήματα στα τεχνικά της σκηνής. Τελικά, με εισήγηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα αποφασίστηκε να αναβληθεί για τρεις μήνες η λήψη απόφασης για την έκπτωση του εργολάβου. Κι ενώ δόθηκε στην ανάδοχο χρόνος και με το παραπάνω για τη διόρθωση των «ελαττωμάτων» και την πιστοποίηση που χρειάζεται να γίνει, η Τεχνική Υπηρεσία, στην προχθεσινή εισήγησή της, προτείνει: είτε να κριθεί οριστικά έκπτωτος ο εργολάβος, σχολιάζοντας όμως ότι αυτό σημαίνει αδυναμία «κλεισίματος» του έργου, είτε να δοθεί και άλλος χρόνος για τη διόρθωση των «ελαττωμάτων», είτε να κληθεί άμεσα εξουσιοδοτημένος φορέας που θα κάνει τις δοκιμές και θα εκδώσει το αναγκαίο πιστοποιητικό. Α.Π. 

***  Παρατείνεται για τελευταία φορά σε Ελαιοχώρι και Μικρομάνη η κτηματογράφηση

Παρατείνεται – για τελευταία φορά - η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως τις 17 Φεβρουαρίου 2016, μεταξύ άλλων όσον αφορά εκείνους που έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Τοπικών Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου και Μικρομάνης του Δήμου Καλαμάτας, έπειτα από απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 663/6/22 – 12 - 2015). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Η διεύθυνση του αρμόδιου γραφείου είναι: Δυτικό Εμπορικό Κέντρο (Αγία Τριάδα) - Καταστήματα 10 και 11, 24100 - Καλαμάτα, τηλ. 27210 62766. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 08.30-16.30 και κάθε Τετάρτη 08.00-20.00. Πληροφορίες: www.ktimatologio.gr & 210 6505600. -

***  Ανταλλαγή του κτηρίου Αλειφέρη με αντίστοιχο στην Κηφισιά από το ΤΑΙΔΕΠ θέλει ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Το διατηρητέο (και ετοιμόρροπο) κτήριο Αλειφέρη, στη συμβολή του πεζόδρομου της Αριστομένους με την οδό Κολοκοτρώνη, επιδιώκει να πάρει ο Δήμος Καλαμάτας. Το κτήριο έχει περάσει στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προσπαθεί να το εκποιήσει, χωρίς όμως να έχει βρει ακόμη ανταπόκριση από επενδυτές. Η πρόταση του Δήμου προς το ΤΑΙΠΕΔ είναι να γίνει ανταλλαγή του συγκεκριμένου κτιρίου με άλλο κτήριο που βρίσκεται στην Κηφισιά. Προφανώς πρόκειται για το κτήριο του κληροδοτήματος Χανδρινού, το οποίο ο Δήμος προτείνει να δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πάρει το κτήριο Αλειφέρη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, σημειώνοντας πάντως ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εργασίας και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, προφανώς με σκοπό να παρέμβει για την ευόδωσή του. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας υπόθεση για το Δήμο Καλαμάτας η απόκτηση του συγκεκριμένου διατηρητέου κτηρίου, ενώ πρόσθεσε ότι στο σχεδιασμό είναι η κατεδάφιση των ισόγειων καταστημάτων που εφάπτονται με το κτήριο Αλειφέρη, ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή πλατεία στο κέντρο της πόλης, η οποία θα δημιουργεί και οπτική επαφή του πεζόδρομου της Αριστομένους με το κτήριο της παλιάς Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Σφακτηρίας, το οποίο επίσης διεκδικεί ο Δήμος, από την ιδιοκτήτρια Alpha Bank, με σκοπό τη λειτουργία στο ισόγειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. - 

***  Ακραία φραστική επίθεση κατά εκπροσώπου φορέα της πόλης από τον επικεφαλή της «Ελληνικής Δράσης»         
       
Εκτροχιάστηκε ο Γιώργος Δημητρούλιας 
 Μετά τους πρόσφυγες, μετά τους τσιγγάνους, ο Γιώργος Δημητρούλιας, επικεφαλής της ακροδεξιάς δημοτικής παράταξης «Ελληνική Δράση», τα έβαλε και με την εκπρόσωπο του φορέα που υλοποιεί το πρόγραμμα της συνοικιακής κομποστοποίησης, Μυρτώ Φοίφα, για την οποία μίλησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με υβριστικό τρόπο.
Ο χαρακτηρισμός προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρίας Οικονομάκου, του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και των δημοτικών παρατάξεων της μείζονος μειοψηφίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Κατά τη συζήτηση του απολογισμού του 2014, ο Γιώργος Δημητρούλιας αναφέρθηκε στην προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Re-Think, για την υλοποίηση της συνοικιακής κομποστοποίησης, καθώς επανειλημμένως έχει ταχθεί κατά της συνεργασίας του Δήμου με το συγκεκριμένο φορέα. Επιπλέον, κατήγγειλε το φορέα και τη Μυρτώ Φοίφα, επειδή δεν τον προσκάλεσαν, όπως είπε ότι προσκάλεσαν άλλους δημοτικούς συμβούλους, σε εκδήλωση σχετικά με τη συνοικιακή κομποστοποίηση και αμέσως μετά μίλησε με υβριστικό τρόπο, με αφορμή τη διοργάνωση από την ίδια θεατρικής εκδήλωσης  βασισμένη σε έργο του Μαζόχ.
Η πρόεδρος του Σώματος, Μαρία Οικονομάκου, κάλεσε τον Γιώργο Δημητρούλια να ανακαλέσει το χαρακτηρισμό, ενώ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο προσωπικές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς. Επίσης, υπερασπίστηκε τη συνεργασία του Δήμου με το φορέα, τονίζοντας ότι ο Δήμος και η πόλη βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή.
Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας ο Σταμάτης Μπεχράκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Γιώργου Δημητρούλια και τόνισε ότι ο χαρακτηρισμός επιστρέφεται στον ίδιο, κάτι που υιοθέτησε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος.

***   «Επιβεβλημένη η νέα χάραξη στο Καλαμάτα – Ριζόμυλος»         
      
Στο ίδιο μήκος κύματος Περιφέρεια και Δήμος Καλαμάτας 
  Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται εσχάτως για το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, προέβη στην εξής δήλωση:
«Επαναδιατυπώνουμε την πάγια άποψή μας ότι το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνης, όπως επίσης το τμήμα Πύλος – Μεθώνη, αποτελούν αναπτυξιακούς άξονες που ανοίγουν νέους ορίζοντες στη Μεσσηνία και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Ιδιαίτερα δε το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αποτελεί κρίσιμο άξονα που προσφέρει νέες προοπτικές σύνδεσης της Καλαμάτας με την ενδοχώρα της Μεσσηνίας. Επιμένουμε στην άποψή μας ότι για το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος θα πρέπει να υπάρξει νέα χάραξη, ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου άξονα, που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και άνεσης.
Το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να προσανατολιστεί σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε επιτέλους να αποκτήσει η Μεσσηνία το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο που απαιτείται».
Η άποψη που διατύπωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με την πρόσφατη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, επί του ίδιου θέματος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας είχε επισημάνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας «διαφωνεί απολύτως με την εκδοχή βελτίωσης του υπάρχοντος δικτύου, διότι απλούστατα βελτίωση δεν μπορεί να υπάρξει και το καταλαβαίνει καθένας που διέρχεται από την οδό αυτή, όπως είναι σήμερα. Βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου σημαίνει να κληρονομήσει ο βελτιωμένος τα προβλήματα του τωρινού.
Η μοναδική λύση είναι η νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου, συνδεδεμένου τεχνικο-οικονομικά με βιώσιμο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, ενός δρόμου που θα εξυπηρετεί μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, όπως είναι η δυτική πλευρά της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει σταθερά στη συγκεκριμένη άποψη, διότι εξυπηρετεί και την προοπτική ολόκληρης της Μεσσηνίας. Τώρα υπάρχει η μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου με νέα χάραξη, λόγω της μελετητικής του ωριμότητας. Η άποψη για νέες μελέτες βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου μάλλον οδηγεί το έργο στις ελληνικές καλένδες.
Ο δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσουν να παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους για νέα χάραξη και κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, από την Καλαμάτα και τουλάχιστον μέχρι το Ριζόμυλο».    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~***


***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός... basket ~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.insta
ΑΠΟ   ΤΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ΜΑΣ  ΒΙΝΤΕΟ :  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ ...
~ Α Ο ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου-ΠΑΟΚ  69-65   28/12/2015 : https://youtu.be/OP6kUknvoR4 .-
~ΚΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ    91-89  ΤΟΠ 16 29/12/2015 1η  αγων. :
 https://youtu.be/_Kq_Ns-jfhc .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 74-62  ΤΟP  16    αγων  29/12/2016: https://youtu.be/1EnZN9u5RnA .-
~ ΜΑΛΑΓΑ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ   70-62   ΤΟΠ 16 1η  αγων   29/12/2015: https://youtu.be/1cc0pOah2ws .-
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 82-75  30/12/2015    αγων   ΤΟΠ 16 : https://youtu.be/iiJjH9JRa00 .-
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΟ  82-75  ΤΟΠ 16  ευρωμπάσκετ  30/12/2015 : https://youtu.be/kjFQZDfosyQ  .- 
ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ- ΠΑΟ  82-75  30/12/2015  ΤΟΠ 16     αγων.: https://youtu.be/P48GD9FDnWs .-
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   82-75    αγων, 30/12/2015 : https://youtu.be/EO507oYDfUI .-

***   Αναλυτικά  το πρόγραμμα  στο ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκας :
Σάββατο 2 Ιανουαρίου  2016
====================
  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός
    ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια
   Ηρακλής-Καλλονή
 
Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016

====================
  Πλατανιάς-ΑΕΚ
   Ξάνθη-ΠΑΟΚ
  Λεβαδειακός-Ατρόμητος
    Πανιώνιος-Ολυμπιακός
 
Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  2016
====================
 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

***   Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (2-3/1/2016) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 Ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ και τζάμπολ σε Ζηρίνειο, Αλεξάνδρειο, Καβάλα, Τρίκαλα
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
 
  Άρης-Ρέθυμνο
  ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κολοσσός Ρόδου
    Καβάλα-Αρκαδικός
   Τρίκαλα-Λαύριο

Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016
 
  Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών
    Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ
    ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

***   H Football League ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα της 14ης και της 15ης αγωνιστικής.
14η αγωνιστική
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου  2016
Κισσαμικός – Καλλιθέα
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
Αγροτικός Αστέρας – Πανελευσινιακός
ΑΟ Χανιά – Αχαρναϊκός
Ζάκυνθος – Λαμία
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή
ΑΟ Τρίκαλα – Παναιγιάλειος
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016
Απόλλων Σμύρνης – Κέρκυρα
15η αγωνιστική
Σάββατο 16 Ιανουαρίου  2016
Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Σμύρνης
Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Πανελευσινιακός – Αχαρναϊκός
Καλλιθέα – Αγροτικός Αστέρας
Λαμία – Χανιά
Παναχαϊκή – Κισσαμικός
ΑΕΛ – Ζάκυνθος
Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου
Παναιγιάλειος – Πανσερραϊκός
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου  2016
Εργοτέλης – Τρίκαλα

***  Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος  :
13η αγ. 10/01/2016, 15:00
  Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Ν. Μανωλάδας
 Παναρκαδικός-Κανάρης Νενήτων
 Καλαμάτα-Βύζας Μεγάρων
 Λεβάντε-Αιολικός
 Λουτράκι-Παμβουπρασιακός
 Χαλκίδα-Ερμιονίδα
 Σπάρτη-Παναργειακός

***  Πρωταθλήματα  ποδοσφαίρου  ΕΠΣΜεσσηνίας Β΄ ΄γύρος ,:
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 η αγωνιστική  Σ/Κ  09  και  10/01/2016 :
 Πάμισος Μ.-Σπερχογεία –
Δώριο-Μεσσηνιακός –
Πύλος-Μιλτιάδης –
Απόλλων Κ.-Εθνικός Μ. –
Αρφαρά-Ολυμπιακός Κ. –
Τ. Άγρας-Θουρία –
Κυπαρισσία-Διαβολίτσι –
ΑΟ Φαραί-Ανδρούσα –

*** Α1   ΕΠΣΜεσσηνίας 14η  αγωνιστική Σ/Κ  09και109/01/2016 :
14η  αγων.  αγωνιστική
 Ομόνοια-Χώρα –
Κεραυνός Κ.-Ασπρόχωμα –
Εράνη Φ.-Ηρακλής Κ. –
Αναγέννηση Π.-Κορώνη –
Μεθώνη-ΑΕ Αβίας –
Αίαντας Κ.-Χανδριναϊκός –
Πεταλίδι-Νέος Άρις –

*** Β΄ Τοπικό στο  ποδόσφαιρο 10ς   και  2ος  όμιλος  :
12η  αγωνιστή αγωνιστική
 ΑΕ Γαργαλιάνων- Πλατύ –
  Άμφεια- Ηρακλής Κυπ. –
  ΑΕ Αιθαίας- Θύελλα Μερ. –
  Αστέρας Μ.- ΑΟ Πατίστα –
 Καλό Νερό- ΑΟ Φυτειάς –
  Πανιώνιος- Κοπανάκι – 
 2ος   όμιλος 12η  αγωνιστική  :
 ΑΟ Στενωσιάς- Βλαχόπουλο –
Δόξα Κ.- Ακαδ. Παμίσου –
Παναθηναϊκός Κ.- Ατρόμητος Κ. –
Θύελλα Χαρ.- ΑΕΚ Κ. –
Ανάληψη- ΑΕ Μάνης –
Καλλιθέα -Πράσινα Π. –

***  Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας
 10η  αγωνιστική  03/01/2016 :
ΑΟ Λεΐκων – Αστ. Βαλύρας
ΠΑΟΚ – ΑΟ Βέργας
Πανευαϊκός – Ίκαρος Κ.
Ερμής Κ. – Θύελλα Π
 2ος  όμιλος  10η αγων. 03/01/2016 :
 ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Χατζή
Θησέας Κ. – ΑΣ Φυτειάς
Δαναός – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Νέδουσα – Άρις Κ.
~
 11η  αγωνιστική   09και10/01/2016 :
ΠΑΟΚ – ΑΟ Λεΐκων
Αστ. Βαλύρας – Πανευαϊκός
ΑΟ Βέργας – Ερμής Κ.
Ίκαρος Κ. – Θύελλα Π.
11η  αγωνιστική  2ος  όμιλος 09 και10/01/2016  :
  Θησέας Κ. – ΑΕ Λογγάς
ΑΟ Χατζή – Δαναός
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Νέδουσα
Νέστωρ Πύλου – Άρις Κ.

***

~    ΑΠΟ  ΤΙΣ    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :   
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .- 
          
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-
~                                                                                                                                                   

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 


*** 
    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    

*** 
   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2715 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9892  βίντεο   .- 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου