Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις 15-01-2016 μέρος 4ο

~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο :
   ~  Φωτογραφίες από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
 

~
***  Καρυά Αργολίδας: Weekend στο τηλεοπτικό… Κολοκοτρωνίτσι!

Μπορεί κάποιοι μόνο και μόνο που βλέπετε την εικόνα του χωριού το μυαλό σας να πηγαίνει στην τηλεοπτική σειρά «Το καφέ της Χαράς», αφού εκεί πραγματοποιήθηκαν πολλά από τα εξωτερικά γυρίσματα, οι περισσότεροι όμως γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αργολίδας, γνωστό και ως «Η Αράχωβα της Αργολίδας».
Καρυά
Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αρχιτεκτονική του. Σπίτια χτισμένα παραδοσιακά, με σκεπές από κεραμίδια, χαγάτια και περιποιημένες αυλές.
Η ευρύτερη περιοχή είναι κατάφυτη, μέσα στα έλατα και τα τρεχούμενα νερά, και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την πεζοπορία στη φύση.
Καρυά
Έχει ενδιαφέρον: Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η πλατεία, με πολλά καταστήματα και ταβέρνες. Εκεί κοντά είναι και η μητρόπολη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.
Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν παλιά οι κάτοικοι της περιοχής.
Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Καρυάς και το «Μπρακατσάκι», η πηγή με το τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό.
Καρυά
Τι να δοκιμάσουμε: Η περιοχή φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, αλλά από τον παραδοσιακό φούρνο αξίζει να δοκιμάσετε το φρεσκοψημένο ψωμί, τις τραχανόπιτες και τα τυροπιτάρια. Στις ταβέρνες του χωριού σας συνιστούμε να ζητήσετε τις γνωστές γκόγκες.  Φωτογραφίες: www.argolikeseidhseis.gr .-

***  Μεγάλα Βραγγιανά: Ένα στολίδι στις πλαγιές των Αγράφων
~  Σε ύψος 1060 μέτρων, στις πλαγιές των Αγράφων, βρίσκεται το χωριό Μεγάλα Βραγγιανά. Είναι χτισμένο μέσα στο πράσινο και το φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική του, το κατατάσσουν σε ένα από πιο γραφικά ελληνικά χωριά.
Αν κάνετε μια βόλτα στα δρομάκια του χωριού με τους μόλις 60 μόνιμους κατοίκους, θα απολαύσετε μια διαδρομή ανάμεσα σε περιβόλια, κήπους και φυσικά τα παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμοσκεπές.
 Έχουν ενδιαφέρον: Ένα από τα ομορφότερα σημεία, όπου η παραδοσιακή αρχιτεκτονική «δένει» άψογα με τη φύση, είναι στη γέφυρα στο Δένδρο. Στην πήγή με το όνομα «Φοντάνα» ξεκουράζονταν οι μεγάλοι δάσκαλοι του γένους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ναοί της περιοχής: Η Αγία Παρασκευή που χτίστηκε το 1647, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και ο Άγιος Δημήτριος
Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε μοναδικά λικέρ, όπως αυτό με τα κράνα ή το ρόδι, παραδοσιακές πίτες, φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο και τυριά.
Βραγγιανά Βραγγιανά 3 Βραγγιανά
Πηγή φωτο: http://ellinomouseionagrafon.blogspot.gr  .-

***  Καλοκαιρινή βόλτα στα καλντερίμια της Βυζίτσας
-  Όσες φορές να γράψει κανείς για τον Πήλιο, καμία δεν θα καταφέρει να αποτυπώσει τόσο την φυσικά ομορφιά όσο και όσα θα έχει την δυνατότητα να δει και να ζήσει εκεί, κάθε εποχή του χρόνου.
Μια καλοκαιρινή βόλτα στην Βυζίτσα πάντως, σίγουρα θα σας κάνει να τη δείτε με…άλλο μάτι και να εκτιμήσετε και όσα έχει να σας προσφέρει ο τόπος αυτή την εποχή.
Νωρίς το απόγευμα μπορείτε να περπατήσετε στα καλντερίμια της και να θαυμάσετε τα υπέροχα και τόσο φροντισμένα αρχοντικά με τις αυλές που είναι γεμάτες από πολύχρωμες ορτανσίες.
Στην μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια αξίζει να κάνετε μια στάση είτε για να γευματίσετε, είτε για να πιείτε ένα δροσερό αναψυκτικό.
Ο γυναικείος συνεταιρισμός σας περιμένει για να πάρετε στις βαλίτσες μερικές από τις γεύσεις του Πηλίου, όπως γλυκά του κουταλιού (με το μηλαράκι να έχει πάντα τα πρωτεία στις προτιμήσεις) αλλά και σπιτικές μαρμελάδες με φρούτα εποχής! Αξίζει να πάρετε μαζί σας και μέλι.
Πηγή φωτο: www.discoverpelio.com  .-

***  Στούπα: Δυνατές δόσεις φύσης και παράδοσης στη Μεσσηνιακή Μάνη
Η Στούπα, στη Μεσσηνιακή Μάνη, είναι από τα μέρη που θα γεμίσουν το μυαλό σου με όμορφες εικόνες.
Γραφικά σπίτια, πλούσια βλάστηση, γαλαζοπράσινες παραλίες και χαμογελαστοί άνθρωποι είναι αυτά που θα δεις γενικά στην Μεσσηνιακή Μάνη αλλά και ειδικότερα στη Στούπα.
Στούπα
Έχει ενδιαφέρον: Το καλοκαίρι για να απολαύσουν τα μπάνια τους και το χειμώνα για να γεμίσουν με ενέργεια και να ηρεμίσουν, οι επισκέπτες βρίσκονται στις περίφημες παραλίες της περιοχής. Ειδικά εκείνοι που γνωρίζουν και την ιστορία, σίγουρα θα πάνε και στο γραφικό ακρογιάλι της Καλογριάς για να δουν που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς. Εκεί γνωρίστηκαν και από αυτόν εμπνεύστηκε για να γράψει το διάσημο αριστούργημά του.
Στην περιοχή υπάρχουν πολλές σπηλιές, ποτάμια και φυσικά ο λόφος του Κάστρου.
Στούπα
Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εξαιρετικά κρεατικά και λουκάνικα αρωματισμένα με βότανα, ελαιόλαδο, μέλι, θαλασσινό αλάτι, δίπλες και τα διάσημα λαλάγγια.   Φωτογραφίες: www.stoupa-greece.com  .-

***  Αίγινα: Ένα νησί γεμάτο ομορφιές
Η Αίγινα είναι από τα «παρεξηγημένα» νησιά, καθώς είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και πολλοί- πολύ κακώς- θεωρούν ότι υστερεί σε ομορφιά από τα υπόλοιπα νησιά!
Ο οικισμός του γραφικού προαστίου του Πειραιά, βρίσκεται γύρω από το γραφικό λιμάνι και μια βόλτα στα στενά δρομάκια του θα σας αποζημιώσει. Εκεί θα βρείτε από ζεστά αρτοποιήματα στους παραδοσιακούς φούρνους μέχρι όμορφα αναμνηστικά δώρα από το νησί.
Αξίζει να επισκεφθείτε τον Ναό της Αφαίας, την Παλαιοχώρα, τον ναό του Ελλανίου Διός αλλά και να δείτε τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Τους καλοκαιρινούς μήνες οι παραλίες του Μαραθώνα, της Αγίας Μαρίνας αλλά και η Πέρδικα αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών. Μάλιστα από τον την Πέρδικα μπορείτε να πάρετε το καΐκι και να περάσετε απέναντι, στο νησί Μονή.
Δεν χρειάζεται νομίζω να σας θυμίσουμε πως πρέπει να αγοράσετε τα διάσημα φιστίκια της, πριν μπείτε στο πλοίο της επιστροφής.
Δείτε τις φωτογραφίες:
 Αίγινα Αίγινα Αίγινα Αίγινα                                        
Πηγή φωτο: Wikipedia

*** Μορφοβούνι: Μια δυνατή γεύση παράδοσης στην ορεινή Καρδίτσα
Ακόμα κι αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα, αξίζει, πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας, να οργανώσετε μια εκδρομή στα ορεινά χωριά της Καρδίτσας. Σήμερα κάνουμε μια στάση στο γραφικό Μορφοβούνι.
Είναι χτισμένο σε 800 μέτρα ύψος περίπου και απέχει 22 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα.
Έχει όλα τα στοιχεία ενός παραδοσιακού χωριού της περιοχής, με περιποιημένα σπίτια, πλούσια βλάστηση και φυσικά φιλόξενους κατοίκους που θα σας υποδεχθούν σαν να ήσασταν συγγενείς τους.
 Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό, όσο το επιτρέπει ο καιρός, αξίζει να καθίσετε στην πλατεία με τα πλατάνια και να απολαύσετε τον καφέ σας, τα γλυκά του κουταλιού και φυσικά τους μεζέδες από ντόπια κρέατα.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου οι προσκυνητές μένουν εντυπωσιασμένοι από τις τοιχογραφίες.
Στο Μουσείο Πλαστήρα θα δείτε σπάνιο αρχειακό υλικό από τη ζωή και το έργο του «Μαύρου Καβαλάρη».
Ένα εξαιρετικό μνημείο της περιοχής, θεωρείται το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας με τα λιθανάγλυφα.
Στην περιοχή έχει και πολλές ανεξερεύνητες σπηλιές, για τους λάτρεις της περιπέτειας.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, πως η βόλτα στη Λίμνη Πλαστήρα είναι κάτι που επιβάλλεται, για να θαυμάσετε το μοναδικό φυσικό τοπίο και να ξεχάσετε κάθε θόρυβο της πόλης απολαμβάνοντας μοναδικά τοπία.
 Τι να δοκιμάσουμε: Στις ταβέρνες της περιοχής επιβάλλεται να δοκιμάσετε το αγριογούρουνο, το αρνάκι κλέφτικο, κόκκορα κρασάτο και φυσικά κοκορέτσι.
Μαζί σας μπορείτε να πάρετε το παραδοσιακό γλυκό που λέγεται ρετσέλι, κρασί και τσίπουρο, μαρμελάδες και εξαιρετικά ξυλόγλυπτα.
 Δείτε τις φωτογραφίες:
Μορφοβουνι Μορφοβούνι Μορφοβούνι Μορφοβούνι Μορφοβούνι Μορφοβούνι Μορφοβούνι Μορφοβούνι Μορφοβούνι
Πηγή φωτο: http://morfovouni.de  .-

***  Δίβρη: Το γραφικό κεφαλοχώρι στην Ηλεία
Ένα από τα πιο διάσημα και πιο όμορφα χωριά της Ηλείας, είναι χωρίς αμφιβολία η Δίβρη ή αλλιώς Λαμπεία.
Είναι ένα γραφικό κεφαλοχώρι χτισμένα κάτω από τα Λάμπεια Όρη και μια ανάσα από το διάσημο σε όλο τον κόσμο δάσος της Φολόης.
Δίβρη
Αξίζει να περιπλανηθείτε στις επτά γειτονιές του χωριού με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τα σπίτια που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής, να δείτε τις πέτρινες βρύσες και φυσικά το ποτάμι.
Δίβρη
Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό υπάρχει η βυζαντινή εκκλησία του 12ου αιώνα, το Παρθεναγωγείο, το κρυφό σχολείο και η Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσοπηγής.
Όσοι είστε λάτρεις της φύσης αξίζει να οργανώσετε μια εκδρομή στο δρυοδάσος της Φολόης.
Δίβρη
Τι να δοκιμάσουμε: Στη Δίβρη θα βρείτε γευστικά ντόπια κρέατα, με πιο διάσημο πιάτο τη βραστή γίδα. Στα καταστήματα θα μπορέσετε να αγοράσετε βαρελίσια φέτα, λουκάνικα, μέλι και όσπρια.   Φωτογραφίες: http://arcadia.ceid.upatras.gr  .-

***  Το φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό
Έχουμε γράψει αρκετές φορές πως είναι αναρίθμητες οι γωνιές σε ολόκληρη την Ελλάδα που σε κάνουν να τα χάνεις από την φυσική ομορφιά τους! Ένα από αυτά τα σημεία που πρέπει να δει κανείς, ειδικά αν είναι λάτρης της περιπέτειας ή έστω της πεζοπορίας είναι και το φαράγγι του Βουραίκού.
Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα βόρεια των Καλαβρύτων. Από τη μία  Χελμός, από την άλλη το ποτάμι και η πλούσια βλάστηση το κατατάσσουν  σε ένα από τα καλύτερα σημεία για πεζοπορία. Πολλοί μάλιστα προτιμούν δίπλα στις γραμμές του οδοντωτού.
Ο οδοντωτός όπως ήδη θα γνωρίζετε κατασκευάστηκε το 1896 από τον Χαρίλαο Τρικούπη, δίπλα από το ποτάμι και μέχρι και σήμερα η διαδρομή διάρκειας περίπου μιας ώρας κόβει την ανάσα!
Από το 2009 έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο λόγω της πλούσιας πανίδας και χλωρίδας.
 Πηγή φωτο: Wikipedia

***  Οι Καθενοί της Εύβοιας
 Αν και έχουμε επισκεφθεί πολλά σημεία στην Εύβοια, στους Καθενούς ομολογώ πως πολλοί δεν έχουμε πάει.
Η Ηλέκτρα μας έστειλε πανέμορφες φωτογραφίες από το γραφικό χωριό και μας έγραψε:
«Οι Καθενοί είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στους πρόποδες του όρους Δίρφη. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Διρφύων, στον νομό Εύβοιας. Απέχει 8 χιλιόμετρα από τη Στενή και 23 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χαλκίδας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 637 κατοίκους. Η ίδρυση του χωριού έγινε πολύ πριν την τουρκοκρατία . Η παράδοση αναφέρει ότι υπήρχε διχογνωμία για το που έπρεπε να κτιστεί το νέο χωριό. Έτσι αποφάσισαν να διαλέξουν τον νέο τόπο με την λογική της διατήρησης των τροφίμων. Ο καθένας άφησε από ένα κομμάτι κρέας στο μέρος που επιθυμούσε. Μετά τρεις ημέρες το κομμάτι που είχαν αφήσει στην τωρινή θέση του χωριού ήταν το μόνο που δεν είχε χαλάσει. Μετά την απελευθέρωση αρκετοί Βαβουλιώτες και Ακριώτες μετοίκησαν στο χωριό.Στην περιοχή των Καθενών έχουν βρεθεί πάρα πολλά ευρήματα όλων των ιστορικών περιόδων. Πλήθος νεολιθικών οικισμών μαρτυρά πυκνή οίκηση αυτή την περίοδο».
Δείτε τις φωτογραφίες:
Καθενοί Καθενοί Καθενοί Καθενοί Καθενοί Καθενοί

***  Ζάκυνθος: Βουτιές στον Μακρύ Γυαλό και στα Ξύγκια
 Στο πανέμορφο Φιόρο του Λεβάντε μας ταξιδεύει σήμερα η Αλέξάνδρα, με τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε στις παραλίες Μακρύς Γυαλός και Ξύγκια.
Το φυσικό τοπίο σου κόβει την ανάσα. Από τη μία τα πανύψηλα βράχια και από την άλλη η πλούσια βλάστηση και φυσικά η παραλία με την κατάλευκη άμμο και τα γαλάζια νερά.
Στη Ζάκυνθο με τα πολλά γραφικά χωριά, το διάσημο ναυάγιο, τη μεγάλη παράδοση στη μουσική και στο θέατρο και φυσικά με τις υπέροχες ακρογιαλιές, κανείς δεν μένει δυσαρεστημένος! Οι επιλογές αμέτρητες, από κοσμικά και πολύβουα μέρη μέχρι σημεία για απομόνωση και ηρεμία.
 Έχει ενδιαφέρον: Τα σημεία που έχουν ενδιαφέρον είναι πραγματικά εκατοντάδες. Ενδεικτικά σας προτείνουμε να προσκυνήσετε στον Ναό του Αγίου Διονυσίου, προστάτη του νησιού, να κάνετε τη βόλτα σας στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, να δείτε τα εκθέματα στο Ιστορικο Αρχείο Ζακύνθου, στο Μουσείο Κατοχής και Εθνικής Αντίστασης και στο Μουσείο Διονύσιου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθινών.
Μοναδικά σε φυσική ομορφιά σημεία είναι επίσης η σπηλιά του Δαμιανού, η Μαύρη Σπηλιά, οι Γαλάζιες Σπηλιές στο ακρωτήριο Σκινάρι, και οι μυκηναϊκοί τάφοι στο Καμπί.
Τι να δοκιμάσουμε: Δεν γίνεται να βρεθείτε στη Ζάκυνθο και να μην δοκιμάσετε το διάσημο μαντολάτο, το παστέλι, το τοπικό γλυκό φυτούρα που δίνουν στα πανηγύρια, το λαδοτύρι και φυσικά τις Ζακυνθινές σταφίδες.
 Η Αλέξανδρα μας έστειλε τις φωτογραφίες της και μετάξυ άλλων μας γράφει: «Αγαπημένη Μαρία με λένε Αλεξάνδρα και σου στελνω την αγάπη μου και φωτογραφίες απο τις φετινές διακοπές! Οι φωτογραφίες ειναι απο την Ζακυνθο και συγκεκριμένα απο τις παραλίες Μακρύς Γυαλός και Ξύγκια ! Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Είναι δυο υπέροχοι κολπίσκοι με καταπράσινα νερά! Η παραλία Ξύγκια ειναι πλούσια σε θειάφι, που ειναι ιδανικό για όσους πάσχουν απο αρθρίτιδες! Αν επισκεφτεί κάποιος το νησί, αξίζει να επισκεφτεί αυτες τις δυο παραλίες!».
 Δείτε τις φωτογραφίες:
Ζάκυνθος Ζάκυνθος Ζάκυνθος

*** Ικαρία: Οι ομορφιές του νησιού μέσα από τα ματιά της Σοφίας
 Η Ικαρία είναι ένας προορισμός που όσοι τον επιλέγουν για πρώτη φορά, μετά γίνεται ο αγαπημένος τους. Πέρα από τις ομορφιές, τα μνημεία και τους φιλόξενους κατοίκους, όλοι μιλάνε για την ξεχωριστή ενέργεια που έχει αυτος ο τόπος.
Από τον Άγιο Κήρυκο μέχρι το Εύδηλο και από τον Αρμενιστή μέχρι το Γιαλισκάρι, στον αέρα πνέει ένας αέρας ελευθερίας, μια διάθεση χαλαρή και φυσικά παντου υπάρχουν οι γραφικές γωνιές που μαγνητίζουν τα βλέμματα.
Έχει ενδιαφέρον: Σίγουρα ο οικισμός Χριστός Ραχών είναι πόλος έλξης των επισκεπτών, αφού εκεί αντιλαμβάνεται κανείς πως…αντιλαμβάνονται τον χρόνο οι ντόπιοι! Τίποτα σχεδόν δεν λειτουργεί την ημέρα και όλα ανοίγουν αργά το βράδυ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εκθέματα στα αρχαιολογικά μουσεία στον Άγιο Κήρυκο και στον Κάμπο. Στα Θερμά θα βρείτε ιαματικές πηγές, όπως και στον Ξυλοσύρτη, που η πηγή αναβλύζει λίγα μέτρα από τη θάλασσα.
Τι να δοκιμάσουμε: Στο νησί θα βρείτε εκλεκτές ποικιλίες κρασιού, αγνό θυμαρίσιο μέλι, το τυρί καθούρα και αν σας αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού να δοκιμάσετε το τριανταφυλλάκι.
Η Σοφία μας έστειλε φωτογραφίες από τον τόπο της και μεταξύ άλλων μας γράφει:
«Καλησπέρα σας! Και εγώ με την σειρά μου σας αποστέλλω μερικές φωτογραφίες του τόπου μου που φυσικά ποιος άλλος μπορεί να είναι από την Ικάρια... Έχω ακούσει πολλές φορές και είναι κάτι που πιστεύω και η ίδια ότι αν δεν την λατρέψεις με το που πατήσεις το πόδι σου δεν πρόκειται να σου φανεί κάτι ξεχωριστό στη συνέχεια.
Ανά τον κόσμο και βεβαίως ανά την Ελλάδα θα βρεθούν ασφαλώς ωραιότερα τοπία από αυτά που θα αντικρίσει κάποιος εδώ πέρα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις, είναι και αυτό που αισθάνεσαι. Ίσως να είναι η νοοτροπία και η απλότητα των κάτοικων, ίσως και να είναι η ηρεμία που σου αποπνέει το τοπίο. Δεν ξέρω αν έχετε κάποια γνώμη για το νησί ή αν έχετε ακούσει οτιδήποτε... […]
Πρώτα πρώτα αξίζει να επισκεφθείτε τις ποικιλόμορφες παράλιες. Ο καθένας πιστεύω θα προσαρμοστεί στην κατάλληλη παράλια για εκείνον... από μεγάλες πολυσύχναστες αμμουδιές με καταγάλανα νερά μέχρι κρυμμένες και ήσυχες βοτσαλωτές παράλιες που μόνο με την βοήθεια κάποιου ντόπιου μπορείς να τις βρεις. Αφήνω στην άκρη τα ιστορικά μνημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε (κάστρα με ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά και εκκλησίες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε ιστορικά γεγονότα ιδιαίτερα την εποχή της Τουρκοκρατίας κλπ) και προχωράω στις ομορφιές του τόπου.
Την Ικαρία χαρακτηρίζει η άγρια ομορφιά. Πυκνή βλάστηση, ψηλά βουνά, ποτάμια, χαράδρες, μα πάνω απ' όλα οι πανέμορφες παραλίες της που προκαλούν δέος και σαγηνεύουν. Τα πιο γνωστά μέρη του νησιού είναι ο Άγιος Κήρυκος (πρωτεύουσα), ο Εύδηλος, ο Αρμενιστής, το Γιαλισκάρι, ο Νας ( αρχαία πόλη όπου κατά την μυθολογία κατοικούσαν οι Ναϊάδες. Στην αρχαιότητα υπήρχε ένα από τα πιο φημισμένα Ιερά, αφιερωμένο στην Ταυροπόλο Αρτέμιδα. Από το αρχαίο λιμάνι σώζεται σήμερα η προκυμαία και το δάπεδο του Ιερού. Βρίσκεται δυτικά του Αρμενιστή. Ο Νας είναι ευρέως γνωστός ως τόπος εναλλακτικού τουρισμού, με πληθώρα σκηνών να στήνονται στο πράσινο, φιλήσυχο και δροσερό τοπίο.), το Δράκανο (αρχαία πόλη που θεωρείται και πατρίδα του Διόνυσου. Βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι στο ανατολικότερο σημείο του νησιού.
Σήμερα σώζονται ερείπια του αρχαίου κάστρου και πάνω σε ύψωμα ο Πύργος του Δράκανου, κυκλικό οικοδόμημα),τα Νέγια με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τα Θέρμα με τα ιαματικά λουτρά αλλά και άλλες πολλές τοποθεσίες που σε αφήνουν άφωνο! Αν δεν την επισκεφθείτε οι ίδιοι όμως ότι περιγραφή και να γίνει δεν συγκρίνεται με αυτό που θα  αντικρίζουν τα ματιά σας!»
 Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε η Σοφία:
Ικαρία Ικαρία 3 Ικαρία Ικαρία Ικαρία Ικαρία Ικαρία

3 σχόλια:

  1. Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει στην αντίπερα όχθη ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες .-(Νίκος Καζαντζάκης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άγχος καταπολεμείται με την εμπιστοσύνη στην πρόνοια του θεού , και με τον καλό αγώνα .- Η ζωή των παιδιών , επηρεάζεται από την ακτινοβολία των γονέων .- Δεν είναι αρκετό οι γονείς να είναι ευσεβείς , πρέπει να μην καταπιέζουν τα παιδιά , για να τα κάνουν καλά με την βία . - Τα παιδία δεν θέλουν καμία πίεση ούτε καταπίεση , παρά μόνον της ατμοσφαιρική πίεση .- (Γέροντας Πορφύριος ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η θεώρηση της φύσης χαρίζει μια πρόγευση της ουρανίου ευδαιμονίας , μια διαρκή χαρά της ψυχής και μια αρχή για το πλήρες ξεδίψασμά της , που θα είναι η υψηλότερα κορυφή της ανθρώπινης ευτυχίας .- Όσο συμμετέχει σε αυτό η ψυχή , τόσο ξυπνά από μια βαθιά νάρκη που βαδίζει στο φως , λησμονεί τον εαυτόν της και οδηγεί τη ζωή της σε μια ουράνια γη ή σε ένα επίγειο ουρανό .( Κάραλος Λιναίος ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή