Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :
~

~
***  Σχέδιο από το “ΔΙΑΖΩΜΑ” για βιώσιμη αστική ανάπλαση της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
       
Το “ΔΙΑΖΩΜΑ”, “Φάρος” ανάπτυξης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κλήρονομιάς
Ο πολιτισμός πυροδοτεί την περιφερειακή ανάπτυξη 
 
 
 
 
 Μια σπουδαία εκδήλωση – ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα «Νίκος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ημερίδα είχε ως θέμα τις «Νέες μορφές διαχείρισης των μνημείων» και διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το «Διάζωμα» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Στις ομιλίες που ακολούθησαν παρουσιάστηκαν εξαιρετικές και άμεσα υλοποιήσιμες ιδέες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της νότιας Πελοποννήσου, αλλά και προτάσεις για μια βιώσιμη αστική ανάπλαση της Καλαμάτας. Παράλληλα, η ημερίδα σηματοδότησε την έναρξη συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το «Διάζωμα».
Χαιρετισμοί 
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, πανοσιολογιώτατος πατέρας Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Νίκος Ζαχαριάς, αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη μιας σπουδαίας συνεργασίας του τμήματος με το «Διάζωμα», το οποίο δίνει σε όλους το παράδειγμα και τον ορθό τρόπο για τη διαχείριση και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στη συνεργασία αυτή αναφέρθηκε και η αρχαιολόγος, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος, Ελένη Ζύμη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μια μέρα γιορτής, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του «Διαζώματος» με ομάδα από φοιτητές του Πανεπιστημίου, που θα συνεισφέρει στην τεκμηριωμένη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής στον ψηφιακό χώρο της Wikipedia.
ΟΜΙΛΙΕΣ
Πολιτιστική διαδρομή για τη νότια Πελοπόννησο – Στόχος η Καλαμάτα το 2021 να αποτελεί μια πόλη προορισμού!
Η ημερίδα άνοιξε με την ομιλία «Σύγχρονες μορφές διαχείρισης των μνημείων» από τον πρόεδρο του «Διαζώματος», Σταύρο Μπένο, ο οποίος καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την εξαιρετική του παρουσίαση.
Ξεκίνησε με έντονες συναισθηματικές αναφορές και ένα βίντεο από την περίοδο των σεισμών της Καλαμάτας… Όταν από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού στο μυαλό του τότε δημάρχου της πόλης Σταύρου Μπένου, εκτός από τη διάσωση και προστασία των πολιτών, ήταν και η προστασία των μνημείων της πόλης που είχαν πληγεί…
Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στην ταυτότητα του «Διαζώματος» και παρουσίασε περιληπτικά όσα πέτυχε στον πρώτο κύκλο ζωής του, που χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση ή ΕΣΠΑ κατάφερε να διασώσει και να αναδείξει 38 αρχαία θέατρα μέσα σε 7 χρόνια, όταν το κράτος από τη μεταπολίτευση και ύστερα είχε αναδείξει 15!
Η λογική του «Διαζώματος», εξήγησε ο Σταύρος Μπένος, στηρίζεται τόσο στις συνέργειες με το κράτος όσο και στην αφύπνιση και ευαισθησία που έχει η κοινωνία σε ζητήματα πολιτισμού.
Στο δεύτερο κύκλο του πλέον το «Διάζωμα» έχει βάλει ως σκοπό να αναδείξει το ρόλο των μνημείων στην αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το «Διάζωμα» έχει προχωρήσει στην εκπόνηση άρτιων πολιτιστικών διαδρομών με χαρτογράφηση όλων των σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων, για κάθε περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας.
Ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου ήρθε σε επαφή με το «Διάζωμα» και έχει αξιοποιήσει αυτή την πολιτιστική διαδρομή, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της Ηπείρου.
Ανάλογη πολιτιστική διαδρομή, προϊόν έμπνευσης του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, έχει εκπονηθεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι στο χέρι της να την αξιοποιήσει.
Εκτός από τις πολιτιστικές διαδρομές, το «Διάζωμα» έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών για «Αρχαιολογικά Πάρκα», τα οποία προσφέρουν μια βιώσιμη αστική ανάπλαση, αναδεικνύοντας το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα, αξιοποιώντας την επιχειρηματικότητα και προωθώντας την κοινωνική συνοχή της κάθε περιοχής.
Ο κ. Μπένος έκανε γνωστό ότι μια τέτοια μελέτη για βιώσιμη αστική ανάπλαση, βρίσκεται στα «σκαριά» και για την Καλαμάτα, η οποία και είναι σε γνώση τόσο του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα όσο και του υφυπουργού ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.
Σκοπός είναι η δημιουργία ενός πενταετούς πλάνου που θα καθιστά την Καλαμάτα το 2021 μια πόλη προορισμού με ολοκληρωμένη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Με πυλώνες το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, το «Φεστιβάλ Χορού», που ήδη έχει αποκτήσει το δικό του «brand name» σε παγκόσμιο επίπεδο, και την παραλιακή ζώνη, η ανάπλαση της οποίας, άλλωστε, αποτελεί όραμα και του νυν δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Κλείνοντας την καθηλωτική του ομιλία ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στην έναρξη της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την αξιοποίηση των σύγχρονών μορφών τεχνολογίας για την ανάδειξη και διαχείριση των μνημείων.
Ακολούθησε ομιλία του κ. Πρόδρομου Τσιαβού, νομικού και μέλους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, με θέμα «Προστατεύοντας τον πολιτισμό μέσα από τη Wikipedia». Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Τσιαβός στάθηκε σε χρηστικές πληροφορίες για το ελεύθερο λογισμικό της Wikipedia και το Open Street map. Εξήγησε το πώς χτίζουμε στην ψηφιακή εποχή, ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η αφήγηση δεν επιβάλλεται, αλλά καλλιεργείται».
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία της αρχαιολόγου του «Διαζώματος», Μαρίας Σοφικίτου, με θέμα «Τεκμηρίωση των αρχαίων θεάτρων», στην οποία παρουσιάστηκαν και ψηφιακές ξεναγήσεις που έχει δημιουργήσει το «Διάζωμα» για «έξυπνα» κινητά και για την «Αρχαία Μεσσήνη».
Τη σπουδαία αυτή εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου, υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών του «Διαζώματος», με θέμα «Ανάδειξη των μνημείων μέσα από τις πολυμεσικές εφαρμογές». Ο κ. Φρέγκογλου παρουσίασε την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει με την 3D απεικόνιση μνημείων, τις εικονικές ψηφιακές περιηγήσεις, αλλά και με το τύπου kinect βίντεο που δημιουργήθηκε για αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας σε συνεργασία με την «Costa Navarino».  Του Κώστα Γαζούλη 

*** Στα έγκατα της Τσακώνας- Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη γέφυρα μία από τις πιο ξεχωριστές παγκοσμίως          
      
Ένα εντυπωσιακό άρθρο δημοσίευσε το in.gr για τη γέφυρα στην Τσακώνα που σε μερικές μέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία. Ενώ στον κάθε διερχόμενο φαίνονται μόνο μερικά μέτρα γέφυρας, αυτή έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν.
Συγκεκριμένα, το άρθρο έχει ως εξής:
Στις αρχές του 2016 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα Τσακώνας. Η παράδοση θα γίνει ταυτόχρονα με το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια -Τσακώνα, συνολικού μήκους 10,2 χλμ., όπου το Φεβρουάριο του 2003 έγινε κατολίσθηση, με συνέπεια να μετακινηθούν 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από χώμα και πέτρες.
Σήμερα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω τοπικής παράκαμψης. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται πλήρως ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.
Ο προγραμματισμός προβλέπει αρχικά η εκχώρηση να γίνει στο Δημόσιο και από εκεί θα αναλάβει η Κοινοπραξία «Μορέας», που και θα διαχειρίζεται και θα συντηρεί τη γέφυρα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 22.850.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Η γέφυρα (οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν στις αρχές του 2012) αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα έργα, αφού, όπως εξηγεί ο διευθυντής του έργου, Νίκος Ντονάς, επί της ουσίας κρέμεται πάνω από το σημείο της κατολίσθησης. Η βασική δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι ανεγέρθηκε σε σαθρό έδαφος.
Σύμφωνα με το μελετητή τού έργου Σταμάτη Σταθόπουλο, η γέφυρα έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που μπορεί να αντέξει -ανάλογα την περίπτωση- ακόμη και σε σεισμούς μεγέθους 6,5- 7,5 Ρίχτερ και ένταση ανέμων έως 10 μποφόρ.
  Το άνοιγμά της την καθιστά 2η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα
Το συνολικό της μήκος φθάνει τα 390 μέτρα και το άνοιγμα της τα 300 μέτρα. Είναι η 2η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.
Το Φεβρουάριο του 2003, όπως προαναφέρθηκε, έγινε μεγάλη κατολίσθηση στη Νέα Εθνική Οδό Τρίπολης –Καλαμάτας, με συνέπεια να προκληθεί μετακίνηση εδαφικών μαζών (υπολογίστηκε στα 6.000.000 κυβικά μέτρα), προκαλώντας την καταστροφή του δρόμου.
Σήμερα ο ρόλος της γέφυρας είναι να «γεφυρώσει», δηλαδή να περάσει από πάνω αυτή την κατολισθαίνουσα επιφάνεια. Αποδεσμεύει τον αυτοκινητόδρομο από μελλοντικές κινήσεις αυτής της κατολισθαίνουσας περιοχής, οι οποίες κατά τους γεωλόγους δεν μπορούν να αποκλεισθούν.
Η γέφυρα εξοπλίζεται με συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής των ταλαντώσεων των αναρτήρων, των εντατικών και θερμοκρασιακών παραμορφώσεων των τόξων και των αναρτήρων, αλλά και των εδαφικών μετακινήσεων, ενώ διαθέτει σύστημα καταγραφής σεισμικών επιταχύνσεων και πλήρη σταθμό μέτρησης της ταχύτητας και της διεύθυνσης του ανέμου.
Επιπλέον, όλη η γέφυρα προστατεύεται αντικεραυνικά με δικό της σύστημα προστασίας, ηλεκτροφωτίζεται για τις συνήθεις λειτουργικές ανάγκες, διαθέτει φωτισμό ασφαλείας στο εσωτερικό των τόξων για τις ανάγκες της επισκεψιμότητας, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για εορταστικό φωτισμό.
Η κατασκευή του έργου έγινε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και απασχολήθηκαν συνολικά πάνω από 600 εργαζόμενοι: μελετητές, σύμβουλοι, επιβλέποντες μηχανικοί, ελεγκτές και επιθεωρητές τρίτων φορέων, μηχανικοί κατασκευής, υπεργολάβοι, εργοδηγοί, χειριστές, τεχνίτες και εργάτες.
  Τα τεχνικά χαρακτηριστικά
Το κατάστρωμα της γέφυρας έχει πλάτος 20,40 μέτρα στο προεντεταμένο τμήμα της και 22,80 μέτρα στο τοξωτό. Το κατάστρωμα περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας (2 ανά κατεύθυνση) πλάτους 3,50 μ., μια κεντρική νησίδα πλάτους 2,00 μ. με αμφίπλευρο στηθαίο ασφαλείας, τύπου New Jersey, δύο πλευρικά ερείσματα 2Χ0,50 μέτρων και δύο πεζοδρόμια πλάτους 2Χ1,70 μέτρων.
Ο τοξωτός φορέας, ο οποίος αποτελεί σημαντική πρωτοτυπία για την Ελλάδα, μορφώνεται με δύο παραβολικά τόξα συνδεόμενα μεταξύ τους με αντιανέμιο σύνδεσμο. Τα τόξα είναι κιβωτιοειδούς διατομής σταθερού ύψους 2,80 μέτρων και πλάτους 1,60 μέτρων, προσβάσιμα εσωτερικά καθ’ όλο το μήκος τους.
Η θεμελίωση του κεντρικού μεσοβάθρου της γέφυρας, που φέρει το μεγαλύτερο μέρος των φορτίων της, πραγματοποιείται με 4 φρέατα διαμέτρου 6,00 μέτρων και βάθους 15,00 μέτρων και ένα γιγαντιαίο κεφαλόδεσμο διαστάσεων 31,00Χ23,00 μέτρων και πάχους 5,00 μέτρων, πάνω σε ένα ημιβραχώδες νεύρο της περιοχής, το οποίο βρίσκεται έξω από την επιφάνεια ολίσθησης της κατολίσθησης.
Η κατασκευή των τόξων της γέφυρας υπήρξε ένα πολύ δύσκολο τεχνολογικό επίτευγμα, λόγω του μεγάλου πάχους και βάρους των χαλυβδοφύλλων. Τα τόξα αποφασίσθηκε να κατασκευασθούν – για διευκόλυνση της μεταφοράς – στο εργοστάσιο σε δωδεκάμετρους σπονδύλους, ενώ αναπτύχθηκαν ειδικές μεθοδολογίες συγκολλήσεων και ελέγχου των συγκολλήσεων, προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη κατασκευή και στα δεδομένα πάχη των χαλυβδοφύλλων.
Η ανύψωση και εγκατάσταση των τόξων στην τελική τους θέση ήταν μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαδικασία. Τα 36μετρα στοιχεία ανυψώθηκαν με γρύλους και συρματόσχοινα και εδράσθηκαν προσωρινά πάνω σε 7 ζεύγη χαλύβδινων πύργων ύψους μέχρι και 60 μ.
Αφού εδράσθηκαν και προσαρμόσθηκαν στην ακριβή τους θέση, μετακινούμενα με γρύλους, συγκολλήθηκαν, ώστε να διαμορφώσουν το ενιαίο τόξο. Για τις κρίσιμες αυτές θέσεις αναπτύχθηκαν ειδικές διαδικασίες συγκολλήσεων και ελέγχων, διότι αυτές οι συγκολλήσεις σε μεγάλο ύψος και σε ελεύθερο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δυσχερείς.  Π.Μπ.

***  Μείωση στα τιμολόγια του νερού αποφάσισε η ΔΕΥΑΚ

Δηλώσεις στο «Θ» του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Γιάννη Καμβυσίδη Συνεδρίασε προχθές το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ και, μεταξύ άλλων, προέβη στην έγκριση νέων τιμολογίων της Επιχείρησης. Οι βασικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα τέλη που ίσχυαν έως τώρα, είναι οι παρακάτω: 1) Σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης (εκτός των Τοπικών Κοινοτήτων Ασπροχώματος και Πηδήματος, όπου ειδικό τέλος δεν επιβάλλεται λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης), ποσοστό 15% του ειδικού τέλους θα προσαυξάνει την υπάρχουσα αρχική χρέωση του νερού και το υπόλοιπο καταργείται (σ.σ. περίπου 30%), με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση στους λογαριασμούς ύδρευσης των καταναλωτών ως εξής: α) Στην Καλαμάτα η μείωση θα είναι από 2,67% μέχρι 5,13% β) Στις Δημοτικές Κοινότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος από 2,17% μέχρι 4,7% γ) Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βέργας, Μαντίνειας, Αντικαλάμου από 3,14% μέχρι 4,94%. Στην απόφαση σημειώνεται ότι παραμένει η ίδια χρέωση για την 120 ΠΕΑ, το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και τις υποδομές που ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας ή συντηρούνται απ’ αυτόν και για τα εποπτευόμενα από αυτόν Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις. Τα τέλη που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ελήφθησαν υπόψη στη σύνταξη του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2016, ύψους 8.318.600 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ είχε αποφασίσει το Δ.Σ. της Επιχείρησης και πέρυσι. Μιλώντας, χθες, με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, Γιάννη Καμβυσίδη, μας εξήγησε ότι μείωση για πρώτη φορά στο ειδικό τέλος έγινε πριν από τρία χρόνια, όταν από 80% κατέβηκε στο 60%. Η τιμή αυτή το 2014 κατέβηκε στο 40% και φέτος φτάνει στο 15%. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη συγκεκριμένη απόφαση το ταμείο της ΔΕΥΑΚ χάνει από 300.000 έως 330.000 ευρώ το χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, η πιστοληπτική ικανότητά της παραμένει ικανοποιητική. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε και το πρόβλημα με τις πληρωμές νερού, λόγω της κρίσης, καθώς η ΔΕΥΑΚ φαίνεται να έχει μια "τρύπα" στα έσοδά της τάξεως των 500.000 ευρώ περίπου, η μείωση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. «Προσωπικά, θα επιθυμούσα η μείωση που συμφωνήθηκε να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Υπάρχουν στοιχεία, όμως, που δε μας επιτρέπουν πιο γενναίες μειώσεις. Σκοπός μας είναι να ανακουφίζουμε όσο γίνεται τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, αλλά και να προφυλάσσουμε την εταιρεία», σχολίασε στο «Θ» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Το σύμφωνο συμβίωσης απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης          
     
Σε χρόνο «ρεκόρ», με ηρεμία και ομοφωνία, πέρασαν 18 θέματα στη Μεσσήνη...
Χωρίς την ένταση και τους «καυγάδες» των προηγούμενων συνεδριάσεων διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχεδόν μια ώρα πέρασαν και τα 18 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, τα οποία, μάλιστα, ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Αναλυτικά τα 18 θέματα που ψηφίστηκαν:
-Έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Μεσσήνης, α’ φάση
-Έγκριση ετήσιας εισφοράς του Δήμου για τη συμμετοχή του στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου»
-Καθορισμός θέσεων περιπτέρων
-Χορήγηση/ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών
-Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από Άγιο Παύλο προς Τοπικές Κοινότητες και Δημ. Κοινότητα Μεσσήνης του Δ. Μεσσήνης, β’ φάση (α’ ειδικός προϋπολογισμός)»
-Παραλαβή της γεωτεχνικής μελέτης της «Μελέτης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), Α/Σ και Αγωγών προσαγωγής και διάθεσης για το έργο: “Αποχέτευση ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πεταλιδίου”»
-Σύμφωνη γνώμη Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση και έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση για την κατασκευή υδρευτικής γεώτρησης σε περιοχή εκτός ορίων Τ.Κ. Αχλαδοχωρίου Δήμου Μεσσήνης, και νομιμοποίηση εκπροσώπου για την υποβολή του αιτήματος και την παραλαβή της έγκρισης επέμβασης
-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση παιδικών χαρών Σχεδίου Πόλης Δ. Μεσσήνης (ειδικός προϋπολογισμός)»
-Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της με αρ. πρωτ. 44847/23-12-2013 σύμβασης για την τέλεση της εργασίας «Αποφράξεις αγωγών όμβριων υδάτων Δ. Μεσσήνης»
-Έγκριση παράτασης προθεσμίας για τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Βελτίωση οδού Βελίκα – Νιοχώρι»
-Έγκριση 2ου ΑΠE του έργου «Βελτίωση οδού Βελίκα – Νιοχώρι»
-Τροποποίηση συστατικής πράξης του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη και ανάκληση της 59/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Μεσσήνης
-Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2016 του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη
-Μείωση Δημοτικού Τέλους και Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων
-Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
-Δωρεάν παραχώρηση Δημοτικών Χώρων
-Ψήφιση πιστώσεων
-Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, προϋπολογισμού & ετήσιου προγράμματος δράσης χρήσεως 2015.
Μοναδικό σημείο στο οποίο υπήρξε μια ήπια αντιπαράθεση ήταν σχετικά με τις παιδικές χαρές και την ολοκλήρωση αυτής στο Πεταλίδι. Η πρόεδρος της Βαλύρας ζήτησε να μην ξεχαστεί και η κοινότητά της και είχε λεκτική παρεξήγηση, η οποία λύθηκε αργότερα, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ξαρχάκο.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να βελτιώσει τις παιδικές χαρές όλου του καλλικράτειου Δήμου, κάτι που δεσμεύτηκε να έχει γίνει έως το Πάσχα ο κ. Ξαρχάκος.
Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της Τετάρτης απουσίαζε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Απόψε, δε, στις 7.00 συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Το Σύμφωνο Συμβίωσης και το ξεπούλημα της χώρας
Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιώργος Δαβίλλας, ζήτησε να παρέμβει, για να προχωρήσει σε μια καταγγελία.
Κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε στην ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης από την Ελληνική Βουλή, κάτι που, όπως είπε, χτυπάει το βασικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η οικογένεια.
Αναγνωρίζει στον καθέναν, όπως είπε, να διαχειρίζεται όπως επιθυμεί το σώμα του, αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνέπειες αυτού του συμφώνου. Ζήτησε από ολόκληρη την κοινωνία να αφυπνιστεί και να αντιδράσει, καθώς ο πληθυσμός των Ελλήνων συρρικνώνεται, την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα γίνεται «αποθήκη ψυχών» μεταναστών... Παράλληλα, κατήγγειλε το ξεπούλημα των τραπεζών, μοιράζοντας ευθύνες σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση έως σήμερα και οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το χάλι.
Έκλεισε, λέγοντας ότι εύχεται όλα αυτά να είναι δικές του ψευδαισθήσεις και να μην ισχύουν οι προβληματισμοί του.
Στον κ. Δαβίλλα απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Κρασσακόπουλος, λέγοντας ότι είναι άδικο να κατηγορούμε τη μεταπολίτευση για όλα, καθώς η Ελλάδα προόδευσε αρκετά όλα αυτά τα χρόνια... και σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη φτώχεια και τη δυστυχία που κυριαρχούσαν στις δεκαετίες πριν από τη μεταπολίτευση.
Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Δαβίλλα για το σύμφωνο συμβίωσης, είπε ότι η Ευρώπη, στην οποία ανήκουμε, τα έχει λύσει όλα αυτά εδώ και πολλά χρόνια και αν θέλουμε πραγματικά κι εμείς να ανήκουμε στη Δύση, δεν πρέπει να ασχολούμαστε εν έτει 2015 με αυτά.
Ανταπαντώντας ο κ. Δαβίλλας είπε ότι αν λύνει έτσι τα ζητήματα της η Ευρώπη, ο ίδιος προτιμά να μείνει «Ελληνάρας».  του Κώστα Γαζούλη

*** Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Καλαμάτας

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας έθεσα δύο κρίσιμα θέματα. Κατά πρώτον, σε γραπτή αίτησή μου προς τη Διεύθυνση Οικονομικού του Δήμου Καλαμάτας για να ενημερωθώ για τα κατ’ εντολή δημάρχου εντάλματα πληρωμής, χωρίς την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών, η οποία κατατέθηκε στις 23.12.14 με αρ. πρωτ.: 72819, ακόμα δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Το δεύτερο θέμα αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καλαμάτας, τα οποία κατά τη Δημοτική Αρχή ανέρχονται στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Με έναν, όμως, πρόχειρο υπολογισμό που έκανα και κατέθεσα στην οικονομική επιτροπή, οι οφειλές του Δήμου Καλαμάτας προς τρίτους ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο στο Σύνδεσμο Ύδρευσης ο Δήμος χρωστά πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Αν σε αυτά τα ποσά συνυπολογίσουμε 3 εκατομμύρια ευρώ για τη μισθοδοσία, 3 εκατομμύρια ευρώ για τα έργα του ΕΣΠΑ, 300.000 ευρώ για τη ΣΑΤΑ και 500.000 ευρώ το έλλειμμα από το ταμείο του Δήμου, τότε ο κύριος Μπούχαλης ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, ας κάνει την πρόσθεση και την αφαίρεση και ας μας εξηγήσει ποια είναι τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καλαμάτας. Διερωτάται, λοιπόν, κανείς, αν πραγματικά ο Δήμος είχε 9,5 εκατομμύρια ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, τότε γιατί προέβη σε δάνειο ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για αναπλάσεις; Δημήτριος Γ. Φαββατάς Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες - 

***  Σε «χριστουγεννιάτικο κλίμα» μπαίνει και η Μεσσήνη

 
Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, για τη δημιουργία του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» και το άναμμα του δέντρου αύριο Σάββατο. Ήδη το παγοδρόμιο, το τρενάκι και τα υπόλοιπα παιχνίδια για τους «μικρούς» έχουν τοποθετηθεί... Η Δημοτική Αρχή υπόσχεται στους δημότες της, για τις επόμενες 20 ημέρες, μια Μεσσήνη «όπως δεν την έχουν φανταστεί». Κ. Γαζ. - 

***  Διαγνωστικό Κέντρο χρέωνε παραπεμπτικά για εξετάσεις που δεν έκανε…

Αθωώθηκε ακτινολόγος Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Μεσσήνιος ακτινολόγος που είχε σύμβαση με Διαγνωστικό Κέντρο και είχε κατηγορηθεί για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων. Το προηγούμενο διάστημα είχε αθωωθεί και για το αδίκημα της απάτης για το οποίο είχε κατηγορηθεί, για την ίδια υπόθεση. Με την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του ακτινολόγου συμφώνησε και το Δημόσιο, που παραστάθηκε ως Πολιτική Αγωγή. Μάλιστα, από τους συνηγόρους υπεράσπισης επισημάνθηκε ότι έχει υποβληθεί μήνυση κατά της ιδιοκτησίας του Διαγνωστικού Κέντρου. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου, αποδείχθηκε ότι το Διαγνωστικό Κέντρο κατέθετε και εν συνεχεία εισέπραττε από το Δημόσιο παραπεμπτικά για εξετάσεις ασθενών, οι οποίες δε γίνονταν ποτέ. Ο ακτινολόγος εξήγησε ότι τα επίμαχα έτη 2003-2004 ήταν επικεφαλής της σύμβασης που είχαν υπογράψει με άλλους γιατρούς με το Κέντρο. Ο ίδιος ασχολούνταν με το ιατρικό μέρος και ποτέ με τη γραφειοκρατία. Έτσι, όταν ολοκληρωνόταν ο μήνας, η γραμματεία του Κέντρου τον ενημέρωνε για το σύνολο των εξετάσεων και αυτός εξέδιδε συνολικά τα ανάλογα παραστατικά. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εξετάσεων που γίνονταν απ’ όλους τους γιατρούς (αξονικές, μαγνητικές τομογραφίες και ακτινογραφίες). Όπως κατάλαβε στη συνέχεια, εκτός από τα πραγματικά παραπεμπτικά που οι εξετάσεις γίνονταν, εντάσσονταν και παραπεμπτικά με εξετάσεις που δε γίνονταν ποτέ. Μπορεί έτσι το Κέντρο να είχε αύξηση της φορολογητέας του ύλης, αλλά εισέπραττε το σύνολο του ποσού του «εικονικού» παραπεμπτικού και όχι μόνο το ποσοστό του. Το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο, συστήνοντάς του να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον και να μη δείχνει εμπιστοσύνη και υπογράφει ό,τι του δίνουν. Β.Β. - 

***    Καρέ -καρέ η στιγμή της εισβολής μελών του Ρουβίκωνα στον Τειρεσία         
      Με αφορμή τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» θεσπίζονται πλέον σε ευρεία κλίμακα οι κατασχέσεις κατοικιών. Δάνεια που χορηγηθήκαν βέβαια από τις τράπεζες την εποχή της ꞌꞌοικονομικής ευμάρειαςꞌꞌ και απέφεραν υψηλή κερδοφορία στις ίδιες. Χρήματα που πληρώθηκαν ξανά και ξανά από τους δανειολήπτες, μέσα από τις ληστρικές συμβάσεις δανειοδότησης και επιτοκίων. Εκμεταλλευόμενες την ανάγκη για την απόκτηση ενός σπιτιού ή ακόμα και της ικανοποίησης τεχνιτών καταναλωτικών αναγκών που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, τα λαϊκά στρώματα δανείστηκαν από αυτές. Ως εκ τούτου, οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς με σκοπό την εποπτεία των δανειοληπτών και καταγραφή των στοιχείων τους, καθώς και χρήση (των στοιχείων αυτών )για την αποτελεσματική πραγμάτωση των σκοπών τους.
Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι ο Τειρεσίας Α.Ε. ο οποίος είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται. Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του. Μάλιστα, η διάτρητη ηθική της οικονομίας των αγορών ευθύνεται και για το γεγονός ότι το φακέλωμα τους δεν φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τους "εταίρους" του Τειρεσία, αλλά, παράλληλα -όπως λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται- και πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες και επωφελούνται από τα αρχεία του. Φακελώνοντας έτσι ανθρώπους, εξάγουν πολύτιμα γι' αυτές συμπεράσματα ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά, την οικονομική τους επιφάνεια, τις συναλλακτικές τους πρακτικές, τις αγοραστικές τους συνήθειες κ.λ.π. Συνέπεια αυτών, είναι το αποτελεσματικότερο marketing και η εν γένει προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που οι ίδιες προσφέρουν. Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο ꞌꞌαμαρτωλόςꞌꞌ Τειρεσίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να "επισκεφτούμε" τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι.  ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ   ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
Μέλη του Ρουβίκωνα έχουν καταγράψει καρέ - καρέ τη στιγμή της επίθεσης στα γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι την Τετάρτη. Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τα ίδια τα μέλη της οργάνωσης σήμερα το πρωί στο indymedia και τους δείχνει να σπάνε την πόρτα και να προκαλούν διάφορες υλικές ζημιές.
Οι υπάλληλοι που βρίσκονται εντός του κριτηρίου παρακολουθούν τους περίπου 15 νεαρούς να εισβάλλουν και να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους, ανήμποροι να αντιδράσουν.
Αρχικά οι νεαροί επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα με σφυριά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια μπαίνουν στο εσωτερικό των γραφείων, κάνοντας τα πάντα γυαλιά καρφιά. Ενώ, υπενθυμίζεται πως μια  γυναίκα υπάλληλος λιποθύμησε από το φόβο της.
 Βίντεο  :  Βίντεο από την επίθεση στον Τειρεσία... Ψυχή Βαθιά ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ  , https://youtu.be/SO6mdKvtuTc  .-

*** ΑΕΙ- ΤΕΙ: Ολοκληρώθηκαν οι ορκωμοσίες για το 2015 με το Τμήμα Λογοθεραπείας (φωτογραφίες και βίντεο)    \ 
      
Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.

Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.
Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.

Η τελευταία ορκωμοσία στα Τμήματα της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 και ήταν αυτή στο Τμήμα Λογοθεραπείας.
Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο με τους πτυχιούχους να νοιώθουν ανακουφισμένοι που πέτυχαν το στόχο τους.      Δείτε σε λίγο εδώ και βίντεο 
1.-  Τμήμα Λογοθεραπείας- Ορκωμοσία 18/12/2015   , https://youtu.be/OqPMEbFfqPw  .-
 
***


~

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Με Μπίλη και πλήρη σύνθεση στη Βάρδα η Καλαμάτα

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, “κάλυψε” χθες τον προπονητή της ομάδας, Λεωνίδα Μπίλη, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ηρεμία στις τάξεις των «μελανόλευκων», παραμονές της σημαντικής αυριανής αναμέτρησης με τη Βάρδα (3 μ.μ. στο γήπεδο Τραγανού) για την 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. «Τον στηρίζουμε γιατί θεωρούμε ότι κάνει πολύ καλή δουλειά, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μέχρι στιγμής τα επιθυμητά. Κάτι που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η διαιτησία, όπως συνέβη και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Σπάρτη, στο οποίο η ομάδα έχασε στο 95’ με ένα γκολ οφ σάιντ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ράλλης, αναφερόμενος στο Λεωνίδα Μπίλη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Καλαμάτα θα ανακάμψει με τον ερχομό της νέας χρονιάς, οπότε και θα ενισχυθεί και μετεγγραφικά. Ο πρόεδρος της Καλαμάτας συμπλήρωσε ακόμη ότι η διοίκηση δεν είναι απούσα, αλλά κοντά στην ομάδα και απολύτως συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές (ο ίδιος θα ταξιδέψει με τους συνεργάτες του και στην Ηλεία το Σάββατο). Αναφερόμενος στην επιθυμία που εξέφρασαν οι Κερμενίδης, Αθανασόπουλος να αποχωρήσουν, ο ίδιος τόνισε ότι η διοίκηση θα συναινέσει στη λύση της συνεργασίας εφ’ όσον αντικατασταθούν. Αντίθετα, ο κ. Ράλλης μετέφερε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει θέμα Αγγελόπουλου, εξηγώντας ότι ο παίκτης διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί το Γενάρη. Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Μπίλης ήταν και παραμένει αμετακίνητος σε θέματα πειθαρχίας, μιλώντας με σκληρά λόγια για όσους έχουν εκφράσει ανοικτά ή …ψιθυρίζουν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν (η κεντρική αμφισβήτηση έχει να κάνει εδώ τον καταρτισμό των αγωνιστικών πλάνων του έμπειρου προπονητή). «Όσους παίκτες δεν υπολόγιζα στα πλάνα μου, το γνωστοποίησα και ήδη έχουν αποχωρήσει. Από εκεί και πέρα δεν φεύγει κανένας, εκτός αν το πούμε εγώ ή η διοίκηση. Τα συμβόλαιά τους είναι μέχρι το τέλος της σεζόν και τακτοποιημένα οικονομικά. Για να φύγει κάποιος θα πρέπει να αποζημιώσουν την ομάδα ώστε με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να αντικατασταθούν». Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές ο κ. Μπίλης πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολύ καλές. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλά παιδιά και μπορεί να έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαλάσει η σχέση μας και φυσικά ο τελευταίος λόγος ανήκει στον προπονητή. Αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα είναι το καλό της ομάδας και σε όλα τα παιχνίδια, αρχίζοντας από αυτό με τη Βάρδα, θα πρέπει όλοι να δώσουν το …200% των δυνατοτήτων τους». -Η προετοιμασία της Καλαμάτας ολοκληρώνεται χωρίς αγωνιστικά προβλήματα σήμερα στο Στάδιο της Παραλίας, με τους Τσιμικλή, Λένγκα, να μπαίνουν κι αυτοί στο κανονικό πρόγραμμα. Χ.Ε. - 

***  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σήμερα και  αποτελέσματα  χθές τελευταίας αγωνιστικής  προκριματικά  ομίλων στο Ευρωμπάσκετ
Τζόρτζεβιτς: «Ποτέ δεν διάλεξα αντίπαλο»
1ος ΟΜΙΛΟΣ==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Κίμκι (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 68-70
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 97-65

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 8-2 18 --Προκρίθηκε
Κίμκι 5-5 15 --Προκρίθηκε
Ρεάλ Μαδρίτης 5-5 15 --Προκρίθηκε
Ερυθρός Αστέρας 4-5 13
Μπάγερν Μονάχου 4-5 13
Στρασμπούρ 3-7 13

2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 92-70
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:45
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Λιμόζ (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 8-1 17
Λαμποράλ Κούτσα 6-4 16 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Αναντολού Εφές 5-4 14
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-6 14
-------------------------------
Αρμάνι Μιλάνο 3-6 12
Λιμόζ 2-7 11

3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 72-75
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-2 16
Παναθηναϊκός 6-4 16
Μπαρτσελόνα 6-3 15
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5 15 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
-------------------------------
Καρσίγιακα 2-7 11
Ζιέλονα Γκόρα 2-7 11

4ος ΟΜΙΛΟΣ

==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 66-70
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Σάσαρι (Ιταλία) 86-54
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
Μάλαγα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1 17
Μάλαγα 7-2 16
Μπάμπεργκ 6-4 16 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Νταρουσάφακα 4-6 14
--------------------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-6 14
Σάσαρι 0-10 10

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
===========================
5ος Όμιλος
==========
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1η 1ου ομίλου
2η 2ου ομίλου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)
1η 3ου ομίλου
2η 4ου ομίλου
3η 1ου ομίλου
4η 2ου ομίλου

6ος Όμιλος
==========
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1ος 2ου ομίλου
2ος 3ου Ομίλου
Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
1η 4ου ομίλου
Κίμκι (Ρωσία)
3η 2ου ομίλου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

~     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
~                                                                                               
                                                                                                                                                                                  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                                                                                                                                      
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   44507 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2695 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9843  βίντεο   .- 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου