Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  18  Σεπτεμβρίου  2015  :
~
 
 
***  Δημοσκοπήσεις-ασανσέρ στο «παρά πέντε» των εκλογών: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.
treis-nees-dimoskopiseis-me-prwto-komma-ton-suriza
Εικόνα εκκρεμούς εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή και παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει σαφές προβάδισμα απο τη ΝΔ ,ανατρέποντας την «ισοπαλία» που έδειχναν οι μετρήσεις λίγα μόλις 24ωρα νωρίτερα.
Τα τρία ανοιχτά «ντέρμπι» της εκλογικής αναμέτρησης φαίνεται ωστόσο να παραμένουν. Το πρώτο αφορά ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα, o ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία. Παρά το γεγονός ότι όλες οι τελευταίες μετρήσεις δειχνουν ένα προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει διακύμανση της διαφοράς από μέτρηση σε μέτρηση, ενώ σε καμία από αυτές δεν φαίνεται να καταγράφεται μια ασφαλής και εκτός του στατιστικού λάθους διαφορά. Την εικόνα αυτή φαίνεται να περιπλέκει και το γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει ακόμη σε πολύ υψηλα επίπεδα.
Το δεύτερο ντέρμπι αφορά την τρίτη θέση, την οποία φαίνεται να διεκδικούν με αξιώσεις η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ανάλογα με τη δημοσκόπηση.
Τέλος, το τρίτο ζήτημα αφορά το αν τα κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% -ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, Ένωση Κεντρώων- θα καταφέρουν εν τέλει να εισέλθουν στη Βουλή.

GPO: Προβάδισμα 2,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για λογαριασμό του Mega.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η Νέα Δημοκρατία 26,0%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8% και η Λαϊκή Ενότητα 3,9%. Εντός βουλής θα βρίσκονται σύμφωνα με τη μέτρηση και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν 3%. Εκτός βουλής θα βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων σύμφωνα με τη μέτρηση καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.
 
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 12,0%. 
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιριας για το Mega στις 11/9 η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν οριακή και βρισκόταν στο 0,2%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είχαν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26,0%, ΝΔ 25,8%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,0%, ΚΚΕ 5,7%, Ποτάμι 4,4%, Λαϊκή Ενότητα 3,6%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, ΑΝΕΛ 3,0%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρισκόταν στο 10,0%.

ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% έναντι 28,5% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων με 3%. Ποσοστό 2% παίρνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 8,5%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν από μερικές μόνο ημέρες (14-15 Σεπτεμβρίου) η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%. Η ΝΔ συγκέντρωνε 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 29,5%.


MARC: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 1,1%

Προβάδισμα 1,1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,2% έναντι 25,1% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,7%, Ποτάμι 4,9%, ΚΚΕ με 4,8%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 4,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%. Ποσοστό 2,7% λαμβάνει η Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 2,4%.
 

 
Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,7%, ΝΔ 30,4%, Χρυσή Αυγή 6,9%, Ποτάμι 5,9%, ΚΚΕ 5,8%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,8%, Ένωση Κεντρώων 4,0%, ΛΑΕ 3,3%. Στο 2,9% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ.
 

 

MRB: Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Μικρό προβάδισμα 0,5% σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του STAR.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% συγκεντρώνοντας 27,4% έναντι 26,9% της ΝΔ. Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 5,9%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και η Λαϊκή Ενότητα 3,1%. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας εκτός βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει 2,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 14%.
 
Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου βάσει % συσπείρωσης) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 1,1% συγκεντρώνοντας 31,7% έναντι 30,6% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το Ποτάμι με 6,0%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,0% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%.
 

 

Metron: Στο 0,5% η διαφορά

Ισχνό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,7% (7,2% αναποφάσιστοι και 2,5% «δεν απαντώ»), από 9,1% την Δευτέρα.
 
Στην Εκτίμηση Ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,7%
 
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με 0,3%.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 6,2%, το Ποτάμι με 5.9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και η ΛΑΕ με 3,4%. Ποσοστό 2,7% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,3%.

Rass: Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του iefimerida.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,2% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,4%, το Ποτάμι με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3%/ Ποσοστό 2,5% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,3%. 
 

Public Issue: Στις 3 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της ιστοσελίδας της «Αυγής», η οποία διενεργήθηκε από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 30%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, που συγκεντρώνουν από 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 24%.
 
Σύμφωνα με τα ανωτέρω ποσοστά, στην εκτίμηση κατανομής εδρών στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 139 έδρες, η ΝΔ 81, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 22, η Χρυσή Αυγή 19, το ΚΚΕ 18, το Ποτάμι 12 και η Λαϊκή Ενότητα 9 έδρες.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας για την Αυγή στις 13/9 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν ισόπαλοι με ποσοστό 31 % έκαστος. Ακολουθούσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5% και το Ποτάμι με 4,5%. Η Λαϊκή Ενότητα συγκέντρωνε 4%, η Ένωση Κεντρώων 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρισκόταν στο 26%.

***   4.000 ψυχές στην ουρά για ένα κομμάτι ψωμί και στη Μεσσηνία         
     
Από Οκτώβρη η υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος στη Μεσσηνία 
Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση των 4.000 αιτήσεων από Μεσσήνιους, οι οποίες έχουν κατατεθεί για συμμετοχή στο επισιτιστικό πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι από τις 4.000 αιτήσεις μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι ποσοστό που ξεπερνά το 80% και ίσως αγγίξει το 90%, έχει κατατεθεί από άτομα που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος και έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια.
Τρόφιμα
Αυτή τη στιγμή κεντρικά από το υπουργείο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την προμήθεια των τροφίμων που θα διατίθενται.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Μάλιστα, για το τρίμηνο αυτό οι προμήθειες τροφίμων κ.λπ. θα γίνουν κεντρικά από το υπουργείο και μετά η διαδικασία θα κινείται τοπικά.
Σε ό,τι αφορά τα συνοδευτικά μέτρα (εκδρομές, κοινωνικά φροντιστήρια, κ.λπ.), εκτιμάται ότι ορισμένα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν από φέτος.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη Μεσσηνία την περίοδο 2014-2020.
Παροχές
Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους έχει διαθέσει για την Ελλάδα, για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, 330.555.921 ευρώ για την περίοδο 2014-2020, ποσό το οποίο θα διανέμει, στοχευμένα, υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης με:
-τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη)
-βασικές υλικές στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κ.λπ.).
Η διανομή τροφίμων θα γίνεται σε πακέτα τροφίμων ή ως έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων. Η ειδική ομάδα στόχος για τα τρόφιμα είναι άπορα άτομα και, κυρίως, οικογένειες απόρων με παιδιά (με ιδιαίτερη έμφαση σε μονογονεϊκές/πολυμελείς οικογένειες), καθώς και οι άστεγοι.
Η ειδική ομάδα στόχου για τις βασικές υλικές στερήσεις θα είναι οικογένειες απόρων με παιδιά (με ιδιαίτερη έμφαση σε μονογονεϊκές / πολυμελείς οικογένειες), καθώς και οι άστεγοι.
της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  Η Καλαμάτα δεν ξέχασε τον Παύλο Φύσσα (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
 
 
 
 
 
Συγκέντρωση στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά πριν 2 χρόνια στο Κερατσίνι πραγματοποιήθηκε από την  αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας.
Χώρος συνάντησης ήταν η πλατεία 23ης Μαρτίου με κύριο χαρακτηριστικό ότι πλήθος νέων ανθρώπων έδωσε το παρών.
Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και υποψήφιοι Βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας  του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Ακολούθησε πορεία στις κεντρικές οδούς της Καλαμάτας, ενώ ισχυρή ήταν παρουσία της Αστυνομίας η οποία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ειδικά στο χώρο των γραφείων της Χρυσής Αυγής που η πορεία σταμάτησε και οι συμμετέχοντες αποδοκίμασαν τα μέλη αυτής που εκείνη τη στιγμή ήταν μέσα στα γραφεία.
Video 1 :   Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην Καλαμάτα στη μνήμη Φύσσα ,
Video 2 :  Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στην Καλαμάτα , https://youtu.be/QgckSrL6-CA .-
Video 3 :Πορεία κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής   ,  https://youtu.be/zel2sbLmKW4   .-
Video  4 : Αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα , https://youtu.be/oPdDmnFcZfw  .-
Video 5 : Συνθήματα κατά Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής , https://youtu.be/tpIxCAFlxLo .-
Video 6 : Κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής , https://youtu.be/nw8QoYlEbxs  .-
 
*** Στοίχημα για ΣΥΡΙΖΑ το 31% και η ΛΑ.Ε στη Μεσσηνία

Στοίχημα το μήνυμα της κάλπης στη Μεσσηνία…Οι απομακρύνσεις δύο εκ των τεσσάρων βουλευτών, αλλά και το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Του Αντώνη Πετρόγιαννη Οι τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα των εκλογών σχεδιάζονται στην Κουμουνδούρου γνωρίζοντας καλά πως το κοινό στο οποίο απευθύνονται, πλέον, είναι όσοι θα πάρουν την τελική απόφαση της ψήφου σχεδόν πάνω από την κάλπη. Με το κλίμα να πολώνεται συνεχώς και την Κουμουνδούρου να μην αφήνει «τίποτα να πέσει κάτω», οι τελευταίες ημέρες προς τις εκλογές κυλούν βασανιστικά, όσο οι δημοσκοπήσεις δε δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τον αέρα που θα επιθυμούσε. Μελετώντας όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πειστεί πως το «κλειδί» της 20ής Σεπτέμβρη βρίσκεται στους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος, που αυτή τη στιγμή αμφιταλαντεύονται στο τι θα ψηφίσουν ή έχουν αποφασίσει να απέχουν. Από εκεί και πέρα, εκτός από τη Β΄ Αθηνών και τους 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους, που αποτελούν κάθε φορά το ρυθμιστή των εκλογών, στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν σε κάθε περίπτωση να θωρακίσουν τα «κάστρα» που χτίστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Στα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να βρίσκονται και οι περιφέρειες, από τις οποίες πολλά κορυφαία στελέχη έφυγαν προς τη Λαϊκή Ενότητα, όπως είναι η Μεσσηνία με τους Θανάση Πετράκο και Έλενα Ψαρρέα. Παράλληλα, στο νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συγκρατήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της εκλογικής του δύναμης, το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 ήταν 31% περίπου, ενώ κέρδισε και την πόλη της Καλαμάτας. Τα παραπάνω δικαιολογούν και την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που για τους περισσότερους υπήρξε απόλυτα πετυχημένο εγχείρημα. Βέβαια, σε αντιστάθμισμα της παραπάνω στρατηγικής η Λαϊκή Ενότητα θέλει να πάρει τη δική της… ρεβάνς, γι' αυτό και η συνέντευξη Τύπου με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και η κεντρική σημερινή εκδήλωση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. - 
 
***  Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 19/9/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 6.7. Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η βελτίωση των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι, ασφαλώς, θετική. Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά, που λέγεται «ασθενείς». Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, εργαζομένους και αναλώσιμα υλικά, κάνουν τη ζωή τους δύσκολη. Μόλις προχθές ένας ακόμη πολίτης μάς παραπονέθηκε για την παντελή απουσία δερματολόγου από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να επισκέπτεται ιδιώτες γιατρούς, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει οικονομικά. Το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να λυθούν κι αυτά τα προβλήματα. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι οι άνθρωποι. Α.Π. - 

***   Την Κυριακή φθάνει στη Μεσσήνη η εικόνα τη Παναγίας (όλο το πρόγραμμα)         
      
Από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας, ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
Την 19ην τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, του διανυομένου έτους 2015, άρχονται εις την εν αποκαταστάσει του κτιριακού της συγκροτήματος ευρισκομένην, Ιεράν  Μονήν Βουλκάνου και από της 20ής έως και της 28ης του ιδίου μηνός, εις το εν Μεσσήνη Μετόχιον της Ζωοδόχου Πηγής, επικαλούμενον επικαίρως «Πανηγυρίστρα» ιεραί ακολουθίαι και λατρευτικαί εκδηλώσεις επί τη λαοφιλεί επετείω του υπερφυούς Θαύματος της χαριτοβρύτου ερασμίας Εικόνος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας της και επονομαζομένης Βουλκανιωτίσσης, ότε τον 18ον αιώνα κατερχομένης δια πρώτην φοράν εκ του όρους της Ιθώμης, πανευλαβώς βασταζομένης υπό των Οσίων Πατέρων της Μονής και εν δεήσει λιτανευομένης εις το πόλισμα της Μεσσήνης, διέσωσε τον μαστιζόμενον και υποφέροντα λαόν της υπό θανατηφόρου λοιμικής επιδημίας, ελπίζοντα και θερμώς καθικετεύοντα, την εύσπλαγχνον και φιλόστοργον Μητέρα εν κλαυθώ και ολολυγμώ καρδίας.
 -   Όθεν το Πρόγραμμα αυτών, έχει ως εξής:
Σάββατον 19/9/2015, ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις την Ιεράν Μονήν συμμετεχόντων των Πανοσιολογιωτάτων Πατέρων αυτής και άλλων Κληρικών.
Ώρα 10.30 μ.μ. Έναρξις Όρθρου και εν συνεχεία η νυκτερινή Θεία Λειτουργία και η Παράκλησις εις την Κεχαριτωμένην Βουλκανιώτισσαν Παρθένον.
 -  Κυριακήν 20/9/2015, ώρα 1.30 π.μ. (νύκτα) άρχεται η ΚΑΘΟΔΟΣ της Βουλκανιωτίσσης εκ της Ιεράς Μονής της, ψαλλομένων των ιδικών της Εγκωμίων ύμνων. Στάσεις της μεγαλειώδους και μοναδικής αυτής λιτανευτικής πεζοπορίας των 20 χιλιομέτρων εις τα χωρία: Λάμπαινα (τελείται Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Ιωάννου του Προδρόμου), Αριστοδήμειον & Βουρνάζιον, Εύα (τελείται Θ. Λ. εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου), Τρίοδος (τελείται Θ.Λ. εις το Παρεκκλήσιον της Αγίας Τριάδος αλλά και εις το Βουλκανιώτικον Μετόχιον του Αγίου Φανουρίου), Καρτερόλιον & Πιπερίτσα, και «Μαυροματέικη Παναγίτσα» (όπου καταλήγει η λιτανευτική πεζοπορία). Θεία Λειτουργία επίσης τελείται εις το παρεκκλήσιον της Αγίας Παρασκευής, εις την είσοδον της πόλεως Μεσσήνης.
Ώρα 10.30 π.μ. Επίσημος Υποδοχή της Βουλκανιωτίσσης εις τον χώρον της Αγ. Παρασκευής υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας και Ποιμενάρχου ημών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και πάνδημος λιτάνευσίς της εις κεντρικάς οδούς και πλατείαν της Μεσσήνης έως της εναποθέσεώς της εις τον Ι. Ναόν της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου της Πανηγυρίστρας.
Καθημερινώς από της 21ης έως και της 28ης Σεπτεμβρίου θα τελούνται εις τον ως άνω Ι. Ναόν την μεν πρωίαν (ώρα 7.00 έναρξις) ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία, την δε εσπέραν (ώρα 7 έναρξις) ο Εσπερινός και η Παράκλησις εις την Πανάχραντον Βουλκανιώτισσαν Υπεραγίαν Θεοτόκον.
Εκ της Ιεράς Μονής

*** Προφυλακίσθηκαν οι δύο για τις ληστείες στα ζαχαροπλαστεία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ο 32χρονος και ο 28χρονος που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για τις δύο ληστείες στα ζαχαροπλαστεία στη Θουρία και την απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου. Αν και δήλωσαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα θα οδηγηθούν στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι η πρώτη ληστεία στο ζαχαροπλαστείο σημειώθηκε κατά τη «Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα, οπότε ο ένας μπήκε στο κατάστημα της Θουρίας και με την απειλή όπλου αφαίρεσε τα χρήματα από τις ταμειακές μηχανές. Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν επικεντρωθεί σε άτομα που κυκλοφορούσαν ή διέμεναν στην περιοχή, ενώ το βράδυ της Δευτέρας λήστεψαν και το άλλο ζαχαροπλαστείο, χτυπώντας την ιδιοκτήτρια ελαφρά στο κεφάλι και αρπάζοντας την ταμειακή μηχανή. Τελικά, η Ασφάλεια έφθασε στα ίχνη τους, τους συνέλαβε και βρήκε το όπλο που χρησιμοποιούσαν. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι ο 32χρονος μόλις πριν από λίγους μήνες αποφυλακίσθηκε ύστερα από πολυετή κάθειρξη για τη δολοφονία ηλικιωμένου συγγενούς του, την οποία διέπραξε σε ηλικία μόλις 17 ετών…Β.Β. -

***  Η ομολογία Μιχαλολιάκου

Με τη δήλωσή του ότι αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Ν. Μιχαλολιάκος αποδέχεται στην πραγματικότητα την κατηγορία της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης». Ως γνωστόν, ο πρώτος που είχε αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για τη δράση οργάνωσης που βρισκόταν υπό παρόμοια κατηγορία (άρθρο 187,1 ΠΚ) ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος πλήρωσε τη δήλωσή του αυτή με πολλά ισόβια. Αντίθετα, ο Μιχαλολιάκος αισθάνεται σήμερα την άνεση να χρησιμοποιεί τη φράση αυτή προκειμένου να καθησυχάσει τα μεσαία στελέχη της οργάνωσής του, τους «πυρηνάρχες» και τους βαθμοφόρους των Ταγμάτων Εφόδου που έβλεπαν ότι στη δίκη τούς είχε αδειάσει και μεθοδεύει τη δική του απαλλαγή εις βάρος εκείνων. Βέβαια, ο Έλληνας Φύρερ δεν είχε υπολογίσει τον αντίκτυπο που θα είχε η ομολογία του. Πανικόβλητος έσπευσε να ανασκευάσει τη δήλωσή του, αλλά ήταν πολύ αργά. Μάλιστα, τα παραδείγματα που έφερε για να ελαφρύνει την ομολογία του ήταν και αυτά σε βάρος του. Γιατί σύγκρινε τη δολοφονία Φύσσα με εκείνες του Λαμπράκη και του Τεμπονέρα, παραδεχόμενος δηλαδή ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον πολιτικού αντιπάλου, όπως συνέβαινε στα δύο αυτά ιστορικά παραδείγματα. Α.Π. 

***   Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος         
     
Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εκτιμάται ότι θα εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής.
Στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic υπολογίζουν ότι μετά τις 21:00 θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%, ενώ στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες ανάλογη εικόνα υπήρχε μετά τις 21:30.
Αυτό θα επιτευχθεί, καθώς οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικά, αντί μέσω τηλεφώνου, διαδικασία που ήταν πιο χρονοβόρα.
Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας. Η μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρόσφατο δημοψήφισμα, αλλά μόνο στις τέσσερις πρώτες περιφέρειες.
Όσον αφορά τις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, ο Αλέξης Δρυμιώτης, αρμόδιος της Singular Logic σε θέματα εκλογών, ανέφερε κατά την παρουσίαση στους δημοσιογράφους του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων ότι ασφαλές συμπέρασμα θα υπάρξει πριν από τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της Επικράτειας. Αρκεί να μην υπάρξει θρίλερ με κόμματα που να βρίσκονται στο όριο του 3%, οπότε η ακριβής εκτίμηση θα μετατεθεί αρκετές ώρες αργότερα.
Από την πλευρά του υπουργείου, τόσο ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Κώστας Πουλάκης υπογράμμισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.
Ο κ. Μανιτάκης προέτρεψε εκ νέου τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές πιθανόν είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. «Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι απλώς υποχρέωση, είναι καθήκον των πολιτών να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ελεύθερα, συνειδητά και υπεύθυνα και να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον τους» σημείωσε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ήρθε η ώρα ο Μεσσήνιος Βασίλης Λεβέντης να μπει στη Βουλή 

Στο κέντρο της Καλαμάτας συναντήσαμε τους Γεώργιο Φωτόπουλο και Γιάννη Καλογερόπουλο, δύο από τους υποψηφίους με την Ένωση Κεντρώων στη Μεσσηνία, και μας μετέφεραν το δικό τους μήνυμα για τις εκλογές: «Στηρίζουμε την Ένωση Κεντρώων, κάνουμε τη σπίθα φλόγα και στηρίζουμε το Μεσσήνιο πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος σε προσωπικό του μήνυμα μεταφέρει ότι η Μεσσηνία πρέπει να δώσει την αντεπίθεση για οικονομική ανάπτυξη και επανεκκίνηση για τον τόπο μας και για όλη τη χώρα». Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Καλογερόπουλος δήλωσε: «Τους δοκιμάσαμε όλους και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν καθοριστικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα μας μέχρι σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με ψέματα και υποσχέθηκε τα πάντα, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να τα κρίνει ο ελληνικός λαός σήμερα. Ο Βασίλης ο Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων είναι το μόνο κόμμα που δεν υπόσχεται ψέματα, είναι το μόνο κόμμα που προεκλογικά λέει ότι θα κάνει περικοπές. Είναι το μόνο που προαναγγέλλει ότι θα καταργήσει την πολυθεσία στο Δημόσιο, θα απολύσει τους αργόμισθους, θα καταργήσει τις επιχορηγήσεις των κομμάτων και των ΜΚΟ, θα καταργήσει τις πρόωρες συντάξεις, όπως και τις δεύτερες και τρίτες, αν αυτές υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. Τέλος, είμαστε το μόνο κόμμα που λέει αλήθειες και ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο μόνος αρχηγός που έχει αδικηθεί τα τελευταία 25 χρόνια και έφτασε η ώρα να μπει στη Βουλή». Π.Μπ. - 
 
 ***  Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε

Βρισκόμαστε δύο μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, τις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση. Τις εκλογές που θα αποφασίσουν το μέλλον της χώρας μας, την ευρωπαϊκή μας πορεία. Τους 7 μήνες που πέρασαν ζήσαμε πολλά: ζήσαμε την εποχή των οδυνηρών διαψεύσεων, της κατάρρευσης των μύθων κάτω από το βάρος της πραγματικότητας. Ο κόσμος πλέον ξέρει ότι όλα αυτά τα χρόνια παίχτηκε στην πλάτη του ένα απαράδεκτο παιχνίδι υποσχέσεων, συκοφαντιών και υπερβολών από κάποιους που έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια. Το κόστος ήταν οδυνηρό για όλους μας. Η χώρα μας μπήκε σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια, επιστρέψαμε στην ύφεση και στα ελλείμματα, αυξήθηκε η ανεργία και – κυρίως – κινδύνευσε η θέση μας στην Ευρώπη. Η κοινωνία μας διχάστηκε με ένα ακατανόητο δημοψήφισμα, χωρίς λόγο, και χωρίς ουσία, που οδήγησε εκατομμύρια συμπολίτες μας σε σκηνές ταπείνωσης μπροστά σε κλειστές τράπεζες, που έφερε το τρίτο μνημόνιο, το χειρότερο, το ακριβότερο, το πιο σκληρό από όλα, που φέρνει νέα μεγάλα βάρη για κάθε οικογένεια, κάθε επαγγελματία, κάθε αγρότη. Όταν, όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αποτυχίας και των ψεμάτων της, όταν έφτασαν τη χώρα στην άκρη του γκρεμού, το ΠΑΣΟΚ ήταν πάλι εκεί, πάντα μπροστά στα δύσκολα. Έβαλε πλάτη, ανέλαβε τις ευθύνες του, κι έτσι η χώρα κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα. Η δημοκρατική παράταξη απέδειξε για άλλη μια φορά ότι πάνω απ’ όλα είναι δύναμη ευθύνης, που πράττει το εθνικό της καθήκον χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Την Κυριακή, λοιπόν, γυρίζουμε σελίδα. Αποφασίζουμε, αφήνουμε πίσω την εποχή του δικομματισμού και των διασπάσεων, περνάμε στη νέα εποχή των συνεργασιών και της συνεννόησης. Σε αυτήν την προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδειχθεί πυλώνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο δυνατός τρίτος πόλος συνεργασίας των δημοκρατικών, προοδευτικών ιδεών. Στις εκλογές της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει, και θα βγει, ενισχυμένο και δυνατό. Πρέπει να αναδείξουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτη δύναμη, την κρίσιμη και χρήσιμη δύναμη. Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε ότι είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Με λαϊκισμό, κρατισμό, τυχοδιωκτισμό και ψέμα πάνω στο ψέμα δεν μπορεί να πάει η χώρα μπροστά. Η Νέα Δημοκρατία έχει τις δικές της εμμονές. Έχει μια βαθιά συντηρητική ατζέντα, ειδικά σε κοινωνικά θέματα. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η Δεξιά δεν αλλάζει. Δεν ξεχνούν ότι η καταστροφική διακυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004-2009 μας οδήγησε στην κρίση. Το Ποτάμι ψαρεύει στα θολά νερά του απολίτικου στυλ. Μόνο που αυτό δεν αρκεί στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Τα κόμματα της αντιευρωπαϊκής απομόνωσης και οι νεοναζί δεν είναι λύση. Είναι ακόμα χειρότερο πρόβλημα. Ο κύριος εκφραστής του δημοκρατικού χώρου, ο εγγυητής της σταθερότητας, της πολιτικής ισορροπίας, είναι το ΠΑΣΟΚ. Τα πιο δύσκολα για την παράταξή μας πέρασαν. Τα χρόνια που σηκώναμε μόνοι μας το βάρος της ευθύνης για τη χώρα, ανήκουν στο παρελθόν. Αρκετά ως τώρα υποστήκαμε από τους ανεύθυνους πειραματισμούς και τις αστοχίες της «πρώτης φοράς Αριστερά». Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σημαίνει ευαισθησία και φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη. Όπως την προηγούμενη τριετία καταφέραμε να αποτρέψουμε πολλά αντιλαϊκά μέτρα, έτσι και τώρα μπορούμε να παλέψουμε για να βελτιώσουμε, έστω και λίγο, κάποιες πτυχές του μνημονίου. Ειδικά για τους αγρότες, για τις συντάξεις, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για τις ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, για το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Αρκεί να είμαστε ισχυροί στην επόμενη Βουλή, ώστε να είμαστε ισχυροί και στην επόμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να μας εμπιστευθεί ξανά. Να έρθει ξανά κοντά μας, να γυρίσει στο σπίτι του, για να βάλουμε ξανά μαζί την Ελλάδα σε ένα δρόμο σταθερότητας και προκοπής. Κρατάμε την Ελπίδα ζωντανή, και ζητάμε από τους πολίτες της Μεσσηνίας να μας δώσουν τη δύναμη, να μας δώσουν δύναμη από τη δύναμή τους. Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε. Ψηφίζουμε Δημοκρατική Συμπαράταξη. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε! Της Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου Υποψήφιας βουλευτή Μεσσηνίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη - 

 ***   Γυρίζω την πλάτη μου στην κάλπη ή καθορίζω εγώ το μέλλον μου;          
       
Μια συνήθης κατηγορία προς τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική είναι ότι «δε λένε την αλήθεια». Για την ακρίβεια, ότι «λένε μόνο την αλήθεια που τους βολεύει».
Ορίστε, λοιπόν, μια αλήθεια που καθόλου δε με βολεύει, όπως, ελπίζω, κι όλους εκείνους που απέμειναν να υπηρετούν την πολιτική με αίσθημα ηθικής και συνείδησης: στις 20 Σεπτεμβρίου μεγάλος νικητής των εκλογών προβλέπεται η αποχή. Ακόμα χειρότερα, η αποχή των νέων. Κάποιοι θα με ειρωνευτούν πως θρηνώ χαμένες ψήφους. Ας μείνουν στην πλάνη τους. Εγώ θα ασχοληθώ με τη γενιά που αξίζει όλοι να προσπαθήσουμε για το μέλλον της.
Καταλαβαίνω πολύ καλά, γιατί εσύ, που σπουδάζεις αγωνιώντας για το αν θα αποκατασταθείς ποτέ επαγγελματικά, που απολύθηκες τον Ιούλιο μαζί με άλλους περίπου 20.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα λόγω capital controls, που βλέπεις τους γονείς σου σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, δε θέλεις να ψηφίσεις. Ή, ακόμα χειρότερα, θέλεις να ρίξεις στην κάλπη ψήφο οργής, εκδίκησης και απογοήτευσης.
Ίσως διότι είσαι από εκείνους τους νέους που αδιαφορούν για την πολιτική. Όμως, η πολιτική και, κυρίως, η δημοκρατία δεν υπάρχουν χωρίς εσένα, όπως κι εσύ δεν μπορείς να υπάρξεις χωρίς εκείνες, αφού κάθε πτυχή της ζωής σου είναι πολιτική και κάθε γνώμη που εκφράζεις συνιστά δημοκρατία.
Σου θυμίζω πως οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τόσο σημαντική τη συμμετοχή στα κοινά, ώστε εκείνον που απείχε τον χαρακτήριζαν «ιδιώτη», λέξη από την οποία προέκυψε ο αγγλικός όρος «idiot», δηλαδή ο ηλίθιος.
Θα σχολιάσεις: «Ναι, αλλά οι πρόγονοί μας δεν είχαν κυβερνηθεί από τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του». Έχεις δίκιο, όμως, μην κάνεις το μοιραίο λάθος να ταυτίσεις την αποδοκιμασία των πολιτικών με την αποδοκιμασία της πολιτικής. Με άλλα λόγια, μην αφήσεις το «ατύχημα Τσίπρα» να σε απομακρύνει από τα κοινά και από ανθρώπους που έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας, χωρίς να αιθεροβατούμε. Διότι το κακό που θα σου έχει κάνει οδηγώντας σε προς την αδιαφορία για τα πολιτικά τεκταινόμενα θα είναι απείρως μεγαλύτερο και σοβαρότερο από τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ή την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην Παιδεία.
Επίσης, ενδέχεται να τρέφεις τέτοια συναισθήματα θυμού και απέχθειας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή για τις ενέργειες κυβερνήσεων του παρελθόντος, ώστε να πιστεύεις πως καμία παράταξη δεν αξίζει την ψήφο σου. Σου θυμίζω απλώς ότι την τελευταία φορά που ψήφισες κατευθυνόμενος από την οργή και την αγανάκτησή σου, έπεσες θύμα του εγωισμού και της απειρίας εκείνων που θα έσκιζαν τα μνημόνια υπό τον ήχο των ζουρνάδων. Τώρα, όμως -που ξέρεις πως πίσω από την μάσκα του αεράτου και «αριστεράτου» νέου πολιτικού, που είναι «ουάου» γιατί δε φοράει γραβάτα, κρύβεται η νοοτροπία ενός δεινοσαύρου της πολιτικής, πολυφορεμένη και αποτυχημένη- ψήφισε με λογική και όχι με συναίσθημα. Εμπιστεύσου εκείνον που προτιμά να σου πει την αλήθεια για το δύσκολο δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσει η χώρα και προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για να τον διανύσει το ταχύτερο δυνατόν. Εμπιστεύσου εκείνον που θα φέρει σταθερότητα στη χώρα. Εμπιστεύσου αυτόν που θα σου δώσει προοπτική για το μέλλον.
Τέλος, δικαιολογημένα θα έχεις κουραστεί από το φθηνό επικοινωνιακό κόλπο «νέο εναντίον παλαιού». Υποτιμά την λογική σου αυτό το ψευτοδίλημμα, προσπαθώντας να σε πείσει πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταφύγει πολλοί από τους χειρότερους του παλαιού πολιτικού συστήματος και, αντίστροφα, πως σε παρατάξεις με ιστορία δεκαετιών δεν εντάσσονται νέοι άνθρωποι, με όραμα και κατάρτιση. Συν τοις άλλοις, γνωρίζεις πως η πρόοδος για να επιτευχθεί χρειάζεται τη συνεργασία προηγούμενης και επόμενης γενιάς, με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει καθεμία. Οι παλαιότεροι έλεγαν πως το καλύτερο όργωμα γίνεται με δύο άλογα: ένα γέρικο να δείχνει το δρόμο κι ένα νέο να βάζει την ορμή και τον ενθουσιασμό. Έτσι φτιάχνεται η τέλεια ομάδα, με το συνδυασμό παλαιού και νέου, αρκεί και οι δύο να είναι ικανοί. Αυτό το πάντρεμα γενεών έχει η Νέα Δημοκρατία.
Σου ζητώ, λοιπόν, την Κυριακή να βρεθείς μπροστά στην κάλπη. Μην επιτρέψεις σε όλους εκείνους που πειραματίστηκαν με το μέλλον σου να σε απομακρύνουν από το δικαίωμα στην ψήφο, που με τόσο κόπο κατακτήσαμε ως έθνος. Παραμέρισε το θυμό και την απογοήτευση που σου προκάλεσαν και εμπιστεύσου νέους ανθρώπους, που μπορούμε να σε καταλάβουμε και με τη στήριξη μιας ιστορικής παράταξης, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, να πορευτούμε μαζί σου προς το μέλλον. Δε θα σου πω ψέματα, η πορεία προβλέπεται δύσκολη. Γι’ αυτό διάλεξε να τη διανύσεις με σοβαρούς, ρεαλιστές, έντιμους και έμπιστους συνοδοιπόρους. Που δε σε κοροϊδεύουν, που δε σου τάζουν. Έλα μαζί να πάμε την Ελλάδα μπροστά.   Του Μίλτου Χρυσομάλλη
Υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. Μεσσηνίας  

***   Public Issue για την "Αυγή": 3% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
 CPMS
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δίνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας "Αυγή". Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % της ΝΔ. Τα άλλα κόμματα, λαβάνουν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΧΑ 7%, ΚΚΕ 6,5%, Ποτάμι 4,5%, ΛΑΕ 3,5%, ΑΝΕΛ 2,5% και Ένωση Κεντρώων 2,5%.

***  Η "μάχη" των δημοσκοπήσεων: Πού κινούνται τα κόμματα  
Τι λένε τα τελευταία γκάλοπ για την πρωτιά και ποιες παρατάξεις παλεύουν για την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή
 Η
Λιγότερες από 36 ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν αντικρουόμενα στοιχεία για το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στην επόμενη Βουλή, αν και φαίνονται να συμφωνούν στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία ωστόσο να κυμαίνεται από μισή μονάδα μέχρι και τρεις μονάδες.
Metron Analysis/ΑΝΤ1
Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βραχεία κεφαλή έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρία κόμματα δίνουν μάχη για να περάσουν το όριο του 3%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5%, έναντι 24% της ΝΔ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, το Ποτάμι με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 2.6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1% των ερωτηθέντων, η αποχή αγγίζει το 11,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,7%, έναντι 31,2%, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 6%, το Ποτάμι με 5,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει ένα 2,7%.
Public Issue/Αυγή
Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας “Αυγή”.
Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30% για τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή, καθώς λαμβάνουν από 2,5%.
Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:
- ΣΥΡΙΖΑ 139 έδρες
- Νέα Δημοκρατία 79 έδρες
- Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες
- Χρυσή Αυγή 19 έδρες
- ΚΚΕ 18 έδρες
- Ποτάμι 12 έδρες
- Λαϊκή Ενότητα 9 έδρες.
Marc/Alpha
Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ εναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%, ενώ η ΝΔ 25,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 5,7% και ακολουθούν: Ποτάμι με 4,9%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 4,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%, Λαϊκή Ενότητα με 2,7% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 31,7% των ψήφων, έναντι 30,4% της ΝΔ (διαφορά 1,3%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το Ποτάμι με 5,9%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,3%, ενώ οριακά εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,9%.
GPO/Mega
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, όπου έκπληξη αποτελεί το χαμηλό ποσοστό (σε σχέση με άλλες έρευνες) που συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά δύο μονάδων της ΝΔ (28,5% έναντι 26%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η Ένωση Κεντρώων με 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12%.
MRB/Star
Στη μισή με μία μονάδα κυμαίνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του Star.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4% των προτιμήσεων, έναντι 26,9% της ΝΔ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με διαφορά 1,1% (31,7% έναντι 30,6%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%.
ΠΑΜΑΚ/ΣΚΑΪ
Εντυπωσιακή “ανατροπή” καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γι α λογαριασμό του ΣΚΑΪ, καθώς αν και σε αντίστοιχη έρευνα πριν από λίγες μέρες η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν μισή μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά, και μάλιστα με διαφορά 2,5 μονάδων.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31% (από 29,5% πριν από τέσσερις ημέρες), έναντι 28,5 της ΝΔ (από 30%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος εκτιμάται στο 8,5% και η αποχή στο 9%.

 
 *** Αθλητική ενημέρωση :

*** Βαριά ήττα για τη Μαύρη Θύελλα στην Τρίπολη από τον Παναρκαδικό 

Πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση η Καλαμάτα ηττήθηκε στο σημερινό φιλικό στην Τρίπολη από τον Παναρκαδικό με 4-0. Ο Γαρύφαλλος άνοιξε το σκορ στο 7’, ο Καδάς πέτυχε στο 31’ το 2-0 και στο 68’ το τελευταίο γκολ των Αρκάδων, ενώ ο Μηλιώτης είχε ανεβάσει το δείκτη στο 58’ σε 3-0.
Παναρκαδικός (Γιώργος Αντωνόπουλος): Ψυχογιός, Γογωνάς, Μπούτας, Κυριακόπουλος, Μπεντεβής, Βελισσάρης, Δήμος, Κώτσιρας, Καδάς, Μηλιώτης, Γαρυφαλλόπουλο.
Καλαμάτα (Κλάδης): Θωμάς, Νινιός, Ίλιεφ, Λέγκα, Χαλκιαδάκης, Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης, Λίπι, Αθανασόπουλος, Καρμενίδης, Τορεζάνι. - 

 ***  Με νίκη επί της Λετονίας    , 
Η Τσεχία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το ΠροολυμπιακόΗ Τσεχία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Προολυμπιακό
 Τα δεκάλεπτα: 23-28, 36-57, 45-80, 70-97
ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπαγκάτσκις): Μέγερις 4, Φρεϊμάνις 6, Μπλουμς, Μπέρτανς 2, Τιμά 11 (1), Γιανιτσένοκς 4, Στρέλνιεκς 7, Μπέρζινς 7, Βετσβάγκαρς 6 (2), Κάρλις 5 (10, Πέινερς 8, Μέιερς 10.
ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Άουντα 13, Πούμπρλα 7, Χρούμπαν 11, Σατοράνσκι 16 (1), Βελς 2, Χούσκα 10, Μπάρτον 4, Γέλινεκ 10 (1), Σιρίνα, Σιλμπ, Βέσελι 24.
 ***  ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ     , (34-35).-

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .- 
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδα μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
~    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .- 
     Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .- 
~ARFARA NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-18-2015.html .-

  ~ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ αλλά και ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΔΡΕΣ και ΑΝΕΚΔΟΤΑ   : Παρασκευή 18/09/2015 , http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .
~ 
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  , 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4361 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2563 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                 

 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9489   βίντεο   .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4539 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 519  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,    http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
 
 ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου