Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Ιουλίου  2015 :
~
23770- 23922-21
Μερική άποψη Ι. Σκήτης Αγίας Άννης που για να ανέβουμε περπατάμε περίπου χίλια πεντακόσια σκαλοπάτια !
~
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html , AGION OROS ΑΘΩΣ 2012   .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.-
 
 ~*    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/
  ~* Στην φωτογραφία Οι Αρφαραίοι Αγιορείτες αδελφοί μακαριστοί Γαβριήλ  ιερομ.-αγιογράφος (στο μέσον) (1878-1956) , στο Άγιον όρος πήγε το 1898 στην Ι. Καλ. Αγίου Γεωργίου Σκήτης Αγίας Άννης , Σεραφείμ ιερομ.(1883-1966) ,(Ιεροψάλτης) αριστερά καθήμενος , και Διονύσιος ιερομ. αγιογράφος (1893-1959) δεξιά καθήμενος και οι υποτακτικοί τους τότε Γαβριήλ Κατσαμπάνης όρθιος αριστερά , (στο Άγιο όρος πήγε το 1941 σε ηληκία 16 ετών) , σήμερα ιερομόναχος στην Ι. Καλύβας Αγίου Γεωργίου και Παντελεήμων Δάτσικας .-
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Περιοχή  Σκήτης Αγίας Άννης 21-03-2012 :
Φωτογραφίες κ.α. :
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.htmlAGION OROS ΑΘΩΣ 2012   .- {Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 } .-
τηλ. :23770-23338
Καλύβι Αγίου Γεωργίου αδελφότητας "Καρτσωναίων" στην Σκήτη (Κυριακού) Αγίας Άννης .
~
*** 22 Ιουλίου 
Μαρίας της Μαγδαληνής (1) († α΄αι.). Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος.
(1) Η αγία μυροφόρος και ισαπόστολος Μαρία η Μαγδαληνή καταγόταν από τα Μάγδαλα. Όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό, πήγε κοντά του και απαλλάχθηκε από τα δαιμόνια που την ενοχλούσαν και στην συνέχεια έγινε μαθήτρια του. Η Μαρία η Μαγδαληνή, ακολούθησε τον Χριστό έως το πάθος Του, έγινε μυροφόρος, είδε πρώτη την Ανάσταση, όταν αργά την νύχτα του Σαββάτου είδε τον άγγελο που κύλησε την πέτρα από την θύρα του μνημείου. Επίσης μόλις ξημέρωσε, ενώ στέκοταν κοντά στο μνημείο, είδε δύο αγγέλους με λευκά να κάθονται στο μνημείο και μετά είδε τον Χριστό, ο οποίος μάλιστα επειδή τον πέρασε για τον κηπουρό, της είπε " Μη μου άπτου" (μην με αγγίζεις). Μετά την ανάληψη του Κυρίου, η Μαρία πήγε στην Έφεσο στον απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη. Εκεί εκοιμήθη και ενταφιάστηκε.
~   22/07 Απολυτίκιο Αγ. Μαρκέλλας της Παρθενομάρτυρος - 22 ΙΟΥΛΙΟΥ: https://youtu.be/7GM0Iyx22x0?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
***  Άναψαν τα αίματα στο ΣΥΡΙΖΑ! Επίθεση Λαφαζάνη στον Τσίπρα απο το iscra: “Εσύ δεν είχες σχέδιο Β”!
Με άρθρο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι έχει ευθύνες για το γεγονός ότι δεν διέθετε εναλλακτικό σχέδιο για εθνικοποίηση των τραπεζών ή τη στάση πληρωμών, ενώ εκφράζεται η ελπίδα "να διαψευστούν τα περί εκκαθαρίσεων"
tsipras-lafazanis

Με άρθρο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα iskra, η οποία εκφράζει τις απόψεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι έχει ευθύνες για το γεγονός ότι δεν διέθετε εναλλακτικό σχέδιο, όπως π.χ. την εθνικοποίηση των τραπεζών ή τη στάση πληρωμών, ενώ εκφράζεται η ελπίδα “να διαψευστούν τα περί εκκαθαρίσεων”.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι “μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια”.  
~ Αναλυτικά το άρθρο του Νίκου Περπερά:
Από το απόγευμα της Τρίτης, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν, ύστερα από τη δήλωση του πρωθυπουργού σε συνεργάτες του, την οποία άφησαν να διαρρεύσει “κυβερνητικές πηγές”. Κοινή ήταν η εκτίμηση των συστημικών μέσων, ότι με αυτή τη δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την οδό της “εκκαθάρισης” όσων διαφωνούν με το τρίτο Μνημόνιο, δηλαδή τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ελπίζουμε να διαψευστούν οι αντίπαλοί μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εγείρεται ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι στις 12 Ιουλίου, ύστερα από πεντέμιση μήνες διαπραγμάτευσης, δεν είχε το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην απόλυτη άρνηση των δανειστών. Ακόμη κι αν δεχόμασταν ότι δεν του προσέφερε τέτοιο σχέδιο η Αριστερή Πλατφόρμα- πράγμα που δεν ισχύει- σε τι θα ελάφρυνε κάτι τέτοιο τις δικές του ευθύνες και τις ευθύνες της διαπραγματευτικής ομάδας που ο ίδιος σχημάτισε;» 
~ Η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα μέσω συνεργατών
Προηγήθηκε η μετωπική επίθεση του πρωθυπουργού προς τους εσωκομματικούς αμφισβητίες. «Φωτογραφίζοντας» τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας τους κάλεσε  να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής και τους κατηγόρησε για έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου. Επίσης, φρόντισε να καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει άλλη υποχρέωση νομοθέτησης στο εγγύς μέλλον, καθώς και ότι θα πρέπει να ρίξουν το βάρος στη διαπραγμάτευση.
Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός έδειξε πως είναι αποφασισμένος να φτάσει κυρίαρχος στο κόμμα του ως τις εκλογές, ενώ όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές στο iefimerida.gr «δεν ανησυχούμε ότι δεν θα υπάρξουν οι «120», συμπληρώνοντας πως «η προσδοκία παραμένει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τους «123» της προηγούμενης εβδομάδας».
Διόλου τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι επέλεξαν να διευκολύνουν τους επίδοξους αντάρτες, φέρνοντας προς ψήφιση ένα σχετικά… ελαφρύ πακέτο:
  • Οριστικά εκτός μένει η φορολόγηση των αγροτών
  • Μετατίθενται για αργότερα οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Η ρύθμιση για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας  θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια. 
Σε θέση μάχης οι «συνιστώσες»
Την ίδια ώρα, στο εσωκομματικό πεδίο, αμετακίνητοι στις θέσεις τους μένουν «προεδρικοί» και «Αριστερή Πλατφόρμα».
Οι μεν επιμένουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτό το δυισμό και προειδοποιούν ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό. Από την άλλη τα στελέχη της πτέρυγας Λαφαζάνη αφήνουν αιχμές λέγοντας ότι «δεν γίνεται κάποιοι να αδιαφορούν για το κόμμα» και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στις επικείμενες ψηφοφορίες, ούτε να αλλάξουν στάση και να υποχωρήσουν σε μια πολιτική που δεν πιστεύουν. 
~ Ερχεται ξεκαθάρισμα «λογαριασμών» στο συνέδριο
Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, περιμένει να δει απόψε και τις αντιδράσεις των βουλευτών που ανήκουν στην ομάδα των «53» και επέλεξαν το «παρών».
Σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει αύριο, οπότε και έχει προηγηθεί το τυπικό της ψηφοφορίας, και η ηγεσία θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τη δυνατότητα ή μη μιας επανασυγκόλλησης.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα πως από Σεπτέμβρη το κόμμα θα οδηγηθεί σε «ευρείες συλλογικές διαδικασίες», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας συνέδριο, με την Αριστερή Πλατφόρμα να επιμένει σε σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

~
***   Διασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ          
     
H EKT αποδέχεται το Σχέδιο Εξυγίανσης των τραπεζών
-  To πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πήρε το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των τραπεζών που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Αυτό στηρίζεται στην Κοινοτική Οδηγία BRRD και διασφαλίζει τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.
Βασική φιλοσοφία του είναι ότι τις ζημιές μιας τράπεζας δεν πρέπει να τις αναλάβουν οι φορολογούμενοι πολίτες, παρά μόνο ως έσχατο μέσο. Οι ζημιές βαρύνουν πρωτίστως τους μετόχους και μετά τους ομολογιούχους, όμως κανένας πιστωτής κατά την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν πρέπει να βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση να υποστεί μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που θα αναλάμβανε αν το ίδρυμα ετίθετο σε εκκαθάριση.
Οι γενικές αρχές του σχεδίου περιλαμβάνουν την κατά προτεραιότητα συμμετοχή των μετόχων στις ζημιές της εξυγίανσης, η οποία ακολουθείται από εκείνη των πιστωτών, σύμφωνα με την κατάταξη των απαιτήσεων των τελευταίων στο πλαίσιο των συνήθων διαδικασιών αφερεγγυότητας.
Επιπροσθέτως, προβλέπεται η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανώτερων διοικητικών στελεχών του υπό εξυγίανση ιδρύματος, εκτός αν η παραμονή τους κρίνεται ενδεικνυόμενη για την επίτευξη των σκοπών της εξυγίανσης, καθώς και την παροχή από αυτούς κάθε απαραίτητης βοήθειας.
Το άρθρο 44 για την αναδιάρθρωση παθητικού αναφέρει ρητά πως η αρχή εξυγίανσης δεν απομειώνει (κουρεύει):
*τις εγγυημένες καταθέσεις (έως 100.000 ευρώ)
*τις υποχρεώσεις που καλύπτονται με εξασφάλιση, συμπεριλαμβανόμενων των καλυμμένων ομολόγων και των υποχρεώσεων υπό μορφή χρηματοπιστωτικών μέσων που χρησιμοποιούνται για σκοπούς αντιστάθμισης κινδύνου
*κάθε υποχρέωση που προκύπτει από την κατοχή περιουσιακών στοιχείων πελατών ή χρημάτων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διακρατούν οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (αμοιβαία κεφάλαια)
*κάθε υποχρέωση που προκύπτει από καταπιστευτική σχέση μεταξύ του ιδρύματος και ενός άλλους προσώπου
*τις υποχρεώσεις προς ιδρύματα, οι οποίες έχουν αρχική ληκτότητα μικρότερη των επτά ημερών
*τις υποχρεώσεις που έχουν εναπομένουσα ληκτότητα μικρότερη των επτά ημερών έναντι συστημάτων ή διαχειριστών συστημάτων
*τις καταθέσεις του ΤΕΚΕ και του Συνεγγυητικού,
*τις υποχρεώσεις σε οποιονδήποτε από τους εργαζόμενους, τους εμπορικούς πιστωτές, τις φορολογικές αρχές και τα συστήματα εγγύησης καταθέσεων.
Το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζει πως σε εξαιρετικές περιστάσεις, όταν εφαρμόζεται η αναδιάρθρωση παθητικού, η Αρχή Εξυγίανσης μπορεί να εξαιρεί συνολικά ή εν μέρει ορισμένες υποχρεώσεις από την άσκηση των εξουσιών απομείωσης ή μετατροπής.
Αναφορικά με την γνωμοδότηση της ΕΚΤ η Κεντρική Τράπεζα επισημαίνει ότι δεν εκφέρει γνώμη για το κατά πόσον το ν.σ. εκπληρώνει αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις της ελληνικής πολιτείας να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο τα μέτρα εξυγίανσης και ανάκαμψης.
Η ΕΚΤ δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδα είναι ήδη η εποπτεύουσα αρχή υπεύθυνη και για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Κατά συνέπεια, η υιοθέτηση της BRRD στο εθνικό δίκαιο δεν αντιπροσωπεύει μια σημαντική μετατόπιση των ευθυνών της.
«Απαιτώντας την προηγούμενη συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών για όλες τις αποφάσεις που αφορούν στην πώληση θυγατρικών, ή τη δημιουργία μιας τράπεζας γέφυρας, το διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων, bail-in, ανεξάρτητα από το αν έχουν άμεσο δημοσιονομικό αντίκτυπο ή συστηματική εμμέσως, το σχέδιο νόμου φαίνεται να πηγαίνει πέρα από το κείμενο BRRD», επισημαίνει η έκθεση της ΕΚΤ .
Το παραπάνω, σύμφωνα με την ΕΚΤ, αυξάνει την πιθανότητα το υπουργείο Οικονομικών να θεωρηθεί δυνητικά ως μια δεύτερη αρχή εξυγίανσης, παράλληλα με την Τράπεζα της Ελλάδος. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 ~
*** 94χρόνος προσπάθησε να σκοτώσει την 57χρόνη σύζυγό του

Συνελήφθη, χθες (21.7.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, ένας (1) 94χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονης αλλοδαπής υπηκόου Μολδαβίας, συζύγου του. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι ανωτέρω για προσωπικές διαφορές, ο 94χρονος με τη χρήση μαχαιριού, τραυμάτισε την 57χρονη στο στήθος και το πόδι. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 94χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε. Η 57χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύεται. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης. - 
~
***  Τέσσερις νέες θέσεις εργασίας για ναυαγοσώστες          
      
Με σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Πύλου-Νέστορος επαναπροκηρύσει την πρόσληψη συνολικά τεσσάρων ατόμων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα ναυαγοσώστη, για την κάλυψη των εποχικών ή παροδικών αναγκών του, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, και διάρκεια αυτής τους δύο μήνες (Ιούλιος-Αύγουστος), στις παραλίες Μεμί Δ.Ε Κορώνης, Ζάγκα Δ.Ε. Κορώνης, Φοινικούντας (παραπλεύρως λιμένα) Δ.Ε. Μεθώνης και Μαυροβούνι Δ.Ε Μεθώνης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία και αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δημαρχείο στο τηλέφωνο 2723-3-60210 (αρμόδιοι υπάλληλοι: Δ. Αρβανίτης, Α. Σκόκου) ή να ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος http://www.pylos-nestor.gr /portal /index.php /enimerosi-politon/diagonismoi-prokirykseis/678-prosklisi-proslipsis-4-navagososton . 
  ~
***  Σεμινάρια Μελισσοκομίας σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία και Αρκαδία 

 Ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια μελισσοκομίας υλοποιεί, για μια ακόμη χρονιά, το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, συνεχίζοντας τη δημιουργική δράση και προσφορά του στο μελισσοκομικό κόσμο της Πελοποννήσου. Σήμερα ξεκινά τριήμερη εκπαίδευση στην Καλαμάτα, θα ακολουθήσει αντίστοιχη στην Κυπαρισσία, ενώ έχει ήδη προηγηθεί μία στην Αρκαδία, για πρώτη φορά από το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας. Στα σεμινάρια, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους εχθρούς και ασθένειες των μελισσών, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης), για τις μεθόδους εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, για την πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ), αλλά και για την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και άλλα ζητήματα. Όπως είπε στο «Θ» ο προϊστάμενος του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσουμάνης, «ξεκινά την Τετάρτη στην Καλαμάτα το καθιερωμένο, πλέον, ταχύρρυθμο σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης έχει η υπηρεσία μας, το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, και το σεμινάριο θα διεξαχθεί Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελαίας Καλαμάτας με πέντε ώρες ημερησίως στο πρόγραμμά του, από τις 8.30 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Την εκπαίδευση θα κάνει η γεωπόνος Μαρία Μπίστη, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα μελισσοκομίας, καθώς έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Τμήμα Μελισσοκομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η θεματολογία έχει να κάνει με την τυποποίηση, εμπορία και προώθηση των μελισσοκομικών προιόντων, τα κυριότερα μελισσοκομικά φυτά, καθώς και τη βιολογική μελισσοκομία. Βέβαια, είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκπαιδευτή να αναφερθεί και σε οποιαδήποτε άλλα θέματα τεθούν από τους συμμετέχοντες. Η εκπαίδευση γίνεται σε συνεργασία με το μελισσοκομικό σύλλογο της περιοχής, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας. Αντίστοιχο σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 27, 28 και 29 Ιουλίου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας. Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής στα γραφεία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το διευθυντή Αντώνη Παρασκευόπουλο για να γίνονται στην υπηρεσία του οι αιτήσεις των μελισσοκόμων. Θα ήθελα να προσθέσω ότι το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας έχει προβεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τριών τριημέρων ταχύρρυθμης εκπαίδευσης. Στην Καλαμάτα, που ξεκινάμε Τετάρτη (σ.σ. σήμερα), στην Κυπαρισσία που ξεκινάμε τη Δευτέρα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε αντίστοιχο σεμινάριο, για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, στα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κερασίτσας, όπου ενεργοποιήσαμε μια δική μας δομή!» 
~
***  Γυναίκες από Μεσσηνία, Αθήνα και Αρκαδία εκβίαζαν την Εύη Τατούλη       
      
Μέσω τριών blogs που ασχολούνται με θέματα της Πελοποννήσου
-  Μία 35χρονη σύμβουλος σε Δήμο της περιφέρειας Αττικής, η οποία κατάγεται από την Πύλο Μεσσηνίας, μία 40χρονη από την Αθήνα και μία 59χρονη από την Αρκαδία είναι οι τρεις γυναίκες για τις οποίες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για εκβίαση και δυσφήμηση, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος της Εύης Τατούλη, κόρης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με σκοπό να της αποσπάσουν 90.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την ομάδα του Μανώλη Σφακιανάκη, ύστερα από καταγγελία που έκανε η κα Εύη Τατούλη, αφού από τον Ιανουάριο που έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής στις εθνικές εκλογές δεχόταν απανωτές «διαδικτυακές επιθέσεις».
Η ίδια σε δήλωσή της χθες εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έκβαση της υπόθεσης, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η αποτελεσματικότητα διακρίβωσης των υπαιτίων και η ταχύτητα με την οποία οδηγήθηκε η υπόθεση σε διερεύνηση αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι δεν είμαστε στο έλεος της ανωνυμίας του διαδικτύου που τρέφει την ανομία και απειλεί την κοινωνική και πολιτική ισορροπία του τόπου».
Τρεις γυναίκες
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε να διερευνά την υπόθεση, όταν η Εύη Τατούλη κατήγγειλε στον προϊστάμενο της Δίωξης κ. Σφακιανάκη, ότι άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια (blogs), που ασχολούνται με την πελοποννησιακή επικαιρότητα, προέβαιναν συστηματικά και δόλια, από τον Ιανουάριο, στη δυσφήμησή της, ενώ την εκβίαζαν να τους καταβάλει 90.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις.
Τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα είχαν ξεκινήσει από τότε που η κα Τατούλη αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής. Η ιστορία, όμως, δε σταμάτησε εκεί, καθώς μετά και σε καθημερινή βάση η κόρη του Πέτρου Τατούλη δεχόταν διάφορα τηλεφωνήματα, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει τα χρήματα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που ενημερώθηκε για όλα αυτά, παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και έδωσε εντολή για τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων, ανακάλυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων που προέβαιναν στις δυσφημιστικές αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις στην περιοχή των Αθηνών και της Τρίπολης.
Ταυτόχρονα, σε Αθήνα και Τρίπολη οι αστυνομικοί της Δίωξης έκαναν έρευνα στα σπίτια των γυναικών και όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, διακριβώθηκε η συμμετοχή και των τριών στην υπόθεση.
Από τα σπίτια τους κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός και έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δε δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Πάντως, η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας για τυχόν εμπλοκή κι άλλων ατόμων.
Δήλωση Ε. Τατούλη
Χθες η κα Τατούλη, σχετικά με την υπόθεση, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Όταν οι θεσμοί της χώρας λειτουργούν χωρίς παρεμβάσεις στη βάση των δεξιοτήτων και της υψηλού επιπέδου αρτιότητας των δημόσιων λειτουργών τους, τα αποτελέσματα είναι πάντα εντυπωσιακά. Αποδίδουν δε στους πολίτες τα αναγκαία αισθήματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που, ιδιαίτερα σήμερα, έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Ενημερώθηκα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα αποτελέσματα των ερευνών της, σχετικά με τις αήθεις επιθέσεις που δέχτηκα εγώ, αλλά και ο σύζυγός μου, το προηγούμενο διάστημα και για τις οποίες είχα προβεί σε καταγγελία για να προστατέψω την οικογένειά μου.
Η αποτελεσματικότητα διακρίβωσης των υπαιτίων και η ταχύτητα με την οποία οδηγήθηκε η υπόθεση σε διερεύνηση αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι δεν είμαστε στο έλεος της ανωνυμίας του διαδικτύου που τρέφει την ανομία και απειλεί την κοινωνική και πολιτική ισορροπία του τόπου.
Η ενημέρωση και η ελευθερία του Τύπου αποτελούν βασικά συστατικά μιας ευνομούμενης κοινωνίας, όταν προάγουν τη δημοκρατία και τη διαφάνεια,  όχι όταν γίνονται εργαλεία εκβιασμού, συκοφάντησης και παραπλάνησης με εγκληματικά, οικονομικά και  πολιτικά κίνητρα.  Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο που τα μέσα ενημέρωσης,  παραδοσιακά και διαδικτυακά,  χρησιμοποιούνται με δημαγωγικά κίνητρα, παραπλανώντας τους συμπολίτες μας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε ένα συμβολικό καίριο χτύπημα και ένα μήνυμα.  Η δημαγωγική παραπλάνηση της κοινωνίας διώκεται σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, από όπου και αν αυτή εκπορεύεται.
Τα οικονομικά συμφέροντα που αναζητούν ευκαιρίες για να ποδηγετήσουν με φερέφωνα και πληρωμένα τους όργανα την κοινή γνώμη δεν έχουν θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία που αναζητά ένα νέο πολιτικό σύστημα για να την υπηρετήσει.
Το παλιό πολιτικό σύστημα που ντύνεται ενίοτε με προβιά νεότητας και χρησιμοποιεί σάπιες μεθόδους, προκειμένου να επιβιώσει λάθρα, με βρίσκει σθεναρά απέναντί του. Η πατρίδα χρειάζεται καθαρό λόγο και καθαρά πρόσωπα με άποψη και σχέδιο, προκειμένου να περάσει από τη στενωπό του χθες, του σήμερα, αλλά και του αύριο. Είμαι διαρκώς παρούσα, προκειμένου να υπηρετήσω την Αρκαδία και τους Αρκάδες συμπολίτες μου με αίσθημα άφοβης ευθύνης. Τέτοια φαινόμενα, που βιάζουν τη δημοκρατία και νοθεύουν τη λαϊκή εντολή, πρέπει να μας βρουν όλους σθεναρά απέναντί τους».  της Βίκυς Βετουλάκη
~
***  Τραγωδία για 32χρονο ψαροντουφεκά χθες στον Πάμισο

Τη ζωή του έχασε χθες το απόγευμα ένας 32χρονος, όταν έκανε ψαροντούφεκο μαζί με φίλο του στον Πάμισο. Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, χθες το απόγευμα οι δύο άντρες είχαν πάει για ψαροντούφεκο. Λίγο μετά τις 6.00, όμως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική από το φίλο του 32χρονου. Ο τελευταίος είχε ανασυρθεί από το φίλο του στην όχθη του ποταμού. Όταν πήγαν εκεί η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ο 32χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του. Διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του νεαρού άντρα.Β.Β. - 
~
***   Διανομή καρτών σίτισης από σήμερα στην Καλαμάτα          
      
Διανομή καρτών σίτισης από το Δήμο Καλαμάτας ξεκινά σήμερα. Οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν ήταν περίπου 4.000 και από αυτές περί τις 2.000 κατατέθηκαν στο ΚΕΠ του Διοικητηρίου και άλλες 1.500 περίπου στο ΚΕΠ της Βέργας.
Ειδικότερα, θα διανεμηθούν 809 κάρτες σίτισης από το ΚΕΠ του Διοικητηρίου, 513 από το ΚΕΠ Βέργας και 120 στη Θουρία, 35 στα Αρφαρά και 32 στον Άρι. Συνολικά, δηλαδή, οι δικαιούχοι είναι 1.509.
Η υποστήριξη των δικαιούχων συνίσταται σε:
α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένων ηλεκτρικών παροχών κύριας κατοικίας και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία)
β. Επίδομα ενοικίου για νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις παλιών, 70 ευρώ/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220 ευρώ μηνιαίως
γ. Επιδότηση σίτισης: δίδεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα, συνολικής αξίας 70 ευρώ/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220 ευρώ μηνιαίως.
  Το πρόγραμμα διανομής
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι κάρτες σίτισης θα διανέμονται από τα ΚΕΠ0260 στο Διοικητήριο και ΚΕΠ0580 στη Βέργα αλφαβητικά ως εξής:
1. Την Τετάρτη 22/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Α έως και Δ
2. Την Πέμπτη 23/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Ε έως και Κ
3. Την Παρασκευή 24/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Λ έως και Ο
4. Τη Δευτέρα 27/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Π έως και Σ
5. Την Τρίτη 28/7 θα δοθούν στους δικαιούχους των οποίων το επώνυμο ξεκινάει από Τ έως και Ω.
  Επίδομα ενοικίου -ηλεκτρικό ρεύμα
Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου πρέπει είτε μόνοι τους, μέσω διαδικτύου, είτε με τη βοήθεια υπαλλήλων των ΚΕΠ να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του ενοικιαστηρίου, το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά μετά την 26η Ιουνίου. Πρέπει, επίσης, να καταχωρισθούν ο ΑΦΜ και ο ΙΒΑΝ του ιδιοκτήτη.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεννόηση με το ΔΕΔΔΗΕ, θα προβεί στην υλοποίηση της παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος.
 ~
***  Συνεργασία Καλαμάτας - Αθήνας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Αθηναίων θα εγκριθεί αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ανάλογη έγκριση θα δοθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις των δύο Δήμων, ενώ τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 ο δήμαρχος είχε σχετική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. Χρήστο Τεντόμα και στελέχη του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2021 Τονίζεται, επίσης, ότι στην πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος Λενιώ Μυριβήλη, η οποία δήλωσε πως «ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει το Δήμο Καλαμάτας στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Τα θεματικά πεδία συνεργασίας των Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων προσδιορίσθηκαν ως εξής: 1) Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδιαιτέρως των πολιτιστικών σχημάτων των δύο Δήμων 2) Μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτισμού 3) Προώθηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των δύο πόλεων 4) Προώθηση έρευνας και τεκμηρίωσης σε θέματα πολιτισμού 5) Μεταφορά τεχνογνωσίας σχετικά με το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 6) Προώθηση συνεργασίας σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, σε σχέση με τον πολιτισμό.ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Οι Δήμοι Αθηναίων και Καλαμάτας συμφωνούν να προβούν σε ανταλλαγή των πολιτιστικών σχημάτων των δύο Δήμων με σκοπό: 1) Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των σχημάτων του Δήμου Αθηναίων 2) Την προβολή της πολιτιστικής παραγωγής της Καλαμάτας 3) Την προσφορά προς τους πολίτες των δύο πόλεων, πολιτιστικών θεαμάτων υψηλού επιπέδου 4) Την αξιοποίηση και την υποστήριξη από πλευράς Δήμου Αθηναίων του εμβληματικού Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας 5) Την ενίσχυση της πολιτιστικής αποκέντρωσης στην ελληνική επαρχία.ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ Η BIG BAND ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να στέλνει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο τη Συμφωνική Ορχήστρα και την Big Band του Δήμου, για να δώσουν παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Τα έξοδα μεταφοράς, φιλοξενίας (διαμονής και διατροφής), καθώς και την τεχνική κάλυψη των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τα έξοδα των αμοιβών των συντελεστών. Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να στέλνει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τη Δημοτική Φιλαρμονική, για να δώσει παραστάσεις σε χώρο επιλογής του Δήμου Αθηναίων, με τους ίδιους όρους.ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Στον τομέα της φιλοξενίας εικαστικών εκθέσεων, περιλαμβάνονται η φιλοξενία στην Καλαμάτα της εικαστικής έκθεσης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας» που εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να φιλοξενήσει ολόκληρη ή μέρος της παραπάνω έκθεσης στην Καλαμάτα, με στόχο το φιλότεχνο κοινό της περιοχής να περιηγηθεί ανάμεσα στα έργα, να ανακαλέσει μνήμες της παλιάς Αθήνας αλλά και παράλληλα η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Καλαμάτας να εξελιχθεί σε μια δημιουργική παρέμβαση στο κέντρο της πόληςΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ – KALAMATA:21 Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Συνεργασίας των Δήμων Αθηναίων και Καλαμάτας, προβλέπεται, ακόμη, η συνεργασία του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21. Σε αυτήν περιλαμβάνονται η ανασύσταση, αξιοποίηση και εμπλουτισμός του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το KALAMATA:21, το φορέα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ελληνικής πόλης που θα φιλοξενήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει πρόσβαση στα στοιχεία του Κέντρου Τεκμηρίωσης στο KALAMATA:21 και τους συνεργάτες του. Η πρόσβαση αυτή δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα του KALAMATA:21. Σε περίπτωση ανάδειξης της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με το KALAMATA:21 για την αναβίωση, εμπλουτισμό και εξωστρέφεια του Κέντρου Τεκμηρίωσης με όλα τα προσφιλή μέσα (ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, προσωρινή μεταφορά ή ίδρυση παραρτήματος στην Καλαμάτα, διάχυση της πληροφορίας σε συνεργασία με τους τομείς εκπαίδευσης κ.ά.). Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να παρέχει στο Κέντρο Τεκμηρίωσης υλικό σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας προς εμπλουτισμό της συλλογής του και σε περίπτωση ανάδειξης της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, το KALAMATA:21 θα παρέχει υποδομή για φιλοξενία ερευνητικών προγραμμάτων προς αναβίωση, εμπλουτισμό και εξωστρέφεια του Κέντρου Τεκμηρίωσης. - 
~
***  Σε «ελεύθερη πτώση» έως και πάνω από 2.000 μόρια οι βάσεις         
      
Καθώς οι υποψήφιοι απέφυγαν να δηλώσουν σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους λόγω της οικονομικής κρίσης και του νέου νόμου περί μετεγγραφών
Σημαντική πτώση των βάσεων, ακόμη και πάνω από 2.000 μόρια, αναμένεται σε πολλά τμήματα κυρίως των ΤΕΙ, αλλά και σε πανεπιστήμια της περιφέρειας, καθώς οι υποψήφιοι απέφυγαν σε ικανό ποσοστό να δηλώσουν σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.
Εκτός των παραπάνω, ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες μεταφοράς σε σχολή κοντά στην κατοικία τους, γεγονός που θα υποχρέωνε τους υποψήφιους να επιβάρυναν με σημαντικό κόστος τις οικογένειές τους. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι προτίμησαν να επιλέξουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μετακινήσεις και τα επιπλέον έξοδα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις οικογενειών, θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν.
Η πτώση των βάσεων, σύμφωνα με το Έθνος, θεωρείται δεδομένη και στα υψηλόβαθμα τμήματα, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των μαθητών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση θα ξεκινά από λίγα μόρια (200-400), ενώ στις μεσαίες σχολές θα κυμανθούν από 500-800 μόρια. Στα πιο χαμηλόβαθμα τμήματα, η «κατρακύλα» των βάσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στα 2.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 3.000 μόρια!
Ακολουθεί πίνακας με την πορεία των βάσεων και τις εκτιμήσεις για το 2015:
pinakassss.jpg
protothema.gr 
~
*** Ξεκίνησε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, δείτε ζωντανά 

Στη Βουλή ξεκίνησε η συζήτηση για τις 977 σελίδες του πολυνομοσχεδίου. Αρχικά συνεδριάζουν οι επιτροπές, το απόγευμα αναμένεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας και στη συνέχεια η ψηφοφορία, η οποία ενδεχομένως να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα μεσάνυχτα. - 
~
***  Χωρίς τόκους ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί- ληξιπρόθεσμες δόσεις έως σήμερα στη ΔΕΗ

Μέχρι και σήμερα Τετάρτη, 22 Ιουλίου, δε θα επιβαρύνονται με τόκους οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί και οι ληξιπρόθεσμες δόσεις των διακανονισμών, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 84 τΑ/18.7.2015) με την οποία αποφασίστηκε η λήξη της τραπεζικής αργίας. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της τραπεζικής αργίας (29/06/2015). Επίσης, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες στην εξόφληση των οφειλών τους, η ΔΕΗ έχει προβεί και σε άλλες ενέργειες για τη διευκόλυνσή τους για το χρονικό διάστημα από 29/6 έως και 22/7, όπως: -Άρση όλων των μέτρων που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις πελατών που δείχνουν ασυνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους -Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής -Εξακολούθηση των διακανονισμών που έχουν συναφθεί, ανεξαρτήτως εάν οι πελάτες έχουν ανταποκριθεί στις πληρωμές ή μη Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από το νέο πρόγραμμα διακανονισμών σε περίπτωση οφειλών τους. Αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους ρύθμισης οφειλών έως και 36 μηνιαίες δόσεις. -
~
***  Φυτεία, χασίς, όπλα και πυροκροτητές είχε 52χρονος στο Πετρίτσι 

Ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικά είχε στο σπίτι του ένας 52χρονος στο Πετρίτσι του Δήμου Μεσσήνης, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Έπειτα από πληροφορίες, αστυνομικοί της Δίωξης πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του. Στην αυλή βρήκαν να καλλιεργεί 39 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,15 έως 2,5 μέτρα. 13 από αυτά τα είχε φυτέψει στο έδαφος και τα υπόλοιπα σε γλάστρες και πλαστικά κυπελλάκια προβλάστησης. Παράλληλα, βρέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν: -Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.279 γραμμαρίων, μοιρασμένη σε 8 συσκευασίες -Μικροποσότητα χασισέλαιου -Σπόρους κάνναβης, βάρους 23 γραμμαρίων -Πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων -34 κροτίδες -4 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι -8 πυροκροτητές -2 πυροκροτητές συνδεδεμένους με 20 μέτρα καλώδιο -1 φωτοβολίδα -19 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων -2 ζυγαριές ακριβείας. Ο 52χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. - 
~
*** Κανένα ενδιαφέρον για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Μάνης 

Σε επαναληπτική δημοπρασία οδηγείται ο διαγωνισμός του Δήμου Δυτικής Μάνης για τη μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων, καθώς για τον πρώτο που διεξήχθη στις 23 Ιουνίου δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στις 4/8/2015, ημέρα Τρίτη (ώρα λήξης κατάθεσης προσφορών στις 11.00 το πρωί). Πρόκειται για ανοικτό επαναληπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και ενιαίο ποσοστό έκπτωσης. Η μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης αφορά στο χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι 31/12/2015 με τιμή προϋπολογισμού 60 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ανά τόνο. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους, ενώ η εναπομείνουσα πίστωση για το χρονικό διάστημα από 17/8/2015 έως 31/12/2015 είναι ύψους 95.000. Ο επαναληπτικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών ορίσθηκε η 24η Ιουλίου 2015. Ο ανάδοχος θα εκτελεί τις εργασίες μεταφοράς και διάθεσης του συνόλου των αστικών απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης με δική του ευθύνη και δαπάνες, σε χώρο νόμιμης διάθεσης ή επεξεργασίας και διάθεσης στερεών αστικών απορριμμάτων.Β.Β. -  
~
***  Υποσχέσεις Βούτση για περαιτέρω χρηματοδότηση στο νέο Δημαρχείο

Το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, και ξεναγήθηκε σ' αυτό από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Τζαμουράνη. Ο κ. Βούτσης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακατασκευή του κτηρίου με θωράκισή του και την αναδιαρρύθμιση των χώρων του, που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε αυτό να αποτελέσει το νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, δήλωσε ενθουσιασμένος από την αξιοποίηση της γεωθερμίας, για το δροσισμό και τη θέρμανση του κτηρίου, τονίζοντας πως σε ελάχιστα δημόσια κτήρια έχει αξιοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ η χώρα μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το θέμα παροχής χρηματοδότησης για τη μετασκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, που έχει επίσης παραχωρηθεί στο Δήμο, σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο θα έχει διευρυμένη λειτουργία καθημερινά. Η στάση του Ν. Βούτση ήταν θετική και ο κ. Νίκας τόνισε ότι με τη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών του Δήμου στο νέο Δημαρχείο, θα απελευθερωθούν χώροι στο Διοικητήριο, τους οποίους θα καταλάβουν κρατικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων, που σήμερα κατευθύνονται σε ενοίκια. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας. 
~
***  Βρετανικοί ύμνοι για την Πελοπόννησο         
     
Guardian: Μη φοβάστε, η αληθινή Ελλάδα είναι ακόμη εδώ
-  «Με τις φήμες για ενδεχόμενο Grexit να αγγίζουν τα όρια υστερίας, τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να δείξετε αλληλεγγύη σε αυτό το πανέμορφο και συναρπαστικό μέρος», λέει σε άρθρο της η Guardian, ενθαρρύνοντας τους αναγνώστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας δηλώνει πως ό,τι κι αν συμβεί, φέτος το καλοκαίρι θα επισκεφθεί την Ελλάδα. «Κάποτε αυτό δεν ακουγόταν σαν πολιτική δήλωση, όμως σήμερα ακούγεται σαν κάτι τέτοιο», επισημαίνει στο άρθρο του ο Kevin Rushby, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι οι λόγοι του δικού του ταξιδιού είναι ίδιοι με κάθε άλλη χρονιά: το θαλασσινό αεράκι, τα ίχνη της αρχαίας κληρονομιάς και ο απλός αλλά γοητευτικός τρόπος ζωής των Ελλήνων.
Ωστόσο, το παραπάνω άρθρο δεν είναι η μοναδική «δήλωση υποστήριξης» του ελληνικού τουρισμού εκ μέρους της βρετανικής εφημερίδας. Εκτός από έναν εκτενή οδηγό για διακοπές στην Ελλάδα, η Guardian δημοσίευσε ένα ακόμη άρθρο που αναδεικνύει τις μοναδικές ομορφιές της Πελοποννήσου.
Με το χαρακτηριστικό τίτλο «Θέα από την Πελοπόννησο. Κρίση; Ποια κρίση;», το άρθρο επισημαίνει ότι οι επισκέπτες αυτής της υπέροχης περιοχής της Ελλάδας δεν έχουν πάρει είδηση από τα βάσανα της χώρας, γεγονός που οφείλεται στην ασύγκριτη φιλοξενία των ντόπιων.
Ο αρθρογράφος περιγράφει τις μαγευτικές εμπειρίες που έζησε με την οικογένειά του όταν ταξίδεψε στην Πελοπόννησο στις αρχές Ιουλίου, την περίοδο που η χώρα συγκλονιζόταν από τις δραματικές συνέπειες του δημοψηφίσματος.
«Οι Έλληνες είναι ειδήμονες της φιλοξενίας. Μόνιμα εξυπηρετικοί και ευγενικοί, πρόθυμοι να συγχωρήσουν τις χαζές ερωτήσεις, φέρονται στους τουρίστες πάντα με σεβασμό, ακόμα κι όταν δεν τον αξίζουν», τονίζει στο άρθρο του ο Paul McKeever, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για όποιον αποζητά την χαλάρωση.
Ένα παράλληλο κείμενο τρέχει στην ίδια εφημερίδα από τον Έλληνα μπλόγκερ Άλεξ Καβδά. Με 354.243 «μοιράσματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερα από 1.000 σχεδόν σχόλια, κατάφερε να κινητοποιήσει τον κόσμο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέλη της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα είναι και διεθνείς σταρ του Χόλιγουντ, όπως οι Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζόρτζ Κλούνεϊ, Τζόντι Φόστερ, Ίθαν Χοκ, Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί και Στήβεν Σπίλμπεργκ.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 
 ~
*** Βολές σήμερα στο 9ο Σύνταγμα

Βολές ελαφρών όπλων πεζικού, ευθυτενούς τροχιάς, θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι στο πεδίο βολής του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Το συγκεκριμένο διάστημα απαγορεύεται η διέλευση αεροσκαφών, οχημάτων, ανθρώπων και ποιμνίων μεταξύ των περιοχών Τούρλες, Άγιος Φανούριος, Άγιος Κωνσταντίνος, ύψωμα 123 και Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Καλαμάτας. - 
~
***  Αφόρητη ζέστη σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα, αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 22/7/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 15-70%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.9 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
*** Σε 24ωρη επιφυλακή η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Ζητήθηκε να εφοδιασθούν με γεννήτριες όλα τα αντλιοστάσια Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στο νομό μας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, κάθε εβδομάδα εκδίδεται κατάσταση με τα άτομα της Περιφερειακής Ενότητας που τίθενται σε επιφυλακή, ημέρα και νύχτα, για ό,τι έκτακτο συμβεί. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας.Ετοιμότητα Όπως σημείωσε ερωτώμενη η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών εγκυμονούν κινδύνους για την αντιπυρική προστασία, έχει ζητηθεί μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε εγρήγορση οι Δήμοι με τις υπηρεσίες και τα μηχανήματα που διαθέτουν. Ήδη έχει γίνει έλεγχος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας για τη λειτουργικότητα των υδατοδεξαμενών και των λιμνοδεξαμενών. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης, οι υδατοδεξαμεές από σκυρόδεμα, χωρητικότητας 250 κυβικών μέτρων, που έχουν εγκατασταθεί στο Κέντρο Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης, στη Χρυσοκελαριά και στη Μεταξάδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στου Μύρου του Δήμου Τριφυλίας, στο Κεφαλόβρυσο και στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Μεσσήνης.Αντλιοστάσια Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι λιμνοδεξαμενές, που είναι και οι μεγαλύτερες που έχουν κατασκευασθεί, στην Πολιανή, την περιοχή «Φάρμακα» Ταϋγέτου και στου Σελλά. Παράλληλα, η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι απ’ όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας θα ζητηθεί να προμηθευτούν και να έχουν σε ετοιμότητα γεννήτριες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στα αντλιοστάσια. Άλλωστε, από τα πρώτα φαινόμενα που παρατηρούνται σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι η διακοπή ρεύματος. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι σταματά η λειτουργία των αντλιοστασίων και διακόπτεται η παροχή νερού. της Βίκυς Βετουλάκη - 
~
*** Τα ελάφια στην Καλαμάτα…

Στην περιοχή του Κορδία, μέσα σ’ ένα κτήμα, ο φακός του «Θ» συνέλαβε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ελαφιών. Προφανέστατα ο ιδιοκτήτης εκτρέφει αυτό το ασυνήθιστο για τα μέρη μας είδος ζώου! Πανέμορφη η εικόνα τους! Ω. - 
~
***Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***   Πραγματοποιήθηκε η «πρώτη» της Καλαμάτας με στόχο….. ότι καλύτερο βγει (φωτογραφίες)         
      
 
Έπιασε δουλειά και επίσημα από σήμερα το απόγευμα ο Κώστας Κλάδης στο γήπεδο της παραλίας. Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην  πρώτη προπόνηση ήταν 16, ενώ ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης τόνισε ότι η εποχή είναι δύσκολη και στόχος της ομάδας είναι η καλή πορεία και ό,τι καλύτερο βγει.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος»
~
~  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9288   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         

** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-   ~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .- 
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 17  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-17-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  18  Ιουλίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-18-2015.html .-
 ~ ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20  Ιουλίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-20-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-21-2015.html .-
~ Από τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος 2010 - 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/2010-2015.html .-
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Ιουλίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-22-2015.html .-
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου