Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015 :
~



~

~

~

~ Σήμερα  μέρα  γιορτής της  ΜΗΤΕΡΑΣ  μανούλας
~* ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  σ΄ όλες τις  Μανάδες του  κόσμου  !!
~** Και πρώτα απ΄ όλα  στην μητέρα  ΠΑΝΑΓΙΑ  ΜΑΣ !!!
*** 10 Μαΐου
Αποστόλου Σίμωνος του Ζηλωτού (1). Μαρτύρων Αλφειού, Κυπρίνου και Φιλαδέλφου των αυταδέλφων. Ονησίμου και Εράσμου. Πασσαρίωνος πρεσβυτέρου, Φιλήμονος και Αγαπίου. Οσίων Ησυχίου του ομολογητού, Λαυρεντίου (2) κτίτορος της εν Σαλαμίνι Ιεράς Μονής «Φανερωμένης» και Συμεώνος επισκόπου, του Ρώσου.

(1)Ο άγιος Απόστολος Σίμων ονομάσθηκε ζηλωτής, λόγω της θέρμης και του ζήλου με τον οποίο κήρυττε το λόγο του Ευαγγελίου. Καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας και είναι γνωστός ως Σίμων ο Κανανίτης. Μετά την ανάληψη του Χριστού και τη χάρη της Πεντηκοστής, ο Σίμων επιδόθηκε σε ένα ευρύ ιεραποστολικό έργο. Δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Περσία, όπου, αφού γκρέμισε το μύθο της πολυθεΐας, φανέρωσε σε πλήθος κόσμου το φως της Ευαγγελικής αλήθειας. Στη συνέχεια μετέβη στην Αφρική, όπου κήρυξε το Λόγο του Σωτήρος, από την Αίγυπτο έως τη Μαυριτανία. Ο τελευταίος τόπος της θαυμαστής ιεραποστολικής του δράσης ήταν η Βρετανία. Εκεί αφού δίδαξε στο λαό τη χριστιανική πίστη, συνελήφθη από τούς ειδωλολάτρες βασανίστηκε και υπέστη σταυρικό θάνατο.
(2) Ο όσιος Λαυρέντιος, εκάρη μοναχός στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος. Επειδή όμως στο Άγιον όρος και κυρίως στη Λαύρα, επικρατούσε η αίρεση των Βαρλαάμ και Ακινδύνου, αναχώρησε από εκεί και έφθασε στην περιοχή του Βόλου, στο χωριό Άγιος Λαυρέντιος, όπου άρχισε να κτίζει Μοναστήρι. Τότε βασίλευε ο ευσεβής αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός, ο οποίος απέστειλε στον όσιο χρυσόβουλο καθώς και τον απαιτούμενο χρυσό και τα ιερά σκεύη για την οικοδομή του ναού, ο οποίος αποπερατώθηκε το 1378. Στη συνέχεια ο όσιος ίδρυσε σκήτη επ` ονόματι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία γρήγορα απέκτησε μεγάλη φήμη και έγινε πόλοι έλξης πολλών νέων και μορφωμένων μοναχών. Ο όσιος Λαυρέντιος εκοιμήθη ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία.
~    10/05 Απολυτίκιο Αποστόλου Σίμωνος του Ζηλωτού - 10 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/LdZFMLrbMCU?list=PL175C10CE6A189986 .-

~
***  Η Μανούλα ξέρει...

Γιορτή της μητέρας, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Φόρος τιμής στη μέγιστη ευθύνη, στην υπέρτατη αγάπη και ευλογία. Ατελείωτες ώρες, μέρες, χρόνια, δίπλα σου εκεί, απλά να σ’ αγαπάει. Δεν μπορείς να της κρυφτείς με τίποτα, σε «πιάνει» από την ανάσα, ρε παιδί μου. Είναι και μυστήρια... Κλαις γιατί φταις και εκείνη έρχεται να σε αγκαλιάσει. Πονάς και εμφανίζεται ως guest star, ενώ είναι η πρωταγωνίστρια της ίασης. Σκιρτάει η καρδιά σου; Είναι εκεί μη τυχόν και πληγωθείς. Αγωνιάς; Στέκεται εκεί χωρίς ίσως να ξέρει τι να κάνει, αλλά παριστάνει την ψύχραιμη. Θυμώνει και φωνάζει, φεύγει (πάντα μέχρι το διπλανό δωμάτιο) και κρυφακούει, τύπου «δεν ασχολούμαι», αλλά στην ουσία όλοι ξέρουμε πως έχει δίκιο. Άσε που είναι πανταχού παρούσα, κοιτάς βιτρίνες και ενώ έχεις τσακωθεί το προηγούμενο βράδυ που τις κοιτούσατε μαζί, τελικά παίρνεις αυτό που σου είχε με τρόπο υποδείξει. Αν είσαι αγόρι, αυτά δεν υπάρχουν, εσείς, πουλάκια μου, την έχετε φυλαχτό. Αν λέει και καμιά κουβέντα, δεν έχει σημασία, ούτως ή άλλως είναι πιο μορφωμένη από εσένα, και ας έχεις 24 διδακτορικά, γιατί απλά εκείνη σε ξέρει καλύτερα από εσένα, γιατί βγήκες από μέσα της, γιατί είσαι παιδί της. Μη σπαταλήσεις χρήματα για τη γιορτή της μητέρας, πες της μόνο «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΑΜΑ ΜΟΥ». Αρκεί σε όλες! -Μαμά, τελείωσα και βγαίνω! -Ζακέτα να πάρεις (και τσαντίζομαι και παίρνω). Κουτσούκου Γεωργία - 
~
*** Ανάσα ζωής από την Καλαμάτα σε 150 μετανάστες (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
  
 
 
 
 

Ταλαιπωρημένοι,  εξαθλιωμένοι και με αρκετούς να έχουν εγκαύματα α΄ βαθμού από την έκθεση στον ήλιο επί 6 ημέρες που βρίσκονταν στη θάλασσα, έφτασαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 150 μετανάστες από Συρία και Παλαιστίνη. Ανάμεσά τους και 50 παιδιά, 3 βρέφη (το ένα μόλις 28 ημερών), ξεκίνησαν το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή από την Τουρκία και εξέπεμψαν SOS χθες το απόγευμα κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο λόγω μηχανικής βλάβης του μικρού ξύλινου σκάφους που επέβαιναν.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διακινητές είχαν φροντίσει ήδη να εγκαταλείψουν το πλοίο, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται ανάμεσα στους διασωθέντες. Ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ μόλις έλαβε το σήμα κινδύνου επιστράτευσε ιταλικό ρυμουλκό που έπλεε στην περιοχή και το οποίο μετέφερε πλοίο και μετανάστες στην Καλαμάτα. Προορισμός των μεταναστών ήταν η Ιταλία, αλλά ύστερα από διακρατική συμφωνία με τη χώρα μας αποφάσισαν να μεταφερθούν στην πόλη μας.
Στις 2.00 μετά το μεσημέρι τα πλοία έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ ορισμένοι μετανάστες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, κυρίως τα βρέφη. Ανάμεσα στα παιδιά εντοπίσθηκε και παιδί που φέρει τραύματα από οβίδα από τον πόλεμο στη χώρα του, ενώ η πρώτη εικόνα είναι πως πρόκειται για πολίτες της Συρίας και της Παλαιστίνης που ανήκουν στη μεσαία οικονομική τάξη.
Στο λιμάνι έσπευσαν αρκετοί Καλαματιανοί για να προσφέρουν βοήθεια, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης. Άμεσα ξεκίνησε η καταγραφή των ανθρώπων και η λήψη καταθέσεων.
Οι μετανάστες με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας (στην επιχείρηση προΐστατο ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης) μεταφέρθηκαν στη βόρεια εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Εκεί τους δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες, ενώ γιατροί από το Δημοτικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Νοσοκομείο Καλαμάτας προσέφεραν ιατρική κάλυψη στους μετανάστες.
Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων της πόλης έβαλε ένα προσωρινό, αίσιο, τέλος στην περιπέτειά τους, η οποία, φυσικά, δε θα τελειώσει στην Καλαμάτα...  Της Βίκυς Βετουλάκη
 Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο 
1.- Βίντεο , Μετανάστες Καλαμάτα 2 : https://youtu.be/vHQfno3j19A .-
2.- Βίντεο , Μετανάστες Καλαμάτα : https://youtu.be/2KM1nKrzg4I .-
3.-Βίντεο , Ψαρρέα για μετανάστες : https://youtu.be/-2Yru6mEBKw .-
4.- Βίντεο , Μεταφραστής   : https://youtu.be/oF7B6RM2GaY .-
5.- Βίντεο , Μετανάστες Καλαμάτα  : https://youtu.be/0k3CMkmGrus .-
6.- Βίντεο , Μετανάστες Καλαμάτα 2015 :
7.- Βίντεο , Μετανάστες Καλαμάτα : https://youtu.be/HNFKYOFb-io .-
~
***  Θα λειτουργήσει και το 2015 η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας   

 Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανατίθεται για το 2015 η οργάνωση και η λειτουργία των Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους της χώρας. Στις κατασκηνώσεις περιλαμβάνεται και εκείνη της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο, η ευθύνη λειτουργίας της οποίας ανατίθεται στο Δήμο Καλαμάτας. Έτσι, προγραμματίζεται και φέτος να διεξαχθούν στην Αγία Μαρίνα, σε θαυμάσιο πευκόφυτο και ελατόφυτο περιβάλλον, 2 δεκαήμερες κατασκηνωτικές περίοδοι για 150 παιδιά καθεμία, μία δεκαήμερη για 100 ηλικιωμένους και άλλη μία, ίδιας διάρκειας, για 100 ΑμεΑ. Αιτήσεις αναμένεται να υποβληθούν περί τα μέσα Ιουνίου. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη υποβάλει προς το αρμόδιο υπουργείο σχετικά αιτήματα επιχορήγησης, καθώς είναι αναγκαίες – μεταξύ άλλων – επισκευές στις κτηριακές εγκαταστάσεις, επισκευή και συντήρηση στο δίκτυο υδροδότησης και προμήθεια συσκευών μαγειρείου. 

***   «Όπως ο διάολος το λιβάνι…»          
      
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε προχθές στη δίκη για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη η στάση και ο τρόπος που προσπαθούσαν να (μην) καταθέσουν κάτοικοι της Χώρας. Ο ένας απαντούσε με δυσκολία, η άλλη επικαλέστηκε λιποθυμικές τάσεις για να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γινόταν κι ένας τρίτος αρνήθηκε να επαναλάβει όσα είχε ήδη καταθέσει σε δύο προηγούμενα δικαστήρια για την ίδια υπόθεση.
Ιδιαίτερα όταν οι ερωτήσεις γίνονταν συγκεκριμένες για τις αρρωστημένες ερωτικές ορέξεις του δολοφονηθέντος αρχιμανδρίτη, οι μάρτυρες αντιδρούσαν σαν εγκλωβισμένα αγρίμια.
Μάλιστα, κάποια στιγμή η Έδρα ρώτησε μάρτυρα, αν έχει δεχθεί ή νιώσει πίεση από κάποιον ή κάποιους.
Βέβαια, την απάντηση πήραν από μάρτυρα, ο οποίος τους είπε πως, αν δεν τον είχαν υποχρεώσει, δε θα εμφανιζόταν ποτέ στη δίκη. Β.Β. 




~
*** Διαδραστική πλατφόρμα συμμετοχής για το ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21 

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της διαμόρφωσης του φακέλου για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, το ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21 χρησιμοποιεί τεχνολογίες διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία καινοτομίας Crowdpolicy. Ειδικότερα, η δράση KALAMATA 21 υιοθετεί τακτικές και μεθοδολογίες συμμετοχής των πολιτών και θα επιδιώξει δράσεις ανοικτής καινοτομίας. Η πλατφόρμα διαβούλευσης, που είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση και κατασκευάστηκε στη διεύθυνση http://postit4.citylabs.gr/kalamata21/, έχει δυνατότητες συλλογής σύντομων ιδεών με τη λογική “gamification”, καθώς και υποβολής δομημένων και ολοκληρωμένων προτάσεων μέσω σχετικής φόρμας. Να σημειωθεί πως συνιδρυτής της εταιρείας Crowdpolicy είναι ο Γιώργος Καραμανώλης με καταγωγή από την Καλαμάτα. Η εν λόγω ιδρύθηκε το 2012 και βασίζεται στη φιλοσοφία ότι κάθε οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός, χρήζει βελτιώσεων και επαναπροσδιορισμού σε διάφορους τομείς, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία. Η Crowdpolicy στοχεύει στο να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο κοινό – εννοώντας με την έννοια αυτή καταναλωτές, βιομηχανικούς πελάτες, πολίτες, εργαζόμενους – και τους οργανισμούς, οι οποίοι αναπτύσσοντας έναν ειλικρινή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους μπορούν να αξιολογήσουν την απόδοσή τους, να εντοπίσουν προβλήματα, να διαχειριστούν κρίσεις και να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Με αυτό το μοντέλο, η Crowdpolicy αναπτύσσει εφαρμογές για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως αυτές της ηλεκτρονικής συμμετοχής και διακυβέρνησης για Δήμους και φορείς του Δημοσίου Τομέα, σύγχρονα συστήματα πληροφορικής, καθώς και μοντέλα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, όπως δομές καινοτομίας (innovation hubs). Παράλληλα, υποστηρίζει εταιρείες για την άντληση χρηματοδοτήσεων μέσα από δράσεις ψηφιακής καινοτομίας. H εταιρεία έχει πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και πρόσφατα ανακοίνωσε τη διάθεση επιλεγμένων ελεύθερων εκδόσεων πλατφορμών ηλεκτρονικής συμμετοχής και δικτύωσης για τοπικές κοινωνίες. Α.Π. - 
~
~***  Δώρο από το… Δήμο           
     
Όποιος καταφέρει να διαβάσει τη μισοσβησμένη και μισοκρυμμένη πίσω από τη βλάστηση πινακίδα, θα πάρει δώρο από το… Δήμο Καλαμάτας. Η πινακίδα βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου, λίγο πριν από τη διασταύρωσή της με την οδό Λακωνικής και γνωστοποιεί (λέμε τώρα) στους επισκέπτες πώς θα πάνε στην Τέντα… 
 ~
*** Έκκληση στους καλαματιανούς να δείξουν την ανθρωπιά τους με είδη (λίστα)

Είδη πρώτης ανάγκης ζητούν οι άνθρωποι των φορέων που περιθάλπουν τους μετανάστες στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είδαμε την εξής ανάρτηση: Θέλουμε για αύριο στο Δημοτικό Στάδιο, εσώρουχα για όλες τις ηλικίες, φαρδιά ρούχα για τις γυναίκες (λόγω θρησκείας) ανδρικά και παιδικά ρούχα, σαπούνια και σαμπουάν. - 
~
***  Λίγη θέληση χρειάζεται…
 Μια φωτογραφία με γερανό που σήκωνε αυτοκίνητο από θέση ΑμεΑ στη Γερμανία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα το γύρο σελίδων στο διαδίκτυο. Η είδηση ήταν ότι ύστερα από πολύ καιρό στη Γερμανία χρειάσθηκε να βγει ο γερανός για μια τέτοια δουλειά. Το χειρότερο ήταν ότι το αυτοκίνητο είχε ελληνικές πινακίδες! Τις τελευταίες ημέρες έχει τύχει να συνομιλήσω αρκετά με μητέρα ατόμου που αυτή την περίοδο πρέπει να το μετακινεί με αναπηρικό καροτσάκι. Μου περιγράφει δυσκολίες που ούτε και η ίδια, όπως ομολογεί, είχε αντιληφθεί πριν της προκύψει η ανάγκη μετακίνησης του παιδιού της με καροτσάκι. Λεπτομέρειες που πραγματικά κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί, αν δε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση. Από τις ράμπες και τα πεζοδρόμια, τα αυτοκίνητα, τα καταστήματα… σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες. Κάλλιστα θα χαρακτήριζε, όπως μου είπε, την Καλαμάτα αφιλόξενη πόλη για τα ΑμεΑ, ακόμα και τώρα που υποτίθεται ότι έχουν γίνει κάποιες υποδομές. Μου έλεγε, επίσης, ότι με χαρά ενημερώθηκε πως στην περιοχή της Ανάστασης θα τοποθετηθεί από το Δήμο Καλαμάτας ειδική ράμπα για να μπορούν οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα να φτάνουν μέχρι την αρχή της θάλασσας και να κάνουν μπάνιο. Έσπευσε, αλλά διαπίστωσε ότι ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί. Ευχήθηκε αυτό να μη γίνει, όταν θα έχει τελειώσει το καλοκαίρι. Ο δήμαρχος το ανακοίνωσε επίσημα και πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί. Όμως, πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για άλλα σημεία της παραλίας της Καλαμάτας, καθώς και να εντάξουν κάτι ανάλογο στο σχεδιασμό τους κι άλλοι Δήμοι. Το κόστος δε φαίνεται τόσο υπερβολικό, ώστε να μην μπορεί και ο πιο μικρός Δήμος να το εφαρμόσει. Η δυνατότητα να μπορούν να χαρούν και τα άτομα με κινητικά προβλήματα τη θάλασσα (που πραγματικά το χαίρονται, γιατί μέσα στο νερό αποκτούν απόλυτη ελευθερία κινήσεων) είναι πάγιο αίτημα όλων των Συλλόγων και Σωματείων ΑμεΑ και με καλή προσπάθεια όλοι οι Δήμοι μπορούν να το υλοποιήσουν.Βίκυ Βετουλάκη - 
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
***  Τελικό παίζει σήμερα στη Λιθουανία ο Γιώργος Λαζαρίδης 

 Σταθερά «παρών» σε κορυφαίο επίπεδο παραμένει ο Γιώργος Λαζαρίδης που θα έχει σήμερα την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν ακόμη τελικό ενός διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο. Ο Καλαματιανός παγκόσμιος πρωταθλητής θα διεκδικήσει στην πόλη Βίλνιους της Λιθουανίας τον τίτλο στο διπλό, με παρτενέρ τον Ισπανό αθλητή Φραντζέσκο Τούρ. Μετά την προχθεσινή πρώτη νίκη κόντρα στην ομάδα από την Εσθονία, χθες επικράτησαν διαδοχικά σε βάρος του πολωνικού διδύμου και στα ημιτελικά σε βάρος των αθλητών από τη Ρωσία και τη Μολδαβία. - 
~
***  Στην πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ η Κυπαρισσία υποδέχεται τη Σπάρτη με στόχο τη νίκη          
    
Ένα ρητό λέει…  «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».
 Έτσι ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, ΑΟ Κυπαρισσίας, που ρίχνεται σήμερα στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, να το επιβεβαιώσει.
Υποδέχεται λοιπόν στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό γήπεδο Κυπαρισσίας την ΑΕ Σπάρτης (πρωταθλήτρια Λακωνίας) και με νίκη θα αυξήσει θεαματικά τις ελπίδες της για την άνοδο.
Η τριφυλιακή ομάδα βρίσκεται σ’ εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση  και θα στηριχθεί στην απροσπέλαστη άμυνά της και στο ώριμο παιχνίδι της (δύο βασικά της χαρακτηριστικά στο «μαραθώνιο» της Α΄ Τοπικής κατηγορίας).
Σίγουρα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τον ΑΟΚ τα μπαράζ και έχει δύσκολο έργο.  Η ΑΕ Σπάρτης διαθέτει ποιοτικό «ρόστερ». Ξεχωρίζουν ο πολύπειρος φορ Ηλίας Αναστασάκος, με πέρασμα από την Καλαμάτα και πολλές ομάδες εθνικών κατηγοριών και οι Τσούκλης, Χαλίλι, μ’ ευχέρεια στο σκοράρισμα και όπως έδειξε στο πρωτάθλημα Λακωνίας ξέρει να παίρνει αποτελέσματα (έχει επίθεση «φωτιά»).
Προπονητής της ομάδας της Σπάρτης είναι ο Αργύρης Κατσίχτης, γνώριμος στους Μεσσήνιους φιλάθλους από το πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής από τη Μαύρη Θύελλα όταν αυτή έπαιζε στη Γ΄ Εθνική. Επιπροσθέτως, η ΑΕ Σπάρτης συμμετέχει για δεύτερη σερί σεζόν στα μπαράζ και όπως να το κάνουμε θα είναι περισσότερο προετοιμασμένη.
Στο «στρατόπεδο» του ΑΟ Κυπαρισσίας υπάρχει αισιοδοξία όχι μόνο για το σημερινό κρίσιμο ματς, αλλά και για την έκβαση του μίνι τουρνουά. Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης και ο συνεργάτης του Νίκος Φρούσσος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του έμπειρου αμυντικού Σπύρου Μαργαρώνη, που επέστρεψε στις εκδηλώσεις της ομάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, και Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος εξασφάλισε άδεια από την μονάδα όπου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.
Νοκ άουτ παραμένουν οι Γιάννης Καμποσιώρης (αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας) και Χρήστος Παπαγεωργίου (τραυματίστηκε  στο γόνατο στο πρόσφατο φιλικό τεστ με τους Αγίους Αναργύρους – αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τα μπαράζ.
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας προσμένει θερμή συμπαράσταση από τους φιλάθλους της Τριφυλίας και όχι μόνο.
Άνοδος του ΑΟΚ στη Γ΄ Εθνική θα  αποτελέσει μία τονωτική «ένεση» για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, ενώ η γειτονική του, Εράνη Φιλιατρών, θα εξασφαλίσει την παραμονή στην Α΄ Τοπική (ως γνωστόν έχασε σε μπαράζ από τον Αστέρα Αρφαρών).
Το ματς θα «σφυρίξει» ο Αριστείδης Βάτσιος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και βοηθοί θα είναι οι Μιχάλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ντζουραπάνος από την ίδια Ένωση.
Το άλλο ματς του 13ου ομίλου είναι Πανθυρεατικός – ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου.     Του Βαγγέλη Χουντάλου
 
~ A.O.ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ -ΣΠΑΡΤΗ  1-0 .-^
~ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου 1-0 .- ^
A.O. KΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Αλέξανδρος Μαντζούνης) : Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γ. Παναγόπουλος (55΄Κόλλιας), Μιτρόφ (66΄ Γεωργιόπουλος) Γαργαρώνης, Λυδιώτης,  Σίντι, Φ. Παναγόπουλο, Χ. Παπαγεωργίου και Καραντζούλιας (77΄λ.τ. Θεοδωρακόπουλος).
A.E. ΣΠΑΡΤΗΣ (Αργύρης Κατσίχτης): Γαρόζης, Πρασσάς (77΄Γκολέμης), Κόπελας, Πανάκης (70΄Πολυκράτης), Σπηλιωτόπουλος, Σεμερτζίδης, Χοτζάϊ, Τσούκλης, Ντορίν, Γεωργακόπουλος και Ηλίας Αναστασάκος.
13ος ΟΜΙΛΟΣ: Στο άλλο ματς του 13ου ομίλου ο Πανθυρεατικός  Άστρους επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου με σκορ 1-0, χάρις σε γκολ που πέτυχε ο Ιατρίδης στο 35ο λεπτό.
Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου:
1. Α.Ο. Κυπαρισσίας 3
2. Πανθυρεατικός 3
3. Α.Ε. Σπάρτης 0
4. ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου 0
Επόμενη αγωνιστική (13/Ο5 στις 17:οο)
ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ - ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ.
~
***  Mε επιστροφές αλλά και απώλειες στο Λουτράκι σήμερα η Καλαμάτα          
     
Με πρωινή προπόνηση στο Δημοτικό στάδιο η Καλαμάτα ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής με αντίπαλο το Λουτράκι που θα διεξαχθεί στις 5.00 μ.μ. στο Θώδειο στάδιο της κορινθιακής λουτρόπολης.
Ο Μιχάλης Καβαλιέρης μετρά επιστροφές σ’ αυτό το ματς και συγκεκριμένα των  Νιφορόπουλου, Καλαντζή, αλλά και του Πάππου, όμως από την άλλη δεν λείπουν και πάλι τα προβλήματα. Ο Ρούσσης είναι τιμωρημένος, ο Σαλαπάτας τραυματίας, ενώ ο Τσιφλίδης ζήτησε άδεια για ένα προσωπικό του θέμα και αποκλείστηκε από την αποστολή, που αποτελείται από τους Βασιλόπουλο, Γκαρμοίρη, Δημητριάδη, Ζαχαρόπουλο, Ηλιόπουλο, Καλαντζή, Κακκαλή, Κεϊτά, Κουντάνη, Λαζάρου, Μαρτίνο, Μούζο, Νικολόπουλο, Νιφορόπουλο, Πάππο, Τσάτσο, Χαρίτο και Χριστοφιλέα.
Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Καβαλιέρης θα χρησιμοποιήσει και πάλι αρκετά νέα πρόσωπα, καθώς η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος δίνει αυτή τη δυνατότητα, ωστόσο αποτελεί ζητούμενο η κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα του ομίλου.
 ~
***   ~ Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
ΑΓΟ Ρεθύμνου-Άρης 66-69
Πανιώνιος-ΑΕ Νέας Κηφισιάς 89-98
Κόροιβος Αμαλιάδας-Κολοσσός Ρόδου 81-73
ΚΑΟ Δράμας-ΑΕΚ 66-77
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 105-73
Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός 104-55
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών 10/5 (16:45)
~
  ***  Σούπερ Λίγκα   34η αγωνιστική (τελευταία)
Κυριακή  10  Μαϊου  2015 :
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΠΑΟΚ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -ΞΑΝΘΗ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΒΕΡΟΙΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-   ΟΦΗ {έχουν αποχωρήσει και οι δυό από πρωτάθλημα}.-  ΝΤΡΟΠΗ ! Αυτό λέγεται αξιόλογο πρωτάθλημα;;
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΑΛΟΝΗ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών


~** Τα  Βίντεο  από τους αγώνες :
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΟΣΦΠ 1-1  γκολ ισοφαρ  34η  αγων   10/05/2015: http://youtu.be/A_cU-YgSEnM ,
 ΠΑΟ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1   3ο γκολ  34η  αγων  10/05/2015: http://youtu.be/Daw9tkWOU1g ,
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0  34η  αγων   10/05/2015: http://youtu.be/HLkk8q04GoI ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 2-0  2ο γκολ 34η αγων  10/05/2015: http://youtu.be/wX6rt2uk4i4 ,
 ΚΑΛΟΝΗ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-1  γκολ ισοφ  34η αγων  10/05/2015: http://youtu.be/IBTrYiU1UX0 ,
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-2  1ο γκολ 34η  αγων  10/05/2015: http://youtu.be/mo1uTjSTD-g ,
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-2  2ο  γκολ 34η  αγων.  10-05-2015: http://youtu.be/r8cOBnvLq3g ,


~ Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:
Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)
Καλλονή - Ατρόμητος 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)
Παναιτωλικός - Βέροια 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)
Πανθρακικός - Ξάνθη 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)
Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2 (ΤΕΛΙΚΟ)
Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ 3-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η βαθμολογία στην «ουρά»
10η Καλλονή 44
11η Πλατανιάς 44
12η Βέροια 43
13η Πανθρακικός 43
14η Πανιώνιος 43
------- Υποβιβάζοντε στην Β΄ Εθνική :
15η Λεβαδειακός 43
16η Εργοτέλης 32
17η ΟΦΗ -6
18η Νίκη Βόλου -6
~

*** Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και η περιγραφή των αγώνων από το flnews.gr:  Στα πλέι οφ της Β' Εθνική
Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 0-1
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-1
Ηρακλής-Παναχαϊκή 2-0
Η βαθμολογία σε 3 τρείς αγώνες  :
Ηρακλής Θεσσαλονίκης  16   , ΑΕΚ  Αθηνών  16  ,
Α.Ε. Λάρισα 6  , Απόλλων Αθ.  4 , Ολυμπιακός Βόλου 1 , Παναχαϊκή .- 
~
*** ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ :
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς   10-18  .- ^
Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό):
4-5, 3-6, 3-4, 0-3. -
 ~*  Αυτός ήταν ο 37ος τελικός του Κυπέλλου, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το 17ο τρόπαιό τους, έχοντας παίξει σε 23 τελικούς.
~

*** Φιλικό χθές Σάββατο : Αρφαρά -Ομόνοια 5-6  .- ^
Όμορφο και συγκινητικό «αντίο» χθες για τον ηρωικό και άκρως συγκινητικό φέτος Αστέρα Αρφαρών…

Οι "κυανόλευκοι" του Αστέρα Αρφαρών και ο άξιος και σεμνός τεχνικός τους Στάθης Βανικιώτης, μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν για τη παραμονή τους στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α΄  Μεσσηνίας, το απόγευμα του Σαββάτου 09/05 αποχαιρέτησαν τη φετινή σεζόν με φιλικό τεστ με την Ομόνοια και με καφέ στη συνέχεια στον Cafe Ίανθο του Βασίλη Σακκά!
Όσον αφορά, την διακύμανση του σκορ, το θέαμα ήταν χορταστικό, οι δυο τεχνικοί έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς παίκτες τους με την καλαματιανή ομάδα να επικρατεί στο τέλος με σκορ 5-6.
Οι του Αστέρα σημείωσαν το 1-0 με γκολ από τα αποδυτήρια του Καρύδη, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι  Καπόγλης (2) ο οποίος είχε και ένα δυνατό σουτ στο κάθετο δοκάρι της Ομόνοιας στο 55ο λεπτό και από ένα οι Μαθιός και ο ομογενής Μπαράι. Για την καλαματιανή ομάδα που έδειξε πολύ καλά στοιχεία σκόραραν οι Ντόκο (3), και από ένα οι Χατζηπαναγιώτης (2) και, Δρογγίτης (1).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Στάθης Βανικιώτης): Μαθιός, Καρύδης, Κουρνέτας,  Κορομηλάς, Φεράι. Τσιλίκος, Φέστας, Μπούρας, Καπόγλης, Χαραλαμπόπουλος και Κάρτσωνας,  ενώ β΄μέρος έπαιξαν και οι Σ. Καρτερολιώτης, Γ. Γεωργακόπουλος, Γιαννέτος, Μπούρας, Σουλιμάς Γιαννακόπουλος και Λυμπερόπουλος.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Βασιλόπουλος, Klevis Petritaj, Ι. Κοστρίβας, ΙΙ. Κοστρίβας, Κυριακόπουλος, Σίλιαν Ντόκο, Χατζηπαναγιώτης, Βόλφι Τάφα, Δρογγίτης,  Μπάλας και Αγγελής (επίσης στη επανάληψη έπαιξαν) και οι Μέτσος, Τζίκας, Δημόπουλος και Δημητρίου.
Aστέρας Αρφαρών: Αποχαιρετιστήριο φιλικό με Ομόνοια... (photos)
~
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,

http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-    
Σταματης Σκουλικας ,                     

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2485 video.  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts   ,.-   

σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                        9124  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-

  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4193/ 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 440 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.073+17/777 .–   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   421 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937 ,                        










http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

~
    

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    

 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-                 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-                             
 ~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.                           
 ~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-             
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
 ~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-       
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 ~ 


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :

~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-  
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-   ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-   ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-  
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-            
 ~

    
~   Καί ὅτι πρέπει νά καταφρονοῦμε τά παρόντα
(τοῦ ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ)
Oλην αὐτήν τήν περίοδο πού διανύομε τώρα, ἐπεκτεινομένη σέ πενήντα ἡμέρες, ἑορτάζομε τήν ἀπό τούς νεκρούς ἀνάστασι τοῦ Κυρίου καί Θεοῦ καί Σωτῆρος μας ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, δεικνύοντας μέ αὐτή τήν παράτασι τήν ὑπεροχή της ἀπέναντι στίς ἄλλες ἑορτές. ῎Αν καί βέβαια αὐτή ἡ περίοδος τῶν ἡμερῶν περιλαμβάνει καί τήν ἐπέτειο μνήμη τῆς ἐπανόδου στούς οὐρανούς, ἀλλά καί αὐτή δεικνύει τή διαφορά τοῦ ἀναστάντος Δεσπότου πρός τούς ἀνθρώπους ἐκείνους πού κατά καιρούς ἔχουν ἀναβιώσει. Πραγματικά ὅλοι ὅσοι ἀναστήθηκαν ἀπό τούς νεκρούς ἀναστήθηκαν ἀπό ἄλλους καί, ἀφοῦ ἀπέθαναν πάλι, ἐπέστρεψαν στή γῆ.ὁ δέ Χριστός, ἀφοῦ ἀναστήθηκε ἀπό τούς νεκρούς, δέν κυριεύεται πλέον καθόλου ἀπό τόν θάνατο.διότι μόνο αὐτός, ἀφοῦ ἀνέστησε τόν ἑαυτό του τήν τρίτη ἡμέρα, δέν ἐπέστρεψε πάλι στή γῆ, ἀλλά ἀνέβηκε στόν οὐρανό, καθιστώντας τό φύραμά μας πού εἶχε λάβει ὁμόθρονο μέ τόν Πατέρα ὡς ὁμόθεο. Γι᾿ αὐτό εἶναι ὁ μόνος πού ἔγινε ἀρχή τῆς μελλοντικῆς ἀναστάσεως ὅλων καί ὁ μόνος πού κατέστη ἀπαρχή τῶν νεκρῶν καί πρωτότοκος ἀπό τούς νεκρούς καί πατέρας τοῦ μέλλοντος αἰῶνος. Καί ὅπως ὅλοι, ἁμαρτωλοί καί δίκαιοι, ἀποθαίνουν στόν ᾿Αδάμ, ἔτσι στόν Χριστό θά ζωοποιηθοῦν ὅλοι, ἁμαρτωλοί καί δίκαιοι, ἀλλ᾿ ὁ καθένας στήν τάξι του.ἀπαρχή εἶναι ὁ Χριστός, ἔπειτα οἱ ὀπαδοί τοῦ Χριστοῦ κατά τήν παρουσία του, ἔπειτα οἱ τελευταῖοι, ὅταν καταργήση κάθε ἀρχή καί ἐξουσία καί δύναμι καί θέση ὅλους τούς ἐχθρούς του κάτω ἀπό τά πόδια του. Τελευταῖος ἐχθρός πού θά καταργηθῆ εἶναι ὁ θάνατος (Α´ Κορ. 15,22 ἑἑ), κατά τήν κοινή ἀνάστασι, μέ τήν ἐσχάτη σάλπιγγα.διότι πρέπει τό φθαρτό τοῦτο στοιχεῖο νά ἐνδυθῆ ἀφθαρσία καί τό θνητό τοῦτο νά ἐνδυθῆ ἀθανασία (Α´ Κορ. 15,53).
Τέτοια δωρεά μᾶς προσφέρει ἡ ἀνάστασις τοῦ Κυρίου, καί γι᾿ αὐτό μόνο αὐτήν ἑορτάζομε μέ τόση διάρκεια σάν ἀθάνατη καί ἀνώλεθρη καί ἀΐδια, προεικονίζοντας μέ αὐτά καί τήν μέλλουσα μακαριότητα τῶν ἁγίων, ἀπό τήν ὁποία ἔχει ἐξαφανισθῆ κάθε ὀδύνη, λύπη καί στεναγμός.ὑπάρχει δέ σ᾿ αὐτήν εὐφροσύνη καί πανήγυρις ἐνθουσιώδης καί ἀναλλοίωτη. διότι ἐκεῖ εἶναι πραγματικά ἡ κατοικία τῶν εὐφραινομένων. Γι᾿ αὐτό ἡ χάρις τοῦ Πνεύματος ἐνομοθέτησε πρίν ἀπό τίς ἡμέρες αὐτές νά τελοῦμε τήν ἱερά τεσσαρακοστή μέ νηστεία καί ἀγρυπνία καί μέ προσευχή καί κάθε εἶδος ἀσκήσεως τῶν ἀρετῶν. Μέ τήν τεσσαρακοντάδα τῶν ἡμερῶν δεικνύει ὅτι σ᾿ αὐτόν τόν αἰῶνα ἡ ζωή τῶν σωζομένων δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά μετάνοια καί θεοφιλής βίος.μέ τήν πεντηκοστή δέ αὐτή, πού διανύομε τώρα, ἐπιδεικνύει τήν ἄνεσι καί ἀπόλαυσι πού θά ὑποδεχθῆ αὐτούς πού ἔζησαν ἐδῶ ἐναγωνίως γιά τόν Θεό.
Διαβάστε Περισσότερα...
http://orthognosia.blogspot.ca/2015/05/blog-post_9.html




~



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου