Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28/12/2014

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  28/12/2014   :

 
***  Προσοχή, αλλάζει ο καιρός σήμερα στη Μεσσηνία, αναλυτική πρόγνωση         
            
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για την Κυριακή 28/12/2014 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος στο 2ο μισό της ημέρας.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.
Προσοχή, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.
Προσοχή, στα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας και στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι ριπές ανέμου θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το /kalamata.meteoclub.gr/

***   Με νέο όνομα και βενετσιάνικο ύφος το Καρναβάλι Καλαμάτας (το πρόγραμμα των εκδηλώσεων)         
   
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι για το Καλαματιανό Καρναβάλι μίλησαν για τη σημερινή εκδήλωση (δείτε εδώ), ενώ ανακοίνωσαν κάποιες αλλαγές που θα υπάρξουν στο φετινό καρναβάλι.
Αρχικά έγινε γνωστό ότι πλέον το νέο όνομα είναι «Καρναβάλι Καλαμάτα» αφού το Καλαματιανό Καρναβάλι παραπέμπει στην Καρναβαλική Επιτροπή.
~ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Το πρόγραμμα του Καλαματιανού Καρναβαλιού, σύμφωνα με γνωστοποίηση της Προέδρου της Επιτροπής Καρναβαλιού Αναστασίας Μπελογιάννη, είναι το εξής:
Παρασκευή 30/1/2015: τελετή έναρξης Καρναβαλιού
  • Σάββατο 7/2/2015: Fidelio με θέμα «Ο ετήσιος χορός της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ», στο Μέγαρο Χορού
  • Σάββατο 14/2/2015:  α) νυχτερινή παρέλαση β) καρναβαλικό πάρτι της Κ.Ε. «Φάρις», για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ξενοδοχείο “Elite”
  • Τετάρτη 18/2/2015: βραβεύσεις των παιχνιδιών του «Μυστικού της Ιζαμπώ» (θέματα σακούλας)
  • Σάββατο 21/2/2015: Ιζαμπιάδα
  • Κυριακή 22/2/2015: Μεγάλη Παρέλαση.
Για το παιχνίδι του «Μυστικού της Ιζαμπώ» θα δοθούν αναλυτικά λεπτομέρειες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Επίσης, η έκθεση των καρναβαλικών στολών στο Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργήσει μετά τις εορτές.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Η Επιτροπή Καρναβαλιού προσκαλεί σε συνεργασία όλους όσοι θέλουν να πλαισιώσουν σε εθελοντική βάση τις ομάδες εργασίας. Αυτές είναι:
α)«Μυστικό της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ»
β)ΚαρναβαλικάΠληρώματα
γ)ΈκθεσηΣτολών
δ)Εκδηλώσεις
ε)Ηχητικά-DJ
στ)Παρουσιαστές-Χορηγοίεπικοινωνίας.
Οι εθελοντές μπορούν να συμπληρώσουν έντυπο, στο οποίο θα επιλέξουν τον τομέα που τους ενδιαφέρει. Τηλ. επικοινωνίας 2721 403020 και 6976 193064.

*** Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Δ. Βαλαβάνη          
           
Τον Δημήτρη Βαλαβάνη, το χρονογράφο, που με τα κείμενά του παρουσίαζε τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Μεσσήνης, τα ήθη και τα έθιμα στο πέρασμα των χρόνων, αποχαιρετά σήμερα η Μεσσήνη. Ο Τάκης Βαλαβάνης, όπως τον αποκαλούσαν οι Νησιώτες φίλοι του, κηδεύεται στις 3.00 μετά το μεσημέρι από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, και επιλέξαμε να τον συνοδεύσουμε κι εμείς στην τελευταία του κατοικία, μέσω της ομιλίας της προέδρου του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης, Ντίνας Αντωνάκου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στις 7 Αυγούστου 2013 ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος» και ο Θεατρικός Όμιλος Λυκείου Μεσσήνης, προκειμένου να τιμηθεί με έπαινο ο εκλιπών «για την πολύχρονη συνεισφορά του στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της τοπικής κοινωνίας και της πόλης της Μεσσήνης».
  Για τον Δημήτρη Βαλαβάνη
Όπως είχε αναφέρει τότε η κα Αντωνάκου, «ο Δημήτρης Βαλαβάνης, ο Τάκης για τους φίλους του, είναι ένας άνθρωπος απλός, ανεπιτήδευτος και δεν αρμόζουν για την προσωπικότητά του μεγαλοστομίες και τυπικότητες […].
Ο Δ. Βαλαβάνης ήρθε μικρός από την Ήπειρο και άπλωσε ρίζες γερές στο Νησί, τη δεύτερη πατρίδα του. Μεταφέρω τα λόγια του, όπως μου τα έχει αφηγηθεί. “Γεννήθηκα στο Γκρίμποβο Ιωαννίνων. Μετά τη γέννησή μου ο πατέρας μου ξενιτεύτηκε στην πλούσια Καλαμάτα κι εγώ μεγάλωνα με τους παππούδες μου και την μάνα μου που έβοσκε τα γίδια στα όχτια του Καλαμά. Στα 1931 η κυρά Πολυξένη, η μάνα μου, αφού μεγάλωσα λίγο άφηκε το Γκρίμποβο και τα γίδια και κρατώντας με από το χέρι ήρθε κοντά στον άντρα της ύστερα από τρεις μέρες ταξίδι και από τότε είμαστε εδώ στη Μεσσήνη”.
Έκτοτε με τη Μεσσήνη τον συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί. Εδώ ζει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, Νησιώτης πια, ανάμεσα στους Νησιώτες, τους δικούς του ανθρώπους, που τον εκτιμούν, τον σέβονται και τον αγαπούν.
Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, που τώρα είναι η Αγροτική Τράπεζα και φοίτησε στο Γυμνάσιο Μεσσήνης χωρίς να το ολοκληρώσει λόγω της εισβολής των Ιταλών.
Δικαιωμένος πρωταγωνιστής ζωής, άνθρωπος του μόχθου και της βιοπάλης εργάστηκε ως μυλωνάς, σε αλωνιστικές μηχανές και ως μηχανουργός.
Δύσκολα τιμώνται άνθρωποι εν ζωή. Στον Δ. Βαλαβάνη αποδίδεται η οφειλόμενη τιμή, γιατί όλοι τον νιώθουμε δικό μας άνθρωπο, τον συμπολίτη που πάντοτε έχει να πει για όλους μια καλή κουβέντα.
Άνθρωπος καλοπροαίρετος, με βαθιά κριτική ματιά, αναφέρεται με αγάπη και φιλικότητα στους άλλους συγγραφείς και πνευματικούς ανθρώπους της πόλης μας. “Είναι φίλοι μου”, μου εξηγεί με υπερηφάνεια. Αναφέρεται στο Στέφανο Ληναίο, την Νίκη Κακαβά, τον Γιώργο Μαρκόπουλο, την Καίτη Καγκαράκη και συνεχίζει να ονοματίζει συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στον πολιτισμό.
Όταν αναφέρεται στη γενέτειρά του, διακρίνει κανείς τον ακατάλυτο δεσμό και την υπερηφάνεια του. Συχνά αναφέρεται στο ηπειρώτικο γεφύρι της Πλάκας και αφηγείται την ιστορική σημασία του για τον ελληνισμό. Δεν παραλείπει, επίσης, να συμπεριλαμβάνει στα βιβλία του φωτογραφίες με παλιά σπίτια και νερόμυλους του Γκρίμποβου.
Παρόλο που έφυγε στα επτά του χρόνια από το Γκρίμποβο, αναγνωρίζει κανείς τα καθοριστικά ηπειρώτικα χαρακτηριστικά: τη λεβεντιά, τη φυσική αντοχή στο μόχθο και τη βιοπάλη, την ειλικρίνεια και κυρίως την αμεσότητα, τη λακωνικότητα και λιτότητα του ύφους που αποτυπώνονται στα χρονογραφήματά του. Όλα αυτά αποτελούν προίκα πολύτιμη για τη ζωή του. Ο γενέθλιος χώρος λειτούργησε για το έργο του αποτελεσματικά και έντονα ως βιωμένη εμπειρία ή ακαθόριστη πηγή έμπνευσης. Στο άνοιγμα αυτό της ψυχής λειτούργησε ευεργετικά και η συγγένειά του, από την οικογένεια της μητέρας του, με τον μεγάλο Ηπειρώτη λόγιο Χρίστο Χρηστοβασίλη.
Τα στοιχεία αυτά μπολιάστηκαν με τις πλούσιες εικόνες της Μακαρίας γης, αφού εδώ ζει και δραστηριοποιείται τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Ένα ωραίο συνταίριασμα αντίθετων στοιχείων, συγκροτούν την προσωπικότητά του. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η μεγάλη αγάπη για τη μάνα του, την κυρά Πολυξένη, όπως την αποκαλεί με σεβασμό και τρυφερότητα[…].
Η προσφορά του στον πολιτισμό είναι σημαντική και πολύτιμο το έργο του για τον ιστορικό τού μέλλοντος. Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του “Άλλες εποχές”, “Αναδρομές στο χρόνο” και το νεοεκδοθέν βιβλίο του “Σφυροκοπήματα” […]  Πολλά ημιτελή χρονογραφήματα βρίσκονται στο συρτάρι τού γραφείου του για να τα ολοκληρώσει και να δουν το φως της δημοσιότητας. Έχει δημοσιεύσει πάμπολλα άρθρα του σε τοπικές εφημερίδες, στην αργείτικη εφημερίδα “Γκριμποβίτικοι Αντίλαλοι”, στον “Αγ. Νίκωνα”, καθώς και σε περιοδικά[…]».Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος 

***   Πυρκαγιά σε πλοίο με 411 επιβάτες-επιχείρηση εκκένωσης

Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Ανκόνα. Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα. Aπό το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δόθηκε εντολή να σπεύσουν άμεσα παραπλέοντα πλοία κοντά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic». Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε ένα απο τα γκαράζ είναι μεγάλη και έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας. Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές βάρκες του «Νorman Αtlantic», ενώ στο σημείο αναμένεται σε λίγη ώρα και επιβατηγό πλοίο προκειμένου να συνδράμει σε βοήθεια. Επιβάτης του πλοίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε ότι οι βάρκες δεν επαρκούν, και ορισμένοι από τους επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν, ενώ άλλος ότι το πλήρωμά του, που είναι ιταλικής καταγωγής, δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες, και υπάρχει κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης. Το πλοίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ -

***  Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα στην Κυπαρισσία (το πρόγραμμα)           
  
Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή:
-10:00 Έναρξη «Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» (για τα παιδιά του Γυμνασίου)
-11:00 Έναρξη «Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» (για τα παιδιά του Δημοτικού)
-12:00 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το Bazaar στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, όπου τα ξωτικά του καλοσυνάτου γέροντα θα συντονίζουν διασκεδαστικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!
Συλλογή ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και φαρμάκων για συνάνθρωπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτήν τη δύσκολη εποχή που διανύουμε! 
 
*** Αναβάλλεται η συναυλία των "Melios Balkana Mama"
    Η συναυλία που έχει οργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας για αύριο, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, με τους "Melios Balkana Mama" αναβάλλεται λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών και της έντονης βροχόπτωσης που προβλέπονται για αύριο. - 

***  Σύλληψη 7 ατόμων για «μπαρμπούτι» και παράνομα τυχερά παιχνίδια
 
 Επτά συνολικά άτομα σε δύο περιπτώσεις, που κατηγορούνται για παράνομα τυχερά παιχνίδια, συνέλαβαν προχθές το βράδυ, στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Στην πρώτη περίπτωση, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε καφενείο ιδιοκτησίας 56χρονης Ελληνίδας, η οποία απουσίαζε εκείνη την ώρα και αναζητείται, συνέλαβαν έναν 60χρονo Έλληνα, ο οποίος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει το «μπαρμπούτι» (ζάρια), συμμετέχοντας και ο ίδιος, σε πέντε Έλληνες, ηλικίας 33, 35, 62, 65 και 67 ετών αντίστοιχα. Στην κατοχή του 33χρονου, του 35χρονου, του 60χρονου, του 65χρονου και του 67χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο ζάρια, 1.980 ευρώ και 100 δολάρια Καναδά, ως προερχόμενα από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού. Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί, έπειτα από έλεγχο σε καφενείο ιδιοκτησίας 40χρονου Έλληνα, διαπίστωσαν την εγκατάσταση και λειτουργία τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενός παιγνιομηχανήματος, με παράνομο τυχερό παιχνίδι. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο σχετικός εξοπλισμός (παιγνιομηχάνημα και οι τρείς ηλεκτρονικοί υπολογιστές), καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.263 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 

***  Με τόσα τροχαία...το έριξαν στα ευχέλαια! (φωτογραφία)            
    
Προφανώς ο κόσμος άρχιζε να τρομάζει με τόσα τροχαία που συνέβησαν στην περιοχή μας το 2014 και είπε να το... ρίξει στα ευχέλαια.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε τις προηγούμενες ημέρες, όταν οδηγός έχει πάει το αυτοκίνητό του για ευχέλαιο στους Αγ. Ταξιάρχες.    Κ. Γαζ.

***  Πώς διαπιστώνεται η εμπορική κίνηση στην Καλαμάτα           
           
Μου έλεγε προ ημερών, φίλος έμπορος, πως τα φετινά Χριστούγεννα, από άποψη κίνησης, ήταν ίσως από τα χειρότερα των τελευταίων 30 ετών. Ζήτησα να μάθω πού στηρίζει αυτή την άποψη και μου εξήγησε πως αν κοιτάξει κάποιος πόσοι άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους και στον πεζόδρομο της Αριστομένους με τσάντες από καταστήματα στα χέρια, εύκολα θα διαπιστώσει τα λεγόμενά του. Έριξα μια γρήγορη ματιά. Δεν εντόπισα κάτι το ιδιαίτερο και κατά παράδοξο τρόπο, την ημέρα εκείνη ήταν λιγοστοί όσοι κρατούσαν τσάντες καταστημάτων.
Του το είπα και μου απάντησε πως αυτό επιβιώνει τους ισχυρισμούς του, καθώς είναι πλέον πολύ δύσκολο στον καθέναν να μπορέσει να τα «φέρει βόλτα». Να πληρώσει τις υποχρεώσεις που τρέχουν και να του μείνουν και χρήματα για αγορές. Οι μοναδικές μέρες, συνέχισε, που θα δει κάποιος ανθρώπους με τσάντες στα χέρια, θα είναι Τετάρτη και Σάββατο, οπότε όλοι αγοράζουν τρόφιμα από τη Λαϊκή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Οι υπόλοιπες ημέρες, κατέληξε, είναι σκέτη απελπισία…    Χ.Χ. 

*** Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ NORMAN ATLANTIC - Αγωνία για πάνω από 400 επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic που καίγεται ανοιχτά της Κέρκυρας
Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ NORMAN ATLANTIC - Αγωνία για πάνω από 400 επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic που καίγεται ανοιχτά της Κέρκυρας
Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ NORMAN ATLANTIC
Οι προσευχές όλης της Ελλάδας συνοδεύουν τους 437 επιβάτες του πλοίου Norman Altantic (ναυπήγησης του 2009) που παραμένουν στο πλοίο και περιμένουν να σωθούν. Τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ το πλοίο, που είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα, βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας, ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ και γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους. ...
...
Ήταν 4:00 τα ξημερώματα όταν ξέσπασε η φωτιά, ενώ λίγο αργότερα σήμανε ο συναγερμός και οι επιβάτες βγήκαν από τις καμπίνες τους. Κάποιοι κατάφεραν να μπουν σε σωστικές λέμβους, άλλοι –σύμφωνα με πληροφορίες- μέσα στον πανικό τους έπεσαν στη θάλασσα και οι περισσότεροι έμειναν στο κατάστρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες που παραμένουν στο πλοίο είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικωμένοι.

Σύμφωνα τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλοίο βρίσκονταν 478 επιβαίνοντες, ενώ σύμφωνα με το ΥΕΝ οι επιβάτες είναι 411 και το πλήρωμα 56μελές.
Ανάμεσα στους επιβάτες είναι 268 Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί, κυρίως Τούρκοι, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 22 Ιταλούς και 34 Έλληνες. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι Ιταλός.
"Έχει τσακίσει η ψυχολογία μας. Ο καιρός αγριεύει και τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν" είπε σε δραματικούς τόνους στο NewsIt ο Αλέξανδρος Βενιέρης, οδηγός ενός από τα φορτηγά που ταξίδευαν με το πλοίο. Όπως είπε, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη και όλοι προσεύχονται να κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι για να μπορέσουν τα πλοία να τους σώσουν.
43 από τους επιβάτες που κατάφεραν να μπουν σε σωστικές λέμβους έχουν ήδη διασωθεί από το φορτηγό πλοίο Spirit of Pireus. Συνολικά σε σωστικές λέμβους είχαν μπει τουλάχιστον 150.



Το πλοίο βρίσκεται περίπου 30 ναυτικά μίλια έξω από τους Οθωνούς. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι κάκιστες, με τους νότιους ανέμους να φτάνουν τα 8 με 10 μποφόρ και να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το γιγάντιο έργο της διάσωσης.
Κάνουν κλοιό
Τον συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης έχουν αναλάβει οι ιταλικές αρχές, ενώ οι ελληνικές λειτουργούν βοηθητικά, καθώς το πλοίο είναι πιο κοντά στις ιταλικές αρχές.
Στο σημείο έχουν σπεύσει επτά πλοία, τα οποία έχουν δημιουργήσει τείχος προστασίας από τα κύματα, ώστε να μην παρασυρθεί καμία από τις σωσίβες λέμβους αλλά και να γίνει πιο δυνατή η προσέγγιση του πλοίου.


Στην περιοχή σπεύδει ένα πυροσβεστικό σκάφος από την Ηγουμενίτσα, πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων δυο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού, τρία Agusta Belly της Πολεμικής Αεροπορίας και 1 C130. Επίσης, στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό πλοίο και πυροσβεστικά σκάφη, δύο από την Ιταλία.

Επίσης, εντολή να συμμετάσχουν στην επιχείρησης διάσωσης έχουν πάρει άλλο ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός "υπάρχουν 8 παραπλέοντα πλοία, 2 ρυμουλκά έχουν ξεκινήσει από Πύλο και Κέρκυρα, 2 πυροσβεστικά σκάφη έχουν ξεκινήσει από Ηγουμενίτσα και Πάτρα και ένα ρυμουλκό από την Ιταλία.
Ένα αεροσκάφος C130 βρίσκεται στην περιοχή και 5 ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα και το Άκτιο, επίσης ένα σούπερ - πούμα είναι έτοιμο να προσεγγίσει το πλοίο όταν το επιτρέψει ο καιρός.
Από τους 478 επιβαίνοντες (επιβάτες και πλήρωμα) οι 150 βρίσκονται σε σωστική λέμβο του φλεγόμενου πλοίου και από τους οποίους ήδη οι 42 έχουν παραληφθεί από το φορτηγό πλοίο Spirit of Pireus.
Oι Έλληνες συνολικά είναι 234 επιβάτες και 34 άτομα πλήρωμα".
Επί ποδός για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες είναι από νωρίς το πρωί οι αρχές της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.
Ένα δεξαμενόπλοιο και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ερευνούν τα σωστικά βαρελάκια που ρίχτηκαν στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από την αέρα μήπως σε κάποια από αυτά βρίσκονται κάποιος επιβάτης.
πηγή www.newsit.gr    
   
*** Αθλητικό  αγιάζι  ενημέρωσης :
***   Για τα δώρα της Πρωτοχρονιάς ανοίγει το περίπτερο της Καλαμάτας          
           
Ανοικτό για τους φιλάθλους οι οποίοι επιθυμούν να ψωνίσουν τα δώρα της Πρωτοχρονιάς θα παραμείνει το περίπτερο της Καλαμάτας (Ναυαρίνου και Φαρών) το τριήμερο 29,30 και 31 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00.
Όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος διαφήμισης της Καλαμάτας, Νίκος Νίκας, όλα τα είδη της μπουτίκ (επίσημες φετινές φανέλες της ομάδας, ασπρόμαυρη και λευκή Nike, σε μεγέθη για μικρούς και μεγάλους, κασκόλ, μπρελόκ, κούπες, σκουφιά, φούτερ, λάβαρα, σακίδια, αναπτήρες) θα προσφέρονται σε εορταστικές συσκευασίες αποτελώντας ιδανικά δώρα για την Πρωτοχρονιά.
 
 ***   Τα  αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
~ Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου  2014 :
 *
Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ  67-69 , (39-39).-
 Τα δεκάλεπτα: 19-24, 39-39, 58-57, 67-69.
* Άρης - Τρίκαλα   91-60  , (44-30).-
 Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-30, 70-44, 91-60
*Απόλλων Πατρών - Κόροιβος Αμαλιάδας   77-72  , (29-22) .-
 Τα δεκάλεπτα: 21-9, 29-22, 51-41, 65-65 κ.α., 77-72 παρ.
* Πανελευσινιακός - Πανιώνιος   68-70 ,(38-45) .-
  Τα δεκάλεπτα: 15-31, 38-46, 53-59, 68-70
* ΑΕ Νέας Κηφισιάς - ΚΑΟ Δράμας   78-79 ,(35-35) .-
 Τα δεκάλεπτα: 21-18, 35-35, 46-56, 78-79
*
* Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός     81-75 , (42-40) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-18  , 42-40 , 64-57, 81-75 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου-Γκόντας-Αναστόπουλος Π.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 9, Σπανούλης 20 (2), Ντάρντεν 13 (1), Σλούκας 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Λοτζέσκι 8 (1), Πρίντεζης 3, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 6 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 18 (4), Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 5 (1), Νέλσον 4, Παππάς 2, Μαυροκεφαλίδης 15 (1), Διαμαντίδης 7, Γκιστ 8 (2), Μπατίστα 4, Μπλουμς, Ράιτ.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 :
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΟΑΚΑ 17:00
 * ΑΕΚ - ΑΓΟ Ρεθύμνου
Σώμος-Σταματόπουλος-Σκούτας (Ορφανός)

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 06 και 07 Δεκεμβρίου    2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/06-07-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/08122014.html ,.-
~ Εκδηλώσεις  εκδρομές  Διαδρομές Άρωμα  Ελλάδας  08/12/2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/08122014.html .-
 ~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τρίτη  09/12/2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/09122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τετάρτη  10/12/2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/10122014.html ,.-
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~  Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος ΑΘΗΝΑ  11/12/2014 :  
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/11122014.html
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Πέμπτη  11/12/2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  12 /12 / 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  12 /12 /2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Σάββατο  13/12/2014http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/13122014.html ,.-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/13-14.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Κυριακή 14/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/14122014.html ,.-
~  Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Δευτέρα  15/12/2014: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/15122014.html .-
~ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  με Ειδήσεις Δευτέρα  14/12/2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/14122014.html .-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος ΚΑΛΑΜΑΤΑ    Τρίτη  16/12/2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Τετάρτη 17  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/17-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  17/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/17122014.html .-
~Αθλητικό Διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/17-18-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση  Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/18-2014.html ,.-
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ   , Παρασκευή 19/12/2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/19122014.html  ,.-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  20-12-2014 Ενημέρωση  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/20-12-2014.html  ,.-
~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/20-21-2014.html ,.--
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21/12/2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/21122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα ,Ειδήσεις , Ενημέρωση Δευτέρα 22/12/2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/22122014.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος   Δευτέρα  22/12/2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/22122014.html .-
~Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τρίτη  23/12/2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/23122014.html .-
~ Άρωμα  τελευταίας  ενημέρωσης  Τρίτη  23/12/2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/23122014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  4/12/2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/4122014.html ,.-
~ Χριστούγεννα 2014 Επικαιρότητα Ενημέρωση 25/12/2014   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/2014-25122014.html .-
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  25/12/2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/25122014.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Ειδήσεις   Παρασκευή  26/12/2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/26122014.html .-
~Άρωμα Ενημέρωσης  Παρασκευή  26/12/2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/26122014.html .-
Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Σάββατο  27/12/2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/27122014.html .-  
  ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/28122014.html ,
~

 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,          3937   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2275     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 269   video.- 
Σύνολον                                                     8481    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2711   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   336   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    740.– 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   290 .-
http://www.twitter.com/stamos01/  ,447/414/27  , 19,1  χιλ./258/11 .-                                                     
 http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 

 ** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-
ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
^  stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
~ http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
^  Arfara-Messinias 2  ,  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου