Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η Εφημερίδα μας Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :




 
***  Ορκωμοσία στο 9ο Σύνταγμα με το μυαλό όλων στους 3 αδικοχαμένους οπλίτες    
Ορκωμοσία 600 νέων οπλιτών έγινε χθες το πρωί στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, πλήθους αυτοδιοικητικών παραγόντων, αλλά και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το χαρούμενο κλίμα που υπάρχει σε αντίστοιχες ορκωμοσίες επισκίασε χθες ο άδικος χαμός των τριών οπλιτών στο Βόλο και έτσι η τελετή της ορκωμοσίας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Στη συνέχεια τελέστηκε η θρησκευτική ορκωμοσία και οι νέοι φαντάροι ορκίστηκαν να φυλάσσουν την πατρίδα. Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής από το Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του και διάβασε τα ονόματα των οπλιτών.
Χαιρετισμό στους φαντάρους απηύθυνε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος μίλησε για τη σημασία αυτού του όρκου, για τον οποίο γενιές παλιότερων Ελλήνων έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό του Βόλου και συγκεκριμένα είπε: «Πληρώσαμε ακριβά τον αγώνα με το χαμό των τριών παλικαριών, ενώ όλοι αγωνιζόμαστε για τον αγώνα της πατρίδας μας, για την ελευθερία μας, για την εδαφική μας ακεραιότητα, με στόχο να περαστεί το μήνυμα σε φίλους και εχθρούς ότι οι Έλληνες αγαπούν και θέλουν πάντα την ειρήνη, αλλά όταν χρειαστεί ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και ξέρουν να τιμούν τα ιερά και όσια της φυλής τους».
Έπειτα ζήτησε από τους νέους στρατιώτες να βλέπουν τους αξιωματικούς τους σαν να είναι γονείς τους και να μη διστάζουν να πουν τα προβλήματά τους.
Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των στρατιωτών, κυρίως όταν οδηγούν. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κανένας διοικητής δε θα τιμωρήσει κάποιον επειδή άργησε για 5 λεπτά.
  Αισιόδοξος ο Γ. Λαμπρόπουλος
Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος στους δημοσιογράφους δεν έκρυψε τη χαρά του για τη λειτουργία του στρατοπέδου, λέγοντας ότι καμάρωσε τους νέους φαντάρους να δίνουν τον όρκο της ζωής τους, όπως τον χαρακτήρισε.
Ως Καλαματιανός είδε το Σύνταγμα γεμάτο κόσμο, κάτι που χαρακτήρισε καλό για την πόλη αλλά και την οικονομία της.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι μέρες που «έρχονται είναι καλές, η πατρίδα μας θα σταθεί όρθια, είμαστε στην έξοδο της κρίσης, αρκεί να είμαστε μονιασμένοι και να ζυγίσουμε όλοι μας με ευθύνη και ιστορικό χρέος να πράξουμε αυτό που επιτάσσει το συμφέρον της πατρίδας, για να μην έχουμε πισωγυρίσματα».
Σε ερώτηση για τη χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης, δήλωσε ότι θα πάνε όλα καλά, η κυβέρνηση θα βγει ισχυρή και από αυτή την ψηφοφορία και θα συνεχίσει να κυβερνά.
Προσωπικά, πιστεύει ότι συμφέρον για την πατρίδα είναι να εκλεγεί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όταν εξαντληθεί η συνταγματική θητεία της κυβέρνησης, ο λαός να κρίνει.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
 
***  Να σταματήσουν «να λιώνουν τα νιάτα» στην άσφαλτο (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνεχίζεται σήμερα το διήμερο για την οδική ασφάλεια στην Καλαμάτα 
 Εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στην Καλαμάτα. H διοργάνωση ξεκίνησε χθες βράδυ και θα συνεχιστεί σήμερα στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας και την επιστημονική υποστήριξη του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Σκοπός των εκδηλώσεων, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe) for Traffic Safety, είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, δεδομένου πως οι αιτίες των οδικών ατυχημάτων είναι γνωστές και είναι δυνατόν να αποφευχθούν.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα επιδιώξει στην Καλαμάτα την επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της οδικής ασφάλειας με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας (προσομοιωτή ανατροπής οχήματος, προσομοιωτή πρόσκρουσης, προσομοιωτή οδήγησης κ.λπ.), μοναδικού στην Ελλάδα, ο οποίος καθιστά την επιμόρφωση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση άμεση και αποτελεσματική με βιωματικό τρόπο.
Πρόκειται για βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμους προσεγγίσεις που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο για το σκοπό αυτό και θα χρησιμοποιηθούν στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί. Η ενημέρωση του κοινού με βιωματικό τρόπο θα γίνει από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Επισημαίνεται πως στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων θα μετάσχουν η Τροχαία, η Πυροσβεστική και πολλές εθελοντικές οργανώσεις, όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καλαμάτας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Περιφερειακή Εφορεία Μεσσηνίας & Λακωνίας και η Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα».
Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση στην εφαρμογή και η συμμόρφωση με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να επιτευχθούν μείωση των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας και αποφυγή απώλειας περισσότερων ανθρώπινων ζωών, καθώς στη χώρα μας τα τροχαία αποτελούν την 1η αιτία θανάτου για τους νέους 15-29 ετών και την 3η αιτία θανάτου για την παραγωγική ηλικία των 30-44 ετών.Α.Π.
 
***  Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την «Ηλέκτρα»
   
Επιχειρηματικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε εκ νέου για το κινηματοθέατρο «Ηλέκτρα», με αποδέκτη το Δήμο Καλαμάτας, καθώς ο χώρος αποτελεί δημοτική περιουσία.
Η επιδίωξη του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία είναι να δημιουργήσει χώρο πολιτισμού. Ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει στην παραχώρηση της «Ηλέκτρας», εφόσον το ενδιαφέρον συγκεκριμενοποιηθεί, έπειτα από διαγωνισμό σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.
 
***  Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την προκήρυξη της ΔΕΗ         
           
Τη Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης της αίτησης για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).
Για τη Μεσσηνία προβλέπονται δύο θέσεις, ενώ συνολικά σε όλη την Ελλάδα είναι 540.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει τη 13η Οκτωβρίου 2014.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, έως την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.
Οι θέσεις που προβλέπονται για τη Μεσσηνία και ειδικότερα για την Καλαμάτα, είναι μια κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ειδικότητας διπλωματούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού και μία κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας ηλεκτρολόγων μηχανικών.
 
***  Υιοθετείστε τη Λήδα ή ένα κουτάβι…          
   
Ένα αγωνιώδες e-mail έφτασε χθες στην εφημερίδα μας για την τύχη της γλυκιάς Λήδας, που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση σε χωριό της Μεσσηνίας. «Είναι λιγότερο από 12 κιλά, πάρα πολύ ήσυχη, χαδιάρα, αγαπησιάρα, δεν λερώνει και δε κάνει ζημιές. Τα πάει πολύ καλά με άλλα σκυλιά και πεθαίνει για χάδια. Μόλις την δεις, δε μπορείς παρά να την αγαπήσεις!» μας γράφει μεταξύ άλλων η κυρία που την περιέθαλψε, τη φιλοξενεί προσωρινά και της ψάχνει μόνιμο φιλόζωο σπίτι.
Κι αν θέλετε πιο νεαρό σκυλοσύντροφο, μπορείτε να σώσετε ένα από τα 3,5 μηνών κουτάβια (τρία αρσενικά κι ένα θηλυκό) που η ίδια κυρία έχει «εντοπίσει» και ζουν καθημερινά τους κινδύνους των δρόμων, αλλά και της απειλής εξόντωσης από κάποιους…
Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη Λήδα ή τα μικρά στο 6974557706. 
 
***  Η ανεκτίμητη αξία των δημόσιων χώρων         
           
Το 2003 και για πρώτη φορά μετά την πτώση του Φράνκο, η κεντρο-αριστερά κέρδισε τις εκλογές στην Καταλονία συγκροτώντας τρικομματική κυβέρνηση. Ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε, σε ισχύ έως και το 2011 όταν και τον κατήργησε η δεξιά κυβερνησή του CiU, ήταν ο περίφημος «νόμος για τις γειτονιές». Στόχος του η βελτίωση των συνθηκών στις πιο φτωχές γειτονιές της πόλης μέσω επενδύσεων σε δημόσιες υποδομές και στην αναβάθμιση των δημόσιων χώρων. Επενδύθηκαν 1.3 δισ. ευρώ σε 141 γειτονιές για την κατασκευή παιδικών χαρών, πεζοδρόμων, την αναβάθμιση πλατειών, και για καινούρια πνευματικά κέντρα (centros civicos).
Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τη διδακτορική διατριβή της Roshanak Mehdipanah, η οποία πρόσφατα δημοσίευσε τα στατιστικά της στοιχεία στο Journal of Epidemiology and Community Health, η φυσική και ψυχική υγεία των κατοίκων στους Δήμους οι οποίοι επωφελήθηκαν του προγράμματος βελτιώθηκε σημαντικά. Για παράδειγμα, ενώ μόλις 58% των γυναικών στους φτωχούς Δήμους δήλωναν ότι έχουν καλή υγεία το 2006, το ποσοστό τους αυξήθηκε σε 69% το 2011. Σε Δήμους, αντιθέτως, που δε συμμετείχαν στο πρόγραμμα το ποσοστό μειώθηκε από 75% σε 73%.
Άξιζε το κόστος της η επένδυση αυτή; Με μια κοντόφθαλμη οικονομίστικη λογιστική, όπως αυτή των τεχνοκρατών των μνημονίων που επικρατεί στις μέρες μας, προφανώς όχι. Δημόσιο χρήμα δαπανήθηκε χωρίς να παράγει ανάλογα έσοδα.
Μπορεί, όμως, να εκτιμηθεί σε ευρώ η ανεκτίμητη διαφορά που έκανε η βελτίωση του δημόσιου χώρου στην ζωή τόσων ανθρώπων;
Αυτό σκεφτόμουν πριν από λίγο καιρό, όταν Ιούνιο μήνα επισκεπτόμουν το Λονδίνο. Ήταν η πρώτη ηλιόλουστη μέρα του χρόνου, και ο κόσμος ξεχυνόταν από την ασφυκτική μεγαλόπολη στα πανέμορφα πάρκα της. Άλλοι για να κάνουν ηλιοθεραπεία, άλλες για πικ νικ. Άλλες για να παίξουν ποδόσφαιρο, άλλοι για να φλερτάρουν. Άλλοι απλά για να κλείσουν τα μάτια τους κάτω από τον ήλιο και να σκεφθούν. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από όλες τις φυλές του κόσμου, άλλοι καλοντυμένοι, άλλοι ρακένδυτοι, κάποιοι με μπούρκες, κάποιοι με μαγιό. Όλοι μαζί εκεί. Τι θα ήταν, άραγε, το Λονδίνο χωρίς τα πάρκα του, τι θα ήταν το Λονδίνο χωρίς το Χάιντ Παρκ;
Ένας κοντόφθαλμος τεχνοκράτης, στα πάρκα του Λονδίνου θα έβλεπε τεράστια διαφυγόντα κέρδη. Αυτή τη στιγμή τα πάρκα του Λονδίνου δεν παράγουν κανένα άμεσο κέρδος. Αντιθέτως, η συντήρησή τους κοστίζει στο κράτος γύρω στα 21 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Δε θα μπορούσαν τα έξοδά τους να καλυφθούν άνετα με ένα μικρό εισιτήριο στα εκατομμύρια των επισκεπτών; Δε θα μπορούσε να πωληθεί μέρος τους για να πληρώσει τα έξοδα του υπολοίπου; Η αξία των πολυτελών κατοικιών στην οδό Χάιντ Παρκ 1, το νέο παιχνιδάκι για Σαουδάραβες και νεο-Ρώσους δισεκατομμυριούχους, εκτιμάται στα 1.5 δισ. ευρώ. Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα μπορούσε να βγάλει το Κράτος, αν πουλούσε τη γη και επέτρεπε την οικοδόμηση στα 2,500 στρέμματα του Χάιντ Παρκ, ή τουλάχιστον στην περίμετρό του. Τα μάτια του υποθετικού μας τεχνοκράτη πρέπει να λαμπυρίζουν ευρώ μόνο με τη σκέψη.
Ευτυχώς ακόμα και στο Λονδίνο, τη Μέκκα αυτήν του νεοφιλελευθερισμού, όπου τα πάντα σχεδόν ιδιωτικοποιήθηκαν, κανείς τεχνοκράτης δε διανοείται να κάνει τέτοιους υπολογισμούς (ή τουλάχιστον, έτσι ελπίζω..). Η ανείπωτη υπόθεση είναι ότι τα οφέλη από την ελεύθερη πρόσβαση στα πάρκα είναι ανεκτίμητα. Σίγουρα είναι πολύ περισσότερα από τα λειτουργικά έξοδά τους. Περισσότερα και από τα διαφυγόντα δισεκατομμύρια της οικοπεδοποίησης. Και όταν λέω οφέλη, δεν εννοώ χρηματικά. Δεν εννοώ τα έσοδα από τον τουρισμό που ρέει λόγω του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο, αφού είμαι σίγουρος ότι οι τουρίστες θα συνέχιζαν να έρχονται ακόμα και αν το Χάιντ Παρκ γινόταν εμπορική προέκταση της Oxford Street, όπως συνεχίζουν να έρχονται, όλο και περισσότεροι, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όσο κτίζονται και ασχημαίνουν. Τα οφέλη στα οποία αναφέρομαι είναι άυλα. Είναι τα οφέλη μιας καλύτερης, πιο υγιούς ζωής που δε μεταφράζονται σε χρήμα. Είναι τα οφέλη μιας κοινωνίας, η οποία παρέχει χώρους όπου είμαστε όλοι ίσοι και η πρόσβαση σε αυτούς δεν εξαρτάται από το πορτοφόλι του καθενός.  Η αξία αυτή του Χάιντ Παρκ δεν αποτιμάται σε χρήμα. Και ανεκτίμητο όντας, δεν μπορεί παρά να είναι κτήμα όλων. Για αυτό και δεν περιορίζεται η πρόσβαση. Και για αυτό τα έξοδα καλύπτονται από τον κρατικό κορβανά, από τον κοινό πλούτο όλων δηλαδή.
Το Λονδίνο δεν έγινε η πόλη των δημόσιων πάρκων, ούτε η Βαρκελώνη απέκτησε τις περίφημες ράμπλες και τις πλατείες της κατά τύχη. Οι καλοδιαχειριζόμενοι δημόσιοι χώροι είναι προϊόν κοινωνικής απαίτησης και πολιτικής βούλησης. Έχουν τις ρίζες τους σε μία εποχή όπου το «πολιτικό», το κοινό καλό δηλαδή, λάμβανε προτεραιότητα επί του οικονομικού. Μια εποχή όπου οι κοινωνικές προτεραιότητες δεν έμπαιναν στον προκρούστη των δημοσιονομικών εσόδων και εξόδων. Μια εποχή όπου τα πάντα δεν αποτιμώνταν σε ευρώ και αναγνωρίζονταν και αξίες άλλες από τις χρηματικές.
Σήμερα που η αντίληψη της ελληνικής κυβέρνησης περί ανάπτυξης συνίσταται στην πώληση δημόσιας γης, όπως το Ελληνικό σε Σαουδάραβες, στην ενοικίαση παραλιών και δασών ή την είσοδο εκεί με εισιτήριο, είναι καλό να θυμόμαστε τα παραδείγματα του Λονδίνου ή της Βαρκελώνης. Και να αντλούμε ελπίδα από το γεγονός ότι η κοινή ευημερία ούτε δύσκολη είναι ούτε ακριβή. Απλά απαιτεί ένα σοβαρό δημόσιο μηχανισμό ο οποίος να κάνει αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει. Να επενδύει δηλαδή στο δημόσιο και το κοινό, να τα προστατεύει και να τα συντηρεί. Όχι να αποποιείται των ευθυνών του νοικιάζοντας και ξεπουλώντας. Ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να διατηρήσει τα πάρκα, τις παιδικές χαρές ή τις παραλίες του, ελεύθερες για τους πολίτες του, δεν είναι κράτος.  Του Γιώργου Καλλή    *Ο Γιώργος Καλλής είναι καθηγητής στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

***   Συνάντηση με ρευματολόγους στην Καλαμάτα

Συνάντηση με ρευματολόγους θα γίνει αύριο Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12/10). Εκεί θα παρευρεθούν οι κ.κ. Δημήτριος Μπούμπας - καθηγητής Παθολογίας/Ρευματολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών, Γιώργος Χειλάς - ιατρός ρευματολόγος, Καλαμάτα, Μιχάλης Δρόγκαρης - ιατρός ρευματολόγος, Καλαμάτα. Κατά τη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ιατρούς για έναν τύπο νοσημάτων (όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα) που ταλαιπωρεί περίπου 120.000 ασθενείς στην Ελλάδα, τα συμπτώματα, τις δυσκολίες και τις θεραπευτικές λύσεις. - 

***  Νέες πόρτες ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία          
         
Ανοίγει το Forum Τροφίμων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και της BASF στην Costa Navarino  
Ισχυρό ενδιαφέρον επιδεικνύει η γερμανική αγορά για τα ελληνικά τρόφιμα (νωπά και τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα), γεγονός που «καταγράφηκε» από προχθές, πρώτη ημέρα διεξαγωγής του 1ου Ελληνογερμανικού Forum Τροφίμων, με θέμα την προώθηση των συνεργασιών Ελλήνων παραγωγών και Γερμανών εμπόρων για την εξαγωγή τροφίμων στη Γερμανία, που συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του ΥπΑΑΤ και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στην Costa Navarino.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Agrotypos.gr, η προχθεσινή ημέρα χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως ίσως η σημαντικότερη, αφού πραγματοποιήθηκαν περίπου 156 συναντήσεις B2B, προκειμένου να συναφθούν νέες συμφωνίες για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στη Γερμανία.
Κατά γενική ομολογία μεταξύ των Γερμανών επιχειρηματιών (χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις) που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικοί παραγωγοί και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώνεται για προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, τα αρωματικά φυτά, το μέλι, ακόμα και η στέβια.
Σημειώνεται ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια αρωγοί είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την BASF, στην οποία μάλιστα οφείλεται κατά ένα πολύ σημαντικό μέρος η επιτυχία του 1ου Ελληνογερμανικού Forum Τροφίμων.
Να τονιστεί ότι το forum αποτελεί μια ιδέα του κ. Βασίλη Γούναρη, διευθύνοντος συμβούλου της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.
Την πρώτη ημέρα (8/10) έγιναν εισηγήσεις - τοποθετήσεις από αρκετούς ομιλητές για το πώς μπορούν να προωθηθούν καλύτερα οι ελληνικές εξαγωγές.
«Να αναθερμανθούν οι συνεργασίες για εξαγωγές στη γερμανική αγορά»
Την έναρξη του Forum έκανε ο δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολλά περιθώρια όσον αφορά στη γερμανική αγορά, που είναι πολύ δυναμική και με την οποία παλαιότερα είχε πολύ καλές συνεργασίες.
«Πλέον έχει έρθει ο χρόνος αυτές οι συνεργασίες να αναθερμανθούν», ανέφερε ο κ. Κελέμης.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν, επίσης, ο κ. Δημήτριος Μελάς, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ και ο κ. Στέφανος Κομνηνός, γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
  «Καλή η συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Γερμανίας»
Στην ομιλία της η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης- Έργων - Περιφερειακής Ενημέρωσης Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου, τόνισε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αισθάνεται υπερήφανη που επελέγη η περιοχή και ιδιαίτερα το όμορφο ξενοδοχείο Costa Navarino για το 1ο Ελληνογερμανικό Forum για τα τρόφιμα». Τόνισε, επίσης, ότι ήδη υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γερμανίας πολύ καλή συνεργασία, ενώ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των τοπικών προϊόντων, όπως είναι οι ελιές Καλαμών, το ελαιόλαδο από τις ποικιλίες Καλαμών και Κορωνέικη, το Αγιωργίτικο σταφύλι, το Μοσχοφίλερο κ.ά.
«Η περιοχή έχει πολλά ποιοτικά και αναγνωρισμένα προϊόντα τα οποία μπορούν να εξαχθούν πολύ εύκολα στη Γερμανία», συμπλήρωσε η κα Νικολάκου.
Την πρώτη ημέρα μίλησε, επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.
Να σημειωθεί ότι από το σύνολο σχεδόν των ομιλητών τονίστηκε ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να έχει και συνέχεια.
  Η BASF επιθυμεί να συμμετέχει σε όλη τη διατροφική αλυσίδα
Από την πλευρά της BASF μίλησε ο κ. Vincent Gros, επικεφαλής του Τομέα Προϊόντων Φυτοπροστασίας Ευρώπης, Κεντρικής Ασίας και Αφρικής (Senior Vice President BASF Corp Protection), ο οποίος εξήγησε το λόγο για τον οποίο η BASF ενισχύει τέτοιες προσπάθειες, λέγοντας ότι η εταιρεία θέλει να αποτελεί μέρος όλης της διατροφικής αλυσίδας από την παραγωγή ως την κατανάλωση, διότι «από την επιτυχία της αλυσίδας αυτής εξαρτάται και η επιτυχία των καινοτόμων ιδεών και λύσεων που προσφέρει η BASF για τη γεωργία».
  Έλληνες που ζουν στη Γερμανία προωθούν τα ελληνικά προϊόντα
Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι πολλών εταιρειών, ελληνικών και γερμανικών. Το χαρακτηριστικό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση στο ακροατήριο ήταν ότι στο Forum συμμετέχουν πολλοί Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και ουσιαστικά έχουν αναλάβει την προώθηση των ελληνικών προϊόντων εκεί.
Οι ίδιοι, μάλιστα, έκαναν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι εξαγωγές μας προς τη Γερμανία. Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν και πολλοί Γερμανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι επιδεικνύουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και έχουν αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα να τα προωθούν στη χώρα τους, αφού, όπως εξήγησαν, πιστεύουν στην ποιότητα των προϊόντων μας, ενώ κάποιοι έχουν και προσωπικούς λόγους για την επιλογή τους αυτή.
Οι επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν, είχαν διμερείς συναντήσεις B2B, ώστε να προχωρήσουν στη σύναψη νέων συμφωνιών.  Επιμέλεια: Ηλία Γιαννόπουλος 

***
 
***  Αθλητική  εφημερίδα  :
 
***   Τοπικό ποδόσφαιρο: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου, πρεμιέρα στη Β’ Τοπική          
           
Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας με τη διεξαγωγή επτά ματς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής (η 1η αγωνιστική ως γνωστόν αναβλήθηκε).
Στους 2 ομίλους υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες και αναμένεται να γίνει  «μάχη» για την κατάληψη των προνομιούχων θέσεων.
Στον 1ο όμιλο προβλέπουμε ότι θα πρωταγωνιστήσουν η Αναγέννηση Παραλίας, η ΑΕΚ Καλαμάτας, ο ΑΟ Πατίστα και ο Αστέρας Μικρομάνης, χωρίς ν’ αποκλείεται κάποια ομάδα έκπληξη.
Στον 2ο όμιλο, ως φαβορί  για πλασάρισμα στις προνομιούχες θέσεις προβάλλουν η ΑΕ Αβίας, ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας, ο Ολυμπιακός Ανάληψης, ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου και η Δόξα Καλαμάτας. Δεν αποκλείεται οι νεοφώτιστες Θύελλα Χαρακοπιού, Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης ν’ αποτελέσουν ευχάριστες εκπλήξεις.
Το σημερινό πρόγραμμα όπως προαναφέραμε περιλαμβάνει επτά συναντήσεις.
Στον 1ο όμιλο, ο Αστέρας Βαλύρας κοντράρεται με τη Θύελλα Μερόπης, τα Πράσινα Πουλιά υποδέχονται το Διαγόρα Κοπανακίου, ο Ατρόμητος Πλατέος αντιμετωπίζει  την ΑΕΚ Καλαμάτας, ενώ ο Ηρακλής Κυπαρισσίας περιμένει την Αναγέννηση Παραλίας.
Στον 2ο όμιλο, ο ΠΑΟ Καλλιθέας φιλοξενεί τη Θύελλα Χαρακοπιού, η ΑΕ Αβίας αντιμετωπίζει την Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης, ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας, ενώ ο Ολυμπιακός Ανάληψης «συγκρούεται» με τον ΑΟ Στενωσιάς.
Αναλυτικά τα ματς της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
 Σήμερα – 4.30 μ.μ.
Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – Θύελλα Μερόπης: Σερεμέτης, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Διαγόρας Κοπανακίου: Τουρλομούσης, Καυκάς, Τάγαρης
Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητο Πλατέος – ΑΕΚ Καλαμάτας: Η. Νικολόπουλος, Τσέλο, Παυλοπούλου
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Αναγέννηση Παραλίας: Καστανάς, Καλογερόπουλος, Π. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Κατσάς, Τσίρμπας, Μπότη
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Θύελλα Χαρακοπιού: Νίκας, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Ασπροχώματος
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Σκόρδος, Παλλαδινός, Μιχαλόπουλος
Γήπεδο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Στενωσιάς: Κυριακόπουλος, Αγγελακάκης, Γαλακούτης
 Κυριακή 12 Οκτωβρίου  - 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΕ Αιθαίας – ΑΟ Πατίστα: Κατσάς, Παναγιωτόπουλος, Αναγνωστόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Τουρλομούσης, Μιχαλόπουλος, Μανιατέας
4.30 μ.μ.
Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – ΠΑΟ Καλού Νερό:  Κυριακόπουλος, Γαλακούτης, Κοντογιάννης
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – Δόξα Καλαμάτας: Τσουλάκος, Αγγελακάκης, Μαγουλιανίτης
 OI ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι προπονητές που θα καθίσουν στον πάγκο των 24 ομάδων του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας είναι οι εξής:
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας Μικρομάνης: Μιχάλης Σκαρπαλέζος
ΑΟ Πατίστα: Θανάσης Αντωνόπουλος
Αστέρας Βαλύρας: Πατρίκ Καίσαρης
Ηρακλής Κυπαρισσίας: Τάκης Παναγόπουλος
Ατρόμητος Πλατέος: Γιώργος Γιαννακούντζος, Φίλιππος Μητσόπουλος
Αναγέννηση Παραλίας: Νίκος Σαββίδης – συνεργάτης: Νίκος Μανιατέας
ΠΑΟ Καλού Νερού: Γιώργος Μητρόπουλος
ΑΕ Αιθαίας: Αργύρης Λιάππας, Μιχάλης Γεωργιόπουλος
Θύελλα Μερόπης: Παναγιώτης Οικονόμου
Πράσινα Πουλιά: Παναγιώτης Πολίμος
Διαγόρας Κοπανακίου: Μιχάλης Νικητόπουλος
ΑΕΚ Καλαμάτας: Στέλιος Παπαδόπουλος, Γιώργος Αλεβίζος, Παντελής Κουμουνδούρος
2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕ Αβίας: Διονύσης Πουλής
Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Σταύρος Χριστόπουλος
Πανιώνιος: Γιώργος Χουλιάρας
ΠΑΟ Καλλιθέας: Βασίλης Ράλλης
Ολυμπιακός Ανάληψης: Κώστας Παλαμάρας
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Αργύρης Τσιγάρος
Δόξα Καλαμάτας: Νίκος Γιακουμής, Δημήτρης Αγγελόπουλος
ΑΟ Στενωσιάς: Δημήτρης Λίτσας
ΑΕ Μάνης: Γιάννης Σαραντέας
Θύελλα Χαρακοπιού: Παντελής Τσιγαρίδης
Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης: Παναγιώτης Μπιζίμης
ΠΑΟΚ: Τάκης Αργυρόπουλος
 OI ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Οι πρόεδροι των 24 ομάδων του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής είναι οι εξής:
  Αστέρας Μικρομάνης: Nικήτας Τσιχριτζής
ΑΟ Πατίστα: Ηλίας Ραμέας
Αστέρας Βαλύρας: Παναγιώτης Καρύδης
Ηρακλής Κυπαρισσίας: Χαράλαμπος Αναστασόπουλος
Ατρόμητος Πλατέος: Τάκης Σινάπης
Αναγέννηση Παραλίας: Τάκης Σερεμέτης
ΠΑΟ Καλού Νερού: Διονύσιος Γαλάνης
ΑΕ Αιθαίας: Επαμεινώνδας Τσουκαλάς
Θύελλα Μερόπης: Νικόλαος Κατσιμπάρος
Πράσινα Πουλιά: Γιάννης Μισαηλίδης
Διαγόρας Κοπανακίου: Σάκης Γεωργιόπουλος
ΑΕΚ Καλαμάτας: Αλέξανδρος Νταουτάκης
ΑΕ Αβίας: Γιώργος Κουκούτσης
Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Δημήτρης Μπούχαλης
Πανιώνιος: Γιώργος Σωφρονάς
ΠΑΟ Καλλιθέας: Δημήτρης Λίγγρης
Ολυμπιακός Ανάληψης: Παναγιώτης Μπεσσής
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Σπύρος Κακριδώνης
Δόξα Καλαμάτας: Μαρία Ράλλη
ΑΟ Στενωσιάς: Χρήστος Καλογερόπουλος
ΑΕ Μάνης: Ευστράτιος Σαραντέας
Θύελλα Χαρακοπιού: Ηλίας Πανταζόπουλος
OI ΕΔΡΕΣ
Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιούν ως έδρες οι 24 ομάδες της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, είναι τα εξής…
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας Μικρομάνης: Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
ΑΟ Πατίστα: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αστέρας Βαλύρας: Δημοτικό Στάδιο Ιθώμης
Ηρακλής Κυπαρισσίας: Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ατρόμητος Πλατέος: Δημοτικό Γήπεδο Πλατέος
Αναγέννηση Παραλίας: Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΠΑΟ Καλού Νερού: Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΕ Αιθαίας: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Θύελλα Μερόπης: Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Πράσινα Πουλιά: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Διαγόρας Κοπανακίου: Γήπεδο Κοπανακίου
ΑΕΚ Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕ Αβίας: Γήπεδο Κάμπου
Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος: Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΠΑΟ Καλλιθέας: Γήπεδο Καλλιθέας
Ολυμπιακός Ανάληψης: Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Γήπεδο Βλαχόπουλου
Δόξα Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Στενωσιάς: Γήπεδο Στενωσιάς
ΑΕ Μάνης: Γήπεδο Πλάτσας
Θύελλα Χαρακοπιού: Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης (μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο γήπεδο Κορώνης)
Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης: Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
ΠΑΟΚ: Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος.
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ενδιαφέροντα ματς σε «Γ. Λουκαρέας», «Π. Μπαχράμης»

Δύο ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, η Ομόνοια υποδέχεται τον Παπαφλέσσα Χώρας, ενώ ο ΑΟ Φαραί «συγκρούεται» με τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας.
Αναλυτικά τα ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής…
 Σήμερα – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Παπαφλέσσας Χώρας: Ψηλοπαναγιώτης, Τσαούση, Βρυώνης
7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Μιλτιάδης: Αλεξέας, Μπασιλάρης, Τσουλάκος
 Κυριακή 12 Οκτωβρίου  - 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Πανθουριακός: Αλεξέας, Τσίρμπας, Ρέκκας
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Παπαφλέσσας Άμφειας – Χανδριναϊκός: Σκόρδος, Τσέλο, Παυλοπούλου
Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Νέος Άρις: Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Καυκάς
7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Κεραυνός Καλαμάτας:  Καστανάς, Τσαούση, Μπασιλάρης
 Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Mεσσηνιακός – Τ. Άγρας, ΑΟ Διαβολιτσίου – Κορώνη για την 4η αγωνιστική
Με τα ματς Μεσσηνιακού – Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων και ΑΟ Διαβολιτσίου – Ακρίτα Κορώνης, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – Τ. ΑΓΡΑΣ
«Σεφτέ» στις νίκες (έχει δύο ισοπαλίες και ήττα), θέλει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων ο Μεσσηνιακός, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στην κατάταξη.
Ο τεχνικός Έλβιο Μάνα και ο συνεργάτης του Γιώργος Κατσούλης, προβληματίζονται για τη συμμετοχή του Κυριάκου Πουλάκου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
«Ετοιμοπόλεμος» είναι πάντως ο Ανδρέας Σκαλαίος (απουσίασε από τον αγώνα της Ανδρούσας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Στο στρατόπεδο τώρα των «Ερυθρολεύκων» των Γαργαλιάνων, ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του Γιώργου Παπανδρεόπουλου (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί).
Ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων θα προσπαθήσει να συνδυάσει αξιόλογη εμφάνιση με θετικό αποτέλεσμα, πλησιάζοντας στις υψηλές θέσεις.
  ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΚΟΡΩΝΗ
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες του (προηγήθηκε εκείνη κόντρα στον Τσικλητήρα Πύλου) θα επιδιώξει στην εντός έδρας συνάντηση με τον νεοφώτιστο Ακρίτα Κορώνης ο ΑΟ Διαβολιτσίου, παραμένοντας κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους Βασίλη Αλεβίζο, Νίκο Ζερίτη, Παναγιώτη Παπατζίκη (τραυματίες). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Βασίλη Βεργόπουλου (πρόβλημα στο γόνατο), Μάριου Βουρνά (πρόβλημα στον αστράγαλο). Επιστρέφει πάντως ο Θάνος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος έχασε τον αγώνα με τον ΑΟ Σπερχογείας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Χωρίς τους Βασίλη και Νικοστέλιο Τομαροπανάγο (είχαν πρόσφατα σοβαρό ατύχημα) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα της Κορώνης. Ο προπονητής – παίκτης Δημήτρης Κουτσουμπός θα έχει πάντως στη διάθεσή του τον Κώστα Μουτζούρη (εξέτισε την ποινή του).
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Σήμερα – 4.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – Τέλος Άγρας: Μπλάνας, Λάμιας, Γεωργαντάς
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Ακρίτας Κορώνης: Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Ρέκκας
 Κυριακή 12 Οκτωβρίου 4.30 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Ανδρούσα: Σερεμέτης, Γιαννέτσος, Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας: Μπλάνας, Τουρλομούσης, Καλογερόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Βρυώνης
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Τσικλητήρας Πύλου: Η. Νικολόπουλος, Παλλαδινός, Π. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Εθνικός Μελιγαλά: Νίκας, Αθανασοπούλου, Τσοπανάκης
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ασπρόχωμα – Δώριο: Λάμιας, Μπασιλάρης, Σακκάς
 
***  Σήμερα με δεκάδες ποδηλάτες η 7η ανάβαση Ταϋγέτου
Περίπου 60 ποδηλάτες από τη Μεσσηνία και άλλες περιοχές της Ελλάδας θα πάρουν εκκίνηση σήμερα στις 3.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με προορισμό το Τουριστικό. Η 7η ανάβαση Ταϋγέτου που διοργανώνει ο Ευκλής σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας παρά τη δυσκολία του αγώνα έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του ποδηλατικού κόσμου και αυτό αποδεικνύει ο σημαντικός αριθμός συμμετοχών, ανάμεσα στους οποίους οι Γιώργος Νείλας και Ανδρέας Τριανταφύλλου από τον Αίολο Αθηνών, οι οποίοι είχαν ανέβει στις πρώτες θέσεις του βάθρου πριν λίγα χρόνια. Φυσικά υπάρχουν και διακεκριμένοι Καλαματιανοί ποδηλάτες, που θα κυνηγήσουν ένα από τα μετάλλια. Σημειώνεται ότι θα υπάρχουν βραβεύσεις για τους τρεις πρώτους στις ηλικιακές κατηγορίες; Α) Έφηβοι μέχρι 19 ετών, β) 20-29 ετών, γ) 430-39 ετών, δ) 40-49 ετών, ε) 50-59 ετών και στ) 60 ετών και άνω. - 
 
***
 
*** ~ Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-

~ Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.- 

~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.- 

~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/28-2014.html ,.- 

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html  

~ Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  30  Σεπτεμβρίου  2014    :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/30-2014.html ,.-

~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-

~                                                                                                  

     *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014  :

~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 

~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 

~ Το  αγiάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Οκτωβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html .- 

~  Η  Εφημερίδα  μας  ,   Παρασκευή 03  Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html ,.-

~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html ,.-

~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-

~   Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  05  Οκτωβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-

~ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Κυριακή  05  Οκτωβρίου   2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .- 

10 ~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-

~  Η  Εφημερίδα  μας   Δευτέρα  06  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-

~ Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-

~  Η Εφημερίδα  μας  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html .-

~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-

~  Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη 08  ΟΠκτωβρίου  2014 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .-

~  Άρωμα Ενημέρωσης   Τετάρτη  08  Οκτωβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html 

17~ Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας   09  Οκτωβρίου  2014    : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-

~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-

~   Η Ενημέρωσή  μας  Παρασκευή  10 Οκτωβρίου  2014  :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html , .-

~  Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου