Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Μ. Σάββατο  19  Απριλίου  2014  :
ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !! και  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ! ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !
~ Μιά  πραγματικά  Ανάστασή σε όλους  τους τομείς  και  επίπεδα  της  επίγειας Αληθινής  Ανθρώπινης  Ζωής  μας !

  
ΜΕΓΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ – ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ :   http://youtu.be/RhuBP-5jw7A ,

~ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  στην  ΚΕΡΚΥΡΑ  2013 : http://youtu.be/r-Fb8elIk7g ,

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

 Βίντεο Μεγάλη  Εβδομάδα  στο  Αρφαρά  Μεσσηνίας  2014 :
~**  Μ  Πέμπτη  στο  Αρφαρά Ι.Ν. Αγίων  Θεοδώρων 17/4/2014 : http://youtu.be/VbsV7vpmdZ4 ,

~ **  Μ  Παρασκευή Αποκαθήλωση  Αρφαρά  18/4/2014 : http://youtu.be/SZcYnyHlGhk ,

~* Μ Παρασκευή  Αρφαρά   αποκαθήλωση  18/4/2014 : http://youtu.be/HAYLjT6_M8w ,



***  Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Επιτάφιο στην Πύλο (βίντεο & φωτογραφίες)      

     
 
 
 
 
 
 
 
 
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρά την καταρρακτώδη βροχή τελέστηκε και φέτος η περιφορά του Επιταφίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα της Πύλου παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά .
Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στην Εκκλησία συνοδεία της συζύγου του , λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ και κάθησε δίπλα στην χορωδία του Ναού και  έψελνε  ,τους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής όπως άλλωστε συνηθίζει κάθε χρόνο
Στη συνέχεια ακολούθησε  την περιφορά του Επιταφίου ενώ ο κόσμος  ήταν πολύ εγκάρδιος μαζί του. Λόγω της καταρρακτώδης βροχής η περιφορά του Επιταφίου δεν ακολούθησε όλη τη διαδρομή και επέστρεψε στον Ιερό Ναό . Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στην Πύλο βρίσκεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να διανυκτερεύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αύριο θα αναχωρήσει για το Ναύπλιο , τόπο καταγωγής της συζύγου του Γεωργίας όπου και θα παρακολουθήσει την λειτουργία της Αναστάσεως. Φωτογραφίες & βίντεο : Στασινός Μουτσούλας 
 ~  1ο  . -Ο  Πρωθυπουργός  ψέλνει  στον  Επιτάφιο  της  Πύλου  2014 :   http://youtu.be/SKkNADKWmA0  ,.
 ~ 2ο  .- Αντώνης Κ.  Σαμαράς ,  Επιτάφιος  Πύλου  Μεσσηνίας  2014 : http://youtu.be/7hnRubzbW3w  ,.
 
***  Ο Επιτάφιος στην Κορώνη Ν.  Μεσσηνίας  2014 :
 Και στην Κορώνη στην περιφορά των Επιταφίων συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πιστοί από όλη τη Μεσσηνία αλλά και την Αθήνα που ήρθαν για να ζήσουν αυτή τη βραδιά με κατάνυξη. Η διαδρομή των Επιταφίων της Κορώνης , η πιο μεγάλη από ότι έχει αποδεδειχθεί αφού κρατά περίπου 2 ώρες, περνώντας από όλες τις γειτονιές κ από τα τείχη του κάστρου τη μεγάλη πύλη φτάνουν στο μοναστήρι του Προδρόμου, μετά στο νεκροταφείο και κατεβαίνουν στην Παναγία την Ελεήστρια όπου εκεί συναντώνται και οι 3 Επιτάφιοι της πόλης. Χρ. Λευτ. - 
 
*** Η κρίση δεν άφησε…τα βαφτιστήρια παραπονεμένα!         
   
Πάσχα, μια γιορτή που, εκτός των άλλων, έχει συνδεθεί με «τα δώρα του νονού» και συγκεκριμένα τη λαμπάδα, τα παπούτσια ή τα ρούχα που αγοράζουν στα βαφτιστήρια οι πνευματικοί γονείς.
Δεν είναι, βέβαια, λίγοι κι όσοι μετά τη βάφτιση εξαφανίστηκαν, με τα παιδιά όλο παράπονο να αναφέρουν ότι οι νονοί τους τα ξέχασαν.
Το «Θάρρος» βγήκε στο δρόμο και μίλησε με καταστηματάρχες που πωλούν λαμπάδες, αλλά και παιδικά παπούτσια και ρούχα. Όπως αναφέρουν, η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει τους νονούς, αλλά θέλουν να είναι εντάξει απέναντι στα βαφτιστήρια τους.
  Δήμητρα Δημοπούλου («Βιβλιόπολις»)
«Υπάρχει ενδιαφέρον από τους νονούς για τις λαμπάδες, όμως η αλήθεια είναι ότι φέτος πολλοί προτίμησαν να αγοράσουν σκέτες, τις οποίες διακοσμούν μόνοι τους με δικά τους υλικά ή παιχνίδια που αγοράζουν. Σε αυτό ρόλο έπαιξε και η εκδήλωση της ανακύκλωσης του Δήμου, που ευαισθητοποίησε αρκετούς και διακοσμούν τις λαμπάδες με ανακυκλώσιμα υλικά.
Γενικότερα, οι περισσότεροι προτιμούν απλά υλικά και απλές λαμπάδες, ενώ κάποιοι συνεχίζουν να προτιμούν τις “φορτωμένες”.
Παλιότερα ο κόσμος αγόραζε μεγαλύτερες και ακριβότερες λαμπάδες, κάτι που έχει σταματήσει.
Αξίζει ακόμα να αναφέρω ότι φέτος έχει κυκλοφορήσει και η πρώτη βιβλιολαμπάδα. Αντί για κάποιο παιχνίδι, έχει δύο βιβλία παιδικά».
  Δανάη Μουρούσια (Meli Melo)
«Οι νονοί ανταποκρίνονται και φέτος στην υποχρέωσή τους για το Πάσχα. Η κίνηση αυτές τις ημέρες πάει καλά. Οι νονοί αγοράζουν τα καθιερωμένα παπούτσια, ενώ κάποιοι αγοράζουν και ρούχα.
Οι νονοί είναι άψογοι, μπορεί να στερηθούν δικά τους πράγματα, αλλά δε θα αφήσουν τα βαφτιστήρια τους έτσι».
  Ελένη Κοσμά (Crocodilino )
«Οι νονοί και φέτος αντέχουν και ψωνίζουν, οι δε τιμές μας είναι καλές, ενώ η ποιότητα είναι στα ίδια επίπεδα και πιστεύω ότι στο τέλος θα είναι όλα καλά.
Θα θέλαμε λίγο καλύτερα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Βέβαια, ο καιρός επηρεάζει την ψυχολογία, κάτι που φάνηκε και από τη βροχή τη Μεγάλη Τετάρτη. Πάντως, πιστεύω ότι, τελικά, οι νονοί, παρά την κρίση, ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους».
  Μαρία και Λίνα Κούτρου (Ήρα)
«Οι νονοί, έστω και με δυσκολία, ψωνίζουν. Κατά κύριο λόγο αγοράζουν παπούτσια, ενώ κάποιοι και ρούχα. Είναι και θέμα τι ανάγκες έχει το κάθε παιδί.
Κριτήριο για τις αγορές είναι σίγουρα και η τιμή. Ένας νονός που κάποτε θα αγόραζε παπούτσια και κουστουμάκι, πλέον θα αγοράσει ένα από τα δύο ή θα πάρει και τα δύο σε χαμηλότερη τιμή ή θα αναζητήσει προσφορές που έχουμε.
Πάντως, αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει κάποια αύξηση στην κίνηση».
  Παναγιώτης (Αχνάρι)
«Οι νονοί και φέτος δεν ξεχνούν τα βαφτιστήρια τους. Σε σχέση με το παρελθόν, μπορώ να πω ότι τα πράγματα προσαρμόστηκαν στην κρίση. Έτσι, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, γίνεται η προσαρμογή.
Το Πάσχα συνηθίζεται στα παιδάκια να αγοράζουν οι νονοί τα παπουτσάκια, όμως δεν είναι απόλυτο, αυτό που μετρά είναι τι έχει ανάγκη το κάθε παιδί.
Γενικότερα οι τιμές μας είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ έχουμε προσφορές και τα προϊόντα μας είναι επώνυμα».
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 Υ.Γ.: Αν είστε κι εσείς νονός, μην ξεχάσετε το βαφτιστήρι σας. Δεν έχει σημασία τι θα του πάρετε, αλλά η κίνηση...
 
*** «Γέμισε» η Καλαμάτα για το Πάσχα, καλή η κίνηση στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας          
        
Άνοδο ως τουριστικός προορισμός ετοιμάζεται να καταγράψει και το καλοκαίρι η Μεσσηνία, με την Καλαμάτα να έχει ήδη «βουλιάξει» από επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα. Η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη και αποδεικνύει τη θετική συμβολή του νέου αυτοκινητόδρομου, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων με τις οποίες ενδεικτικά επικοινωνήσαμε.
Τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και όλα δείχνουν πως η Μεσσηνία σταμάτησε οριστικά να είναι ο «φτωχός συγγενής» στον τομέα του τουρισμού και αποτελεί έναν σταθερά ανερχόμενο πόλο έλξης επισκεπτών, όχι μόνο για τις εορταστικές περιόδους ή τις θερινές διακοπές, αλλά και για ολόκληρο σχεδόν το έτος.
Καλή χαρακτηρίζεται, όμως, και κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες της Τριφυλίας. Όπως, ωστόσο, προσθέτουν ξενοδόχοι, θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη, αλλά δυστυχώς είναι επηρεασμένη από την οικονομική κρίση, τη φτώχεια και τον άστατο καιρό.
Πάντως, ξενοδοχεία που προσέφεραν ολοκληρωμένα πακέτα με υψηλές υπηρεσίες, δούλεψαν και είναι γεμάτα από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
  «Elite City Resort»
Από το «Elite City Resort» η κα Γεωργία Γεωργαρά μίλησε για πληρότητα 100%, με τις αφίξεις να κορυφώνονται χθες. Οι πελάτες, είπε, έδειξαν ενδιαφέρον για προσφορές που έχουν γίνει και υπάρχουν και τριήμερες διαμονές. Οι περισσότεροι θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα.
«Το θέμα είναι», επισήμανε, «να ενημερωθεί κάποιος και να έρθει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα. Από εκεί και μετά θα την αγαπήσει και αν περάσει καλά, θα ξαναέρθει, ενώ η κίνηση του Πάσχα αποτελεί “μαγιά” για το καλοκαίρι».
Όσον αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο, ανέφερε πως με τις προσφορές καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν χρονικά διαστήματα για τα οποία δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση και να επιμηκυνθεί με αυτό τον τρόπο η τουριστική περίοδος.
Η κα Γεωργαρά επισήμανε πως ο νέος αυτοκινητόδρομος είναι ένα ισχυρό χαρτί, ατού για τη Μεσσηνία, που θα τη βοηθήσει να ξεφύγει από την κατάσταση που βρισκόταν μέχρι τώρα.
  «Αkti Taygetos Conference Resort»
Ο κ. Δημ. Μακαρούνης από το «Αkti Taygetos Conference Resort» επισήμανε πως η Καλαμάτα γίνεται τουριστικός προορισμός. Ήρθε κόσμος, συνέχισε, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Αν και δεν αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για το Πάσχα, όσοι είναι κοντά την προτιμούν.
Η πληρότητα της μονάδας ανήλθε στο 100%, με τους περισσότερους από τους επισκέπτες να αναχωρούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ενώ είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκονται στην Καλαμάτα από τη Μεγάλη Πέμπτη.
Για το καλοκαίρι προέβλεψε ότι θα υπάρξει αυξημένη κίνηση με τη βοήθεια και ξένων επισκεπτών σε «νεκρή περίοδο», μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ενώ η μονάδα θα είναι γεμάτη Ιούλιο και Αύγουστο. Αξιοσημείωτο είναι ότι θα γεμίσουν και οι κακές περίοδοι, αφού ως και τα μέσα Οκτώβρη θα υπάρχει κίνηση.
  «Pharae Palace»
Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Αντωνίου εκ μέρους του «Pharae Palace» είπε πως η πληρότητα της μονάδας αγγίζει το 100% και περίμενε τις περισσότερες αφίξεις των επισκεπτών να γίνουν χθες.
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι επισκέπτες θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα.
Όπως ανέφερε, η κίνηση αναμένεται να είναι πολύ καλή και το καλοκαίρι, ανεξάρτητα από το τι γίνεται το Πάσχα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιου να μετακινηθεί μακριά από το σπίτι του.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται πολλά για την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη αν θα λειτουργήσει ο εσωτερικός τουρισμός καλύτερα από τον εξωτερικό. Χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου και του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας τόσο για τον εσωτερικό όσο και για τον εξωτερικό τουρισμό, ενώ έθεσε κι άλλη μία σημαντική παράμετρο, αυτή των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. «Τι να σημαίνει ένα ξενοδοχείο πέντε ή επτά αστέρων, αν δεν μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο και αν από το απλό τσίμπημα μιας τσούχτρας τού χαλάσουν οι διακοπές», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως σε αυτή την περίπτωση δε θα ξαναπατήσει στην Καλαμάτα.
  Ξενοδοχείο «Χάικος»
Από το ξενοδοχείο «Χάικος» ο κ. Νικ. Χάικος ανέφερε πως η μονάδα είναι γεμάτη, με τους περισσότερους από τους επισκέπτες να καταφθάνουν τη Μεγάλη Παρασκευή και να αναχωρούν τη Δευτέρα του Πάσχα.
«Έως τώρα η κίνηση είναι καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη τριετία και παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός, πάει καλά», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο, παρατήρησε πως οι μέχρι τώρα κρατήσεις δείχνουν ότι θα εξελιχθεί πολύ καλά, εκτιμώντας πως θα υπάρχει αύξηση 20%. Σε αυτό συνηγορεί, όπως είπε, το γεγονός πως τα Σαββατοκύριακα από το Μάιο έως και τα τέλη Αυγούστου είναι ήδη κλεισμένα.
  Ξενοδοχείο «Όστρια»
Η κα Σταυρούλα Πόταρη από το ξενοδοχείο «Όστρια» μίλησε, επίσης, για μεγάλα ποσοστά πληρότητας και πρόσθεσε πως κάποιοι από τους επισκέπτες κατέφθασαν από τη Μεγάλη Πέμπτη και θα αναχωρήσουν Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα.
Συσχέτισε δε την κίνηση του Πάσχα με αυτή του καλοκαιριού, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερα από πέρσι.
  «GMP BOUKA RESORT HOTEL»
Γεμάτη είναι και η μονάδα «GMP BOUKA RESORT HOTEL» στη Μεσσήνη. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μιχ. Χριστόπουλος, κάποιοι από τους επισκέπτες βρίσκονταν εκεί ήδη από τη Μ. Πέμπτη, με την πλειοψηφία τους να αναμένεται το αργότερο έως και σήμερα και να αναχωρούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη με μέσο όρο διανυκτέρευσης τις τρεις ημέρες.
Όσον αφορά στο καλοκαίρι, τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι μέχρι τώρα κρατήσεις συνηγορούν σε αυτό. Ωστόσο, τα γεγονότα στη Ρωσία έχουν «παγώσει» προς το παρόν την κίνηση από τη χώρα αυτή, ενώ αντίθετα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον Γερμανών τουριστών.
  Τριφυλία
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος, είπε στο «Θ»: «Δεν πήγε καλά η κίνηση σε γενικές γραμμές, λόγω της οικονομικής κρίσης, της φτώχειας του κόσμου, αλλά και του καιρού. Ο άστατος καιρός λειτούργησε ανασταλτικά για να έρθουν στην περιοχή για πασχαλινές διακοπές».
Με τη σειρά της, η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Ένωσης, Γεωργία Χριστοδούλου, επισήμανε ότι «η κίνηση στην περιοχή είναι καλή, αν και δεν είναι τόσο ικανοποιητική. Θα μπορούσε και καλύτερα. Πάντως, ξενοδοχεία που προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών και υψηλές υπηρεσίες, γεμίσαμε».
Των Χάρη Χαραλαμπόπουλου, Ηλία Γιαννόπουλου
***  Αλκοτέστ και έλεγχοι καθ’ όλο το 24ωρο από την Τροχαία που αναμένει μεγάλη κίνηση από σήμερα          
           
Στους δρόμους βρίσκεται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας η Τροχαία Καλαμάτας, επιχειρώντας με αυξημένα μέτρα να διευθετήσει τη μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση των ημερών. Τα γραφεία της υπηρεσίας έχουν αδειάσει, αφού έχει αξιοποιηθεί κάθε αστυνομικός, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μέχρι την επόμενη Κυριακή, οπότε εκτιμάται ότι θα φύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς.
Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας Ηλίας Αξιωτόπουλος, οι πρώτοι επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα άρχισαν ήδη να έρχονται, ενώ σήμερα η κίνηση θα κορυφωθεί, με έμφαση στο κέντρο της πόλης, λόγω των τελευταίων αγορών. Από αύριο η πόλη θα ηρεμήσει και ο κόσμος θα κατευθυνθεί, κυρίως, στην ύπαιθρο.
  Μέτρα
Σύμφωνα με τον κ. Αξιωτόπουλο, αυξημένα μέτρα της Τροχαίας υπάρχουν σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο του νομού, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει: αστυνόμευση του οδικού δικτύου με περιπολικά, αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους της Καλαμάτας, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.) κ.ά.
Μάλιστα, ο κ. Αξιωτόπουλος σημείωσε ότι έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ, τις εορταστικές ημέρες, θα διενεργούνται καθ’ όλο το 24ωρο.
Σύμφωνα με το διοικητή της Τροχαίας, χθες και σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο κέντρο της πόλης, ενώ από αύριο θα ελέγχεται περισσότερο η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού.
  Διευκόλυνση περιφοράς Επιταφίου
Επιπρόσθετα, για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ο κ. Αξιωτόπουλος συνέστησε για την περιοχή της Καλαμάτας οι οδηγοί οχημάτων να μη σταθμεύουν στις περιοχές απ’ όπου διέρχεται η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος. Συγκεκριμένα, από τις 4.00 το απόγευμα να μη σταθμεύσουν τα οχήματά τους επί των οδών Υπαπαντής, Πλ. 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Παναγιώτη Καίσαρη, Φαρών και Φάριος.
Παράλληλα, συνέστησε σε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι τέτοιες ημέρες παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα στην πόλη, καθώς οι επισκέπτες δε γνωρίζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Καλαμάτας. Επίσης, να τηρούν τις απαγορεύσεις στάθμευσης, διότι θα βεβαιώνονται παραβάσεις και θα αφαιρούνται οι πινακίδες
Κλείνοντας, εκ μέρους και του προσωπικού της Τροχαίας, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και αναίμακτο Πάσχα.  Της Βίκυς Βετουλάκη  
***  Με βροχή η περιφορά του Επιταφίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)      
     
 
  
 
 
 
 
   
Ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος στις περιφορές των Επιτάφιων στις ενορίες της πόλης, με αποτέλεσμα οι διαδρομές να είναι μικρότερες σε απόσταση.
Στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής η περιφορά έστριψε στην πλατεία 23ης Μαρτίου και μέσω της Σταδίου επέστρεψε στην εκκλησία.
Η βροχή δεν πτόησε τους πιστούς να συνοδέψουν τον Επιτάφιο, στη  συγκεκριμένη εκκλησία μεταξύ άλλων  βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τους Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Γιάννη Αργυράκη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Video: 

 

*** Εθιμικά κλείσαμε τις δημόσιες υπηρεσίες          
            
Εθιμική ημιαργία ονόμασαν τη Μεγάλη Πέμπτη οι δημόσιοι υπάλληλοι και πριν το ρολόι δείξει μία το μεσημέρι, εξαφανίσθηκαν! Ιδιαίτερα από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Άδειασε το Διοικητήριο εν ριπή οφθαλμού.
Φυσικά, δεν υπάρχει ημιαργία και η Μεγάλη Πέμπτη είναι εργάσιμη για το Δημόσιο, όπως για όλο τον κόσμο.
Επίσημη αργία, μόνο για το Δημόσιο, είναι η Μεγάλη Παρασκευή, οπότε όλοι στον ιδιωτικό τομέα εξακολουθούν να δουλεύουν, όπως και το Μεγάλο Σάββατο, που είναι κανονικά εργάσιμη, σύμφωνα με το νόμο.
Δημόσιες υπηρεσίες, με άμεση συναλλαγή με το κοινό, χθες μετά τη μία κατέβασαν ρολά με το έτσι θέλω!
Μπορεί, λοιπόν, η άδεια για τα περιβόητα… κουλουράκια να καταργήθηκε, αλλά το εθιμικό κανείς δεν το καταργεί.
Μπράβο μας!  
Υ.Γ. Υπήρξαν ελάχιστοι υπάλληλοι σε Διοικητήριο και Δικαστήρια που, κόντρα σε αυτή τη λαίλαπα, ολοκλήρωσαν και με το παραπάνω το ωράριό τους, καθώς οι προϊστάμενοί τους δε γνωρίζουν από… έθιμα!    Β.Β. 
 

***  Αδίστακτοι δουλέμποροι «άδειασαν» λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)         

     
 
 
 
 
 
 
Εγκατέλειψαν τράτα και ιστιοφόρο (;)
Μια ακυβέρνητη τράτα - σαπιοκάραβο, με αραβικές επιγραφές και σύμβολα, η οποία προφανώς χρησιμοποιήθηκε από αδίστακτους δουλεμπόρους για μεταφορά λαθρομεταναστών, και ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κυπαρισσίας και ρυμούλκησαν με το καΐκι τους χθες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, έπειτα από συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, ο επαγγελματίας αλιέας Χρήστος Χατζήπαπας με το γιο του και ναυτικούς του πληρώματός τους.
*** 
 
 

 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1747   video .-  
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1755   video.- 
Σύνολον                                                     6742   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2485    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    553 
 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  107.

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014 , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Άρωμα   ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Απριλίου  2014 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/188-12-13-2014.html  , 188η Επέτειο εορτασμού Εξόδου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σ/Κ 12 και 13 Απριλίου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/14-2014.html, Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Άρωμα Ελλάδας Όμορφες διαδρομές Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Μ. Τρίτη  15  Απριλίου  2014 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 , .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/18-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 , .-


~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/19-2014.html , Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Μ. Σάββατο  19  Απριλίου  2014  :
ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !! και  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ! ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !  .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου