Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση  του  Σαββάτου  25  Ιανουαρίου  2014  :
***
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
 

*** Ήθελαν να μας βυθίσουν, λένε οι επιζώντες από το Φαρμακονήσι  ..... Επιμένουν στις καταγγελίες
Ήθελαν να μας βυθίσουν, λένε οι επιζώντες από το Φαρμακονήσι
Εικόνα από την πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα
~ Τις καταγγελίες κατά των ανδρών του Λιμενικού επανέλαβαν δύο από τους διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο πλοιαρίου ανοιχτά του Φαρμακονησίου.
- «Ήθελαν να μας βυθίσουν, μας πηγαίναν στην Τουρκία» είπαν στη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης και συνέντευξης Τύπου στην πλατεία Συντάγματος. Ένας εκ των διασωθέντων υποστήριξε πως είδε τη γυναίκα του και το ένα του παιδί να πέφτουν στη θάλασσα.
~ Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, οι άνδρες του Λιμενικού που πλησίασαν για βοήθεια, έδεσαν τη βάρκα στο σκάφος τους και άρχισαν να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές της Τουρκίας. Από την ταχύτητα ορισμένοι από τους πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα, είπαν.
- «Κάποιοι σήκωσαν ένα μωρό για να δείξουν ότι πρόκειται για οικογένειες και τότε κάποιος άνδρας του Λιμενικού τους χτύπησε με κλωτσιά και τους είπε να καθίσουν κάτω» περιέγραψε ο Αμπντούλ Σαμπούρ Αζίζι, ο οποίος έχασε στο ναυάγιο τη γυναίκα και το δεκάχρονο παιδί του.
- Ο Φαντά Μοχάμεντ Αχμάντι, ο οποίος έχασε στο ναυάγιο τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του κατήγγειλε ότι «ένας Σύρος προσπάθησε με ένα ξύλο να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν και τότε ένας άνδρας του Λιμενικού τον χτύπησε στο κεφάλι με κλωτσιά».
- Ο Εχσάντα Σούφι, που θρηνεί πέντε μέλη της οικογένειάς του, υποστήριξε ότι «δεχτήκαμε απειλές από άνδρες του Λιμενικού πως αν πούμε τίποτα από αυτά που είδαμε θα μας κάνουν ζημιά». Επίσης, είπε ότι στο κρατητήριο της Λέρου, όπου παρέμειναν τη νύχτα του ναυαγίου, δεν τους έδωσαν ούτε φαγητό ούτε νερό.
- Μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.
- Εκεί, πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε από τον διοικητή του τμήματος να παύσουν οι προσαγωγές από την Αστυνομία των ανθρώπων που επέζησαν από το ναυάγιο.
***   Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις   , Από 0,6% έως 0,8%
Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις






  (Φωτογραφία) ~
Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.
- Πρωτιά με οριακή διαφορά 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.
~ Στην πρόθεση ψήφου:
-
  • ΣΥΡΙΖΑ 22,2%
  • ΝΔ 21,6%
  • Χρυσή Αυγή 7,7%
  • ΠΑΣΟΚ 4,7%
  • ΚΚΕ 4,6%
  • ΑΝΕΛ 4,3%
  • ΔΗΜΑΡ 3,2%
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.
- Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.
- Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8%.
~ Αναλυτικά:
-
  • ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
  • ΝΔ 19,7%
  • Χρυσή Αυγή 6,9%
  • ΠΑΣΟΚ 4,3%
  • ΚΚΕ 3,4%
  • ΑΝΕΛ 3,2%
  • ΔΗΜΑΡ 2,5%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.
- Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


***  Κατά πλειοψηφία η ΜΠΕ για την Καλλιρρόη, μέσα σε εντάσεις, αποχωρήσεις και ματ (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
    
   
   
   
   
   
   
  
   
   
   
   
Χρειάστηκαν περίπου εννέα ώρες, προκειμένου να καταλήξει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην κατά πλειοψηφία έκφραση θετικής άποψης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», αφού υπέρ ψήφισαν οι παριστάμενοι σύμβουλοι, με εξαίρεση τον Κ. Τσαπόγα, ο οποίος ψήφισε λευκό, αλλά και τους δύο συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ν. Γόντικα και Ευάγγ. Γούργαρη. Συνολικά υπέρ της έγκρισης της ΜΠΕ ψήφισαν 28 σύμβουλοι, κατά 2 και 1 λευκό. - 


Η συνεδρίαση διεξήχθη με ένταση και υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό. Από το ξεκίνημα όλα έδειχναν ότι η κατάσταση δε θα ήταν εύκολη. Διατυπώθηκαν αντιδράσεις που εστιάστηκαν στο ότι λιγοστοί εκπρόσωποι των κατοίκων κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα, ενώ ζητήθηκε να ανοίξουν οι πόρτες και να απομακρυνθεί η ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε συγκεντρωθεί εκεί, στο πλαίσιο πρόληψης επεισοδίων. - 

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι περισσότεροι από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας (έμειναν μόνο τέσσερις), οι Νικ. Πατσαρίνος, Λάμπρος Μπούκλης και η επιτροπή αγώνα των κατοίκων, η οποία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της. Πριν από την αποχώρησή του ο κ. Μπούκλης δήλωσε πως παραιτείται από τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου. - 

Θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του περιφερειάρχη και του Νικ. Πατσαρίνου, για τον οποίο ο πρώτος είπε πως ήταν προσχεδιασμένη η αποχώρηση, επειδή δεν άντεχε το διάλογο. Ο κ. Πατσαρίνος αντιγύρισε πως είναι απαράδεκτα όσα συμβαίνουν, να συνεδριάζει το δευτεροβάθμιο όργανο Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, και δήλωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταπέσει η απόφαση. -  

Σχολιάζοντας την αποχώρηση των συμβούλων της μειοψηφίας, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι πρόκειται για φυγομαχία, πολιτική θρασυδειλία και αντιθεσμική συμπεριφορά, που θέλει να πλήξει τη δημοκρατία και δεν αντέχει τον απαιτητικό και ελεύθερο διάλογο, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε πολιτικούς εκπροσώπους και όχι στους πολίτες, τους οποίους κατανοεί απόλυτα. Επίσης, τόνισε ότι οι σύμβουλοι αυτοί αποχώρησαν, διότι, αφού δεν κατάφεραν να προβάλλουν τον εαυτό τους ως δήθεν σωτήρες του λαού, δε θέλησαν να εκτεθούν πολιτικά και να πουν ξεκάθαρα στους πολίτες το δικό τους σχέδιο για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Τέλος, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή εγγυήθηκε την εκτέλεση του έργου και ήλθε η ώρα να διατυπώσει τους αυστηρότερους όρους επί της περιβαλλοντικής μελέτης, προκειμένου να διασφαλίσει στο μεγαλύτερο βαθμό το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.
  Διαφωνίες κατοίκων και επιστημόνων 
Ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας, Σπ. Αδαμόπουλος, ανέφερε ότι καμία μελέτη δεν έχει δείξει την Καλλιρρόη ως σημείο για τα απορρίμματα και πρόκειται για επιλογή της ΤΕΡΝΑ, επειδή βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Επισήμανε ότι οι κάτοικοι επιθυμούν τη λύση του θέματος και τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως το σημείο που προτείνεται απέχει περί τα 5,5 χλμ. από το 80% του Δήμου.
Ο μελετητής Αλέξιος Παρασκευόπουλος εξέφρασε τις αντίθετες απόψεις του για τα όσα προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως είχε πράξει και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας. Μίλησε για θέσεις προκάτ και έργο που «σχεδιάστηκε» να χωρέσει σε 107 στρέμματα, όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται περισσότερο από 200 στρέμματα. Πρόσθεσε πως αναλύθηκαν τα κριτήρια αξιολόγησης και τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του είναι επιβαρυντικά, γιατί το γεωλογικό υπόβαθρο δεν είναι τόσο κατάλληλο όσο παρουσιάζεται. Υπάρχει αυξημένο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, και θα έπρεπε να υπάρχει γνωμάτευση του Δασαρχείου αν είναι δασική έκταση.
Είπε, επίσης, πως τα 34 από τα 42 κριτήρια βαθμολογήθηκαν διαφορετικά από ίδιο μελετητή και αποχώρησε λίγο αργότερα, όταν ο περιφερειάρχης έκρινε πως η τοποθέτησή του δεν ήταν ουσιαστική. Ζήτησε να του δοθεί ο λόγος, κάτι που δε συνέβη και αποχώρησε, για να επιστρέψει αργότερα στη αίθουσα.
Ο κ. Χρ. Ντονάς ανέφερε: «Είναι 500 μέτρα μακριά το σπίτι μου από αυτό το έγκλημα για την περιοχή, τους κατοίκους και όλη την Άνω Μεσσηνία». Ως αντιπρόεδρος των απανταχού Καλλιρροϊτών και δικηγόρος, ζήτησε να ανοίξουν οι πόρτες να μπει ο κόσμος και να είναι όλοι μέσα στην αίθουσα, προκειμένου να μην είναι κολοβωμένη η γνωμοδότηση και να μη χαρακτηριστεί ως παρωδία.
Ακολούθως, υποστήριξε πως θα προκληθεί μόλυνση στον υδροφόρο ορίζοντα, θα υπάρχουν δυσάρεστες οσμές, θα καταστραφεί το τοπίο και θα πληγεί ο τουρισμός.
Τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν όλοι οι κάτοικοι των περιοχών της Πελοποννήσου οι οποίοι έλαβαν το λόγο.
Ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Κων. Δημητρακόπουλος ζήτησε στοιχεία για παρέμβαση των κοινωνιών, όταν θα λειτουργεί η μονάδα και σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, πως η περιοχή είναι στόχος από το 2005.
  «Είναι ντροπή»
Ο Ευάγγ. Γούργαρης χαρακτήρισε ντροπή το να υπάρχουν 200 αστυνομικοί που να αποτρέπουν την είσοδο στους λιγοστούς κατοίκους που παρέμειναν έξω από την αίθουσα και ζήτησε να τους επιτραπεί η είσοδος. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου συναίνεσε στο να μπουν στο στεγασμένο χώρο, άποψη που συνάντησε την έντονη αντίδραση του κ. Ηλία Στρατηγάκου, ο οποίος φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα, γεγονός που είχε επισημάνει από την αρχή της συνεδρίασης.
 
Ο δήμαρχος Οιχαλίας Ο δήμαρχος Οιχαλίας θέλησε να αποκατασταθεί η παρεξήγηση με τον κ. Παρασκευόπουλο. Όπως είπε, κακώς δεν έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι για το τι πρόκειται να γίνει. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτών, ένα πολύ σοβαρό κριτήριο, που δεν ελήφθη υπόψη και ανέφερε ότι θα υπάρχει συνεχής πόλεμος με την εταιρεία, προκαλώντας την αντίδραση του περιφερειάρχη, ο οποίος έκανε λόγο για νέες Σκουριές.  - 

Απαντήσεις Απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, έδωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας με επικεφαλής τον κ. Γ. Αγραφιώτη, επιχειρώντας να ανατρέψουν όσα διατυπώθηκαν για ακαταλληλότητα της ΜΠΕ. Ο κ. Αγραφιώτης υποστήριξε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι η κρατούσα στην Ευρώπη και πρόσθεσε πως για να υπάρξει συμμετοχή σε διαγωνισμό, έχει κοστολογηθεί η πρόταση μέχρι και το τελευταίο ευρώ και, κατά συνέπεια, έχει διαστασιολογηθεί.
Απαντήθηκε, επίσης, το ερώτημα ότι ο χώρος των 107 στρεμμάτων στην Καλλιρρόη επαρκεί για την κατασκευή της μονάδας, αλλά και ότι τα κριτήρια που ακολουθήθηκαν, προβλέπονται από τον ΠΕΣΔΑ, βάσει του οποίου η περιοχή της Οιχαλίας κρίνεται κατάλληλη.
Διευκρινίστηκε πως δεν υπάρχουν τοξικά απόβλητα και θα διαχειρίζονται μόνο οικιακά απορρίμματα.  

Κατά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ν. Γόντικας, τάχθηκε κατά της Μελέτης. Μίλησε για εν κρυπτώ διαδικασίες με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, εξηγώντας πως αυτός είναι ο λόγος που δε δόθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μέμφθηκε τον περιφερειάρχη πως με τη διαδικασία που ακολούθησε επέτρεψε σε όσους αποχώρησαν να μην αποκαλυφθούν.
Υποστήριξε πως το κόστος των 62 ευρώ θα το εισπράττει η εταιρεία στην είσοδο στο εργοστάσιο, με τα μεταφορικά και το ΦΠΑ να τον πληρώνουν οι δημότες, ενώ τάχθηκε κατά της επένδυσης, αντιπροτείνοντας τη διαχείριση των απορριμμάτων από δημόσιο φορέα χωρίς να πληρώνουν οι κάτοικοι. Τις ίδιες απόψεις διατύπωσε στη συνέχεια και ο κ. Γούργαρης.

Δύο υπέρ και δύο κατά από τους Μεσσήνιους συμβούλους
Κατά της χωροθέτησης της μονάδας στην περιοχή της Καλλιρρόης τάχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Π. Αλευράς, ο οποίος επισήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη στη διαχείριση των απορριμμάτων. Επισήμανε την αναγκαιότητα να λυθεί το ζήτημα της διαχείρισης, αλλά, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση και κοινωνική αποδοχή, ενώ και η περιοχή είναι περιβαλλοντικά επιβαρημένη, λόγω της ύπαρξης και των πυρηνελαιουργείων της ΒΙΠΕ Μελιγαλά.
Ο Ι. Αργυράκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είπε πως ο διαγωνισμός προχώρησε ενάντια σε όλες τις προβλέψεις και προέκυψε ότι οι Δήμοι παρακαλούν να ψηφιστεί η ΜΠΕ και απλώς να γίνουν εταίροι και να παίρνουν τα χρήματα από το όποιο πλεόνασμα. «Πιστεύω πως αυτή η προσπάθεια που έγινε και έφτασε εδώ, πρέπει να ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι το ΥΠΕΚΑ, ο τελικός αποδέκτης, θα πρέπει να βρει τρόπο και ο διαγωνισμός να προχωρήσει και να βρεθεί δυνατότητα βέλτιστης λύσης» ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο Θεόδ. Σταυριανόπουλος μίλησε για δικαιολογημένη δυσπιστία των κατοίκων και πρόσθεσε ότι δε μασάει τα λόγια του και θα πει τη γνώμη του χωρίς πολιτικό κόστος. Επισήμανε πως κανέναν δεν εξυπηρετεί να δημιουργηθεί μια μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων που να μολύνει την περιοχή και ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθένας, μετά από μερικά χρόνια, να μη μετανιώσει για αυτά που θα πει και θα πράξει για αυτό που πάει να συμβεί στην Καλλιρρόη ή και γενικότερα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Ο Κων. Τσαπόγας, ανάμεσα σε άλλα, επικαλέστηκε έγγραφο των υπηρεσιακών παραγόντων πως υπάρχουν σοβαρές αντιφάσεις, ασάφειες και ανακρίβειες στα κείμενα της υπό εξέταση ΜΠΕ. Πρόσθεσε δε, πως οι θέσεις υποδείχθηκαν και δεν επιλέχθηκαν.
Ο περιφερειάρχης μίλησε εκτός μικροφώνου για μαϊμού κείμενο, αναφέροντας ότι θα γίνει προσφυγή στον εισαγγελέα.
Ο κ. Τσαπόγας επικαλέστηκε και άλλα σημεία που δε συνηγορούν στην επιλογή της Καλλιρρόης και δέχθηκε επιπλήξεις από τον περιφερειάρχη. Μίλησε για ισχυρή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και καταλήγοντας δήλωσε πως θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση να ψηφίσει θετικά στην απόφαση. 

Επίθεση Νικολάκου σε Παναγιωτόπουλο και Αλειφέρη Στην τοποθέτησή της η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου επιτέθηκε κατά εκείνων που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, βάλλοντας συγκεκριμένα κατά του Νικ. Πατσαρίνου και κατά εκείνων που διετέλεσαν δήμαρχοι και αντινομάρχες επί σειρά ετών χωρίς να κάνουν κάτι να λυθεί το πρόβλημα, υπονοώντας τον κ. Παναγιωτόπουλο και την κα Αλειφέρη. Πρότεινε να σταλούν όλες οι απόψεις στο ΥΠΕΚΑ, χαρακτηρίζοντας ως πολύ σημαντικό το να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ αντέκρουσε τα λεγόμενα του κ. Γόντικα περί αδιαφάνειας. - 

Ο περιφερειάρχης Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης μίλησε για φυγομαχία και φυγοπονία, σχολιάζοντας αρνητικά τόσο την αντίδραση του κ. Μπούκλη όσο και του κ. Πατσαρίνου, ενώ επαίνεσε τη στάση του κ. Γόντικα, που παρέμεινε στη συνεδρίαση και τοποθετήθηκε. Μίλησε για τη μη αναφορά στις τεράστιες ποσότητες διοξινών προς το έδαφος και τους τοξικούς ρύπους από τις χωματερές και αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια για τη δημιουργία των συγκεκριμένων μονάδων, επικαλούμενος τις απόψεις της κυβέρνησης, των Ευρωπαίων εταίρων και φορέων. Δήλωσε πως το έργο θα γίνει ούτως ή άλλως και ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015. Πρόσθεσε ότι αν δεν υπήρχε χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί και ότι έχει τη μεγάλη καινοτομία, η ιδιωτική χωροθέτηση να δίνει πλεονεκτήματα που επηρεάζουν την ευρωπαϊκή νομολογία. Δικαιολόγησε τις διαφωνίες των κατοίκων και πρόσθεσε πως αν υπήρχε κι αλλού χωροθέτηση, όλοι θα διαφωνούσαν. «Ετοιμαζόμαστε για τη νέα πενταετία της προόδου, που θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την Πελοπόννησο, την ανεξάρτητη Νέα Πελοπόννησο», είπε καταλήγοντας. Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου Φωτό: Στασινός Μουτσούλας - 

***

***
*** ~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   : ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html , ~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-
~ ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html ,   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/18-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/19-2014.html , Ενημέρωση της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/21-2014.html , Ενημέρωση της  Τρίτης  21  Ιανουαρίου  2014  ,.  
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/22-2014.html   , Ενημέρωση Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 .- 

  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/23-2014.html ,    Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 , .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/24-2014.html , Ενημέρωση Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 .- 

 
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου 2014.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/25-2014.html  , Ενημέρωση του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2014 .-
 ***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  402  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~
http://www.youtube.com/stamos01 ,        =  3061    video.-
~   
http://www.youtube.com/stamatios01 , =  1475 video.-
~    
http://www.youtube.com/vlasiskal ,    =     1467   video.-
                                                        **   Σύνολον    6003   βίντεο αναρτημένα .-

~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2472 .-
~**
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 252   φίλοι .- 
~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr , www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr,http://www.kairos.gr  ,http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.grhttp://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.grhttp://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, ww.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr,www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  http://www.twitter.com/stamos01/

***

1 σχόλιο:

  1. ~** Μπορεί η Nasa να έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, αλλά φέτος η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ στρέφει τα μάτια της αποκλειστικά στη Γη με πέντε προγραμματισμένες αποστολές που θα φωτίσουν τις συνθήκες στον πλανήτη μας.
    «Παρότι η NASA προετοιμάζεται για τις μελλοντικές αποστολές προς έναν αστεροειδή και τον Άρη, επικεντρωνόμαστε στη Γη τώρα», δήλωσε ο διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν .« Με πέντε νέες αποστολές που έχουν οριστεί να ξεκινήσουν το 2014 , αυτό θα είναι πραγματικά ένα διαμορφωμένο έτος της Γης, και η εστίαση στον πλανήτη μας θα φέρει σημαντικές διαφορές στις ζωές των ανθρώπων ανά τον κόσμο μας» συμπλήρωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή