Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση  της  Δευτέρας 16  Δεκεμβρίου  2013   :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Χριστίνα Αλεβίζου: Η Καλαματιανή μάνατζερ που «έκοψε» το μισθό της υπέρ των αδυνάτων         
          
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Εάν οι γκουρού του μάνατζμεντ έπρεπε να ξεχωρίσουν κάτι στον τρόπο διοίκησης της ΤΝΤ Ελλάς, τότε αυτό θα ήταν η συνειδητή προσήλωση της επιχείρησης στην ικανοποίηση των εργαζομένων. Είναι μια κουλτούρα που διαπνέει όλη τη ραχοκοκαλιά της ολλανδικής εταιρείας που εξαπλώθηκε με ένα φορτηγό στα πέρατα του κόσμου και η οποία πάει «πακέτο» με την ικανοποίηση των πελατών της σε περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως.
Εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου που μετρούν και αναλύουν τις απόψεις του προσωπικού στις επιχειρήσεις μένουν έκπληκτες που τα ποσοστά ικανοποίησης στην ΤΝΤ Ελλάς αγγίζουν το 90%!
Ενδεικτική του κλίματος και της συναισθηματικής προσέγγισης προς τους εργαζομένους είναι η απόφαση που πήρε εν μέσω βαθιάς κρίσης η θυγατρική των Ολλανδών στην Ελλάδα.
Ψαλιδίζοντας τους μισθούς του top management της εταιρείας (περίπου 15 στελεχών), δημιούργησε ένα Social Fund Committee, που αποτελεί τον «κουμπαρά» των αδύναμων εργαζομένων. Όποιος από το προσωπικό έχει ανάγκη από χρήματα, υποβάλλει ένα αίτημα στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και μία επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν στελέχη και εκπρόσωπος των εργαζομένων, αποφασίζει ποιος θα πάρει τη βοήθεια, που μπορεί να φτάνει από 500 έως και 2.000 ευρώ.
«Το κλίμα είναι οικογενειακό και αυτό που μετρά πάνω απ’ όλα στην ΤΝΤ είναι όλοι να δουλεύουν με όρεξη», λέει δίχως περιστροφές η κυρία Χριστίνα Αλεβίζου. Ψυχή της εταιρείας, αφεντικό, αδελφή και φίλη, η μάνατζερ των διεθνών μεταφορών από την Καλαμάτα είναι το πρότυπο μιας επιτυχημένης γυναικείας καριέρας σε μια πολυεθνική εταιρεία.
Τι διέκριναν οι ξένοι σε αυτή; «Δεν είμαι σίγουρη, πιστεύω όμως την αφοσίωση στους στόχους και την πολλή δουλειά», απαντά.
Ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια από εμπορική αναλύτρια, πολύ σύντομα της εμπιστεύτηκαν το marketing της εταιρείας και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη θέση της γενικής διευθύντριας.
«Μεγάλωσα μέσα στην εταιρεία, δημιούργησα οικογένεια, γέννησα, έζησα καλές αλλά και άσχημες στιγμές στην προσωπική μου ζωή», αφηγείται με ένα πλατύ χαμόγελο η Ελληνίδα μάνατζερ, η οποία εργάζεται σε μια εταιρεία που έχει προ πολλού σπάσει τα πρωτόκολλα.
Δε διαθέτει διαφημιστικό μπάτζετ (!), αλλά ούτε και προσωπική γραμματέα και της αρέσει να υποδέχεται αυτοπροσώπως τους επισκέπτες στο γραφείο της. Όπως τότε, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν σε μια ανάλογη περίσταση την υποδέχτηκε εγκάρδια στο γραφείο του ο Γαλλογερμανός μάνατζερ της ΤΝΤ για να την περάσει από ένα κλασικό interview. Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος δε δίστασε να της αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή του σπιτιού της ότι είχε προσληφθεί!
  Με 40 αεροπλάνα και 30.000 ειδικά οχήματα
Από τις ελάχιστες γυναικοκρατούμενες ελληνικές επιχειρήσεις, η Thomas Nationwide Transport, την οποία ίδρυσε το 1946 ο Αυστραλός Κεν Τόμας, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μεταφορικές εταιρείες παγκοσμίως, μεταφέροντας από δέματα, παλέτες και ευαίσθητα υλικά μέχρι ζώα. Πριν από δύο χρόνια το ιδιόκτητο αεροσκάφος της μετέφερε σε ζωολογικό κήπο της Ισπανίας ένα σπάνιο είδος πάντα από την Ασία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΤΝΤ μεταφέρει 4,7 εκατομμύρια δέματα, έγγραφα και φορτία την εβδομάδα, έχοντας ως βάση της τρεις μεγάλους διαμετακομιστικούς σταθμούς: έναν αεροπορικό στη Λιέγη του Βελγίου και δύο επίγειους, στο Άρνεμ της Ολλανδίας και στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου εξυπηρετούνται από 40 ιδιόκτητα αεροσκάφη και πάνω από 30.000 οδικά οχήματα. Στην Ελλάδα η ΤΝΤ βρίσκεται από το 1989 εξαγοράζοντας την ελληνική εταιρεία Ταχυδέμα και έκτοτε, με αδιάλειπτη παρουσία στη χώρα μας, επενδύει στην ελληνική αγορά (το 2008 απέκτησε νέες εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο), δίνοντας θέσεις εργασίας σε 250 εργαζομένους. Διαθέτει έξι υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και ένα οργανωμένο δίκτυο 35 αντιπροσώπων και 40 εξωτερικών συνεργατών κυρίως οδηγών.
  «Ήρθαν και μου είπαν “απολύστε με”»
Η οικονομική κρίση, όμως, δεν την άφησε αλώβητη και ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν από τα σημεία που κυριάρχησαν στα δύσκολα χρόνια της ύφεσης που μαστίζει τη χώρα μας. «Αναγκαστήκαμε να πάρουμε από νωρίς τα μέτρα μας, βλέποντας τα σύννεφα που υπήρχαν στην ελληνική οικονομία. Περιορίσαμε αρχικά όλα μας τα κόστη, όμως τα δύσκολα, που ήταν η μείωση των θέσεων εργασίας, δεν τα αποφύγαμε», εξηγεί η επικεφαλής της ΤΝΤ, αναγνωρίζοντας ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της στην εταιρεία. «Ήρθαν υπάλληλοι οι οποίοι, βλέποντας το δρόμο που είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε, μου πρότειναν από μόνοι τους να φύγουν για να διασωθούν εργαζόμενοι με οικογένειες και παιδιά. Ήταν συγκινητικό και δε θα το ξεχάσω».
Στόχος της διοίκησης ήταν να ελαφρύνει το λειτουργικό κόστος, αλλά χωρίς οι αλλαγές να είναι σε βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών και χωρίς να κλονίσουν και την εμπιστοσύνη των πελατών της, πολλοί από τους οποίους συνεργάζονται με την ΤΝΤ 25 χρόνια.
«Οφείλαμε στους πελάτες μας που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες να κατεβάσουμε το κόστος των υπηρεσιών, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να μην καταστρέψουμε ό,τι χτίσαμε τα τελευταία χρόνια, ώστε το τέλος της κρίσης να μας αφήσει από εκεί που μας βρήκε», επισημαίνει η κυρία Αλεβίζου.
Πολύ γρήγορα η ΤΝΤ προσαρμόστηκε στις ανάγκες των καιρών και διαφοροποίησε το μείγμα των υπηρεσιών της. Δημιουργήθηκε, για παράδειγμα, το πρόγραμμα «Economy», με το οποίο ό,τι αποστέλλεται από τους πελάτες, πέραν από την αερομεταφορά, μπορεί να παραδοθεί με μικρή καθυστέρηση 2 ή 3 ημερών με επίγεια μέσα, αλλά με την ίδια αξιοπιστία που είχαν πάντα οι εξπρές μεταφορές.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων του «Economy». Συγχρόνως, η ΤΝΤ συνέχισε να προσφέρει και τα άλλα πακέτα των υπηρεσιών της για αυθημερόν πρωινές παραδόσεις που εξυπηρετούνται από το αεροπορικό δίκτυο (πριν από τις 9, τις 10 και τις 12 κάθε μέρας), τα special services για μεταφορά προϊόντων από έγγραφα και παλέτες μέχρι επικίνδυνα υλικά (χημικά κ.ά.) και τις εγχώριες μεταφορές, που καλύπτουν από την παράδοση εγγράφων μέχρι υλικά για διαγνωστικά κέντρα (π.χ. αίμα κ.ά.).
  Οι Ολλανδοί βλέπουν
προοπτικές στην Ελλάδα
«Οι Ολλανδοί αισθάνονται ότι η Ελλάδα δεν είναι μια τελειωμένη αγορά, αλλά βλέπουν ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης σε διάφορους τομείς», αναφέρει η κυρία Αλεβίζου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις αλλαγές που συντελούνται στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, που αναδεικνύεται σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο και το οποίο η ΤΝΤ θέλει να εκμεταλλευτεί, αλλά και στις ανακατατάξεις στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο, όπου η εταιρεία διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση. «Η αγορά αυτή χάνει τους μεσάζοντες και αλλάζουν τα σημεία διανομής», επισημαίνει η κυρία Αλεβίζου.
Ο ρόλος της μάνατζερ τελειώνει αργά το απόγευμα της ημέρας, όταν κλείνει την πόρτα του γραφείου της, για να επιστρέψει ύστερα από μια κοπιαστική και απαιτητική συνήθως μέρα στο σπίτι της, στην Παιανία. «Από εκείνη την ώρα και μετά γίνομαι μητέρα. Μάλιστα, έχω καταλάβει ότι όταν έχει κανείς μια ισορροπημένη προσωπική ζωή, αποδίδει καλύτερη και στη δουλειά».
Μητέρα μιας επτάχρονης κόρης, η κυρία Αλεβίζου αφιερώνει τον προσωπικό της χρόνο για να προετοιμάζει τη μικρή στα μαθήματα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα τη συνοδεύει στο μπαλέτο. «Μαζί με την Έλενα εκτονώνομαι κι εγώ. Ένα πάθος που είχα από μικρή, κι αυτό είναι ο χορός, φρόντισα να μη μου το στερήσω», αποκαλύπτει η διεθνής μάνατζερ και παραδέχεται ότι στη μία αίθουσα της σχολής χορού είναι η κόρη της και στην άλλη εκπαιδεύεται η ίδια.
  Μείωσαν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα
Καθώς ο μεταφορικός κλάδος ευθύνεται για τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, η ΤΝΤ φρόντισε να λάβει πολύ νωρίς τα μέτρα της. Έτσι, έβαλε αρχικά στο μεγαλύτερο δίκτυο του στόλου της φυσικό αέριο, ενώ περιόρισε δραστικά τις ρυπογόνες διαδρομές.
Για παράδειγμα, στην υπηρεσία «Economy» που συνδέει την Ελλάδα με το διεθνές οδικό δίκτυο της εταιρείας μέσω Μιλάνου, τα εμπορεύματα που είναι να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα επιλέγουν απευθείας το δρομολόγιο της Ηγουμενίτσας αντί να πηγαίνουν στην Πάτρα και από εκεί, μέσω της Αττικής, να φτάνουν στο προορισμό τους. Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν, επίσης, στα κτήρια που χρησιμοποιεί η ΤΝΤ, ενώ έμφαση δόθηκε και στην οικολογική οδήγηση και εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας.

*** Καλαματιανοί του εξωτερικού: Σπυριδούλα Μαράκα, μια γιατρός στη Μινεσότα    
   
          
Το ταξίδι του «Θάρρους» συνεχίζεται και σήμερα φθάνουμε στη μακρινή Μινεσότα και συγκεκριμένα στο Ρότσεστερ. Εκεί βρίσκεται η Καλαματιανή γιατρός, Σπυριδούλα Μαράκα.
Η Σπυριδούλα σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ εργάστηκε στην Καλαμάτα ως αγροτικός ιατρός. Στη συνέχεια συμμετείχε στην κλινική έρευνα για το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών στο Northwestern University, Chicago. Έπειτα ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας στο University of Connecticut και μόλις ξεκίνησε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στη Mayo Clinic.
  -Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Έφυγα πριν από 4 χρόνια. Η απόφαση ήταν σίγουρα πολύ δύσκολη, αλλά η υποστήριξη της οικογένειάς μου και των φίλων μου ήταν καθοριστική.
  -Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Ήμουν από τους τυχερούς, θα έλεγα, αφού είχα εξασφαλίσει μια επιστημονική θέση πριν από την αναχώρησή μου από την Ελλάδα.
  -Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Στην αρχή με εξέπληξε ο σεβασμός που έχουν οι άνθρωποι στην Αμερική για την ιστορία μας και την προσφορά μας στον πολιτισμό. Και φυσικά, όλοι αναφέρουν πως είτε έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας είτε σκοπεύουν να το κάνουν στο μέλλον. Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία 2 χρόνια όλοι στέκονται στην ελληνική οικονομική κρίση, τα αίτιά της και την ευθύνη μας.
  -Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Την αξιοκρατία.
  -Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι…
Αρχικά το Mississippi River, έπειτα την Mayo Clinic και κλείνοντας το Mall of America
  -Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, η παραλία…
 -Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Πάντα υπάρχει.  Των Κώστα Γαζούλη- Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Κατασχέσεις λογαριασμών για οφειλές: Προσεχώς και στη Μεσσηνία          
           
Αυτό που ήταν φόβος των περισσότερων οφειλετών, σε λίγες ημέρες θα τους χτυπήσει την πόρτα: Ηλεκτρονική κατάσχεση από τους λογαριασμούς τους για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο γνωστός πλέον «ξαφνικός θάνατος».
Τέλος τα κατασχετήρια και το μακρύ χέρι του κράτους δεν έχει πλέον σχεδόν κανέναν περιορισμό.
Από την ενημέρωση που ζητήσαμε από τη διευθύντρια της ΔΟΥ Καλαμάτας, Ευγενία Κούβελα, πληροφορηθήκαμε πως ακόμα το μέτρο δεν έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Καλαμάτα, αλλά εκτίμησε ότι θα υπάρξει ενημέρωση έναρξης εντός του μήνα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η ΔΟΥ Καλαμάτας, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου, θα εξετάζει ιεραρχικά τις υποθέσεις, ξεκινώντας από τα μεγαλύτερα οφειλόμενα ποσά.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τόνισε ότι το «οριζόντιο» μέτρο με τις- χωρίς κριτήρια- κατασχέσεις καταθέσεων είναι απαράδεκτο και αντικοινωνικό.
  Ηλεκτρονική διασύνδεση
Όπως εξήγησε ο κ. Μαργέλης, η διασύνδεση πλέον των ΔΟΥ με τις τράπεζες θα γίνεται με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου οι διευθυντές, αλλά και εκείνοι του τραπεζικού υποκαταστήματος όπου διαθέτει το λογαριασμό του ο οφειλέτης, θα προχωρούν στην κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού, όλου ή του διαθέσιμου, εάν δεν επαρκούν οι καταθέσεις, μέσα σε λίγα λεπτά.
Η διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία άλλη ενημέρωση του οφειλέτη, εφόσον έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής των χρεών, και παρεμβολή δικαστικών επιμελητών-λειτουργών ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν έως τώρα για την ολοκλήρωση της κατάσχεσης να μην ισχύουν.
«Η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης ή του ξαφνικού θανάτου των καταθέσεων είναι εξαιρετικά απλή και, φυσικά, απολύτως κυνική. Εφαρμόζει περίπου σε παραλλαγή αυτό που λέγεται συνήθως σε άλλες περιπτώσεις, ότι δηλαδή ο ενδιαφερόμενος (ο καταθέτης) το μαθαίνει τελευταίος (το άδειασμα του λογαριασμού). Το όλο σχέδιο αποδεικνύει ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εξαιρετική εφευρετικότητα και απίθανες εμπνεύσεις, όταν πρόκειται για είσπραξη φόρων. Πάντως, εκφράζονται φόβοι ότι με την έναρξη λειτουργίας ενός τέτοιου αυτοματοποιημένου και ταχύτατου συστήματος κατασχέσεων πολλοί φορολογούμενοι που έχουν εκκρεμότητες με την εφορία είτε θα αποσύρουν τις όποιες καταθέσεις τους είτε δε θα πηγαίνουν τα χρήματά τους στις τράπεζες», τόνισε.
  Ιεράρχηση
Η κα Κούβελα επισήμανε ότι η ΔΟΥ Καλαμάτας δεν έχει ακόμα ειδοποιηθεί για την έναρξη της διαδικασίας, αλλά εκτιμά ότι θα γίνει μέσα στο μήνα. Η όλη διαδικασία πλέον θα είναι πολύ σύντομη και μέσα σε διάστημα το πολύ 10 ημερών θα έχει γίνει η κατάσχεση των χρημάτων.
Φυσικά, η κα Κούβελα σημείωσε ότι πριν ληφθούν αυτά τα μέτρα οι οφειλέτες έχουν ειδοποιηθεί για το χρέος τους, προκειμένου να το εξοφλήσουν ή να το ρυθμίσουν. Αν δεν προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία, τότε θα γίνεται αναγκαστική είσπραξη.
Ο νόμος προβλέπει κατασχέσεις και για ποσά κάτω των 300 ευρώ, με την προϋπόθεση πάντα ότι το συνολικό ποσό που μένει στο λογαριασμό δεν είναι λιγότερο από 1.000 ευρώ. Ωστόσο, η κα Κούβελα διευκρίνισε ότι η ΔΟΥ Καλαμάτας θα ιεραρχεί τις περιπτώσεις που θα προχωρά η διαδικασία κατάσχεσης χρημάτων.
Κατασχέσεις λογαριασμών μπορεί να γίνουν για οποιαδήποτε οφειλή, φόρο, παραβάσεις τροχαίας, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ.
  «Να πούμε όχι»
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μαργέλης παρατήρησε, επίσης, ότι το πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι η ταχύτητα στις κατασχέσεις καταθέσεων, αλλά η αδυναμία των οφειλετών να αποπληρώσουν τα χρέη τους: «Αυτό προφανώς διαφεύγει τελείως από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα που κατευθύνει την εισπρακτική και φορολογική πολιτική. Κάθε “επιτυχία” του υπουργείου Οικονομικών στην κατάσχεση καταθέσεων μικρομεσαίων και φτωχών στρωμάτων είναι στην πραγματικότητα και μια τραγωδία για την κοινωνία. Μπορεί να βρεθούν οι συμπολίτες μας από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς ευρώ για να κινήσουν την επιχείρησή τους, να πληρώσουν τους προμηθευτές, το ΙΚΑ και το προσωπικό. Κι αν η κυβέρνηση μιλάει για “μη κατάσχεση” των καταθέσεων από μισθούς, ας μας πει, όταν κατάσχει καταθέσεις επαγγελματιών που προορίζονται για μισθούς, αυτό τι ακριβώς είναι; Και όλα αυτά, χωρίς να υπολογιστεί το πιθανό κλείσιμο ολόκληρης επιχείρησης και το “στέγνωμα” που φέρνουν τέτοιες πολιτικές στην αγορά.
Το “οριζόντιο” μέτρο με τις κατασχέσεις καταθέσεων χωρίς κριτήρια, είναι απαράδεκτο και αντικοινωνικό. Όλοι πρέπει να πούμε όχι στη βάρβαρη εισπρακτική πολιτική κατάσχεσης των καταθέσεων. Όταν καταντούν να κατάσχουν ακόμη και μερικά ευρώ λογαριασμών, στην ουσία ευτελίζεται η ίδια η αξιοπιστία του κράτους ως κράτος δικαίου. Οι αρχές μπορούν κάλλιστα να βρουν τους έχοντες και να εισπράξουν τις οφειλές χωρίς να ξεπέφτουν σε αντικοινωνικές ενέργειες που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσει εκ βάθρων αυτή τη βάρβαρη εισπρακτική πολιτική».  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Λαχανικά από τους Λαχανόκηπους στο Δημοτικό Παντοπωλείο  
                                            
Με χειμερινά λαχανικά ενισχύουν το Δημοτικό Παντοπωλείο οι καλλιεργητές στους οποίους έχουν παραχωρηθεί εκτάσεις μέσω του προγράμματος των Δημοτικών Λαχανόκηπων. Στο πλαίσιο της παραχώρησης σε πολίτες δημοτικών εκτάσεων στο Ανατολικό και Δυτικό Κέντρο, στις οποίες καλλιεργούν λαχανικά, προβλέπεται αυτοί να προσφέρουν περίπου το 10% της σοδειάς τους για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου. Από την προηγούμενη εβδομάδα οι καλλιεργητές των Δημοτικών Λαχανόκηπων παραδίδουν λαχανικά στο Δήμο με τη μεσολάβηση της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, με αποτέλεσμα κάθε Τετάρτη να φθάνει στο Δημοτικό Παντοπωλείο ικανή ποσότητα για διανομή στους δικαιούχους. - 
 
***  Το δεξί πόδι του Κριστιάνο Ρονάλτο τον έκανε πλούσιο - Κέρδισε πάνω 21.000 ευρώ         
           
Ο υπερτυχερός από την Ασύνη του νομού Αργολίδας έριξε ένα δελτίο με 6.60€ και η τύχη του χαμογέλασε για τα καλά...
Στο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Κοπεγχάγη ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε πέναλτι κάνοντας... το καλύτερο δώρο, σε έναν κάτοικο από την Ασύνη του νομού Αργολίδας.
Συγκεκριμένα, η αστοχία του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού χάρισε στον υπερτυχερό 21.463 ευρώ καθώς είχε παίξει σε σύστημα 4-5-6, αξίας 6.60 ευρώ, έξι ματς. Στα πέντε από αυτά είχε επιλέξει ημίχρονα-τελικά και στο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης είχε ποντάρει στο ακριβές σκορ, 0-2.
Βέβαια, ο υπερτυχερός εκτός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα πρέπει να ευχαριστήσει και τον Βάγκνερ της Βικτόρια Πλζεν που στο 90' έδωσε την νίκη στην ομάδα του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως χρειάστηκε να κάνει υπομονή μια μέρα για να... πανηγυρίσει το γκολ του Σνάιντερ κόντρα στην Γιουβέντους.   newsit.gr

***  Ιδανικός προορισμός για αγροτουρισμό η Πελοπόννησος         
           
Τις βάσεις ανάπτυξης του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, Νίκο Φραντζεσκάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Παναγιώτη Πούλο και τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «η Πελοπόννησος διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για Αγροτουρισμό. Η κατεύθυνση αυτή συνάδει απόλυτα με το σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη στοχευμένου θεματικού τουρισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επενδύσει στρατηγικά και σε αυτόν τον τομέα».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στις δράσεις στις οποίες ήδη έχει προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, με βασικό άξονα τη δημιουργία ισχυρής τοπικής οικονομίας. «Ο αγροτουρισμός αποτελεί τη δραστηριότητα εκείνη που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, τα δύο κυριότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα» σημείωσε τέλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσδιορίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για τη στοχευμένη προώθηση του αγροτουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε το 3ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας να γίνει στην Πελοπόννησο στις αρχές Απριλίου, η διάρκεια του οποίου θα είναι 4 ημέρες.
Σημαντική, επίσης, διάσταση έχει και η πρόθεση να διοργανωθεί στην Πελοπόννησο η συνέλευση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Eurocities, που αποτελεί και το ανώτερο ευρωπαϊκό όργανο όσον αφορά στον αγροτουρισμό. Η συγκεκριμένη δράση δε θα αποτελέσει ένα ακόμα συνέδριο, αλλά μια προσπάθεια με συγκεκριμένες προτάσεις να αποκτηθεί διεθνής τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο, σε συνδυασμό με την αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς ακόμη τη σχεδίαση ειδικών εμπειρικών προϊόντων βασισμένα στον αγροτουρισμό. Για το σκοπό αυτό στο 4ήμερο συνέδριο θα παρευρεθούν εξειδικευμένοι στον αγροτουρισμό tour operator του εξωτερικού, με σκοπό τη διενέργεια επιχειρηματικών συναντήσεων με Πελοποννήσιους επιχειρηματίες για τη σύναψη συνεργασιών.
Θα οργανωθεί ακόμη επίσκεψη εξειδικευμένων δημοσιογράφων του εξωτερικού, καθώς και των συνέδρων, με στόχο να καταγραφούν και να προβληθούν, με δυναμικό τρόπο, στη διεθνή αγορά τα πλεονεκτήματα ανάπτυξης του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο.
Τέλος, στο χώρο του συνεδρίου θα διοργανωθεί παράλληλα έκθεση με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, σε συνδυασμό με γευσιγνωσία και πολιτιστικά δρώμενα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΑΓΕ, Νίκος Φρατζεσκάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική  αναβάθμιση του συνεδρίου τους μετά τη συνεργασία που θα επιτευχθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δήλωσε, επίσης, ότι η Πελοπόννησος έχει την τύχη να μην έχει χάσει την αυθεντικότητά της, όπως έγινε με άλλους ανεπτυγμένους τουριστικά προορισμούς της χώρας, κάτι το οποίο αποτελεί το ζητούμενο.
Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος Πάνος Πούλος αναφέρθηκε στη σημασία της φιλοξενίας του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Eurocities στην Πελοπόννησο, εφόσον το φυσικό περιβάλλον και τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα της θα σηματοδοτήσουν την ευρύτερη προσπάθεια ανάπτυξης του αγροτουρισμού.
Αποφασίστηκε, τέλος, η κοινή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΣΕΑΓΕ στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της ITB Βερολίνου το 2014.
Σχετικά η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, δεσμεύθηκε για την αποτελεσματική υλοποίηση των πολύ σημαντικών δράσεων σε συνεργασία με το ΣΕΑΓΕ, ενώ επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων και συνεργειών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
 
***  Τον ρεζίλεψαν χωρίς αιτία…           
    
«Κοντεύω να σκάσω. Αναγκάστηκα να πάρω ηρεμιστικό, προκειμένου να ηρεμήσω από την πίεση που μου ανέβηκε». Αυτά μας είπε το βράδυ της Παρασκευής αναγνώστης μας, εκφράζοντας τη σφοδρή του διαμαρτυρία για όσα συνέβησαν. Όπως εξήγησε, πήγε στις 5.00 το απόγευμα της Πέμπτης σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Είσοδο. Έκανε τις αγορές του κι έφυγε. Χρειάστηκε, όμως, να προμηθευτεί και κάποια άλλα είδη και επέστρεψε περί τις 7.45. Ένιωσε μια έντονη κινητικότητα, ενώ τον προσέγγισαν με διακριτικό τρόπο υπάλληλοι του καταστήματος και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει για σωματικό έλεγχο.
Τον οδήγησαν στα αποδυτήρια και του έκαναν σωματικό έλεγχο. Όταν διαπίστωσαν πως δεν είχε πάρει αντικείμενα, τον άφησαν ελεύθερο, ζητώντας του συγγνώμη. Κι όταν τους ρώτησε γιατί όλη αυτή η φασαρία, του απάντησαν πως κοιτούσε περίεργα και ήταν η δεύτερη φορά που πήγαινε να αγοράσει αντικείμενα από το κατάστημα.      
«Τι να την κάνω τη συγγνώμη τους; Με έκαναν ρεζίλι μπροστά σε 20-25 άτομα που βρίσκονταν στο κατάστημα. Εκτέθηκα. Ποιος θα με ξεπλύνει από τη ρετσινιά; Είναι τρελό αυτό που συνέβη, να συλλαμβάνονται κάποιοι Ρομά από τα μηχανήματα που υπάρχουν κι εγώ να συλλαμβάνομαι και να οδηγούμαι για σωματικό έλεγχο, χωρίς καν τα μηχανήματα. Είναι δικαιολογία να με εξευτελίζουν έτσι, χωρίς να τους έχω δώσει δικαίωμα, επειδή έκριναν πως κοίταξα στραβά και επειδή βρέθηκα δεύτερη φορά για ψώνια;», ήταν τα καταιγιστικά και αναπάντητα ερωτήματα που μας έθεσε.
Χ.Χ. 
 
***

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ομιλητής σε συνέδριο για το ρόλο της Αγίας Γραφής στην ειρηνική συμβίωση των ετεροτήτων (βίντεο)

Τελευταία Ενημέρωση: 16/12/2013 11:52


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ήταν βασικό ομιλητής σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που οργανώθηκε την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Το Διάταγμα Ανεξιθρησκίας του 313 μ.Χ. και το αίτημα του 21ου αιώνα για καταλλαγή: Ο ρόλος της Αγίας Γραφής στην ειρηνική συμβίωση των ετεροτήτων».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα της επικαιρότητας του Βιβλικού λόγου υπό το φως της πατερικής ερμηνευτικής. «Το ζήτημα της επικαιρότητας και της ερμηνείας του βιβλικού λόγου είναι θέμα θεολογικών αρχών και κριτηρίων και αφετέρου υπαρξιακής προοπτικής όχι έκφραση κάποιας φιλελεύθερης ή συντηρητικής ιδεολογίας ή ηθικής αντίληψης ή συμπεριφοράς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος στην εισήγησή του, η οποία προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων με ένα κύκλο ερωτήσεων και απαντήσεων επί της εισήγησής του.  Διαβάστε περισσότερα στο amen.gr    

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ομιλητής σε συνέδριο για το ρόλο της Αγίας Γραφής στην ειρηνική συμβίωση των ετεροτήτων (βίντεο)


Τελευταία Ενημέρωση: 16/12/2013 11:52





Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ήταν βασικό ομιλητής σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που οργανώθηκε την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Το Διάταγμα Ανεξιθρησκίας του 313 μ.Χ. και το αίτημα του 21ου αιώνα για καταλλαγή: Ο ρόλος της Αγίας Γραφής στην ειρηνική συμβίωση των ετεροτήτων».
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα της επικαιρότητας του Βιβλικού λόγου υπό το φως της πατερικής ερμηνευτικής. «Το ζήτημα της επικαιρότητας και της ερμηνείας του βιβλικού λόγου είναι θέμα θεολογικών αρχών και κριτηρίων και αφετέρου υπαρξιακής προοπτικής όχι έκφραση κάποιας φιλελεύθερης ή συντηρητικής ιδεολογίας ή ηθικής αντίληψης ή συμπεριφοράς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος στην εισήγησή του, η οποία προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων με ένα κύκλο ερωτήσεων και απαντήσεων επί της εισήγησής του.  
Διαβάστε περισσότερα στο
amen.gr
Πηγή: amen.gr 



***  Προβλήματα στην πορεία κατασκευής των εσωτερικών δικτύων λυμάτων Αβίας           
          
Ένσταση κατά της διενέργειας του διαγωνισμού
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
  Μετ’ εμποδίων, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει το έργο «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αβίας Δ..Ε Αβίας», με προϋπολογισμό 936.567,79 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Κι αυτό, γιατί ήδη υπήρξαν προβλήματα με τη διενέργεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, καθώς έχει γίνει ένσταση κατά της διαδικασίας από ενδιαφερόμενο ο οποίος συμμετείχε αλλά αποκλείστηκε, επειδή στο φάκελο των δικαιολογητικών του δεν υπήρχε ενημερότητα από το ασφαλιστικό του ταμείο.
  Αντικρουόμενες απόψεις
Προσωρινός ανάδοχος, βάσει του σχετικού πρακτικού, αναδείχθηκε εταιρεία που κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 11,06%, ενώ ο αποκλεισμένος συμμετέχων είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση 14,06%.
Η δημοπρασία είχε διενεργηθεί στις 15 Οκτωβρίου, ενώ στην ένστασή του ο εργολάβος που απορρίφθηκε είχε καταθέσει υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τη βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητάς του και ότι ήταν ενήμερος, αλλά δεν είχε εκτυπωθεί από το σύστημα, χωρίς δική του ευθύνη.
Από την άλλη πλευρά, ο προσωρινός ανάδοχος ισχυρίζεται πως όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να περιέχονται στο φάκελο των δικαιολογητικών και να είναι ήδη επικυρωμένα με νόμιμο τρόπο κατά την υποβολή του φακέλου. Τα δικαιολογητικά παραμένουν στο φάκελο και δε νοείται επίδειξη και απόσυρσή τους από τους διαγωνιζόμενους, ενώ δεν μπορεί να γίνει δεκτή εκ των υστέρων η Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας.
  Σε νομικό
Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αποφάσισε να αναθέσει σε νομικό την εξέτασή του, ώστε να προέλθει, μετά την εξέταση της ένστασης, ο ανάδοχος που θα είναι είτε αυτός που απορρίφθηκε είτε αυτός που έχει ανακηρυχθεί ως προσωρινός ανάδοχος.
Θα πρέπει, όμως, να αναφερθεί ότι η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού αποφάσισε ομόφωνα να μην παραλάβει κατά τη διάρκεια της καταγραφής των εγγράφων και δικαιολογητικών τη Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας που έφτασε με φαξ στην υπηρεσία από το γραφείο του Ε.Τ.Α.Α. (ΤΣΜΕΔΕ) στις 10.26 το πρωί, και να θεωρήσει άκυρη την προσφορά.
 
***  Δεν τα κατάφερε η 23χρονη φοιτήτρια από την Κυπαρισσία που είχε τραυματιστεί στο τροχαίο στα Τέμπη          
           
Η 23χρονη ,Κωνσταντίνα Σταυροπούλου φοιτήτρια από την Κυπαρισσία μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  υπέκυψε σήμερα  πρωί στα βαριά τραύματά της.
Η άτυχη κοπέλα είχε τραυματιστεί βαριά στο τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, όταν Ι.Χ επιβατικό συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο και λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η νεαρή κοπέλα από την Κυπαρισσία.
Η  Κωνσταντίνα ήταν φοιτήτρια βιολογίας στην Θεσσαλονίκη. 
 
***  Άστατος ο καιρός αύριο         
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 16/12/2013 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες όσο πλησιάζουμε τις πρώτες πρωινές ώρες θα πυκνώνουν. Η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις και κάποια ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις απογευματινές ώρες και μετά αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα)
 
***  Συνεχίζεται η στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Συνεχίζεται η καθημερινή στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί και ο αποκλεισμός των 5ευρων εισιτήριων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. - 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
Για  το  Κύπελλο  ερασιτεχνών Γ΄ Εθνικής   4ος  όμιλος :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-0 .-^
~** ΕΜΘΥΜΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

 Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ 1930-1955-2013
~** ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ Α΄ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014
:

1η αγωνιστική 5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ. -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2η αγωνιστική 12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ -ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1 .-
3η αγωνιστική  20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ 0-2 .-
4η αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ 1-1 .-
5η αγωνιστική 2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 1-1 .-
6η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7η αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ. 1-1.-
8η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-2 .-
9η αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ 1-0 .- (24/11 εξ  αναβολής).-
10Η αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
11η αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ 4-0 .-
12η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-Α.Ο.ΔΩΡΙΟ   0-0 .- με 14 βαθμούς .-
13η αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ
14η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
15η αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ

~* ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤ  12ης  αγωνιστικής Α΄ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
*** Σάββατο 14-12-2013 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  1-0 .- ^
Α.Σ.  ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά   2-1 .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   3-2 .- ^
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ -  ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών  0-1 .- ^
Κυριακή 15-12-2013 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας   5-0 .- ^
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου     3-3 .- ^
 ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ - Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ  Καλαμάτας  2-0 .- ^
Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ -Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   0-0 .- ^
 
=ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     = 2969   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 ,= 1395  video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1382 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5746  βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 246  φίλοι .-

** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,
Stamos Arfara Messinias GREECE


*** ~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~ https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,
****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
~
 

1 σχόλιο:

  1. ~** ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ .
    ~** "Όποιος σιωπηλά ζει, σιωπηλά θα αδικηθεί"
    ~** όταν σπέρνουμε ανέμους , παίρνουμε θύελλες .-
    ~** Με το νού πλουταίνει και η κόρη .-
    ~** Όταν η βία ανθή , η Δημοκρατία πενθή .-
    ~** Ότι φαίνεται για τον άντρα βουνό (όρος) , είναι για τη γυναίκα πεδιάδα .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή