Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  21  Αυγούστου  2012  ¨:
Το ποντικάκι μαζί μας στην ενημέρωση  !  :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

~** Λεηλάτησαν τα τσιγάρα περιπτέρου στη Μεσσήνη :
Λεηλάτησαν τα τσιγάρα περιπτέρου στη Μεσσήνη *  Διάρρηξη έγινε χθες τα ξημερώματα σε περίπτερο, στο κέντρο της Μεσσήνης. Οι άγνωστοι διαρρήκτες έδρασαν αθόρυβα μέσα στο σκοτάδι, προετοιμάζοντας τη δυσάρεστη έκπληξη για τον ιδιοκτήτη του Στέλιο Μαρκόπουλο, ο οποίος ήταν η 4η φορά που έπεσε θύμα κλοπής. Αυτός ήταν άλλωστε που, όπως δήλωσε στην Αστυνομία και είπε στην "Ε", βρήκε το πρωί παραβιασμένα τα ρολά και από μέσα να λείπουν όλες οι κούτες τα τσιγάρα, αξίας 4.000 ευρώ. Επίσης έλειπαν 50 ευρώ σε κέρματα, τα οποία ο κ. Μαρκόπουλος είχε αφήσει στο ταμείο. «Εχω απογοητευτεί, μου τα πήραν όλα», είπε - ενώ πρόσθεσε πως δύσκολα θα μπορέσει να αντικαταστήσει τα κλοπιμαία αφού για να βρει τα λεφτά θα πρέπει να τα δανειστεί. Και όπως τόνισε τέτοιες εποχές κανείς δεν δανείζει. «Πώς θα μεγαλώσω εγώ τα παιδιά μου, αν σε τέτοιους δύσκολους καιρούς χάνω εμπόρευμα που δεν μπορώ να αντικαταστήσω;», ήταν το ερώτημα που έθεσε. 
~**  Ο πρωθυπουργός του Κατάρ "έδεσε" στη Φοινικούντα     :     
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ "έδεσε" στη Φοινικούντα *  Ενα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί βρέθηκε εδώ και λίγες μέρες στη Φοινικούντα, με τη θαμαληγό του, η οποία μάλιστα είναι η 8η μεγαλύτερη του κόσμου!
Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Φοινικούντας εδώ και λίγες μέρες έβλεπαν μέσα στον κόλπο της περιοχής ένα τεράστιο σκάφος, χωρίς να γνωρίζουν ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του.
Την Κυριακή το μεσημέρι, άνδρες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού, ο Ελληνας καπετάνιος της θαλαμηγού (του οποίου η σύζυγος είναι από την περιοχή) και ο σεφ του σεΐχη, βγήκαν από το σκάφος και πήγαν στην γνωστή ταβέρνα "Ελενα" όπου συνεννοήθηκαν για πολλή ώρα με τους υπεύθυνους Ηλία και Νίκο Τσώνη. Καταρχάς ζήτησαν το φαγητό να προέρχεται μόνο από ντόπια προϊόντα και από προϊόντα της οικογένειας Τσώνη. Οντως, στο σεΐχη σερβιρίστηκαν αγριοκάτσικο μαγειρευτό Σχίζας, κολοκυθανθοί και άρμη.
Η οικογένεια του σεΐχη έφτασε κατά τις 7.30 το απόγευμα. Δεν επιτράπηκαν φωτογραφίες, ενώ στην παρέα βρισκόταν ακόμη ένα ζευγάρι και 7 άτομα φρουρά. Τα γύρω τραπέζια από τον πρωθυπουργό είχαν μείνει άδεια, αλλά η ταβέρνα λειτούργησε κανονικά. Πριν φτάσει ο ίδιος, η σύζυγός του και τα 6 του παιδιά (ηλικιών 3 ως 15), η ασφάλειά του είχε ελέγξει το χώρο και ο σεφ είχε μπει μέσα στην κουζίνα του καταστήματος.
Ο Νίκος και ο Ηλίας Τσώνης είπαν στην "Ε" πως οι επώνυμοι επισκέπτες ήταν ήταν πολύ ευγενικοί και απλά ντυμένοι. Μόλις έφαγαν, έφυγαν γρήγορα, αφού οι δύο υπεύθυνοι της ταβέρνας τους είχαν ήδη προσφέρει ντόπιο λάδι ως δώρο.
Ο Χαμάντ ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί (πλήρες όνομα: Sheikh Hamad ibn Jassim Bin Jabor Al Thani) είναι μέλος της Βασιλικής Δυναστείας του Κατάρ και πρωθυπουργός από το 2007. Συμπεριλήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό "Time" για τα «Πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως» για το έτος 2012. Γεννήθηκε το 1959. Είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών της χώρας του από το 1992. Είναι ξάδερφος του σημερινού εμίρη Χαμάντ ιμπν Χαλίφα αλ Θανί και διορίστηκε πρωθυπουργός στις 3 Απριλίου του 2007, μετά την παραίτηση του Αμπντουλάχ μπιν Χαλίφα αλ Θανί (Abdullah bin Khalifa al-Thani). Παράλληλα συνέχισε να είναι υπουργός Εξωτερικών.

~** Οι δήμαρχοι συζητούν θέσεις για τις μονάδες          :
Οι δήμαρχοι συζητούν θέσεις για τις μονάδες *
Η διαμόρφωση πρότασης για τη χωροθέτηση των προσωρινών μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί το μοναδικό θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΦοΔΣΑ, στην Τρίπολη, που είναι προγραμματισμένη για τις 5.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του φορέα, έχουν κατά βάση συμφωνήσει στη χωροθέτηση των περιοχών, ανά νομό, στις οποίες θα εγκατασταθούν οι μονάδες διαχείρισης -με κέντρο διαλογής, κομποστοποιητή και δεματοποιητή αδρανών.
Η αρχικά διαμορφωμένη πρότασή τους -στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου- προέβλεπε, όσον αφορά στη χωροθέτηση των προσωρινών μονάδων διαχείρισης τα εξής:
«α) Λακωνία στον Δήμο Ευρώτα, στην περιοχή του τ. Δήμου Σκάλας (πρόθεση του δήμου είναι η εξυπηρέτηση και άλλων Δήμων με ανταποδοτικά οφέλη)
β) Αρκαδία, σε περιοχή του Δήμου Τρίπολης (για την κάλυψη του Δήμου Τρίπολης κατ’ αρχήν)
γ) Αργολίδα, i) περιοχή του Δήμου Αργους και ii) περιοχή Δήμου Ερμιονίδας (λειτουργεί δεματοποιητής).
δ) Κορινθία, σε περιοχή του Δήμου Νεμέας (πρόθεση εξυπηρέτησης και άλλων δήμων, με την προϋπόθεση ανταποδοτικού οφέλους και επιστροφής του RDF)
ε) Μεσσηνία, i) περιοχή του Δήμου Πύλου (λειτουργεί δεματοποιητής) και ii) περιοχή που έχει μελετηθεί ή έχει εγκρίσεις, κατά την επιστημονική κρίση του υπουργείου Περιβάλλοντος».
Β.Γ.Μ.

~** Ανοιξαν οι αποθήκες της Ενωσης για σταφίδα          :
Ανοιξαν οι αποθήκες της Ενωσης για σταφίδα * Ανοιξαν ήδη για τους σταφιδοπαραγωγούς, μέλη της ομάδας της ΕΑΣ Μεσσηνίας, οι αποθήκες της Ενωσης σε Μεσσήνη και Γαργαλιάνους, ενώ τη Δευτέρα 28 Αυγούστου θα ανοίξουν και στην Πύλο.
Αυτό γνωστοποιεί η ΕΑΣ με ανακοίνωσή της, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή γίνεται λόγω της πρωιμότητας της αποξήρανσης της κορινθιακής σταφίδας.
Με την ίδια ανακοίνωση, εξ άλλου, η ΕΑΣ Μεσσηνίας γνωστοποιεί στα μέλη της ότι τις επόμενες ημέρες η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ) ΑΣΕ, θα δημοσιοποιήσει τις -αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι- τιμές καθώς και τον τρόπο πληρωμής.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, πάντως, θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

~** STOP από το υπουργείο στα φωτοβολταϊκά          :
STOP από το υπουργείο στα φωτοβολταϊκά * Αναστέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με σχετική απόφασή του, τη διαδικασία αδειοδότησης, την εξέταση εκκρεμών -αλλά και την υποβολή νέων- αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών με το δίκτυο της ΔΕΗ -«λόγω κάλυψης των στόχων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οπως σημειώνεται μάλιστα, μεταξύ άλλων, «η συνολική ηλεκτρική ισχύς των φωτοβολταϊκών σταθμών, για τους οποίους έχει υπογραφεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, υπερκαλύπτει το όριο για την εγκατεστημένη ισχύ κατά το έτος 2014 και ξεπερνά ακόμη και το όριο για το έτος 2020, ήτοι το όριο των 1.500 MW και 2.200 MW αντίστοιχα».
Στην εν λόγω απόφαση του ΥΠΕΚΑ προβλέπεται, ειδικότερα:
«Αναστολή υποβολής νέων αιτημάτων και εξέτασης εκκρεμών αιτημάτων.
1. Αναστέλλεται: α) η υποβολή νέων αιτημάτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς. β) Η εξέταση εκκρεμών αιτημάτων από τη ΡΑΕ για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς. γ) Η υποβολή νέων αιτημάτων στον αρμόδιο διαχειριστή για προσφορά σύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών που εξαιρούνται από την υποχρέωση
λήψης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. δ) Η εξέταση από τον αρμόδιο διαχειριστή των εκκρεμών αιτημάτων για προσφορά σύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
2. Δεν υπόκεινται στην αναστολή οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί που
εμπίπτουν στις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 2 της απόφασης Α.Υ./Φ1/οικ.19598/1.10.2010 (Β΄ 1630) του υπουργού Περιβάλλοντος.
3. Για την εφαρμογή της παραγράφου 2 (ως έργα που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία αδειοδότησης, κατά την έννοια του άρθρου 9 του ν. 3775/2009) εννοούνται τα έργα που έχουν ενταχθεί στη δ ιαδικασία στρατηγικών επενδύσεων του ν. 3894/2010, όπως ισχύει».
Β.Γ.Μ.

~** Καρπούζι όλο το καλοκαίρι από την περιοχή Τριφυλίας          :
Καρπούζι όλο το καλοκαίρι από την περιοχή Τριφυλίας * Μπορεί η περιοχή της Τριφυλίας να μας έχει συνηθίσει στην παραγωγή του πιο πρώιμου καρπουζιού με σημαντικές εξαγωγές σε πολλές χώρες, όμως η καλλιέργεια συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι και ακόμη και αυτή την περίοδο γίνονται εξαγωγές.
Σίγουρα οι ποσότητες και οι εκτάσεις δεν αγγίζουν τις πρώιμες παραγωγές, όμως το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει καλλιέργεια για όλο το καλοκαίρι, δείχνει την δυναμική που έχει αναπτύξει το συγκεκριμένο προϊόν στην Τριφυλία.
Μάλιστα οι εκτάσεις που καλλιεργούνται με όψιμα καρπούζια έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας φέτος -όπως και πέρυσι- φτάνουν περίπου τα 1.200 στρέμματα, μια έκταση που πριν μερικά χρόνια ήταν σαφώς πολύ μικρότερη.

~** Δύο τσιγγάνοι δράστες 9 κλοπών στη Μεσσηνία          :
Δύο τσιγγάνοι δράστες 9 κλοπών στη Μεσσηνία * Ενας 31χρονος τσιγγάνος συνελήφθη το Σάββατο στον καταυλισμό της «Μπιρμπίτας» για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κλοπή οχήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση καταζητείται ένας ακόμα 35χρονος ομόφυλός του. Οι δύο τσιγγάνοι είχαν διαπράξει συνολικά 9 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου, του Πεταλιδίου και της Μεσσήνης. Οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 31χρονος και ο 35χρονος, από τις αρχές του Ιουλίου του τρέχοντος έτους έως και την περασμένη Παρασκευή 17 Αυγούστου, είχαν διαπράξει στις προαναφερόμενες περιοχές τις εξής κλοπές:
Την 9η Ιουλίου στην Μικρομάνη αφαίρεσαν από κτήμα μεταλλικά αντικείμενα. Την 14η Αυγούστου στην Σπερχογεία έκλεψαν ένα αυτοκίνητο. Την 15η Αυγούστου στον Άγιο Ιωάννη Πεταλιδίου διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα. Την ίδια μέρα στο Αχλαδοχώρι, αφού μπήκαν σε σπίτι, αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα.
Την 16η Αυγούστου στην παραλία της Βελίκας έκλεψαν από πάγκο με οπωροκηπευτικά χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα. Την 17η Αυγούστου στο Νερόμυλο διέρρηξαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα. Την ίδια μέρα στη Γιάλοβα διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από το ένα, ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό και από το άλλο μία τσάντα με προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό. Επίσης την ίδια μέρα και την ίδια περιοχή έκλεψαν από σκηνή που βρισκόταν σε κάμπινγκ δύο τσάντες με έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Πηγή : εφημερίδα  "Ελευθερία " ΜΝεσσηνίας  2012 .

~** Ημερίδα στην Κορώνη για τη μεσογειακή διατροφή          :
Ημερίδα στην Κορώνη για τη μεσογειακή διατροφή * Hμερίδα με τίτλο «Προώθηση προϊόντων μεσογειακής διατροφής και επενδυτικών ευκαιριών στις αφρικανικές χώρες» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 8 το βράδυ, στον προαύλειο χώρο της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη. Την ημερίδα διοργανώνουν το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειον Ιδρυμα.
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γεώργιος Μέργος, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης Σωτήρης Μουσούρης, o πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, διακεκριμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Αφρικής καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.
Η ημερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος από τις 22 μέχρι τις 25 Αυγούστου.

~** Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Πηγάδια  :
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Πηγάδια *
Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στα Πηγάδια Ταϋγέτου στη Δυτική Μάνη. Μέσα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και μάχη όλη τη νύχτα με το πύρινο μέτωπο, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που τους βοηθούσαν κατάφεραν να γλυτώσουν το ελατοδάσος. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα από το Πηγαδιώτικο γεφύρι και επεκτάθηκε στη ρεματιά κατακαίγοντας συνολικά 100 στρέμματα δασικής έκτασης στα ήδη καμένα από το 2007, καθώς και έλατα. Το έργο της πυρόσβεσης ήταν εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας των ανέμων αλλά και του δύσβατου της περιοχής, που δεν επέτρεπε να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα, με επικεφαλής το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο Βασίλη Καπέλιο. Αλλά και με το πρώτο φως της ημέρας όλο το βάρος της πυρόσβεσης έπεσε στις επίγειες δυνάμεις, καθώς τα Καναντέρ που ήρθαν έφυγαν χωρίς να καταφέρουν να κάνουν ρίψεις νερού λόγω των αναταράξεων. Ωστόσο, κάποιες ρίψεις νερού που έγιναν από αέρος ήταν από PZL. Μάλιστα, λόγω και της σοβαρότητας της κατάστασης, στην περιοχή βρέθηκε και συντόνισε τις προσπάθειες κατάσβεσης και ο περιφερειακός διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θανάσης Ρούμπος.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Βασίλης Καπέλιος, μιλώντας στην "Ε" αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς και στη σημαντική συμβολή των πυροσβεστικών οχημάτων των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, αλλά και των εθελοντών. Είπε ακόμη πως λόγω του δύσβατου της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν σωλήνες σε μήκος 2 χιλιομέτρων. Είπε ακόμη ότι δάσος κάηκε σε ποσοστό περίπου 30%, στο σύνολο των καμένων στρεμμάτων.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και εθελοντές από την ομάδα "Γαία", τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και εθελοντές από την Δασοπροστασία Μεσσηνίας (ΕΔΑΣΜΕ). Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονταν επίσης ο διευθυντής Δασών Καλαμάτας Γιώργος Σωτηρόπουλος και ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας, οι οποίοι είχαν αναλάβει το συντονισμό για την διάνοιξη δασικών δρόμων, για την διευκόλυνση της πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Στον τόπο της φωτιάς βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.
Εν τω μεταξύ, νωρίς το απόγευμα, φωτιά εκδηλώθηκε και στο Μεμί, κοντά στην Κορώνη, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Πριν κατασβεστεί πρόλαβε να κάψει αγροτική έκταση περίπου 3 στρεμμάτων και ελιές.   Ν.Κ.

 ~** Στην Καρδαμύλη τα γυρίσματα της ταινίας του Ιθαν Χοκ          :
Στην Καρδαμύλη τα γυρίσματα της ταινίας του Ιθαν Χοκ * Ξεκίνησαν χθες στην Καρδαμύλη τα γυρίσματα του τρίτου μέρος της τριλογίας "Before sunset" (Πριν το ηλιοβασίλεμα) στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ιθαν Χοκ και η Τζούλι Ντέλπι.
Προχθές οι υπεύθυνοι του συνεργείου επέβλεπαν τους εξωτερικούς χώρους που θα γίνονταν τα γυρίσματα, στα οποία μετείχαν περίπου 10 άτομα.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το που διαμένουν οι συντελεστές. Πάντως οι πρώτες λήψεις έγιναν σε ένα σούπερ μάρκετ και στην παραλία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα γυρίσματα στην Πύλο.
Για να ολοκληρωθούν οι σκηνές, το συνεργείο έχει κλείσει το δρόμο και δίνει ένα ένα σταδιακά ρεύμα στην κυκλοφορία. Οι υπεύθυνοι απαγόρευσαν να τραβηχτούν φωτογραφίες στον ίδιο τον Ιθαν Χοκ, αλλά επέτρεψαν μακρινές λήψεις στο συνεργείο.  Γ.Σαρ.

~**  Αποφάσεις εδώ και τώρα ή χρεοκοπία;             :
* Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμα φορά ένα βήμα πριν από την πλήρη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι περισσότεροι Ελληνες συνεχίζουν σχεδόν αμέριμνοι τις διακοπές τους, πιστεύοντας ότι οι δανειστές θα μας σώσουν και πάλι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Το τραγικό είναι ότι το ίδιο ακριβώς πιστεύουν και οι περισσότεροι πολιτικοί, καθώς αναλύουν τις εξελίξεις χωρίς καμία λογική και με βάση τις επιθυμίες τους. Η ηγεσία της χώρας, πλην ελαχίστων σκεπτόμενων πολιτικών, έχει κάνει ιδεολογία τις επιθυμίες της και προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι ελέγχει απολύτως τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας. Ουσιαστικά η σημερινή κυβέρνηση θυμίζει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όταν προσπαθούσε να μας πείσει στην αρχή της θητείας της ότι δεν έχει λόγο να προσφύγει για δανεικά στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως και τότε, έτσι και σήμερα θα αποδειχθεί ότι οι επιθυμίες των κυβερνητών δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η σκληρή οικονομική πραγματικότητα βασίζεται πάνω σε αληθινά αριθμητικά στοιχεία - και όχι σε μεταφυσικές προσδοκίες.
Στην πραγματικότητα λοιπόν η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα απολύτως, και το μέλλον της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβουν πολύ σύντομα οι Ευρωπαίοι δανειστές και κυρίως οι Γερμανοί. Η κυβέρνηση δεν ελέγχει την κατάσταση γιατί για μια ακόμα φορά θα εξαγγείλει μέτρα που... δεν θα εφαρμοστούν. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε, θα εφαρμόσει μόνο τα “εύκολα” μέτρα των περικοπών στις συντάξεις και τους μισθούς. Επιπρόσθετα θα κάνει και 2-3 ιδιωτικοποιήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει το... 1990. Από εκεί και πέρα θα ψηφίσει νόμους για απελευθέρωση της αγοράς που θα ισχύσουν το 2015, θα συζητήσει ένα φορολογικό νομοσχέδιο που αν όλα πάνε καλά θα ισχύσει το 2014, και γενικότερα θα προχωρήσει σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις με ορίζοντα δεκαετίας. Δυστυχώς όμως, εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν υπάρχει πια χρόνος για... ήπια προσαρμογή. Τις ίδιες εξαγγελίες τις ακούμε εμείς κι οι δανειστές μας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο χρόνος πλέον τελείωσε - και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέχρι το τέλος του φθινοπώρου θα έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον της Ελλάδας.
Το μόνο που απομένει λοιπόν στην κυβέρνηση είναι να πει επιτέλους και για πρώτη φορά ολόκληρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό: Να πει ότι η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και ότι επιβιώνει με τα δανεικά που παίρνει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ. Να πει σε όλους τους Ελληνες ότι το πάρτι της διαφθοράς και της σπατάλης τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Στη συνέχεια, πρέπει να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να χαρακτηρίσει ιδιώνυμα αδικήματα τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Εντός μιας εβδομάδας να ψηφιστούν το φορολογικό νομοσχέδιο και να ληφθούν όλες οι αποφάσεις που απαιτούνται για το κλείσιμο των άχρηστων Οργανισμών και τη συγχώνευση των ομοειδών υπηρεσιών. Το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να είναι τελείως απλό, με 2 ή το πολύ 3 συντελεστές. Παράλληλα θα πρέπει να υποχρεώνει μισθωτούς και συνταξιούχους να δηλώνουν πού κατανάλωσαν ή αποταμίευσαν το 100% του εισοδήματός τους, προκειμένου οι ίδιοι να φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή. Εξυπακούεται ότι πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότηση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Οι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης θα αυτοχρηματοδοτούνται με τέλη ή φόρους που θα θεσπίσουν και θα εισπράττουν οι δήμοι κι οι περιφέρειες.
Τουλάχιστον αυτά τα μέτρα πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα, γιατί αύριο, κυριολεκτικά, θα είναι πολύ αργά. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ληφθούν χθες, αλλά η γνώμη μου δεν αλλάζει την... Ιστορία. Ομως αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να περάσει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός της δραχμής, θα πρέπει να λάβει άμεσα ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Διαφορετικά, οι δανειστές θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας έχοντας ως δεδομένο ότι ρίχνουν λεφτά σ' ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Δε θέλω ούτε καν να σκέφτομαι τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης. Απλώς θα τονίσω ότι οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο οικονομικές. Οποιος νομίζει ότι “χρεοκοπία είναι και θα περάσει”... δεν είναι απλώς ηλίθιος, είναι και επικίνδυνος.

~**
***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 .
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/10-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή  10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους …και Άγιο Όρος  ,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΛΛΑΔΑ !! .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 .-

~**

~**** From my(Yours) video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ... βίντεο  που έχουμε κάνει  αναρτησεις  από το  2010 έτος :
1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =1796 video.-
A.  snstam@gmail.com  .-
2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =223 video.-  
b. stamoskal@windowslive.com .-
3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 284 video.-
c. vlasiskal@gmail.com .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου