Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Διαλέγουμε και σας  τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου  2012 :
Το ποντικάκι κοντά στην ενημέρωση  !  :

***

*** Μπαράζ επαφών με το βλέμμα στην επιμήκυνση
Την επόμενη εβδομάδα, στις 24 και 25 Αυγούστου, αναμένεται να ξεκινήσει η κυβέρνηση την πολιτική διαπραγμάτευση για την παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
 * Την επόμενη εβδομάδα, στις 24 και 25 Αυγούστου, αναμένεται να ξεκινήσει η κυβέρνηση την πολιτική διαπραγμάτευση για την παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συζητήσει το αίτημα της ελληνικής πλευράς για διετή παράταση, στα ραντεβού κορυφής με Μέρκελ και Ολάντ, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει ένα πρώτο «πράσινο φως».
Το σενάριο αυτό παρουσιάζουν με έγγραφο που επικαλούνται οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα προτείνει κατά τις συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ τα μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών να εκταθούν σε τέσσερα χρόνια αντί για δύο, ένα αίτημα που δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι και κατά τη συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την ερχόμενη Τετάρτη.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας, πάντως, το δημοσίευμα, επεσήμανε πως η καγκελάριος παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις. «Για την κ. Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση αυτό που ισχύει είναι το μνημόνιο κατανόησης όπως αυτό συνήφθη» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, δήλωσε ο Ζάιμπερτ.
Το Βερολίνο επιμένει στην τήρηση των δεσμεύσεων της Αθήνας, αλλά είναι ανοιχτό σε συνομιλίες, σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Για όλες τις κυβερνήσεις, όχι μόνον τη γερμανική κυβέρνηση, η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε για να αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε», σημείωσε.
Η τρόικα επανέρχεται στην Αθήνα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στις 27 Αυγούστου και σε επίπεδο στελεχών μία εβδομάδα αργότερα. Για το λόγο αυτό, τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και τόσο το Μαξίμου όσο και το υπουργείο Οικονομικών ασκούν έντονες πιέσεις προς όλα τα υπουργεία να οριστικοποιήσουν τις περικοπές που τους αναλογούν στο πλαίσιο του πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ. Τα μέτρα θα πρέπει να είναι έτοιμα το αργότερο μέχρι την έλευση Γιούνκερ στην Αθήνα, προκειμένου να τεθούν υπ’ όψιν και των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.
Περαιτέρω, κύριο μέλημα στην κυβέρνηση είναι να σταλεί στους δανειστές ένα σαφές δείγμα γραφής όσον αφορά τη βούληση εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων και περικοπών, ούτως ώστε να τύχει καλύτερης μεταχείρισης το αίτημα περί χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής τόσο στις επαφές του Αντώνη Σαμαρά όσο και, αν αυτό καταστεί δυνατό, στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.


~*** Στον «αέρα» το Μάλαγα-Παναθηναϊκός
Μια μέρα πριν την διεξαγωγή του (Τρίτη 21/8) θα γνωρίζουμε αν τελικά θα μεταδοθεί το παιχνίδι της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό, καθώς στην ΕΡΤ θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ της κρατικής τηλεόρασης. Στόχος η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης για τα τηλεοπτικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
 * Επαναδιαπραγμάτευση στην χώρα μας δεν υπάρχει μόνο για το χρέος, καθώς τον ίδιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει και η ΕΡΤ στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το τεράστιο ποσό που καλείται να δώσει το κρατικό κανάλι, υπήρξε ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την TEAM UEFA.
Μάλιστα για το θέμα αυτό θα υπάρξει και έκτακτο Δ.Σ την Τρίτη 21/8. Οι εξελίξεις αυτές ωστόσο κάνουν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, μιας και πλέον βρίσκεται στον... αέρα η μετάδοση του Μάλαγα-Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22/8. Ουσιαστικά το αν τελικά το ματς αυτό θα μεταδοθεί, θα το ξέρουμε με σιγουριά μια μέρα πριν και μόλις ολοκληρωθεί το Δ.Σ της ΕΡΤ.
Αυτό άλλωστε ανέφερε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος μιλώντας στο PONTARISMA.GR, όπου και ανέφερε:
Κύριε Σίμο, τι ακριβώς συμβαίνει με τη σύμβαση του CHAMPIONS LEAGUE;
Υπάρχει μια σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και η οποία βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα. Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ δεν κατέβαλλε ως όφειλε την προκαταβολή (σ.σ. 30 Ιουνίου) για τη νέα χρονιά και προφανώς είχε δοθεί σιωπηρή παράταση στο προηγούμενο καθεστώς. Κι αυτό διότι η UEFA, αφού ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της ΕΡΤ (σ.σ. 8 Ιουλίου) δεν μας ενημέρωσε ούτε και ενεργοποίησε τυχόν ρήτρες ασφαλείας που υπάρχουν, για τη μη καταβολή του ποσού .
Ο στόχος της ΕΡΤ ποιος είναι;
Ο στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης. Και μάλιστα η UEFA, σε αλλαγή επιστολών που είχε με την προηγούμενη διοίκηση, αναφέρεται στην κρίση που επικρατεί στη χώρα, άρα είναι κάτι που το αναγνωρίζει. Στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, με γνώμονα την οικονομική κρίση που επικρατεί .
Η ανάθεση σε έμπειρο γραφείο νομικών τι στόχο έχει;
Να εξετάσει αναλυτικά τι σύμβαση που έχει υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και να διευκρινιστεί αν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις τόσο στην επιθυμία μας για επαναδιαπραγμάτευση, όσο για το ποιο είναι το εύλογο τίμημα που πρέπει η ΕΡΤ να ζητήσει από την UEFA να αποδεχθεί .
Ωστόσο, την Τετάρτη 22 Αυγούστου παίζουν Μάλαγα Παναθηναϊκός. Θα μεταδοθεί ο αγώνας;
Ζητήθηκε από τους νομικούς να παραδώσουν το πόρισμά τους ως τα τέλη της εβδομάδας. Και το πόρισμα αυτό θα συζητηθεί στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, που θα γίνει το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου. Θα είμαστε όμως έτοιμοι και σε εγρήγορση, από τεχνικής πλευράς, να καλύψουμε τον αγώνα αν αυτό αποφασιστεί από το έκτακτο Δ.Σ. .
Η μη μετάδοση του αγώνα Μάλαγα Παναθηναϊκός ενεργοποιεί κάποια ρήτρα ασφαλείας της UEFA;
Μέσα στην εβδομάδα θα στείλουμε σχετική επιστολή στην UEFA, εξηγώντας πώς έχει η κατάσταση σήμερα και ζητώντας διευκρίνιση, για το αν η μετάδοση του αγώνα ενεργοποιεί αυτομάτως τη σύμβαση για τη σεζόν 2012-13. Ευελπιστώ και ο αγώνας να μεταδοθεί και η ΕΡΤ να επαναδιαπραγματευτεί με την UEFΑ .
Η επαναδιαπραγμάτευση όμως απαιτεί χρόνο και ο αγώνας διεξάγεται σε επτά και σήμερα ημέρες.
Οι νομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, στο πόρισμά τους θα μας κάνουν γνωστή κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Προφανώς μια επαναδιαπραγμάτευση απαιτεί χρόνο και περιμένουμε τόσο τη γνωμοδότηση όσο και την απάντηση της UEFΑ στην επιστολή που θα στείλουμε .
Η ανακοίνωση του κ. Νίκου Σίμου
Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα, που αναφέρονται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League, αλλά και αναγνωρίζοντας την εύλογη αγωνία των φιλάθλων των εν λόγω ομάδων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής:
Η προσφάτως επιλεγείσα νέα διοίκηση της ΕΡΤ βρέθηκε αντιμέτωπη ευθύς εξ αρχής, από της αναλήψεως των καθηκόντων της, με το πρόβλημα της συγκεκριμένης σύμβασης, το οποίο προκύπτει από τα εξής γεγονότα:
Το περιεχόμενο της υπογραφείσης, από την προηγούμενη διοίκηση, σύμβασης τελεί υπό εισαγγελική έρευνα, ως προς το τίμημα το οποίο συνεφωνήθη για μία τριετία μεταξύ της ΕΡΤ και της παραχωρούσης τα δικαιώματα μετάδοσης των εν λόγω αγώνων εταιρίας ΤΕΑΜ. Ειδικότερα, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποίαν ευρίσκεται η χώρα, εκρίθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα υπερβολικό το τίμημα αυτό, με κριτήριο την διαφορά της προσφοράς που είχε προσφέρει ο δεύτερος, κατά σειράν, πλειοδότης.
Υπό την έννοια αυτή η νέα διοίκηση έκρινε σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς εφ όσον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που έχουν ασκήσει μάλιστα διώξεις να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα τη δέσμευε σε μία κατάσταση, η οποία τελεί υπό τον δικαστικό έλεγχο και αυτομάτως θα την έθετε υπό την ίδια εισαγγελική διερεύνηση περί ενδεχόμενης απιστίας, όταν μάλιστα ουδεμία ευθύνη φέρει, ούτε για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της σχετικής σύμβασης, ούτε για το συμφωνηθέν τίμημα.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω πραγματικών περιστατικών, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε όχι μόνο σκόπιμο, αλλά και ανταποκρινόμενο στις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της καλής πίστης, να αναθέσει σε έμπειρο γραφείο νομικών την ενδελεχή εξέταση της υπογραφείσης από την προηγούμενη διοίκηση σύμβασης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι κατά το δυνατόν πλέον έγκυρες γνωμοδοτήσεις όσον αφορά στις επιπτώσεις κυρίως νομικές- κάθε ενέργειάς της, αλλά και όσον αφορά στα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης που παρέχει η υπογραφείσα από την προηγούμενη διοίκηση σύμβαση, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Είναι αυτονόητο, ότι οι συνθήκες αυτές απαγορεύουν κάθε είδος ανεξέλεγκτων δαπανών, καθώς αν αυτές πραγματοποιούνταν από έναν, υπό κρατικό έλεγχο φορέα, τη δεδομένη στιγμή, θα αποτελούσαν προσβολή του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.
Επισημαίνω επίσης, ότι η νέα διοίκηση της ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και υπό την οικονομική πίεση αποφάσεων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Οι αποφάσεις αυτές σχετίζονται αφ ενός μεν με την ανάγκη δραστικού περιορισμού του προϋπολογισμού της Εταιρείας για τα έτη 2013 και 2014 στο πλαίσιο των επιβληθεισών περικοπών σε όλες τις ΔΕΚΟ, και αφ ετέρου με την συμμόρφωση προς τον ψηφισθέντα προ μηνών Νόμο, ο οποίος, χάριν της ενίσχυσης της αγοράς ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών, επιβάλλει την απόδοση του 25% του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ (δηλαδή ποσού 75.000.000 ευρώ) στο Κράτος.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.
ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ
Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΡΤ (14/08/2012)
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο συνήλθε με τη νέα του σύνθεση, στην υπ αριθμ. 1049 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1. Χορήγησε εξουσιοδοτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και σε άλλα στελέχη της εταιρείας για οικονομικές συναλλαγές και διοικητικές πράξεις.
2. Όρισε τα μέλη Δ.Σ. κ. Χάρη Παπαδόπουλο ως Πρόεδρο της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής και την κυρία Άννα Έννυ Μαγιάση ως Πρόεδρο του Τεχνικού Συμβούλιου.
3. Όρισε ως αντιπρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου το μέλος του Δ.Σ. κ. Τζώνυ Καλημέρη και ως μέλη τον κ. Τέλη Σαμαντά και την κυρία Άννα Έννυ Μαγιάση. Ως αναπληρωματικό μέλος του ΔΥΣ ορίστηκε ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος.
4. Αποφάσισε την πρόσληψη τριών ειδικών συμβούλων, του κ. Χαράλαμπου Σταθάκη (Οικονομικός Σύμβουλος), της κυρίας Χρυσάνθης Μακρή (με αρμοδιότητα τις προτάσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ) και του κ. Πέτρου Κοντραφούρη (για θέματα προγράμματος). Επίσης, αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Μάνου Καμπανέλλη ως Διευθυντή του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και την τοποθέτηση του κ. Ευστράτιου Μπαλή στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Ειδήσεων, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ).
5. Αποφάσισε την ανάθεση του ελέγχου της σύμβασης για το Champions League σε ειδικό νομικό γραφείο, το οποίο θα εκδώσει τη σχετική γνωμοδότηση.
6. Ανέθεσε στο μέλος Δ.Σ. κ. Τζώνυ Καλημέρη τον γενικό συντονισμό του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ.
7. Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Κώστα Σπυρόπουλου και την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ.
8. Ενέκρινε την πρόσληψη τριών ασκουμένων δικηγόρων στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ασκουμένων .


~*** Η ΕΛΔΥΚ ως όμαιμον, ομότροπον, ομόγλωσσον και ομόθρησκον :
~ Του Σάββα Ιακωβίδη
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι πραγματικά συγκλονιστική: Ένας ασπρομάλλης γερο-βρακάς, με το άσπρο πουκάμισο, το μισάνοιχτο γιλέκο και τις χοντρές ποδίνες του, γονάτισε στην άσφαλτο τη στιγμή που περνούσαν, ευσταλείς και ωραίοι, οι πρώτοι Έλληνες στρατιώτες. Μετά από αιώνες, η Ελλάδα ήταν παρούσα στην Κύπρο, ένοπλη και αποφασισμένη να υπερασπίσει τη νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία. Η φωτογραφία, του μ. Μπάμπη Αβδελλόπουλου, ήταν η πιο δραματική και συγκινητική αποτύπωση μιας Κύπρου, που πάντα έστρεφε τα βλέμματα και τις προσδοκίες της προς τη δύση, καρτερώντας μέρα-νύχτα να ξαναδεί ελληνικές τριήρεις ως ελευθερώτριες του τόπου. Η 16η Αυγούστου, ημέρα που η Κύπρος, στο πρόσωπο του γερο-λεβέντη βρακά, γονάτισε για να υποδεχτεί τη Μάνα που ερχόταν στο νησί, σημαδεύει την άφιξη της ΕΛΔΥΚ. Η Ελλάδα, στο πλαίσιο των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου, έστελνε τα πρώτα παιδιά της για να επιβεβαιωθεί ο ακατάλυτος ιστορικός αρραβώνας Ελλάδας – Κύπρου με το όμαιμον, το ομότροπον, το ομόγλωσσον και το ομόθρησκον.
Την περασμένη Παρασκευή, στο θέατρο του Δήμου Στροβόλου, όσοι Έλληνες Κύπριοι αναγνωρίζουν και τιμούν την προσφορά και τις θυσίες των παιδιών της ΕΛΔΥΚ, ήταν παρόντες σε επετειακή εκδήλωση για τα 50χρονα της Δύναμης στο νησί. Προσκλήθηκαν άπαντες: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλοι οι υπουργοί, όλοι οι ηγέτες κομμάτων, όλοι οι βουλευτές, Έπαρχοι, Δήμαρχοι, κρατικοί και κομματικοί αξιωματούχοι, ο Αρχιεπίσκοπος, και πολλοί άλλοι, πάνω από 600 άτομα. Έλαμψαν όλοι σχεδόν διά της ηχηρής και θλιβερής απουσίας τους! Παρέστησαν μόνο ο υπουργός Άμυνας, ένας-δυο βουλευτές, οι Δήμαρχοι Στροβόλου, Αγ. Δομετίου, Λατσιών, Αγλαντζιάς, Ιδαλίου. Αλλ’ όχι η Δήμαρχος Λευκωσίας! Αυτή και αν όφειλε πρώτη να παραστεί στην εκδήλωση, για έναν ύψιστο λόγο: Αν υπάρχει σήμερα η Λευκωσία και αν η Ελένη Μαύρου -όπως και οι προκάτοχοί της- είναι δήμαρχος, το οφείλει στην ΕΛΔΥΚ.
Η ηρωική αντίσταση των αξιωματικών και των οπλιτών της Δύναμης κατά τις δύο φάσεις της τουρκικής εισβολής ανέκοψε τις τουρκικές ορδές, ανέτρεψε τα σχέδια του Αττίλα και έσωσε την πρωτεύουσα από σίγουρη τουρκική κατοχή. Στην εκδήλωση παρέστησαν απλοί πολίτες και αγωνιστές όπως και πολεμιστές του ’74, αυτοί που πραγματικά αναγνωρίζουν και τιμούν τις θυσίες, την αυταπάρνηση και τις μάχες μέχρις εσχάτων των ηρωικών παιδιών της Ελλάδας. Κατακάηκαν από τις ναπάλμ, κομματιάστηκαν από τις οβίδες και τους όλμους, συνεθλίβησαν υπό τις ερπύστριες των τουρκικών αρμάτων, αλλ’ οι ΕΛΔΥΚάριοι δεν υποχώρησαν. Πότισαν με το αίμα τους την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της Κύπρου. Γι’ αυτόν και μόνο το λόγο, η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία ΟΦΕΙΛΕ να ήταν παρούσα. Έλαμψε διά της εξοργιστικής απουσίας της. Ας αισχύνονται! Όλοι! Κι όμως: Αυτοί που βολεύονται σε μαλακές πολυθρόνες, κάνουν κηρύγματα για αγώνα και αντίσταση.
λλ’ ο αγώνας και η αντίσταση, ο ηρωισμός και η αυτοθυσία, η μαχητικότητα και η πολεμική αρετή έχουν μόνο ένα όνομα: ΕΛΔΥΚ! Οι ακαδημαϊκοί Άγγελος Συρίγος και Κώστας Μαυρίδης, ο συνάδελφος Κορνήλιος Χατζηκώστας και ο Σχης ε.α. Λούης Ιωαννίδης διαζωγράφισαν εναργώς το έπος της ΕΛΔΥΚ και ξαναζωντάνεψαν απίστευτες πράξεις αυτοθυσίας και ηρωισμού ΕΛΔΥΚαρίων. Η Δύναμη τίμησε, με τη σειρά της, τη «γιαγιά της ΕΛΔΥΚ», Καλλιόπη Αβραάμ, στο πρόσωπο της εγγονής της, Ζωής Χριστοφή, καθώς και τον τεχνίτη της ΑΤΗΚ, Γ. Κολοκοτρώνη. Η εκδήλωση ήταν μια εθνική μυσταγωγία και μέθεξη. Ο κυπριακός Ελληνισμός έχει ένα ανεξιλέωτο χρέος έναντι στην ΕΛΔΥΚ, που είναι πάντα έτοιμη για νέες σελίδες δόξας και τιμής.
Γι’ αυτό την ευγνωμονεί, την τιμά και την ευχαριστεί. Εκ βάθους ελληνικής καρδίας.
Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ

~***Συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι των λαθρομεταναστών, αποδείξτε ενεργά το ενδιαφέρον σας:
 * Εκπληκτική απάντηση του Καναδικού κράτους προς “έξυπνους” πολίτες του. Ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ των παρανόμως εισερχομένων και παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον για αυτούς. Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί. Μια ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν. Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικά έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά:
National Defence HeadquartersM Gen George R. Pearkes Bldg., 15 NT101 Colonel By DriveOttawa, ON K1A 0K2Canada
Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,
Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις, και στη συνέχεια παραδίδονται στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και σήμερα κρατούνται από Αφγανούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος του Αφγανιστάν.
Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπ όψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάουα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη για Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα. Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί για μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας! Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες. Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας για τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας.
Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως “πρόβλημα συμπεριφοράς” θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του. Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως “απλές πολιτιστικές διαφορές.
Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδιάζετε να του προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση στο σπίτι. Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης. Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον κατανοήσετε.Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μια ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.
Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα “συστήσει” ως πιο κατάλληλη ενδυμασία.Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα. Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.
Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε. Καλή τύχη.
Φιλικά  Gordon O’Connor, Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο για του λόγου το αληθές:
National Defense HeadquartersM Gen George R. Pearkes Bldg., 15 NT101 Colonel By DriveOttawa , ON K1A 0K2Canada
Dear Concerned Citizen,Thank you for your recent letter expressing your profound concern oftreatment of the Taliban and Al Qaeda terrorists captured by Canadian Forces who were subsequently transferred to the AfghanistanGovernment and are currently being held by Afghan officials inAfghanistan National Correctional System facilities. Our administration takes these matters seriously and your opinionswere heard loud and clear here in Ottawa. You will be pleased tolearn, thanks to the concerns of citizens like yourself; we arecreating a new department here at the Department of National Defense, to be called ‘Liberals Accept Responsibility for Killers’ program, or L.A.R.K. for short.
In accordance with the guidelines of this new program, we have decidedto divert one terrorist and place him in your personal care.Your personal detainee has been selected and is scheduled fortransportation under heavily armed guard to your residence in Torontonext Monday. Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (you can just call him Ahmed) is to becared for pursuant to the standards you personally demanded in your letter of complaint! It will likely be necessary for you to hire some assistant caretakers. We will conduct weekly inspections to ensure that your standards of care for Ahmed are commensurate with those you so strongly recommended in your letter.
Although Ahmed is a sociopath and extremely violent, we hope that your sensitivity to what you described as his ‘attitudinal problem’ will help him overcome these character flaws. Perhaps you are correct in describing these problems as mere cultural differences. We understand that you plan to offer counseling and home schooling. Your adopted terrorist is extremely proficient in hand-to-hand combat and can extinguish human life with such simple items as a pencil or nail clippers. We advise that you do not ask him to demonstrate these skills at your next yoga group. Please advise any friends, neighbors or relatives about your houseguest, as he might get agitated or even violent, but we are sure you can reason with him.
He is also expert at making a wide variety of explosive devices from common household products, so you may wish to keep those items locked up, unless (in your opinion) this might offend him. Ahmed will not wish to interact with you or your daughters (except sexually) since he views females as a subhuman form of property thereby having no rights, including refusal of his sexual demands. This is a particularly sensitive subject for him and he has been known to show violent tendencies around women who fail to comply with the new dress code that he will “recommend” as more appropriate attire.
I’m sure you will come to enjoy the anonymity offered by the burkaover time. Just remember that it is all part of ‘respecting his culture and religious beliefs’ as described in your letter. Thanks again for your concern.We truly appreciate it when folks like you keep us informed of the proper way to do our job and care for our fellow man. You take good care of Ahmed and remember we’ll be watching.
Good luck.
Cordially, Gordon O’ConnorMinister of National. [http://serraikipiperia.blogspot.gr]

~*** Δελτίο τύπου του Δήμου Σκοπέλου: Σχετικά με το δημοσίευμα “περί σημαίας…” :
* Η ανάρτηση-προβοκάτσια, σε ανυπόληπτο blog της περιοχής μας υπό την επωνυμία skopelos-news, της φωτογραφίας της Ελληνικής σημαίας μαζί με την Τούρκικη, στο Δημαρχείο της Σκοπέλου, μοναδικό σκοπό είχε να σπιλώσει τους αγώνες της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου (ΔΙΕΒΑ) που διεξήχθησαν στη Σκόπελο από 4-11 Αυγούστου, να αμαυρώσει τα αθλητικά ιδεώδη και να δυσφημίσει, για πολλοστή φορά, το νησί μας.
Με αφορμή την αναδημοσίευση της φωτογραφίας καθώς και την αναπαραγωγή του κειμένου-σπέκουλας από άλλα blogs, σας παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Δίπλα στην Ελληνική υπήρχαν ακόμα δύο σημαίες, της Γαλλίας και της Βουλγαρίας, τις οποίες το εν λόγω blog τεχνηέντως απέκρυψε.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Διεθνών Αθλητικών Αγώνων, η οργανωτική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να “σηκώνει” τις σημαίες των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης (ιστιοπλόων, κριτών, σκαφών κλπ).
Το γεγονός ότι η Τούρκικη σημαία “κατέβηκε” σημαίνει την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Τούρκων από τους αγώνες, διότι δεν ήρθαν σκάφη τους.
Επίσης γίνεται κατανοητό ότι σημαίες που βρίσκονται στο Δημαρχείο μας δεν είναι “πρόκληση”, αλλά τόπος αναγνώρισης και ενημέρωσης των εμπλεκομένων, μιας και χώρος του δημοτικού καταστήματος είχε παραχωρηθεί (όπως και πέρυσι) για τις ανάγκες των ιστιοπλοϊκών αγώνων.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσβάλλεις ένα Δήμο και κατ’ επέκταση τους κατοίκους του. Προς αποφυγήν παραποίησης γεγονότων, δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και πρόκλησης παρεξηγήσεων, καλό θα είναι προηγουμένως να πραγματοποιείται διασταύρωση στοιχείων, ειδικά από ανθρώπους που χειρίζονται το διαδίκτυο.
Γραφείο Δημάρχου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

~*** Οι «θαλασσινές» Παναγιές

Είναι το... «Πάσχα του καλοκαιριού». Τιμάται παντού...Κάθε πιστός, όπου κι αν βρίσκεται, τον Δεκαπενταύγουστο θα ανάψει ένα κερί σε μια από τις εκκλησίες ή τα ξωκλήσια που είναι αφιερωμένα στην Παναγία.
Στη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων η Παναγία κατέχει ξεχωριστή θέση.
Με μεγαλοπρεπείς ναούς αλλά και ταπεινά εκκλησάκια η Παναγία υμνείται σε όλη την Ελλάδα.
Στα νησιά, στην Κεντρική Ελλάδα, στο εξωτερικό, η Παναγία εξυψώνεται τον Δεκαπενταύγουστο.
Επίκεντρο των εορτασμών είναι κάθε χρόνο η Ευαγγελίστρια της Τήνου, όπου προσέρχονται αμέτρητοι προσκυνητές με ή χωρίς τάματα, με πίστη και ελπίδα.
Ωστόσο από τη μια άκρη του Αιγαίουστην άλλη, οι εκκλησιές της Παναγιάς χτισμένες όλες με τη δική τους αρχιτεκτονική, έχοντας τη δική τους ιστορία, αποτελούν ένα κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή των κατοίκων και την ελληνικής ορθοδοξία.
Το μεγαλύτερο προσκύνημα είναι αυτό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο. Ένα νησί που στο μυαλό και την καρδιά των Ελλήνων είναι απόλυτα ταυτισμένο με την Παναγία και τον Δεκαπενταύγουστο. Χιλιάδες προσκυνητές συρρέουν εδώ κάθε χρόνο, πολλοί από αυτούς γονυπετείς ανηφορίζουν με κατάνυξη προς την εκκλησία για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς. Η περιφορά του επιταφίου και η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας σε ολόκληρη την πόλη δημιουργούν κατανυκτική ατμόσφαιρα γεμάτη θρησκευτικό δέος και συγκίνηση.
Στην Πάρο ο εντυπωσιακός ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής δεσπόζει στο κέντρο της Παροικιάς. Ανήμερα το βράδυ γίνεται η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, ενώ στο λιμάνι, η νύχτα γίνεται μέρα, όταν δεκάδες καΐκια με αναμμένες δάδες πλησιάζουν την προβλήτα δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της γιορτής με βεγγαλικά.
Η Παναγιά της Φολεγάνδρουσκαρφαλωμένη στο βράχο αγναντεύει το πέλαγος αγκαλιάζοντας το νησί απ΄άκρη σ΄άκρη. Στην εκκλησία γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι και στήνεται κοινό τραπέζι για όλους τους πανηγυριώτες. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγιάς είναι θαυματουργή και συνδέεται με πειρατικές ιστορίες και θρύλους της Φολεγάνδρου.
Η Παναγιά η Πορταΐτισσαβρίσκεται κάτω από το ενετικό κάστρο των Quirini στη Χώρα της Αστυπάλαιας και το πανηγύρι για χάρη της γίνεται την παραμονή στις 14 Αυγούστου, στον περίβολο της εκκλησίας με μεζέδες, μουσική και χορό. Ανήμερα της Παναγιάς μαγειρεύουν «λαμπριανούς», το απόγευμα πραγματοποιούνται τα παραδοσιακά«κουκάνια», ενώ το βράδυ είναι καλεσμένοι όλοι στο μεγάλο γλέντι.
Στη Νίσυρο η Παναγιά η Σπηλιανή βρίσκεται στο κάστρο του Μανδρακίου και το πανηγύρι της αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του νησιού με προσέλευση κόσμου από όλα τα Δωδεκάνησα.
Στην Πέρα Παναγιά Κάσου δίνεται το ραντεβού των ξενιτεμένων Κασιωτών κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου. Στο χωριό των καραβομαραγκών και καπεταναίων η Πέρα Παναγιά γιορτάζει σημαιοστολισμένη.Από την παραμονή οι γυναίκες της Κάσου συγκεντρώνονται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να ετοιμάσουν τους περίφημους μικροσκοπικούς κασιώτικους ντολμάδες που μαζί με το κρέας, το πιλάφι και τις τηγανητές πατάτες αποτελούν τα παραδοσιακά πιάτα του πανηγυριού. Μετά το φαγητό αρχίζει το γλέντι όπου η παραδοσιακή κασιώτικη λύρα είναι ο πρωταγωνιστής.
Στο χωριό Μενετές της Καρπάθου η Παναγιά των Μενετών είναι κτισμένη εδώ και 150 χρόνια στην άκρη του γκρεμού προσφέροντας πανοραμική θέα στο νησί. Τη μέρα της γιορτής το γλέντι ανάβει και οι ήχοι από τις λύρες και τις μαντινάδες γεμίζουν με τις μελωδίες τους το χωριό
Η Παναγιά του Κάστρου στη Λέρο λέγεται πως έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο και μαζί και ολόκληρο το νησί με πλήθος πιστών να έρχονται εδώ για τον εσπερινό όπου ψάλλονται τα εγκώμια και γίνεται περιφορά του επιταφίου της Παναγίας.
Η Παναγιά η Χρυσοσκαλίτισσα στο νομό Χανίων πήρε το όνομά της από ένα χρυσό σκαλοπάτι το τελευταίο από τα 98 που είχε. Ένα σκαλοπάτι που αναγκάστηκε να πουλήσει ο πατριάρχης μαζί με τα κτήματα της μονής για να πληρώσει τους αβάσταχτους φόρους που είχε επιβάλει ο σουλτάνος.
Η Παναγιά η Γκρεμιώτισσα στην Ίο,χτισμένη πάνω σε έναν γκρεμό, αγκαλιάζει και προστατεύει το νησί απ΄άκρη σ΄άκρη. Τις μέρες της γιορτής της συγκεντρώνει όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.
lefteris

-Είσαι μόνο 20 χρονών
-Και τι έγινε λοιπόν
-Έχεις τόσα πραγματα να δεις
-Στο μυαλό δεν θα μπεις
-Κάτι σε κρατάει από το χθες
-Οι κακές επιλογές
-Είσαι μόνο 20 χρονών
-Μόνο προς το παρόν
.......ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ........
.......ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.......
.......ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΙΡΗΝΗ..........
.......ΑΛΛΑ.......
.......ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ..........

 Εσυ κι εγω... ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ... oneiraki : http://youtu.be/Z2uYDjQ1anw  .-
Xtise mia gefira CD RIP / Dimos Anastasiadis : http://youtu.be/3idR8bQFPT4 .-

ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΤΗΝ ΑΥΓΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ : http://youtu.be/SoyUMdG-x8I  .-
***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :

~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.
~ **  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 .
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/10-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή  10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους …και Άγιο Όρος  ,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου